Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1186 - 16 Noiembrie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Francis Bacon, filosof, om politic, orator, cercetator, jurist, eseist, lector, devenit Lord Verulam, Viscount Albans, Ministru de Justitie si Lord Chancellor, ne-a lasat inca din 1597, in paginile capodoperei sale “Meditationes Sacrae de Heresis”, ca “ tacerea este virtutea prostilor – silence is the vi......Citeste »
Editoriale »
Fiasco fara precedent al Sistemului National Antiterorist Francez dar si al politicii comune de securitate a Uniunii Europene
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Comunitatea informatiilor secrete si sistemul securitatii interne din Franta surprinse a doua oara in zece luni La zece luni dupa zilele de teroare de la inceputul acestui an (7-9 ianuarie, atentatul asupra redactiei „Charlie Hebdo si evenimentele succedente, create de marea si, pe alocuri, hilara balbaiala a fortelor complexului antiteorist), Franta a fost naprasnic lovita de un nou atac terrorist, cu urmari mult mai dramatice. De peste sase ori mai multi deceda...... Citeste »
Cabinetul Ciolos a depus juramântul de învestitura
UPDATE VIDEO - http://www.agerpres.ro/politica/2015/11/17/alerta-ceremonia-de-depunere-a-juramantului-de-investitura-a-membrilor-guvernului-ciolos-la-ora-19-00-16-51-25 Premierul Dacian Ciolos si ministrii Cabinetului sau au depus juramantul de investitura in functii, marti, la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Klaus Iohannis. * LIVE UPDATE Sedinta de plen a Parlamentului pentru validarea Cabinetului Ciolos (GALERIE AGERPRES FOTO) * Iohannis: Guvernul Ciolos are toata legitimitatea; a pri...... Citeste »
Nu chilotii sunt problema, domnule Ciolos
de Vlad Mixich HotNews.ro Nu va imbatati cu apa rece. Nu chilotii au fost de vina pentru retragerea tanarului Andrei Baciu de pe lista ministrilor propusi de Dacian Ciolos. Fotografiile atat de circulate pe Facebook sunt doar o camuflare ideala pentru un rateu mult mai serios al abia intratului in actiune guvern Ciolos. De fapt, cariera de model a lui Andrei Baciu putea sa fie, folosita iscusit, un avantaj. Dar sa numesti ministru la Sanatate un medic rezident cu experienta zero in management si...... Citeste »
George Mioc, român din SUA: Domnule Ciolos, dovediti ca sunteti un independent- începeti taind indemnizatiile lui Iohannis & Co.
Nu vreau sa tulbur fericirea generala care s-a coborat peste tara de cand presedintele Iohannis ne-a dat premier proaspat, tehnocrat si fara dosar la DNA. Cine mai credea ca exista asa ceva in Romania, scrie George Mioc in www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News. E ca si cum Santa Klaus ar fi venit cu un an intarziere, scria cineva. Ma asez deci si eu la coada si pun in soson un biletel cu dorinte pe care le-as dori indeplinite pana-n Craciun, cand se face un an de cand Klaus Iohann...... Citeste »
Ministrii noului Cabinet se vor prezenta în Parlament; ei urmeaza sa fie audiati si sa primeasca votul de învestitura
Ministrii propusi de premierul desemnat Dacian Ciolos urmeaza sa fie audiati in comisiile de specialitate din Parlament, iar ulterior sa primeasca votul de investitura in plenul reunit. * LIVE UPDATE Dacian Ciolos a prezentat componenta Cabinetului. LISTA MINISTRILOR PROPUSI Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului urmeaza sa stabileasca luni calendarul desfasurarii audierilor. Premierul desemnat Dacian Ciolos se va prezenta in Parlament cu urmatoarea lista de propuneri ...... Citeste »
PRIMARIA CHISINAU SOLIDARA CU POPORUL FRANCEZ SI AUTORITATILE DE LA PARIS
PRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU COMUNICAT DE PRESA: PRIMARIA CHISINAU SOLIDARA CU POPORUL FRANCEZ SI AUTORITATILE DE LA PARIS 14 noiembrie 2015 Primarul general al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, a depus astazi flori si a aprins lumanari la sediul Ambasadei Frantei din Republica Moldova, in semn de compasiune si solidaritate fata de poporul francez si autoritatile de la Paris ca urmare a actelor de terorism produse in seara zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. De asemenea, pe parcursul zile...... Citeste »
Scrisoarea adresata inainte de moarte poporului român de ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU
*Popor roman !* * – Iti scriu pentru ca sper ca macar acum, sa iti amintesti cine ai fost, cine esti si poate asa vezi incotro te indrepti!* *Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut.* *Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi putin, nu stiu – dar stiu ca esti unic in Europa, aceasta Europa care te loveste, te jigneste si te umileste.* *De ce o lasi sa faca asta, cand tu esti singurul popor nascut, crescut si educat in granitele sale?* *Esti primul p...... Citeste »
Profesorul universitar - doar o amintire?
