Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1156 - 17 Ianuarie, 2015 - Anul XXV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate - The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Departe de intentia mea de a intra in subiecte controversate, generatoare de incidente neplacute ca cele inregistrate in aceste zile la Paris, Franta, soldate cu morti si raniti. Din ratiuni care tin in intregime de conduita Spartana, de nobila intentie de a va familiariza cu notiuni care cu siguranta ......Citeste »
Editoriale »
Presedintele României domnul Klaus Iohannis a participat la evenimentul ”Muzeul National de Istorie a României - Un Nou Început”, organizat cu prilejul Zilei Culturii Nationale
Madalina Corina Diaconu Presedintele Romaniei domnul Klaus Iohannis a participat miercuri 14 ianuarie, la evenimentul ”Muzeul National de Istorie a Romaniei - Un Nou Inceput”, organizat cu prilejul Zilei Culturii Nationale. El a aratat ca marcheaza pentru prima oara in calitate de sef al statului Ziua Culturii. Ca presedinte al Romaniei marchez pentru prima data Ziua Culturii, o fac nu doar simbolic, printr-o vizita la Muzeul National de Istorie a Romanei, pentru ca, alaturi de Banca Nationala a...... Citeste »
Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Culturii Nationale
Washington, 15 ianuarie 2015 Cu prilejul „Zilei Culturii Nationale va adresez voua, romanilor de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii, calde felicitari, precum si indemnul de a pastra in suflet spiritul, cultura si limba romaneasca. Astazi, 15 ianuarie, sarbatorim 165 de ani de la nasterea poetului nostru national, Mihai Eminescu. Este un moment important pentru intreaga societate, cu semnificatii majore pentru educatia noastra, pentru cultura poporului roman, dar si pentru identitatea n...... Citeste »
O dorinta mica la aniversarea de 64 de ani
Inceputul fiecarui an ne aduce nu doar speranta unui viitor mai bun, dar si datoria de a ne aminti de ceea ce a trecut. Mijlocul lunii ianuarie, pentru revista „Foaia romaneasca inseamna nu doar ziua de nastere a lui Mihai Eminescu si Ziua Culturii Romane, ci si „ziua de nastere a presei scrise romanesti din Ungaria. Dupa anii interbelici, care pentru romanii ramasi dincoace de granita Romaniei, in Ungaria, au insemnat perioada de plecare a majoritatii intelectualitatii romane de aici, o decader...... Citeste »
Subiectivi, dar realisti. Romanii din Italia vor garantia ca merita sa revina in Romania
Victor Ponta, premierul inca in functie al Romaniei, a afirmat ca PNL nu este pregatit sa preia guvernarea. Este un argument pueril prin care prim-ministrul se tine cu mainile de fotoliul de la Palatul Victoria. Afirmatiile premierului nu fac altceva decat sa evidentieze teama de a-si pierde functia si faptul ca inca nu reuseste sa-si accepte infrangerea si sa inteleaga ca nu mai este dorit la guvernarea acestei tari. Sfidarea romanilor din strainatate pe durata campaniei electorale, careia i se...... Citeste »
Actiunea culturala a Chinei
de Andrei Marga Nu ai totdeauna ragazul sa citesti inaintea unei calatorii, cum recomanda George Calinescu. Iti ramane, in acest caz, avantajul intalnirii neatinse de experientele altora cu locurile respective. Asa mi s-a intimplat recent, odata ajuns la Xiamen (China), pentru a participa, ca „senior consultant , la conferinta globala a Institutelor Confucius (Embrace a New Decade of Confucius Institute). Aveam in minte doar generalitati despre Xiamen, un oras ceva mai intins decat Berlin-ul, ra...... Citeste »
De o suta de ori mai normal
