Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1202 - 21 Martie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Astazi, Miercuri 16 Martie 2016, am primit o scrisoare de la Steve Eichler, President si CEO al Tea Party Patriots, organizatie de exceptie Americana care gazduieste crema patriotismului si devotamentului American fata de principiile si valorile care au stat la baza intemeierii acestei tari si de care cu......Citeste »
Editoriale »
Asociatia Civica pentru Demnitate în Europa atrage atentia autoritatilor locale maghiare din Sfântu Gheorghe sa respecte limba oficiala a României
Luni, 21 Martie 2016 Asociatia Civica pentru Demnitate in Europa (ADEC), transmite o atentionare scrisa prin care readuce la cunostinta autoritatilor locale maghiare din Sfantu Gheorghe, obligatia legala pe care o au de a respecta caracterul de limba oficiala de stat a limbii romane, transmite Romanian Global News citand un comunicat al ADEC. PRIMARIA MUNICIPIULUI SFANTU GHEORGHE Sediul: Str. 1 Decembrie, nr. 1, Sfantu Gheorghe, judetul Covasna In atentia Domnului primar Antal Arpad Andras, Spre...... Citeste »
Maladii din zilele noastre
Andrei Marga Prin admiterea exceptiei privind interceptarile, Curtea Constitutionala a deschis, in sfarsit, calea unei salutare schimbari in tara. Este vorba de revenirea de pe ruta nefasta a „statului total , ca sa folosesc notiunea teoriei dreptului, la Constitutia din 1991. Orice s-ar spune, momentul poate constitui o cotitura intr-o societate deja ravasita de abuzuri si amatorism. Nu discutam aici imprejurarea ca vocile cetatenilor fiind lasate in pustiu, a fost nevoie de protestul unor stra...... Citeste »
Scrisoare deschisa - Apel catre românii din diaspora al Asociatiei “21 Decembrie 1989”
De un sfert de veac, Asociatia “21 Decembrie 1989” este implicata la Bucuresti si la Strasbourg, intr-o lupta inegala cu acest sistem criminal degradant, inuman care a continuat sa exercite puterea in Romania in randul tuturor autoritatilor: executiva, legislativa si judecatoreasca, la vedere sau prin pioni otraviti, neincetand sa practice o multime de manevre oculte pentru impiedicarea aflarii adevarului despre perioada infractionala Decembrie 1989 - Iunie 1990! In 2014, Romanii din Diaspora au...... Citeste »
„O realitate istorica: Reîntregirea neamului românesc”
Interviu cu Galina Martea, dr., academician de onoare din R.Moldova, scriitoare, Olanda. // Consemnat de Virgil Mandacanu, prof. univ., dr. habilitat, R.Moldova. «Reintregirea neamului romanesc este realitatea istorica pe care trebuie sa o acceptam in unanimitate intru binele si identitatea natiunii, sange daco-roman, sange al stramosilor nostri» Galina Martea Virgil Mandacanu: Stimata doamna Galina Martea, tinand cont de procesele economice, sociale si politice ce au loc in tara noastra si care...... Citeste »
Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România 2015. Sectiunea “Presa scrisa”: Galina Martea – Premiul I
de Galina Martea
Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania 2015 Sectiunea “Presa scrisa” Premiul I - Galina Martea, articolul „O realitate istorica: Reintregirea neamului romanesc”. Premiul II – Florin Tene, eseuri jurnalistice. Premiul III – Agnes Maria Orban, ciclul de documentare „Celebritati din Romania”. Premiul de Excelenta – Cristina Nichitus Roncea, proiectul fotografic „Alaptarea e iubire”. Premiul de Excelenta – Corina Madalina Diaconu, foto-reportajul „Alexandru Gheorghe Ilinca si opincil...... Citeste »
Eva Simon: Români cu cocarda Ungureasca
