Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1171 - 2 Mai, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Desi sunt familiar cu aforismul lasat umanitatii - sau mai corect celor care considera educatia ca o protectie mai buna a libertatii decat o armata stabila - educatioan is a better safeguard of liberty than a standing army - de scriitorul american Mark Twain, in tara noastra avem aceste nespus de pretioa......Citeste »
Editoriale »
Selectia eronata si declinul pregatirii
de Andrei Marga Tot mai des la noi nu se decide la timp, iar de prea multe ori deciziile sunt inadecvate. Iata trei exemple recente. La Mioveni, angajatii Dacia-Renault, in frunte cu directorul general, s-au reunit intr-un miting pentru a cere nu mariri de salarii, ci ceva in interes general: constructia fara intarziere a autostrazii Pitesti-Sibiu. Cerere fireasca din partea unui producator important de automobile! Imi amintesc satisfactia traita in sedinta de guvern din 1999 in care s-a aprobat...... Citeste »
Eva Simon: Incompatibilitatea care ne încurca viata
De luni de zile se tot impiedica de acest cuvant urat si lung – incompatibilitate - Autoguvernarea pe tara a Romanilor din Ungaria. Un cuvant care nici in ungureste nu suna nici mai bine, nici mai scurt: összeférhetetlenség. Incompatibilitatea inseamna, in explicatie juristica, o stare de nepotrivire intre doua functii, profesii sau sarcini, care fac ca o persoana sa nu le poata exercita ori ocupa in acelasi timp. Pana la alegerile minoritare din toamna anului trecut, o persoana putea fi, in ace...... Citeste »
Împotriva falsificarii istoriei - 10 mai, Sarbatoare Nationala a României?
Prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Membru A.O.S.R. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, 22 aprilie 2015, cu 294 voturi „pentru”, unul impotriva si 6 abtineri propunerea legislativa privind proclamarea zilei de 10 Mai sarbatoare nationala. Diletantii si sfertodoctii istoriei au marcat o victorie bazata pe fals. Va prezentam o opinie avizata a unui istoric de marca, domnul prof. univ. dr. Ioan Scurtu. (Redactia ART-EMIS). Anul 2015 a oferit din nou ocazia unor diletanti si unor politicieni int...... Citeste »
Politica »
Iohannis si Diaspora, s-a rupt lantul de iubire: «Mai bine ocupa-te de românii de acasa»
In urma nu cu mult timp, orice referire la Iohannis era intampinata cu urale, reale si virtuale. Presedintele care a cistigat alegerile cu scoruri ametitoare in diaspora devenise cel mai iubit dintre romani. Cei mai multi romani au votat in Italia, unde Iohannis a obtinut 88,59% din voturi. In Germania a obtinut 96,06%, dar au fost sectii unde a trecut de 97%: Bonn 97,12%, München 97,87%. E de zilele trecute stirea despre Nursultan Nazarbaiev care a castigat alegerile prezidentiale din Kazahstan...... Citeste »
Dupa ce 400.000 de rusi si-au luat case în Bulgaria, rusii au luat în vizor Ungaria pentru achizitii de proprietati
Ca pentru rusii din clasa de mijloc Bulgaria a devenit deja un loc preferat pentru achizitionarea unei a doua locuinte nu mai este un secret. Insa rusii au devenit cei mai mari cumpa¬ratori extracomunitari de active imobiliare si din Ungaria, fiind interesati mai ales de proprietati rezidentiale, scrie Budapest Business Journal citat de www.independent.md, preluat de Romanian Global News. In Ungaria au fost vandute anul trecut 1.815 proprietati nonagricole catre investitori straini. Rusii au rep...... Citeste »
Presedintele ceh a înebunit! Acesta a declarat ca este convins ca UE va deveni parte a Federatiei Ruse
Presedintele ceh Milos Zeman a declarat ca este increzator ca, in viitor, UE va deveni parte din Rusia. Seful statului ceh a afirmat acest lucru in direct intr-un interviu pentru un post de radio din Cehia, citat de www.paginaderusia.ro, preluat de Romanian Global News. „Pe termen lung, Federatia Rusa va deveni membra a Uniunii Europene. Daca nu va place, puteti considera ca UE va intra in Federatia Rusa „- a declarat el, potrivit Tass. De asemenea Zeman a pledat pentru o neintarziata reluare a ...... Citeste »
