Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1188 - 30 Noiembrie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Dupa ce am trecut cu bine de Thanksgiving Day, Black Friday si alte anticipate black days care ne asteapta drept cadou din partea guvernantilor pana in anul 2022, an in care aceasta imperfectiune, conform predictiilor organizatiei Free Massons, va dispare definitiv, doresc sa va refamiliarizez cu un post......Citeste »
Editoriale »
Galina MARTEA: “O FLOARE TARII MELE”, poem - De ziua nationala a României
de Galina Martea
O FLOARE TARII MELE Astazi floare iti voi pune Peste parul tau crescut Si cu ea iti voi compune Versul, sa te simti placut. Astazi floare te voi face Printre raza de lumina Si-a ta inima sa-mbrace Haine scumpe de regina. Astazi esti o mandra floare Pe meleagul insorit, Firava si sclipitoare, Cantec din stramosi dorit. Esti o stea ce lumineaza Viata si tinutul sfant Si-a ta aripa vegheaza Linistea pe-al meu pamant. Astazi esti imparateasa Cu-al tau nume scump, etern, Floare fina-n a mea casa Cu-a...... Citeste »
LA MULTI ANI ROMANIA !
LA MULTI ANI ROMANIA !... Citeste »
Actiunea “Români pentru Români”: O mie de steaguri tricolore românesti pentru românii din Harghita si Covasna!
Cu prilejul sarbatoririi Zilei de 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, Actiunea Romani pentru Romani va darui romanilor din jude?ele Harghita si Covasna o mie de steaguri tricolore romanesti, transmite Romanian Global News. In Harghita si Covasna traiesc 100.000 de romani. Din pacate, autoritatile locale maghiare adopta o pozitie exclusivista, facand abstractie de elementul etnic romanesc. In conditiile in care acesti romani sunt lipsiti de sprijinul autoritatilor centrale ale statului roman...... Citeste »
1 Decembrie
Nicholas Dima <drnickdima@yahoo Semne in calitate de presedinte al Comitetului Romano-American pentru Basarabia si in numele Forumului Romano-American. Trimit mesajul dvs. si altor persoane din exil. Prof. Dr. Nicholas Dima Buna seara, Ma numesc Lucian Rosca si doresc sa contactez orice organizatie romaneasca in SUA in vederea obtinerii de semnaturi de sustinere pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova. De asemenea atasez aici o declaratie de sustinere si un apel adresat presedintelul Roma...... Citeste »
La Multi Ani Romania, de la Nistru pan-la Tisa!
Romania Magnifica <valentin.berca@romani “Iubiti ascultatori, nu as fi eu daca nu as termina si cu un sfat, cu sfat care as dori sa fie ascultat nu numai cu urechile, care primesc orice, ci sa coboare adanc in sufletele dvs., si nu numai ale acelui tineret pe care l-am instiintat intotdeauna ca se pregateste pentru o viata foarte grea. Sa nu-si inchipuie cineva ca va mai intalni ceea ce a fost in vechea Romanie, studii linistite, functiuni asigurate, pensii platite, plus atatea placeri cate s...... Citeste »
Ambasada Romaniei in SUA - Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia Zilei Nationale
1 decembrie 2015 Mesajul Ambasadorului Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia Zilei Nationale 1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, ziua in care sarbatorim Marea Unire, ne amintim de sacrificiile facute de inaintasii nostri si privim cu incredere spre anii ce vor urma. La 1 Decembrie 1918 romanii au aratat ca pot fi artizanii propriului destin, ca sunt capabili sa-si urmareasca si indeplineasca idealurile, in favoarea binelui comun. Evenimentul istoric pri...... Citeste »
Lectia franco-turca
Col. (r) Marin Neacsu Luni, 30 Noiembrie 2015 Marhaba! Din nou Franta este pe buzele tuturor si asta imi aduce in minte semnificatia salutului arab prin ducerea mainii la inima, gura si frunte, care inseamna „te port in inima, in vorbe si in gand! . Fara indoiala este un salut plin de respect, un respect adanc de care numai arabii sunt in stare. Dar asa cum sunt in stare de cel mai profund respect, arabii sunt capabili si de cea mai profunda ura pentru ca pentru ei nu prea exista jumatati de mas...... Citeste »
Politicianul veritabil
de Andrei Marga Discutia despre politicieni este fara criterii si confuza nu numai datorita carentelor de informare. Acestea sunt, se poate spune, considerabile si ne dam seama de ele observand imprecizia cu care se folosesc termenii, de pilda, europenizare sau globalizare, mai nou tehnocratie, ce tradeaza nesiguranta. Intr-o asemenea discutie este vorba insa si de ceva mai profund. Am in vedere schimbarea profilului celor care fac politica, care a avut loc in deceniile din urma. Altfel spus, ne...... Citeste »
Eva Simon: Vitrina sa fie frumoasa, debaraua nu conteaza!
