Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1192 - 11 Ianuarie, 2016 - Anul XXVI
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler In data de 1 Ianuarie 2016, Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a transmis un mesaj foarte dur lui Caligula Imperator, alias Caius Iulius Germanicus, alias Intergalacticul, Interplanetarul, Titanicul...... nostru Pontifus Maximus, referitor la decizia unilaterala a curentei administratii de a insti......Citeste »
Editoriale »
Despre cleptocratie si securitate
de Andrei Marga Cei care au trait intens cotitura istorica din 1989 isi amintesc usor sperantele acelor zile. Speranta ca monopolului puterii ii va lua locul democratia, iar dictatura de familie va fi inlocuita cu guvernarea in interes public. Speranta ca selectiei dupa afilieri ii va succeda meritocratia. Speranta ca nepriceperea in decizii va ceda locul competentei. Speranta ca autoizolarii ii va urma deschiderea spre cultura avansata. Peste toate era speranta ca se lasa in urma o societate an...... Citeste »
EMINESCU – IDENTITATE LITERARA UNIVERSALA CU RADACINI SPIRITUALE ROMÂNESTI
Galina Martea Luand in consideratie cuvintele lui Tudor Arghezi “Fiind foarte roman, Eminescu este universal”, as spune, “ca universalitatea eminesciana si universalitatea operei lui Eminescu este o realitate vie, plina de valori, ce are la baza spiritul romanesc original”. Universalitatea eminesciana, fiind cu radacini romanesti, este lumea cuprinsului prin care poetul a reusit sa descrie cu multa pasiune si inteligenta procesele afective, intelectuale, morale si volitionale ale omului. Respect...... Citeste »
SUB CERUL MARII, LA PONTUL EUXIN
de Corina Diamanta LUPU
In centrul vechi al orasului Constanta, se afla statuia poetului roman Publius Ovidius Naso. De pe soclu, acesta contempla Tomisul. Pe faleza, in apropiere de Cazinoul din Constanta, se inalta statuia lui Mihai Eminescu. De pe piedestal, acesta priveste si asculta valurile. Daca Ovidius a ajuns la Pontus Euxinus din ordinul imparatului Augustus, care l-a trimis in exil, cea de pe urma aspiratie a lui Mihai Eminescu a fost sa se stinga din viata la malul marii. Destinul i-a unit peste timp pe cei...... Citeste »
COMUNICAT DE PRESA - Ziua Culturii Nationale
Ziua Culturii Nationale va fi celebrata, vineri 15 ianuarie 2016, ora 18.30, in Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul National ”George Enescu”. Evenimentul va fi marcat printr-un concert extraordinar de muzica de camera, cu participarea interpretativa a compozitorului EUGEN DOGA, impreuna cu baritonul Rudolf Constantin COCRIS, soprana Ana CEBOTARI, pianistul Ieromin BUGA si cvartetul PASSIONE: Diana JIPA, vioara I, Madalina PANCIU, vioara II, Cristina PASA, viola, Violeta TUTA POPESCU, violoncel, ...... Citeste »
BEN CARSON For President 2016 - Thank you, DWIGHT
DWIGHT, It is an honor and distinct privilege working with you to restore power back into the hands of We the People. Your continued support and presence has made this movement a formidable force. Just recently we ended the 4th fundraising quarter with a most notable record of $23 million raised. This is the most of any campaign. We also have the most contributors to date, and we continue to grow. We won’t stop here. As we enter a new phase of the campaign cycle, you will notice an invigorated c...... Citeste »
Vederi de pe prispa - N-aduce Anul ce aduce „CLIPA“ !
