Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1207 - 25 Aprilie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Sub inconfundabila bagheta a pretinsei elite de stanga a Americii - s-a inteles, pretinsa de stanga - avand la pupitru toata crema cea aleasa a vestitului apus, adepti imaginari ai preceptului comunist al redistribuirii, “ de la fiecare dupa capacitate, fiecaruia dupa nevoi - from each according to his c......Citeste »
Editoriale »
Dreptul la identitatea personala corelata cu identitatea sociala
Galina Martea Legatura organica dintre individ si societate tine in concordanta un ansamblu de actiuni si activitati cu caracter evolutiv la care participa nemijlocit atat individul cat si societatea. Contributia reciproca se bazeaza pe faptul ca atat individul cat si societatea, fiind intr-o corelatie a proceselor de miscare continua, tind mereu spre a obtine in dinamica o dezvoltare cat mai pozitiva cu accent pe imbogatirea performantelor proprii. Ulterior, cu performantele obtinute din activi...... Citeste »
Eva Simon: Si haosul cu proiectele continua…
de Eva Simon
La doar trei zile diferenta, probabil din simpla intamplare, au fost publicate rezultatele proiectelor culturale ale nationalitatilor din Ungaria (EMET) si cele ale romanilor din afara Romaniei (DPRRP). Cele doua sesiuni de proiecte au doar un singur punct comun: au fost analizate muuult prea mult timp. Cele din Ungaria au fost lansate pe 18 noiembrie 2015, cu termen de inaintare pe 10 ianuarie, si decise pe 12 aprilie 2016, adica au fost analizate timp de 3 luni, iar cele din Romania au fost la...... Citeste »
Ambasada Romaniei la Washington DC - Comunicat de presa - Intalnirea ambasadorului George Cristian Maior cu pugilistul Lucian Bute
27 aprilie 2016 Ambasadorului Romaniei in Statele Unite ale Americii, dl. George Cristian Maior, s-a intalnit cu sportivul roman Lucian Bute, inaintea meciului pentru titlul mondial care urmeaza sa se desfasoare la Washington D.C. Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, dl. George Cristian Maior, s-a intalnit, pe data de 27 aprilie 2016, cu pugilistul roman Lucian Bute, care va lupta pentru titlul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea WBC, impotriva boxerului suedez Badou Ja...... Citeste »
CHELTUIELI INUTILE
de Col. (r) av. Constantin Stefan SELARU
Sunt pensionar dupa o viata de munca in calitate de militar si jurist, in curand sper sa reusesc sa ajung la varsta de 72 de ani si sunt pe cale ca sa trag concluzia trista ca am regresat drastic adica in mod concret, am devenit un asocial deoarece cu tot efortul depus nu ma mai pot incadra deloc in actuala societate democratica din tara in care locuiesc si inca mai am impresia ca ar fi Tara mea pe care imi este din ce in ce mai greu ca sa o recunosc, de fapt aproape imposibil. Pe zi ce trece su...... Citeste »
ARGUMENT LA O CARTE – „DE AJUNS” DE VIOREL SAVIN
Ionel RUSEI Savin Viorel „De ajuns” (Tranzitie, tranziti(h)oti si plagiate) Editura Babel Bacau, 2016 (234 pg.) Omul a furat inainte de a se da porunca a 8-a. S-a furat si dupa ce s-a dat aceasta porunca. Probabil ca se va mai fura inca mult timp de-acum incolo. Inainte de a se da aceasta porunca, dar si dupa aceea, fiecare lupta cu armele lui impotriva furtului. Eu, ca editor, fac ce pot: scot o carte despre plagiat. Tot timpul s-a furat. Uneori mai mult, alteori mai putin. Acum, la noi, dupa r...... Citeste »
Gheorghe Bratescu - Eseuri inedite
de George Bratescu
O vizita secreta Cel de-al doilea razboi mondial dadea semne de sfarsire. Trupele nemtesti se retrageau in fuga, cele sovietice se apropiau de frontierele Romaniei. Maresalul Antonescu si-a dat seama ca s-a sfarsit si intentiona sa scoata Romania din razboi . L-a convocat la Palat pe Iuliu Maniu si pe Bratianu sa vada ce este de facut. Maniu a propus sa trimita un emisar in Egipt, spre a trata cu aliatii un armistitiu. Ion Antonescu a fost de accord si emisarul roman a inceput tratative cu aliat...... Citeste »