de Eva Simon
In momentul de fata, anul Domnului 2015, nu exista niciun om sau nicio institutie in Ungaria care ar putea da un raspuns convingator la intrebarea: cati romani traiesc azi in Ungaria? Noi zicem ca suntem vreo 10 mii, ei zic ca suntem peste 35 de mii. Diferenta este uriasa si fiecare se bazeaza pe un alt adevar. „Noi , adica reprezentantii comunitatii istorice credem ca numarul romanilor din Ungaria de azi se poate calcula in urmatorul fel: numarul credinciosilor romani ortodocsi + numarul catorv...... Citeste »
Politica »
ISLAM – CINCI STÂLPI SI ULTIMA ÎNFATISARE
Gabriela CALUTIU SONNENBERG A opina despre Islam in vremurile acestea tulburi poate fi un act riscant. De aceea nici nu ma gandesc sa ma apuc de asa ceva. Desigur, exista autori mai curajosi decat mine, care se incumeta sa combata virulent. Mai sunt si multi care tac, de teama sa nu incapa in colimatorul fanaticilor musulmani. Eu nu ma numar nici printre unii, nici printre ceilalti. Departe de orice tendinta de „musul-maníe”, imi doresc insa sa stiu macar despre ce e vorba. Cum e binecunoscut, s...... Citeste »
EUROPA ISLAMICA NE-A ÎNCHIS USA SCHENGEN ÎN NAS !
Ionut TENE Noul ambasador olandez la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, a declarat recent, cu ipocrizie, ca pozitia Olandei nu s-a schimbat in privinta aderarii Romaniei la Schengen. Perfid Olanda vrea un mini-Schengen doar pentru cei „alesi”, in urma atentatelor teroriste de la Paris. Acesta ar include Austria, Germania, Belgia, Luxemburg si Olanda si ar presupune infiintarea unor tabere pentru migranti in afara acestor frontiere, adica in tarile mai sarace din est: Ungaria, Cehia, Romania, Cro...... Citeste »
UNIREA CEA MARE SI FIREASCA - DE LA 10 MAI 1866 LA 1 DECEMBRIE 1918
de Corneliu FLOREA
In urma depunerii juramantului de credinta in fata Adunarii Reprezentative a Principatelor Romane de catre Carol de Hohenzollern – Sigmaringen, in data de 10 mai 1866 aceasta devine Ziua Nationala a Romaniei. Dupa Razboiul de Independenta , la 10 MAI 1877, Carol Intai al Romaniei declara in fata parlamentului Independenta de Stat a Romaniei. Patru ani mai tarziu, la 10 MAI 1881 se sarbatoreste, cu bucurie si grandoare, trecerea tarii de la principate unite la Regatul Roman recunoscut internation...... Citeste »
Vederi de pe prispa - ADVENT ! ADVENT ! EIN LICHTLEIN BRENNT !
