Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1196 - 08 Februarie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Foarte probabil, multi dintre dumneavoastra sunteti familiari cu faptul ca statele lumii, indiferent de sistemul politic pe care pretind ca-l adopta si locul pe care-l ocupa intr-o ierarhizare economica, militara, socio-politica, culturala etc. dispun de o multitudine de servicii specializate in culegere......Citeste »
Editoriale »
Disteptii si camelota
de Andrei Marga Nu se poate face arta, politica si meserie intelectuala fara tenacitate si inteligenta. <Disteptii> produc camelota. Ca sa cultivi un pogon sarac de Gorj cu porumb si dovleci iti trebuie vitejie, tenacitate si inteligenta, pe care n-o gasesti la Capsa si prin anticamerele demnitarilor capitalei romane. Cu un pogon, taranul hraneste familia, daca nu ar fi birurile. Din pricina prolificitatii si a birurilor au impanzit Bucurestii pe care-l hranesc cu cobilitele. Mai trimit si...... Citeste »
Eva Simon: Povesti spuse si nespuse
de Eva Simon
Tuturor ne plac povestile. si nu ne gandim doar la cele cu printi si printese sau unde tot timpul castiga cel bun si bland. Cele mai frumoase povesti sunt cele care se bazeaza pe realitati si ne spun intamplari adevarate. Printre acestea se inscriu povestile de familie. Calatoria imaginara in trecutul stramosilor nostri, prin povestirile parintilor si bunicilor, poate sa creeze o legatura solida cu radacinile, originile noastre, la fel cum poate si sa construiasca un arc peste timp prin care sa ...... Citeste »
Nominalizari pentru cea mai buna carte de publicistica a anului 2015
Monografia stiintifico-filozofica “Sistemul de invatamant – promotor al identitatii nationale”, autor Galina Martea (economist, pedagog, savant, scriitor, poet, publicist, doctor in stiinte economice, academician de onoare al invatamantului universitar din R.Moldova), este nominalizata ca cea mai buna carte de publicistica a anului 2015, concurs organizat de Filiala Chisinau a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, decembrie 2015. Despre importanta aceste lucrari de valoare, in prefata c...... Citeste »
Comentariu: Guvernul Ciolos, într-un tur sau în doua ture
de Marina Ene
Am ascultat cu un amuzament amar mult asteptatele declaratii ale lui Dacian Ciolos cu privire la posibilitatile pe care le are Guvernul pentru o eventuala modificare a legii electorale. Nimic nou. Premierul a prezentat trei posibilitati pe care le stia oricum toata lumea, concluzionand, ca de obicei de cand a fost investit prin intelegere politica, ca orice ar face el, Guvernul apolitic, totul tine pana la urma de vointa politica. Adica de vointa PNL, PSD, UNPR, MP, ALDE, UDMR... Doar una dintre...... Citeste »
Tinerii Romani Americani - Winterfest 2016
Hello and greetings from North Carolina. We are eager to remind you that Winterfest 2016 is right around the corner and we cannot express how excited we are for this year’s conference. We would love to have you participate this year by attending the Conference and by praying for this weekend. There’s going to be spirit-filled worship, sermons, bonfires, food, and lots of fellowship. Not to mention that it's all FREE. This year’s theme: “Our Time is NOW” will challenge us to rise up as the church...... Citeste »
Politica »
Vederi de pe prispa - REGIUNE GLOBALA SAU GLOABA REGIONALA?
