Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1225 - 5 Decembrie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Daniel Webster, om politic American aflat la Chicago in 1847 la o conferinta cu oamenii legii, a toastat: ”Pentru Lege; ea ne onoreaza, hai s-o onoram si noi!” Incerc, ca intotdeauna fara rezultat, parafrazand nume celebre din istoria fostelor State Unite ale Americii, sa reamintesc maselor de retardati......Citeste »
Editoriale »
Rezolutia de la Alba Iulia si pretentii fara suport logic si juridic
IOAN CISMAS In ultima perioada, si ca o justificare a intensificarii actiunilor antiromanesti desfasurate pe toate planurile, corifeii UDMR si ai celorlalte formatiuni politice de sorginte maghiara bat multa moneda pe neindeplinirea de catre statul roman a subpunctului nr.1 din punctul III al Rezolutiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, si care suna astfel: „Deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra si judeca in limba proprie, ...... Citeste »
Ungurii, ca cetateni noi ai Europei
de Ioan Cismas
Veniti din centrul Asiei pe versantii Muntilor Urali, manati de catre altii, ungurii ar fi dorit, banuim, sa-si intemeieze” patria” cat mai aproape de locul de bastina, dar de fiecare data au fost obligati sa plece. Istoricii maghiari vorbesc, printre altele, de o sedere de peste o jumatate de secol in Lebedia (intre Don si Nipru), dar sub presiunea pecenegilor, alt trib turanic, au trebuit sa plece. N-au avut parte de o sedere linistita nici in Campia Atelcuz (zona de sud a Basarabiei), pentru ...... Citeste »
Revolutia conservatoare în curs
de Petru Romosan
Revolutia de dreapta (un paradox aparent acceptat !) isi continua drumul spectaculos. Brexit, campania electorala si alegerea neasteptata a lui Donald Trump in SUA, alegerea conservatorului liberal François Fillon candidat al dreptei pentru alegerile prezidentiale din mai 2017 in Franta, plus eliminarea probabil definitiva din viata politica la varf a lui Nicolas Sarkozy, Alain Juppé, fost presedinte si, respectiv, fost prim-ministru, si, dupa cateva zile doar, a lui François Hollande, presedint...... Citeste »
Materiale informative privind alegerile parlamentare
Stimati prieteni si colaboratori, In continuarea comunicarilor Ambasadei Romaniei la Washington cu privire la campania de informare referitoare la conditiile desfasurarii in strainatate a procesului de votare la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei din data de 11 decembrie 2016, va transmitem o serie de materiale informative, elaborate in scopul clarificarii aspectelor procedurale specifice, dupa cum urmeaza: 1. Ghidul alegatorului roman in strainatate la alegerile parlamentar...... Citeste »
Vederi de pe prispa - CELE DOUA TAISURI ALE LUMII DIGITALE
de Robert Pugler
Citesc presa zilei si imi atrage atentia tema de baza dupa care 27 de intelectuali, preponderent de origine germana, de la politicieni, la scriitori pana la filozofi, se straduiesc in prezent sa elaboreze “poruncile “ lumii virtuale. Nu pe muntele Sinai, dar pe langa parlamentul si organizatiile Uniunii Europene. Rezultatele activitatii lor vor converga, intr-o asa numita “Charta digitala” (www.digitalcharta.eu) ghidul (neoficial) de comportament si etica ce ne invata cum sa percepem, folosim si...... Citeste »
Formula existentei umane între materialism si spiritualitate
Galina Martea Fundamentata pe procese vitale destul de complexe, existenta umana este un sistem construit si dirijat de impulsuri ale unversului ce sunt nemarginite in timp si in spatiu si care, totodata, sunt la nesfarsit de variate in formele stapanite de materie in procesul dezvoltarii. Acestea, la randul lor, sunt fenomene prin care se manifesta esenta lucrurilor si a proceselor umane corelate cu conceptul materiei/materialismului si al spiritualitatii. Materia, fiind substanta conceputa ca ...... Citeste »
Politica »
„Intelligence Service” - Un secol de razboi secret în România (2)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Aspecte ale razboiul politic desfasurat in Romania de catre serviciile britanice. Actiuni de influenta, propaganda, contrapropaganda si incercari de schimbare a ordinii politice „British Council - un paravan pentru agenti Comunitatea britanica din Bucurestiul interbelic numara circa 400 de persoane, constituind un important element de legatura intre Anglia si Romania. Serviciile secrete britanice au initiat si sustinut ideea cultivarii unor relatii active in medi...... Citeste »
„Intelligence Service” - Un secol de razboi secret în România (3)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Iuliu Maniu in razboiul politic dus de „Special Executive Operations pentru eliminarea maresalului Ion Antonescu Dupa ce a plecat din Romania, de Castelain a revenit sub o identitate falsa, la inceputul anului 1941, pentru a-i face mai activi pe Maniu si Mihalache. Aceasta, deoarece se spera ca „Iuliu Maniu sa ia conducerea activitatilor subversive [15]. Dar, dupa cum retine Elisabeth Barker, Maniu „nu a intentionat nici un moment sa provoace o revolta in Romania...... Citeste »
Nationalism sau internationalism?
