Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1150 - 29 November, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Foarte probabil, in lumina ultimelor evenimente petrecute in TARA care adaposteste mormintele inaintasilor, in TARA, care am afirmat de nenumarate ori, ca i-am purtat, ii port si-i voi purta un respect deosebit, indiferent de forma ei de guvernamant - TARA, conform opiniei personale, nu trebuie sa aiba n......Citeste »
Editoriale »
Comunicat de presa al presedintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis cu ocazia alegerilor generale din Republica Moldova
Comunicat de presa De-a lungul intregii zile de ieri si in cursul zilei de astazi, am urmarit desfasurarea alegerilor generale din Republica Moldova si numaratoarea voturilor. Impreuna cu toti romanii, am fost si eu alaturi de cetatenii Republicii Moldova in acest moment crucial pentru tarile noastre si pentru intreaga regiune. Am mai multe motive de satisfactie. Intai de toate, m-am bucurat sa vad ca alegerile s-au desfasurat in liniste si cu respectarea deplina a standardelor democratice in ma...... Citeste »
La multi ani, România! La multi ani, români!
Dragi compatrioti, Prin ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta, la 1 Decembrie, celebram 96 de ani de la faurirea statului national unitar - nasterea Romaniei Mari, dupa indelungi eforturi si sacrificii ale inaintasilor nostri care, prin viziunea si devotamentul dovedit, au reusit sa implineasca dorinta de libertate si unitate a poporului roman. 1 Decembrie este momentul cel mai potrivit pentru a reflecta la semnificatia Marii Uniri si de a cinsti memoria celor care au infaptuit marele deziderat si ...... Citeste »
Mesajul Presedintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni
In curand vom marca 25 de ani de la caderea comunismului. Totodata, anul acesta, odata cu votul istoric din 16 noiembrie, romanii au reusit impreuna sa darame un mit, sa alunge o vorba veche despre neputinta noastra, sa ingroape acel sentiment ca totul este pierdut si ca tara noastra nu mai are viitor. Indeplinindu-si datoria de cetateni, romanii din afara granitelor au avut forta si priceperea sa dovedeasca prin vot ca Romania are o mare sansa. Pentru acest exemplu fascinant de solidaritate, eu...... Citeste »
Mesaj din partea Statelor Unite cu ocazia zilei nationale a Romaniei
Secretarul de stat american John Kerry a transmis in numele presedintelui Obama si al poporului american un mesaj de felicitare tuturor romanilor cu ocazia celebrarii zilei nationale pe data de 1 decembrie . In urma cu 96 de ani, poporul roman a creat o democratie care garanta egalitate pentru toate nationalitatile si religiile si proteja libertatea presei, de asocieiere si a cuvantului. Aducem un omagiu acelor lideri vizionari si ii felicitam pe toti cei care azi continua sa apare aceste dreptu...... Citeste »
Mesaj de felicitare adresat Ministrului Afacerilor Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu
Excelenta, In numele Consiliului Mondial Roman, Consiliului Romano-American si al Revistei Clipa, cea mai veche publicatie de limba romana de pe continentul american, cu aparitie atat tiparita cat si electronica, site www.clipa.com, va rugam sa acceptati sincerele noastre felicitari pentru preluarea importantei pozitii de Ministru al Afacerilor Externe. Impartasim sincera opinie, ca sub conducerea d.voastra, persoana ale carui valente educationale, intelectuale, morale, patriotice etc sunt inafa...... Citeste »
PRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU - COMUNICAT DE PRESA: INTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHISINAULUI CU PRESEDINTELE ALES AL ROMÂNIEI KLAUS JOHANNIS
(26 noiembrie 2014) REF: Intrevederea primarului general Dorin Chirtoaca cu presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis Astazi, 26 noiembrie 2014, la Bucuresti, primarul general al municipiului Chisinau, prim-vicepresedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a fost primit de Presedintele ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis. In cadrul intrevederii au fost abordate mai multe subiecte referitoare la situatia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeana, relatia ...... Citeste »
Ziua Romanilor de Pretutindeni.
