Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1178 - 20 Iunie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Chiar daca deranjeaza si creeaza reactii de tenta balcanica, trebuie sa va reamintesc ca sunt structurat mental si comportamental pe niste principii foarte stricte si riguroase, desprinse din filosofia lui Lao Tzu, Sun Tzu si completate cu cele regasite in Tao Te Ching, mai mult comune in cele ramase de ......Citeste »
Editoriale »
Comunicat de presa privind propunerea legislativa pentru completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011, Pl-x nr. 361/2014.
Asa cum anuntasem de curand, am inaintat in Parlamentul Romaniei propunerea legislativa pentru modificarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, privind infiintarea Institutului pentru Invatamantul Romanesc in Strainatate, subordonat Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si care prin colaborarea cu Ministerul Afacerilor Externe va stabili organizarea unor astfel de unitati de invatamant cu predare in limba romana, tinand cont de prevederile din art. 32 din Constitutia Romaniei prin care...... Citeste »
The CAESAR Foundation sends a strong signal: The battle for Romania’s democracy is on
The CAESAR Foundation (The Center for Accessing the Expertise of Students and Alumni from Romania) expresses deep concern regarding the negative effects of political decisions on the consolidation of democracy in Romania, as well as on Romania’s image abroad. CAESAR points out that the rule of law applies to each and every citizen equally, without special privileges and without discrimination, as stipulated by Articles 16 and 124 in Romania’s Constitution. Abiding by this principle is an indispe...... Citeste »
Eva Simon: Nu faceti expozitie din români vii!
Totdeauna m-au enervat intrebarile – si voi de cand traiti in Ungaria? de unde v-ati mutat aici? –, indiferent de la cine au venit, de la unguri sau de la romani. De la unguri m-au socat, pentru ca insemna ca nu isi cunosc tara, nu stiu ca in aceasta tara traiesc pe langa unguri si alte popoare. Cu majoritatea ungurilor totusi m-am descurcat mai bine cand le ziceam ca nu am venit de nicaieri, eu sunt din Micherechi. si atunci le pica fisa, cum ca da, da, parca au auzit ca acolo traiesc romani, s...... Citeste »
Politica »
MANIPULARE LEXICALA
GABUREAC SERGIU Clasa noastra politica contemporana a reusit performanta modiala de a trimite in derizoriu greutate unor cuvinte. A fi fost senator, deputat, consilier, presedintele statului, prim ministru, ministru de toate felurile, sau altii functii de mare responsabilitate pentru destinele unei natiuni era inainte de Livolutie un titlu de onoare. Posdecembrist, detinatorii unor astfel de functii sunt in cvasitotalitate rusinea neamului. Cei mai multi nici nu mai au curajul sa circule pe jos ...... Citeste »
Trecere libera peste Prut - E posibil sa se profileze acuzatia de înalta tradare de tara
Guvernul Republicii Moldova a adoptat hotararea 63/2015 prin care se amendeaza cadrul legislativ existent cu privire la documentele in baza carora este permis accesul cetatenilor straini in Republica Moldova. Astfel, cetatenii Uniunii Europene vor avea posibilitatea de a intra pe teritoriul acestei tari in baza cartilor nationale de identitate. Se impune precizarea ca de anul trecut, cetatenii Republicii Moldovei pot calatori fara vize in toate tarile UE, cu exceptia Regatului Unit al Marii Brit...... Citeste »
Vederi de pe prispa - Blestemul lui John Maynard Keynes si greseala majora a lui Karl Marx
de Robert Pugler Nu voi tine o prelegere despre ei. Cine vrea si e interesat poate sa consulte www – ul. E plin de referinte despre acesti economisti pe care-i adulam si acum, cu toate ca de cand le-au sclipit mintea s-au schimbat multe in lume. Blestemul cresterii cu ori ce pret : imi aduc aminte cand eram copil imi faceam impreuna cu tatal meu pantofi de comanda la un cizmar care avea un mic atelier pe langa pasajul Kretzulescu. Langa el era un croitor si putin mai departe armeanul de la cumpa...... Citeste »
DELETE & REFRESH !