de Andrei Marga Sunt roluri sociale cu mare impact, de a caror ocupare depinde infatisarea unei societati. Profesorul universitar este unul dintre acestea, dar desemnarea de profesori in universitati a ajuns, in ultimii ani, la abuzuri greu de imaginat. Unul, cu doctorat pe un subiect marginal si concluzii usor de contestat, a fost numit profesor universitar caci era demnitar. Altul nu are vreo competenta in domeniu, o ruda apropiata ii pregateste lucrarile si este numit profesor caci facultatea...... Citeste »
Eva Simon: Asa ne stingem noi, încet si sigur…
de Eva Simon
In zilele pe care le traim se vorbeste tot mai mult despre integrare si asimilare. Subiectul a devenit actual datorita imigrarii a sutelor de mii de sirieni si africani in tarile Uniunii Europene, mai ales in vestul si nordul Europei, unde acestia vor sa se stabileasca, si prin asta punand in pericol (spun unii) valorile culturii traditionale europene, ale crestinismului si a tot ceea ce a caracterizat pana acum Batranul Continent. Frica fata de imigranti se datoreaza faptului ca se crede ca ace...... Citeste »
Politica »
Romania nu isi poate permite…
Dupa tragedia de la Clubul COLECTIV, care a declansat o solidaritate umana si medicala in Europa, Romania nu isi poate permite sa mai piarda alte vieti tinere, mai ales ca exodul inteligentelor tinere… Dupa atacurile teroriste din FRANTA, care au declansat o solidaritate umana (si, probabil, militara impotriva ISIS) in intreaga lume, Romania nu isi poate permite sa nu aiba (macar premisele unui) guvern (tehnocrat-)performant… Am urmarit recent o emisiune de televiziune, la care au fost invitati ...... Citeste »
Comunicat de presa privind audierile în Parlament a ministrilor nominalizati la conducerea Ministerului Afacerilor Externe
Astazi au avut loc la Parlamentul Romaniei audierile pentru functiile de ministri in cadrul noului Guvern a carui sarcina a revenit dlui. Dacian Ciolos, premierul nominalizat si desemnat cu alcatuirea acestei echipei a noului Executiv. Astfel, dl. Lazar Comanescu, ministrul propus pentru portofoliul Externelor, cat si dl. Dan Stoenescu, ministrul propus pentru Relatia cu romanii de pretutindeni, au fost prezenti inca de la orele 13:00 la Salonul Alb, sala din cadrul Parlamentului in care au loc ...... Citeste »
Vederi de pe prispa - LUME SARACA - LUME BOGATA
de Robert Pugler
Lupta pentru o repartitie dreapta in lumea globala Vin din Orientul mijlociu, die nordul, ba chiar din aproape tot continentul african, tavalugul migrator e focusat spre Europa, indifirent ce directie va arata soferul si cum va rasuci volanul masinii, tinta lor va fi aceeasi, Germania si mai ales tarile scandinave. Este rezultatul unui triumf economic cu urmari politice si sociale nefaste pentru natiunile respective ce urmeaza a fi erodate etnic pana isi vor pierde insemnatatea lor milenara. Lum...... Citeste »
Cultura »
O noua aparitie editoriala, sub egida Editurii Universitare Bucuresti
PUTEREA IMAGINII IN RELATIILE PUBLICE Norme de protocol si comunicare eficienta Autor: Elena Chirita Scurta prezentare Lucrarea, riguros fundamentata, raspunde intr-o maniera didactica unei palete largi de intrebari referitoare la bunele maniere si eticheta, precum si la relatiile publice si protocolul oficial ca profesie si domeniu de activitate in institutiile publice si private. Acest ghid practic se adreseaza publicului larg: pe necunoscatori ii initiaza, cunoscatorilor le imbogateste experi...... Citeste »
Galina MARTEA: “SISTEMUL EDUCATIONAL – FUNDAMENT DE REZISTENTA PENTRU O SOCIETATE”