de Robert Pugler
„Clipa“ ne aduce dorul de casa din coltul ascuns al inimii noastre unde l-am tainuit ca pe un lucru pretios cand am parasit meleagurile natale. E langa noi, in viata noastra pe acolo pe unde ne-am pripasit si ne-am recladit existenta, ne-am stabilit copiii, nepotii, familia intreaga, prieteni noi si mai ales respectul fata de noi insine si prin acesta si cel fata de ceilalti. „Clipa“ ne aduce cu mijloace virtuale progresul si regresul calitativ al comunitatii romanesti ori unde s-ar afla ea si o...... Citeste »
Sfidari în noul an
de Andrei Marga La fiecare palier ce ne incadreaza viata - tara, Europa, lumea - 2015 a fost cenusiu. S-a asumat ca organizarile sunt in ordine, avand nevoie doar de ajustari pe idei consacrate. De aici a rezultat un an pestrit, mai curand dificil, cu prea putina innoire. Nu are cum veni un 2016 mai bun, decat daca vor fi schimbari curajoase de abordare. In Romania, a fost anul unei cresteri economice bazate masiv pe circulatia marfurilor, cu inflatie sub control si cu prea putina dezvoltare pri...... Citeste »
Spiritul crestinismului
de Andrei Marga, 28 decembrie 2015 Neobisnuit de ampla dezbatere din jurul lui Isus Cristos s-a imbogatit cu date noi in secolele din urma. Iar odata cu inaintarea cercetarilor, cititorul gaseste raspunsuri mai detaliate la intrebari pe care si le pune in legatura cu cel care a avut cel mai mare impact in istoria cunoscuta. Bunaoara, azi stim sigur ca Isus avea o formatie impresionanta si cunostea perfect atat Scriptura Sfanta, cat si traditia orala, si stapanea folosirea ambelor (vezi David Flu...... Citeste »
Eva Simon: Dorinte de An Nou
de Eva Simon
In noaptea de Revelion si in primele zile ale noului an, majoritatea oamenilor fac fagaduinte (ca va slabi, ca se va lasa de fumat, ca va petrece mai mult timp cu familia, ca va fi un om mai bun, etc.) si isi pun dorinte: sa fie sanatosi si fericiti, sa aiba liniste in casa si succese in viata particular si profesionala, si alte asemenea. Unii cred in puterea de schimbare a unui nou inceput si ca, ce-a fost a fost, tot ce lasam in urma noastra in anul pe care-l incheiem este deja trecut, nu mai ...... Citeste »
La cumpana anilor despre „Renasterea României”
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Un mult asteptat „Manifest al Renasterii Nationale ne este propus de ambasadorul Pavel Suian in volumul „Renasterea Romaniei , recent aparul la Editura „Ecou Transilvan din Cluj Napoca, in colectia Sociologie, coordonata de prof. univ.dr. Traian Verdinas. Manifestul „Ce-i de facut pentru Renasterea Romaniei nu este o insiruire de lozinci, nu este o forma a propagandei demagogice desantate, prestate de bandele de politruci, care, in mare nesimtire national-patriot...... Citeste »
Politica »
Dosar special: Terorismul revizionist ungar (6)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Ungaria (93.030 kmp) a detinut in perioada dualismului austro-ungar (1867-1918), pe langa importante teritorii locuite de slovaci, sarbi, croati, sloveni, si teritoriul de peste 101.000 kmp al Transilvaniei. Bogatiile solului - terenurile arabile din Podisul Transil¬vaniei, Campia de vest si Banat, densa retea hidrografica, padurile etc. - si subsolului transilvan - gazele naturale din judetele Mures si Sibiu (in primul rand, gazul metan, unul dintre cele mai pur...... Citeste »
2015-2016. Intersectie socio-politica nesemaforizata
de Marina Ene
Sfarsitul anului 2015 a reprezentat capatul unui drum pe care Romania l-a parcurs in ultimele decenii, o mare raspantie politica si sociala. Iar ultimul segment al fostului an este una dintre cele mai concluzive etape. Se fac nenumarate analize politice ca la orice sfarsit de an, bilanturi, se trage linie, se aduna, se imparte, insa nu se stie cum, ca de fiecare data in ultimii 26 de ani, rezultatul este intotdeauna cu eroare. Pentru ca ajungerea la aceasta raspantie seamana cu o intersectie com...... Citeste »
