Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1213 - 6 Iunie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Fara a minimaliza importanta tuturor zilelor anului, fiind o persoana de o anumita (de)formatie comportamentala, conectata in exclusivitate la ordine, disciplina si multe alte atribute pe cale de disparitie din acest haos generalizat la care a fost adusa terifianta noastra Terra, pentru mine zilele de 2 ......Citeste »
Editoriale »
"Comunicat de presa expozitie MARELE RAZBOI"
Madalina Corina Diaconu Cotroceni, 6 iunie 2016 Muzeul National Cotroceni, in colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I , Ministerul Afacerilor Externe - Unitatea Arhive Diplomatice, Academia Romana, Biblioteca Academiei Romane, Muzeul National Peles, Arhivele Nationale ale Romaniei, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, organizeaza miercuri, 8 iunie 2016, orele 18.00, vernisajul expozitiei Marele Razboi. Acti...... Citeste »
Dascali si profesori de ieri si de azi
de Eva Simon
In Ungaria, in mod traditional, ultima duminica din luna mai este dedicata copiilor, iar prima duminica din luna iunie este Ziua Pedagogului. Aceste ocazii de sarbatoare sunt bune pentru a readuce in atentie grija fata de viitor si preocuparea noastra pentru o societate mai buna, mai educata. Rolul educatiei este foarte important in crearea unei lumi mai frumoase, insa nici un rost nu are dezbaterea teoretica a acestui subiect fara a aduce in prim plan rolul factorului uman, cel al copiilor si p...... Citeste »
Vederi de pe prispa - Pisoii lui Bula pleaca în Elvetia
de Robert Pugler
Va mai aduceti aminte de anecdota cu Bula la scoala si comparatia dintre socialism si capitalism ? Nascand, Bula a facut doua cercuri pe podea: pe unul a scris comunism si a pus pisoii in el ca sa le mearga bine, pe al doilea l-a numit capitalism. Pisoii stateau cuminti in cercul unde au fost pusi pana cand, intr-o dimineata Bula i-a gasit in cercul denumit capitalism. De ce ? Intreaba profesoara, cum a fost posibil ? Pai doamna, dupa o saptamana pisoii deschid ochii, ce sa-i faci ??!! Lui Danie...... Citeste »
De ce parte a frontului este BOR-ul?
de Octavian Capatina
Despre lacomie cu consecinta ei coruptia si despre coruptie cu consecinta ei saracia Nu am fost niciodata un nostalgic, ci dimpotriva, asta ca sa trec usor si sa nu spun mai mult; sa trec direct la subiect. Dar nu pot sa ignor fapte concludente, ca de exemplu: in perioada cincinalului in 4 ani jumate pe magistrala CF 101 un podet de cale ferata era reabilitat in mai putin de 11 ore (stiu despre ce vorbesc - cunosc proiectantul si executantul); daca s-ar fi intamplat o nenorocire venea Dinu Telea...... Citeste »
Decret de decorare semnat de Presedintele României, domnul Klaus Iohannis
Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 iunie a.c., decretul de decorare a Excelentei Sale Bailiff Fra' Ludwig Hoffmann von Rumerstein, Mare Comandor al Ordinului Suveran de Malta, si a Excelentei Sale Bailiff Dominique Print de La Rochefoucauld-Montbel, Mare Ospitalier al Ordinului Suveran de Malta. Astfel, cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice dintre Ordinul Suveran de Malta si Romania, in semn de inalta apreciere pentru contri...... Citeste »
A III-a editie a Salonului BD - Povesti din Bucuresti în Benzi Desenate
de Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu Bucurestiul interbelic sau contemporan devine subiectul povestilor in banda desenata. Autori consacrati si debutanti vor prezenta personaje clasice sau fantastice, intamplari cu haz, dramatice sau filozofice, precum si intamplari istorice care au marcat capitala Romaniei. VERNISAJ: 1 IUNIE 2016, ORA 18:30, Sala Lapidarium, Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei, nr.151. Salonul va fi deschis in perioada 1 iunie – 30 august 2016. La editia din acest an, in premiera pentru...... Citeste »
Serghei Luchkanin:Limba moldoveneasca – o inventie politica, ce va disparea din Ucraina