de Robert Pugler
Libertate, idependenta totala si suveranitate sau aderarea la conventia Schengen ? In prezent ducem cu privire la aceste notiuni o dezbatere controversa si cam neprincipiala. Notiunile de globalizare si suveranitate statala nu sunt controverse atata timp cat dam atentie unei aplicari echilibrate a cartei organizatilor si concernelor multinationale. De modul cum actioneaza acesti rinoceri economici pe mapamond depinde in mare masura limitele in care se respecta inca sentimentele nationale de inde...... Citeste »
Parlamentarul pe care-l platim pentru a distruge orice idee benefica pentru sanatatea romanilor
de Vlad Mixich HotNews.ro Ideea pe care se bazeaza proiectul de lege a preventiei in sanatate, intai-semnat de cuplul liberal Gorghiu-Nicolaescu, este categoric benefica. Dar aplicarea ei, asa cum a fost propusa, este... emotionanta ;) Daca Alina Gorghiu nu are niciun fel de competente in sanatate, domnul Eugen Nicolaescu este cel mai longeviv ministru al Sanatatii din ultimii 20 ani, politicianul care si-a pus cel mai mult amprenta pe sistemul medical romanesc. Important lider politic, continua...... Citeste »
Jocurile politicianiste – o crunta bataie de joc la adresa cetatenilor cu discernamânt
de George Petrovai
In analiza ce urmeaza ii am in vedere doar pe cetatenii cu discernamant (capabili sa judece, nu sa ia de bune aberatiile altora), adica pe cetatenii responsabili si cu simt civic (isi platesc cu constiinciozitate taxele si impozitele, desi actualul stat roman nu merita un atare devotament!), caci in Romania mai exista masa de cateva milioane a simplilor locuitori (asteapta ajutoarele in bani si alimente, dar cu toate astea nu binevoiesc sa-si plateasca darile, iar multi dintre ei nu poseda acte ...... Citeste »
„SPAGA”
- Saru' mana, domnu' doctor ! - Bine ai venit, lele Safta ! Ce mai faci ? - Apai, domnu' doctor, ca babele ! Cand mai bini, cand mai rau ! Da, ce bini ati facut ca ati venit ! Ca, de cand s-a-nchis Dispensarul, greu sa mai ajunga vreun doctor pe-aici. Noroc cu matale ! De un an, stii cum astept sa vina joia ? Ma rog tot timpul sa-ti dea Dumnezeu sanatate ! - Hai, lele Safta, sa vedem cum stai cu inima !... - Apai, cum sa stau ? Cand mai asa, cand mai asa ! Stii ca mi l-o lasat Maria pe cel mic l...... Citeste »
Cultura »
CONCURS NATIONAL DE CREATIE LITERARA – BRAILA 2016
Nicolae BACIUT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN BRAILA SCOALA ”ION CREANGA” BRAILA Str. Al. I. Cuza nr. 172 Tel. 0239 619160 Str. Scolilor nr. 15 Tel. 0239 611910 e-mail: isjbr@easynet.ro e-mail: scoala_ioncreanga_braila@yahoo.com nr. 12283 din 05.XII.2015 nr. 3305 din 3.XII.2015 Avizat, Avizat, Inspector Scolar General, Director , Prof.CatalinCanciu prof.VictorBuzea Avizat, Avizat, Inspector Scolar, Inspector Scolar, Prof.Georgiana Doini?a Troia Prof....... Citeste »
UN PUSCAS NUMIT BREBAN
Corneliu FLOREA intr-odata s-a pornit un vartej, in jurul unei vorbe aruncata in vant, ce s-a preschimbat intr-o adevarata furtuna de vorbe mari si grele, de replici si acuze scrise cu aldine, sa faca impresie puternica, vijelioasa de sa ia tiglele de pe case. Furtuna boierilor mintii din capitala m-a captivat fiind o comedie bufa iscata din prologul spuselor unui octogenar mult incercat de viata, luminos, clarvazator, valoros scriitor roman, prolog pe care, niste personaje parvenite si ipocrite...... Citeste »
De la suflet de român la suflet de român - eveniment cultural românesc pe alte meleaguri cu prilejul UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE DE LA 1859
