Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1157 - 24 Ianuarie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler In ciuda stadiului alarmant de degradare la care a ajuns actuala America, trebuie admis ca aceasta fosta unica democratie a lumii a fost fondata de intelectuali de exceptie, de adevarati elitisti, persoane de o cerebralitate aparte, fara existenta carora atat Declaratia de Independenta cat si Constitutia......Citeste »
Editoriale »
PRIMIM DE LA CITITORI - Constiinta, valoare...
Hallo mr Dwight, foarte interesant ultimul editorial din Clipa ! Din pacate CONSTIINTA si VALOAREA sunt tot mai de domeniul trecutului in dregatoriile publice ... Non valorile sunt promovate pe toate meridianele, parca e mana diavolului... De exemplu, am ajuns, in Romanica, s-o vedem si pe-asta: unii demnitari, invatati cu TROACA, isi umplu buzunarele cu euro direct din sacose (chiar in birouri ministeriale !!!) si nu le pasa de lege, nu le pasa de semenii lor, nu le pasa de nimic... O zi frumoa...... Citeste »
Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Unirii
Washington, 23 ianuarie 2015 Dragi compatrioti, Marcam astazi implinirea a 156 de ani de la maretul act al Unirii Principatelor Romane, etapa cruciala pentru evolutia Romaniei moderne si, totodata, un bun prilej de a reflecta asupra unor valori fundamentale. Este o zi cu semnificatii majore pentru istoria si identitatea noastra nationala, o zi care ne aminteste ca forta unui popor sta in solidaritatea si in determinarea sa. Actul de la 1859 a fost unul de vointa politica si de solidaritate natio...... Citeste »
Los Angeles, California - Unirea Pricipatelor, Ziua Culturii Nationale Române, comemorarea poetilor Mihai Eminescu si Grigore Vieru
Implinirea celor 165 de ani de la nasterea poetului national al Romaniei, Mihai Eminescu, s-a omagiat la Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Los Angeles, California, duminica 18 Ianuarie 2015, la finele Sfantei Liturghii. S-a comemorat de asemenea Unirea Principatelor Romane, si cei 6 ani de la trecerea in eternitate a marelui poet basarabean Grigore Vieru (2009). S-a slujit un parastas de obste, in cadrul caruia s-au pomenit infaptuitorii Unirii Principatelor Romane, marele Mihai Eminescu, poet...... Citeste »
Urmari ale terorismului actual
de Andrei Marga Atacarea redactiei Charlie Hebdo, din Paris, ne arata ca terorismul ultimelor decenii si-a dezvoltat caracteristicile. De-a lungul timpului, el a fost sprijinit dinauntrul unor state. Acum, miscarile teroriste vor sa-si constituie un stat – „Statul islamic”. Fiind pregatite militar, alimentate financiar si inspirate (dupa cum marturiseau atacatori din capitala Frantei) de personalitati religioase, actiunile lor se reduc si mai putin la gesturile unor razleti. In plus, aceste misc...... Citeste »
Comunicat de presa - Victor Ponta demonstreaza ca nu a înteles nimic din rezultatul alegerilor prezidentiale
PNL Diaspora dezaproba im termenii cei mai duri numirea fostului Ministru Delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii. Dorim sa reamintim opiniei publice faptul ca Stanoevici se numara printre principalii vinovati ai esecului organizarii sectiilor de votare din strainatate, motiv pentru care a si fost remaniat in urma cu aproximativ o luna. De asemenea, domnia sa a afisat o atitudine constant aroganta la adresa romanilor din Di...... Citeste »
Congresmenul Loretta Sanchez - intalnire cu romanii la Misiunea "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California
Fr. Chris Terhes Congresmenul Loretta Sanchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congres, a vizitat comunitatea greco-catolica Sf. Ioan Botezatorul din Tustin, California, pe data de 18 ianuarie 2015 cu ocazia celebrarii hramului bisericii si a cinci ani de existenta a comunitatii. Aceasta a fost invitata sa se adreseze comunitatii de romani, ocazie cu care a vorbit despre relatia dintre Romania si Statele Unite, pericolul rusesc si faptul ca aceasta comunitate a fost o punte...... Citeste »
NOTA REDACTIEI
Dupa peste 20 de ani de activitate voluntara, perioada in care fara falsa modestie am cheltuit marea majoritate a resurselor financiare proprii, revista poate fi lecturata pe site-ul electronic www.clipa.com. Deja ne putem bucura de de sosirea unor reactii pozitive tocmai din frumosul, cochetul si pitorescul oras Tg. Mures, de unde doamna Stefania Pergel, dupa lecturarea numarului 1155, apreciaza stilul, gradul de cultura, limpezimea ideilor, complexitatea revistei si multitudinea de sfaturi de ...... Citeste »