Pentru a intensifica procesul dezvoltarii unei societati la baza acesteia trebuie sa stea in pozitie verticala sistemul de instruire si educatie, bazat pe cele mai performante metode de cunoastere si transformare a realitatii obiective. Pentru ca acest proces sa fie viabil si sa functioneze in conditii reale, statul acestei societati este obligat sa respecte unele reguli si principii ale umanitatii, care, in rezultat, sa-si faca efectul sigur in folosul individului si societatii acestuia. Respec...... Citeste »
HAIKU & CO
George ROCA Cuvantul a fost creat din ratiunea de comunicare dintre oameni, cu scopul de a numi creaturi sau fiinte, obiecte si fenomene, si a vorbi despre ele atunci cand acestea nu sunt prezente. Limbajul omului este compus din cuvinte legate intre ele, cuvinte care exprima teama, dorinta, bucurie, nemultumire, etc. O categorie de exprimare prin cuvinte este expresia sensibilitatii sufletesti. Cand creatorul-artist, se foloseste de cuvinte - impletite armonios intre ele - pentru a trezi in inc...... Citeste »
STAREA PSIHOFIZICA A POETULUI PE AXA LUMII
Al Florin TENE Doua volume ale poetului Alensis De Nobilis mi-au atras atentia, la inceput, datorita titlurilor „Axis mundi“, aparuta la Editura Absolut/ Opera, si „Perfuzii cu lacrimi”, Editura Opera, care a vazut lumina tiparului la o distanta de doi ani de prima. Primul volum a carui titlu ne duce cu gandul la o axa a lumii ce uneste vesnicia prin sfintenie, iar titlul celui de-al doilea,ne induce ideea la actiunea patrunderii durerilor si a ingerilor (adica raul si binele) in fiinta societat...... Citeste »
ÎN NOIEMBRIE ÎN ORIZONTURI CULTURALE ITALO-ROMÂNE - Premiul Nobel italian Dario Fo despre un muncitor român ucis în Italia
„Lectio magistralis” de democratie cu premiul Nobel Dario Fo La 9 octombrie 2015 a avut loc la „Accademia di Romania” din Roma o conferinta la care a fost prezentata cartea Un uomo bruciato vivo – Un om ars de viu, scrisa de Dario Fo, actor si scriitor laureat al premiului Nobel, si de Florina Cazacu, aparuta in acest an la editura Chiarelettere. Cartea descrie tragicul caz al mortii lui Ion Cazacu, un inginer roman care lucra ca muncitor in constructii in Italia, impreuna cu o echipa de lucrato...... Citeste »
ELOGIUL CARTII
Sabina MADUTA Moto „Simti cum iti da inima dintr-odata ti-o da, cum ti-ar da un mar”. Ion Vlasiu - Sibinaa, Sibinutaa, mai lasa cartea si stange lampa ca se gata fotoghinu... Vocea mamei care nu poate adormi de grija se aude din camera alaturata. -Da mama, da, o sting imediat, mai am putin de citit. Dar eu nici gand sa-i dau ascultare. - Sibinaaaa, se aude iar si n-am incotro. Cobor fitilul, suflu-n lampa si ies in veranda. E o noapte calda de vara, cu aerul parfumat de ierburi inflorite. Crisul...... Citeste »
VIZIUNEA SUPRAREALISTA A LUI HORIA MUNTENUS ÎN ROMANUL „DINCOLO DE STELELE RECI”
Cristina OPREA Pe domnul Horia Muntenus l-am cunoscut la Craiova cu prilejul manifestarii culturale ,,Zilele Constantin Brancusi”,editia a III-a, desfasurata in perioada 14-15 martie 2015. Pentru ca acest eveniment cultural sa fiinteze au cooperat trei institutii culturale si formatoare – Asociatia ,,Podul lui Apollodor”, Muzeul de Arta si Filarmonica Oltenia. Simpozionul ,,Brancusi, la rascrucea artei moderne” s-a desfasurat apoi in Sala Oglinzilor din cadrul Muzeului de Arta. A fost intr-adeva...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (51) – SERVICIUL DE ALUNE