Criza partidelor. Criza candidatului
de Marina Ene
6 ianuarie 2016, inceput de an electoral! De oriunde ai privi, partid politic in Romania este egal Traian Basescu si Liviu Dragnea. Doua personaje-partid din care decurg cateva grupuri si figuri pretins politice, nimic altceva decat combinatii umane, conjuncturale de interese si manevra, denumite formal “alte” partide si lideri politici. ALDE, via Tariceanu, PSRo, via Geoana si fractiunea, PND, o falange a fostului PPDD, via Daniel Fenechiu cu alt grup si, ultimul, dar nu cel din urma in aceasta...... Citeste »
GÂNDURI de GERAR
de Sergiu Gabureac
2016 - an bisect. Alegatorilor li se da o zi in plus pentru a se informa mai bine in vederea exercitiilor electorale ce urmeaza !? In Duminica Orbului ! Desi e una singura, anul asta se vor declara doua. De primavara si de toamna ! Vad ca amicul Radu Tudor n-a avut somn in noaptea dintre ani. In prima zi a anului ma intreaba, pe facebook, dis-de-dimineata: „- Cu cine votati ?” E mult prea devreme, amice, pentru a raspunde la aceasta intrebare ! Mult prea devreme ! Intai sa vedem partidele curata...... Citeste »
Epoca de aur a jigodismului
de George Petrovai
Poate ca unii vor spune ca lichelismul este termenul cel mai potrivit pentru ilustrarea starii de (ne)spirit a societatii noastre. Ma rog, fiecare cu gusturile sale. Important este sa vedem gunoiul (in ultimul timp nici macar varat sub presul aparentei democratice) si sa nu trecem pe langa el ca si cum n-ar fi. De ce jigodism? Pentru ca termenul are capacitatea sa sugereze deodata inmultirea alarmanta a feluritelor jigodii postdecembriste (de la cotei pana la marii dulai) si spurcata boala de ca...... Citeste »
Cultura »
Filmul românesc `Billion Star Hotel` premiat de 5 ori în Los Angeles
Madalina Corina Diaconu Filmul romanesc 'Billion Star Hotel' a mai fost premiat la inca 4 festivaluri din Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Un palmares cu care ne mandrim. Acestea sunt intr-o ordine aleatorie: 1. Los Angeles CineFest Los Angeles, Statele Unite Castigator — Cel mai Bun Film de lung metraj — 'Winner — Best Feature Film' Festivalul este organizat de Mark Mos, de la Kodak Entertainment care este un regizor de imagine multi premiat dar si organizator ale unor premiere de film ...... Citeste »
EVENIMENT: Cartea NU VENIM DIN LATINA a lingvistei spaniole Carme Huertas se lanseaza sâmbata în România
Madalina Corina Diaconu Un eveniment care va genera ecouri foarte mari in Romania – lansarea cartii NU VENIM DIN LATINA, scrisa de lingvista si cercetatoarea spaniola Carme J. Huertas, este la o distanta de doar cateva zile. Invitata in tara noastra, Carme Huertas va fi prezenta sambata, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Muzeul National al Taranului Roman – Sala Horia Bernea (Piata Victoriei), unde va sustine o conferinta cu ocazie lansarii in limba romana a cartii sale Nu venim din latina, un st...... Citeste »
INTERVIU CU DOMNUL MIRCEA BADULESCU, UN ANTRENOR DE ELITA AL GIMNASTICII ARTISTICE ROMÂNESTI SI AMERICANE
George ROCA Gimanstica artistica m-a atras intotdeauna. Cand am intrat la liceu, in clasa a opta fiind, m-am inscris la „gimnastica”. Aveam un profesor de sport care ne-a facut sa o indragim. Numele lui era Francisc Reti. De trei ori pe saptamana, dupamasa, tinea ore de gimnastica extra-curiculum. M-am inscris si eu... Cu toate ca in aceea perioada cochetam cu inotul si cu polo-ul pe apa, gimnastica lui Reti bacsi mi-a prins bine toata viata... M-a invatat mladiere, sarituri, balans, coordonare,...... Citeste »
Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu la Scoala româneasca din Montreal
Asociatia Junimea Romana din Montréal - Scoala pentru minte, inima si cultura ii invita pe romanii din Montreal si imprejurimi, sambata 9 ianuarie 2016, de la ora 13:00 la evenimentul LA TRECUTU-TI MARE, MARE VIITOR , eveniment ce subliniaza cei 166 ani de la nasterea poetului-nepereche si Ziua Culturii Nationale transmite Otilia Tunaru pentru Romanian Global News. Artistii scolii va vor oferi un buchet de poezii si romante de inspiratie eminesciana, precum si o incursiune prin cantec folcloric ...... Citeste »
Salonul National Mihai Eminescu se deschide pe 11 ianuarie la Bucuresti
Pe 11 ianuarie, 2016, ora 15, la Palatul Parlamentului, Sala de expozitii „Constantin Brancusi , va avea loc vernisajul Salonului National „Mihai Eminescu in cadrul caruia se va desfasura Expozitia Nationala de medalii, insigne, plachete, filatelie, cartofilie, carte veche, grafica, pictura si alte materiale dedicate, de-a lungul timpului, lui Mihai Eminescu, poetul national se arata intr-un comunicat de presa preluat de Romanian Global News. Manifestarea este organizata de Camera Deputatilor - ...... Citeste »
„Calator prin Bucuresti: poetul nepereche”, seara literara dedicata operei lui Mihai
Eminescu, sub egida Zilei Culturii Nationale la Tel Aviv Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, in colaborare cu Asociatia Scriitorilor Israelieni de Limba Romana, va invita joi, 14 ianuarie 2015, ora 17:00 la o seara literara speciala dedicata operei poetului national al Romaniei, Mihai Eminescu. Evenimentul, in limba romana, va avea loc la sediul ICR Tel Aviv si se desfasoara sub egida Zilei Culturii Nationale, transmite Romanian Global News. Intrarea este libera, in limita locurilor dispon...... Citeste »
Ziua Culturii Nationale sarbatorita la Alcala de Henares
Uniunea artistilor plastici din Spania, Asociación Cultural „J. R. Jiménez y Lucian BLAGA - Comunidad de MADRID, ii invita pe totti cei interesati de celebrarea celor 150 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, pe 9 ianuarie, de la ora 17:00 la un eveniment dedicat. Manifestarea va avea loc la studioul de pictura Finca, Bañiuelos, nr 6, Alcalá de Henares, situat la adresa calle Manuel de Falla, nr 8 (Barrio de Chorrillo). Cei interesati de participare sunt rugati sa soseasca pana...... Citeste »
Românii din Apateu îl sarbatoresc pe Mihai Eminescu
Poetul Mihai Eminescu va fi sarbatorit la parohia romaneasca din Apateu, duminica, 17 ianuarie, la doua zile dupa data de 15 ianuarie, cand romanii de pretutindeni vor sarbatori implinirea a 166 de ani de la nasterea poetului national roman. La ora 10.00, va fi savarsita Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre PS Episcop Siluan, pr. Origen Sabau, parohul Apateului si alti preoti. Manifestarile dedicate omagierii poetului Mihai Eminescu vor mai cuprinde si un program cultural. Vor fi depuse coronae...... Citeste »
Românii din Portugalia invitati la Ziua Culturii Romane celebrata la Lisabona prin muzica si poezie
Cu ocazia Zilei Culturii Romane, Institutul Cultural Roman de la Lisabona prezinta, in transmisiune directa, concertul dedicat Romaniei din cadrul proiectului Stagiunea Europa , in interpretarea Filarmonicii „Oltenia din Craiova, transmite Romanian Global News. Transmisiunea audio-video va avea loc in data de 15 ianuarie, ora 17.00, la sediul ICRL din Rua do Barao nr. 10, Lisabona. Invitatii speciali ai acestui concert sunt dirijorul Mihnea Ignat si violonistul Liviu Prunaru. Concertul face part...... Citeste »
Carte si cântec, de Ziua Culturii Nationale Române, la ICR Budapesta