GSM MIGRATORII (tableta sf de weekendul asta)
GABUREAC SERGIU MIGRATORII Sa recapitulam. Dupa retragerea romanilor, peste teritoriul de la poale de Carpati au inceput sa apara migratorii. Stiti cum e ? Tata avea in curte pomi fructiferi si vreo 200 de butuci de vie. Dupa ce muncea primavara sa o cotorasca, sa o lege, sa o sape, vara sa o praseasca, sa o stropeasca de doua-trei ori, toamna cand strugurii dolofani de condera, nohan, tartara, 1001, 100... si nu mai ce soiuri se coceau apareau graurii. Sute de grauri se instalau pe tacute pe fi...... Citeste »
Cultura »
Ziua Universala a Iei în Washington, DC
Madalina Corina Diaconu Ne vom alatura si anul acesta tuturor celor care sarbatoresc “Ziua Universala a Iei” in perioada 20-24 iunie. Pentru a marca acest eveniment la Washington DC, ne vom intalni duminica, 21 iunie la ora 17 in piata / parcul Lafayette din fata Casei Albe (1600 Pennsylvania Avenue, NW, Washington, DC). In acea zi, romanii si iubitorii Romaniei sunt provocati sa poarte ia, splendida bluza a portului popular, sau camasi traditionale romanesti. Participantii la eveniment sunt dea...... Citeste »
Apel la actiune pentru salvarea Palatului Brukenthal, cel mai important monument baroc din Transilvania
Muzeul National Brukenthal anunta lansarea campaniei White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste intunecata] pentru restaurarea Palatului Brukenthal. Descrierea campaniei Gen: Campanie pentru o cauza Titlu: White Palace – Dark Story Organizatori: Muzeul National Brukenthal si Asociatia Brukenthalia Partener unic: Deine Lakaien, Germania Actiune: Petitia Durata: 1.03 – 31.05.2015 Scop: Constientizare asupra starii de degradare a Palatului Brukenthal si a necesitatii restaurarii cladirii. ...... Citeste »
CENTRUL BUCOVINEAN DE ARTA PENTRU CONSERVAREA SI PROMOVAREA CULTURII TRADITIONALE ROMÂNESTI CERNAUTI
C O M U N I C A T In perioada 30 aprilie – 3 mai 2015, Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti Cernauti desfasoara una dintre cele mai de amploare actiuni culturale din Regiunea Cernauti, editia a XI-a a Festivalului-concurs International de muzica populara romaneasca ”IN GRADINA CU FLORI MULTE”, care actualmente face parte din proiectul MIS-ETC 2557 „Educatia artistica si culturala in contextul cooperarii transfrontaliere durabile”, implementa...... Citeste »
Corneliu Leu – writer on the same wavelength as Mark Twain - An American viewpoint
A APARUT Michael M. Dediu Corneliu Leu Writer on the same wavelength as Mark Twain -an American viewpoint- DERC Publishing House Tewksbury (Boston), Massachusetts, U. S. A. 2 Copyright ©2015 by Michael M. Dediu All rights reserved Published and printed in the United States of America Library of Congress Control Number: 2015904110 Dediu, Michael M. Corneliu Leu – writer on the same wavelength as Mark Twain An American viewpoint ISBN-13: 978-1-939757265 1-2226037281 05645D 25KC6A22 1-10T8PIA 1-10T...... Citeste »
O NOUA APARITIE EDITORIALA SEMNATA DE SABINA MADUTA
Cristina PUSCAS „Niciodata Liman” un volum despre dragostea de poezie Intr-o atmosfera calda si prieteneasca a avut lansarea celui de-al cincilea volum de poezii al poetei Sabina Maduta, intitulat „Niciodata Liman”, un volum selectiv, care va reuni si numeroase poezii noi. Evenimentul a fost organizat in sala de festivitati de la Caminul Preotesc, de pe strada Roman Ciorogariu, in prezenta protopopului ortodox de la Oradea, pr. Dorel Octavian Rusu. Sabina Maduta s-a nascut la 3 martie 1937, in s...... Citeste »
Balada grosilor de-obraz
de George Petrovai
Facuram ochi pe vremea cand traia numai pe sponci hotia – azi, prin abile sforarii, n-o mai incape Romania, o bila alba pentru noi - cei care butonam puterea – ca-n fata legii-s toti egali acei ce ne urmeaza vrerea. Iar vrerea noastra-i ca o ploaie peste campiile-nsetate: Dup-osteneala pentru toti, vrem doar de pace s-avem parte! Sa fie oare mult prea mult ce cerem unor fosti fartati, cand stim ca crestinismu-ndeamna sa ne iubim ca niste frati?! Iertare, striga omenia acasa pe-ast picior de plai...... Citeste »
