Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1200 - 7 Martie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Dupa prestatia penibila a celor care se doresc conducatorii fostelor State Unite al Americii, nu exista niciun dubiu ca cel putin o parte a populatiei a realizat ca actualul sistem este total nefunctional, necesitand inlocuirea lui cu un sistem socialist. Din nefericire, sistemul care se doreste implemen......Citeste »
Editoriale »
8 MARTIE!
de Occidentul Romanesc
Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urari pentru o zi minunata si un an plin de realizari. La multi ani, infloritori! Redactia Occidentul Romanesc de Occidentul Romanesc... Citeste »
Comunicat de presa: 8 MARTIE în diaspora
de Aurelian Mihai, deputat PNL Diaspora
Poate niciodata romancele nu au simtit mai apasatoare viata in diaspora asa cum se intampla in preajma sarbatorilor sau zilelor de nastere. De aceasta data, ziua de 8 martie este sarbatorita in comunitati romanesti prin grija implicarii a multor doamne si domnisoare romance care nu au uitat traditiile romanesti afland-se pe alte meleaguri. An de an, asociatii din Italia, Spania, Marea Britanie, Austria, Grecia SUA, Canada etc. fac tot posibilul ca prin actiunile pe care le organizeaza, sa aduca ...... Citeste »
Calea spre justitie
de Andrei Marga Multi isi fac merite din a clama cat de neclintit cred ei in justitie si ca hotararile judecatoresti nu sunt nici macar de comentat, decum de pus in indoiala. Este adevarat, unii au sustinut toate acestea pana cand au ajuns ei insisi incatusati, dupa care lupta pentru dreptate in alte locuri. Altii sunt vehementi cand hotararile se aplica rivalilor, in speranta ca randurile acestora vor fi rarite cu mana magistratilor. Birocratia indigena protesteaza la orice punere in discutie a...... Citeste »
"Adevaruri incomode - Decembrie 1989"
Conferinta cu tema : Adevaruri incomode - Decembrie 1989... Citeste »
Apararea Mureseana, nr. 5/2016
Revista ”Apararea Mureseana”, publicatie de informare, atitudine, opinie si cultura militara.... Citeste »
Diversiunea sau rebranduirea interceptarilor
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Unanimitatea Curtii Constitutionale in chestiunea interceptarilor este suspecta. Rezervele autoritatii administrative autonome care tine cu „chirie Centrul Tehnic de Interceptari pe platforma „Tonola , acoperita de Cupola Circului, nu sunt de bun augur, deci, suspecte. Rationalitatea cu care procurorul-sef al D.N.A. a rupt tacerea in chestiune, dar mai ales ce alternativa intrevede, desigur sub semnul provizoratului, pana la publicarea in Monitorul Oficial a moti...... Citeste »
Eva Simon: Legaturi între preotul din Batania si Oscarul de la Hollywood
de Eva Simon
Sa fii membrul unei comunitati mici este uneori o adevarata pacoste, alta data insa este un lucru bun, pentru ca succesul unui membru al comunitatii este o bucurie pentru toti, un sentiment de mandrie trait in comun. O astfel de comunitate este si cea a romanilor din Ungaria, mica si uneori problematica, in care aproape cu totii ne cunoastem, pentru ca daca nu suntem neamuri sau consateni, atunci ori am terminat la acelasi liceu (ceea ce nu este greu din moment ce avem un singur liceu romanesc i...... Citeste »
Politica »
Vederi de pe Prispa - Lacrimi pe tricolor - LA RASCRUCEA DORULUI (4)
Robert Pugler, Germania Am trait sub regimul comunist fara sa dau mare importanta masinii securitatii din poarta si nici telefonului ce haraia de cate ori il foloseam. Ignoram cat se poate” Cooperativa urechea” si ma straduiam sa n-o bag in seama. Cand m-am vazut in fotografie „paj de hotel”, purtator de bagaje la Intercontinetal, am invocat politetea ce m-a indemnat sa ajut pe un om in varsta la bagaje, contrar cerintelor protocolare din comertul exterior de atunci. Pastrez inca si acum in bibl...... Citeste »