Politica »
Mesaj din SUA pentru România
As vrea sa nu fiu patetic si nici sa va panichez. Textul de mai jos este o scurta conferinta - sustinuta astazi intr-unul din amfiteatrele Facultatii de Drept - de Wess Mitchell, presedintele CEPA. Detalii despre autorul conferintei veti gasi la finalul acestui articol, la fel si despre CEPA. Dar mai important decat autorul sau acronimul CEPA este textul conferintei in sine. Cititi-l cu atentie! Raspanditi-l, faceti-l sa circule, incercati sa convingeti cat mai multi romani sa citeasca aceste ra...... Citeste »
Securitatea Nationala între teza Presedintelui Camerei Deputatilor si antiteza Presedintelui Curtii Constitutionale
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Cine-l struneste pe Zgonea? „Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat (15.01.2015) ca Legea „Big Brother” (Legea 82/2012) si Legea cartelelor prepay sunt urgente si necesare pentru ca sistemul de siguranta nationala sa functioneze.” „Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (C.C.R.), Augustin Zegrean, a afirmat (15.01.2015) ca asa numitele legi „Big Brother” au fost deja verificate in vara anului 2014, fiind declarate neconstitutionale, ...... Citeste »
UNDE ESTI TU TZEPES DOAMNE ?...........
de Robert Pugler
(actualitatea islamica europeana) As continua versurile lui Eminescu dar ma tem ca nu stiu sa-i discern pe misei de nebuni. Dupa mine nu exista deosebire intre ei si astfel din doua cete ajunge una pe care trebue s-o punem pe foc. Si anume pe nebunii care au devenit misei si pe miseii care au innebunit deabinelea. Ceea ce se intampla azi in lume nu mai are nimic de-aface cu analize metodice, masuri politice sau opiniile unei lumi civilizate. Ori cate creioane am ridica in sus si le-am arata lumi...... Citeste »
CINEGETICA
Constantin-Stefan SELARU De-abia se terminase razboiul si viata dadea zor ca sa reintre in drepturile ei in vreme ce timpul ii impingea de la spate pe care mai ramasesera ca sa-si reia fiecare rosturile pentru ca, unora fie ca nu li se cunostea soarta adica, daca mai traiesc ori nu, despre altii se primisera scrisori de pe la comenduire ca au fost inmormantati care pe unde le-a fost scris ca sa-si incheie socotelile cu viata iar altii mai apareau din cand in cand fie tarandu-se sprijiniti in car...... Citeste »
PLEACA PONTA !
de Sergiu Gabureac
N-au trecut bine sarbatorile si cortina teatrului politic s-a ridicat pentru primele telenovele ale noului sezon. Udreniana, dupa vizita deconspirata de la Paris cu amica Bica, se vede tot maI ocolita. Insusi protectorul se face acum ca ploua, amintindu-si brusc ca are nepoti de crescut ! Interesant cum il tot resuciteaza mass media pe Demis cautandu-i potcoavele, ce nu mai scot scantei la ora cucului de seara. Deja, peste tara e o liniste benefica. O sa ne obisnuim cu cuvintele putine, dar plin...... Citeste »
Cultura »
EROII NU MOR NICIODATA - SARJA DE LA PRUNARU -
Elena BUICA Astazi simtim ca prin sufletele noastre sufla un vant rece nascut din golurile cartilor de istorie, sau din faptul ca eroii nostri nu sunt destul de cunoscuti si respectati, ca nu ne amintim cum trebuie de gloria pe care le-o datoram. Totusi, in adancul nostru, e vie credinta ca EROII NU MOR NICIODATA. Aceste ganduri le traiesc mai intens de fiecare data cand ajung in tara si in drumul meu de la Bucuresti pana in comuna natala, Tiganesti, cu 30 de kilometri inainte de a ajunge in Ale...... Citeste »
MODELUL HIPERREALITATII MULTIPLE SI CRIZA DE IDENTITATE A MESAJULUI TRANSMIS
Magdalena ALBU Cand scrii H1, H2, ... , Hn, cititorul are dintr-o data impresia ca se afla fata in fata cu alura binecunoscuta a unui sir matematic infinit, format din elemente stabilite anterior. Unii se vor speria cu siguranta de acest lucru, matematica fiind o disciplina destul de lipsita de atractivitate pentru foarte multe persoane. Insa trebuie specificat de la inceput faptul ca insiruirea cu pricina are o legatura de tip ombilical cu ceea ce denumim generic comunicare mediatica. Mai intai...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (20) – F... !