Dorel SCHOR Ieri dimineata, cu putin inainte de buletinul de stiri de la ora sapte, am auzit la radio o reclama care m-a amuzat: „Viata e mai buna, traiul e mai bun, cand mananci alune, cu Servalun . Reclama era pe muzica, iar „servalunul” respectiv era un seviciu de alune . Putine lucruri mi s-au parut a fi mai inutile, perfect inutile adica, decat un serviciu de alune. Cam la fel cu linguroiul decorativ de un metru, cu buzunarele de la pijama, nasturii de la maneci sau paznicul sever de la pol...... Citeste »
Sport »
UPDATE Fotbal: Ungaria, a 21-a echipa calificata la EURO 2016
Selectionata de fotbal a Ungariei s-a calificat la EURO 2016, duminica seara, la Budapesta, dupa ce a invins formatia Norvegiei cu scorul de 2-1 (1-0), in mansa a doua a barajului pentru turneul final din Franta. Ungaria, invingatoare si in deplasare, cu scorul de 1-0, s-a impus prin golul inscris de Tamas Priskin (14) si prin autogolul lui Markus Henriksen (83), in fata a 22.000 de spectatori. Golul scandinavilor a fost semnat de Markus Henriksen (87). Ungaria, care a ocupat locul al treilea in...... Citeste »
Din Comunitate »
Catedrala de pe deal
... Citeste »
Flux de stiri »
Salaj: A fost descifrat documentul gasit în fundatia casei memoriale Iuliu Maniu
Descifrarea documentului din sticla descoperita miercuri de muncitorii ce lucreaza la consolidarea casei memoriale Iuliu Maniu din Badacin confirma faptul ca acesta contine numele mesterilor care au lucrat la constructia edificata in in 1879. * Salaj: O sticla cu un document vechi, descoperita in fundatia casei memoriale Iuliu Maniu Potrivit precizarilor facute vineri, pentru AGERPRES, de preotul Cristian Borz, cel care se ocupa de proiectul de restaurare a casei memoriale, hartia descoperita es...... Citeste »
Brasov: 28 de ani de la revolta anticomunista a muncitorilor de la uzina `Steagu Rosu`
Implinirea a 28 de ani de la Revolta anticomunista a muncitorilor de la uzina de autocamioane Steagu Rosu din Brasov a fost marcata duminica printr-un ceremonial militar si religios la troita din fata Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, locul in care coloana de manifestanti care se indrepta spre centrul orasului, in 15 noiembrie 1987, a ingenunchiat si a cantat Desteapta-te romane , scandand Jos Ceausescu . Octav Bjoza Dupa 28 de ani ne intalnim din nou sa ne comemoram mortii. Este un moment ...... Citeste »
Simplul gest de a tine de mâna pe cineva constituie un puternic element antistres (studiu)
Simplul gest de a tine de mana un apropiat intr-o situatie de stres duce la reducerea considerabila a anxietatii amandurora. Gestul apare natural, instinctiv, cand vrem sa alinam sau sa imbarbatam pe cineva, scrie joi passionsante.be. Cercetatori canadieni de la Queen's University din KIngston (Ontario) au studiat efectul acestuia in cadrul relatiei mama-fiica, atunci cand tinerele se confruntau cu o situatie stresanta (urmau sa ia cuvantul in public). Fluctuatiile gradului de stres au fost dezv...... Citeste »
Ministerul Sanatatii sustine plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar implicat în îngrijirea ranitilor din Colectiv
Ministerul Sanatatii a precizat vineri ca sustine amendamentul depus de deputatul Florin Buicu, ce vizeaza plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar care a lucrat zi si noapte pentru ingrijirea ranitilor din clubul Colectiv. Amendamentele care au fost depuse de domnul Buicu vor fi sustinute ca amendamente agreate si de catre Ministerul Sanatatii la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 27/2015. Munca suplimentara efectuata potrivit alin. (5/12) incepand cu data de 30 octomb...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page