La sfarsitul acestei saptamani vom sarbatori Ziua Romanilor de Pretutindeni, asa cum suntem obisnuiti de ani de zile. Vor urma evenimente, spectacole, serbari, jocuri, dansuri, evenimente culturale, sociale etc. Mesajul politicienilor nu trebuie sa lipseasca, evident, pentru a colora si mai mult insemnatatea acestei zile stabilite prin lege, de catre oameni, de catre oameni politici pentru sarbatorirea romanilor de pretutindeni. Pentru mine, ca si pentru multi alti romani, va fi o zi nu tocmai v...... Citeste »
Chestiuni delicate
de Andrei Marga In campania prezidentiala 2014 din Romania s-au ridicat trei chestiuni delicate: este pregatit cineva care a lucrat numai in provincie pentru principala functie in stat? se cuvine sa devina presedintele tarii membrul unei minoritati etnice? poate fi un lutheran, intr-o tara majoritar ortodoxa, acel presedinte? Aceste chestiuni au fost puse atat de vehement la un moment dat, chiar de catre persoane cu raspunderi publice, incat pareau sa fie hotaratoare. Electoratul le-a dezlegat, ...... Citeste »
SEMN CATRE CLASA POLITICA (4) - AGRESAREA ROMÂNILOR PRIN AGRESAREA SENSURILOR POLITICE
Corneliu LEU Dupa razboi, cand stim de multa vreme prea bine cine, ce si cum se arata, doua tabere - pe care, daca nu le-ai vazut lipind afisele respective, nu le-ai distins exact si nu le-ai putut demarca prea de bine in omogenizarea ticalosita a nereusitei noastre clase politice - se definesc, culmea, abia acum, prin gura foarte mare cu care clameaza. Demasca de mama focului, fie acuzandu-i pe unii care nu au organizat bine alegerile din strainatate, dar nedand nici o atentie la mult mai grave...... Citeste »
Politica »
VEDERI DE PE PRISPA - „NOUA NI SE FÂLFÂIE !“
de Robert Pugler
Din zori pana-n seara noi furam o tara ! Hotia continua ! N-am sa ma complac cu acest mod trivial de a trata situatia tarii. De altfel fiind plecat de mai bine de 30 de ani, cand am fost vanduti de regimul Ceausescu pe o mana de arginti, nu imi asum veleitatea unui bun cunoscator al realitatii romanesti, ba sa dau sfaturi sau solutii corespunzatoare.Ma voi margini insa sa privesc lucrurile „ de pe prispa“ , obiectiv si mai ales sa ma rezum doar la ce am vazut si trait in cele peste doua saptaman...... Citeste »
PNL Diaspora sustine partidele democratice din Republica Moldova
In pragul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, PNL Diaspora isi manifesta sustinerea fata de partidele democratice, pro europene, si spera ca drumul sau spre integrarea in structurile europene sa continue si in viitoarea legislatura. PNL Diaspora transmite felicitari Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) si presedintelui sau, Vlad Filat, pentru optiunile liberale si viziunea europeana pe care le promoveaza. Consideram ca apropierea dintre partidele noastre este una de substant...... Citeste »
SEMN CATRE CLASA POLITICA (2) NEGOCIERE SI DEROGARE
Corneliu LEU Ca dovada cat de stramb pornita si, apoi, cat de viciata pe parcursul evolutiei ei a fost calea formarii unei clase politice pentru democratia contemporaneitatii noastre, cat de egoist-apucatoare s-a format ea si cum i s-a consolidat, tot mai nociv si mai nesincer, lipsa de raspundere fata de electoratul despre s-a considerat ca nu merita altceva decat demagogia statistica pe care i-o acorda comunismul, in urma recentelor experiente electorale ne-am ales cu doua notiuni definind tab...... Citeste »
PRESEDINTELE ROMÂNIEI KLAUS WERNER JOHANNIS - (2014 - ...)
Viorel ROMAN Karl, din ramura romano-catolica a dinastiei germane de Hohenzollern-Sigmaringen, regele Carol I, a incheiat era domnitorilor greco-ortodocsi dependenti de Sultanul turc si patriarhul sau grec, ca si de Tarul tuturor rusilor si protectorul tuturor ortodocsilor. Johannis, evanghelic, mai precis luteran - apartinand de Evangelische Kirche A.B., primarul municipiului Sibiu, incheie acum era presedintilor ortodocso-comunisti moldo-valahi, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, (4x...... Citeste »
Vine ignatul coruptilor !
