Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1148 - 15 November, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie si imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler In sfarsit, ziua de Marti 4 Noiembrie, 2014, ziua masacrului cand Titanicul Democrat s-a scufundat la impactul cu Icebergul Republican, a demonstrat ca Vox Populi, Vox Dei-Vocea Poporului, Vocea lui Dumnezeu , nu ramane doar un controversat vechi proverb uitat in negura timpului, atribuit eronat lui Willi......Citeste »
Editoriale »
Mesajul primului roman care a votat in Noua Zeelanda: Sunt mandru ca sunt primul roman din lumea asta care are sansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hotiei, coruptiei, minciunii
de Red. Stiri HotNews.ro Sambata, 15 noiembrie 2014, 23:23 Actualitate | Politic Mesajul primului votant din Noua Zeelanda impotriva hotiei Foto: Facebook / Dan Coroian Vlad E 1-0 ! Mandru ca sunt roman. De fapt sunt mandru ca sunt primul roman din lumea asta care are sansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hotiei, coruptiei, minciunii, arogantei, anormalului - asa isi incepe postarea pe Facebook Dan Coroian Vlad, care sustine ca este primul roman care a votat, din Auckland, Nou...... Citeste »
16 Noiembrie 2014 - Votul Diasporei conteaza!
Dragi romani, Ne vom intalni duminica pentru a alege o Romanie a lucrului bine facut, o Romanie in care valorile si meritele garanteaza viitorul tinerilor intr-o democratie consolidata! Duminica avem sansa sa demonstram ca votul nu este o lozinca! Impreuna sanctionam impostura, demogogia si coruptia! Forta noastra sta in unitatea noastra - de aici si frica PSD-ului de noi, romanii din diaspora. Cum altfel sa intelegem actiunile Guvernului de a limita cat mai mult votul nostru? De aceea este cu a...... Citeste »
FLORI BALANESCU - Sa fim un pic mai „nemti” si mai „protestanti”
sambata, 15 noiembrie 2014 Anul 2014, un altfel de 1866 Cu 148 de ani in urma, cativa oameni luminati ai acestui popor, blamat si afundat in prejudecati istorice nu atat de altii, cat de micimea si neispravile propriilor lideri, au hotarat sa rupa pisica in doua, sa taie raul de la radacina si sa aduca la conducerea politica si simbolica a tarii un principe strain. Strain cu totul de aceste pamanturi. Devenit regele Romaniei, Carol I din Dinastia de Hohenzollern Sigmaringen, acesta a invatat cum...... Citeste »
Romanii din SUA le multumesc celor din tara ca au iesit in strada si-i cheama la vot
http://coalitiaromanilor.org/a20-romanii-din-sua-le-multumesc-celor-din-tara-ca-au-iesit-in-strada-si-i-cheama-la-vot.aspx Romanii din SUA le multumesc celor din tara ca au iesit in strada si-i cheama la vot Romanii din Statele Unite multumesc romanilor din Romania care in numar de zeci de mii au protestat in marile orase ale tarii pentru ca Guvernul sa asigure accesului la vot pentru romanii din diaspora. Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de Coalitia romanilor pentru combate...... Citeste »
Consulatul General al României la Los Angeles -Alegerile pentru Presedintele României turul al doilea are loc duminica, 16 noiembrie 2014, între orele 07.00 – 21.00!
Pot vota toti cetatenii romani aflati in strainatate (inclusiv turistii), pe baza unuia dintre actele de identitate, valabile in ziua votarii, prevazute de Decizia nr. 10/ 2014 a Biroului Electoral Central. Actele in baza carora pot vota cetatenii romani care se afla in Statele Unite ale Americii in ziua votarii: Cetatenii romani cu domiciliul in Romania care in ziua votarii se afla in S.U.A. isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in S.U.A. in baza unuia dintre urmatoar...... Citeste »
RATIUNEA SI SENTIMENTUL
1024x768 „Ratiunea construieste viata pe ruina inimii.”- Emil Cioran De cate ori am auzit spunandu-ni-se: „Gandeste logic”, sau „Fii rational!”, sau „Nu fi sentimental!” Filosofii, literatii au fost preocupati de aceasta dilema, dand prioritate cand ratiunii, cand sentimentului, incercand sa traga concluzii asupra efectelor lor, in situatii cand balanta inclina spre ratiune mai mult decat spre sentiment si invers. S-a ,,dezbatut’’ destul problema, dar e departe de a fi elucidata. Sentimentele n-...... Citeste »
FADERE- Exista un interes ca românii din diaspora sa nu voteze?
