Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1185 - 9 Noiembrie, 2015 - Anul XXV
Domnule Presedinte, Pe frontispiciul celei mai profesionale organizatii de Intelligence din lume, aflata pe Dolley Madison Ave, din McLean - Lengley, statul Virginia, se regasesc urmatoarele cuvinte: Veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va elibera - You shall know the truth and the truth shall make you free. Desi am dubii ca desele mele apeluri vor fi luate in consideratie - dovada cele trei scrisori de felicitare, una chiar in limba lui Goethe, adresate presedintelui Klaus Iohannis si ramase......Citeste »
Editoriale »
Românism înseamna sa fim noi însine!
Dr. Calin Georgescu Unicul deziderat al politicienilor este infractiunea Politicienii nu au cum sa inteleaga nicidecum mesajul protestatarilor, pentru ca sunt alta specie umana, marcata exclusiv de singura lor actiune de dupa 1989 si anume insusirea si preluarea bunului public, avand ca unic deziderat infractiunea. Exista o sansa sa iesim din „sensul giratoriu in care ne invartim de 25 de ani . Se poate, desigur, nu trebuie pierduta speranta. Frica domina inca societatea romaneasca, sta in sufle...... Citeste »
SPANIA SARE ÎN AJUTORUL RANITILOR DE LA „COLECTIV”
In urma unei cereri semnate de FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa), spitalul din Getafe si Directia spaniola de Cooperare Medicala si Relatii Institutionale au aprobat primirea in sectia de arsi din Getafe, Madrid, Spania, raniti din Romania de la Clubul Colectiv . Spitalul din Getafe, este unul nou si este dotat cu o sectie ultramoderna pentru tratarea persoanelor arse. Romanii din zona Madrid s-au mobilizat si mai multi dintre ei au spus ca sunt dispusi sa se ocupe de cazarea ...... Citeste »
Proteste si urmari
de Andrei Marga Miscarile de protest din Capitala si din alte orase, Timisoara, Sibiu, Constanta, Cluj-Napoca, nu ar trebui sa surprinda. Desigur ca tragicul deznodamant al concertului de la clubul „Colectiv le-a declansat, dar se insala cine le-ar reduce la acesta. Nemultumirea in tara este vasta si nu de cateva zile. Ratiunile sunt numeroase. Oriunde mergi - la oras si la sat, in institutii si firme, in nord si sud, est si vest - intrebarile sunt aceleasi: De ce se strica orice? De ce nu se re...... Citeste »
Iohannis, Presedintele nimanui?!
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Pe ce mana joaca Iohannis? Nu am putut remarca preocuparea vreunei puteri sau autoritati a statului de a gestiona, in toate dimensiunile si implicatiile, criza provocata de tragedia familiilor care si-au pierdut copiii, ori sunt la capataiul ranitilor care se zbat intre viata si moarte. Romania nu pare a avea un lider adevarat, un lider cu prestigiu si autoritate morala, care sa intruchipeze valorile in care crede comunitatea, pentru ca in momente ca acestea sa n...... Citeste »
ROMÂNII DIN AMERICA SUNT ALATURI DE PROTESTATARI
Nicholas DIMA Iubiti compatrioti, Adanc impresionati de catastrofa de la clubul „Colectiv” si de reactia spontana si deosebit de puternica a zecilor de mii de oameni de pe intreg intinsul tarii, va adresam aceste randuri de simpatie si incurajare: Vrem sa stiti ca, in ganduri si simtiri, Romanii din America si cei de peste hotare sunt alaturi de actiunile voastre pe care le urmarim indeaproape. Nenorocirea recenta abatuta asupra tarii a trezit constiinta nationala si i-a facut pe romani sa ia at...... Citeste »
Nu mai taceti, nu mai plecati capul, nu mai închideti ochii
In urma largilor proteste din Romania impotriva coruptiei, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv, romanii din SUA au adresat urmatoarea scrisoare romanilor din tara: 4 noiembrie 2015 Dragi romani din tara, Va scriem din Statele Unite cuprinsi de profunde emotii fata de ceea ce vedem ca se intampla in Romania. Pe de o parte, suntem indurerati si revoltati ca oameni nevinovati au trebuit sa moara din cauza neglijentei, coruptiei si abuzului de putere al unor politicieni. Suntem in acelasi timp...... Citeste »
PRIMIM DE LA CITITORI - Romania fierbe
Buna ziua, Romania fierbe si avem nevoie de ajutorul vostru (inca o data!!!) pentru a putea promova cererile pe care poporul nostru le are. Evident, presa de la noi din tara nu preia nimic din ceea ce vrea strada. In acest sens va atasez un articol pe care va rog sa il distribuiti pe paginile dumneavoastra de facebook, google plus, in asa fel incat lumea sa afle despre el. Aceasta este adresa articolului: http://www.dinvestiar.ro/manifestul-colectiv/ Pentru mai multe detalii va stau la dispoziti...... Citeste »
Nu toate generatiile pot fi cumparate
de Kasandra Nasaudean Kalmann
Dupa momentul 1989, toata suflarea romaneasca a asteptat marea schimbare a tarii, iar fostele batalioane de securisti ale lui Ceausescu sa dispara pentru totdeauna. Nici vorba! Acestea, s-au instalat impreuna cu toate rudele lor la… „butoane” iar „baietii destepti” au ocupat cele mai importante functii ale institutiilor statului, construind impreuna, timp de 26 de ani, un adevarat imperiu al coruptiei, hotiei si al minciunii la nivel national. De atunci, politicieni in toate culorile curcubeului...... Citeste »
„Pasii bine facuti” ai unui Gâga al politicii si „sesamul” conjunctural
Grid Modorcea Duminica, 08 Noiembrie 2015 Cand 30 de mii de oameni se aflau pe strazile Bucurestiului, manifestand impotriva guvernulu si a coruptiei generalizate ( coruptia ucide! ), si alti zeci de mii manifestau in toata tara si in diaspora, presedinetele Klaus Johannis spunea de la tribuna Cotrocenilor: „A fost nevoie sa moara oameni ca sa demisioneze guvernul! . Ar fi trebuit sa spuna „ca sa ne dam demisia! , fiindca si el trebuie sa si-o dea, daca a ajuns sa spuna o asemenea enormitate! Pa...... Citeste »
George Mioc, român din SUA: Aratati tinerilor din strada ca ati înteles ceva, domnule Iohannis: Afara cu Mihalache!
