Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1182 - 19 Octombrie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Saptamana trecuta, intergalacticul, interplanetarul Pontifus Maximus, care dupa deciziile luate pare provenit dintr-o Planeta situata in afara sistemului nostru solar s-a aflat in orasul Roseburg, statul Oregon. Desi am indreptatite dubii ca s-a receptionat la adevarata ei valoare, prestatia mesianicului......Citeste »
Editoriale »
Comunicat de presa - Ambasada României în SUA
Ambasadorul George Cristian Maior s-a intalnit cu congresmenul Bob Goodlatte, presedintele Comitetului Juridic din Camera Reprezentantilor Pe data de 22 octombrie 2015, ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a avut o intrevedere cu congresmenul Bob Goodlatte (republican, Statul Virginia), presedintele Comitetului Juridic din Camera Reprezentantilor. Cu aceasta ocazie, au fost abordate o serie de subiecte bilaterale cu accent pe accederea Romaniei in Programul Visa Waiver si tematicile Parten...... Citeste »
Comunicat de presa - Ambasada României în SUA - Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu congresmenul Mike Rogers
22 octombrie 2015 Ambasadorul George Cristian Maior a avut o intrevedere cu congresmenul Mike Rogers, presedintele Subcomitetului pentru Forte Strategice din Comitetul pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentantilor Pe data de 22 octombrie 2015, ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a avut o intrevedere cu congresmenul Mike Rogers (republican, Statul Alabama), presedintele Subcomitetului pentru Forte Strategice din Comitetul pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentantilor. Cu acest pr...... Citeste »
Unde este meritocratia?
de Andrei Marga Multi considera renuntarea la conditionarea unor posturi din universitati de doctorat o tradare a meritului si intreaba daca meritocratia de care se vorbeste exista. In opinia mea, masura nu atinge criteriile de merit, dar Romania are multe alte probleme in selectia personalului. Prevederea din Legea educatiei (2011) dupa care asistentii trebuie sa aiba doctoratul la angajare, era din capul locului nechibzuita. Multe alte prevederi ale legii sunt la fel si se dovedesc de-a dreptu...... Citeste »
Eva Simon: A fi „român istoric” nu este un hobby!
Romanii care azi traiesc in jurul granitelor Romaniei au fost numiti in ultimul sfert de secol, cand „romani din jur , „romani din vecinatate , „romani autohtoni/bastinasi/indigeni , cand „romani din comunitatile istorice . si ei sunt romani de pretutindeni, dar nu sunt diaspora. Prin diaspora romaneasca ii intelegem pe acei cetateni romani, care au parasit Romania pentru un trai mai bun ori s-au exilat din motive politice. „Romanii istorici , adica cei din comunitatile istorice din jurul granit...... Citeste »
Politica »
„Generalul Iulian Vlad, erou sau tradator?” (1)
de General Br. (r) Aurel Rogojan
General Br. (r) Aurel I. Rogojan „Opera lui Corvin Lupu un altfel de fals despre evenimentele din decembrie 1989 - Note de lectura - Am fost alertat, in ultimele saptamani, in legatura cu aparitia unei carti semnate de Corvin Lupu si intitulate „Tradarea Securitatii in decembrie 1989 , oferita cititorilor de Editura Elion, Bucuresti, 2015. Cunoscand tangential o parte a scrierilor semnate de Corvin Lupu, cunoscand mult mai bine editorul, daca este adevarat ce se spune, ca, in realitate nu ar fi ...... Citeste »
„Generalul Iulian Vlad, erou sau tradator?” (2)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan „Opera lui Corvin Lupu un altfel de fals despre evenimentele din decembrie 1989 - Note de lectura - Cercetare stiintifica sau colportaj de „radio-sant ?! „In ultimul deceniu insa, Ceausescu, neavand incredere in Securitate, nu mai transmitea la Securitate informatii importante pe care le afla de la sefi de state si/sau guverne cu care se intalnea, adeseori fara translatori romani [2]. O astfel de abordare exclude posibilitatea ca autorul, dar si editorul sa poata...... Citeste »
„Generalul Iulian Vlad, erou sau tradator?” (3)
General Br. (r) Aurel I. Rogojan „Opera lui Corvin Lupu un altfel de fals despre evenimentele din decembrie 1989 - Note de lectura „Informatii inedite care trimit in derizoriu opera lui Corvin Lupu, editata de Cristian Troncota Despre Ana Bladiana, cercetarea efectuata de Corvin Lupu releva ca este „sotia colonelului de securitate Romulus Rusan [6]. Evident si umoristic, subliniem noi, un „colonel de securitate sub multiple acoperiri si infiltari ca scriitor, fondator al organizatiei neguvername...... Citeste »
Vederi de pe prispa - Solidaritate cu pianistul !