ZICERI (151/152) - PROVERBE COMBINATE & ÎNTÂMPLATOR
Dorel SCHOR PROVERBE COMBINATE · Nu toti analfabetii erau sefi, dar toti sefii erau analfabeti. · Tipii foarte activi nu pierd vremea cu ginditul. · Ignorant e cel care nu stie ca nu stie... · Diplomatul gandeste de doua ori inainte de a nu spune nimic. · Fiecare doarme cum isi asterne si moare singur (M.R.Iacoban). · Dracii se afla in detalii, dar nu numai acolo. · Poti sa crezi intr-o ideie, dar ceva mai putin in ideologi. · Oamenii mediocri dorm cel mai bine... · Daca ai fost muscat de sarpe,...... Citeste »
Dumitru Ichim - Poezii
(Kitchener, Ontario) CANTEC PENTRU LUNA MEA Apele si cu paunii mi-adormeau pe hoata lunii: ''Dormi, trag clopotul de raza vis din mugur s-ai de paza. Dormi, ca steaua in smaralda cand in umbra ei se scalda. Dormi, ca rasuflatul ierbii cand il beau cu ochii cerbii... Obosit e nucul, credu-l, tot cercand sa-adoarma iedul. Macu-nfofolit in rochii si-a-nchis sufletul si ochii. Somn din stea izvorul beu-l sa-si adape curcubeul. Unde-o fi ultimul tril? Dupa vis, tiptil, tiptil somn usor, pe ape line, ...... Citeste »
MIHAI MERTICARU - Poeme
O NOUA GALAXIE Cu trup de fum si ochi de vijelie, Iubirea-si taie prin granit fereastra, Infiltrandu-se-n fiinta noastra Cu pasi flamanzi si simturi o mie. In suflet gri cu inima albastra, Isi zideste o noua galaxie Al carei cer in fiecare zi e Involta floare ori lacrima salmastra. Extrasa din necuprinsul nepatruns, Din divinitate si omenesc blestem, Fericire, durere s-au intrepatruns. Intrebare straveche fara raspuns. Lumina de aur ori de necazuri ghem, Altceva mai scump pe lume nu avem. EA E A...... Citeste »
Din Comunitate »
Los Angeles - Trei Anunturi
Cristos a inviat! Doresc sa va rapesc atentia cu trei anunturi care au de-a face cu diverse activitati din zona aceasta: 1. Astazi, sambata, 2 mai, incepand cu ora 6pm va avea loc un spectacol romanesc la biserica ortodoxa din Verdugo care-i are ca protagonisti pe Costel Busuioc, Lia Lungu si altii. Pentru mai multe detalii vedeti prima imagine atasata. 2. Maine, duminica, 3 mai, la scoala unde avem noi biserica in Tustin mexicanii organizeaza o zi festiva cu ocazia zilei lor nationale. Vor fi m...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Publicitate intr-un magazin: “sampon Amnezia: uiti de matreata!” * Reclama unui institut de cosmetice: Nu flirtati cu femeia atragatoare ce iese de pe poarta noastra! S-ar putea sa fie soacra dumneavoastra. * Anunt la o gradinita: Nu luati in seama ceea ce zic copiii ca fac aici, pentru ca nici noi nu luam in seama ce zic copiii ca faceti voi acasa! * In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe o cladire din Londra a fost lipit urmatorul afis: “Inrolati-va in armata la parasutisti. In ziua d...... Citeste »
Flux de stiri »
AVERTISMENT militar de la Pentagon: Rusia pune presiune pe România
Autor: Cristi Selaru, Redactor Adjunctul misiunii SUA la NATO, Earl Litzenberg, considera ca, prin declaratiile publice agresive din ultima perioada, Federatia Rusa incearca sa puna presiune pe state precum Romania, dar apreciaza ca aceasta tactica este contraproductiva intrucat nu face decat sa creasca determinarea Romaniei si a NATO de a face pasii necesari pentru asigurarea securitatii Aliantei. Intrebat la o masa rotunda cu jurnalistii organizata miercuri de Ambasada SUA la Bucuresti cum se ...... Citeste »
Bogdan Gavrila: Tot ce cautati în mediul digital ajunge sa va defineasca, se formeaza un profil electronic
Unul dintre coordonatorii volumului Romania noului val , Bogdan Gavrila, voluntar la Centrul de Resurse pentru Societatea Civila, a declarat miercuri, la dezbaterea cu tinerii de la Universitatea 'Petru Maior' din Targu Mures, ca in mediul digital clientii dicteaza tipul de continut si ca tot ce cauta un client pe Internet ajunge sa il defineasca, intrucat pe baza cautarilor sale i se va forma profilul electronic. Foto: (c) Liviu SOVA / Arhiva AGERPRES 'Un politician mi-a spus ca pe Facebook sun...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page