Scrisori catre Caragiale: Nene Iancule, nu râde! Fie-ti mila de noi…
de Nicolae Balint
Iertare, nene Iancule, iertare. O spun in numele meu si al generatiei mele, generatie care si-a luat BAC-ul la vremea ei, atunci cand matale devenisesi tema obligatorie de studiu. Noi, cei care te-am citit, te-am iubit (noi te iubim si acum chiar daca ne-ai dat multe frisoane si nopti nedormite) si te-am admirat. La vremea aceea, cand tineri fiind te citeam, credeam cu totii – cei din generatia mea -, ca timpurile pe care le-ai trait si zugravit atat de realist, au murit. Azi ne dam seama ca est...... Citeste »
LUPTATOR CU ROL DETERMINANT
de Sergiu Gabureac
„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 februarie a.c., decretul privind conferirea titlului de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant.” O stire care a declansat, iarasi, discutii aprige despre „pomenile” acordate participantilor activi la Revolutie. Din pacate, cei mai multi si-au luat „drepturile” si au tot tacut in anii care au urmat. A se vedea cati participa la aniversarea revolutiei si comemorarea victimelor de atunci s...... Citeste »
Cele mai profitabile afaceri sunt facute pe seama sanatatii omului!
de George Petrovai
Democratia face mult caz de dreptul la viata al tuturor oamenilor, dar elaboreaza legi pe baza carora medicii omoara in fiecare an zeci si sute de milioane de vieti aflate in stare intrauterina; garanteaza in teorie (Constitutie) deplina libertate a individului (libertatea credintei, exprimarii, intrunirilor etc.), dar in practica face totul ca acesta, deja un robot jovial, sa fie transformat in rob desavarsit (de pilda, in preademocratica Uniune Europeana, aflata la cheremul imperiilor farmaceu...... Citeste »
LA CRUCEA DE PIATRA
Liviu JIANU Eu sunt foarte curios daca toata lumea in tara asta lucreaza pe gratis. Daca este asa, inseamna ca am ajuns in comunismul deplin. Lucreaza fiecare ce, cat, si unde doreste, si primeste ceea ce pofteste. Ma rog, unii mai egal decat altii. Dar... Sunt elementele care contrazic aceasta seducatoare teorie. De pilda, de dimineata, in avancronica sambetei mortilor, drept in fata, dincolo de mormantul tatalui, bunicilor si matusii mele, se casca o groapa larga, adanca, flancata, de-a stanga...... Citeste »
Cultura »
Primaria Municipiului CHISINAU - „ORICE FEMEIE FRUMOASA” – ÎN DIALOG CU MAESTRUL EUGEN DOGA
Comunicat de presa (04 martie 2016) REF: ”Orice femeie e frumoasa” – in dialog cu maestrul Eugen Doga Maestrul Eugen Doga va invita la un dialog sincer despre viata, dragoste, muzica, pasiune. Intalnirea va avea loc marti, 8 martie, ora 13.00, la Teatrul National „Mihai Eminescu” din Chisinau. Invitati: naistul Vasile Iovu, soprana Mariana Bulicanu; interpreta Tania Cerga; Ansamblul de dansuri ”Codreanca”, conducatori Petru si Svetlana Gozun; Surorile Osoianu, Vitalie Advahov; dansatori de la Co...... Citeste »
Galina Martea: Poeme despre femeie si mama
de Galina Martea
LUMINA DE DOR – FEMEIA Lumina de dor, caldura, idee, Mister si putere prin vraja si foc, Clopot de zi, prin noapte scanteie, E lumea de vise, cu raze in cioc. Lumina de dor ce inclina pamantul, Comoara si ochi prin miscare si timp, Bataie de vant ce se-ntrece cu gandul, O lume de vise, cu al sau anotimp. Durere si dor, suparari, mangaiere, Natura de griji prin rabdare scaldat, Femeie si om, barbat si femeie Prin lumea ce sta cu lumina la sfat. Lumina de dor si o dulce povata, Frumoasa la chip si...... Citeste »
