Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1191 - 21 Decembrie, 2015 - Anul XXV
Urmatoarea editie va putea fi lecturata in paginile publicatiei noastre incepand cu data de Luni 11 ianuarie 2016. Pana atunci va uram, tuturor cititorilor de pe cuprinsul mapamondului, Sarbatori Fericite si un An Nou pe masura meritelor Dumneavoastra. LA MULTI ANI 2016!...Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1191)
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Intr-un ritm allegro, dar nu “ma non troppo”, spre a nu trezi la crunta realitate pe cei peste 322 milioane de locuitori ai fostelor State Unite ale Americii, populatia globului fiind deja familiara cu stadiul alarmant de degradare la care s-a ajuns in perimetrul geografic American, Intergalacticul, Tita...... Citeste »
Stimate D-le Luchian si D-na Vera Patton
Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Cu multa apreciere si recunostinta pentru eforturile pe care le-ati depus de-alungul anilor de a publica Revista Clipa, care ne tine la curent cu faptele petrecute in tara si strainatate, va trimit aceasta mica contributie de $ 1.000.oo pentru a usura putin cheltuielile de publicatie. Tot odata ii rog pe toti contribuitorii din toate partile sa cotinue sa ne trimita articole cu noutati, fapte din istorie, amintiri din trecut, critici dar si solutii ...... Citeste »
MESAJ DE FELICITARE POPORULUI ROMÂN DIN BASARABIA SI TUTUROR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI PENTRU NOUL AN 2016!
de Galina Martea
Se scurg clipele, orele, anii. Timpul se misca in pas cu viata umana. Existenta umana este in pas cu trecutul si prezentul, cu speranta intr-un viitor luminos. O corelatie dictata de puterea divina si datatoare de viata… Dragi si stimati concetateni, iata-ne ajunsi la un sfarsit de an, anul 2015. Peste putin timp vom intra in casa noului an – 2016, care cu totii dorim sa fie cat mai bun si prielnic pentru noi, fiinta umana. Actualmente ne regasim la rascruci de evenimente istorice care ne framan...... Citeste »
MESAJ DIN IESLE
de Robert Pugler
Crestin sau nu, drumul tau trece prin sau pe langa iesle. Ea e aceea care ne face posibila mantuirea. Ieslea e maternitatea lui Isus si ne aminteste ca venim pe lume intr-o ambianta modesta. Nu are nimic regesc, lipsesc orice emblema regala, insemne pompoase sau de ingamfare. Este locul unde intr- o covata de lemn se naste un prunc, ce nu dispune nici macar de o fase ca sa fie invelit si care primeste caldura de la suflarea animalelor ce-l inconjoara. Sfanta familie e simbolul a ceea ce e mai sf...... Citeste »
Merry Christmas
...an angel of the Lord appeared to him in a dream and said, 'Joseph son of David, do not be afraid to take Mary home as your wife, because what is conceived in her is from the Holy Spirit. She will give birth to a son, and you are to give him the name Jesus, because he will save his people from their sins.' --Matthew 1:20-21 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DWIGHT, We have had a very bl...... Citeste »
Felicitare
WORLDWIDE ROMANIAN FORUM Cu prilejul Sarbatorilor de iarna Craciunul, Anul- Nou, Boboteaza s.a. WORLDWIDE ROMANIAN FORUM (Forumul Romanilor de Pretutindeni ) va saluta cordial si va transmite cele mai sincere si curate felicitari. Suntem impreuna cu D-voastra, dornici de a repeta fapta stramosilor nostri – Marea Unire – ecoul careia ne-a tinut sa trecem si sa supravietuim comunismului. Venim cu cele mai frumoase ganduri si dorim sanatate, bucurii, implinire si multe vise realizate. Steaua ocroti...... Citeste »
Sarbatori Fericite!
Dragii mei romani din tara si din strainatate, Peste cateva zile, oriunde ne-am afla, vom sarbatori cu mic, cu mare, nasterea Mantuitorului. Asadar nu vreau sa va retin prea mult, deoarece in aceste momente cu totii vrem sa ne orientam si dedicam atentia inspre familie si reuniunea cu cei apropiati. Astfel, in aceste clipe de sarbatoare, doresc sa va transmit cele mai calde urari de sanatate, fericire, bucurii si fie ca aceasta sarbatoare sa ne aduca in suflet lumina si puterea de a ne implini a...... Citeste »
Sarbatori fericite!
