Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1187 - 23 Noiembrie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Inainte de a intra in subiectul propus in editia anterioara al acestor instructive eseuri, generat de celebrarea celor care care si-au condus existenta dupa deviza magistralelor cuvinte rostite de generalul Douglas Mac Arthur - Duty, Honor, Country, am sa-mi permit unele modeste reflectii referitoare la ......Citeste »
Editoriale »
Interviu cu Reprezentantul Permanent al României la ONU, E S Ambasador Dr Ion Jinga
de Elena CHIRITA
Multitudinea de provocari la adresa ordinii internationale “Urmarirea evolutiilor din Ucraina, Orientul Mijlociu si Nordul Africii, solutionarea conflictelor inghetate din vecinatate, combaterea terorismului sunt tot atatea prioritati pentru noi.” E. S. Dl Ambasador Dr Ion Jinga Foto: Ambasadorul Ion Jinga Peste 60 de milioane de refugiati - Excelenta, ca Reprezentant Permanent al Romaniei la ONU, ati inceput mandatul la New York, intr-un an marcat de o dubla aniversare: implinirea a 70 de ani d...... Citeste »
Decret referitor la extinderea categoriilor de servicii consulare prestate gratuit
diaspora <diaspora@presidency.ro> “Presedintele Iohannis a semnat decretul referitor la extinderea categoriilor de servicii consulare prestate gratuit Luni, 23 Noiembrie 2015 Bucuresti, Romania/Romanian Global New Presedintele Romaniei a semnat, vineri, 20 noiembrie, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2014 pentru modificarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe si nivelul taxelor consulare la m...... Citeste »
Coruptii clasei politice, infractori cu certificat de buna purtare garantat de serviciile secrete?!
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Lista inaltilor demnitari si a functionarilor publici condamnati pentru acte de coruptie si incompatibilitati ori suspecti de astfel de fapte (situatii) cuprinde, deja, mai multe sute de nume. Peste 200 numai in actualul Parlament. In cvasitotalitatea cazurilor mentionate, persoanele aflate in conflict cu legea fac parte din categoria celor aflate sub incidenta art. 7 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, care stipuleaza obligativita...... Citeste »
Eva Simon: Parisul meu…
Am ajuns sa vad Parisul intr-un moment greu al vietii mele. Orasul Luminilor mi-a cuprins sufletul foarte repede, din mai multe motive: am simtit acolo un aer „bucurestean , boem, am intalnit oameni lejeri si fara stres; zilele cat am stat in Paris nu m-am simtit ca un turist, ci ca un francez, stand ore in sir pe terasele cu doar doua-trei masute, la o cafea si un croissant; si nu in ultimul rand, a fost un loc unde m-am simtit in maxima siguranta. Nicio clipa nu mi-a fost frica sa umblu singur...... Citeste »
Ambasadorul George Cristian Maior a fost invitat sa conferentieze la Universitatea George Washington pe tema statutului Peninsulei Crimeea
Joi, 19 noiembrie 2015, ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, a fost invitatul Universitatii George Washington in cadrul Programului de Drept International si Comparat pentru a sustine o conferinta avand ca tema Consideratii de drept international privind statutul Peninsulei Crimeea. La eveniment au participat studenti si profesori ai Facultatii de Drept, membri ai comunitatii de absolventi ai universitatii, precum si reprezentanti ai corpului diplomatic. George Cristian Maior revi...... Citeste »
Politica »
România are o lege a votului prin corespondenta
PNL Diaspora saluta promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis a Legii privind votul prin corespondenta. Aceasta lege permite romanilor din strainatate sa isi exercite dreptul la vot de la distanta incepand cu viitoarele alegeri parlamentare, act normativ care aduce un plus de normalitate in democratia romaneasca. Avand in vedere experienta alegerilor din ultimii zece ani, Diaspora a jucat un rol electoral deosebit, care va creste exponential de acum inainte. Dupa cum se stie, Partidul Nat...... Citeste »
Tehnocratia politrucianismului dâmbovitean
de George Petrovai
Titlul pare un paradox, unul din numeroasele paradoxuri specifice Romaniei postdecembriste, care – din pricina abundentei – nu mai impresioneaza pe nimeni, asa ca ajung sa se banalizeze in foarte scurt timp. Pai, ori tehnocratie, ori politica, fie ea si in varianta politrucianismului dambovitean! Ma rog, asa o fi pe alte meleaguri, unde logica si bunul simt sunt la ele acasa, adica sunt nelipsite din vrerea celor ce au in mana painea si cutitul, obligatoria conditie pentru ca sporul prosperitati...... Citeste »
GUVERNUL SMURD ÎN ACTIUNE !