de Prof. dr. Viorel Roman
USA a ales Make America Great Again“ a d-lui Donald Trump, nu „Together“ a d-nei Hillary Clinton. Nationalismul socialist masculin, de dreapta, la ordinea zilei, l-a invins, inpotriva tuturor prognozelor presei mincinoase, pe cel de stanga, feminist, multicultural, internationalist, intelectualist, globalist. Asta se va repeta si in Franta unde candidatul la presedentie François Fillon promite rigoare impotriva islamismului, cote la straini, promovarea harniciei, respectului si restabilirea auto...... Citeste »
VOCATIA RATARII !
de Sergiu Gabureac
A fost Ziua Nationala a Romaniei. A tuturor romanilor ! A celor onesti, care nu stau cu mana intinsa la Stat dupa pomeni. Prin implicarea si inventivitatea lor in mediul privat, aduc bani la bugetul tarii (taxe si impozite), contribuie la dezvoltarea locurilor unde traiesc. Ziua Nationala a Romaniei este si a puscariasilor, a penalilor, a celor care nu stiu ce sa mai faca pentru a fura cat mai mult de la Stat, prin tot felul de metode pe care mass media le descrie zilnic. Furturi care au atins z...... Citeste »
1 Decembrie - Ziua Nationala a României sarbatorita la Tel Aviv
de Lucretia Berzintu
Aniversarea Zilei Nationale a Romaniei in Israel include mai multe activitati programate pentru perioada 30 noiembrie - 04 decembrie 2016. La receptia organizata de Ambasada Romaniei in Statul Israel in seara zilei de 30 noiembrie 2016 la Muzeul de Arta din Tel Aviv au participat peste 900 de invitati, oficiali ai guvernului israelian, ai Parlamentului din Israel, ambasadori ai statelor UE, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat in Israel, consulii onorifici ai Romaniei in Israel, ambasa...... Citeste »
Cultura »
O CU TOTUL ALTA POVESTE DESPRE MOS NICOLAE
de Corina Diamanta LUPU
L-ai zarit cumva, azi-noapte, pe Mos Nicolae? Poate chiar ti-ai facut o poza cu el? Intreb si eu asa, intr-o doara. Caci daca in preajma Craciunului lumea e plina de Mos Craciuni, ba si de Craciunite, pe Mos Nicolae nu l-a vazut inca nimeni pana acum in carne si oase. Nu numai “mos”, dar si sfant, Nicolae este un personaj discret si manierat, care, spre deosebire de Mos Craciun, nu da buzna in casa omului, facandu-si vant pe horn, in loc sa bata politicos la usa, nu este movie star, nu apare in ...... Citeste »
O PRIMAVARA ÎN MIEZUL TOAMNEI
Elena BUICA LANSAREA VOLUMULUI „INTRE PORTI DE UNIVERS” DE VIRGINIA VINI POPESCU Mi-ar fi placut sa fiu prezenta la „botezul” acestei carti „Intre porti de univers” ale carei „foi” le-am „rasfoit” pe toate partile in timpul pregatirii ei. Dar portile universului nu s-au deschis acum si pentru mine ca sa pot zbura pana acolo si ca atare, din departe ca spatiu, din indepartata Canada si din aproape ca participare de suflet, trimit un cald cuvant de apreciere si felicitare prietenei mele, fiziciane...... Citeste »
ARMONIILE MELODICE ALE METALELOR POLICROME
Cristian Petru BALAN (Impresii din expozitia sculptoritei Viorica Colpacci de la o galerie newyorkeza) Am avut fericitul prilej sa prind, inainte de inchidere, ultimele ore ale expozitiei unei distinse artiste romane din Statele Unite, D-na Viorica Colpacci. Lucrarile, din seria tablourilor policrome „Digital Prints” si sculpturi in metal „3D Structures”, au fost expuse timp de o luna, intre 24 martie si 24 aprilie a.c., la Galeria Est-Vest din Manhattan, New York, fiind vizitate de numerosi ama...... Citeste »