de Robert Pugler
Pre vremea Craciunului. Buna Vestire a nasterii fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos intr-o iesle la Ierusalim, pe albie de pae si langa niste animale. Atat s-a indurat omul sa ofere familiei sfinte ca loc de odihna si ca adapost de vitregiile vremurilor. In Germania, Adventul e timpul cand ne gandim mai des si mai intensiv la Dumnezeu si incercam dupa puteri sa-L strangem cat mai mult cu putinta in suflet si in inima. Aprindem la fiecare saptamana o lumanre in plus si decoram casa cat mai frumos, ...... Citeste »
Aparenta democratica – preocuparea de capetenie a politrucilor postdecembristi
de George Petrovai
Cum spuneam si altadata, politica in varianta postdecembrista a politrucianismului este cea mai rentabila aflare in treaba la romani. Nici o meserie, oricat ar fi de onorabila si banoasa, nu se poate compara cu ea in ceea ce priveste rapiditatea capatuirii (sinecuristi, pupincuristi, teribilisti), pentru ca neam de neamul lor sa nu mai stie ce inseamna „saracia si nevoile si neamul”, si a catararii pe scara extrem de alunecoasa a maririlor sociale (om proptit pe post la tanc croit), in pofida in...... Citeste »
PARADOXURI ROMÂNESTI
de Sergiu Gabureac
Citind o suma de stiri privind realitatile romanesti din ultimii 26 de ani nu poti sa nu constati ca agenturili (de informatii) ne vor raul. Voi nominaliza cateva, in timp ce noul guvern lucreaza si in weekend pentru aflarea unor adevaruri ascunse abil prin sertarele fostului guvern. Se fac pasi importanti in dezamorsarea rapida a tot felul de stiri alarmante cu care ne-am obisnuit in cei 26 de ani. Sa ne intoarcem la subiect. „Romania este tara cu cel mai mare procent de insatisfactie la adresa...... Citeste »
VREM RECONSTITUIRE!
de Marin Voican-Ghioroiu
EXUBERANTA, DEZNADEJDE, CONCORDIE Luna Aprilie 1989, Nicolae Ceausescu anunta lumii intregi ca Romania va deveni o tara independenta din punct de vedere energetic: „La Centrala Atomo-electrica de la Cernavoda pe data de intai Mai va fi pus in functiune primul reactor Candu (din cele cinci), care va debita in sistem 700 MW ” ca pe 28 Aprilie (noaptea) sa se declanseze un foc mistuitor la Reactorul 1, Platforma A. Reactorul era securizat cu 5 sisteme (paza din jurul lui, sisteme de alarma, declans...... Citeste »
Cultura »
MAGISTER DURGHEU ’70 – FINIS CORONAT OPUS!
George ROCA Finis Coronat Opus! (Das Ende krönt das Werk) - un dicton enuntat pare-mi-se pentru prima data de Ovidiu, dupa cum ne informeaza Deutsche Wikipedie. Adica mai pe romaneste „Finalul incoroneaza opera”! Eu i-as mai zice: „Incoronarea muncii apare mai spre toamna vietii” sau mai corect ar fi „Eveniment Durgheu ‘70”. Asa cred ca e mai bine, caci cunoscutul artist plastic oradean, Cornel Teodor Durgheu, chiar daca a implinit 70 de ani pe data de 16 noiembrie 2015... este inca in culmea cr...... Citeste »
MARIANA CRISTESCU SAU VIZUALIZAREA ÎN INTERIORUL CUVÂNTULUI
Al Florin TENE MARIANA CRISTESCU SAU VIZUALIZAREA IN INTERIORUL CUVANTULUI Autoare a mai multor carti de publicistica, reportaje, proza, critica literara si poezie, Mariana Cristescu este un scriitor polivalent ce-si pune in palma sufletul, pentru a covinge cititorii sai de sinceritatea acestuia. Citind recentul volum de poezie, (bilingv, roman-englez, traducere Ileana Sandu),intitulat „Forbidden Love/Amor prohibit“, aparut la Editura „Vatra Veche”, Targu-Mures, 2015, mi-am pus intrebarea daca a...... Citeste »