de Sergiu Gabureac
Cu 389 voturi pentru, 115 impotriva (or fi penalii !?!) si trei abtineri, guvernul de tehnocrati a depus juramantul la Cotroceni. In cea de a saptea zi de la desemnarea lui Ciolos ca premier. Modul in care s-a nascut actualul guvern a starnit comentarii aprinse in intreaga societate romaneasca. S-a dovedit, in cele din urma, ca propunerea Evropei, intamplatoare sau nu, sa fie cea mai buna. Personal nu am mai nimic nici cu Voinea, nici cu Olteanu, Predoiu sau Tiriac, insa Ciolos a demonstrat ceva...... Citeste »
Vederi de pe prispa - INTERESUL POARTA FESUL……
de Robert Pugler
…… si la Damasc. Siria si orientul apropiat nu au liniste, armele vorbesc din nou glasul petrolului si gazului pentru care beligerantii din zona nu vor sa cedeze ca sa nu le cada „fesul“. Citesc „pe prispa“ o stire primita din surse conspirative si de data asta o redau, ca atare, fara comentarii personale sau contributii jurnalistice proprii lasandu-mi cititorii sa-si faca propria lor opinie: „Interviu in exclusivitate cu un agent sirian sub acoperire despre adevarata miza a conflictului din Sir...... Citeste »
Rusia a atacat ISIS cu rachete de croaziera de pe submarine si bombardierele strategice
Valentin Vasilescu Pe 17 noiembrie intre orele 05.00 si 05.30, Rusia a lansat 34 de rachete de croaziera KH-555, de la bordul bombardierelor strategice supersonice Tu-22M3 si Tu-160. Toate avioanele au decolat de la baza aeriana Engels din regiunea Volga, tintele lor fiind obiective ale ISIS din Raqqa si Deir ez-Zor, din Siria. Cu 12 ore inainte, Rusia a anuntat Centrul de coordonare a misiunilor anti-ISIS American din Qatar, comunicand toate detaliile planurilor de zbor ale bombardierelor ruses...... Citeste »
Intoxicarea României
de George Petrovai
Da, stimabililor si nestimabililor, maicuta Romania este tot mai intoxicata, ca atare tot mai suferinda de la o zi la alta. Iar odata cu ea se duc si fiii ei cei mai vrednici, care tinand mortis sa-i usureze suferinta dupa slabele lor puteri politico-financiare (nu si moral-spirituale), mor cu zile asistand neputinciosi la cumplita ei agonie. In tot acest timp, care se cheama atrocele sfert de veac postdecembrist, ciocoii mari si mici mai tare se ingrasa, caci pentru alde astia – avortoni prin n...... Citeste »
Cultura »
Despre Conceptul Educatiei si Instruirii
de Virgil Mandacanu
1024x768 In dialog Virgil Mandacanu (doctor habilitat in pedagogie, profesor universitar, publicist, R.Moldova) si Galina Martea (doctor in stiinte economice, academician de onoare al invatamantului universitar din R.Moldova, scriitoare, Olanda) “Educatia este acea functie care transmite comunicarea adecvata in formarea corecta a sistemelor si subsiste­melor din societate necesare omului, si comunicarea adecvata in formarea corelatiei calitative de convietuire dintre societate si individ… Rolul ...... Citeste »
Invitatie la lansarea cartilor: ARTUR SILVESTRI
Invitatie la lansarea cartilor: ARTUR SILVESTRI... Citeste »
Remus Foltos - Interviu cu Ionut Caragea
1. Remus Foltos: Inca din adolescenta ati fost sportiv. Dupa aceea ati facut o cariera din acest lucru. Sportul educa vointa, increderea in sine, dezvolta resorturile motivationale, intareste caracterul si formeaza personalitatea. In legatura cu acest lucru, sportul v-a facut sa deveniti mai inteligent, sau mai intelept? Sau si una si alta? Sau doar v-a invatat sa deveniti mai pragmatic cu lumea si cu dumneavoastra insiva? Precizati cate ceva in acest sens. Ionut Caragea: Sportul de echipa te aj...... Citeste »
DIN PETRE – INCURSIUNE INEDITA ÎN ISTORIE, MENTALITATI COLECTIVE SI IMAGINAR SOCIAL (EPOCA MODERNA)