Politica »
Forumul Românilor de Pretutindeni - APEL PENTRU ROMÂNII MONDIALI (I)
1. In comunitatile din lumea intreaga (Globul pamantesc) candidati la alegeri pentru functii in guvernele locale, regionale ca si pentru cele statale si federale. Cum? Faceti-va cunoscuti ca buni cetateni si intrati ori formati organizatii politice cu drept de a participa la alegeri. Apoi impartasiti experienta dumneavoastra pozitiva. 2. Folositi limba romana ca mijloc de comunicare in familie ca si in grupuri sociale cu vorbitori de limba romana. Limba noastra are o gramatica mai bogata decat a...... Citeste »
BASARABIA - DRUMURI DE LUMINA
Elisabeta IOSIF Intr-un peisaj paradisiac, drumul dintre Orhei si Soroca, serpuind printre coline imprimavarate, anunta innoirea anotimpului. In acest timp al armoniei dintre pamant si cer in Basarabia se simtea, prin purificari spirituale, profundele iluminari ale sufletului romanesc. M-am simtit acasa ascultand in sfintele manastiri si biserici pictate de zugravii legendarilor voievozi clopotele si toacele, care ne desluseau muzica tainica a Universului. Era acea atmosfera in care se pregatesc...... Citeste »
În ce masura cultele din România sunt „croitori de pâine” pentru suferinzi si nevoiasi?
de George Petrovai
In articolul „Nu oricine-Mi zice «Doamne, Doamne» va intra in Imparatia cerurilor!” aratam, printre altele, ca cele 18 confesiuni recunoscute prin lege in Romania detin 27.384 de lacasuri de cult (avand in vedere ca Romania zilelor noastre are cel mult 17 milioane de locuitori, inseamna ca in medie revin unei biserici circa 600 de credinciosi), din care 8413 au fost construite dupa anul 1989 (la 31 decembrie 2015 erau in constructie 1578) si ca prin drastica reducere a institutiilor de invataman...... Citeste »
Degringolada Europei neunite
de George Petrovai
Da, este lesne de vazut nu numai lipsa de unitate a conglomeratului numit Uniunea Europeana (UE) si in care se ruleaza cu doua viteze (una pentru Vest, alta pentru Est), ci si degringolada care-o scarmana de-i merg fulgii. Sigur, toate tarile de pe batranul continent au problemele lor, unele (tarile sarace) din pricina tradarii si talhariei la care se preteaza propriii alesi, altii de prea multa opulenta ticaloasa si aroganta. Si atunci cum sa fie scutita UE de probleme, cand se stie prea bine c...... Citeste »
CU BUZUNARELE MURDARE !
de Sergiu Gabureac
Am fost cateva zile in doua resedinte de judet din Moldova . Piatra-Neamt si Vaslui. O ultima misiune biblioteconomica, dupa cei 40 de ani de cand am pasit, ca angajat, intr-o biblioteca publica. Destinul a facut sa tin cursurile la Biblioteca Publica Judeteana - G.T. Kirileanu - Neamt, unde am debutat ca bibliotecar public si am muncit pana in anul 2000 si, apoi, pe plaiurile natale din tinutul Vasluiului, la Biblioteca Publica Judeteana - Nicolae Milescu Spatarul - Vaslui. Stiati ca vestitul s...... Citeste »
Romanian Business Opportunities - EFFHEAT Heating Systems
Razvan Dumitrescu TO WHOM IT MAY CONCERN: I have the pleasure to submit you the Romanian business offer of EFFHEAT (a power point presentation), a company providing a wide variety of heating systems, interested in expanding its operations on the US market. If you or your business partners are interested in EFFHEAT’s business proposal, please do not hesitate to directly contact its representative, Ms. Ana-Maria Ciuraru at the following contact information: Ms. Ana-Maria Ciuraru, Marketing Manager...... Citeste »
Cultura »
Paste binecuvantat!