COGITO ERGO SUM (2): DE LA VORBA LA FAPTA
Mihaela MIHAI Pentru a lamuri nelamuritii: De cand am invatat sa citesc am devorat carti cu basme, romane din literatura universala clasica, romane politiste, de aventuri, SF, istorice, etc. Carti de psihologie, filozofie, Istoria iezuitilor, a masoneriei sau a qatarilor din sudul Frantei s.a.m.d. Nu scriu toate astea pentru a ma lauda, sunt multi intelectuali in Romania mai cultivati ca mine... Vreau aici sa incerc a introduce in orizontul meu pe cei pe care nici macar nu-i flutura gandul ca un...... Citeste »
?? ????????, ??????! (LA REVEDERE MOSCOVA!)
Magdalena ALBU In memoriam Prof. univ. dr. doc. ing. SIMION HANCU Facea parte din aceeasi familie cu Lagrange, Euler sau Pascal ca intensitate de traire a matematicii, dar si ca responsabilitate a actului de cercetare si, binein?eles, a celui pedagogic, unde era de-a dreptul fascinant. Daca as adauga aici si alte nume reprezentative ale domeniului, consider ca tot ar fi prea putin in raport cu valoarea pe care si-a construit-o in ani de munca Simion Hancu. Stiu, stiu, citind aceste randuri, Domn...... Citeste »
SAMY BRISS - EXPOZITIE LA HAGA
Dorel SCHOR Mereu tanar si activ, cautand forme si simboluri inoitoare, maestrul Samy Briss cucereste prin arta sa publicul iubitor de frumos de pe alte multe meleaguri. Dupa expozitii incununate de succes in Canada si Japonia, Koreea si Singapore, India si Statele Unite etc., precum si in cele trei tari de care este legat sufleteste, Romania, Israel si Franta, acum lucrarile sale sunt expuse in Olanda, la Haga. Subliniind perfecta armonie poetica din tablourile semnate Samy Briss, criticii de a...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (86) – LA PRIMA OCAZIE
Dorel SCHOR Ati auzit de patania lui Iancovici, care s-a evidentiat in productie si era laudat de toti sefii lui, chiar si de director? - Omul asta nu stia ce-i odihna... Trup si suflet pentru locul de munca, primul la venire, ultimul la plecare si intre timp nici un minut nefructificat, nici o clipa de ragaz. Toata lumea il aprecia, in primul rand tovarasii de munca, pentru ca era si un coleg saritor, dar si sefii care il dadeau ca exemplu intotdeauna. Iar cand a trebuit sa fie unul avansat, ac...... Citeste »
PASTILA SAPTAMÂNII (24) - GÂNDURI DE BATRÂNETE
Zoltan TERNER · Doreste-ti sa ai puterea sa mai poti rade de tine. Sa nu ti se inchida drumurile sufletesti catre oameni. Sa te impaci cu ranile lasate de despartirile tale. Sa mai ai inca inima deschisa la noi intalniri. · Sa nu te dezveti de joaca luminoasa a copilariei. · Sa nu te mai temi sa privesti in fata adevarurile care dor. · Sa te mai poti scalda in tot binele care ti-a fost dat. · Sa te multumesti cu mai putinul bine care ti se mai da. · Sa ai ochi ca sa mai descoperi si alte lucruri...... Citeste »
GÂNDURI REBELE (34) – AFORISME: DESPRE ERA DIGITALA