Lumea din jurul nostru s-a imbracat zilele trecute in...cocarda. Cunoscuti si necunoscuti, politicieni si prezentatori tv, copii, adulti si batrani si-au prins la piept cu mandrie cocarda in culorile rosu-alb-verde. Am vazut si personae „imbracate in cocarda despre care stiam ca, la origine, nu sunt unguri, ci romani sau nemti sau slovaci. Cand ii intrebi, de ce isi pun cocarda ungureasca la piept, fiecare are alta explicatie: din simpatie fata de luptele de independenta ale ungurilor; din convi...... Citeste »
LUMEA VAZUTA DE GALTUNG
Gabriela CALUTIU SONNENBERG In ciuda varstei sale respectabile, Johan Galtung - nascut la Oslo in 1930, fondatorul cercetarii pentru pace si mediatorul unui impresionant numar de negocieri - este o prezenta tonica, plina de vitalitate, binecuvantata cu umor subtil si cu o minte scaparatoare, de brici. Arboreaza un zambet cald, deloc sfidator, care surprinde, venind din partea unui cercetator faimos pentru spiritul sau analitic, patrunzator. Norvegianul cu minte ascutita, care nu se sfieste sa sp...... Citeste »
Politica »
Vederi de pe prispa - De la Ronald la Donald
de Robert Pugler
E ironia soartei ! Un marsalier istoric ! Ma intreb de ce istoria americana merge in sens invers ? De la principiu la trufia politica, de la credinta in om si Dumnezeu la naruirea tuturor idealurilor ce definesc tara statelor americane. Nu vreau sa analizez ce nu pot intelege, dar cred ca in afara faptului ca prenumele rimeaza, acest popor isi cauta identitatea in afara simbolurilor care-l definesc : imnul, steagul si migratia. Talpa tarii se simte peticita si erodata de „Via Mala“. Si totusi Ro...... Citeste »
Toleranta sinonima cu prostia
Silvia Jinga Din 1990 pe teritoriul Romaniei se sarbatoreste Ziua Nationala a Ungariei la 15 martie. Ciudata coincidenta intre aceasta data si Idele lui Martie, funesta zi intrata in istorie datorita asasinarii lui Iuliu Cezar. Pentru unguri memoria colectiva a retinut aceasta data ca inceput al revolutiei de la 1848, care trebuia sa le aduca eliberarea de habsburgi. Printr-o regretabila coincidenta, deloc intamplatoare, parlamentul maghiar la 15 martie vota unirea Transilvaniei cu Ungaria, in t...... Citeste »
ALTERNATIVA PENTRU GERMANIA
Viorel ROMAN Teama de Alternativa pentru Germania / Alternative für Deutschland (AfD), pentru cursul politic al d-nei cancelar federal Angela Merkel este nejustificata, chiar daca succesul electoral recent al noului partid in patru landuri e spectaculos si pus gresit pe seama „invaziei arabe“, cum a calificat aceasta „realitate sociala“ papa Francisc. (Osservatore Romano, venerdì 4 marzo 2016) Mai toata lumea e impotriva renuntarii la granite si la resemnarea in fata invaziei islamicilor si idol...... Citeste »
COMUNICAT
Horia MUNTENUS Pe data de 18 martie 2016, in Bucuresti, a fost convocata o sedinta a Adunarii Generale a Uniunii Scriitorilor. Nu voi putea participa deoarece calitatea mea de membru a fost suspendata in anul 2011 pentru neplata cotizatiei, an in care am luat decizia sa nu mai platesc un ban acestei organizatii pana cand USR nu va da publicitatii lista membrilor sai care au fost ofiteri acoperiti ai Securitatii, informatori ai Securitatii sau membri ai nomenclaturii comuniste si pana cand USR nu...... Citeste »
TABLETA DE WEEKEND (146): PROFESIONISTII
Sergiu GABUREAC Avertisment! Tableta poate crea un disconfort accentuat! „Nu ma intereseaza cine este presedinte, poate fi si Mao Tzedun (nici chiar asa - n.n.). Ma intereseaza cine este primar in localitatea mea, unde traiesc cea mai mare parte din viata. a spus Horia Rusu, mort intr-un accident rutier (!) in 2001. Unul dintre bunicii sai a fost viceprimar liberal al Timisoarei, in perioada interbelica. In afara de liberali, si nici aici 100%, celelalti se codesc in nominalizarea candidatilor l...... Citeste »
Cultura »
NU MA NUMI LUMINA DACA NU MA VEZI !