Romania Magnifica “Si le-am facut cunoscut numele Tau si-L voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu sa fie in ei si Eu in ei.” Ioan 17:26 http://www.romaniamagnifica.ro/?do=Credin%C5%A3a&optiune=Mesaje Un Paste binecuvantat, va dorim, Familia Berca Romania Magnifica - www.romaniamagnifica.ro - un proiect cultural pentru unitatea spirituala a Romanilor de pretutindeni... Citeste »
ÎN VINEREA PASTELUI
https://youtu.be/tZFItQDKdY0 Ca orice roman credincios intru Mantuitorul nostru, in aceste zile (triste) - „Saptamana Patimilor” aduc un pios omagiu de recunostinta Domnul IISUS HRISTOS si Maicai Precesta care a-ndurat enorm vazandu-si Fiul rastignit. Aceasta melodie „IN VINEREA PASTELUI” am scris-o cu lacrimi in ochi, fiindca sfanta MAMA - cea mai iubita fiinta de pe pamant este alaturi de copiii ei, de la nastere pana in ultima clipa a vietii... InN VINEREA PASTELUI In Vinerea Pastelui, Cand e...... Citeste »
Strainul Ascuns în Adâncul Sufletului
de Octavian Lupu
„Nu datorita geniului, ci prin atenta sadire a experientei zilnice in adancul inimii, se pot cultiva temeinic umilinta si omenia.” ? Kobayashi Issa ? Nu exista Dumnezeu! spuse cu asprime acuzatorul. Acestea sunt niste afirmatii lipsite de fond! completa el cu naduf. ? Ba da, exista Dumnezeu, inculpatul are dreptate! raspunse calm aparatorul. Argumentele sale sunt suficiente, dar trebuie sa le examinezi cu atentie, spuse el fara sa se lase intimidat. Procesul continua de peste trei ani si jumatat...... Citeste »
Carticica de Rugaciune a Crestinului Daco-Roman
Gabriel Gherasim https://www.youtube.com/watch?v=IGon7M9NJEc http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htm © Gabriel Gherasim, 2016 © Editura Hoffman, pentru prezenta editie Pentru a contacta autorul: Gabriel Gherasim – rodicaandgabriel@aol.com Pentru comenzi: www.LibrariaHoffman.ro www.EdituraHoffman.com Tel. 0740 984 910 Carticica de Rugaciune a Crestinului Daco-Roman Rugaciunea este modul singular al crestinului de a intra in contact direct cu Creatorul. In lumea frenetica de azi, rugaciun...... Citeste »
Andreea Annabella Soare – One Woman Show la Sala DALLES
de Ioan Iacob
Pe 19 aprilie, la ora 18, a avut loc la Sala DALLES un spectacol mai putin obisnuit: “ANDREEA ANNABELLA SOARE Recital”. Ar trebui sa precizez ca am fost invitat la spectacolul de la DALLES de catre fosta mea colega de la Liceul “Gheorghe Rosca Codreanu” din Barlad, Manuela Soare, a carei fiica avea acest recital. Stiam despre Manuela ca era o redutabila pianista in liceu, dar nu stiam ca a transmis aceasta pasiune si fiicei sale. Spectacolul a inclus mai multe compozitii ale Annabellei si mai mu...... Citeste »
Mihai Horga – M â n t u i t o r u l
de Mihai Horga
Nascut din Duhul cel Sfant... Si din Maria Fecioara Ai coborat pe pamant Isuse, odinioara De Tatal Ceresc sortit Ca om, Tu sa fii jerfit… Prin vorbe si fapte bune Ai vrut sa indrepti o lume 12 Apostoli – un sobor Ai adunat din popor In Iordan te-ai botezat Si pe noi ne-ai crestinat In Gradina Ghetsimani Te-ai rugat pentru sarmani Iar in Cana Galileii Ai convertit si ateii Intrarea-n Ierusalim Ce de Florii o cinstim Pe stapani i-a tulburat Poporul te-a aclamat Apoi te-a abandonat Tocmai Iuda te-a...... Citeste »
Strigate în pustiul numit România
Corneliu Vlad Scrie cum vorbeste si vorbeste cum deseneaza: de-a dreptul. In arta plastica, in literatura, sau, oho, in publicistica. Dar in politica, in diplomatie? Eugen Mihaescu, prezenta impunatoare in lumea intelectuala si publica romaneasca, nu s-a dezis nici printre muze, nici in crabimea politica si de afaceri a zilei de sinceritate, spontaneitate si limpezime in exprimare. A crescut si a creat in Romania cu regim comunist dar n-a fost membru de partid. A fost oponent prestigios si virul...... Citeste »