In 15 ianuarie 2016, ora 18.00, Institutul Cultural Roman Budapesta va celebra Ziua Culturii Nationale la Budapesta, printr-o expozitie de carte veche si rara din patrimoniul Bibliotecii Judetene „Gheorghe sincai din Oradea si prin prezentarea unor fragmente din documentarul „La portile ceriului , produs de Grigore Lese, transmite Romanian Global News. Biblioteca Judeteana „Gheorghe sincai din Oradea va fi reprezentata de doamnele Ligia Mirisan, director si Tavaszi Hajnal, director adjunct. In p...... Citeste »
Esti român din Berlin? Mergi la Ziua culturii române celebrate la ICR Berlin
In data de 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Romane, ICR Berlin prezinta concertul de cantece traditionale reinterpretate de Oana Catalina Chitu (voce) si Dejan Jovanovic (acordeon), in clubul de jazz Zig Zag din Berlin, transmite Romanian Global News. Cu ocazia acestui concert, cei doi interpreti vor aborda un program muzical romanesc, alcatuit mai ales din doine, cantece traditionale din diverse regiuni ale tarii, precum si cantece din repertoriul legendar al Mariei Tanase. Cu aproximativ ...... Citeste »
Ziua Culturii Nationale la Institutul Cultural Român din New York
Ziua Culturii Nationale va fi celebrata la ICR New York, vineri, 15 ianuarie, de la ora 19, prin concertul de muzica veche si traditionala romaneasca, Isvor. De la Cantemir la Enescu , sustinut de ansamblul Imago Mundi. Programul cuprinde lucrari traditionale, compozitii de Dimitrie Cantemir si George Enescu, transmite Romanian Global News. In cadrul evenimentului, vor fi ascultate poeme de Mihai Eminescu, in interpretari istorice din Arhivele Radio Romania si in traducerea lui Adrian G. Sahlean...... Citeste »
INTELECTUL UMAN – ÎNTRE NATURA SI EVOLUTIE
Galina MARTEA Omul si intelectul uman, factor al naturii care stimuleaza si declanseaza in permanenta actiuni. Omul cu intelectul uman, intruchipat prin fiinta umana, dicteaza si manuieste viata pe pamant, stapaneste cuprinsul si cucereste necuprinsul naturii pentru a crea, dezvolta si perfectiona tot ceea ce este viu si insufletit. Omul, cu intelectul sau, este acel care evolueaza continuu, dar care, in acelasi timp, este si un distrugator al creatiei divine din univers. Omul si natura, corelat...... Citeste »
ANUL NOU, 2016 - URARI PRIETENESTI DE LA PICTORI
Dorel SCHOR Anul nou 2016 este un prilej pentru prietenii nostri pictori sa-si exprime urarile asa cum stiu ei mai bine, adica prin culoare, linie si textura. Subiectul nu permite foarte multe inovatii, dar intotdeauna ei vor gasi o imagine noua, o compozitie originala prin care sa ne doreasca noua tuturor un an de succese si realizari, prosperitate si multa sanatate (care-i mai scumpa decat toate!). De la Paris, maestrul Samy Briss ne trimite, in stilul sau bine cunoscut, o felicitare care, pri...... Citeste »
Concurs de sah „Foaia româneasca”, la Jula
La sediul Uniunii Culturale a Romanilor din Ungaria se va desfasura sambata, 23 ianuarie, urmatoarea editie a Concursului de sah „Foaia romaneasca transmite corespondentul Romanian Global News din Ungaria. La competitia organizata de catre Ioan Cozma sunt asteptati sa participe concurenti romani din Ungaria si Romania, la diverse categorii de varsta. Programul va incepe la ora 8.00 dimineata. Sursa: Romanian Global News... Citeste »
MITUL EDENULUI ÎN UNIVERSUL POETIC AL SECOLULUI XX
Al Florin TENE Aceasta lucrare incearca sa evidentieze si sa clarifice modul de abordare al Mitului Edenului ca Paradis in poezia europeana, cu sensurile, semnificatiile conceptului de Paradis, Eden sau Rai, inclusive cu toposurile ce tangentiaza acest concept in diferite locatii al spatiului dintre Marea Mediterana, Marea Nordului, oceanul Atlantic, pana in Muntii Urali. Tot odata incercam sa clarificam modul de intelegere si perceptie al Edenului si ipostazele acestuia in poezia europeana a se...... Citeste »
DACA N-AS FI CARICATURIST...