de Sergiu Gabureac
Un amic din Piata Universitatii 2013 imi aminteste, usor iritat, ca am votat USL. Corect ! Am votat proiectul USL. Nu PSD, nu PNL ! Atunci, proiectul era necesar pentru inlaturarea infiltratului Sistemului Cripto-Mafiot (SCM) pe Dreapta. De fapt, tot un membru al stangii FSN-iste, cu CV de mafiot 100%. Parlamentul a devenit, astfel, ilegitim, iar guvernul toxic. Si tot mai penal ! Alegerile anticipate sunt singura solutie pentru a pune capat crizei politice declansata zilele acestea si care in c...... Citeste »
Rusia nu mai este un partener strategic al UE
UE trebuie sa reevalueze critic relatiile sale cu Rusia, profund afectate de incalcarea deliberata de catre Rusia a principiilor democratice, valorilor fundamentale si dreptului international, prin actele sale de violenta si destabilizarea vecinilor sai, au spus deputatii miercuri. UE trebuie sa creeze acum un plan de urgenta bazat pe puterea necoercitiva ( soft power ) pentru a contracara politicile agresive si care conduc la dezbinare duse de Rusia, au adaugat ei, prelua?i de Romanian Global N...... Citeste »
Cultura »
135 de ani de relatii diplomatice dintre România si Statele Unite: participarea în premiera în România, la Muzeul National al Satului, a grupului ‘YELLOW BIRD APACHE DANCERS’
de Ioan Iacob
135 de ani de relatii diplomatice dintre Romania si Statele Unite: participarea in premiera in Romania, la Muzeul National al Satului, a grupului ‘YELLOW BIRD APACHE DANCERS’ Aflat intr-un turneu organizat de Biroul de Diplomatie Publica din cadrul Ambasadei SUA, prin programul Arts Enjoy, sub egida Departamentului de Stat – Biroul pentru Educatie si Cultura, Grupul ‘Yellow Bird Apache Dancers’ – S.U.A. ofera in premiera in Romania, in zilele de 20 si 21 iunie (sambata si duminica, de la orele 1...... Citeste »
Aniversare cu evocari si muzica la Budapesta pentru Revista Familia
Asociatia Femeilor Ortodoxe Romane din Budapesta, Centrul Cultural, Pastoral-Misionar „Sfantul Vasile cel Mare , in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura Bihor si cu sprijinul Autoguvernarii Romanesti din Sectorul XI, Budapesta, organizeaza un program cultural romanesc cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintarea revistei „Familia (Pesta, 17 iunie 1865) scrie Foaia Romaneasca preluata de Romanian Global News. In cadrul programului, dl Lucian Silaghi, directorul Directiei Jud...... Citeste »
Valori ale istoriei, culturii si civilizatiei din România în carti si albume recente, vor fi expuse la New York
La sediul Institutului Cultural Roman de la New York, in perioada 22 iunie – 3 iulie a. c., va fi deschisa o expozitie de carti si albume stiintifice recente din Romania, consacrate unor valori definitorii ale istoriei, culturii si civilizatiei nationale. Volumele au facut parte din zestrea editoriala etalata, la standul organizat de ICR New York, in cadrul ultimei editii a BookExpo America (Javits Center, New York City, 27 – 31 mai), marele targ de carte la care tara noastra a fost prezenta pen...... Citeste »
BANCA AMINTIRILOR (9) - ÎN TARA MOTILOR
George GOLDHAMMER Am scris aceasta minunata „amintire” ramasa in urma excursiilor pe care le-am facut pe „taramul motilor”, locul unde, dupa ale mele gusturi si placeri, este un real „rai pe pamant . Am colindat deseori prin el si imi amintesc cu drag de „Cetatile Ponorului” si de „Valea Galbenei”. As dori mult sa pot retrai acele zile, dovada certa ca au fost minunate. Ele s-au imprimat adanc in memoria mea selectiva alaturandu-se la cea ce a fost placut si frumos in viata. *** Pornim la drum c...... Citeste »
Razboiul de alaturi...
