Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1226 - 12 Decembrie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Dupa 240 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta, America s-a trezit din “corzi” si a demonstrat cu ocazia alegerilor ca nu este dispusa sa accepte sine-die un for legislativ, care s-a indepartat total de preceptele care au stat la baza constituirii acestei democratii, acestui fost concept fil......Citeste »
Editoriale »
O victorie a « nationalilor »
de Petru Romosan
Principalii contributori la succesul total al PSD in alegerile parlamentare din 11 noiembrie 2016 sunt, in ordine : Klaus Iohannis, Alina Gorghiu si Dacian Ciolos. Niste lideri de anvergura comunala sau cel mult judeteana pot produce o catastrofa daca sunt plasati artificial in arena nationala. Lucru care tocmai s-a intamplat. Cat priveste partidele zise ultranationaliste, ele nu au fost luate in serios de electorat pentru ca in afara de discursul bombastic nu mai propuneau nimic. Ce putea fi co...... Citeste »
SCRISOARE PRIETENULUI MEU
de Sergiu Gabureac
Mihaita, iti inteleg bucuria ca fan al Stangii ! Ai o tara rosie, asa cum ti-ai dorit-o. Predictia seniorului Coposu s-a implinit. Dormi linistit, PSD vegheaza peste tara ! Cu exceptia celor doua tinuturi transilvanene. PNL si UDMR (Cand rosu, cand albastru, dupa context, coane Liviule !). Acum, PSD-ul nu prea are nevoie de el, dar e bine sa fie acolo la gramada. Asa ca va capata un os-doua ! Ca si alde manechinul cu cei 3 impuri ! Sange-mal, ca tot am revazut seria Harry Potter ! In mesajul tau...... Citeste »
Postelectorale…
de Ioan Iacob
Nu stiu de ce simt nevoia sa scriu acest text (poate fiindca s-au adunat in el problemele si sperantele multor romani), daca as putea, as fac aici o insertie de secvente selectate din memorie, din povestirile unor oameni, din cele auzite prin piete, prin mijloace de transport in comun etc. etc. etc. Nu stiu daca pot face cea mai buna selectie. Dar simt nevoia sa scriu acest text. “Cine a stabilit legea asta lectorala, frate…ca daca nu ai voie sa iei un faras, un chipiu, un kil de faina, se uita ...... Citeste »
Romania 2017
de Prof. dr. Viorel Roman
Victoria in alegerile parlamentare a partidei ortodoxe moldo-valahe - PMR, PCR, FSN, FDSR, PDSR, PSD, USL - este expresia nemultumirii, revoltei dupa Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, care trebuia sa se intruneasca dupa un mileniu la Constantinopol, dar a avut loc fara patriarhii Rusiei, Georgiei, Bulgariei si Antiohiei in Creta. Cu toate ca patriarhul Moscovei si a intregii Rusii, Kiril s-a intalnit cu papa Francisc in Cuba, de depasirea Marii Schisme din 1054 nici nu poate fie ...... Citeste »
Ce nu vor sa recunoasca istoricii unguri
de Ioan Cismas
Actualii istorici unguri nu sunt prea incantati de inaintasii lor, mai ales de cei care au lasat posteritatii documente scrise si necenzurate despre venirea ungurilor „in patrie”, despre traseul urmat si despre cei pe care i-au intalnit in cale. De aceea ei il contesta pe Annonymus, cronicarul regelui Bela al III-lea, care, in Gesta Hungarorum (Faptele ungurilor) vorbeste de existenta, la venire, in 896, a celor trei voievodate romanesti conduse de Menumorut, Gelu si Glad, care au opus, dupa rel...... Citeste »
Despre necesitatea nationala a renasterii nationale prin factorul intern
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Draft pentru Raportul de stare a natiunii Cand institutiile statului si clasa politica deraiaza de pe linia apararii intereselor nationale, factorul intern, ca structura informala a constiintelor patriotice , care vegheaza ca securitatea existentiala a natiunii sa nu fie periclitata, intra in alerta. Suma motivelor de alerta a atins pragul critic: 1. Nu suntem un popor liber si nu ne manifestam, prin institutiile reprezentative, ca natiune suverana. Politica exte...... Citeste »
România infirma 27
Ion Maldarescu Inainte de decembrie '89 unul dintre cei vanati astazi de legea-fara-de-lege 217/2015 spunea: „Cand voi muri eu, dupa mine ramane un singur mare nationalist in care sa credeti: Ceausescu. Nu stiu eu cat de comunist e el, dar tine cu natia asta, sa stiti de la mine. asta e roman adevarat. tine cu noi! . (Petre tutea). La Malta, doi papusari planetari contemporani ajutati de criminalii-conserve din interiorul tarii au decis ca Nicolae Ceausescu sa moara inaintea lui tutea, in ziua d...... Citeste »
Tradare pe toata linia
Silvia Jinga, S.U.A. Media americana si occidentala traieste un moment cat se poate de penibil, mai ales dupa sfasierea valului minciunii din campania electorala din S.U.A. Niciodata pronosticurile n-au fost mai masluite, mai departe de realitate, mai falsificate. New York Times, Washington Post, New York Post, C.N.N., C.B.S. News, A.B.C. etc. s-au unit intr-o falanga de coribanti stipendiati din fondurile generoase ale familiei Clinton si ale altor factori de putere, interesati sa mentina statu...... Citeste »
Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu congresmenul republican Pete Sessions, presedintele Comitetului pentru Reglementare din cadrul Camerei Reprezentantilor
Pete Sessions: Voi transmite mesaje viitoarei Administratii Trump despre rolul Romaniei in NATO si cooperarea de securitate transatlantica 8 decembrie 2016 Ambasadorul George Cristian Maior a avut o intrevedere cu congresmenul republican Pete Sessions, presedintele Comitetului pentru Reglementare din cadrul Camerei Reprezentan?ilor. Pete Sessions: Voi transmite mesaje viitoarei Administratii Trump despre rolul Romaniei in NATO si cooperarea de securitate transatlantica La 8 decembrie 2016, ambas...... Citeste »
Jurnalismul promovat de UZPR
Galina Martea De cand e lumea orice actiune nobila realizata de om este mentionata/consemnata ca valoare in limitele celor mai onorabile continuturi. In asa mod, apare efectul pozitiv al motivatiei care stimuleaza omul pentru a crea in continuare noi si noi actiuni demne de apreciere. Sunt firesti aceste lucruri, deoarece fiinta umana are nevoie mereu de impulsuri pozitive care sa o predispuna de a realiza acele creatii care, in rezultat, sa dezvolte si sa faca existenta omului cat mai interesan...... Citeste »
CÂND EUROPA HIBERNEAZA...
Gabriela CALUTIU SONNENBERG Cand Europa se pune pe iernat, locuitorii ei isi amintesc de nevoile lor primare si se reped, harnici ca toate vietuitoarele naturii, sa-si pregateasca barlogul si cuibul. Cu exceptia celor care, din lipsa de obligatii familiale sau banesti, nu sunt fixati pe un loc anume, permitandu-si sa migreze dupa temperaturi, majoritatea europenilor ramane la vatra, bucurandu-se de constanta traiului caldut, chiar daca protesteaza impotriva dusmanului comun – frigul – numai bun ...... Citeste »
DONALD TRUMP - MAREATA DIN NOU (GREAT AGAIN)
Corneliu FLOREA Familia mea, la fel ca milioane de familii romanesti, s-a sacrificat si suferit in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, dar a fost cumplit si inuman dupa ce am fost eliberati de Armata Rosie, dupa ce comunismul Moscovei ne-a incarcerat, terorizat, maltratat si distrus ca natiune in lagarul ei comunist. Printr-o sansa, mai mare decat cea mai mare minune, in 1980 am reusit sa ajungem, Ica (sotia mea) si mine, in lagarul liber de la Traiskirchen din Austria si de acolo in Ameri...... Citeste »
Replica civilizata la marlaniile diplomatilor maghiari
de Iulian Somacescu
Stimati Inalti Demnitari ai Statului Roman, Fac apel la Domniile Voastre sa probati ca existati functional, dand in termen util o replica civilizata atacurilor diplomatice inacceptabile din partea Ungariei (Tara infratita cu Romania de cca o mie de ani), bazat pe realitatile Europene de azi, unde teritoriul de activitate si de viata al fiecarui Maghiar si Roman se intinde pe un intreg continent, de la Marea Neagra la Oceanul Atlantic. Sunt convins ca Premierul Maghiar (pe care-l apreciez in mod ...... Citeste »
Robert Ficheux „Motul francez”
Redactia ART-EMIS In anul 2016 s-au implinit 118 ani de la nastere si 11 ani de la moartea, lui Robert Ficheux, unul dintre cei mai mari geografi francezi, un mare prieten al Romaniei si un foarte bun vorbitor de limba romana. A fost, alaturi de celebrul lingvist suedez Alf Lombard, unul dintre cei mai mari iubitori ai tarii noastre. Robert Ficheux (n. 12 august 1898 - d. 1 august 2005) Repere din biografice - Membru corespondent strain (1 iunie 1948) si membru de onoare din strainatate (9 marti...... Citeste »
Politica »
O întrebare legitima pentru mai marii zilei de azi si de mâine
Octavian Capatina 17.3.O intrebare legitima si un raspuns La ce bun si cui foloseste un stat fara substanta etnica proprie, organizat si structurat, numai si numai pe ideologia si cultura urii fata de alte popoare? Un stat care a ridicat intoleranta la principiu si ratiune de a fi. Un stat al intolerantei absolute si al primului etnocid din Europa moderna. Un stat care a fost primul national-socialist, primul fascist dar mai fascist decat oricare altul. Un stat antisemit care prin bestialitatea ...... Citeste »
„Intelligence Service” - Un secol de razboi secret în România (4)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Aspecte ale razboiului economic dus de „Special Executive Operations in Romania In anul venirii lui Hitler la putere, Germania importa din Romania circa o treime din necesitatile sale de petrol, ceea ce a constientizat Wermahtul ca „viata Axei depinde de campurile petrolifere din Romania ..., motiv pentru care serviciile secrete ale puterilor aliate, in mod aparte cel britanic, vor initia sabotarea aprovizionarii Germaniei cu resurse strategice. O prima directie ...... Citeste »
ROMÂNIA INTELIGENTA, RIDICA-TE !