de Dan Tapalaga HotNews.ro Dan Tapalaga Foto: Hotnews Ocupati cu presedintele Iohannis, am uitat putin de premierul Ponta. Dupa valul de furie populara care l-a aruncat cu nasul in praful sondajelor de opinie, liderul PSD a lasat usor urechile pe spate cat sa intre o vreme sub radar. Cand gloata s-a mai domolit si s-a lamurit cu cine are de-a face, lui Victor Ponta i-a revenit putin sangele in obraji si, odata cu el, obraznicia. Ce a mai facut insa premierul incat sa merite ceva atentie din part...... Citeste »
PUTEREA CREIONULUI MAI MARE DECÂT MITRALIERA
Elena BUICA E impresionanta solidaritatea de care au dat dovada oamenii de pe toate meridianele lumii in situatia tragica de la Paris din ziua de 7 ianuarie 2015, ora 11:00. Atacul celor doi teroristi apartinand gruparii Al-Qaeda din Yemen au luat cu asalt birourile sediului revistei saptamanale satirice „Charlie Hebdo in timpul sedintei redactiei, planificata in fiecare miercuri. In acest atac ei au ucis 10 jurnalisti, doi politisti si au ranit alte 11 persoane, strigand: On a vengé le prophète...... Citeste »
DIPLOME pentru Arta copiilor români din diaspora
Madalina Corina Diaconu Au sosit pe adresa ICR New York diplomele de participare la expozitia „Tara din suflet - Patria Romana”, care a fost deschisa la Institutul Cultural Roman din Bucuresti, in luna noiembrie 2014, si la Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, in luna decembrie 2014. Diplomele au fost acordate micutilor „artisti”: - Andrei Dumuta, 8 ani, New York, NY; - Andrew Morgan, 14 ani, Morristown, NJ; - Nicholas Pirtea, 8 ani, Randolph, NJ; - Olivia Nitu-Solomon, 10 ani, Hackettstow...... Citeste »
Politica »
EXISTA UN SEMN DIVIN PENTRU CLASA POLITICA? (10) - O CULTURA INFRACTIONALA (3) RESTURILE DE DEMNITATE ALE CLASEI POLITICE
Corneliu LEU Apartinand unui alt regn decat cel al persoanei umane contemporane - din structura careia nu poate lipsi, oricum ar fi ea, latura morala decat daca se constata una dintre acele boli in care unii cromozomi lipsesc din paralelismul lor genenetic – acest tip de individ, ca un virus rau, ce se pretinde „clasa politica”, impune un paradox alta data de neconceput: Pe masura ce se extinde devoaland faptul ca, in ultima instanta, este lipsit de constiinta, el se fixeaza, din pacate, tot mai...... Citeste »
Vederi de pe prispa (5) - Á LÁ MERKEL…..
de Robert Pugler
Mediile o socotesc „femeia anului 2014“ . Are oricand usile deschise la Kremlin, Casa Alba si un mare respect la Beijin, de fapt peste tot in lume, doar in Grecia nu. Acolo e in uniforma cu zvastica pe prima pagina a ziarelor. Pentru ca le-a taiat a 14.- a pensie anuala, fondurile delapidate de la UE prin bilante false si pentru ca i-a pus la treaba si la economii pe helenii dornici de Euro si doar de huzur. Pana si britanicii o admira tacit sau chiar fatis pe alocuri. Respectul lumii pentru ace...... Citeste »
Banii la vedere, banii înapoi!
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Care este institutia din ramura atat de stufoasa si putin eficienta a sistemului national de administratie (Securitate) care tine contabilitatea la zi a gravelor vulnerabilitati ale Romaniei, ca urmare a prejudiciilor cauzate prin subminarea economica sistematica, fie ca avem in vedere marile inginerii de evaziune fiscala, spalare de bani, delapidari si gestiuni frauduloase asociate jafului mascat prin asa-zisele privatizari, fie legitimarea spolierii avutului pu...... Citeste »
Rabdare si speranta
de Vavila Popovici
„Daca am facut descoperiri valoroase in viata, aceasta se datoreaza mai mult rabdarii si atentiei decat oricarui alt talent.” - Isaac Newton Spuneam… da!, spuneam ca s-a dovedit nevoia de schimbare a modului de a gandi si a simti, dar si cel de a actiona. Si mai vorbeam despre decenta necesara politicienilor, cu alte cuvinte despre necesitatea schimbarii mentalitatii lor, astfel ca ei sa serveasca cu adevarat interesul colectivitatii. Ei, politicienii, au obligatia sa vegheze asupra „cailor”, sa...... Citeste »