Dorel SCHOR Cam in acelas timp calendaristic, domnul Leopold Gurnist primi instiintarea ca va iesi la pensie, iar Matilda, nevasta-sa, ii facu un apropo elegant cu privire la data casatoriei lor. Se implineau exact patruzeci de ani de cand isi unisera destinele la bine si la mai putin bine. Leopold analiza atent viitoarea pensie si plusurile care i se cuveneau ca despagubire, bonusurile cuvenite pentru ca nu fusese mult timp in concediu medical si premiul pentru constinciozitate si ajunse la con...... Citeste »
LACRIMILE LUCEAFARULUI LA PUTNA 2015
Gheorghe Constantin NISTOROIU „Dimineata, la Putna, de ziua nasterii sale, Eminescu a plans. Eu am plans mai tarziu, seara. Sa curga lacrimile fiecaruia pe rand...” Dorul de Eminescu nu s-a stins inca, cum s-a vrut sau cum se doreste de detractori salahorii imbibati in pacura calomniei, de epigoni, de sfertodocti, de infractorii culturii, de delicventii moralei crestine ori eruditii balmajelilor academice. Dimpotriva, Dorul de Luceafar desi nu mai curge ca o revarsare de cascada el curge tainic,...... Citeste »
Octavian Lupu - Artistul Traducator si Capodopera Sa
Traducatorul atingea cu sfiala paginile ingalbenite de vreme ale manuscrisului vechi de mai multe secole. Cu miscari atente ale degetelor, el deslusea slovele stravechi, ce pareau sa straluceasca viu sub lumina lampii de petrol agatate deasupra mesei de lucru. Nu se grabea sa scrie pe coala alba in care adauga pe rand nestematele pretioase ale unei gandiri strabune. Surprinzator, ele alcatuiau propozitii si fraze ce prezentau o neobisnuita asezare a cuvintelor, complet diferite de stilul vorbiri...... Citeste »
SCRISOARE PENTRU CRISTINA
Adina ROSENKRANZ-HERSCOVICI In memoria prietenei mele Cristina Ioana Stusiac-Cucu (1948-1997) Draga mea, sunt saptesprezece ani de cand ai plecat in nefiinta si m-ai lasat ca pe un pui golas ce si-a pierdut subit puful prunciei. Cum nu mi-am dat eu seama de nimic in vara aceea cand ne-am revazut, cand ti-am dat inelul care ti-a placut, care fusese cu multa dragoste ales?! M-am perpelit in zilele acelea, cand am aflat ca nu te simti prea bine. In jurul tau plana numai misterul. Nici nu-ndrazneam ...... Citeste »
Religie »
MISTERUL VIETII…
de Prof. Dumitru Buhai
Privesc in jurul meu si-s cuprins de-un sfant mister Ce ma inunda, imi da bucurie si ma atrage spre Cer. Vantul adie si canta, iar razele soarelui dau viata Naturii trezite de-al pasarilor tril dis-de-dimineata… Speranta si dorul, ca o faclie, renasc echilibrul divin Cand inteleg ca sunt creat si traiesc un ciclu de mit: Sa ma nasc, sa-nfloresc, ca apoi, in pamant sa revin, Iar al meu suflet sa-si ia zborul spre Cer, deplin fericit. Este un ciclu-n viata mea ce se repeta, ca-ntr-o spirala: M-am ...... Citeste »
DESPRE OCAZII SI DECIZII
Marina GLODICI Daca meditam putin asupra existentei noastre si ne situam in spatiu si timp, fiecare zi este o ocazie si o buna oportunitate de a jubila viata in misterul ei innoitor invaluit in lumina bunatatii divine fara margini si eterna. Fiecare clipa constituie un moment favorabil daca stim sa ne bucuram de circumstantele bune pe care le avem si sa le ignoram pe cele rele pentru a putea fi linistiti in profunzimea mintii si inimii. Dar, oare, suntem noi oamenii ocaziilor si ale oportunitati...... Citeste »
Sport »
Schi alpin: Lindsey Vonn a doborât recordul de victorii în Cupa Mondiala
Schioarea americana Lindsey Vonn a doborat recordul de victorii in Cupa Mondiala de schi alpin, dupa ce a inregistrat luni cel de-al 63-lea sau succes in aceasta competitiei, impunandu-se in slalomul super-urias de la Cortina d'Ampezzo (Italia). Foto: (c) Stringer / REUTERS Campioana din Statele Unite, in varsta de 30 ani, care duminica a castigat proba de coborare gazduita de aceeasi statiune italiana, a reusit astfel sa o devanseze pe legendara schioare austriaca Annemarie Moser-Proell, care a...... Citeste »
Fotbal: Toate cele 9 meciuri ale unei etape din Liga I vor fi transmise de Digi Sport