EMBASSY OF ROMANIA to the United States of America Lucian PURCAREANU Press and Cultural Affairs Officer... Citeste »
Dragi jurnalisti
Sarbatoarea Nasterii Domnului si Noul An sa aduca noi sperante, fericire, prosperitate si realizari pe toate planurile! Va multumim pentru colaborare si va dorim Sarbatori Fericite! Departamentul de Comunicare Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Romanii de Pretutindeni Ministerul Afacerilor Externe Telefon 004 021 310 26 98 Fax 004 021 310 15 36 Mobil 004 0743 078 396 Email comunicare@ieh.ro , office@tv-h.ro www.ieh.ro... Citeste »
Ceea ce lipseste
de Andrei Marga Constiinta a ceea ce lipseste, dar ar putea fi, este propriu-zis europeana. Adesea ea a fost stilizata in forma distinctiei dintre a fi si a trebui. Uneori a alunecat in utopii si s-a discreditat, dar realitatile o recupereaza de fiecare data. In vremuri mai noi aceasta constiinta a dus la abordari critice ce raporteaza societatile moderne la baza de legitimare din care se revendica. Pe aceasta directie s-a profilat cel mai mult scoala de la Frankfurt, care a contrapus realitatil...... Citeste »
RUGA PENTRU CRACIUNUL ANULUI 2015
Elena BUICA Luna decembrie a fiecarui an o numim spiritul Craciunului, spiritul Evangheliei lui Iisus Hristos. Steaua Nasterii aduna pe toti crestinii sub bolta instelata. Intreaga fire tese caier de lumina, de vise, de iubirea cea de neinvins, de iertare si de impacare. Dar in acest an, 2015, spiritul sfant si curat al Craciunului a fost tulburat de amenintarile teroristilor. Noi, romanii, am mai trait in 1989 Craciunul si Anul Nou cu grozava spaima data de „teroristii”care ne-au bagat in oase ...... Citeste »
Politica »
Dosar special: Terorismul revizionist ungar (5)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Concluzii Aceasta succinta incursiune in istoria mai veche sau mai noua a serviciilor secrete ungare, subordonate, cum este normal si firesc, factorilor de putere de la Budapesta – prea putin cunoscuta publicului larg si intentionat ignorata de cvasitotalitatea guvernantilor nostri - a urmarit un scop: de a atrage atentia asupra statorniciei si indelungatei perseverente cu care aceste structuri ataca fundamentele statului roman. Nu mai este cazul sa observam, in ...... Citeste »
Dosar special: Terorismul revizionist ungar (4)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Frontul neorevizionist din Romania La 25 decembrie 1989, in plina desfasurare a evenimentelor asociate afirmarii unei noi puteri, a fost anuntata constituirea Uniunii Democratice a Maghiarilor din Romania. Era prima expresie a dreptului la libera asociere, exercitat dupa abolirea puterii totalitare a Partidului Comunist. Noua formatiune politica, in fapt un „front al mai multor orientari ideologice [2], nu a aparut pe un teren nepregatit. Szurös Mátyás, fondatoru...... Citeste »
Vederi de pe prispa - O LOVITURA DE GRATIE
de Robert Pugler
Ori cat de „climatic“ ar fi fost scopul conferintei de la Paris, rezolutia finala inseamna o lovitura de gratie data noii ordini mondiale concepute de grupurile masonice, de Bilderberg si alte organizatii politice sententioase de care vuieste in special lumea virtuala a internetului prin Youtube, Google, Facebook, Microsoft, Apple si acolitii lor. Conferinta de la Paris anunta trecerea de la forma de energie obtinuta prin arderea carburantilor fosili la cea regenerativa, iar mass media mondiala ...... Citeste »
Biroul de Informatii al Sectiei Militare din Transilvania si rolul sau în campania pentru apararea României Mari
