Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1152 - 13 December, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler La aproape 6 ani de la fatidica zi de Duminica, 20 Ianuarie 2009, cand noul ocupant al Biroului Oval, situat pe 1600 Pennsylvania Avenue, Washington, DC a inceput implementarea unui sistem stigmatizat de istorie, dar tras momentan pe linia de garare de creatorii lui, continua agresivitatea anormalitatii ......Citeste »
Editoriale »
O Noua Era socio-politica in Tara ; Declaratie/Apel si Invitatie la Dezbatere si Organizare ; Un Forum al Romanilor din SUA si Canada pentru o Romanie Noua
La 16 noembrie 2014 tara si Romanii de peste hotare au ales un nou presedinte prin care se incheie perioada de tranzitie post-ceausista. Putem spune ca in sfarsit comunismul si securitatea au inceput sa piarda teren si influenta. Au mai ramas oportunistii si profitorii care au fraudat si infeudat tara. Noua situatie cere Romanilor din occident sa adopte si ei o noua atitudine. In acest scop, un grup de Romani activi din SUA si Canada propune dezbaterea obiectivelor urmarite in vederea unei noi f...... Citeste »
Bataie de joc a parlamentarilor fata de românii din diaspora. Proiectul legii votului prin corespondenta respins de Camera Deputatilor
Camera Deputatilor din Romania a respins, marti, proiectul initiat de Eugen Tomac privind introducerea votului prin corespondenta, transmite Romanian Global News. Initiativa legislativa a fost respinsa cu 203 voturi, fiind inregistrate de asemenea 84 de abtineri si 8 voturi impotriva. Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect, care fusese respins anterior si de Senat. Mai grav, niciun deputat nu a luat cuvantul la tribuna Parlamentului. Surse Romanian Global News spun ca PN...... Citeste »
Daniel Befu: Diaspora, dormi linistita. Se pregateste primenirea Corpului Diplomatic. Beizadele, rude ale politicienilor si penalilor celebri, viitori ambasadori ai României
Corpul Diplomatic al Romaniei e pe cale sa se primeneasca. Cel mai vertical membru al pleiadei e Tudy, urmat de fiul lui Pogea, junioara lui Nita, soti si sotii de oameni din MAE si de la Cotroceni, fiicafostului sef penal al Loteriei, dar si personaje cu legaturi dubioase, scrie Daniel Befu pe http://www.romaniacurata.ro, preluat de Romanian Global News. Lumea diplomatiei e una mica, am putea spune o casta, in care patrunzi greu. In schimb, odata intrat in ea, iti permite sa vezi lumea larga si...... Citeste »
China ca pivot al politicii americane
de Andrei Marga Venit la Casa Alba in 2009, presedintele Barack Obama a sugerat recentrarea politicii externe a Statelor Unite ale Americii in dreptul Asiei, dupa ce, in deceniile postbelice, Europa a fost centrul de interes. Ratiunile profunde ale concentrarii pe Asia au fost multiple si au tinut, pe de o parte de Europa, pe de alta parte de China. Bunaoara, in competitia celor doua supraputeri ale lumii, SUA si Uniunea Sovietica, Europa era miza. In plus, la capatul reconstructiei postbelice, ...... Citeste »
Primul pas spre normalizarea României
de George Petrovai
Pentru a putea fi intelese de tot omul la adevarata lor valoare istorica, alegerile prezidentiale din luna noiembrie au nevoie de cateva punctari si detalieri. 1)Prin vrerea lui Dumnezeu, adevaratul invingator din cel de-al doilea tur al prezidentialelor nu este Klaus Iohannis, ci poporul roman, sau – ma rog – milioanele de romani din tara si strainatate care i-au dat voturile, plus cele cateva sute de mii care au fost impiedicate de autoritati sa i le dea. Prin urmare, in cazul de fata (un elan...... Citeste »
Politica »
Comunicat de presa - Guvernul Ponta a gestionat dezastruos bugetul statului. Banii care trebuiau alocati organizarii alegerilor, investiti în pomeni electorale
Am putut vedea la Guvernul Ponta, pana la data alegerilor prezidentiale si, cu precadere, intre cele doua tururi de scrutin, un discurs public al care exprima aroganta. Provenita din sentimentul de stabilitate de care se bucurau atunci membrii executivului, iata ca dupa alegerea presedintelui Romaniei, inaltii demnitari ai regimului abia daca mai articuleaza doua propozitii legate despre intentiile viitoare de guvernare. Singurul care continua in aceeasi nota discursiva este insusi primul-minist...... Citeste »
