Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1183 - 26 Octombrie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler V-am familiarizat saptamana trecuta, editia 1182, cu o referire facuta de una dintre cele mai luminate minti pe care omenirea a avut sansa sa o aiba - ma refer la Alcuin(735-804 AD) - referitoare la conditia umana, reactia multimii, a maselor, care intr-o scrisoare adresata in anul 798 Regelui Frantei, C......Citeste »
Editoriale »
Familia în chestiune
de Andrei Marga Multe intrebari ridicate in privinta familiei s-au rezolvat in timp, altele treneaza, iar unele abia s-au deschis, cel putin in Europa. In orice caz, familia nu este o tema linistita in zilele noastre, ci una in jurul careia se aduna intrebari dificile. Evident ca nici un om care gandeste serios nu mai crediteaza opinia ca femeia ar avea o alta natura, inferioara, decat barbatul, cum credea Aristotel. Mostenirea greco-romana, care a dat imaginile cu barbatul ca fortis, melior, pr...... Citeste »
Eva Simon: O lumânare pentru eroii nostri
de Eva Simon
„23 octombrie 1956 este o zi care va trai pentru totdeauna in analele oamenilor liberi si ale natiunilor. A fost o zi a curajului, constiintei si triumfului. Nicio alta zi de la inceputul istoriei nu a aratat mai clar eterna forta a dorintei omului de a fi liber, indiferent de sansele de succes, indiferent de sacrificiile necesare , a spus John F. Kennedy, presedintele Americii, la prima aniversare a Revolutiei din Ungaria. In ziua in care apare revista noastra se implinesc 59 de ani de la decla...... Citeste »
Comunicat de presa - Ambasadorul George Cristian Maior, cu ocazia sarbatoririi la Washington a Zilei Armatei României
Ambasadorul George Cristian Maior, cu ocazia sarbatoririi la Washington a Zilei Armatei Romaniei: „Politicile de aparare si securitate, un pilon cheie al Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii” La 23 octombrie 2015 a fost celebrata, la Washington D.C., Ziua Armatei Romaniei. La receptia organizata de Biroul Atasatului Apararii cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Washington, au fost prezenti peste 150 de invitati, Romania fiind onorata prin participari numeroase de ni...... Citeste »
Recunostinta noastra Ostasului Roman!
25 Octombrie - Ziua Armatei Romane 25 Octombrie 1944 - Ziua Eliberarii de sub ocupatia horthysta a Transilvaniei de Nord Recunostinta Ostasului Roman! Datorita lui, spatiul spiritual Carpato-Danubiano-Pontic, in care ne continuam existenta milenara, se numeste Romania. http://www.romaniamagnifica.ro/?do=Istoria&optiune=1939-1945+-+CEI+ce+ne-au+facut+MARI+%28II%29 Cu respect, Valentin Berca Romania Magnifica - www.romaniamagnifica.ro - un proiect cultural pentru unitatea romanilor de pretutin...... Citeste »
Ambasada Romaniei in SUA - Interviu Agerpres - Ambasadorul George Cristian Maior: Ambitia mea este ca parteneriatul Romaniei cu SUA sa fie cel mai puternic din regiunea noastra
Interviu Agerpres - Ambasadorul George Cristian Maior: Ambitia mea este ca parteneriatul Romaniei cu SUA sa fie cel mai puternic din regiunea noastra Adancirea cooperarii in cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, problema vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in aceasta tara si o intensificare a dialogului cu comunitatea romaneasca din SUA se numara printre prioritatile mentionate intr-un interviu acordat AGERPRES de ambasadorul Romaniei in SUA, Geo...... Citeste »
Politica »
Klaus Iohannis, esti o rusine si un esec national!