Harry ROSS · Cu sau fara fala... am intrat in era digitala! Este bine, este rau, nici eu nu stiu. · Un buton te face om. · Depindem de butoane, dar si de toane. · Prietene, vad ca toata ziua butonezi. Te las, nu vreau sa te deranjez. · Cine a crezut vreodata ca un aparat minuscul te va lega de lumea toata? · Butoniada nu-i o joaca, ci o profesie in legea toata. · Mai nou micul telefon iti ofera un buton, care poate arunca in aer un avion. · Tineri si maturi si pensionari batrani butoneaza fara p...... Citeste »
Religie »
Influenta gândurilor
Zis-a Batranul Porfirie: „Este foarte important ceea ce va spun: Prin gandul cel rau faci rau celui asupra gandesti raul; il influentezi. La fel se intampla si cu gandul cel bun. Este aceeasi putere a sufletului care poate sa se intoarca si spre bine, si spre rau. Si in America sa fie, tot va simti actiunea gandului bun sau rau si va fi influentat pe masura.... Citeste »
Îndemnuri pentru suflet, la început de post
Andreea Trandafir E inceput de Post, timp numai bun pentru (re)nastere. Incepe Postul, suflete, porneste si tu pe cale! E cale de Smerire dar, mai presus de toate, e cale de Iubire. Ingaduie-ti suflete, macar acum, sa te lasi biruit de sete - de sete de Lumina. Sa nu uiti, suflete, ca in vreme de post e voie si nevoie, totusi, si de indulcire: ai Rugaciunea pentru asta. De-ai sti cat e de dulce... De poti, adauga-i si putina smerita Pocainta. Aminteste-ti, suflete, si de Speranta, de Adevar si P...... Citeste »
Flux de stiri »
Petitie pentru Retragerea ordinului STEAUA ROMANIEI de la Presedintele RM Nicolae Timofti
voice_of_moldova@yahoo.com Buna ziua. In data de 1 decembrie, presedintele Klaus Iohannis a decis sa decoreze presedintele Republicii Moldova cu ordinul Steaua Romaniei in grad de Colan. Acest lucru a nemultumit cetatenii, pe motiv ca Nicolae Timofti a avut activitatea controversata in functia sa de presedinte. Din aceasta cauza impreuna cu mai multi activisti Civici am hotarat sa initiem o petitie online, pentru a cere retragerea ordinului Steaua Romaniei de la Nicolae Timofti. Va rugam sa ne a...... Citeste »
Ioan Nemtoi si Mihai Topescu reprezinta România la Bienala internationala de arta pe sticla de la Haacht
Madalina Corina Diaconu Spre difuzare imediata Bruxelles, 1 decembrie 2016 Artistii romani Ioan Nemtoi si Mihai Topescu sunt invitati la Bienala internationala de arta pe sticla in perioada 3 – 11 decembrie 2016, la centrul cultural comunitar Den Breughel din Haacht (Belgia). Inaugurarea bienalei are loc vineri, 2 decembrie, ora 20:00, in prezenta artistilor. Institutul Cultural Roman Bruxelles este partener al evenimentului si sustine prezenta artistilor romani la aceasta manifestare internatio...... Citeste »
[Invitatie] Cea de-a VIII-a editie a Galei Studentilor Români din Strainatate
Buna ziua, Numele meu Roxana Alina Bota si va contactez din partea Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS). LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta, care incurajeaza educatia de calitate si promoveaza implicarea studentilor si absolventilor romani cu studii peste hotare in demersuri de dezvoltare a Romaniei pe plan economic si social. Gala LSRS este unul dintre cele mai prestigioase proiecte neguvernamentale din Romania. Aflata la cea de-a opta editie, Gala LS...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page