Ghita, nu ai inteles nimic ! La fel ca toti sobolanii, cu care te-ai inhaitat! Sa-ti spun de ce ati pierdut alegerile. In primul rand, din cauza baronilor si a rubedeniilor topiste. Bagate prin tot felul de functii. Pana si Parlamentul European a fost penetrat de neamuri ! La inceputul anilor 1990 v-ati apucat sa praduiti tara. Erati FSN-ul atotbiruitor. Urmasii PCR plus alti ciolanari. De stransura. V-ati batut joc de partidele istorice! De Ratiu, Campeanu, Diaconescu, Coposu, Ticu Dumitrescu s...... Citeste »
„Da-i Doamne românului, mintea de pe urma!”
de Vavila Popovici
„Scoaterea oamenilor din starea pacatoasa nu se face prin anularea calitatilor nationale, ci prin indreptarea naturii omenesti in general.” - Dumitru Staniloae Conform dictionarului mentalitatea este felul particular de a gandi al unui individ sau al unei colectivitati, a unei epoci. In mai putine cuvinte, este un model mental specific unui anumit timp istoric. Este o stare de spirit, etimologia cuvantului mentalitate avandu-si sursa in adjectivul mental, care se refera la spirit, la un mod de a...... Citeste »
Cultura »
DOINA DRAGUT – TIMPUL DINTRE VALURI DE LUMINA
Al Florin TENE Autoare a opt carti de proza, eseuri si poezie, Doina Dragut vine in intampinarea cititorilor sai cu al noulea volum de poezie, intitulat metaforic „Timpul dintre valuri de lumina “, aparut la Editura „Scrisul Romanesc “, Craiova, 2014. Volum ce are pe ultima coperta aprecieri critice semnate de prof.univ.dr. Ovidiu Ghidirmic si prof.univ.dr.George Popa. Asa cum scriam, titlul acestui volum este o metafora, adica o comparatie fara termenul de comparat, in care timpul este mediul o...... Citeste »
Secolul Declinului Inspiratiei Artistice
de Octavian Lupu
Inspiratia artistica nu vine in orice imprejurare, ci are regulile ei dupa care decide sa se infatiseze inaintea ochilor mintii. Prin plasmuirile imaginatiei, ea face sa vibreze coardele sensibilitatii launtrice cu reflexii ce transmit unde emotionale asemenea reverberatiilor dintr-o sala de concert. Si cum ar putea fi altfel? Fiindca adevarata creativitate izvoraste din adancimile insondabile ale fiintei, mai precis din straturi de constiinta stratificate si pietrificate prin trecerea veacurilo...... Citeste »
ARTISTII SI BOEMA
Dorel SCHOR In mod firesc, artistii se inspira din locurile pe care le frecventeaza, din atmosfera si personajele care populeaza (si) lumea cunoscuta de ei. Departe de noi intentia sa generalizam, dar e tot atat de adevarat ca boema este o specie mereu pe cale de disparitie si mereu vie. Iar boema in acceptia tuturor inseamna baruri si cafenele, restaurante si localuri. Termenul literar se refera la persoane cu un comportament social original, neconventional, neconformist, in special artisti sau...... Citeste »
DESPRE POLITICA
Marina GLODICI Ne-am obisnuit sa vorbim in mod expres despre politicieni si sa criticam, pe buna dreptate, uneori, activitatea lor, dar mai cu precadere as spune eu, fiind de parerea celor cu care am vorbit, ca, fara politica nu se poate. De ce? Pentru ca viata in sine se conduce dupa o teorie ori filozofie care contine principii, sistemul de valori si acestea, desigur, contureaza caracterul fiecarui ins. Unii imbratiseaza anumite filozofii ori doctrine fie politice, fie religioase si adera la u...... Citeste »
Cultura si credinta »
MASA VESNICIEI
de Benone Burtescu
Cand dai o masa, cheama pe saraci... (Luca 14, 13) De obicei mesele se dau pe caste , pe niveluri , pe prietenii care se fac si ele tot pe tagme sociale. Se mai intampla cateodata ca o masa sa fie data pentru cineva din mai sus si rareori, sau deloc pentru cineva mai de jos , ca sa nu mai vorbim de cei pe care Domnul ii numeste a fi chemati la masa data de tine dupa saraci , adica schilozi , schiopi si orbi . Sinceri sa fim, am dat vreo masa in viata noastra pentru acestia , numiti de Domnul? Po...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI - ROMANI ACUM E TIMPUL...