Denumirea de limba moldoveneasca va disparea treptat din scolile din Ucraina, fiind vorba de o denumire inventata politic in perioada sovietica, iar limba romana va fi predata din ce in ce mai mult in univeristatile ucrainene, sustine profesorul Sergii Luchkanin intr-un intreviu realizat de Virginia Nica pentru moldnova.eu, preluat de Romanian Global News. Serghei Luchkanin este doctor in stiinte filologice, profesor la Departamentului de Lingvistica Generala si Filologie Clasica a Universitatii...... Citeste »
Politica »
Diana de Marchi, o italianca cu origine româna, candidata la Primaria din Milano
Cu ocazia alegerilor locale-administrative din Italia de pe 5 iunie 2016, unde numerosi romani din diferite orase ale Italiei au ales sa candideze, la Milano pe lista Partidului democrat am regasit-o pe Diana de Marchi, profesoara de germana la un liceu din Milano, ale carei origine sunt jumatate romanesti, mama sa, Vera, sosind in Italia in anul 1955. Faptul ca am radacini romanesti, pentru mine este o valoare in plus, este o bogatie culturala, cunosc o alta limba, o alta traditie si asta ma fa...... Citeste »
Scrisoare deschisa viitorului meu primar
CRISTI, Asa cum ti-am promis, tableta asta iti este dedicata. Campania electorala s-a tariit ca melcul. Toti au stat la cotitura. S-ar fi balacarit candidatii, cum au facut de cinci cincinale (Doamne, tot atat a domnit si Ceausescu !), dar prezidentul le-a atras atentia ca suntem, totusi, in Evropa ! Neamtul a pus punctul pe i. Atentie, pe cine votati ! Atentie, la programele lor ? Care programe ? Nu am auzit de niciun proiect fezabil la Capitala. Doar generalitati ! Nu a venit nici unul care sa...... Citeste »
“Prietenii” ucrainieni pe care România îi sprijina pe toate fronturile lovesc din nou în comunitatea româneasca din Ucraina. Lucreaza SBU-ul din regiunea Odesa si din Cernauti pentru Moscova?
In timp ce Romania sprijina pe toate fronturile Ucraina in fata agresiunii Rusiei, cu bani si cu logistica, cu sprijin diplomatic pe langa NATO si UE, autoritatile ucrainiene dau lovitura dupa lovitura comunitatii romanesti din Ucraina, transmite corespondentul Romanian Global News din Cernauti. Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute autoritatile ucrainiene au blocat desfasurarea unei manifestari a comunitatii romanesti din Sudul Basarabiei cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni in incinta...... Citeste »
Statia de metrou Cumana din Napoli a fost denumita Petru Bîrladeanu, dupa numele acordeonistului român ucis de un glont ratacit al clanului Sarno
De pe 26 mai a.c., statia Cumana di Montesanto a fost redenumita Petru Birladeanu, dupa numele victimei inocente a Camorrei. Tanarul muzicant roman a fost asasinat pe timpul unei asa-numite actiuni camorristice numite «stesa» (cand tineri inarmati pe motociclete isi marcheaza suprematia, tragand in aer pe strazile controlate de clan). In urma cu 7 ani, tineri din clanul Ricci-Sarno au organizat o astfel de actiune, pentru a-i intimida pe locuitori si membrii clanului adversar Mariano. Persoane a...... Citeste »
Cultura »
Conferinta "De la icoana la logo: Simbolistica religioasa medievala versus iconografia capitalista contemporana"
Corina Madalina Diaconu In conferinta De la icoana la logo: Simbolistica religioasa medievala versus iconografia capitalista contemporana , Dr. Read Schuchardt, profesor de comunicare al Wheaton College, Illinois, S.U.A., analizeaza iconografia bisericii si iconografia capitalismului si arata cum sistemul nou reprezinta o reluare a vechiului sistem, dar si o inversare in ceea ce priveste ierarhia simbolica. O prezentare densa, bogata, bine ilustrata si tragic de amuzanta, destinata atat credinci...... Citeste »
Dialogul lui George PETROVAI cu revista ZEIT din Braila
Revista Zeit: Sunteti un iubitor al culturii in general si al filosofiei in special. De unde aceasta placuta inclinatie? George PETROVAI: Ah, daca am sti asa ceva (misterul mecanismelor cerebrale si spirituale), tare mult ar avansa cunoasterea umana in deslusirea a ceea ce obisnuim sa numim vocatie sau chemare! Doar atunci ne-am putea aventura in explicarea inspirat-stiintifica a declansarii atator sentimente, precum si in descifrarea acelor procese intime, care formeaza universul sau viata noas...... Citeste »
ÎNTÂMPLARI NECUNOSCUTE DIN VIATA UNOR SAVANTI ROMÂNI (3) HERMAN OBERTH SI SERBAN TITEICA