Toate cele 9 meciuri ale unei etape din Liga I de fotbal vor fi difuzate de Digi Sport, potrivit unei precizari remise AGERPRES. Foto: (c) DAVID PASARIS/ AGERPRES ARHIVA Digi Sport va difuza toate cele 9 meciuri ale unei etape, fara a percepe clientilor costuri suplimentare la abonament. Dupa cum s-a anuntat vineri, meciurile de fotbal din Liga I si Cupa Ligii vor putea fi urmarite gratuit in reteaua RCS & RDS, la Digi Sport. AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu)... Citeste »
Din Comunitate »
Anunt
Caut lideri capabili, varsta minima 18 ani, pentru 2 companii de succes. Cei interesati, va rugam trimiteti mesaj la E-mail: leadersmrc@gmail.com sau Text la 1360-513-0450 cu posibilitatea de a utiliza Viber.... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Interpretare Gigel merge pentru prima data la concert: - Ei, cum a fost intreaba mam'mare la intoarcere. A cantat bine orchestra? - Nu prea grozav. La cererea publicului au fost obligati sa reia cateva piese! In anul 3000 - In fine, ne putem odihni si noi un pic. Copiii au plecat in excursie pe Marte! Compensatie Intrebat despre succesul reusitei personale in viata, un mare industrias a raspuns: - Succesul in afaceri il datorez primei mele sotii; iar pe cea de-a doua sotie o datorez succesului i...... Citeste »
Flux de stiri »
Aurescu sustine necesitatea combaterii cauzelor terorismului la nivel european
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, la Bruxelles, la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, ocazie cu care a reiterat condamnarea atacurilor teroriste de la Paris si a subliniat ca este extrem de important sa fie combatute si cauzele terorismului, masurile de aplicare a legii fiind necesare, dar nu si suficiente, precizeaza un comunicat de presa remis AGERPRES de catre MAE. Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES ARHIVA In cadrul reun...... Citeste »
Turistii britanici, interesati de conace si castele din judetul Covasna
Numarul turistilor britanici care viziteaza judetul Covasna a crescut in ultimii ani, acestia fiind interesati indeosebi de conacele si castelele din zona, afirma managerul Agentiei Transilvania Tourist Service, Laszlo Endre. Foto: (c) Malina NEGREA / AGERPRES FOTO El pune acest lucru si pe seama publicitatii facute de printul Charles al Marii Britanii, care detine mai multe proprietati in Ardeal, printre care una si in Valea Zalanului din judetul Covasna. Interesul pentru judetul Covasna este i...... Citeste »
Cel mai vechi ceas din Cluj a fost repornit, dupa 70 de ani în care a fost stricat
Cel mai vechi ceas public care a functionat in Cluj, inca de la jumatatea secolului ai XVIII-lea, a fost repus joi in functiune, dupa zeci de ani in care a fost stricat. Ceasul este acum amplasat pe turnul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca (cladirea Reduta), care este o cladire importanta din punct de vedere istoric, deoarece aici s-a tinut procesului Memorandistilor din 1894. Foto: (c) radiocluj.ro Ceasul a fost montat, pe la jumatatea anilor 1700, pe turnul bisericii Sfantul...... Citeste »
Consumul de fructe si legume, de alimente proaspete si exercitiile fizice, în topul activitatii pentru o viata sanatoasa la români (studiu)
Consumul de fructe si legume sau de alimente proaspete, neprocesate, precum si exercitiile fizice regulate detin primele pozitii in topul principalelor activitati care contribuie, in opinia romanilor, cel mai mult la un stil de viata sanatos, conform unui studiu remis, miercuri, AGERPRES. Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES FOTO Astfel, 7 din 10 romani identifica stilul de viata sanatos cu consumul de fructe si de legume si aproape jumatate cu alimentele naturale, cat mai putin procesate, confo...... Citeste »
Cercetatorii americani sunt îngrijorati de evolutia inteligentei artificiale
Peste 700 de cercetatori si sefi de companii, intre care Ellon Musk, miliardarul fondator al companiei aerospatiale SpaceX, au lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, un apel privind utilizarea progreselor viitoare ale inteligentei artificiale in folosul societatii, relateaza marti AFP. Foto: (c) Elon Musk/Facebook Exista deja un amplu consens potrivit caruia cercetarile din domeniul inteligentei artificiale vor continua sa progreseze si ca impactul asupra societatii probabil va creste , in sen...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page