Vom strange semnaturi de la romanii care nu vor putea vota FADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa, atrage atentia Ministerului de Externe ca daca nu se vor infiinta mai multe sectii de vot pentru al doilea tur al Alegerilor Prezidentiale, foarte multi romani din diaspora nu vor putea vota. Solicitam MAE si Biroului Electoral Central permisiunea de a strange semnaturi din partea acelora care nu-si vor putea exercita dreptul constitutional de a vota. Aceste semnaturi vor fi folosite i...... Citeste »
Înca CINCI ANI cu SISTEMUL MAFIOT la BUTOANE !
Aroganta, tip Adrian Nastase, s-a manifestat din plin la micul Titulescu ! A procedat exact ca la PCR. I-a transmis lui Johannis „tezele din noiembrie” ce urmau a fi dezbatute la televiziunile sale de partid, intr-o ordine dinainte stabilita. Tip capcana. Johannis, blocat de propria echipa de campanie (!), a muscat momeala ! Cum au fost dezbaterile am vazut. Zambet si cutite-n spate ! Fara numar ! Calmul imperturbabil si raspunsurile la obiect ale lui Johannis au contrastat puternic cu atiitudin...... Citeste »
Minciuna ca obicei
de Andrei Marga Este deja obisnuit ca in campanii electorale sa se exagereze. La noi, insa, se depasesc limitele. Granita acceptabilului se trece fara scrupule si se minte dezinvolt. Mai grav, s-a revenit in 2014 exact la tehnicile mintirii din 1990. Pe atunci, despre Corneliu Coposu se spunea ca distribuie blugi prin sate, in vreme ce secundantii sai mituiesc populatia, iar privatizarea restabileste serbia. De data aceasta, partitura minciunii se cinta in jurul apartamentelor achizitionate de c...... Citeste »
Nu vrem o Românie subjugata de PSD, vrem o Românie normala
Verzii au aratat si combatut in mod constant modul defectuos de formulare si implementare a politicilor Guvernului Ponta care au condus la criza, somaj, saracie, foame, furt, minciuna si coruptie. Masurile electorale anuntate in ultima luna de crestere a pensiilor, salariului minim si alte promisiuni prin care se vor acorda tot felul de ajutoare si pomeni dupa ce candidatul Ponta va fi ales presedinte suna clar a mita electorala. Spunem asta deoarece Guvernul Ponta nu a guvernat tara in sensul c...... Citeste »
Avem încredere ca Ministrul Melescanu va gasi solutii ca toti românii din diaspora sa poata vota
FADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa, saluta alegerea Domnului Teodor Melescanu in functia de Ministru al Afacerilor Externe din Romania. Experienta domniei sale in zona diplomatica sper sa fie suficienta ca sa gaseasca solutiile necesare ca duminica, 16 noiembrie, romanii din diaspora sa poata vota. Solicit Domnului Ministru, Teodor Melescanu, sa deschida imediat un dialog cu liderii comunitatilor romanesti din diaspora pentru ca ei impreuna cu Ambasadorii romani sa sugereze locu...... Citeste »
Solicit amânarea turului 2 al alegerilor prezidentiale.
de Aurelian Mihai
In cadrul conferintei de presa organizata la Palatul Parlamentului, astazi 11.11.2014, dupa consultari cu romanii din strainatate, dupa o analiza corecta a DEZASTRULUI produs in data de 2 Noiembrie 2014 privitor la sectiile de votare din diaspora, consider si consideram ca se impune o AMANARE a turului 2 al alegerilor prezidentiale. Potrivit punctelor de vedere exprimate de institutiile statului roman, observam ca situatia a ramas neschimbata, iar un DEZASTRU si mai mare este pe cale sa se produ...... Citeste »
Nou ministru de externe aceeasi problema: nu se înfiinteaza noi sectii de vot pentru românii din strainatate si Basarabia
Noul ministrul de externe, Teodor Melescanu, a declarat, marti, ca a venit la BEC cu toate proiectele posibile , inclusiv cu unul privind alocarea de bani, precizand, totodata, ca teoretic se pot infiinta noi sectii de vot, daca permite legea. Melescanu, a declarat, la iesirea de la Biroul Electoral Central, ca pe legislatia actuala nu este posibila infiintarea de noi sectii de votare in strainatate, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, scrie www.mediafax, preluat de Romanian Glo...... Citeste »
INITATIE LA VOT!