Ionut TENE Mare mi-a fost bucuria cand fostul meu coleg de facultate, istoricul Din Petre mi-a daruit ultima sa carte publicata la Editura Napoca Star „Spatiul romanesc intre secolele XVIII-XIX. Istorie, mentalitati colective si imaginar social” (Cluj-Napoca,2015). Din Petre inca din facultate era un maestru vivace al verbiajului colegial si al limbajului istoric codificat si un pasionat de istoria mentalitatilor. Desi doctor in istorie Magna Cum Laude, cu cateva carti la activ publicate si apre...... Citeste »
FARMECUL ECLATANT AL ANTOLOGIILOR
Radu VOINESCU In numarul pe septembrie al revistei, semnalam aparitia celei de-a doua editii din Testament. Antologie de poezie romana moderna/Anthology of Modern Romanian Verse (editia a doua, revizuita si adaugita/second edition revised and enlarged, Antologie si traducere de Daniel Ionita, impreuna cu Eva Foster, Daniel Reynaud & Rochelle Bews, Prefata la editia a doua – Associate-Professor Daniel Reynaud – Avondale College of Higher Education, New South Wales, Australia, Prefata la prima...... Citeste »
ECOURILE UNEI SARBATORI A CARTII
Elena BUICA In ziua de 28 septembrie, 2015, un eveniment cultural deosebit, a intalnit la renumita librarie bucuresteana care poarta numele celui mai iubit poet national, „Mihai Eminescu , o multime de oameni insetati de frumusetea cuvantului adunat in carte, multi dintre ei fiind cunoscuti slujitori pe taramul culturii noastre. Au fost prezenti aici trei scriitori: Rodica Elena Lupu din Bucuresti, George Roca din Australia si Milena Munteanu Litoiu din Canada. Au fost lansate 20 de volume de an...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (52) – O CARTE VALOROASA
Dorel SCHOR Zilele acestea am revenit din tara de bastina unde am sarbatorit impreuna cu colegii mei de facultate trecerea unei cifre rotunde de la absolvire. A fost un eveniment deosebit, in primul rand pentru ca, in ciuda unei anumite scaderi a memoriei, am recunoscut o multime de figuri interesante, care aminteau in linii mari de tinerii frumosi de pe vremuri. Organizatorii s-au gandit si la acest aspect, ne-au pregatit cate un ecuson cu numele si prenumele, plus si porecla (la cine avea pore...... Citeste »
VISUL POETULUI GHEORGHE A. STROIA SI „SETE” DE VIATA PE RAMURA „VERDE”
Al Florin TENE Am primit prin posta de la poetul Gheorghe A. Stroia trei carti de poezie cu prietenesti cuvinte, pe care in limita modestiei, reproduc doar o dedicatie: „Cu pretuire, distinsei familii culturale Al. Florin si Titina Nica Tene, o carte despre Aspiratiile si Temerile Vietii. Semnatura autorului, Adjud, 30 iulie 2015”. Cartile, intitulate „Sete”, cu o prefata de Marin Ifrim, „sunt… visez… raman” (carte bilingva, in italiana de Luca Cipolla) si, acelasi volum tradus in limba franceza...... Citeste »
Flux de stiri »
Ungaria interzice canalele tv românesti pentru românii din Ungaria
Romani care traiesc in localitati din zona limitrofa cu Romania au contactat autoguvernarile, asociatiile locale si presa romaneasca cu problema disparitiei dintre canalele tv a programelor in limba romana, transmite Romanian Global News. Autoguvernarea Romaneasca din Chitighaz a trimis deja mai multe scrisori de plangere, a contactat si misiunile diplomatice ale Romaniei din Ungaria pentru a le cere ajutorul. La sedinta sa de luni, 16 noiembrie, Comisia de mass-media a AtRU a subliniat ca parag...... Citeste »
Atac cibernetic cu furt de date ale clientilor în hoteluri ale grupului Starwood
Grupul Starwood, proprietarul lanturilor de hoteluri Sheraton si W Hotels, a anuntat vineri o patrundere ilegala in sistemul sau informatic in America de Nord vizand obtinerea de date bancare ale clientilor, transmite France Presse. Hackerii au patruns in sistemul informatic al anumitor hoteluri ale grupului instaland un software agresiv, care le-a permis sa fure informatii de pe cardurile bancare ale clientilor, informeaza Starwood fara sa mentioneze, totusi, numele hotelurilor sau perioada in ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page