Acum aproape un an, un grup de intelectuali prestigiosi, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Ioan Stanomir, i-au scris presedintelui ales Klaus Iohannis, rugandu-l sa nu-l numeasca pe Dan Mihalache in pozitia de consilier prezidential. Cateva zile mai tarziu, Iohannis le-a raspuns: „Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor ?i angajamentelor pe care mi le-am luat fa?a de romanii din ?ara ?i din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusi...... Citeste »
Politica »
„1989, Adevar si Manipulare” (2)
Redactia ART-EMIS „1989, Adevar si Manipulare , asa s-a numit simpozionul organizat de Institutul de Politici Publice, Administratie si stiintele Educatiei din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi din Targu Jiu si moderat de presedintele Senatului Universitatii, prof. univ. dr. Adrian Gorun. Tema, usor de dedus chiar din titlul manifestarii a incercat sa ridice putin din voalul care a acoperit evenimentele sangerosului decembrie 1989. Chiar daca „cineva, acolo, « Sus » a ramas consternat, v...... Citeste »
GSM tableta sf de weekendul asta CIUMPALACII RAZBUNATI
de Sergiu Gabureac
CIUMPALACII RAZBUNATI Spectacolul, manageriat de televiziunile tabloidiotizante de la noi dupa catastrofa de la Colectiv, a cuprins toate ingredientele. Furia, acumulata in cantitati uriase, este dirijata abil spre tot felul de tinte. Unele false, alese cu premeditare pentru distrugerea radacinilor poporului roman. Vezi atacurile virulente la adresa Bisericii Ortodoxe Romane. Voi reveni in alta tableta. S-au bagat, ca de atatea ori, tot felul de fitile, au fost selectionati cu atentie cei interv...... Citeste »
“Ziua Brâncusi” ca sarbatoare nationala… a fost votata în unanimitate
Madalina Corina Diaconu Astazi, 4.10.2015, in haosul politic creat de demisia lui Victor Ponta, s-a intamplat, totusi, un lucru minunat: in Camera Deputatilor (camera decizionala) s-a votat, fara niciun vot impotriva, Legea privind declararea zilei de 19 februarie – “Ziua Brancusi” ca sarbatoare nationala. Meritul principal ii revine, desigur, scriitorului Laurian Stanchescu care, de ani de zile, lupta pentru recunoasterea oficiala a lui Brancusi ca personalitete de patrimoniu, iar de anul acest...... Citeste »
ASTIA SUNT ALESII NOSTRI
George PETROVAI Aflu de pe internet ca circa 100 dintre sparlamentari sunt penali cu acte in regula – unii deja condamnati, altii foarte aproape de ceea ce se pare ca a devenit o cutuma printre politrucii damboviteni ai ultimului sfert de veac: Esti respectat ca as printre borfasi, cu ochii-n soare juzii daca-i lasi! Si cine stie cati or mai fi printre alesii neamului (in inima putregaiului national si mai departe in teritoriu), ca tot acusi-acusi auzim cum alti ministri, facatori de legi, sefi ...... Citeste »
Cultura »
ÎNTÂLNIRE CU GEORGE ROCA SI CU POEMELE SALE CIFRATE MULTILINGVE
Milena MUNTEANU Pe George Roca nu il cunoscusem personal, desi am colaborat repetat la revistele dumnealui, in special la „Confluente Literare”. Intuisem un om plin de farmec, cu simtul umorului, care simte sufletul celui din spatele literei scrise. Il stiam ca pe un mare roman, un „maven”, un rezonator, un transmitator al valorilor noastre, care duce mai departe, in spatii diverse, simtirea romaneasca, precum si dulcele grai de acasa. Pentru mine a fost si este o inspiratie, ba chiar am benefic...... Citeste »
Balada-bocet pentru tara
de George Petrovai
Motto: Tare-i trista maica tara ca-i mor fiii-n foc si para... Avem de toate si n-avem din ce ne-a facut Domnul parte – avem o tara ca-n povesti, de hoti condusa ca la carte. (La noi se-adevereste spusa cu tirania si-anarhia: Si sus, si jos – ca-ntr-un cosmar – este la post ticalosia!) Cu ce ne-a dat cerescul Tata si-am mostenit de la stramosi, intre popoare trebuia sa fim fruntasi, nu doar faimosi. Caci faima ni s-a dus in lume prin paradoxuri fel de fel, precum ca tara e bogata si saracia un f...... Citeste »
PUBLICUL DIN SYDNEY A LUAT-O RAZNA ! ONCE IN A LIFE TIME !