Heidi S. SIMON Facem astazi cunostinta cu un renumit astro-fizicean, Herman Oberth, un cetatean roman de origine germana, nascut in Sibiu in anul 1894. A absolvit liceul la Sighisoara, dupa care a studiat fizica, matematica si astronomie la Cluj, continuand la Munchen si Gotingen aprofundarea acestor studii. Interesant ca atunci cand si-a sustinut prima dizertatie la Heidelberg avand ca tema zborul cosmic, aceasta a fost respinsa, nefiind inteleasa de oamenii de stiinta din acea vreme. Paralel c...... Citeste »
Concert aniversar CONSTANTIN ARVINTE: “Am amintiri legate de Bucuresti din 1940…” ( II )
de Ioan Iacob
Recent, la TINERIMEA ROMANA din Bucure;ti, a avut loc un CONCERT ANIVERSAR CONSTANTIN ARVINTE, la care si-au adus contributia soprana Rodica Anghelescu, scriitorul si compozitorul Marin Voican Ghioroiu, interpretele de folclor Maria Stroia si Cristina Gheorghiu, Angelica Todea (pian), Nicolae Maxim (flaut), Anna Boiangiu (oboi), Stefanita Popescu (clarinet) Cezar Moscalu (fagot), soprana Gloria Tronel, actrita Doina Ghitescu (Ansamblul Artistic “Ciocarlia”). Continuam sa redam declaratiile inreg...... Citeste »
AL FLORIN TENE – LA BRAT CU ANDROMEDA
Emil ISTOCESCU Viata scriitorului Gib. I. Mihaescu intre realitate si poveste Un eveniment editorial important il constituie aparitia la Editura Napoca Nova, la inceputul anului 2016 a volumului „La brat cu Andromeda” - Viata scriitorului Gib. I. Mihaescu intre realitate si poveste.- al carui autor este Al Florin Tene, scriitor notoriu, foarte activ si prolific, presedinte al Ligii Scriitorilor romani, uniune profesioala cu filiale, aproape in toata tara, membru al mai multor institutii cultural...... Citeste »
WICKED CLONE or how to deal with the evil
Wicked Clone or how to deal with the evil, a cinema novel by Mihaela Modorcea, is a healing fairy tale about life without ending and youth without aging.... Citeste »
Ziua Copilului - 1 IUNIE
de Lia Ruse
CIRES IN RUGACIUNE Alina!..Iata,-n jurul tau, numai cercei agatati… Manuta-ti nelinistita in parga ii aduna. Esti mica, ai patru ani si-n obrajorii colorati Dulceata rosie din ei vor sa si-o puna… Azi, flamanda vreme inspira vara, din nou, In bratele-i cazute sfios in rugaciune Si chiotul de bucurie l-aud ca un ecou Din timpu-ntors parelnic spre varsta-mi ce apune… ……………………………………………………………………….. Ma reazim, iar, de amintirea dilatata… Clipa, sub cires, iti aduce chipul inflorit, Roteste timpul spr...... Citeste »
SFATURI PENTRU SANATATEA SUFLETULUI
Valeriu POPA Frica micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze. Cand cineva te jigneste nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti urmeaza ca purificarea sufletul...... Citeste »
Mesajele Engimatice de la Malul Marii
de Octavian Lupu
Mergand pe malul marii Egee, undeva pe o plaja, cineva, intr-o zi, a zarit toarta partial dezgolita a unui obiect straniu, realizat dintr-un material ceramic inchis la culoare. Cu multa curiozitate, el s-a apropiat, a intins mana, a apucat bine si a tras puternic, dar in zadar. Atunci, cu delicatete, a inceput sa inlature nisipul ce il bloca din nisip si cu surprindere, a reusit sa ridice un artefact datand dintr-o perioada straveche, posibil din antichitate, ce semana cu o amfora greceasca. A l...... Citeste »
GENERATIA „CAPAT DE INTERVAL”
Magdalena ALBU Fiecare generatie marcheaza in felul ei specific trecerea vremii. Mircea Eliade a avut privilegiul sa fie intaia personalitate care sa puna in discutie, la timpul sau, problema tinerei generatii, problema pe care avea s-o aprofundeze, peste cativa ani, la nivelul detaliului fin, sociologul Mircea Vulcanescu. In ceea ce ne priveste, analizand radiografia de ansamblu a intervalului 1987-1991, cred ca putem afirma, fara niciun fel de dubiu restrictiv, faptul ca aici avem de-a face cu...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (78) – ZBOR AUSTRAL
Dorel SCHOR Nu stiu daca ati avut ocazia sa calatoriti cu avionul si sa aveti locul alaturi de un grec din Australia. Mie mi s-a intamplat si, va rog sa ma credeti ca e o experienta interesanta, instructiva si placuta. Aveam locul intr-o formatie de trei fotolii inguste, in asa fel ca in stanga se afla sotia mea si culoarul, iar in dreapta domnul Costas Papaghianis din Australia si fereastra ovala. Cand s-a instalat, am fost chiar amabil si l-am ajutat sa-si aranjeze bagajul de mana. Era o perso...... Citeste »