Col. (r) Dr. Tiberiu Tanase In timpul primei conflagratii a secolului al XX-lea, din structurile informative ale statului roman faceau parte Structurile Informative din Ministerul de Interne - Siguranta Generala a Statului, Structura Informativa a Ministerului Apararii Nationale - Serviciul de Informatii al Armatei, dar si alte structuri informative Serviciul de Informatii si Contrainformatii romano-rus, Serviciul de Informatii si Siguranta al Deltei, si Biroul de Informatii al Sectiei Militare ...... Citeste »
LUPII LA STÂNA
de Sergiu Gabureac
Neindoielnic. A lasa o stana fara caini, duce la pieirea oilor. A turmei. Cam in aceasta situatie e Romania de 25 de ani. Au mai pierit din oi, multe si-au luat campii, iar cele mai multe sunt costelive. Contrarevolutionarii, imbracati in blanuri de miei, condusi de baciul-bolsevic, au preluat abil Stana nationala in seara zilei de 22 decembrie, dupa ora 17, prin ademenirea cainilor de serviciu. Apoi, au pus la cale sistemul de conducere de tip mafiot. La nivel national si local. Daca pana la cu...... Citeste »
REVOLUTIE si CONTRAREVOLUTIE
de Sergiu Gabureac
Se implinesc 26 de ani de la aprinderea necontrolata (Sic!) a scanteii Revolutiei poporului roman. Totodata se implinesc tot 26 de ani de la reusita Contrarevolutiei in Romania. Adevarul, stiut de toata lumea, se lasa greu oficializat ! A trebuit ca tot dna Evropa sa ne traga de urechi pentru ca Justitia romana sa-si faca meseria ! Dar nu sunt semne ca vrea sa-si faca datoria. Corect ar trebui sa se vorbeasca „inainte de revolutia din Decembrie 1989” si „dupa contrarevolutia din decembrie 1989”....... Citeste »
Balada lucrului contrafacut
de George Petrovai
Ai bolsevismului cobai am fost trecutul veac jumate si inca n-am scapat cu totul de-a testelor ferocitate. Dovada Codexul de-acum ce-Alimentarius se cheama (impus pentru-nceput la noi, pretinde sanatatii vama), dar mai ales democratia pe continent cum alta nu-i – originala-n continut, boita si cu chipul sui, ea merge astazi ca pe roate in muribunda Romanie, unde-i la mare pret necinstea ce n-a ajuns la puscarie. Tocmai de-aceea Parlamentul ai sai penali si-i protejeaza: De astia-si pierd imunita...... Citeste »
Cultura »
“Sistemul de învatamânt – promotor al identitatii nationale” – Publicatie stiintifica de exceptie, autor Galina Martea
Despre importanta acestei monografii stiintifice de valoare, in prefata cartii, ne vorbeste dl Virgil Mandacanu (doctor habilitat in pedagogie, profesor universitar din R.Moldova), astfel intituland: GALINA MARTEA – PEDAGOG SI FILOZOF, ECONOMIST SI SCRIITOR PRIN ARTA EDUCATIEI Avem in fata noastra un manuscris care poate fi con­siderat cu certitudine o capodopera stiintifica si filozo­fica pentru fiinta umana si societate, pentru sistemul de invatamant si, in special, pentru dascalii (cadrele di...... Citeste »
INTERVIU CU ISTORICUL IOAN SCURTU LA ANIVERSAREA CELOR 75 DE ANI DE VIATA
Paul POLIDOR Paul POLIDOR: Stimate domnule Profesor IOAN SCURTU, cum considerati initiativa publicatiilor Fundatiei „Paul Polidor” pentru UNESCO de a va promova ideile si conceptia despre istorie, despre lume, alaturi de interviurile, editate de noi, cu personalitati precum vedeta tv Marina Almasan, analistul de politica externa Corneliu Vlad, actorii Eugen Cristea si Tudorel Filimon, fostul ministru al turismului Dan-Matei Agathon, fostii ministri de externe ai Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu ...... Citeste »
Omagiu istoricului si patriotului român George Potra
Redactia ART-EMIS In ziua de 17 decembrie 2015 a incetat din viata unul dintre cei mai activi, valorosi si prolifici istorici romani - George G. Potra, Membru titular al Academiei Oamenilor de stiinta din Romania. General (r) Prof. univ. dr. Vasile Candea Presedintele A.O.s.R. Academia Oamenilor de stiinta din Romania (A.O.s.R.) isi exprima profundul regret pentru disparitia reputatului istoric George Potra, membru titular al A.O.s.R. Personalitate marcanta a istoriei romanesti a avut o contribu...... Citeste »