Cultura »
POEME BILINGVE (ROMÂNA – GERMANA)
George ROCA CAPRIOARA NEBUNA Culcat, stau cu ochii inchisi si visez la poiana mea cu flori. E atata liniste si armonie! Si totusi caprioara nebuna nu vrea sa-mi dea pace incercand din nou sa ma mangaie cu copita pe albul ochilor mei obositi de atata privit spre spatiul virtual. DAS DURCHGEDREHTE REH Ich liege mit geschlossenen Augen und träume von meiner Blumenlichtung. Es ist so viel Ruhe und Harmonie ! Doch das durchgedrehte Reh, will mir trotzdem keine Ruhe geben. Es versucht aufs neue mich m...... Citeste »
Eminescu la a 165-a aniversare de la nastere
Prof. Ion Ionescu Bucovu „In Tara Moldovei, de Sus,/ Coborand dinspre obcini spre plai,/ Trece in nopti cand e luna/ Voivodul Eminescu Mihai,/ Se opreste la sfinte altare/ si-n crame cu vin de un veac,/ Privighetorile cand il vad se usuca/ De-atata iubire si tac./ si-un cantec se face pamantul,/ Un cantec si-un petic de rai/ Cand trece in nopti inlunate/ Voivodul Eminescu Mihai”. (Mircea Micu) A cazut ca o lacrima a lui Dumnezeu pe solul nostru romanesc. Acum la mijloc de ianuarie se petrec 165 ...... Citeste »
„POETUL NEPERECHE” AL LITERATURII ROMÂNE
de Prof. Dumitru Buhai
„Nu spera cand vezi miseii La izbanda facand punte, Te-or intrece nataraii, De-ai fi cu stea in frunte; Teama n-ai, cata-vor iarasi Intre dansii sa se plece, Nu te prinde lor tovaras: Ce e val ca valul trece. Cu un cantec de sirena, Lumea-ntinde lucii mreje, Ca sa schimbe-actorii-n scena, Te momeste in varteje; Tu pe-aaturi te strecoara, Nu baga nici chiar de seama, Din cararea ta afara De te-ndeamna, de te cheama. De te-ating, sa feri in laturi, De hulesc, sa taci din gura; Ce mai vrei cu–a tal...... Citeste »
LECTURI BINECUVÂNTATE - „DULCEA MEA DOAMNA, EMINUL MEU IUBIT !”
Sabina MADUTA „Corespondenta inedita: Mihai Eminescu - Veronica Micle” Editie ingrijita, transcriere, note si prefata de Christina Zarifopol Illias, Bloomington, Indiana, SUA Editura Polirom, Iasi, 2000 Dintre cate carti s-au scris despre MIHAI EMINESCU, cea mai stralucita figura a culturii romane si nu numai in domeniul poeziei, cartea „Dulcea mea doamna, Eminul meu iubit”, aparuta la editura Polirom, Iasi, 2000, a fost una dintre cele mai cititite, primita cu uimire si c-un entuziasm de nedesc...... Citeste »
EMINESCU - MARELE NOROC AL LITERATURII ROMÂNE
Al Florin TENE Motto: „Crist a invins cu litera de aur a adevarului si a iubirei, Stefan cu spada cea de flacari a dreptului. Unul a fost libertatea, celalalt aparatorul evangheliei ei.” (Mihai Eminescu) Cand se cerceteaza cu acribie opera unui poet ca Eminescu se cauta intelesuri, sensuri, forme, ambiante, se incearca de fapt parafe alaturi de cel ce semnase simplu dar dramatic la viata sa, creatorul. In situatia noastra actuala cand poetul este analizat cu admiratie, ori cu indoiala, ajungandu...... Citeste »
Paul Goma, Scrisuri III- Interviuri, Dialoguri, Articole: 1999-2010
Editura Ratio et Revelatio (Documenta) Oradea, 2014(624 pp) Semnal Editorial de Nicolae Dima Paul Goma este un scriitor neobosit si neinfricat. Polemic si usturator, nu e de mirare ca in cautarea moralei absolute scriitorul si-a facut putini prieteni. S-ar putea spune ca scriitorul se afla intr-un razboi continuu intr-u cautarea adevarului si in acest sens el refuza orice compromis. Pentru Goma securitatea a reprezentat ‘raul absolut’ iar cei care au colaborat cu vechiul regim sunt si raman de n...... Citeste »
NOMEN EST OMEN
Gabriela CALUTIU SONNENBERG Printre ciudateniile intalnite in Spania se numara si neasteptatele prenume de fete pe care le intalnim la tot pasul. Este adevarat ca Maria conduce in toate provinciile, combinata ades cu nume secundare precum Carmen, Angeles sau Dolores, dar altfel decat fratii nostri francezi sau italieni, spaniolii ocolesc clasicele Gabriela, Emilia, Adriana sau Mihaela. In locul lor troneaza stranii nazariri cu semnificatii prozaice, cum ar fi Amparo (adapost), Ascension (inaltar...... Citeste »