Darida member of Arts Club of Chicago
To: alexdarida@aol.com Sent: 3/5/2016 1:41:32 A.M. Central Standard Time Subj: Darida member of Arts Club of Chicago March 1st Gala Opening Night of the 87th Exhibition of the Professional Members of The Arts Club of Chicago Open to the public 1 March -16 April 2016 Tuesday -Friday 11-6 PM ,Saturday 11-3PM 201 East Onterio Street information@artsclubchicago.org The International acclaimed artist Alexandru Darida is proudly presented among the Arts Club Members . Since 1916 The Arts Club of Chica...... Citeste »
ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI „DOR ROMÂNESC” - PROFILURI LITERARE ÎNTR-O POSIBILA ISTORIE A LITERATURII ROMÂNE
Alexandru Florin TENE De cativa ani buni neobosita scriitoare Ligya Diaconescu publica antologii pe diferite teme, cuprinzand autori romani de pe toate meridianele mapamondului, de la Montreal la Melbourne, de la Toronto la Ploiesti, de la Cluj la Chisinau sau Augsburg, intreprindere care se bucura de libertatea castigata, „incalcand”, vezi doamne, dogmele unora care se considera singurii indreptatiti sa gestioneze patrimoniul national si international. Truda autoarei si antologiile publicate pa...... Citeste »
CONCURSUL INTERNATIONAL DE POEZIE, PROZA SCURTA SI DRAMATURGIE „MEMORIA SLOVELOR” 2016
Al Florin TENE Redactia revistei „Memoria slovelor” a Ligii Scriitorilor Romani, Filiala Valcea, are placerea sa va informeze ca in 2016 va avea loc editia a II-a a Concursului International de poezie, eseu, proza scurta si dramaturgie „MEMORIA SLOVELOR” · La acest concurs pot participa romanii de pretutindeni. · Textele pentru concurs vor fi scrise in format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, spatiere la un rand. · La sectiunea poezie se va participa cu doua poezii car...... Citeste »
PESTE TIMP ZBOARA DOAR CUVÂNTUL
Mihai BATOG-BUJENITA Irezistibila invitatia pe care Bianca Marcovici ti-o adreseaza, aceea de a sta de vorba, cu un expreso in fata, pe o ipotetica&imaginara terasa din Haifa. Irezistibila din doua puncte de vedere. Poeta si prozatoarea care te-a invitat este un personaj fermecator, inteligent, cult si plin de spirit, un analist fin si profund al realitatilor inconjuratoare, dar si un om care a avut sansa de a vedea mai mult din aceasta lume in toata complexitatea ei, de cele mai multe ori c...... Citeste »
TROFEUL „ARIPI DE PRIMAVARA”
Mihaela RASCU Liga Scriitorilor Romani – Filiala Mures, in parteneriat cu Fundatia Transilvana ALPHA – Tg. Mures, organizeaza in perioada 15 martie – 7 mai 2016, concursul international de creatie artistica pentru copii „Aripi de primavara”. Concursul se desfasoara pe doua paliere, unul de creatie literara iar celalalt de creatie plastica si are cinci sectiuni, delimitate pe grupe de varste: - 6 ani; 6-10 ani; 10-14 ani; 14-18 ani; 18+ ani (lucrarile celor mari pentru cei mici) Creatiile literar...... Citeste »
„MUGUR ALB, SI ROZ, SI PUR...” – CONVORBIRE CU PICTORITA MIRIAM COJOCARU
Roni CACIULARU Miriam Cojocaru, nascuta in 1945, in Romania. Licentiata in Chimie. Din 1973 – in Israel. Dupa zece ani, devine Doctor in Chimie. Lucreaza in invatamantul superior, la „Universitatea Bar Ilan”. Concomitent, urmeaza cursuri de arta la „Universitatea” de la Tel Aviv si la „Universitatea Bar Ilan”. De asemenea – studii la „Avni & Meimad Art Institutes” si in Studiourile unor pictori ca Tzwi Tadmor, Jan Rauchwerger si Ira Reichwerger. Urmeaza cursuri de arta cu Dr. David Greibs. M...... Citeste »
MADELEINE DAVIDSOHN, O SCRIITOARE CU MULT TALENT SI „O ÎNGHETATA CU GUST AMAR”!