Roni CACIULARU Convorbire cu artistul plastic roman, de renume international, Constantin Ciosu Caricaturist, artist plastic de o deosebita forta si valoare. Il cunoastem si din paginile fostei reviste israeliene (de excelenta!) „Minimum”, a regretatului Al. Mirodan. A aparut si-n alte publicatii de prestigiu, internationale: „Punch” (Marea Britanie), „Pardon”, „Euelenspiegel” (Germania), „Plante” (Cuba), „Cartoon&Caricature” (Iran), „Euro Jeux&Gag” (Franta) si inca multe altele. Membru i...... Citeste »
SCRISORILE UNUI JURNALIST – LUCIA OLARU NENATI
Catinca AGACHE Volumul „Scrisori din prezentul meu”, de cunoscuta autoare botosaneana Lucia Olaru Nenati, aparut la Mediapress in acest an, este unul de publicistica, caci pentru cine nu stie, autoarea este nu numai poet, prozator, cercetator literar, animator cultural cu state vechi, ci si jurnalist, membru al Uniunii Jurnalistilor din Romania, cu un palmares de 31 de carti editate. El cuprinde editorialele publicate cand si cand la ziarul local „Monitorul de Botosani” si adunate intr-o carte, ...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (58) – CE MAI FACI?
Dorel SCHOR In fiecare dimineata, cand ma duc la slujba, ma intalnesc la lift cu vecinul meu, Ariel. In loc de salut, ma intreba: - Ce se mai aude? Ce mai faci? La intrarea in institutia la care lucrez, ma intalnesc zilnic cu Iosef. Alearga si sare cate trei trepte deodata, pentru ca e mereu in intarziere, dar imi arunca si el un: - Ce mai faci? Cum merge treaba? Pentru ca sunt atat de draguti si se intereseaza zilnic ce mai fac, iar eu nici nu apuc sa le raspund, m-am hotarat sa fiu politicos s...... Citeste »
GÂNDURI REBELE (15) – DESPRE VÂRSTA
Harry ROSS · Odata cu varsta unii devin mai intelepti, altii, pur si simplu si mai batrani. · Varsta este unicul tau aliat, care te insoteste de la nastere si pana la moarte. · Dupa un timp, femeile nu-si mai marturisesc varsta, de parca asta le-ar intineri. · Varsta e inselatoare. O afli exact dupa ce omul moare. · La varsta de aur, parul ti-e argintinu, iar buzunarul cam pustiu. · Exista azi tot felul de metode pentru a elimina semnele varstei. Plasticienii fac din asta adevarate averi. · In c...... Citeste »
Autostrada Viselor Uitate la Cumpana dintre Ani
de Octavian Lupu
Masina rula cu viteza pe autostrada. Stalpii de iluminat se succedau periodic la intervale de ordinul secundelor la dreapta si la stanga drumului. Bordul palpaia de luminite multicolore ce transmiteau ritmul de lucru al autovehiculului, care inainta tacut prin noaptea densa a ultimei zile din an. Nu se auzea niciun cuvant, ci doar ritmul lent al muzicii difuzate de un obscur post de radio se distingea alaturi de murmuratul molcom al motorului. Totul parea incremenit in timp si spatiu, desi detal...... Citeste »
Capitolul VII – O despartire dureroasa
de Ionut Caragea
Mesajul din metrou m-a determinat sa cred in continuare in sansa mea de a fi cu Nicoleta. Simteam in adancul sufletului ca eram predestinati unul altuia. Toate drumurile duceau la ea. Trebuia doar sa o vad in realitate si sa-mi confirm acest lucru. Nu credeai in esec, orice ti-ar fi spus lumea din jur, oricate incertitudini ar fi existat. toate drumurile duc la tine acesta este destinul si totusi multi au spus ca este prea frumos pentru a fi adevarat astfel apar primele intrebari primele supozit...... Citeste »