LIRICE
Harry ROSS IN FURTUNA Sa stai in calea furtunii Si sa nu te lasi doborat Te tii de firele de ploaie Ca de niste funii ce nu se-ndoaie Primesti in obraz biciul taios Privesti neinfricat cerul noros Asculti muzica vantului dezlantuit Hercule legendarul, e de neclintit Infrunti furiile vremii Si astfel devii erou Pentru o clipa muta, De nimeni stiuta Esti mai presus de vrerea urii Incurcata in inima naturii CUVINTELE Nu-s caramizi, nici structuri de beton Cuvintele-s tesute din fire de matase Delic...... Citeste »
OPERA DIN TEL AVIV A ANIVERSAT 30 DE ANI DE LA ÎNFIINTARE CU PREMIERA OPEREI „BARBIERUL DIN SEVILLA” DE ROSSINI
Magdalena BRATESCU Montarea regizoarei germane Katharina Thalbach suprinde placut spectatorul prin viziunea sa moderna si inovatoare, dar care pastreaza miezul actiunii in sfera comediei dell’arte, redand operei lui Rossini comicul autentic pe care-l asteptam zadarnic in zecile de versiuni vazute pana in prezent. „Barbierul din Sevilla” considerata o capodopera a operei bufe italiene, compusa de Gioachino Rossini in urma cu 200 de ani si inspirata din comedia omonima a lui Pierre de Beaumarchais...... Citeste »
ACTUALITATEA UNUI MIT
Victoria MILESCU Mitul lui Orfeu, poetul trac, nascut din muza Calliope si zeul Apollon, ce-si acompania cu vocea si lira versurile imblanzind oamenii si fiarele, a traversat veacurile. Nefericita sa poveste de dragoste precum si tragicul lui sfarsit au inspirat numeroase creatii artistice in teatru, film, muzica, literatura etc. Longevitatea si popularitatea acestui mit se datoreaza faptului ca atat prin viata sa dar si prin polivalenta, Orfeu este vazut ca arhetip al artistului complet si eter...... Citeste »
ZICERI (123/124) - SFÂRSIT DE SEZON & ZVONURI
Dorel SCHOR SFARSIT DE SEZON · Nu crede! Groapa din fata ta e o iluzie. Mergi inainte! · Frica se simte in genunchi. · Greu e sa scrii si sa gandesti la ce scrii simultan. · Noaptea are o mie de ochi. Pacat ca sunt inchisi... · Singura mea problema se afla intre chelie si barbie (Philip Nadler) · Cand mie nu-mi place un aliment, nu-l cumpar. Cand lui nu-i place, vrea sa-l interzica. · Trecutul e foarte schimbator. Depinde pe cine intrebi. · Fiecare are un pret... Dar si un sfarsit de sezon. · Eu...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (18) – MARELE PREMIU
Dorel SCHOR In urma cu mai multi ani, un pescar islandez a castigat marele premiu la tragerea de Craciun a loteriei nationale. Omul, de obicei, nu obisnuia sa-si incerce in acest fel norocul, dar s-a intamplat ca bacanul din satul lui sa nu aibe bani marunti la acea ora de dimineata si, in loc de rest, i-a propus sa ia un loz, nu-i mare lucru daca odata in viata va incerca treaba asta, merge chiar foarte bine cu litrul de ulei achizitionat... Daca ai noroc, vorba romaneasca, fierbe oala fara foc...... Citeste »
ATITUDINI ÎN FATA UNUI ÎNCEPUT
Marina GLODICI In general, oamenii reactioneaza diferit in situatii de schimbare, de inceput de drum in cariera, ori in casnicie, in prag de an nou, sau in fiecare dimineata, ora, minut si clipa din viata. Asadar, traim inceputuri si unele ne marcheza mai mult sau mai putin ritmul si directia vietii. Unii au emotii in aceste momente si sunt putin speriati de necunoscutul care le sta in fata. Altii sunt increzatori in viitor, avand certitudinea si convingerea ca totul va fi bine si gandirea aceas...... Citeste »
ÎNTRE DOUA LUMI