Daniel IONITA Seara tarziu, in metrou, revenind acasa de la Opera din Sydney, unde am asistat la recitalul concertant al Angelei Gheorghiu, un cuplu australian mai in varsta, probabil observand revista-program ce-o aveam sub brat, a intrat in vorba cu sotia mea si cu mine, strigand aproape (si el si ea intr-un glas, parca): „Nu-i asa ca publicul australian a luat-o razna?! Nu am mai vazut atata entuziasm insotit de ovatii si batai din picioare pentru encors (bisuri)!”. Se vedea ca sunt clienti v...... Citeste »
SALONUL DE IARNA LA STRASBOURG
Dorel SCHOR Galeria de arta din incinta pavilionului „Josephine” din Strasbourg, Franta, a fost anul acesta gazda Salonului de Iarna a operelor reprezentative, expuse in cadrul Expozitiei internationale de arta contemporana. Rod al muncii si talentului creatorilor apartinand mai multor culturi, operele care sunt atat de diferite ca mentalitate si conceptie, reflecta in ultima instanta bogatia de valori a artei contemporane, prezentate in interactie reciproca. Au participat cu lucrarile lor, repr...... Citeste »
Galina MARTEA: PERSONALITATEA SI IDENTITATEA – PROCES DE RECUNOASTERE A OMULUI ÎN COMUNITATE”
de Galina Martea
Legatura organica dintre individ si societate tine in concordanta un ansamblu de actiuni si activitati cu caracter evolutiv la care participa nemijlocit atat individul cat si societatea. Contributia reciproca se bazeaza pe faptul ca atat individul cat si societatea, fiind intr-o corelatie a proceselor de miscare continua, tind mereu spre a obtine in dinamica o dezvoltare cat mai pozitiva cu accent pe imbogatirea performantelor proprii. Ulterior, cu performantele obtinute din activitatile curente...... Citeste »
Atractia Irezistibila a Necunoscutului
de Octavian Lupu
„Mintea iubeste necunoscutul si indrageste imaginile cu inteles nestiut din cauza ca insasi natura ei ramane invaluita in mister.” – Rene Magritte Am revenit in fata calculatorului pentru a relua firul gandurilor intrerupte in urma cu doua luni de zile. Prietenoasa, tastatura mi-a raspuns imediat la atingerea delicata a degetelor pe clapele uzate de trecerea cuvintelor cu pas cadentat in spatiul eteric al Internetului. Am zambit ca unui bun prieten de care am fost despartit pentru o vreme, dar l...... Citeste »
Religie »
PSIHOLOGUL DAN IVANESCU CRITICA DUR REACTIA PATRIARHULUI DANIEL !
Tanase TASENTE „Este dovada de primitivism sa pui pe acelasi palier psihologia cu vrajitoria sau satanismul” Dan Ivanescu Presedintele Asociatiei Sanatate Mintala pentru Calitatea Vietii, psihologul Dan Ivanescu critica dur declaratia Patriarhului Daniel, conform careia psihologia, impreuna cu magia, vrajitoria si satanismul sunt pericole pentru societatea contemporana si ii cere sa adreseze scuze publice tuturor psihologilor din Romania. „Declaratia Patriarhului vine intr-un context social foar...... Citeste »
Sport »
Gimnastica aerobica: România a cucerit aurul pe echipe la Europenele din Portugalia
Romania a cucerit aurul in intrecerea pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica aerobica de la Elvas (Portugalia), sambata seara, gratie prestatiei sportivilor tricolori in calificari. Sursa foto: UEG / Facebook Romania a impartit prima treapta a podiumului cu Ungaria, in timp ce Italia s-a clasat pe locul al treilea. Romania are cel putin un reprezentant in sase finale in care a aliniat sportivi in calificari. La individual feminin, Oana Corina Constantin, vicecampioana european...... Citeste »
Flux de stiri »
NASA: Eruptiile solare au provocat pierderea atmosferei martiene
Eruptiile solare au provocat disparitia unei mari parti a atmosferei martiene in trecutul indepartat al acestei planete, distrugand un climat care a fost propice dezvoltarii vietii, conform unui raport al NASA care prezinta primele rezultate stiintifice ale misiunii sondei orbitale MAVEN. Acestea sunt concluziile unuia dintre cele patru studii realizate pornind de la datele adunate de instrumentele sondei orbitale, concluzii ce au fost publicate in ultimul numar al revistei americane Science. Er...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page