de Cristina Oprea
La inceput de an am primit o invitatie extrem de onoranta din partea Cercului Cultural Romano-Austriac UNIREA de la Wiener Neustadt. Mi se propunea participarea cu lucrari din creatia personala la omagierea Unirii Principatelor Romane, in cadrul comunitatii romanesti din aceasta frumoasa localitate austriaca. Am avut alaturi ca partener de dialog cultural pe scriitorul si regizorul Horia Muntenus, domnia sa prezentand filmul ,,Un arbore la mijloc de lumi – Constantin Brancusi”. Am acceptat imedi...... Citeste »
APARITIE EDITORIALA: „ASCULTA-TI GÂNDUL SI ÎMPLINESTE-TI VISELE” – ROMAN MEMORIALISTIC DE IONUT CARAGEA
George ROCA prezinta: Nota: Editura eLiteratura din Bucuresti a publicat pe 30 ianuarie 2016 romanul memorialistic „Asculta-ti gandul si implineste-ti visele! , semnat de Ionut Caragea. Prefata romanului ii apartine criticului literar Al. Cistelecan. Coperta a fost realizata de Leo Orman. Ilustratia copertei: 19 decembrie 2009: Montréal – vedere din Hampstead Tower, etajul 22; fotografie de Ionut Caragea. Romanul se poate comanda de la editura eLiteratura (e-mail: office@epublishers.info sau tel...... Citeste »
Premiera la Teatrul National Bucuresti - „l’Om DAdA”
Madalina Corina Diaconu Premiera la Teatrul National Bucuresti „l’Om DAdA”, un nou proiect semnat Gigi Caciuleanu Unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani pe plan mondial, coregraful Gigi Caciuleanu pregateste o noua premiera: „l’Om DAdA”, spectacol de teatru coregrafic care va fi prezentat la sala Atelier a Teatrului National Bucuresti pe 11, 12 si 13 martie 2016. „Este un spectacol despre fiecare dintre noi si nu un demers intelectualist. Toti suntem dadaisti, defragmentam, aruncam ceva di...... Citeste »
CRONICA DE CARTE: ÎNTRE FIRE SI GÂND DE ANA URMA
Vasilica GRIGORAS Ana Urma „Intre fire si gand“ in „Isadorable” Editura Art Book Bacau, 2015 Sfarsitul anului 2015 i-a adus poetei Ana Urma succese remarcabile in domeniul creatiei literare. Pe langa premiile obtinute la concursurile de poezie si haiku, a debutat editorial cu doua volume de autor, pe suport hartie: „Isadorable” (poezii), Editura Art Book, Bacau si „Ploaia de vara” (haiku), Editura PIM, Iasi. Debutul publicistic a avut loc cu mai multi ani in urma, cand poemele sale au fost publi...... Citeste »
MAGIE CU JULIO CORTÀZAR
Adrian GRAUENFELS Julio s-a nascut in anul 1914, fiul unui cuplu de argentineni, tatal fiind atasat la ambasada din Bruxelles-Belgia, exact in momentul in care regatul este ocupat de trupele germane ale Kaizerului Wilhelm II. Copilul si familia sa se muta in Elvetia neutra, la Zurich, unde vor petrece 2 ani. De acolo trec prin Geneva si apoi in Spania la Barcelona. Vor reveni la Buenos Aires spre finele lui 1919. Tatal dispare un an mai tarziu iar Cortázar copilareste impreuna cu mama si suroril...... Citeste »
O noua stire de senzatie despre " Billion Star Hotel "
Filmul “ Billion Star Hotel “ straluceste din nou la festivaluri internationale, dupa succesul fulminant de la Hollywood 3 noi destinatii de festivaluri, ne sunt rezervate - una exclusivista Dramedia “Billion Star Hotel” care isi extinde periplul artistic si va rula in cinematografele din Romania incepand cu data de 19 februarie, aduna la palmaresul deja remarcabil de 30 de selectii si nominalizari la festivaluri internationale, inca 3. “Perla coroanei “ - selectia la Festivalul “Venice Film Wee...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (63) – FATA CEA ISTEATA