Eveniment special din viata mea - am debutat în lumea muzicala
Ionut Caragea Dragi prieteni, astazi este un eveniment special din viata mea. Am debutat in lumea muzicala ca textier al artistei de succes international Otilia Bruma (Bilionera). Multumesc domnului Ionut Bejinariu (directorul casei de discuri Jhaps si impresarul Otiliei Bruma), pentru invitatia de colaborare. Sper ca acest videoclip sa ajunga la inimile si sufletele voastre. Daca va place, dati SHARE! si LIKE. Mult succes Otilia, sper sa strangi multe milioane de likeuri pentru ca esti o artist...... Citeste »
BANCA AMINTIRILOR (10) - ÎN DRUM SPRE CETATILE PONORULUI
George GOLDAMMER Intentia mea nu este de a face reclama turistica unor locuri atat de minunate precum „Lacul cu apa termala” de la Baile Felix sau „Cetatile Ponorului” de pe Platoul Padis si chiar daca as face-o as pune conditii de comportament celor care intra in templul naturii! Un comportament ca cel amintit de tatal prietenei mele din copilarie, profesoara de biologie Anna Marossy (recent decedata), si dansa mare iubitoare a naturii, impreuna cu care am colindat multi ani minunatele zone tur...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (53) – EXTRAORDINAR
Dorel SCHOR In urma cu circa doua saptamani, lui reb Fisel Ianchel Mendelovici din Pardes Mose i s-a intamplat ceva extraordinar: dimineata, inainte de rugaciune, pe cand isi clatea mainile cu apa statuta peste noapte, a simtit asa, ca un fel de adiere pe fata, ca si cand ar fi avut o piele fina si gingasa, de domnisoara. Aproape instinctiv si reflex, si-a atins cu mainile jilave obrazul si daca nu a lesinat si nici nu a strigat sa-l auda tot cartierul, inseamna ca dumnealui este o fire deosebit...... Citeste »
DE VORBA CU SFÂNTA VINERI
de Corina Diamanta LUPU
1 Decembrie. La munte ninge. Reclamele de Black Friday au expirat. Pe strazi, lume putina. Frigul musca. La televizor, a inceput parada de Ziua Nationala a Romaniei. Stau in fotoliu cu computerul in fata si caut pe Google fotografii de demult cu parcul copilariei mele, parcul Regina Maria. La vremea aceea, i se spunea Romania Muncitoare si nu Regina Maria. Aceleasi initiale. De altfel, parcul arata complet diferit atunci. In centrul sau, un rond mare de trandafiri avand in mijloc un imens vas Ar...... Citeste »
Religie »
BUCURIA-N MULTUMIRE
de Prof. Dumitru Buhai
Ma rog si azi, ca-n orice zi, lui Dumnezeu, Ca multumirea-n suflet tot mereu sa-mi creasca; Alba ca si crinul inflorit, scaldat in raze de soare Si ca o curata lacrima divina-n lumina ingereasca, Mereu lui Dumnezeu cu bucuria cea mai mare, Ma rog ca fericirea-n suflet sa-mi rodeasca! Fac rugaciuni de multumiri si azi lui Dumnezeu, Pentru ca in vita vietii mele sa fie doar rod curat, Ca si Dar primit pe cale de Lumina de la Imparat, Ca sa am in vasul meu de lut mereu incredintarea Ca multumirea-m...... Citeste »
Sport »
Rezultate deosebite obtinute de delegatia Romaniei la Campionatul Mondial de Karate Goju-Ryu