Elena BUICA Ne leganam ca-n vis intre doua lumi, intre prezent si trecut, intre lumea cea reala si cea a visurilor noastre, intre lumea concreta si cea a inchipuirii, intre tara mama si tara de adoptie. Daca am avut cutezanta sa ne luam lumea in cap, in noua tara, traim „prezentul”, concretul „azi”, iar din tara mama, ne-am luat „trecutul”, acel „ieri” ca sa il retraim visand. Ca emigranti, viata noastra este mai buna, este mai rea decat a celor legati doar de un singur loc al existentei? Greu d...... Citeste »
BANCA AMINTIRILOR (6) - SARCINA DE PARTID
George GOLDHAMMER Cu placere am scos din „Banca amintirilor o noua povestire comica al carei erou principal nu eram eu... ci un important tovaras activist al partidului comunist din acele vremuri. Ma reintorc cu nostalgie la anul 1946, cand aveam doar 17 ani, si retraiesc intamplari placute si chiar amuzante. In acea vreme lucram in micul atelier „Ioan Pop” unde se reparau tot ceea ce apartinea tehnicii acelor ani: masini de scris, de calculat (manuale, desigur!), bobinat motoare electrice, repa...... Citeste »
Mesagerii Naturii pe Tarâmul Iluziei
de Octavian Lupu
Frunzele copacului ornamental se etalau sub forma unor evantaie cu petale verzi intinse asemenea degetelor unor maini catre toate directiile. Din trunchiul sau noduros se desprindeau nenumarati ciorchini de ramuri si frunze conferind imaginea unui cilindru neuniform amplasat vertical intr-un ghiveci de culoare caramizie, acesta fiind petecul de pamant pe care se sustinea si din care isi extragea pretioasa seva. Il priveam cu atentie, dar imediat am remarcat ca si el se uita la mine. Ceva din ori...... Citeste »
Cultura si credinta »
RAZBOIUL IUBIRII
de Benone Burtescu
...vestesc RAZBOIUL SFANT . (Mica 3, 5) Nu exista RAZBOI SFANT. Prin definitie razboiul este cea mai decazuta manifestare a relatiilor interumane, iar termenul RAZBOI SFANT este asocierea de idei cea mai stupida. Din acest motiv, in limbile multor popoare, textul biblic din Mica 3, 5 nu este tradus prin razboi sfant , iar in romaneste a fost tradus asa poate tocmai pentru a scoate in evidenta absurditatea asocierii sfinteniei cu razboiul . Din context nu reiese nici pe departe ca vreun fel de ra...... Citeste »
De la Cititori »
Sesizati Curtea Constitutionala! Terorismul si crima organizata revin la putere
de Gheorghe Tanasescu
Da, dle Radu Beligan, gestul dumitale de a spune poporului, care te admira, fara sa fi intrebat, pe cine vei vota la alegerile prezidentiale, trebuie considerat o manipulare politica a maselor, care intr'un stat de drept constituie o delicventa. Iar faptul ca aceasta manevra este facuta in beneficiul, pentru sustinerea celui mai daunator om politic al Romaniei, de sorginte bolsevica, el insusi dovedind atasament fata de terorismul international (Che Guevara), luptator intru schimbarea ordinei mo...... Citeste »
Sport »
Tenis: Clasamentul WTA - Simona Halep, în continuare pe locul al treilea
Romanca Simona Halep se mentine pe locul al treilea in clasamentul celor mai bune jucatoare de tenis din lume (WTA), dat publicitatii luni, dupa ce a castigat sambata turneul de la Shenzhen (China). Foto: (c) Mao Siqian / XINHUA FLUX Americanca Serena Williams este lider in continuare, urmata de rusoaica Maria Sarapova. Ana Ivanovic a urcat pe locul al cincilea, dar este inca la distanta de Petra Kvitova (locul patru). Irina Begu a urcat o pozitie si se afla pe 39, Monica Niculescu a pierdut dou...... Citeste »
Din Comunitate »
Scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei
Romanian to English translation DEAR MISTER PRESIDENT, Knowing about your coming to the supreme government of Romania, as Romania’s King Carol I, without sufficient knowledge about the political class, generally speaking, and especially on the great party, self-constituted as social democratic party, and acknowledging that you did not even lay down well on the chair of Cotroceni, that the moles, which for 25 years are gnawing the foundation of this country, got in front, I dare, if you please, t...... Citeste »