Victor Ponta spune ca am mers cu autocarele la vot, ministrul Corlatean ne da ordine, eu zic ca in turul doi sa mergem cu termosul la ora 6 dimineata, sau chiar 5. Ma voi duce sa-mi beau cafeaua in fata consulatului din Torino (Paris, Londra, München, Chisinau, Madrid, Roma, Padova, Los Angeles etc.), la coada. Iar daca reusesc sa-mi exercit dreptul constitutional, o voi face in cea mai mare viteza: ca sa mai castigam o secunda sau doua. Voi avea cu mine un teanc de declaratii pe proprie raspund...... Citeste »
Asta nu ne puteti fura
de Dan Tapalaga Dan Tapalaga Foto: Hotnews Veti da socoteala intr-o buna zi, tu, cu toti ai tai, pentru aceasta ultima aroganta. Va trebui sa explici, procurorule, cum ati ajuns sa ne furati pana si dreptul la vot. Am vazut multe pana azi, ati facut multe cu votul nostru ingorat, cumparat, furat sau batjocorit. Ne-ati violat votul cum ati avut chef. Dar n-a ajuns nimeni, pana la voi, sa ne fure cu totul dreptul de a pune stampila. N-a avut inca nimeni curajul sa ne tranteasca usa in nas doar pen...... Citeste »
VOTUL RATIONAL ÎMPOTRIVA VOTULUI INERTIAL
George PETROVAI Pornim la analiza ce urmeaza de la insasi temelia democratiei – dreptul garantat de Constitutie pentru toti cetatenii care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv, un drept pentru care au luptat si s-au jertfit atatia inaintasi, astfel ca noi sa fim stapani pana la moarte pe vot, acel atom de putere pe care avem datoria moral-cetateneasca sa-l utilizam cu maxima responsabilitate pentru binele nostru si al generatiilor viitoare, pentru prestigiul tarii care n...... Citeste »
Nu ne multumeste demisia Ministrului Corlatean, cerem 1000 de sectii de vot
Am luat cunostinta de demisia domnului Titus Corlatean din fruntea Ministerului Afacerilor Externe din Romania. Consideram ca aceasta demisie este justificata tinand cont de proasta organizare a alegerilor din 2 noiembrie in diaspora, cat si lipsa solutiilor pentru a rezolva problemele organizarii celor din 16 noiembrie. Totusi, consideram ca demisia domnului Corlatean este insuficienta. Noi cerem 1000 sectii de vot, dublarea numarului personalului si a stampilelor in sectiile deja existente. Ce...... Citeste »
O SOLUTIE CONCRETA PENTRU VOTUL DIN DIASPORA
10 noiembrie 2014 Comunicat de presa ACL Diaspora saluta initiativa unor tineri specialisti din Marea Britanie si Romania care au realizat aplicatia online euvotez.com. Aceasta va informa in timp real alegatorii din diaspora asupra numarului de persoane care asteapta la sectiile de votare. Astfel, romanii pot alege o sectie cu un numar mai mic de alegatori si sansele de a vota cresc. Aceasta aplicatie nu va fi corelata in niciun fel cu optiunile politice ale alegatorilor si nici cu datele person...... Citeste »
Politica »
Ardealul e inima tarii. Cum facem s-o ascultam când bate?