SEMN CATRE CLASA POLITICA (7) - ÎN ALT FEL DESPRE CÂSTIGATOR
Corneliu LEU Intr-un articol trecut, intrebarea daca exista un castigator al acestor alegeri se referea la castigatorul moral si nu la cel formal. Iar concluzia, din nefericire, a fost ca, din punctul de vedere moral al alegerilor - care pentru o societate si, mai ales, directiile ei de dezvoltare, este mult mai important decat statistica de moment, acest punct de vedere fiind singurul care poate oferi certitudini in perspectiva istorica - clar este numai teribilismul din cazul celui care a pier...... Citeste »
Secretele murdare ale Puterii
General Br. (r) Aurel I. Rogojan „Virtutea civica nu distruge viciul individual” (Alain Dewerpe) Eludarea formalizarii procedurilor de exercitare a actelor de guvernamant In cancelariile puterii se vorbeste foarte mult, dar se consemneaza foarte putin., ori pe langa esenta subiectelor discutate. Documentele scrise, conditia prealabila a dovedirii secretelor murdare, sunt substituite cu oralitatea si aluzia decizionala, intelese doar de intimii colaboratori ai inaltilor demnitari, initiati in pra...... Citeste »
Cultura »
SYDNEY – AUSTRALIA
ACADEMIA ROMANO-AUSTRALIANA p e n t r u c u l t u r a s i s t i i n t a cu sprijinul Consulatului General al Romaniei la Sydney organizeaza la data de 14 decembrie 2014 orele 16:00 - 19:00 la Aerial Conference Centre UTS (University of Technology - Sydney) Level 7, 10 Jones Street, Ultimo un SPECTACOL MUZICAL - LITERAR - TEATRAL “DARURI DE CRACIUN” PARTEA I-a TEATRU Scenete din Anton Cehov - Studentii de la New York Film Academy Scenete din I.L. Caragiale - actorii Clara Voda si Bogdan Voda PART...... Citeste »
LA PORCUL LAUDAT...
In urma cu nu chiar asa de multi ani, porcul de casa se sacrifica in ograda. „Am ocis”, dadea bunica de veste prin sat, in ton sec. Aborda o mina severa, caci taierea porcului era o treaba nu tocmai amuzanta. Tragica si brutala cum era, nu puteai sa renunti la sacrificarea grasanului daca vroiai sa supravietuiesti cu demnitate anul, cu provizii solide de carnati, soric, slanina, caltabosi, jumeri, toba, carne la borcan si untura. Specialitatea familiei era moagana, un fel de toba supradimensiona...... Citeste »
ÎNTÂLNIRE CU ACTORUL FLORIN PIERSIC
Elena BUICA L-am intalnit pe Florin Piersic in toamna acestui an, 2014. Ma aflam la lansarea volumului „Din viata unui om oarecare. Pagini de jurnal semnat de un ilustru roman, traitor in Canada, domnul Herman Victorov, prieten din anii tineretii cu marele actor, venit si el la acest remarcabil eveniment editorial. Un fior special am trait, auzindu-l facand o remarca dupa ce am spus cateva cuvinte despre volumul prezentat publicului: „Ati vorbit cu intonatia unui actor . Aceaste cuvinte m-au fac...... Citeste »
Fundatia Academia de Interferente Internationale „Paul Polidor” ; NOI MEMBRII ÎN 2014 – ELENA BUICA SI HERMAN VICTOROV
Joi, 11 decembrie, cu ocazia zilei de nastere a fondatorului PAUL POLIDOR fundatia omonima organizeaza o prima intalnire a membrilor Academiei de Interferente Internationale „PAUL POLIDOR”, cu ocazia unui deceniu de activitate. Intalnirea va avea loc la centrul fundatiei: Scoala Gimnaziala de Arte Nr.4 - Bucuresti, Director: muzicianul HORTENSIA ORCULA, membru al Academiei de Interferente Internationale „PAUL POLIDOR” Cu un deceniu in urma, in anul 2004, a fost acordat primul titlu de excelenta ...... Citeste »
Frumosul Natural si Frumosul Spiritual
de Octavian Lupu
Orice lucru frumos ne trezeste involuntar incantarea simturilor de fiecare data cand il zarim. Cu atingerea diafana a impresiilor ce rasar prin contemplare, spiritul ni se trezeste astfel la viata, iar intrebarile primordiale apar iarasi in fata constiintei mirate de miracolul existentei. Prin aceasta atractie irezistibila, adevarata arta, naturala sau creata de om, tinde sa ne innobileze si sa ne ofere sansa renasterii si a unui nou inceput. Oare nu incercam acest gen de trairi de fiecare data ...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE - CONCURS INTERNATIONAL DE CARICATURA - HAIFA 2014