de Robert Pugler
(Penseuri de Sfinta Sarbatoare a Pastelui) Nu Ma numi bunatate daca nu te increzi in Mine si faci raul, pentru ca esti fatarnic. Nu Ma numi Stapan daca nu Ma slujesti, pentru ca minti. Nu Ma numi Tata daca nu Ma asculti, pentru ca esti razvratit. Nu Ma numi Lumina daca nu Ma vezi, pentru ca esti intuneric. Nu Ma numi Cale daca nu Ma urmezi , pentru ca te ratacesti. Eu sunt Calea. Nu Ma numi Intelepciune daca nu-Mi asculti sfatul, pentru ca esti nebun. Nu Ma numi Frumusete daca nu Ma iubesti, pen...... Citeste »
AD ABSURDUM (1)
George ROCA DEFECTUL DE SFERA (prelegerea unui poet ecologist) Stimati ascultatori, astazi, va voi tine o prelegere despre defectul de sfera care distruge frumoasa Terra. „Defectul de sfera” se refera deci, la Terra si demonstreaza ca planeta sufera din cauza efectului de sera. Implicit, am sa incerc sa fiu mai explicit! Slogane: „Planeta albastra are sfera bolnava deoarece, Homo Sapiens o distruge in graba! „Nimeni nu vrea sa-si asume vina si-i blamam cu totii pe El Niño si La Niña! „Pamantul m...... Citeste »
Comunicat de presa, martie 2016 - Art Safari Bucuresti 2016
Pavilionul de arta Bucuresti - Art Safari 2016 Aflat la cea de-a treia editie, Pavilionul de arta Bucuresti - Art Safari se va desfasura intre 5 si 15 mai 2016, in centrul Bucurestiului. Cu drag si din drag pentru arta, va invitam sa vizitati peste 50 de galerii de arta din Romania si din strainatate, avand sansa sa admirati lucrari semnate de peste 800 de artisti din secolele XX si XXI, experienta realizabila sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, cu sprijinul Ambasadei Isr...... Citeste »
MAMA, UNIVERS DE DOR (GRUPAJ POETIC)
Virginia Vini POPESCU MANGAIERE Ma cheama florile din curte, M-asteapta mama sa revin, Ma regasesc in doruri multe, Si orice dor e un suspin! Parfumul de iarba taiata, Revine-n nopti de feerie, Si ma trezesc, iar, mangaiata, Ca-n anii din copilarie. Ramane gandul meu sublim, Sa am parinti si mangaiere, Sa am la cine sa revin, Si ce sa mangai cu placere. MAI SUNT COPIL, MAMA! Mai sunt copil, cat tu mai esti, Mai sunt copil cu gand curat, Mai sunt copil, cat ma iubesti, Mai sunt copil, cat n-ai pl...... Citeste »
FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE DE LA BENIDORM – COSTA BLANCA - SPANIA
Gabriela JANIK Muzica, traditie, spectacol si poezie Participanti din diferite parti ale lumii au raspuns invitatiei Festivalului International de Poezie de la Benidorm & Costa Blanca – Spania. Muzica, spectacole si voie buna, frumos armonizate cu poezie, traditie si turism, astfel as rezuma timpul petrecut in cadrul Festivalului. In prima zi a evenimentului cultural, Antonio Perez Perez, primarul orasului, a deschis Festivalul cu un cuvant de bun venit, accentuand rolul si importanta cultur...... Citeste »
DE ZIUA MONDIALA A POEZIEI !
de Mihai Horga
( 21 martie ) ODA - POEZIEI ! O, dulce miez al poeziei Din tine sa ma-nfrupt – visez Punand sub vraja fanteziei Idei, ce prin cuvant sculptez Dar, pana sa ajung la miez Zidind la versuri, insetat Amara coaja iti forez In ritm si-n rima-ncorsetat Ca un ocnas cobor in mine ?i ma inham la greu supliciu Creatiei sa-i pun rubine Infim e orice sacrificiu … (Mihai Horga) de Mihai Horga... Citeste »
CUI APARTINE PAUL CELAN?