de Robert Pugler
Argumentul “suntem prea saraci ca sa ne permitem primirea de migranti e de ras ! Dar circula si e folosit de statele reuniunii de la Viszegrad si de Romania pentru a “aburi” si dezamorsa adevaruri si cauze ce nu pot fi trecute asa de simplu cu vederea : 1.- Globalizarea lumii : Un fapt implinit sau o realitate obiectiva. Lumea a devenit de fapt ea insasi un Schengen propriu zis. Inchizi o frontiera, tavalugul isi cauta altele deschise. Te capsulezi, se deschid altii din motive diferite(demografi...... Citeste »
Modificarea schimbarii în PSD
de Marina Ene
Comitete, Consilii, Comisii si cel putin un fel de presedinte. Prim-vicepresedinti, cate un vicepresedinte la 100 de membri, secretari, organizatii de si mai multe tipuri, birouri mai mult sau mai putin largite si de toate genurile. Toate acestea reprezinta structura organizatorica, indiferent de doctrina, a oricarui partid din Romania. Cu atat mai mult, structura social-democratilor romani. Cu toata aceasta structura, invariabil in orice partid roman!, practic si real, atunci cand se alege cond...... Citeste »
Desi-s reforme cu duiumul, putere n-au sa schimbe-n bine omul...
de George Petrovai
„E vesnica pe lume doar schimbarea”, sustine Shelley intr-una din poeziile sale. Riguros adevarat, caci tot ceea ce exista (mai putin suprauniversul dumnezeiesc) se afla intr-o necontenita miscare si schimbare, acea alergare si eterna prefacere a Universului fizic, in care e parte si Pamantul cu tot ce se afla pe el – viul si neviul, omul si universul lui launtric. Daca originea biologica a vietii sufletesti a fost, este si va fi in continuare subiect de apriga disputa intre adeptii creationismu...... Citeste »
Cultura »
Câstigatorii Concursului International George Enescu în concerte si recitaluri la Filarmonica George Enescu
In regulamentul Concursului International „George Enescu” exista stipulat ca, pe langa premiu, castigatorii sa fie invitati sa concerteze la Filarmonicile din Romania. Filarmonica „George Enescu” s-a numarat intotdeauna printre cele mai deschise institutii muzicale in acest sens si astfel, duminica, 18 octombrie a.c., pianistul Josu de Solaun, castigatorul editiei 2014 a Concursului International „George Enescu” va sustine un recital in Sala Mare a Ateneului Roman cu un program alcatuit din lucr...... Citeste »
MA BUCUR - (POEZIE MULTILINGVA)
George ROCA MA BUCUR in fiecare dimineata cand ma trezesc, ma bucur ma bucur ca e soare ma bucur ca e innorat ma bucur ca traiesc bucura-te omule cand te trezesti dimineata vei avea o zi mai buna vei fi mai sanatos vei fi mai intelegator cu mediul inconjurator vei fi mai bun cu tine vei fi mai bun cu semenii tai vei fi mai iubit de cei din jur te vor iubi oamenii te vor iubi animalele te vor iubi plantele si astfel vei trai in armonie cu Universul JE SUIS RAVI Traducere in limba franceza: Adina ...... Citeste »
STIINTA PEDAGOGIEI – DOMENIU SI PROCES DE FORMARE A FIINTEI UMANE
de Galina Martea
In viziunea lui Immanuel Kant, instructia este partea pozitiva a educatiei, iar disciplina il supune pe om legilor umanitatii[1, pag.16]. Totodata, Domnia Sa spune ca “educatia se poate realiza fie in particular, fie public”[1, pag.8]. Luand in consideratie faptul ca educatia publica isi are avantajele sale, Kant de asemenea concretizeaza ca “educatia publica completa este aceea care reuneste instructia si formarea morala. Educatia publica isi are avantajele cele mai evidente, caci prin ea copii...... Citeste »