Comunicat de presa Rezultate deosebite obtinute de delegatia Romaniei la Campionatul Mondial de Karate Goju-Ryu ce s-a desfasurat in Auckland - Noua Zeelanda in perioada 27- 29 noiembrie 2015. La acest campionat mondial au participat peste 270 sportivi , din 26 de tari, de pe toate continentele. Romania a fost reprezentata de o delegatie formata din : SPORTIVI : PARAU LORENA, BOGA ADRIANA, STEFAN MADALINA, MIREA ALEXANDRINA, GOGOLOSI BOGDAN, DUTA GINI ANDREI, PETRESCU ALEXANDRU, POPA PAUL, DINU ...... Citeste »
Marea Britanie a câstigat primul trofeu al Cupei Davis dupa 1936
Marea Britanie a castigat primul sau trofeu al Cupei Davis dupa anul 1936, intrecand Belgia cu scorul general de 3-1 dupa victoria lui Andy Murray in fata lui David Goffin, cu 6-3, 7-5, 6-3, duminica la Gand, in finala competitiei masculine de tenis pe echipe. Murray, in varsta de 28 de ani, a castigat toate cele trei meciuri din acest sfarsit de saptamana, cele doua partide de simplu si dublul, pentru a aduce Marii Britanii a zecea Salatiera de Argint , dar prima dupa 79 de ani. Jucatorul scoti...... Citeste »
Flux de stiri »
FCRCHM cere respectarea drepturilor constitutionale pentru românii din Harghita, Covasna si Mures
Reprezentantii Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) reuniti, sambata, la Miercurea Ciuc cu prilejul implinirii a zece ani de la infiintarea acestei organizatii si-au exprimat dorinta ca guvernantii sa se raporteze altfel la romanii din cele trei judete, sa le garanteze drepturile constitutionale, sa nu mai fie discriminati si sa fie respectati. Presedintele de onoare al FCRCHM, prof. dr. Ioan Lacatusu, a declarat in cadrul lucrarilor Adunarii Generale a Forumului,...... Citeste »
Inventator timisorean, medaliat cu aur la Bruxelles pentru un dispozitiv care închide gazele în cazul unui seism
Inventatorul timisorean Remi Radulescu a prezentat, joi, la Timisoara, dispozitivul mecanic pentru inchiderea gazelor in cazul unui seism, pentru care a primit Medalia de aur la recentul Salon International de Inventii EUREKA de la Bruxelles, INOVA 2015. Sursa foto: facebook.com/remi.radulescu 'Am participat, ca si la Geneva, cu dispozitivul mecanic pentru inchiderea gazelor, care, ca si in alte dati, a avut un succes deosebit; am avut 23 de comisii de juriu si am obtinut o Medalie de aur, un Pr...... Citeste »
Noile baterii cu sodiu ar putea sa le înlocuiasca pe cele cu litiu
Cercetatorii francezi au anuntat vineri ca au pus la punct un nou tip de baterii cu sodiu, care ar putea fi o alternativa la bateriile cu cu litiu si ar permite stocarea de energii regenerabile, relateaza AFP. Litiul este utilizat in prezent pentru bateriile dispozitivelor electronice portabile, tablete, laptopuri si la automobilele electrice. Dar resursele de litiu sunt foarte localizate pe Terra, contrar sodiului, de mii de ori mai abundent si cae ar presupune un cost mult mai redus. Functiona...... Citeste »
Cluj: Specialistii sustin ca nutritia va fi medicina viitorului
Peste 260 de studenti medicinisti, medici, farmacisti, nutritionisti, biologi, diabetologi din toata tara dezbat, vineri, la Cluj, probleme legate de alimentatie si medicina, in cadrul conferintei nationale 'Nutritia - Medicina Viitorului'. 'Evenimentul este initiativa studentilor de la Programul de studii nutritie si dietetica si dezbatem o chestiune destul de importanta, pentru ca s-a constatat, in urma cercetarilor din ultimii ani, ca nutritia este, de fapt, cea care ne influenteaza cel mai m...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page