Dorel SCHOR Dumneavoastra stiti cum e cu folclorul... Povestea trece de la gura la ureche si de la ureche la gura, asa ca se mai schimba personajele dupa situatie si conjunctura. Un imparat, de pilda, se transforma in sultan sau presedinte, in deputat daca e cazul, depinde cine e mai important pentru povestitor. In orice caz, el ramane un personaj de vaza si de baza. Sa-l numim, conventional, barosanul. Sa ne inchipuim asadar ca Barosanul vine ca oaspete in casa unui om oarecare, un cetatean din...... Citeste »
GÂNDURI REBELE (17) – DESPRE NOI INSINE SI NU NUMAI
Harry ROSS · Avem totul si totul ne lipseste. · Am trecut prin epoci de civilizatie si am ramas barbari. · Iubim femeia, dar nu pe termen lung. · Avem un cult pentru stiinta, desi 90 la suta din pamanteni sunt profani. · In orice profesie sunt lorzi si cizmari. · Nimic nu e atat de sublim pe cat pare. · Casniciile scurte sporesc, cele lungi se raresc. · Mai curand primesti in casa un caine decat un om. · Pasarelele continua sa ciripeasca... Si turnatorii la fel! · Suntem rataciti intr-o lume in ...... Citeste »
Istorie »
MILITARI ROMÂNI AFLATI ÎN CIMITIRE ROMÂNESTI DIN STRAINATATE
Petre GIGEA-GORUN Moto: „Sa ne gandim inainte de toate ca apartinem unei natiuni!” (Nicolae Iorga) Destinul istoric a facut ca Romania sa participe la cele doua mari conflagratii mondiale cu mari jertfe omenesti si pagube materiale. In mai multe tari europene,in timpul razboiului,sute de mii de ostasi romani participand la lupte de eliberare, si-au jertfit vietile,fiind inmormantati departe de tara, casele si familiile lor. Fiind numit ca Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei la P...... Citeste »
„Consulii straini stiau de existenta complotului..."
„Consulii straini stiau de existenta complotului si ei avertizara in chip voalat pe ministri. Astfel, in seara zilei de 24 ianuarie, cu prilejul balului care avu loc la teatru, consulul general al Italiei, cavalerul Anibal Strambio, spuse ministrului de externe, Alexandru Papadopol-Calimah: “Domnule ministru, tara voastra sta pe un vulcan; regret ca sunt consul; nu pot sa va spun mai multe”. Consulul Rusiei, baronul de Offenberg, prevenise pe ministri, in aceeasi zi, sa nu lase pe Cuza sa partic...... Citeste »
MOARTE LUI NICOLAE BALCESCU – CA UN CRESTIN ORTODOX
Ionut TENE Moartea lui Nicolae Balcescu se aseamana cu cea a lui Avram Iancu: eroii nationali au murit singuri, saraci, deznadajduiti si parasiti de prieteni. Grav bolnav de tuberculoza in faza finala revolutionarul democrat si nationalist exilat incearca sa intre in tara pe la Galati sa-si vada mama bolnava. Intrarea in tara ii este refuzata de autoritatile reactionare. Vasile Alecsandri vine special la Dunare sa-l vada pe Balcescu, pe care il gaseste tras la fata, foarte slab, cocosat de tuse,...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La intrebarea: Cate persoane intretineti? , englezul a raspuns: 2,1 milioane de imigranti ilegali 4,4 milioane de someri 900 de mii de puscariasi in 85 de inchisori Coroana Guvernul Camera Comunelor si a Lorzilor plus 650 de parlamentari europeni, buni la nimic. Formularul i-a fost respins, ca fiind incorect. El a raspuns cu o intrebare: - De ce? Am uitat pe cineva?! Bere la tap Un tip cu doua tipe la o terasa, apare chelnerul si intreaba: -Cu ce va servim? -O bere, la tap... -Si ...caprele aste...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page