Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 384 - 28 Ianuarie, 1999 - Anul IX
De la asteptarea anuntarii rezultatului alegerilor prezidentiale din 1996, romanii nu au mai fost atat de absorbiti de ceea ce se transmitea la televiziune si la aparatele de radio ca saptamana trecuta. Cel putin, in cele patru ore in care primul ministru si Miron Cozma au negociat la Manastirea Cozia retragerea minerilor spre Valea Jiului, oamenii (si mai ales bucurestenii) au fost cu sufletul la gura asteptand sa li se decida soarta pentru multa vreme. In timp ce premierul se targuia cu „lucea......Citeste »
Politica »
SAPTAMANA NEAGRA
Din fericire, tentativa de lovitura de stat a fost dezamorsata. Dar cu ce pret? A platit Romania in ansamblul ei, cu obrazul manjit de praful prostiei, mizeriei, inconstientei care s-a intins ajutat de neputinta institutiilor menite sa apere ordinea de drept. Ziaristii au fost primii luati la bataie si alungati, doar pentru ca indrazneau sa relateze adevarul. Cine incalca legea vrea sa se vorbeasca doar despre adevarul lui si nu suporta concluziile deduse din propriile fapte. Din ceea ce au facu...... Citeste »
De la Cititori »
UN INCEPUT PROMITATOR SI LAUDABIL
Sambata 23 Ianuarie 1999, ora 5 dupa amiaza, aproximativ 40 de romani americani au avut privilegiul ca sa se intalneasca cu Excelentele Lor, domnii James Rosapepe Carew, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si Mircea Dan Geoana, Ambasadorul Romaniei la Washington. Din nefericire nu toti muritorii de rand au avut sansa sa se intalneasca cu distinsii oaspeti, si pe deasupra diplomati destoinici care prin pozitiile keie ce le ocupa, inteligenta si munca serioasa pot contribui intr-o...... Citeste »
Religie »
ISUS CHRISTOS - DOMNUL CARE VINE
( ... Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sint Eu, sa fiti si voi (Ioan 14: 2f-3) ... Da, Eu vin curind. (Apoc. 22:20b) -partea a treia- Asa a fost si istoria Pruncului Isus, pe care-L intilnim la 12 ani in Templu demonstrind maturitatea intelegerii Scripturii (Luca 2:46-47). Revenind la istoria lui Israel, care acum renascut, urmeaza treptele maturitatii descrise in Biblie, acesta are 13 ani, si ...... Citeste »
Sport »
"Mai suna-vei, dulce corn"
Ma uitam, sambata seara, la Ilie Dumitrescu, pe micul ecran. Ilie a fost unul dintre cei mai veseli fotbalisti romani. Acum era trist. Incerca sa infrunte, zambind, durerea despartirii de gazon, dar nu reusea. Avea pleoape grele, de om foarte obosit. I s-au pus nenumarate intrebari. Le-a parat pe toate, cu finetea talentului sau greu de contestat. Mi-am adus aminte de o intamplare de acum aproape 15 ani. Fusesem la un meci al Oltului jucat la Slatina. L-am vazut pe Lucescu, venit si el la acel m...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page