BANCA AMINTIRILOR (10) – BINSU SI BINSENII SAI
George GOLDHAMMER Beius, orasul meu iubit... Benenus, Belenus, Belinis, Binsch, Belényes! Toponimele asezarii in limbile latina, germana sau maghiara! Localnicii, la randul lor, numiti „binseni”, prefera sa ii zica Bins, denumire adoptata inca din timpul cand habsburgii erau la putere pe aici. Municipiu situat in judetul Bihor, la poalele Muntilor Apuseni. Populatie: peste unsprezece mii de locuitori. Asezare istorica cu o vechime de aproape opt sute de ani. Dragul meu oras! Asa de mult doresc s...... Citeste »
O POEZIE A CAUTARII FIINTEI
Lola NOJA Intampinam cu mare bucurie si caldura, cu emotie volumul „Insomnia cautarii” – titlul simbolic relevand „cautarea”: poeta cauta, si canta, si cauta: omul si iubirea, credinta si Dumnezeu, patria si Romania, pacea si armonia s.a.m.d. Este o cautare care nu doarme, are „insomnie’’ – o stare de veghe permanenta, necesara si binevenita – generata de o sete de cunoastere de necuprins, sete de absolut, de unde si pledoaria pentru bine, adevar si frumos. Doamna Elena Armenescu ne imbogateste ...... Citeste »
POVESTI PENTRU VACANTA DE CRACIUN (1)
Cristina OPREA CLOVNUL TOTO Fulgi mari dansau un vals de decembrie, nu foarte friguros. Toto, clovnul de la Circul Mare era foarte trist. Si cum sa nu fie cand stia ca in curand va sosi Craciunul si el, nu gasase un brad sa-l impodobeasca pentru fiul sau Razvan. Mergand incet spre casa, cu pasi apasati prin zappada moale, ducea in suflet vestea trista pentru fiul sau, lipsa bradului. Cum va reactiona oare Razvan? Va plange cu siguranta. El, marele Toto, asa cum i se spunea la circ, dorea sa ii o...... Citeste »
MANASTIREA „SFÂNTUL GHEORGHE” DIN COMUNA TIGANESTI-TELEORMAN
Elena BUICA In vara anului 2009, un fapt deosebit a avut darul sa-mi strecoare fiorii credintei in fiecare fibra – manastirea care s-a inaltat la marginea satului meu natal, Tiganesti-Teleorman. Orice manastire este un dar dumnezeiesc, dar aceasta are ceva aparte. Odinioara, manastirile de pe intinsul tarii au fost construite, de domnitori sau boieri in semn de credinta, de multumire si de jertfa bineplacuta lui Dumnezeu si acestea au fost inzestrate cu o buna stare materiala. Cu mainile goale, ...... Citeste »
„CRED DOAMNE! AJUTA NECREDINTEI MELE!” – CORDONUL OMBILICAL AL CONDITIEI UMANE
George PETROVAI Traim vremuri de amarnice incercari pentru intreaga omenire, vremurile nelinistii, dizarmoniei launtrice, impermanentei, asimetriei, absurdului, violentei si intolerantei, in care incet dar sigur se alege graul de neghina, iar oile se separa de capre. Sigur, asemenea cazne (lipsuri materiale, boli, ofense, ispite) sunt contraindicate pentru sanatatea si echilibrul celei mai fragile trestii din Univers, dar – generate de necumpatare si nechibzuinta – ele intaresc moral-spiritual p...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (56) – OAMENI SI ANIMALE
Dorel SCHOR Cearta dintre Boris Glazpapier si dentistul Kleinergrois a inceput intr-o seara, la un pahar de bere, de la un fleac atat de putin important incat a doua zi aproape nimeni nu-si mai amintea exact amanuntul. Fapt este ca, putin infierbantati de cearta, uzati de caldura zilei si cu nervii rasuciti, cei doi au depasit motivul initial si si-au aruncat tot felul de epitete, au ridicat tonul si, la un moment dat, si-au complimentat nevestele si cateii... - Javra dumitale latra la patru dim...... Citeste »