Razvan VONCU Madeleine Davidsohn s-a nascut in Romania, la Dorohoi, unde si-a petrecut copilaria si adolescenta, pana la terminarea liceului. Dupa absolvirea Facultatii de Stomatologie de la Institutul Medico-Farmaceutic din Iasi, emigreaza in Israel, in 1973, stabilindu-se la Haifa, impreuna cu familia. Autoarea a profesat, inca de la venirea in Israel, ca medic stomatolog, insa nu si-a tradat nicio clipa marea ei pasiune: scrisul. Romanul „O inghetata cu gust amar” este construit pe o dubla pe...... Citeste »
PRINTESA SABAT
Lucian- Zeev HERSCOVICI Ce reprezinta Sabatul in iudaism? Unii comentatori au afirmat ca este cununa Creatiei, elementul cu care Dumnezeu a incheiat Creatia lumii. Cea de a Saptea zi de la Facerea Lumii, cand Dumnezeu s-a odihnit dupa cele sase zile ale Creatiei. Alti comentatori au afirmat ca este o printesa pe care evreul o intalneste in fiecare saptamana, cand trebuie sa-i iasa in intampinare. O printesa nu poate fi primita ca un om obisnuit, ci cu onoruri si cu bucurie. Comentatori „moderni”...... Citeste »
GÂNDURI REBELE (19) – ARMONII
Harry ROSS · Viata nu e o comedie, totusi ne place sa facem haz de ea. · Toti vor sa traiasca boiereste, dar nu pe socoteala lor proprie! · Pentru cei nemultumiti, viata nu este niciodata rozalie. · Nu sunt munci usoare precum femei usoare. · Omul vesel poate stoarce haz si dintr-o lamaie amarata. · Marea lupta nu se da pentru idealuri, ci pentru niste bani pacatosi. · Nudul antic este prima regina a frumusetii planetei. · Incompetenta natura a facut din nud o capodopera pentru toate tipurile de...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (67) – MAI POFTITI PE LA NOI
Dorel SCHOR Cam in acelasi timp calendaristic, domnul Leopold Gurnist primi instiintarea ca va iesi la pensie, iar Matilda, nevasta-sa, ii facu un apropo elegant cu privire la data casatoriei lor. Se implineau exact patruzeci de ani de cand isi unisera destinele la bine si la mai putin bine. Leopold analiza atent viitoarea pensie si plusurile care i se cuveneau ca despagubire, bonusurile cuvenite pentru ca nu fusese mult timp in concediu medical si premiul pentru constinciozitate si ajunse la co...... Citeste »
"Mama lui Whistler", o sarada?
de Corina Lupu
James Abbott McNeill Whistler si-a pictat mama. Celebra panza a fost intitulata simplu, Mama lui Whistler . Ceea ce se stie mai putin despre aceasta panza este ca a aparut din intamplare, intrucat artistul nu isi propusese sa isi imortalizeze mama. Insa, pentru ca manechinul pe care il astepta sa ii pozeze nu a putut sa il onoreze cu prezenta, pictorul a ales sa nu renunte la tablou, ci sa foloseasca alt model. De aceea, a rugat-o pe pe Anna Whistler, cea care il adusese pe lume, sa ii ia locul ...... Citeste »
Istorie »
„Este guvernul meu!”
Prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Membru A.O.S.R. Aceste cuvinte au fost rostite de regele Carol al II-lea in ianuarie 1938, intr-un context istoric confuz si tensionat. La sfarsitul anului 1937, Romania se afla intr-o grava criza politica. Principalele partide erau compromise in ochii electoratului, deoarece una au promis in campaniile electorale si altceva au facut atunci cand au fost la putere. Extrema dreapta (prodictatoriala) se afla in ofensiva, iar regele Carol al II-lea manevra pentru instaur...... Citeste »
De la Cititori »
8 MARTIE!
de Mihai Horga
DE ZIUA FEMEII Pe-a rozelor alee Femeie! A vietii esti scanteie Femeie ! ... Madona, dar si Zee Femeie ! Boboc de azalee Femeie ! ... Parfum de orhidee Femeie ! ... A viselor idee Femeie ! ... Precum Calea Lactee Femeie ! ... (Mihai Horga) 7 Martie de Mihai Horga... Citeste »
Primim de la cititori
de Mihai Horga
M A N A Imi privesc mana... Minunata creatie ! Are cinci degete Agile, mobile, Strang, apuca, Scriu, sunt bune de munca. Si ma gandesc Socotesc Pe indelete Ca mana, de fapt Ar avea opt deget (Daca degetul mare E opozabil Celor patru Admit ca Face cat patru) Dar cred ca natura Sau Creatorul Nu a gresit masura Nici in plus Nici in minus Dixi ! (Am spus !) (Mihai Horga) de Mihai Horga... Citeste »
Flux de stiri »
ÎN MARTIE ÎN ORIZONTURI CULTURALE ITALO-ROMÂNE
www.orizzonticulturali.it / www.orizonturiculturale.ro (nr. 3, martie 2016, anul VI) Editia romana Cartile lui Umberto Eco in casele romanilor La plecarea dintre noi a extraordinarul nostru contemporan, Doina Condrea Derer urmareste parabola cartilor lui Umberto Eco in Romania, pornind de la „miracolul” publicarii primului sau roman, ce l-a facut cunoscut dincolo de cercul de elita al specialistilor. Traducerea Numelui trandafirului a aparut in 1984, in plin regim comunist. Daca inainte de cader...... Citeste »
INFORMATII REFERITOARE LA CONGRESUL ACADEMIEI ROMÂNO-AMERICANE – MONTREAL 2016
Ioana ENE Dragi membri ARA si prieteni, Academia Romano-Americana de Arte si Stiinte va invita sa participati la cel de-al 40- lea Congres ARA care se va tine in Montreal, Canada (vezi atasament). Pagina Congresului ARA va fi disponibila in curand la: www.AmericanRomanianAcademy.org care va fi actualizata cat mai curand posibil. Va rugam sa ne contactati cu intrebari si sugestii si sa ne anuntati daca puteti participa. In cazul in care aveti nevoie de viza, sa ne anuntati imediat. Noi am contact...... Citeste »
Lansarea campaniei `Ne facem auziti!`, un proiect al PNL Italia
Filiala PNL Italia a lansat, ieri, campania „Ne facem auziti!”. Acest demers are ca scop cresterea gradului de constientizare si de informare cu privire la importanta implicarii romanilor din Italia in viata politica a comunitatii din care fac parte, inclusiv la alegerile pentru administratia publica locala. Italia este tara cu cea mai mare comunitate de romani din lume. In calitate de cetateni europeni, romanii din Peninsula au dreptul sa participe la alegerea directa a primarului si a membrilo...... Citeste »
Declaratia Consiliului Regal, 2 martie 2016
Madalina Corina Diaconu Consiliul Regal s-a intrunit in a cincea sesiune, marti 1 si miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestatii Sale Regelui, la Morges, in Elvetia. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: “carcinom epidermoid metastazant” si “leucemie cronica”. Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece...... Citeste »
Mesaj Regele Mihai 1 Martie 2016
In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei. Mihai R 1 martie 2016... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page