Dorel SCHOR Concursul international de caricatura initiat de primaria municipiului Haifa a ajuns la cea de a 20-a editie. Si intrucat anul acesta se aniverseaza 25 de ani de la semnarea Conventiei Drepturilor Copilului, in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, s-a optat pentru tema „Copilul in familie si in societate . Au raspuns invitatiei de a participa la concurs nu mai putin de 492 caricaturisti cunoscuti din 64 de tari. Va imaginati cat de greu a fost pentru membri juriului, alcatuit din 21...... Citeste »
BANCA AMINTIRILOR (4) O POEZIE A LUI RABINDRANATH THAKUR LA INTRAREA BISERICII DIN SADINCA - SIBIU
George GOLDHAMMER Rabindranath Thakur (transcrierea mai veche bengaleza a numelui Rabindranath Tagore) a fost poet, filozof, componist, muzician si adept al miscarii Brahmo-Samai, care printre altele a fortat interzicerea arderii vaduvelor in India. 1913 a primit Premiul Nobel in literatura, devenind primul laureat Nobel din Asia. Cum o fi ajuns aceasta frumoasa poezie a lui la intrarea bisericii din Sadinca? Poezia sta scrisa la intrarea in Biserica de la Sadinca, judetul Sibiu, loc unde s-au p...... Citeste »
Advent-Advent ein Lichtlein brennt ! De vorba cu Dumnezeu alias Mos Craciun
Vorbesc cu tine pentru ca m-ai aruncat in haul negru al comei induse si m-ai legat de aparate poruncind oamenilor in alb sa ma salveze. Dupa trei saptamani mi-ai aratat un colt de cer albastru si atunci am strigat cu ochii in azurul abea zarit, ca daca m-ai readus la viata sa-mi dai si puterea s-o traesc demn. Cu mintea mea omeneasca n-am inteles ca acestea – cerul albastru siraza de soare - erau de fapt raspunsul tau. De aceea pentru mine esti „TU“ ! cu toate ca pe aici nu se prea se „trage nim...... Citeste »
PLEDOARIE PENTRU CULTURA, TRADITIE, INFORMATIE SI ADEVAR
Marina GLODICI Traim intr-o lume care cuprinde o diversitate de popoare ce se diferentiaza prin rasa, etnie, limba, cultura, traditie, religie ori politica. De-alungul mileniilor, oamenii au invatat si continua sa invete mereu, in masura deschiderii mentale si sociale, ca trebuie sa traiasca in pace si armonie cu cei din jur, respectandu-le optiunea. Discutam, recent, cu o personalitate despre cultura popoarelor si aceasta sustinea ca „fiecare natie are adevarul sau si trebuie respectat”. I-am s...... Citeste »
Cultura si credinta »
SA RAMÂNA? SAU SA PLECE
de Benone Burtescu
Si cum L-au vazut, L-au rugat sa plece din tinutul lor (Matei 8, 34) A primi pe Isus sau a-L respinge, este marea hotarare a vietii noastre de acum pentru viata vesnica. Nimeni nu poate ocoli intalnirea cu El si nici clipa de cumpanire cu privire la El. Nici chiar dumneavoastra, stimati cititori. De exemplu, acesta de acum, poate fi un moment sau momentul intalnirii cu Isus. Dupa textul biblic pe care il cercetam astazi, Isus trecuse marea de partea cealalta, in tinutul Gadarenilor. Primul lucru...... Citeste »
Religie »
SARBATOAREA ÎNTRUPARII
de Prof. Dumitru Buhai
Isuse-ai aparut in razele de sfanta lumina, In lumea noastra cu multul amar si de tina! Ai fost adus astazi cu pacea divina la noi, Ca sa ne dai mantuirea din cruntul razboi... Muntii si dealurile au izbucnit in cantare, Cand ingerii i-au inchinat o sfanta urare, Iar copacii-nverziti si florile-n sfanta cununa I-au strigat cu glas fericit: Sosire buna! Natura intreaga de bucurie a izbucnit in urale, De fericire ca omenirea si ea au, in Tine, salvare! Si eu ma-nchin, cu bucurie, in fata Ta: Marir...... Citeste »
IISUS HRISTOS ESTE CALEA VIETII PENTRU CA E FIUL OMULUI
de Preot Aurel Sas, Las Vegas „Atunci s-a atins iarasi de mine acela care avea infatisarea Fiului Omului si mi-a dat tarie” (Daniel 10, 18). „Ca vi s-a nascut azi Mantuitor, Care este Hristos Domnul, in cetatea lui David”. „Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!” (Luca 2, 11. 14). Nimic mai important la Sarbatoarea Craciunului din anul 2014, ca prezentarea lui Iisus Hristos, Care S-a nascut in staulul din Betleemul Iudeii, ca este cu advevarat Calea, Adeva...... Citeste »
Sport »
Fotbal: Razvan Burleanu - ``Nationala era pe locul 32 în decembrie 2013, iar acum este pe 15``
Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a declarat ca ''nationala tarii noastre era pe locul 32 in decembrie 2013, iar acum este pe locul 15'' in clasamentul FIFA. Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Intr-o conferinta de presa care a avut loc, luni, la Casa Fotbalului din Bucuresti, presedintele FRF a spus: ''Nu vreau sa fac un bilant, nu este un an de activitate finalizat. Dar vreau sa fac o comparatie cu anul trecut. Nationala tarii noastre era pe locul 32 in decembrie...... Citeste »