„Catolici si ortodocsi, divergentele nu sînt insurmontabile”. Intervine cardinalul Gualtiero Bassetti
Un gest simbolic fata de un prelat pentru a esprima gratitudine si afectiune fata de o intreaga comunitate. Astfel trebuie inteleasa conferirea, pe 12 iulie 2015, a titlului Ordinul National „Serviciul credincios” in grad de Mare Cruce, cardinalului Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia - Città della Pieve, din partea ambasadorului Romaniei pe linga Sfintul Scaun, Bogdan Tataru-Cazaban, in numele presedintelui Klaus Iohannis. Distinctia, cea mai inalta acordata de presedintele Romaniei incl...... Citeste »
PENTRU ETERNITATE
Gabriela CALUTIU SONNENBERG Spune, zicala francofonilor ca “partir, c’est mourir un peu”. Eu incep sa cred ca e valabila si reciproca. “Venir, c’est naitre un peu”. De ce nu? Este, mai ales pentru noi, romanii plecati din tara, noi cei care obisnuim sa venim in Romania prin vacante asa cum in copilarie mergeam vara la bunici. Nu e obligatoriu ca incursiunile in trecut sa provoace remuscari si lacrimi. Atunci cand nu mai esti sigur daca satul in sine, ca localitate, mai exista, e nevoie de multa ...... Citeste »
VICLENIA UMANA
Elena BUICA Zilele trecute am avut o revelatie. Intentionam sa fac cateva insemnari despre viclenie, trasatura umana ce ne pandeste prea adesea din umbra. Cautand pe internet niste proverbe pe aceasta tema, am gasit un studiu despre inteligenta, cu referire si la viclenie, o lucrare care m-a captivat. E un studiu de mare complexitate si subtilitate, intitulat „Inteligenta pozitiva si inteligenta negativa , o cercetare migaloasa, facuta de-a lungul a 30 de ani, cu prelungiri chiar si in prezent. ...... Citeste »
ÎN AMINTIREA LUI IOSEF EUGEN CAMPUS
Adina ROSENKRANZ HERSCOVICI Pentru fiica sa si fiul sau, Edna Campus-Dubois si Emanuel Campus Viata mea si a familiei mele s-a incrucisat in mai multe reprize cu cea a doctorului Campus. In primul rand, cred ca parintii il cunosteau din timpul celui de-al doilea razboi mondial sau/si de dupa aceea, cand el conducea scoala de Rit Spaniol, iar tatal si unchiul meu, avocatul Dadu (David) Rosenkranz si fratele lui, Chica (Solomon) Rosenkranz (mai tarziu, Simionescu) conduceau doua institutii pentru ...... Citeste »
ECLIPSA – CA O PROMISIUNE A INSTALARII IMPERIULUI LUMINII
Elena ARMENESCU In vremuri ca acestea pe care le traireste omenirea, pe care le traim noi in ultimele decenii cand cei mai multi sunt robiti valorilor materiale, alergand dupa bani, gandindu-se doar la confortul corpului fizic (hrana, placeri) majoritatea uita de firea noastra dumnezeiasca, de partea care hraneste spiritul. Pe buna dreptate se afirma ca o seceta spirituala bantuie lumea, altfel cum s-ar explica atatea moduri aberante, deviatii de la normalitate despre care auzim ca se petrec zil...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (46) – DATORIA DE ONOARE
Dorel SCHOR Recent, intr-o vineri seara, tocmai iesisem de sub dus cand cineva a sunat discret. A deschis sotia, am auzit franturi de dialog in usa si, cand am aparut in largul meu halat de baie cu gluga, care ma transforma in calugar capucin, am vazut un domn si o doamna insotiti de doi adolescenti care priveau curiosi in jur. - Va rugam sa nu va suparati de deranj, a rostit politicos domnul, am venit numai sa va predam o datorie de onoare... Cinci dolari pe care cineva ne-a rugat sa vi-i achit...... Citeste »
Omul Primitiv - Cel Mai Periculos Adversar
de Octavian Lupu