Invitatie la hram pe 18 ianuarie
Doresc sa reinnoiesc invitatia la hramul bisericii noastre care va avea loc duminica viitoare, 18 ianuarie, incepand cu orele 10:00am, ocazie cu care vom serba si 5 ani de existenta. La eveniment si-au anuntat participarea si Congresswoman Loretta Sanchez, co-presedinta grupului de prietenie cu Romania din Congresul SUA, si domnul Eugen Chivu, Consul General al Romaniei la Los Angeles. Va fi oportunitate deosebita de a va uni in rugaciune si comuniune cu alti romani si de a intalni persoane marc...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
AVOCAT Singura persoana capabila sa scrie un document de 10.000 cuvinte si sa-l intituleze Sumar BOLERO Vesta scurta spaniola pusa pe muzica de Ravel. A COMPLICA Nimic nu e mai complicat decat a simplifica, nimic nu e mai simplu decat a complica. CONSULTANT Specialist care-ti ia ceasul de la mana, iti spune cat e ora si te face sa-i platesti serviciul. CURTEA CU JURI Grup de douasprezece persoane trase la sorti pentru a decide cine, dintre acuzat si victima are cel mai bun avocat.... Citeste »
Flux de stiri »
Statul Islamic a piratat conturile de Twitter si YouTube ale Comandamentului militar american din Orientul Mijlociu
Un grup care tine de organizatia Statul Islamic (SI) a piratat luni conturile de pe YouTube si Twitter ale Comandamentului american in Orientul Mijlociu (Centcom), de unde a difuzat documente confidentiale ale armatei americane, printre care si adresele persoanele ale ofiterilor, relateaza AFP si Reuters. Foto: Twitter 'SI este deja aici, suntem in calculatoarele voastre, in fiecare baza militara americana', au scris hackerii pe contul de Twitter al Centcom. Un oficial al Pentagonului a recunosc...... Citeste »
Nanostructura antibacteriana din titan pentru protejarea implanturilor osoase, brevetata de medici spanioli
O structura de titan care acopera implanturile in os si permite reducerea riscurilor de infectii si de respingere din partea organismului a fost realizata si brevetata de un colectiv de oameni de stiinta din Spania, informeaza EFE vineri, prezentand un studiu publicat in revista 'Acta Biomaterialia'. Foto: (c) noticiassin.com Stratul nanostructurat aplicat pe proteze le confera acestora proprietati antibacteriene, fara a se folosi antibiotice, afirma specialistii de la Universitatea Complutense ...... Citeste »
Gadgeturi electronice care pot aprecia starea de sanatate, prezentate la CES din Las Vegas
De la bratari care masoara grasimea corporala la roboti care stau alaturi de copii in timpul sedintelor de chimioterapie, salonul de electronica pentru marele public International CES de la Las Vegas prezinta aparate care promit o viata mai sanatoasa, relateaza vineri AFP. Foto: (c) Yin Bogu/ XINHUA FLUX 'Niciodata nu au fost atat de multe accesorii electronice portabile pentru sanatate', a declarat pentru AFP Stephen Baker, analist la NPD, lider mondial in studiul de piata. 'Multe intreprinderi...... Citeste »
Cancerul nu este rezultatul hazardului (studiu)
Cancerul nu este rezultatul hazardului, avertizeaza sociologul Annie Thébaud-Mony intr-un articol publicat in cotidianul francez Le Monde, in contextul in care in primele zile ale anului 2015 presa a difuzat mesajul potrivit caruia cancerul ar fi in mod esential rezultatul intamplarii. Potrivit sociologului, acel mesaj a fost un cadou neasteptat pentru industriasii din sfera azbestului, chimiei, pesticidelor, din domeniul nuclear, al petrolului, pentru care acea 'descoperire stiintifica' ar treb...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page