Remus Foltos - Problema science-fiction cu revenire la subiect
Romanul „Discipolii zeilor de altadata”, ed. eLiteratura, Bucuresti, 2015, autor: Ionut Caragea Motto: Stim prea putin pentru a fi zei si prea mult pentru a fi oameni Pentru a ne face o idee despre locul pe care il ocupa prezentul roman SF al lui Ionut Caragea in opera sa, dar si pentru a ne exprima parerea despre acest gen de literatura, trebuie sa facem o digresiune destul de consistenta, chiar daca am risca sa devenim plicticosi. Recunosc, nu m-a preocupat niciodata literatura SF, cu toate ca...... Citeste »
SARBATORILE ÎN PREZENT... SAU COCOSATUL CONTINUU
Liviu JIANU Marea bucurie a sarbatorilor, este shopping-ul. Fireste, pentru spiritele multiculturale apusene, si rasaritene, avansate. Din punct de vedere al tuturor vanzarilor si cumpararilor. Marfurile te cocoseaza. Sub abundenta lor. Cumparata, sau doar caraita. Problema cea mai mare, a oricarui client, de sorginte de la tara, nu este ce cumpara. El nu stie ce bucurie si ce nevoie cauta. Ci cum o cara. Aici, piata ii ofera o diversitate si multiculturalitate de pagube, care mai de care mai la...... Citeste »
Religie »
BUCURATI-VA! - ASTAZI ESTE SARBATOARE!
de Prof. Dumitru Buhai
Isuse-ai aparut in razele de sfanta lumina, In lumea noastra cu multul amar si de tina! Ai fost adus astazi cu pacea divina la noi, Ca sa ne dai mantuirea din cruntul razboi... Muntii si dealurile au izbucnit in cantare, Cand ingerii i-au inchinat o sfanta urare, Iar copacii-nverziti si florile-n sfanta cununa I-au strigat cu glas fericit: Sosire buna! Natura intreaga de bucurie a izbucnit in urale, De fericire ca omenirea si ea au, in Tine, salvare! Si eu ma-nchin, cu bucurie, in fata Ta: Marir...... Citeste »
Sport »
Romania - Polonia 31-22/ Tricolorele au castigat medaliile de bronz - Am aratat ca o adevarata echipa
de Adrian Ilincescu HotNews.ro Duminica, 20 decembrie 2015 Cristina Neagu Foto: Facebook Romania a castigat pentru prima data in istorie medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin, echipa lui Tomas Ryde facand instructie cu Polonia, in finala mica. A fost 31-22 pentru tricolore, iar Cristina Neagu (care a inscris duminica zece goluri) a devenit cea mai buna marcatoare a competitiei din Danemarca - 63 de reusite. Ultima medalie a fetelor noastre a fost in 2005 (argint). UPDATE: No...... Citeste »
Din Comunitate »
PRIMIM DE LA CITITORI - Aceasta-i tara mea
de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Aceasta-i tara mea Motto: Acel ce'nsala lumea prin fapte de misel Parintii si copiii misei sunt ca si el. Attila, Hitler, Stalin, Caligula si altii Ce-au raspandit teroare cu crime si razboi Acesti monstri de-o data lipsiti de educatii Samanta lor traieste si astazi printre noi Germanul astazi spune e inocent nu stie De crimele facute condusi de un despot Dar stim ca ei atuncea cantau cu bucurie Cu zvastica pe mana Germanii peste tot Si azi la fe...... Citeste »
Flux de stiri »
LUPTATORUL din FRIGIDER: dusmanul CANCERULUI si al PSORIAZISULUI, prietenul SISTEMULUI NERVOS si al IMUNITATII
Element esential in prepararea uneia dintre cele mai iubite bauturi alcoolice din lume, este in acelasi timp un remediu deosebit de puternic in tratarea unor boli care de care mai necrutatoare, printre care se numara ucigatorul cancer si distrugatorul psoriazis. Indiferent ca este proapata, uscata sau sub forma de tablete, drojdia de bere are efecte miraculoase asupra sanatatii. Luata in mod regulat, are efecte miraculoase in tratarea si ameliorarea a numeroase afectiuni. Trateaza psoriazisul S-...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page