Din Comunitate »
Imagini de la Palatul Cotroceni cu ocazia receptiei oferite de ziua Nationala a Romaniei, 1 DECEMBRIE, 2014
Imagini de la Palatul Cotroceni cu ocazia receptiei oferite de ziua Nationala a Romaniei, 1 DECEMBRIE, 2014 Domnul Neculai Popa din Los Angeles, alaturi de presedintele Traian Basescu, 1 Decembrie 2014, la Palatrul Cotroceni... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Intr-un parc, un barbat impinge un carucior din care se auzeau tipete ingrozitoare. - Fii calm, Gogule! Fii calm, Gogule! - Sunteti de admirat, domnule, pentru calmul de care dati dovada! spune o batranica. Se vede ca stiti sa vorbiti cu cei mici. Pe micut il cheama Gogu? - Da’ de unde… Pe mine ma cheama Gogu! * Discutie in familie: - Nepoate, sa tii minte ce-ti spun acum: femeile sunt ca merele. Cele care sunt frumoase nu sunt bune, iar cele care sunt bune nu sunt frumoase… - Si nu se poate, bu...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
SUA, Olanda si Marea Britanie: Românii trebuie sa mai faca eforturi pentru a consolida statul de drept
Reprezentantii diplomatici la Bucuresti ai Statelor Unite, Marii Britanii si Olandei, au semnat, luni, un mesaj de incurajare a Romaniei cu ocazia Zilei Internationale a Luptei Impotriva Coruptiei, in care arata ca Romania are sisteme bine dezvoltate, legislatie si institutii care servesc la sporirea transparentei, prevenirea si pedepsirea actelor de coruptie , insa sistemul se confrunta in continuare cu provocari considerabile . Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES ARHIVA Potrivit unui comunicat ...... Citeste »
Kelemen Hunor, despre pozitia UDMR fata de Guvernul Ponta 4: Voi propune sa-l sustinem la învestitura
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni seara ca in principiu Uniunea nu are niciun motiv sa nu dea un vot pentru a investi Guvernul Ponta 4, dar acest lucru nu inseamna ca va vota toate proiectele guvernului. Foto: (c) GINA STEFAN/ AGERPRES ARHIVA E un vot pentru a investi un guvern, asta nu inseamna ca vom vota toate proiectele guvernului, nu vom face un acord parlamentar, de sustinere parlamentara. Doar pentru investitura, vom sustine sau cel putin eu voi propune sa sustinem acest g...... Citeste »
Iohannis: De anul viitor ma voi implica activ într-o campanie nationala de încurajare a lecturii
Presedintele ales, Klaus Iohannis, afirma ca de anul viitor se va implica activ intr-o campanie nationala de incurajare a lecturii, subliniind ca va fi un presedinte foarte apropiat de cultura. Foto: (c) ALEX MICSIK/AGERPRES FLUX Va anunt cu bucurie ca volumul meu, Pas cu pas , a ajuns deja la 100.000 de exemplare. De asemenea, editia electronica a cartii inregistreaza un record. Este inca un exemplu ca se poate, mai ales pe o piata de carte foarte mica in comparatie cu alte piete din Europa. To...... Citeste »
Social-media ar putea stimula un nou gen literar, potrivit laureatului Nobel pentru Literatura 2014
Un nou gen literar ar putea fi dezvoltat cu ajutorul internetului si al retelelor de socializare, a declarat sambata, la sediul Academiei Suedeze, castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura, scriitorul francez Patrick Modiano, relateaza agentia DPA. Foto: (c) Jose Rodriguez/ XINHUA ARHIVA Noile tehnologii ar putea contribui sa-i inspire pe viitorii scriitori sa redacteze anumite fragmente si ulterior acestea ar putea evolua intr-un nou gen literar, a spus Modiano, intrebat despre impactul no...... Citeste »
Marcarea Zilei Nationale a României în Parlamentul Canadei
Pe 4 decembrie 2014, domnul Corneliu Chisu, membru al Camerei Comunelor a Parlamentului Canadei, a prezentat in plenul Camerei o declaratie dedicata sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei. Declaratia marcheaza reperele importante pentru relatia dintre Canada si Romania – implinirea, in 2014, a 95 de ani de relatii diplomatice, 25 de ani de la caderea comunismului si 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO - si subliniaza angajamentul Romaniei in materie de democratie, drepturile omului si stat d...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page