Boris Marian Unul dintre ciclurile poematice ale lui Paul Celan poarta titlul „Niemandrose”, adica „Trandafirul nimanui”, volum aparut si in romaneste, in 2007, la Editura „Samuel Tastet”, traducerea fiind semnata de Nora Iuga. Firea tragica a poetului a purtat doua amprente „autoinvinovatirea” pentru ca nu a fost alaturi de parinti, cand acestia au fost arestati in iulie 1942 si dusi in giganticul lagar al mortii numit Transnistria si aceea a instrainarii. Nascut la 23 noiembrie 1920, la Cernau...... Citeste »
EPOCA CLINTON
Bianca MARCOVICI In mai toate noile romane de dupa stagiunea Clinton a aparut un fel de scena picanta care este, mai intai publicata in presa, ca sa te faca sa cumperi cartea. De coperti albe nu se auzise. Cartea enigma, carte care sa te faca sa fii curios, cartea meditatie, cartea pufoasa ca o plapuma de puf. Fara scene obcene nimic nu e vandabil. Editurile te resping. Ce razboi in direct!? Asta s-a fumat ca si atentatele teroriste! Nici nu incerc sa reactualizez acest manuscris vechi. Ar fi de...... Citeste »
ÎNTÂLNIRILE MELE CU... „DIAVOLII”
Roni CACIULARU Pe sub pleoape – din nou imagini din perioada studentiei mele. Existam, eram eu, deveneam eu, mai scriam si niste versuri, mergeam la cursurile Facultatii de litere (numita pe-atunci „Filologie”), nu toti profesorii ma interesau, unii erau insa sclipitori. Iata-l, de pilda, langa ochii inimii, pe marele meu profesor Al. Dima, spumant prin idei, fascinant prin cuprindere si inaltimea gandirii, prin exactitatea aprecierilor, prin nuantari si prin parfumul de imensitate al lumii si a...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (69) – TOTI BARBATII SUNT LA FEL
Dorel SCHOR Cu vreo doua zile inainte de a implini 47 de ani, doamna Sulamit care preda stiintele naturale la o scoala din cartier, hotari sa-si modifice putin aspectul exterior. Maurice, un frizer galant si talentat, ii scurta parul si-i propuse o culoare la moda, rosu acajou... Rezultatul era interesant. Pana si colegele cele mai rezervate, adica profesoarele de matematica si de gramatica, afirmara cu gura tuguiata ca arata mai tanara cu zece ani... In rest, o fusta moderna, dar decenta, si un...... Citeste »
LIRICE (3)
Harry ROSS SUBLIMA IUBIRE Sublima iubire, ingerul meu pazitor Se pare ca vine vremea sa mor M-ai pazit ani lungi Si atunci cand am fost in „dungi” M-ai pazit si dupa aceea Cand ma manca saracia Mi-ai fost prietena si amanta Eu te-am botezat Samanta Acum e clipa cruciala Ma lasi sa plec fara sovaiala Ori ma tii in brate cu drag Si nu ma dai mortii, Care sta in prag Iubire sublima Te rog cu adanca stima Nu ma aseza in pamant Tu-mi esti salvarea Si tot ce-n lume-i... sfant! LANTUL E lung si straluc...... Citeste »
Istorie »
"Data de 27 martie..."