Istorie »
”… Daca cineva comite acte de tradare o data, îi va fi usor sa o faca din nou”
de Nicolae Balint
prof. Nicolae Balint, publicist ”Nu de inteligenta ducem lipsa, caracterele ne lipsesc!” (N.Iorga) ”… Daca cineva comite acte de tradare o data, ii va fi usor sa o faca din nou” Interviu publicat in cotidianul ”Cuvantul liber” din Targu Mures si ”Natiunea” din Bucuresti Autor a doua carti de mare succes –”Fereste-ma, Doamne de prieteni”(2011) si ”Cei dintai vor fi cei din urma. Romania la sfarsitul razboiului rece”(2013) – americanul Larry Watts, analist politic si specialist intelligence, a avu...... Citeste »
„La rasaritul Nistrului mai traesc inca 400.000 de Romani”
“... neputand in momentul de fata sa atace problema basarabeana pe un front militar, bolsevicii tind sa-si atinga scopul prin alte mijloace. Unul din aceste mijloace este formarea de bande armate destinate sa hartuiasca malul romanesc al Nistrului; altul este pricinuirea cat mai multor turburari si nemultumiri in interiorul Basarabiei prin propaganda subversiva pe care o fac in acea provincie si ca un ultim mijloc, fata de primele doua, plasmuit acum de bolsevici contra Basarabiei, trebue consid...... Citeste »
Religie »
DUBLU ACROSTIH DE SARBATORI
Gabriela JANIK Hotarat din zari albastrE Rege sfant, maret, subliM Iubitor la noi venit - A Sa se nasca bland, seniN Tremurand de frig, un FiU Odihnit pe paie-n ieslE Scumpul nost` EMANUEL Ajunsi pe sfantu-Ti munte-n varF Noi vom privi mereu - naintE Urmand al sufletelor doR Luceafar sfant din inaltimI Ne apara cu brat puterniC O, Te rugam, ne da luminI Un an de Har, an F E R I C I T --------------------------------------- Ligia-Gabriela JANIK Aldingen, Germania decembrie 2015... Citeste »
Flux de stiri »
Contributiile de asigurari sociale de sanatate în România pentru românii din strainatate.
Precizari! In ultima vreme ziarele din Italia si portalurile de pretutindeni au creat o isterie generala cu titlurile care anuntau contributii obligatorii de asigurari sociale datorate, incepand cu data de 01.01.2016, de persoanele fizice care realizeaza venituri in/din strainatate, transmite Romanian Global News. Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF a facut o serie de precizari privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata, in anul 2016, de contribuabilii – persoane ...... Citeste »
Clujul conduce topul national al scumpirilor la apartamente
de Ziua de Cluj
Cele mai semnificative rate anuale de crestere la apartamentele care se vand in marile orase ale Romaniei depasesc pragul de 10% O analiza realizata de portalul Imobiliare.ro si de platforma specializata AnalizeImobiliare.ro in ceea ce priveste preturile solicitate pentru apartamentele scoase la vanzare in capitala tarii si in alte regiuni importante ale Romaniei a aratat ca acestea au cunoscut o evolutie ascendenta in ultimul an (trimestrul IV din 2015 raportat la trimestrul IV din 2014). Munci...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page