de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Romani acum e timpul sa ne unim indata O raza de speranta pe cer a rasarit Dispara ura cruda ce-a fost in tara toata Uniti sa fim de-apururi s-avem aceeasi soarta Sa reparam tot raul poporului iubit Noi vrem de multa vreme s-avem intreaga tara Ardealul si Moldova lasate de stramosi Sa fluture drapelul din zori si pana-n seara Pe tot pamantul tarii a Daciei comoara Sa fim uniti cu totii pe veci victoriosi Si nu vrem ce-au vecinii si n-am vrut nici...... Citeste »
Religie »
ATENTIE LA SANATATEA TA!
de Prof. Dumitru Buhai
(Continuare din editia precedenta) Apa este cel mai important aliment. Omul nu poate rezista prea mult fara cea mai importanta apa de pe fata pamantului: apa potabila. Omul rezista timp indelungat fara mancare, dar foarte putin fara apa! Aceasta este combustibilul organismului uman. Apa este indispensabila organismului uman, fiind un constituent fundamental al lui. Proportia de apa din organismul omului este uimitor de mare! Embrionul de 7 zile contine 97% de apa, noul nascut 80%, adultul 60-65%...... Citeste »
Din Comunitate »
Expozitie de pictura româneasca în Colorado
de Sebastian Doreanu
Cateodata toamna este plina de surprize. Pentru romanii din Colorado dar si pentru toti iubitorii de arta plastica, Muzeul de Arta Contemporana din Bouder (Boulder Museum of Contemporary Art - BMOCA) a oferit o asemenea surpriza joi, 2 octombrie, cand a avut loc vernisajul expozitiei DEFACED. Opt pictori romani, din generatia tanara, de dupa 1989, expun in salile muzeului. In ordinea alfabetica, ei sunt urmatorii: Teodora Axente, Marius Bercea, Razvan Boar, Zsolt Bodoni, Dumitru Gorzo, serban Sa...... Citeste »
Apel al Consiliului Româno-American catre Parlamentul României pentru votul prin corespondenta
« Consideram ca ne-a fost incalcat unul din drepturile fundamentale ale cetateanului, situatie greu de imaginat pentru o tara membra a Uniunii Europene. Incompetenta autoritatilor romane de a oferi conditii care sa permita exercitarea votului fara discriminare, a generat cozile interminabile de la sectiile de votare din strainatate », se arata intr-un apel al Consiliului Romano-American adresat parlamentarilor romani, preluat de Romanian Global News. Stimati deputati si senatori, La alegerile pr...... Citeste »
NOTA REDACTIEI
Pentru a putea continua editarea revistei CLIPA pana la data propusa de 31 martie 2015, e nevoie de o minima sustinere financiara pentru plata chiriei sediului, plata manoperei tiparirii si plata materialelor. Orice donatie din partea dumneavoastra este binevenita. Noi, slujitorii Clipei am facut-o timp de 24 de ani. Au mai ramas 5 luni! Redactia Pana in prezent, au raspuns umanitarului nostru apel urmatoarele persoane: - Neculai Popa, Pico Rivera, California - Vasile Bechis, Costa Mesa, Califor...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Barmanul, cowboy-ul si metrul de bere Un cowboy intra intr-un bar si zice: - Barman, vreau un metru de bere! - Nu am domnule, cum sa am un metru de bere? Cowboy-ul scoate pistolul si-l impusca. A doua zi vine iar si-l intreaba pe noul barman: - Barman, vreau un metru de bere! - Nu am domnule, cum sa am un metru de bere? Unde ai vazut dumneata un metru de bere? Cowboy-ul scoate pistolul si-l impusca. Intre timp patronul barului angajeaza un nou barman si-l invata ce sa faca. Face un sant subtirel...... Citeste »
Flux de stiri »
Bogdan Aurescu, noul ministru de externe al României
Luni seara, Bogdan Aurescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Externe, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, transmite Romanian Global News. Felicitari in mod deosebit pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe. Este un moment in care e nevoie de stabilitate si seriozitate, mai ales ca functia prezidentiala este intr-un moment de tranzitie , a spus presedintele Traian Basescu dupa depunerea juramantului. Potrivit unui comunicat d...... Citeste »
Declaratie politica: Pentru ca Romania sa creasca, vocea diasporei trebuie ascultata!