Lucian MINDRUTA Peste 4 ani sarbatorim un secol de la unirea Regatului cu Transilvania. La cum arata lucrurile azi, petrecerea va fi cam trista. Iar pe tort, in loc de “La multi ani”, vom primi fiecare, regateni si ardeleni, o lista. O lista a lucrurilor care ne despart. Scrisa cu crema de ciocolata amaruie, exact ca viata noastra. Acum o saptamana, primarita Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, povestea ca, la ei, organizatia de partid are liste pana la nivel de bloc si apartament cu cei care voteaz...... Citeste »
”Vrem sa votam!”, scrisoarea unui profesor universitar din Paris, cate Victor Ponta
Un profesor universitar din Paris i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta pentru a-i arata, intr-o nota usor ironica, realitatea de la sectia de votare din capitala Frantei si cu ce piedici s-au confruntat cei care au incercat sa voteze. Iata in continuare textul integral al scrisorii deschise: ”Paris, 3 Noiembrie 2014 Stimate d-le Victor Ponta, Ma numesc Dan Angelescu, sunt profesor la Universitatea Paris-Est din Franta. Am un doctorat in fizica de la universitatea Princeton, o...... Citeste »
De ce va câstiga (din nou) Sistemul
de Sebastian Doreanu
Prezenta masiva la vot a romanilor, atat in tara cat si in strainatate demonstreaza dorinta acestora pentru schimbare. Lucru firesc intr-o societate normala, intr-o democratie autentica. Din pacate, dupa un sfert de secol de democratie originala inca nu s-a inteles ca in Romania jocurile politice sunt facute in asa fel incat sa castige de fiecare data Sistemul. Sunt aceiasi jucatori de 25 de ani, care-si schimba doar locurile, culoarea sau discursul, un carusel halucinat in fata unui popor tot m...... Citeste »
Diaspora ? vârful de lance al schimbarii României în bine
de George Petrovai
Rezultatele primului tur al prezidentialelor n-au constituit o surpriza, fie si pentru aceea ca toti oamenii cu scaun la cap din tara si strainatate i-au vazut pe Ponta si Iohannis in turul doi, la mare distanta de ceilalti catindati . Mai departe. Avand in vedere divizarea dreptei, treaba la finalizarea careia Traian Basescu a avut o importanta contributie, precum si deruta premeditata creata de cei doi falsi liberali (licheaua de Tariceanu si batranul securist Melescanu), nu-i o surpriza nici ...... Citeste »
Cum si cine guverneaza România
de Marina Ene si Simona Stan
Suntem in momentul in care ar trebui sa ne punem (si) aceste doua intrebari: Cine si cum a guvernat pana in acest moment tara? Si Cine si cum urmeaza sa guverneze din 17 noiembrie inainte? Oare, pentru a guverna o tara, a face sa existe si sa mearga o economie, a crea structuri statale stabile, sigure, eficiente pentru a putea corela socialul cu intregul mecanism statal, pentru a crea o societate romaneasca viabila din toate punctele de vedere si a o racorda perfect la Europa si celelalte parti ...... Citeste »
TABLETA DE WEEKEND (87): CORABIA SOBOLANILOR
Sergiu GABUREAC „Sobolani din toate partidele, reuniti-va!” 20 de ani ii trebuie poporului roman sa revina la democratie, a spus Brucan. Mai tarziu, a mai pus un cincinal. Stia el ce stia, dupa studierea cartii cartilor. Iata, ne apropiem de finalul celor 25 de ani. Sa inseamne, asta, ca intreg FSN-ul, azi PSD si PMP, se va retrage, in puscarii, din structurile mafiote. Nationala si judetene! Urmeaza ca Iliescu&Co. sa fie judecati pentru crimele si jefuirea tarii in ultimii 25 de ani? Pentru...... Citeste »
Decalogul lui Putin: „Timpul jocului s-a sfârsit...”
General Br. (r) Aurel Rogojan Ignorarea voita, de catre mass media la nivel global, a evenimentelor importante, cand acestea sunt dezvaluite cunostintei publice, ele capata semnificatii mult mai adanci si mai grave decat inteniile cu care au fost ascunse. Un astfel de eveniment s-a consumat in 24 octombrie, la Soci, in cadrul „Clubului de la Valdai”, unde reprezentanti ai elitelor occidentale s-au intrunit sa audieze un discurs al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin. Desi...... Citeste »
OMUL CARE ADUCE RAUL
Corneliu LEU Ideea acestui titlu incoltea mai de mult, odata cu intamplarile ce le enumar mai jos si care il argumentau. Mi l-am amintit acum, vazand rezultatele alegerilor, dar am zis sa mai astept: poate, cu varsta, ii vine mintea la cap. Asa ca il folosesc abia astazi, dupa urarile de rigoare. Pentru ca e strigator la cer ca o candidata cu dotarile de atractie ale Elenei Udrea, cu efortul de expunere a lor pe care l-a facut si cu atentia publica pe care a captat-o, indiferent daca in bine sau...... Citeste »
