Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 385 - 4 Februarie, 1999 - Anul IX
Putem spune ca ianuarie 1999 a fost luna ultimei mineriade? Eu, unul, nu m-as hazarda sa fac aceasta afirmatie. Atata vreme cat situatia economica va fi critica si cat „conducatorul de osti (cum s-a autointitulat) Miron Cozma nu se va afla in spatele gratiilor, va fi posibila in orice moment o alta navala spre Bucuresti. Puterea lui asupra ortacilor, care seamana cu o hipnoza colectiva, nu mai este contestata de nimeni. Toti corespondentii de presa, indiferent de orientarea politica, au fost imp......Citeste »
Politica »
Unirea, Cuza si tranzitia
Pentru orice patriot, a faptui reforme intr-o perioada de tranzitie, semnifica si autosacrificarea. Ai facut, ramane ce-ai faptuit si pleci de la putere. Si azi, intr-o alta epoca de tranzitie, analistii politici cred ca partidele aflate la guvernare tot balbaie reforma de frica. Daca o vor face, multi ani de acum inainte vor fi obligate sa stea pe banca opozitiei, in cel mai fericit caz. Unele nici in Parlament nu vor mai avea sansa sa ajunga din pricina impopularitatii masurilor ce trebuie sa ...... Citeste »
Sport »
Martina si viscolul
Pana nu demult, Openul Australian facea opinie separata in randul cronicarilor, si, in general, al iubitorilor de sport. Parea un turneu la marginea lumii, oarecum excentric deci, dupa marile batalii europene si dupa celebrul Flushing-Meadows. Dar pe masura ce au trecut anii, Openul Autralian a devenit un mare punct de atractie. Ma uit pe harta planiglobului si vad o imensa incrucisare de linii de forta, ca in celebrul joc Marocco, pe, care l-am iubit atat de mult ca adolescent. Ioan Chirila (co...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page