de Valentin Nicolae Berca
Data de 27 martie 1918 a ramas in istoria romanilor ca fiind ziua in care Sfatul Tarii a votat unirea Basarabiei cu Regatul Romaniei, astfel, Basarabia devenind prima dintre provinciile romanesti care s-a unificat cu Tara. Au urmat: Ardealul, Crisana, Banatul, Maramuresul si Bucovina, ca la 1 decembrie 1918 Romania sa fie Mare. Astazi, dupa atatea „schimbari”, dupa anexarea Basarabiei de catre Rusia, dupa pactului Ribbentrop-Molotov, dupa 25 de ani de „neutralitate” si „independenta”, dupa prote...... Citeste »
„Renasterea unui popor la vieata noua politica si nationala....”
„Renasterea unui popor la vieata noua politica si nationala nu se face decat prin puterile si virtutile sale proprii. Bizuindu-se pe aceste viruti traditionale, neamul romanesc si-a restaurat el insusi Regatul Daciei, prin unirea dela 1859 si prin actele de unire dela Chisinau, Cernauti si Alba-Iulia din 1918. Iar cinstea de a fi reinviat Regatul lui Decebal n’a fost ingaduita nici imparatului Iosif al II-lea, nici marelui duce Constantin al Rusiei, nici lui Lucian Bonaparte si nici lui Grigorie...... Citeste »
Din Comunitate »
Programul de Inviere 25, 26, 27 Martie
de Fr. Chris Terhes
Laudat sa fie Isus! Doresc sa va reamintesc ca in aceasta seara, incepand cu orele 6:30pm, vom face slujba Prohodului Domnului cu ocazia Vinerei Mari. Vinerea Mare este ziua cand Isus a fost rastignit pe cruce si a murit. Tot azi, 25 martie, serbam si Bunavestire, ziua cand Arhanghelul Gabriel s-a aratat Mariei iar aceasat a spus fie mie dupa cuvantul tau . Dar tot in aceasta zi, noapte, dintre joia si vinerea mare, Isus era in gradina Ghetimani si vazand suferinta pe care avea sa o indure pentr...... Citeste »
Flux de stiri »
Serbam Unirea Basarabiei cu Tara : Programul Festivalului Zilele Basarabiei de la Bucuresti
Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti (OSB Bucuresti) infiintata in 2005, desfasoara cel mai important proiect al sau si anume Festivalul Zilele Basarabiei la Bucuresti, un eveniment-traditie desfasurat sub forma unui proiect de schimb intercultural intre reprezentantii culturii din Basarabia si comunitatea locala, prin care se marcheaza anual Unirea Basarabiei cu Patria-mama Romania. Anul acesta, la IX-a editie a Festivalului, sunt organizate mai multe activitati pe care vi le prezen...... Citeste »
FILM DOCUMENTAR "STATUILE DACICE LA ROMA"
Madalina Corina Diaconu In colaborare cu BABEL TV si ROMIT TV. Duminica 22 mai, ora 4 si 6 pm. Documentarul cere implicarea unor profesori de istorie - si a altor persoane bine informate - care sa-si aduca cunostintele in sprijinul confirmarii importantei statuilor Dacice pe teritoriul Romei. Pachetul documentarului este realizat in Limba Romana, cu traducere in Limba Italiana, pentru a putea fi transmis pe canalele de televiziune atat in Italia, cat si in Romania.... Citeste »
COMUNICAT DE PRESA - Concert aniversar la Arenele Romane din Bucuresti
Trupele Alternosfera, Alexandrina & Band si Gandul Matei, de peste Prut, dar si formatiile Domino din Sibiu si Subcarpati din Bucuresti vor evolua in cadrul unui concert organizat cu prilejul aniversarii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara, pe 26 martie a.c., la Arenele Romane. Alexandrina Hristov este o artista care combina perfect muzica, pictura si poezia. A lansat primul album in aprilie 2009, o colectie de piese noi si vechi, iar cinci ani mai tarziu, in 2014, lanseaza cel de-al...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page