Cand ne gandim la cei care ne sunt adversari, avem impresia ca realitatea din jurul nostru se coloreaza in nuantele maniei aprinse impotriva celor care incearca sa ne opreasca de pe calea pe care mergem. Perdeaua de trairi incinse de o imaginatie furtunoasa se lasa astfel repede asupra constiintei pana la anihilarea completa a ratiunii. Interogatii incisive in genul: „Cum este posibil asa ceva?” ne asalteaza aparent fara raspuns. Si astfel, eforturile noastre ajung sa tinteasca distrugerea celor...... Citeste »
Din Comunitate »
Invitatie la concursul anual de sculptat bostani pentru copii
Laudat sa fie Isus! Doresc sa va aduc aminte ca duminica, 25 octombrie, dupa terminarea Sfintei Liturghii vom avea concursul anual de sculptat bostani pentru copii: Celebrate Fall and Carve that Pumpkin . Cei care aveti copii, si nu numai, va invitam cu drag pentru a petrece impreuna o dupa-amiaza frumoasa. Detalii despre eveniment, impreuna cu fotografii de la evenimentele din trecut, gasiti pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/events/942670315770087/ Daca participati dati va rog goi...... Citeste »
Flux de stiri »
Târgul de carte de la Frankfurt întinde mâna refugiatilor
Cartile sunt un instrument esential de integrare a refugiatilor, care aflueaza in Germania, sunt de parere profesionistii reuniti la Targul de carte de la Frankfurt, care anul acesta a pus la dispozitie numeroase initiative pentru a facilita accesul noilor veniti la literatura, relateaza AFP. La Targul de carte de la Frankfurt, prima manifestatie mondiala de profil, refugiatii pot intra anul acesta gratuit in zilele deschise publicului, sambata si duminica, si sa beneficieze de un ghid avizat. O...... Citeste »
Pomicultorii reclama subventiile mici si taxele mari impuse
Pomicultorii romani nu pot fi competitivi cu colegii lor din comunitatea europeana, in conditiile in care subventiile sunt foarte mici sau chiar inexistente, a declarat pentru AGERPRES, sambata, presedintele Asociatiei Pomicultorilor din Zona Falticeni, Mircea Costisevschi. ''Nu avem subventie la motorina, in conditiile in care, din cate stiu, 50% din acciza la carburat este pentru drum, iar noi agricultorii nu folosim soseaua si daca o folosim si ne prinde Politia ne amendeaza. In Polonia si Un...... Citeste »
Numarul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial (studiu)
Numarul atacurilor cibernetice asupra companiilor a crescut cu 38% in lume in ultimele 12 luni, potrivit unui studiu al cabinetului de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) publicat joi, relateaza AFP. Franta este in mod special afectata de criminalitatea cibernetica, numarul atacurilor informatice crescand cu 51% intr-un an de zile, cu 21 de incidente pe zi, in timp ce pierderile financiare estimate, imputabile acestor incidente, cu crescut cu 28%, la 3,7 milioane de euro pe firma in medie, ...... Citeste »
Misteriosul Pol Sud al planetei Marte într-o noua fotografie realizata de Mars Express
Misteriosul Pol Sud al planetei Marte, zona acoperita de o calota glaciara, este vizibil intr-o noua fotografie realizata de instrumentele de bord ale sondei orbitale Mars Express, apartinand Agentiei Spatiale Europene (ESA). Sursa foto: ESA/DLR/FU Berlin Calota glaciara australa a Planetei Rosii este formata atat din apa cat si din dioxid de carbon si isi schimba forma in functie de anotimpurile martiene. In anul 2004 sonda Mars Express a confirmat faptul ca in compozitia acestei calote glaciar...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page