Poezii de Cristina Mariana Balasoiu
CURCUBEUL DIN LENTILA... se pune in semi-luna, noaptea-n soarele din bec doar cu dioptrii s-alerg. Gandul face partii pe hartie, atras ca un magnet. Cuvintele danseaza-n hora poeziei cu viteza luminii. Mirosul de cerneala imi sta brodat pe fata. Orele zboara ca vantul!... Dimineata isi varsa lacrima in gura ierbii. Rimelul cade greu pe gene. SAH-MAT! Curajoasa patrund in copacul mintii imprastiind impulsuri. In perdeaua intunericului dansez pe varf de neuron. In calea mea dintii orelor se macina...... Citeste »
Istorie »
Tracii
de Octavian Capatina
IUSTINIAN (527-565) Un trac, cum a fost si Constantin cel Mare, aduce Imperiul Roman de Rasarit la extinderea sa maxima si poate si mai important a rescris dreptul roman, prin juristi de exceptie coordonati de cel mai renumit jurist al imperiului, Tribonian. Reforma juridica viza unificarea dreptului si eliminarea contradictiilor prin adunarea intregii jurisprudente intr-un sigur cod. A adunat toate legile romane incepand de la imparatul Hadrian si a compilat normele dreptului roman (ius vetum) ...... Citeste »
Religie »
OFERTA DE CARTE - IUNIE
de Pr. Dr. Alexandru STANCIULESCU-BARDA
Parohia Malovat Loc. Malovat - Jud. Mehedinti Romania Tel.0724.99.80.86 E-mail: stanciulescubarda@gmail.com Oferta de carte =Iunie - 2016= (CU PREMII) Hristos a inviat! Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta, ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs. spirituale, cat si ale celor dragi. Parohia noastra pune la...... Citeste »
Flux de stiri »
Ziua Internationala a Copilului la Palatul Cotroceni
Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, Presedintele Romaniei a invitat la Palatul Cotroceni peste 200 de copii, majoritatea provenind din centre de plasament, comunitati si familii marginalizate sau avand cerinte educationale speciale. Fiecare copil merita sanse egale de a-si valorifica potentialul, indiferent de mediul din care provine. Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis copiilor, printre altele, faptul ca: „Proiectul Romania Educata, destinat viitorului educatiei, a pornit cu gan...... Citeste »
Presedintele României a participat la inaugurarea monumentului „Aripi” din Bucuresti
Presedintele Romaniei, alaturi de fostul presedintele Constantinescu si altiministri ai cabinetului Ciolos si invitati, au participat la ceremonia oficiala de inaugurare a monumentului Aripi dedicat rezistentei anticomuniste din Romania si care este amplasat in Piata Presei, in locul fostei statul a lui Lenin, transmite Romanian Global News. Va prezentam in continuare transcrierea alocutiunii: „Domnule Presedinte Emil Constantinescu, Domnilor ministri, Stimati membri ai Parlamentului Romaniei, E...... Citeste »
Simpozionul Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni - SINGRO 2016
Bun gasit, Asociatia Generala a Inginerilor din Romania AGIR organizeaza, o data la doi ani, Simpozionul Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni - SINGRO, cadru profesional de colaborare intre inginerii si specialistii romani de pretutindeni, in scopul identificarii unor solutii pentru problemele cu care se confrunta societatea contemporana. SINGRO 2016 este organizat in colaborare cu Universitatea din Craiova - Facultatea de Inginerie Electrica, in contextul sarbatoririi a 65 de ani de...... Citeste »
Victoria Dutu expune la Roma, la Domus Romana Art Gallery Via Quattro Fontane, in cadrul expozitiei internationale
ArtExpo Summer Rome, in perioada 2-16 iunie cu venisajul pe 2 iunie, expozitie la care participa 71 de artisti din toata lumea. http://www.artintheworld.net/ filmul de prezentare al lucracrilor artistilor participanti https://www.youtube.com/watch?v=REoE0kbxOjg ArtExpo Summer Rome It opens on thursday June 2,2016 at 18 the international art exhibition in Rome at the prestigious location of Domus Romana Art Gallery Via Quattro Fontane, 113 00184 Rome situated in one of the most beautiful areas in...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page