SIRAGUL RUPT
Madeleine DAVIDSOHN M-am trezit brusc. Nu stiam care sa fi fost motivul. In casa era o liniste perfecta. „Ceasul”, mi-am spus, pendula mea. Intotdeauna puncta trecerea timpului de ani de zile fara odihna, fara sa fi stat vreodata. Fix, la fiecare jumatate de ora, isi anunta prezenta. Pe mine nu ma deranja! Eram obisnuita cu tic-tacul ei. Dar acum, de ce m-am trezit? Nu mi s-a mai intamplat niciodata. Poate totusi, in subconstient sa fi sesizat bataia, am incercat sa gasesc o explicatie. M-am apr...... Citeste »
FILE DE JURNAL (1)
Bianca MARCOVICI Eu am prieteni evrei… Eu am prieteni evrei, cum pot sa fiu antisemit? Cam cu asta se defileaza pe net, sau in presa, liste romanesti, e.t.c. Citind-o pe Herta Muller in romanul ei, „Animalul inimii” unde e evocata o familie de evrei, vecini, cu care a trait in armonie, dupa ce, tatal ei, gestapovist a ucis cu sange rece, evrei si nu numai… M-am gandit-oarecum ca ochiul ei priveste cu indiferenta ce se intimpla! Fotografiaza dar nu se implica! Astea sunt ipostaze care m-au facut ...... Citeste »
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Nicoleta MILEA Motto: „Clasicistii creatori de statura lui Stefan Cucu dau sansa oricarei culturi moderne si ulterioare. Poate mai mult decat oriunde, culturii romane.” (Liviu Franga) Lectura unei carti incita la o diversitate de abordari tematice, determinate de impactul: autor – mesaj – cititor, din nevoia de a cunoaste, in mod special, individualitatea si personalitatea celui dintai. Remarcabila in acest sens este lucrarea Olimpiei Varga – „STEFAN CUCU, UNIVERSITARUL SI SCRIITORUL”, aparuta l...... Citeste »
RECENZIE: „PASAREA DE GHEATA” DE STEFANIA OPROESCU
Dumitru ANGHEL Volumul de versuri „Pasarea de gheata” Editura ATEC, Focsani, 2015, 90 de pagini, este a saptea carte de literatura a scriitoarei Stefania Oproescu, de la debutul sau editorial cu versuri, „Nasterea perpetua”, la Editura ZEDAX, Focsani, 1996, urmat de „Potcoave de catifea”, in 2001, „Singuratatea nisipului”, in 2004, tot la acceasi editura. Dupa o alternativa cu proza scurta, „Zapada Neagra”, Editura VALMAN, Rm. Sarat, 2007, se intoarce la poezie cu volumele „Delir in curcubeu si ...... Citeste »
ANDREEA (PARTEA INTÂIA)
Ligia-Gabriela JANIK Andreea privea zambind perechea din fata ei. - Vreau sa dansez, spuse barbatul in varsta. - Danseaza, raspunse femeia de langa el cu voce neincrezatoare. - Da, dar cu tine vreau! Andreea privea absenta spre fereastra din spatele domnului Rothe. Acesta ii era un pacient foarte drag, iar sotia acestuia il vizita de doua - trei ori pe saptamana. Ambii erau trecuti de saptezeci de ani, iar domnul Rothe, din cauza diagnosticului pus de medici, era nevoit sa locuiasca la azil. And...... Citeste »
FESTIVALUL INTERNATIONAL „ACASA LA CARAGIALE”
Dorel SCHOR In Romania a avut loc un eveniment cultural-artistic de o factura deosebita. Este vorba de a 15-a editie a Festivalului International de umor „Acasa la Caragiale . Debutat in anul 2002, la initiativa unor oameni de spirit, caricaturisti de clasa si epigramisti, festivalul a urmarit promovarea artistilor din Romania, dar si din intreaga lume, dintre acestia nelipsind desenatori foarte buni din Israel, parte dintre ei nascuti si formati in tara lui Caragiale. In opinia organizatorilor,...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (73) – PENDULA