As fi vrut sa-ti aduc elogii, dar ai reusit sa atingi doar gloria unui esec national privind datoria morala si publica pe care ti-ai asumat-o cand ai cerut voturile poporului roman. Ai venit in fata noastra fara nici un merit sau credinta, fara cauza sau ideal romanesc sa candidezi la Presedintia Romaniei. Te-am crezut pe cuvantul tau de neamt, l-ai dezonorat si trimis in frivolitate. Ai inselat niste oameni tristi, ei au fost inselati mereu de politicieni, dar au vazut in tine un Mesia al polit...... Citeste »
Chemarea minerilor. Ce stiu eu
de Octavian Capatina
Dl Iliescu MINTE cand spune ca minerii erau intr-o asa stare de spirit ca au venit de la sine, fara sa-i cheme nimeni. Sunt sute de dovezi ca au fost chemati. Mai spun inca odata una dintre aceste zeci de dovezi la care am fost martor personal si care am relatat-o comisiei parlamentare de investigare a evenimentelor din 13-15 iunie 1990: In 13 iunie 1990 orele 17:00-18:00 (nu mai retin ora exact) urcand pe scarile imobilului din spatele cladirii guvernului (cabinetul ministrului Adrian Motiu) so...... Citeste »
Vederi de pe prispa
de Robert Pugler
SAU Escrocheriile se tin lant in jurul nostru. Cine se plimba prin internet sau lucreaza intens cu acest mediu imi va da dreptate. Dar Volkswagen ? Tehnica, cinstea si statornicia industriilor germane, pilonii succesului economic al acestei tari pe toate meridianele lumii, aveau ele nevoie de asa ceva ? Pai ce masina mai e asta care muta fumul de la un esapament la altul de cum e supusa la test sau la drum lung. Ce porcarie calculatorica le-a trecut in cap la nemti ca sa manipuleze gazele ? Au i...... Citeste »
Codul fiscal, România si Fondul Monetar International
Prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Membru A.O.S.R. In vara anului 2015, atmosfera politica din Romania a fost inflamata de initiativa Guvernului vizand adoptarea Codului fiscal, care sa prevada reducerea T.V.A. si cresterea salariilor. Votat de Parlament aproape in unanimitate, acest Cod a generat dispute, dupa ce presedintele a refuzat sa-l promulge, iar Partidulul National-Liberal s-a „razgandit (in Parlament sustinuse si chiar depusese un amendament, acceptat, de reducere a T.V.A. de la 20% la 19%)...... Citeste »
Cultura »
CAPRIOARA NEBUNA - (POEZIE MULTILINGVA)
George ROCA CAPRIOARA NEBUNA Culcat, stau cu ochii inchisi si visez la poiana mea cu flori. E atata liniste si armonie! Si totusi caprioara nebuna nu vrea sa-mi dea pace incercand din nou sa ma mangaie cu copita pe albul ochilor mei obositi de atata privit spre spatiul virtual. LA FOLLE BICHE Traducere in limba franceza: Adina Rosenkranz-Herscovici & Sara Herscovici Couché, les yeux fermés je rêve à ma clairière fleurie. Que de silence et d'harmonie! Et pourtant, la folle biche ne veut pas m...... Citeste »
Galina MARTEA: EDUCATIA – FUNCTIE SI ROL ÎN DEZVOLTAREA OMULUI SI A SOCIETATII
de Galina Martea
Prin procesul continuu al invataturii se produce actiunea evolutiva de schimbare permanenta a omului in corelatie cu mediul social. Invatatura, fiind sistemul de indrumari teoretice si practice in diverse domenii de activitate, este si sistemul prin care se dobandeste dezvoltarea intelectuala si se imbogateste intelepciunea spirituala, astfel creand sistemul de cultura multilaterala al omului. Prin notiunea de invatatura se contopesc atat procesele instruirii, ca parte componenta in culturalizar...... Citeste »
Harry ROSS - VERSURI
de Harry ROSS
PRINTRE PICATURI Cu teama, calc printre Picaturi de fericire Doamne, sa nu strivesc Corola vreunui boboc. Un pas gresit Poate sa insemne un sfirsit Sunt insa atent Acesta este unicul meu talent: Sa ma feresc de gropi, De suturi de la spate, De un pumn din stanga Ori din dreapta, Venit de la un frate Printre picaturi de fericire Poti trai un veac, De nu vrei sa tii in palma cerul, SI nu-ti vei viri mina prea adinc In sacul cu gologani. Ramine-vei om, Cumpatat si drept In toate intelept DIN DRAGOS...... Citeste »
DE LA ALVEOLA UMANA A LUI ESTRADA, LA SEMIOTICA IMPERIALISTA A NEIUBIRII
Magdalena ALBU 120 de ani de la nasterea scriitorului Ezequiel Martinez Estrada Pur si simplu, il iubesc pe Ezequiel Martinez Estrada, iar motivele mele sunt diverse. Il iubesc pentru ca s-a constituit in acel soi de intelectual aparte, spijinit pe temelia intotdeauna sigura a autodidacticismului constructiv. Il iubesc pentru ca si-a apropriat cu voluptate nelinistea tristetii, reusind sa redea plenar dansul in spirala al infinitului sau launtric. Il iubesc pentru ca a fost haruit de celestitate...... Citeste »
ZICERI (181/182) - MINCIUNI GLOBALE & POLITICALLY CORRECT
Dorel SCHOR MINCIUNI GLOBALE · Femeile sunt ca arborii... Cu cat sunt mai in varsta, au mai multe inele. · Ce n-ai voie sa mananci, e foarte gustos. · Cine-i surd, orb si tace, traieste o mie de ani in pace. · Nu e atat de bine cu bani, cat e de rau fara ei (idis). · Zilele poetului se numara in versuri (Boris Marian). · Daca nu alegi in viata, esti victima imprejurarilor. Si daca alegi, tot. · Impartialitatea nu mai e la moda. · Cel mai bun sfat il primesti de la frizer: „Tine capul sus! (int.)...... Citeste »
