Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1184 - 2 Noiembrie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Incepand cu 1 Noiembrie 1800, Casa Alba a devenit sediul oficial al administratiei-presedintiei americane, lui John Adams revenindu-i privilegiul de a fi primul ocupant al imobilului aflat pe 1600 Pennsylvania Avenue din Washington, DC. Intr-o scrisoare datata 2 Noiembrie 1800 si adresata sotiei, Abigail......Citeste »
Editoriale »
Presedintia, Guvernul si Monseniorul
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Miercuri, 04 Noiembrie 2015 Siguranta cetateanului la puterea minus trei Catastrofa umanitara care a inspirat, ca de obicei „post factum , concluzia presedintelui Klaus Iohannis, potivit careia „coruptia poate ucide , aduce pe agenda prioritatilor cetateanului aspectele practice ale respectarii Juramantului Presedintelui Romaniei, de catre cel mai inalt demnitar al statului chemat sa vegheze la respectarea Constitutiei si la apararea drepturilor si libertatilor f...... Citeste »
Coruptia ucide. Politicul ucide
de Marina Ene
Acum 26 de ani, dorinta de eliberare de sub dictatura a romanilor a fost exploatata, iar oamenii au iesit in strada si au murit pentru un simulacru de revolutie. In realitate, o lovitura de stat ce i-a adus la putere pe aceiasi care reprezentasera clasa conducatoare si inainte de 1989. Timp de 26 de ani, romanii au iesit in strada in numar mai mic sau mai mare, cerand mereu acelasi lucru, chiar daca, de multe ori, nu au stiut sau putut sa exprime acest lucru clar. Ca am fost manipulati? Da, am f...... Citeste »
Comunicat de Presa - Ambasada României în SUA deschide o carte de condoleante
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 31 octombrie 2015 Doliu national in Romania. Ambasada Romaniei in SUA deschide o carte de condoleante Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii deschide o Carte de condoleante la sediul sau, ca urmare a tragediei produse in seara zilei de 30 octombrie 2015, intr-un club din Bucuresti. Membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanti ai institutiilor din SUA si publicul larg sunt invitati la sediul ambasadei pentru a semn...... Citeste »
Ambasada Romaniei in SUA - Mesaj de condoleante al ambasadorului George Cristian Maior
31 octombrie 2015 Mesaj de condoleante „Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii isi exprima regretul profund fata de tragedia care s-a produs in Bucuresti. Suntem alaturi de familiile greu incercate ale celor care si-au pierdut viata si le dorim o insanatosire grabnica persoanelor ranite. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au plecat dintre noi!” Ambasador George Cristian Maior... Citeste »
Cleptocratie si securitate
de Andrei Marga Cei care au trait intens cotitura istorica din 1989 isi amintesc usor sperantele acelor zile. Speranta ca monopolului puterii ii va lua locul democratia, iar dictatura de familie va fi inlocuita cu guvernarea in interes public. Speranta ca selectiei dupa afilieri ii va succeda meritocratia. Speranta ca nepriceperea in decizii va ceda locul competentei. Speranta ca autoizolarii ii va urma deschiderea spre cultura avansata. Peste toate era speranta ca se lasa in urma o societate an...... Citeste »
Eva Simon: Pedagogul, un model în viata
de Eva Simon
Iata ca totusi se poate!, am putea exclama cu satisfactie in urma cunoasterii celor mai noi rezultate de la gradinita si scoala romaneasca din Batania: aici copiii vorbesc frumos si cu placere romaneste!!! Dupa ani buni, chiar decenii, de esecuri si nereusite, cand ne-am tot plans (mai mult de mila), ca la asa-zisele noastre scoli „romanesti nu se mai poate preda limba romana cu succes, motivele fiind multiple (copiii nu mai sunt cum au fost pe vremuri, ei nu mai aduc din familie vorba romaneasc...... Citeste »
MERE SI MITRALIERE