de Sergiu Gabureac
Imi propusem sa nu mai scriu pe teme electorale, dar agresivitatea mitocaneasca a mercenarilor de la posturilor mocirla si ale postacilor pe facebook ma determina sa reactionez. Ce sa-i faci ? Nu am calmul lui Dacian-Julien Ciolos, taran neaos din Apuseni. Cuvinte mai gasesc si eu, dar cu rabdarea nu stau bine. Deloc. Cum sa risipesti 55 de minute din cele 70 ale emisiunii cu atacul steril asupra premierului ? In loc sa afli, de pilda, ce vrea sa faca viitorul potential premier pentru Romania ? ...... Citeste »
EU NU VOTEZ PENALI
de Gheorghe Silvestrovici
In Romania anului 2016 sunt 7600 de dosare de cercetare penala pentru oamenii politici, sunt zeci de ministri, sunt zeci de presedinti si vicepresedinti de consilii judetene si sute de primari si de consilieri care au fost condamnati sau sunt in cercetare penala. Romania are cei mai multi politicieni corupti din lume. Dispretul, tupeul si aroganta politicienilor romani au atins culmile nesimtirii politice. Hei, politicianule corupt, daca esti in cercetare penala dovedeste-ti mai intai nevinovati...... Citeste »
Cât, Doamne, vom mai suporta?
de George Petrovai
Dupa 27 de ani de facatura iliesciano-basesciano-politrucianista, ma uit la dezastrul din jur si intreb: Ce-ati facut cu tara mea, despre care se spunea candva in manualele scolare ca este bogata si frumoasa? Da, pe-atunci Romania era bogata pentru ca apartinea in intregime romanilor si era frumoasa fiindca o priveam cu inimile noastre mult mai dornice de-a sti (traditii, istorie, cultura, arta) decat de-a aduna comori pe care le mananca moliile si le fura hotii. Tot pe-atunci eram mai umani, in...... Citeste »
De lichelism noi vom scapa numai în cap daca-i vom da!
de George Petrovai
Se afirma de catre naivii indraciti intr-ale democratiei ca votul este mai tare ca glontul! Asa sa fie? Pai, daca ne-aruncam ochii roata in jurul nostru si in istoria postdecembrismului, avem de ales: ori ca democratia isi rade de noi cu taina capriciilor dupa care se conduce, ori ca pretinsii democrati pedaleaza in continuare pe substituirea realitatii cu iluzii si sperante (pesemne ca astia au in vedere acele cartuse fara gloante, carora li se spune oarbe), ori amandoua deodata si in proportii...... Citeste »
F16 pe cer românesc
de Ioan Iacob
Viata mea impartita-ntr-o mie de vieti. Visul meu neclintit – precum steaua polara - doar tu. (Intre timp, sus, pe cer, un F16 trecu Si in sangele meu simt pulsand dulcea lira de celti.) Nici o lege nu poate un dor din minuni sfarama Cand vulcanii din inima mea izbucnesc in iubire de tine. Ce-as putea sa-ti ofer mult mai mult decat ai? Un F16 pe cer romanesc...La multi ani! Fie-ti soare si bine! Ioan Iacob de Ioan Iacob... Citeste »
Cultura »
ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI LA CANBERRA
Rexlibris Media Group La 2 Decembrie 2016, incepand cu ora 17:00, Excelenta Sa doamna Ambasador Nineta Barbulescu a gazduit Receptia pentru marcarea Zilei Nationale a Romaniei in saloanele Ambasadei Romaniei din Canberra. Artistii iconari Kornelia si Matei Schinteie din Covasna au expus propriile icoane religioase si laice, realizate pe lemn, sticla, marmura si piatra. Pe simezele Ambasadei se afla expozitia de fotografii din Primul Razboi Mondial intitulata Marele razboi romanesc in sunet de vi...... Citeste »
Decesul mamei lui Ion Bogdan Lefter...