de Nina Gonta
Soldati ucraineni la Baltatesti, la statiune. Se odihnesc si se refac aici, la bai. Unul cu mana ce zburata-a fost... A suferit N operatii... acum o are, e la loc, dar ce folos, ca moarta e... Doctorii piele i-au scos din corpul lui... cu muschi, cu tot... Nu prea i-a folosit, ca mana lui nu va mai fi nicicand, cum... din nastere, a fost. Altul... e cu picioarele, de la genunchi in jos, ambele, de fier... Cu zambetul pe buze, in jur se uita... bland, impaciuitor. E tanar, de numai 23 de ani... o...... Citeste »
Românii in viziunea unui britanic (Paul Wood)
de Preot Constantin Alecse
Romanii in viziunea unui britanic (Paul Wood) Romanii. Sigur ca oamenii reprezinta motivul principal pentru care iti place orice tara, dar peisajele de la tara si centrul istoric cam daramat al Bucurestiului sunt imediat pe lista. Romanii sunt latini, inconjurati de maghiari si slavi, uitati in partea gresita a Europei unde, surprinzator, indura an de an ierni nemiloase. Desi sunt saraci comparativ cu altii, oamenii par mai fericiti decat in cele mai multe tari. Sunt deschisi, prietenosi, calzi,...... Citeste »
8 IUNIE 2015, NICOSIA: FESTIVALUL IEI (LA BLOUSE ROUMAINE)
1024x768 Veronica IVANOV Ramona Filip: „Este responsabilitatea noastra sa promovam IA ROMANEASCA si o sa transmitem generatiei viitoare” FESTIVALUL IEI la Nicosia a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului. El marcheaza 55 de ani de relatii diplomatice Cipru - Romania si 20 de ani de existenta a Aliantei Romanilor din Cipru. Cristian Voicu, Ministru Consilier la Ambasada Romaniei la Nicosia a fost invitat sa rosteasca un mic discurs la deschiderea Festivalului. Cristian Voicu: „...... Citeste »
Modelul Antim
Isabela Vasiliu-Scraba, „Modelul Paltinis” si „Modelul Antim” (sau Inutile liste bibliografice oferite de Noica si lecturi de poezie religioasa in casa boiereasca a Olgai Greceanu) Sursa: https://isabelavs2.wordpress.com/constantin-noica/isabelavs-noicaolga/ Mircea Eliade a inceput capitolul „Nasterea crestinismului” cu povestea prigonitorului Saul calatorind de la Ierusalim la Damasc in momentul in care „o lumina din cer, ca de fulger, l-a invaluit deodata. Si, cazand la pamant, a auzit un glas...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (39) – PREMIUL NOBEL PENTRU GHICIT
Dorel SCHOR Suntem dispusi in forma de stea de mare. De fapt, madam Gurnist e steaua, in jurul ei ne aflam numai vecinii barbati si o ascultam curiosi. - Prietenei mele din Ierusalim i s-a intamplat o nenorocire mare, ceva de necrezut. Sotul ei era intr-o deplasare in Cipru... Nu stiu ce si cum devine cazul si se intoarce dumnealui mai devreme... Tocmai cand se afla la ea in vizita un prieten din tinerete, un turist din America... - Cunoastem noi, zice sec Boris Glazpapier. Capitalistii astia, d...... Citeste »
Santinela Cosmica din Mijlocul Desertului
de Octavian Lupu
Privirea sa strabatea spatiile nesfarsite ale cerului. Cu bratele deschise catre orizontul albastru, statea inaintea soarelui ce se profila cu raze stralucitoare in acea dimineata calduroasa a verii de curand venite pe acele meleaguri. Nu era un om, ci doar o masinarie complicata ridicata in mijlocul desertului de piatra pe un munte cu o inaltime de peste doua mii de metri. Dar interiorul sau ingenios, alcatuit din miliarde de circuite electronice legate la un calculator central, raspundea aseme...... Citeste »