Gabriela CALUTIU SONNENBERG „Traim in miezul unui ev aprins” a fost un refren obsedant, care ne-a bombardat timpanele in urma cu un sfert de veac. Motto-ul acesta revine ciclic in actualitate, strivindu-ne sub calcaiul eternei confruntari dintre est si vest, dintre sus si jos, dintre mare si mai mare. Incercati sa-l rostiti cu voce tare, relaxat. Nu veti reusi. E un enunt poticnit, suna bolovanos, suierat printre dinti, sacadat, intrerupt de consoane cu icneli. Focul sugerat in el suna a ardere ...... Citeste »
România reitereaza, în Adunarea Generala a ONU, sustinerea pentru o reprezentare echitabila a statelor în Consiliul de Securitate
Madalina Corina Diaconu COMUNICAT DE PRESA La 30 octombrie 2015, Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, in reuniunea plenara a Adunarii Generale dedicata discutarii reprezentarii echitabile si cresterii numarului de membri in Consiliul de Securitate (CS), pozitia tarii noastre in materie. Reamintind ca Romania se pronunta pentru o abordare ambitioasa, dar realista, a aratat ca obtinerea unor rezultate concrete in domeniul reformei CS trebuie sa fie parte...... Citeste »
Participarea Ambasadei României la Festivalul European pentru Copii - 2015
29 octombrie 2015 In perioada 24 octombrie – 8 noiembrie a.c., se desfasoara, la Washington D.C., Festivalul European pentru Copii (Kids Euro Festival). Festivalul este organizat anual de catre ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene si Delegatia Uniunii Europene din SUA, cu sprijinul European - American Cultural Foundation si in parteneriat cu institutii si organizatii culturale si de invatamant din capitala americana. Festivalul cuprinde peste 125 de spectacole pentru copii, gratuite: ...... Citeste »
S-a infiintat "Asociatia ProDiaspora e.V."
Madalina Corina Diaconu Asociatia ProDiaspora e.V. isi propune sustinerea si promovarea artei si culturii romanesti de reala valoare in spatiul autohton, european si international, prin initierea de proiecte specifice vizand manifestari ale artei contemporane din toate domeniile, precum si prin proiecte avand drept scop cunoasterea si pretuirea artei, culturii nationale, traditiilor, mestesugurilor traditionale, etc. Ne propunem sa sustinem proiectele creatorilor si ale jurnalistilor, a grupuril...... Citeste »
Politica »
1989 - Adevar si Manipulare” (1)
Redactia ART-EMIS Miercuri, 04 Noiembrie 2015 22:48 „1989, Adevar si Manipulare , asa s-a numit simpozionul organizat de Institutul de Politici Publice, Administratie si stiintele Educatiei din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi din Targu Jiu si moderat de presedintele Senatului Universitatii, prof. univ. dr. Adrian Gorun. Tema, usor de dedus chiar din titlul manifestarii a incercat sa ridice putin din voalul care a acoperit evenimentele sangerosului decembrie 1989. Chiar daca „cineva, ac...... Citeste »
„Generalul Iulian Vlad, erou sau tradator?” (4)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan „Opera lui Corvin Lupu un altfel de fals despre evenimentele din decembrie 1989 - Note de lectura - „Calomniez, calomniez, il en restera toujours quelque chose - Calomniati, calomniati, ceva tot va ramane. (Beaumarchais, „Barbierul din Sevilla ) „In data de 18 decembrie a, cand avea loc actiunea puternica a Armatei si Militiei impotriva unor provocatori straini si a unor complici romani ai lor, gl. Iulian Vlad a discutat telefonic cu col. Filip Teodorescu, aflat ...... Citeste »
„Generalul Iulian Vlad, erou sau tradator?” (5)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan „Opera” lui Corvin Lupu un altfel de fals despre evenimentele din decembrie 1989 - Note de lectura „Calomniez, calomniez, il en restera toujours quelque chose” - Calomniati, calomniati, ceva tot va ramane. (Beaumarchais, „Barbierul din Sevilla”) 4. Corvin Lupu, Tradarea Securitatii in decembrie 1989, Bucuresti, Ed. Elion, 2015, p. 163-164 „Gl.bg. S.R.I. (r) Aurel Rogojan afirma ca serviciile speciale straine care au evaluat contextul european din 1989, au concluz...... Citeste »
Vederi de pe prispa - PARANOIA PESTE NORI
de Robert Pugler