de Ioan Iacob
Nu stiu ce ar trebui sa spun sau sa scriu in astfel de momente fiindca ele vin atunci cand te astepti mai putin! Am aflat de la o emisiune TV (unde Bogdan ar fi urmat sa participe) despre decesul mamei sale. Voi povesti doar urmatoarea intamplare. Am participat la sarbatorirea editiei o suta a CAFENELEI CRITICE (amfitrion Ion Bogdan Lefter) si spre sfarsitul acelui eveniment Bogdan ne-a comunicat, pe un ton cumva neutru (fiindca nu dorea sa scoata in relief lucruri probabil prea personale) faptu...... Citeste »
BEDELIONUL SI PIATRA DE ONIX - MAREA DESCOPERIRE ARHEOLOGICA
Teodor ARDELEAN „Un rau iesea din Eden si uda gradina; si de acolo se impartea si se facea patru brate” (Geneza Cap. II vers10) „Numele celui dintai este Pison; el inconjoara toata tara Havila, unde se gaseste aur” (Genesa Capitol II vers 11) „Aurul din tara aceasta este bun; acolo se gaseste si BEDELOIN si PIATRA DE ONIX” (Genesa Capitol II vers 12) In luna iulie-august din anul 2003 discutand cu dl doctor Pocriser Cristian, despre cetatea de La Zarand, dansul imi confirma ca, la fata locului, ...... Citeste »
„LA STRADA” – 15 ANI ÎN 15 CIFRE
Anastasia CUCURUZ Drumul parcurs de Centrul International „La Strada” – de oameni si de organizatie – se masoara nu in metri si kilometri, ci in ani si decenii deja. Sunt 15 ani de munca de la inregistrarea oficiala a organizatiei, in 2001. Cu aceasta ocazie, au fost sistematizate o serie de date, mai mult sau mai putin relevante activitatii organizatiei. 1. Am creat si am mentinut Linia Fierbinte Anti-trafic 0 800 77777 care a inregistrat in total 87.967 de apeluri. Asta e ca si cum fiecare loc...... Citeste »
CINCI PICTORI CARE MI-AU PLACUT (2)
Dorel SCHOR Se intelege ca sunt foarte numeroase operele de arta plastica care ies in evidenta, care plac in mod deosebit privitorilor. Intervine, desigur, factorul subiectiv al consumatorului de frumos, in functie de gust, educatie estetica, preocupari si, nu in ultimul rand, cunostitele sale in domeniu. Am ales, de data aceasta, cinci lucrari, apartinand unor pictori diferiti si realizate in tehnici diferite, care mie personal mi-au placut in mod deosebit. Alma Redlinger, marea doamna a pictur...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (92) – CUM SE ORGANIZEAZA O SERATA
Dorel SCHOR Boris Israelovici Gazpapier, presedintele comitetului de bloc, ne explica: - Un om bine educat, adica un cetatean cu un minimum de bun simt, stie foarte bine ca daca organizeaza o seara distractiva in apartamentul lui, asta ii va deranja pe vecinii de dedesubt sa doarma. Este un gest elementar de a suna la usa respectivilor cu doua, trei zile inainte de eveniment si de a-i invita frumos sa participe la petrecere. - Foarte bine, intervine domnul Ghezuntertoit, numai ca muzica la tonur...... Citeste »
Religie »
Scrisoare pastorala - Foaie periodica, gratuita a Parohiei Malovat-Mehedinti
de Pr. Dr. Alexandru STANCIULESCU-BARDA
Anul XVI(2016), nr. 338(16 –30 Noiembrie) Dragii mei enoriasi! Esecuri diplomatice. Ne-a asezat Dumnezeu ,,in calea tuturor rautatilor”, cum ar fi spus cronicarul. Mereu intre mari colosi, intre mari imperii, care de care mai hamesite, gata sa ne inghita hulpave, ca sa-si astampere pofta de ,,pamant si apa”, gata sa ne targuie ca pe dobitoace-n iarmaroc. Randuiala lui Dumnezeu, istetimea mintii diplomatilor nostri, ascutimea sabiilor armatei romane, puterea rugaciunilor, stralucirea aurului, toa...... Citeste »
Flux de stiri »
Cerere decalare alegeri parlamentare
de Iulian Somacescu
Stimati Inalti Demnitari din Biroul Electoral Central, (transmis azi ora 14) Prin prezenta supun judecatii Domniilor Voastre cererea de suspendare (decalare) a zilei votului planificata pentru 11 decembrie, la o data ulterioara ce se poate incadra intr-un interval de maximum 3 luni, in conformitate cu dispozitiile Art.63(2) din Constitutie, dupa solutionarea de catre Tribunalul Bucuresti a exceptiei de neconstitutionalitate a legii alegerilor parlamentare, in conformitate cu dispozitiile imperat...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page