Mitul progresului
de George Petrovai
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Desi numai bunul Dumnezeu este original la modul absolut, El – potrivit planului divin – creand vazutele si nevazutele fara vreun model, totusi, obisnuim sa-i numim „originali” pe semenii care, in gandire, limbaj, comportament sau vestimentatie, se abat prin ceva anume de la linia comuna statornicita de traditii (vechiul devenit obisnuinta), moda (noul care-si incearca norocul) si normele de convietuire in comun. Si in ace...... Citeste »
Drumul catre Marte
de Octavian Lupu
Motto: „Trecutul, prezentul si viitorul locuiesc simultan in fiecare om, pozitionarea pe axa timpului fiind doar o chestiune de conventie.” — Manualul Tehnologiilor Inovative Spatiul cosmic se intindea la nesfarsit in fata navei ce inainta cu o viteza apropiata de cea a luminii. Noile tehnologii de constructie permiteau trecerea la nivel subcuantic a interactiunii dintre particulele ce compuneau imensul corp zburator si structura spatio-temporala a universului. In urma ramase Pamantul, un obiect...... Citeste »
Revista 100
In aceste momente cand, iata, sarbatorim tiparirea numarului 100 al publicatiei noastre, nu putem sa nu ne indreptam gandul spre dumneavoastra, cei fara de care proiectul acesta ar fi fost un vis irealizabil. Va multumim, asadar, pentru colaborarile si sfaturile dumneavoastra, dar si pentru faptul ca ati citit revista de-a lungul acestor ani. Cu pretuire redactor-sef, Lucian Manailescu... Citeste »
S-a înfiintat Uniunea Jurnalistilor Români de Pretutindeni
Au participat jurnalisti romani din 11 tari europene, precum si din Canada si Israel. S-a evidentiat in cadrul sedintei faptul ca dupa incercari nereusite de constituire a unei formule asociative a jurnalistilor din Diaspora in 1999 si acum cativa ani la Lyon, s-a reusit in sfarsit, infiintarea la Viena a Uniunii Jurnalistilor Romani de Pretutindeni... https://www.facebook.com/ziarul.occidentul.romanesc http://occidentul-romanesc.com/viena-s-a-infiintat-uniunea-jurnalistilor-romani-de-pretutinde...... Citeste »
Istorie »
Amanta lui Dracula, primul tabloid medieval
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Fragmente din Amanta secreta a lui Dracula, Katharina din Corona, volum aparut la editura Miranda, sub semnatura jurnalistei Ileana Gafton Dragos. Cercetarea arhivistica si istorica a fost realizata de de istoricul brasovean Diana Krausser. „Katharina din Corona ” reprezinta de fapt unica legenda medievala a orasului, cu un subiect bine definit si cu sambure istoric real documentar si toponimic. Datorita populatiilor care veneau permanent aici si auzeau aceasta legenda din multiple surse, povest...... Citeste »
Sport »
Simona Halep a învins-o clar pe Flavia Pennetta, la debutul în Turneul Campioanelor
Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor de la Singapore, duminica, prin victoria cu 6-0, 6-3 in fata italiencei Flavia Pennetta, intr-un meci din Grupa Rosie a competitiei. Halep, principala favorita, s-a impus dupa o ora si zece minute in fata italiencei, cap de serie numarul sapte. Romanca si-a luat revansa dupa ce Pennetta (33 ani, numarul opt mondial) a invins-o luna trecuta, in semifinale la US Open, cu 6-1, 6-3, italianca reusind apoi sa castige...... Citeste »
Box: Românul Flavius Biea, victorios prin KO în gala de la Montreal
Pugilistul roman Flavius Biea l-a invins prin KO tehnic in repriza a patra pe Christopher Henry (Barbados), sambata, la categoria welter, in cadrul galei profesioniste de box desfasurate in Complexul Sportiv ''Gilles Tremblay'' din Repentigny, langa Montreal. Foto: (c) Flavius Biea Boxing / Facebook Henry (42 ani), cu 25 de victorii (18 KO) si 27 de infrangeri (16 KO) a fost nevoit sa se retraga dupa patru runde. Biea (26 ani), protejatul fostului campion mondial Lucian Bute, a reusit a noua sa ...... Citeste »
Flux de stiri »
Un studiu clinic va testa eficacitatea aspirinei împotriva cancerului
Cel mai amplu studiu clinic menit sa testeze eficacitatea aspirinei in stoparea sau intarzierea recidivei cancerului a fost lansat joi in Marea Britanie, informeaza agentia France Presse. Acest studiu, intitulat Adauga Aspirina — faza a III-a , este planificat sa dureze 12 ani si implica 11.000 de persoane care primesc sau au primit tratament pentru cancerul de san, esofag, intestin, prostata sau de stomac, a mentionat intr-un comunicat institutul britanic de cercetare a cancerului. Pentru efect...... Citeste »
Alimente care trebuie sa fie incluse în dieta în sezonul rece
Multe dintre alimente ne pot ajuta sa ne mentinem intr-o forma cat mai buna in sezonul rece, semnaleaza ABC. Cotidianul spaniol recomanda in acest sens supele, condimentele, infuziile, legumele, fructele si produsele lactate. Supele si alte feluri calde care se mananca cu lingura sunt o alegere foarte buna toamna si iarna. Pe de o parte, furnizeaza caldura corpului, iar pe de alta parte, faciliteaza o hidratare imediata. In multe dintre ele ingredientul principal sunt legumele, care, datorita am...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page