Octombrie 2015, peninsula Sinai, 224 de victime ! Tragediile aviatice par ca se tin lant, conspiratiile deasemenea. Daca in ultimii 50 de ani accidentele de avion, prabusirile aeronavelor erau razlete, in ultimii 25 de ani au depasit – chiar daca mult sub numarul celor rutiere – capacitatea noastra de intelegere. In copilarie mi-aduc aminte de avionul care a decimat echipa engleza de fotbal Mancester United. Azi am memoria incarcata cu avionul prabusit in muntii Anzi ce a facut din oameni caniba...... Citeste »
Vederi de pe prispa - FICTIUNEA SI REALITATEA PERSANA
de Robert Pugler
Minciuna si escrocheriile nu au limita. Atat in mediile clasice cat si in cele virtuale. E bine sa accesam mai multe surse, sa comparam si mai ales sa gandim cand e vorba de un subiect ce ne duce la o indoiala bine fondata. Iranul, eu prefer denumirea de Persia, este un asemnea subiect. Dar cand un om de stiinta se adreseaza opiniei publice mondiale : http://mongos-weisheiten.blogspot.de/2013/04/keshe-foundation-hintergrunde-zum.html incep si intrebarile asupra autenticitatii celor afirmate. De ...... Citeste »
Invazia Barbarilor
de Prof. dr. Viorel Roman
10 teze 1. Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana, Europa Centrala, e Pamantul fagaduintei pentru afro-asiaticii dezorientati si disperati, dupa ce Lagarul ortodoxo-comunist si proiectul neoliberal-capitalist au esuat lamentabil. 2. Un milion de mahomedani si idolatri vin 2015 in Germania, nu in Rusia, Anglia/USA. Internationala comunista, Solidaritatea socialista, ca si egalitatea, speranta in bunastarea, progresul neoliberal au disparut fara urme. 3. „German“ inseamna de 1.000 de ani, demnit...... Citeste »
GSM ACESTI GOLANI CARE CONDUC O TARA ! (tableta sf de weekendul asta)
GABUREAC SERGIU <gsm_as@yahoo.com> ACESTI GOLANI CARE CONDUC O TARA ! „1 base = 100 de iohani” este una din ultimele mitocanii ale premierului Romaniei. Programul de denigrare a presedintelui tarii devine tot mai virulent. Ponta, simtindu-si sfarsitul aproape, utilizeaza, ca si Basescu, mojicia la cotele cele mai inalte. Oare de ce hartuirea morala de la locul de munca, desi reglementata prin lege, nu se pedepseste ? * Ca sa nu ramana mai prejos, vicepremierul Romaniei, un general facut pe...... Citeste »
Rudy Roth: Nava „Miscarea Populara” a fost lansata la apa
Cu un unghi de deriva electorala estimat la vreo 2%-3% si cu axul carmei indoit de loviturile succesive venite dinspre DNA, la nici doi ani de la lansarea sa in apele tulburi ale politicii dambovitene, salupa politica prezidentiala Partidul Miscarea Populara (PMP) a fost andocata zilele trecute pentru reparatii in regim de urgenta. Imposibilitatea de a remedia defectiunile in Santierele Navale Cotroceni – preluate intre timp de catre un concern rival de interese conjuncturale (PDL-PNL), dar si f...... Citeste »
Cultura »
HOTUL - (POEZIE MULTILINGVA)
George ROCA HOTUL In camera mea nu a intrat nici un hot! Nu lipseste nimic! Dece ma simt totusi furat de amintiri? LE VOLEUR Traducere in limba franceza: Adina Rosenkranz-Herscovici & Sara Herscovici Dans ma chambre il n'est entré aucun voleur ! Rien ne manque ! Pourquoi est-ce que je me sens pourtant emporté par mes souvenirs ? IL LADRO Traducere in limba italiana: Simona Puscas Nella mia stanza non è introdotto nessun ladro! da non perdere nulla! Ma Perché Dio, Mi sento comunque rubato dei...... Citeste »
MASACRUL FLORILOR SI ETICA DE A FI
Magdalena ALBU „O sa va ne-uit eu!...” Paul Goma Se impune azi, mai mult ca oricand, conceperea unui eseu despre libertate, dar nu despre acea forma a sa vanduta colectivitatii drept marfa iluzorie in momentul schimbarilor decisive de traiect istoric local (a se vedea aici punctele periodice de inflexiune din viata popoarelor, puncte intitulate generic „revolutii”, atunci cand se inlocuieste, de regula, prin sange si forta o anumita putere politica sustinuta de interese specifice de grup cu un a...... Citeste »
Galina MARTEA: POEZII