Flux de stiri »
Informatii utile pentru românii care doresc sa se repatrieze
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Joi, 30 Iulie 2015 Pretutindeni/Romanian Global News Conform legii romane, o persoana poate avea un singur domiciliu (locul stabil unde locuieste), celelalte adrese (inclusiv cele din strainatate) fiind resedinte. Stabilirea domiciliului in Romania comporta doua situatii: Repatrierea – pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate (conform pasaportu...... Citeste »
Peste jumatate din rezervele subterane de apa ale planetei se epuizeaza rapid (studiu)
Peste jumatate din rezervele subterane de apa din lume se epuizeaza in ritm alert, potrivit unui studiu aparut marti in revista 'Water Resources Research', elaborat pe baza datelor obtinute de sateliti ai Agentiei spatiale americane (NASA), informeaza EFE miercuri. In perioada 2003-2013, din cele 37 mari rezerve subterane de apa ale planetei, 21 au pierdut cantitati de apa mai mari decat cele pe care le-au primit. Iar in cazul a 13 dintre cele 21, nivelul apei a scazut considerabil. Situatia est...... Citeste »
DOCUMENTAR: 800 de ani de la semnarea Magna Carta Libertatum
La 15 iunie 2015 se implinesc 800 de ani de la semnarea Magna Carta Libertatum. Marea Carta a Libertatilor este privita in mod traditional ca piesa de temelie a constitutionalismului britanic, potrivit volumului ''Enciclopedia Universala Britannica'' (2010). Foto: (c) magnacarta800th.com Documentul ce garanta libertati politice in Anglia a fost elaborat la Runnymede, o campie de pe malul Tamisei, si a fost semnat la 15 iunie 1215, de regele Ioan supranumit ''fara de ?ara'' (1199-1216) la presiun...... Citeste »
Ungaria va construi un gard de 4 metri de-al lungul frontierei cu Serbia pentru a opri imigratia ilegala
Ungaria va construi un gard inalt de 4 metri de-a lungul granitei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranti ilegali, a declarat miercuri ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, dupa sedinta de guvern, transmit Reuters si MTI. 'Imigratia este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Uniunea Europeana astazi. Statele UE sunt in cautarea unei solutii (...), insa Ungaria nu isi poate permite sa mai astepte', a afirmat Szijjarto, citat de Reuters. 'Vorbim despre o int...... Citeste »
Sarbatoare în lumea astronomica: Descoperirea celei mai luminoase galaxii din Univers, CR 7
O echipa internationala de astronomi a descoperit galaxia cea mai luminoasa si mai stralucitoare din Univers, numita prescurtat CR7, care are inclusiv indicii ale primelor stele formate dupa Big Bang, a anuntat miercuri Universitatea din Lisabona, transmite EFE. Sursa: twitter.com/d_sobral Numele stiintific complet al galaxiei este COSMOS Redshift 7, a carui versiune prescurtata, CR 7, este o aluzie la 'cel mai stralucitor astru' al fotbalului portughez, Cristiano Ronaldo. CR7 este de trei ori m...... Citeste »
OPINIA NUTRITIONISTULUI Alimentatia organica
Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii iar in urma producerii lor mediul inconjurator nu a avut de suferit, sustin specialistii. Potrivit acestora, pentru a se considera organica, productia agricola sau zootehnica trebuie sa se desfasoare conform principiilor ecologice, timp de minimum 3 ani. Productia de legume, fructe...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page