Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 422 - 28 Octombrie, 1999 - Anul IX
de Adrian Mantulescu
Raspunsul cel mai firesc la intrebarea din titlu este: ii scoti cercurile, spargi doagele cu toporul si apoi le arzi in soba. Daca lucrurile s-ar fi petrecut asa, ar fi fost prea simplu si n-ar fi meritat sa fie povestite intr-un editorial. Mai intai, cel care s-a incalzit cu ajutorul butoiului de varza nu are soba, deoarece locuieste intr-un apartament la bloc (pe acelasi palier cu mine), dotat din constructie cu calorifere prin care in anotimpul rece ar trebui sa circule apa calda. Spun ar tre......Citeste »
Politica »
Modificari pentru linistea noastra
de Stefana Bratu
Am vazut doi copii, unul de 9 si altul de 11 ani, care aveau la activ nu mai putin de 80 de furturi, multe cu spargeri de magazine si de case. Cel de 11 ani, facea planul spargerii, cel de 9 fura si apoi vindea obiectele respective. Vreme de aproape sase luni le-a mers hotia, fara ca vreunul dintre cei care cumparau de la ei sa-i intrebe de unde aveau ceasurile, aparatele electronice, pantofii, cosmeticele, tigarile, bauturile. Intervievata, mama baiatului de 9 ani s-a aratat uluita de faptul ca...... Citeste »
Religie »
ETICA INGINERIEI GENETICE
de Lazar Gog
Lumea plantelor si animalelor, au din partea lui Dumnezeu, aceasta particularitate sa poarte si sa transmita generatiilor viitoare mostenirile ereditare. Partea din celula organismelor vii care poarta mostenirea ereditara este cromozomul prin care sunt incapsulate in ADN si gene, toate caracteristicile acelei specii de plante sau animale. In cadrul fiintelor care se reproduc sexual, cromozomii care poarta caracteristicile unei anume specii, sunt intotdeauna egali in numar in fiecare celula. Crom...... Citeste »
Sport »
Jucatori romani in campionatele straine
Jucatorul roman al echipei portugheze Boavista, Ioan Timofte, a marcat, marti, in partida disputata, in deplasare, cu formatia olandeza Feyenoord Rotterdam, incheiata cu scorul de 1-1 (0-0), meciul contand pentru etapa a IV-a a grupelor Ligii Campionilor. Timofte a transformat, in minutul 83, o lovitura de pedeapsa, dictata de arbitrul italian Alfredo Trentalnge, in urma unui fault al lui De Visser asupra lui Jorge Couto, reusind, astfel sa restabileasca eglitatea. Olandezii reusisera sa desdchi...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page