Dorel SCHOR - Am o mare problema, imi spune Menase. Intr-adevar, pare oarecum ingrijorat, mai mult nehotarat, am impresia ca vrea sa imi ceara un sfat prietenesc. Iar eu, in astfel de cazuri, sunt trup si suflet, gata sa-mi ajut amicul. - Il stii pe domnul Oiterman, fabricantul. Calatoreste mult, pleaca unde il cheama interesele intreprinderii, e un bun om de afaceri, interprinzator si subtil. Si uneori, cind il insoteste si nevasta-sa, imi incredinteaza mie cheile vilei, cu rugamintea sa strope...... Citeste »
Religie »
Scrisoare pastorala - Foaie periodica, gratuita a Parohiei Malovat-Mehedinti Anul XV(2016), nr. 323(1 – 15 Aprilie)
de Pr. Dr. Alexandru STANCIULESCU-BARDA
Dragii mei enoriasi! Politica de cadre. In multe dintre ,,scrisorile” precedente v-am vorbit despre noutatile revolutionare, pe care le-a adus Mantuitorul Iisus Hristos in lume in ceea ce priveste raportul lui Dumnezeu cu omul, raporturile dintre oameni, raportul dintre om si natura, sensul vietii si al mortii si multe-multe altele. Revolutionar era, spre exemplu, sa spui, in urma cu doua mii de ani, ca Dumnezeu este tatal neamului omenesc, ca oamenii sunt frati intre ei, desi unii sunt imparati...... Citeste »
"Sa iertam toate pentru Inviere"
Slava… si acum… Ziua invierii! Si sa ne luminam cu praznuirea, Si unul pe altul sa ne imbratisam. Sa zicem: fratilor si celor ce ne urasc pe noi; Sa iertam toate pentru Inviere. Si asa sa strigam: Hristos a inviat din morti, Cu moartea pe moarte calcand, Si celor din morminte viata daruindu-le! Ziua Invierii gl. V+ Terirem - Nectarie Schimonahul (Solist Dirijor Prof. Dr. Victor Sapca) Grupul psaltic „Sf. M. Mc. Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova http://teofanmada.ro/2016/04/20/iat...... Citeste »
Din Comunitate »
PRIMIM DE LA CITITORI - Glume, Sfaturi si Pareri V
de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Azi conducator de esti Sa vorbesti clar si cu drag Toata lumea sa iubesti Dar sa mergi cu un ciomag dupa Theodore Roosevelt Nebunia-i hereditara O vedem in orice zi Pe-alte vremuri era rara Azi o luam de la copii De incepi mereu sa iei Randuri de medicamente Nu vei mai fi chiar de vrei Un om liber ca 'nainte Daca Adam nu manca Marul ce Eva i-a dat Astazi nimeni nu era De n-ar fi facut pacat Diavolul numai o data A facut lumii un bine Cu ispita lu...... Citeste »
Flux de stiri »
2016 Mineral Bottled Water Sector in Romania
Razvan Dumitrescu TO WHOM IT MAY CONCERN: I have the pleasure to bring to your attention a material prepared by the Romanian consultancy company FRD Center regarding the Mineral Bottled Water Sector in Romania in 2016 which could be of interest to your (or your business partners) activity. Please be free to disseminate this material with any interested party. For more information about this material or about the company that prepared I strongly recommend you to directly contact its representativ...... Citeste »
Castigatorul concursului de dramaturgie "Cea mai buna piesa ramaneasca a anului 2015"
Corina Madalina Diaconu PIESA ANULUI 2015 Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2015”, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHAILESCU si regizorul BOBI PRICOP, a decis sa retina in Selectia Finala urmatoarele piese: 1. NADIA de Diana-Florina Avramut 2. COLECTIONARUL DE TIMP de Stela Giurgeanu 3. SINGURATATEA PIETRELOR de Flavius Lucacel Dintre acestea, Juriul a hotarat sa desemneze castigatoare piesa: NADIA de Diana-Florina Avramut Programul Pies...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page