ORBUL DINTRE ANI Epuizata de puteri, O umbra coboara incet Pe scarile pline de iarba incoltita, Iarba crescuta printre piatra Ce face drum unei scari in adancul intunericului. Scari moi, invelite cu iarba, Respira incet sa nu fie auzite, Sa nu fie auzite cum plang in sine, Cum rad si cugeta adanc, necoordonat. Printre pietrele verzui Se perinda adevarul orb, carunt, Epuizat si slabit de vremi. Adevarul umilit, invelit cu pietre inverzite La inceput de un nou mileniu. Infratit doar cu moartea, In...... Citeste »
ZICERI SCHOR Dorel - (191/192) – FOTBAL & LEGAT LA OCHI
Dorel SCHOR FOTBAL · Ca sa nu avem probleme, vom discuta numai cu cine ne aproba... · Minciuna credibila se bazeaza pe un sambure de adevar. · Prostia se plateste, dar uneori te mai poti tocmi. · Nu vreau sa dau lectii la nimeni, mai ales gratuite · Moartea naturala e atunci cand mori singur, fara tratamentul unui medic (Mark Twain). · Un discurs echivoc contine inevitabil informatii false. · Exista o extrema stanga si o extrema dreapta... Am spus eu ca politica e un fel de fotbal! · Aproape nim...... Citeste »
Digestia Alimentelor si Geneza Cosmosului
de Octavian Lupu
Legatura fiintei umane cu pamantul se realizeaza in principal prin intermediul aparatului digestiv, care absoarbe energia terestra aflata in alimente si o uneste cu elementul de intretinere a combustiei, oxigenul, prezent in atmosfera planetara. Astfel, aerul, apa si pamantul se contopesc datorita focului stelar aflat la nivelul tubului digestiv. In continuare, transformari plasmatice profunde se produc prin arderi ce descompun alimentele in structurile fundamentale ale nutritiei: proteinele, sa...... Citeste »
Balada sfertului de veac ratat
Ca viata-i scurta stim si noi, romanii condamnati la somnolenta prin vrerea unui orb destin si-a ticalosilor cu staif dementa. Dementa de-a fura cu sacii din tot mai firavul buget – un ritual atotpolitic ce-ngroapa tara-ncet, incet. Un sfert de veac s-a tot furat si se mai fura fara teama, dovada ca ni-s legile facute de-alesi cu hotii de o seama. Se fura mai ceva ca-n codru, dupa ce codrii s-au cam dus; dar una-s micii ciorditori, cu totul alta leprele de sus: Lichelele de jos sutesc (cu legile...... Citeste »
Sport »
Tenis: Monica Niculescu a câstigat titlurile la simplu si la dublu, în turneul de la Poitiers (ITF)
Jucatoarea romana de tenis Monica Niculescu a castigat, duminica, ambele finale din cadrul turneului ITF de la Poitiers (Franta), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, atat la simplu, cat si la dublu, alaturi de compatrioata sa Andreea Mitu. In finala de simplu, Monica Niculescu (28 ani, 46 WTA), principala favorita, a trecut de frantuzoaica Pauline Parmentier (29 ani, 133 WTA), cu 7-5, 6-2, intr-o ora si 48 de minute. Romanca avea, inaintea acestei confruntari, 4-2 la meciurile directe c...... Citeste »
Flux de stiri »
Cotroceniul elucideaza misterul consultarilor cu strada: manifestantii mai au 6 ore sa trimita sugestii de lideri pe email
de Red. Stiri HotNews.ro Iohannis, dator la #colectiv Foto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro Presedintele Klaus Iohannis ii invita pe manifestanti sa trimita email cu propuneri de persoane reprezentantive la adresa consultari@presidency.ro pana la miezul acestei nopti, iar la consultarile de vineri vor fi invitati un numar limitat de reprezentanti , anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat. De notat ca multi dintre participanti se pregatesc pentru noi mitinguri in aceasta seara, iar intre o...... Citeste »
Ana Blandiana: În masura în care Europa renunta la cultura ei, renunta la identitatea ei
Scriitoarea Ana Blandiana a declarat vineri, la Cluj, ca Uniunea Europeana ar trebui sa se inspire din istorie in gestionarea problemei refugiatilor, mai precis din istoria Imperiului Bizantin, care platea populatiile care doreau sa intre pe teritoriile sale pentru ca ele sa ramana la granite. Prezenta la conferinta internationala 'European Culture 2015', organizata la Universitatea Babes-Bolyai, scriitoarea a precizat ca Europa se afla intr-un moment in care daca renunta la cultura ei, renunta ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page