Doamnelor si domnilor deputati, Am venit in fata dumneavoastra in repetate randuri cu apeluri pentru rezolvarea problemei consulatelor din diaspora, pentru votul electronic si prin corespondenta, pentru alegeri corecte si respect fata de diaspora sau pentru a corecta unele derapaje de la democratie ale Guvernului sau institutiilor statului roman. De aceasta data, insa, vin cu un raspuns direct de la cei pe care ii umiliti, ii desconsiderati si ii limitati cand vine vorba de exercitarea unui drep...... Citeste »
Iohannis s-a întâlnit cu însarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA care i-a transmis felicitarile Guvernului american
Presedintele ales, Klaus Iohannis, a avut marti o intrevedere cu insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, care i-a transmis felicitari din partea Guvernului american pentru alegerea sa in functia de sef al statului, informeaza un comunicat al PNL. Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES FLUX Diplomatul american i-a transmis domnului Iohannis felicitarile Guvernului SUA pentru alegerea ca presedinte al Romaniei , se arata in comunicat. Potrivit sursei citate, in cadrul intalnir...... Citeste »
Dosarul lui Iohannis se va judeca pe fond pe 14 ianuarie
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis marti in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate in dosarul in care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost reclamat pentru incompatibilitate. Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES FLUX Judecarea pe fond a dosarului va incepe pe 14 ianuarie. Admite in principiu recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva Sentintei nr.235 din 25 septembrie 2013 a Curtii de Apel Alba Iulia — Sectia de Contencios Ad...... Citeste »
"Pas cu pas" de Klaus Iohannis, cea mai cautata carte la editia XXI a Târgului Gaudeamus
Cel mai cautat volum la a XXI-a editie a Targului International de Carte Gaudeamus a fost Pas cu pas , scris de presedintele ales, Klaus Iohannis, si aparut la Editura Curtea Veche. Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FLUX Cartea s-a vandut in peste 8.000 de exemplare pana la inchiderea editiei cu numarul XXI a Gaudeamus , a declarat la finalul targului pentru AGERPRES Miruna Meirosu, PR manager al Editurii Curtea Veche. Volumul Pas cu pas a fost desemnat si Cea mai ravnita carte a targului , dupa...... Citeste »
Discursul Papei, un apel la `trezirea` Europei, dar sunt necesare actiuni concrete, considera lideri din PE
Mai multi lideri politici din Parlamentul European (PE) au vazut marti, in discursul sustinut de Papa Francisc in fata parlamentarilor europeni, la Strasbourg, un indemn la 'trezirea' Europei in scopul apararii demnitatii umane, insa unii au subliniat ca ar trebui sa se treaca la actiuni concrete, informeaza agentia de presa AFP. Foto: (c) Vincent Kessler / REUTERS 'In discursul sau, Papa a indemnat la 'trezirea' Europei. Va trebui sa rezistam tentatiei egoismului si sa-i dam Europei un nou ince...... Citeste »
Trei ONG-uri transmit un apel catre Parlament: Nu distrugeti Agentia Nationala de Integritate
de I.C. HotNews.ro Trei organizatii nonguvernamentale solicita Parlamentului sa tina cont de doua criterii la numirea membrilor Consiliului National de Integritate, ca acestia sa nu faca obiectul unor investigatii penale si sa nu fie sub investigatie ANI, in caz contrar existand riscul de periclitare a functionarii eficiente a Agentiei Nationale de Integritate, monitorizata de Comisia Europeana prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), se arata intr-un comunicat de presa transmis marti. ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page