Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 376 - 26 Noiembrie, 1998 - Anul VIII
Ziua nationala a romanilor vine din acel trecut lung si viteaz, plamadit de tot ce misca-n tara asta si tinut intreg cu spada si cu arcul, ori cu plugul si cu graiul, in vatra stramoseasca, pe care au ars vreascuri si inimi, pe care s-au topit ganduri si au curs lacrimi. Istoria noastra nationala a fost o lupta neintrerupta, din negura timpului, iar patria n-a fost decat un rug , pe care s-au jertfit, la momentul si la locul potrivit sau cerut de Stele, cei mai buni fii ai sai. Iar daca in fieca......Citeste »
Editoriale »
CARTITE POLITICE
Scriam in editorialul de saptamana trecuta ca actualii guvernanti trebuie sa fie cu ochii in patru la strategia pseudo-independentilor in folosirea careia fostul partid de guvernamant este de neintrecut. Datorita acestei strategii, ex-colaboratorul Securitatii George Padure era cat p-aci sa-i traga candidatului CDR de sub posterior fotoliul de primar al Capitalei. Miscarea a fost la fel de dibace ca „asocierea la guvernare a liberalilor lui Campeanu cu mai multi ani in urma, cand dl Iliescu se a...... Citeste »
Politica »
Alianta Civica la opt ani
Astazi, la mica festivitate de sarbatorire a opt ani de existenta, liderul politic descoperit, lansat si sustinut de Alianta Civica nu a fost invitat. Emil Constantinescu a fost absent. „Impreuna cu Ana Blandiana, ar trebui sa iesim in fata natiunii si sa ne cerem iertare a spus Constantin Ticu Dumitrescu, desi ulterior a indulcit gravitatea afirmatiei. Reprosurile se refera la starea natiunii, la neimplinirea promisiunilor electorale, la absenta reformei morale pe care o astepta toata lumea dup...... Citeste »
De la Cititori »
COMUNICATUL ROMANIAN-AMERICAN COUNCIL
31 Octombrie 1998 COMUNICATUL ROMANIAN-AMERICAN COUNCIL privind decizia Partidului Democrat de a vota impotriva restituirii proprietatilor Biroul Director al Romanian-American Council isi exprima totalul dezacord si condamna noua decizie a Partidului Democrat de a vota impotriva restituirii proprietatilor ilegal nationalizate de regimul comunist. Restituirea furtului efectuat de statul comunist, nu poate constitui o tranzactie intre partenerii unei coalitii, cu atat mai mult cu cat inviolabilita...... Citeste »
NATO SI JUNGHIUL CARE NI S-A INFIPT LA INIMA
La 28 octombrie 1998, s-au implinit 2 ani decand delegatia noastra de romani americani a pasit pragul Casei Albe si Departamentului de Stat pentru a sustine in fata reprezentantilor Administratiei SUA necesitatea integrarii Romaniei in NATO din primul val al extinderii. M-am numarat printre membrii acestei delegatii pentru ca (asa cum imi aminteste Ambasadorul Romaniei la Washington, Dl. Mircea Geoana, in scrisoarea sa de multumire) am inteles si inteleg cat de important este demersul nostru hot...... Citeste »
Religie »
ISUS CHRISTOS - DOMNUL CARE VINE
( ... Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sint Eu, sa fiti si voi (Ioan 14: 2f-3) ... Da, Eu vin curind. (Apoc. 22:20b) -partea a treia- Asa a fost si istoria Pruncului Isus, pe care-L intilnim la 12 ani in Templu demonstrind maturitatea intelegerii Scripturii (Luca 2:46-47). Revenind la istoria lui Israel, care acum renascut, urmeaza treptele maturitatii descrise in Biblie, acesta are 13 ani, si ...... Citeste »
Sport »
AMURGUL ZEULUI?
A fost un week-end plin de peripetii. A depasit cu mult finalul saptamanii trecute. A fost, mai intai, derbyul Inter - Real Madrid (3-1). Un derby pe cat de istoric, pe atat de actual. S-au infruntat doua echipe mari, doua idei. A invins pana la urma Inter, pentru faptul ca are nume mari in prima linie, in timp ce Real Madrid, cu jocul sau combinativ, n-a avut oameni de gol. Si cand spun asta ma gandesc chiar la Mijatovici, autorul unei mari ocazii pierdute. Acelasi Mijatovici care i-a adus Real...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page