NOI DOCUMENTE DESPRE GRUPUL SINODAL ROMÂN DE REZISTENTA ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI
Corneliu LEU (Continuare din editia precedenta) Marti, 30 septembrie 1947 La Mitropolie, se afirma ca plecarea Patriarhului Nicodim din scaun - prin demisie sau deces - va avea ca efect desfiintarea Patriarhatului, revenindu-se la Mitropolit primat, ca-n trecut, post pe care urmeaza sa-l ocupe arhiereul Justinian Marina. Mitropolia aceasta ar urma sa intre sub jurisdictia Patriarhului de Moscova. Se afirma foarte insistent ca viitorul patriarh va fi arhiereul Justinian Marina de la Iasi, care es...... Citeste »
Cultura »
INTERVIU CU O PERSOANA EXCEPTIONALA – SMARANDA MILU NÉMETHI
1024x768 George ROCA Motto: „Sunt varza... o varza fericita!” (SML, 10 august 2014 FB) George ROCA: Distinsa doamna, va multumesc pentru privilegiul de a-mi acorda acest interviu. Mi s-a parut atat de dificil sa-l incep, sa-i conturez intrebarile, datorita faptului ca nu vom discuta numai despre realizari si bucurii ci si despre situatii extreme, poate cele mai grele din viata unui om! As dori sa incepem cu „amintirile frumoase ale copilariei”. Smaranda MILU NÉMETHI: Mi s-a mai pus aceasta intre...... Citeste »
UNITATEA GENURILOR LITERARE ESTE DATA DE UNITATEA OPERELOR LITERARE
Al Florin TENE O traditie nu se mentine de dragul traditiei in sine, ci prin prezenta ei, prin capacitatea de a se mai preta inca la o actualizare. Traditia se stinge iremediabil indata ce devine incompatibila cu conceptiile despre lume precum si cu cele sociale care au ajuns sa domine. Acest fenomen il regasim si in continua transformare a genurilor literare. Cunoastem cu totii ca genurile literare exista. Dar ce ne dezvaluie existenta lor, daca nu ne spune o caracteristica esentiala a fenomenu...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (12) – OMUL POTRIVIT
Dorel SCHOR Cand l-au eliberat pe Leopold Gurnist din sanatoriu, medicii au specificat „ameliorat , si i-au recomandat activitati usoare, neepuizante si care nu suprasolicita capacitatea intelectuala. Chiar a doua zi, Leopold s-a prezentat constiincios la serviciu cu intentia sa-si reia postul de contabil principal. Dar nu s-a putut. Directorul a privit ganditor hartia, l-a rugat pe Leopold sa astepte cateva clipe in biroul secretarei si s-a sfatuit cu inginerul sef: - Ce inseamna „neepuizant pe...... Citeste »
ACADEMICIAN DR. FARM. OVIDIU BOJOR CELEBRAT LA 90 DE ANI
Elena ARMENESCU In data de 1 noiembrie 2014, am avut bucuria si onoarea sa particip la cea de a treia editie a unui eveniment inedit: „Gala Ovidiu Bojor” gala organizata de doamna Florentina Opris, presedintele Asociatiei „Pentru o Viata Sanatoasa”. Anul acesta, gazda a fost Grand Hotel Continental din Bucuresti. Ca si in anii anteriori, in cadrul Galei „Ovidiu Bojor , nu numai ca au fost premiati oameni deosebiti, remarcabili prin calitatile si rezultatele muncii lor, ci a fost sarbatorita ziua...... Citeste »
O seara cu Strauss si Ceaikovski în Raleigh
„Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos.” –Platon 25 octombrie 2014. Seara calda, linistita. Octombrie este tacere. In drum ne intampina cateva frunze cazute din copacii plictisiti de atata vara si o dulce-amara melancolie ne patrunde in suflete. Fiindca toamna aminteste de un sfarsit. Exista totusi o armonie, o g...... Citeste »
Cultura si credinta »
VOTUL - VOTAREA
de Benone Burtescu
In zilele noastre se pune la vot aproape tot. Cea mai faimoasa votare este jumatate plus unul. Adica pe numaratelea. In timp ce materialul de notat este acelasi ca valoare, votantii sunt diferiti calitativ, de unde si rezultatul votului iesit poate fi de-andoaselea realitatii, adica sub incidenta votului, doi nebuni castiga in fata unui intelept. Este penibil ca un singur ins ramas de caruta la jumatate egalitate de voturi, sa decida intr-o problema foarte importanta, prin - de care parte va vot...... Citeste »
Din Comunitate »
NOTA REDACTIEI
Pentru a putea continua editarea revistei CLIPA pana la data propusa de 31 martie 2015, e nevoie de o minima sustinere financiara pentru plata chiriei sediului, plata manoperei tiparirii si plata materialelor. Orice donatie din partea dumneavoastra este binevenita. Noi, slujitorii Clipei am facut-o timp de 24 de ani. Au mai ramas 5 luni! Redactia -------------------------------------------- Pana in prezent, au raspuns umanitarului nostru apel urmatoarele persoane: - Neculai Popa, Pico Rivera, Ca...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
- Ai slabit grozav! Ai o dieta noua? - Da. Legume - cartofi, morcovi, sfecla... - Le fierbi sau le prajesti? - Le sap! * Doi oameni de zapada stau... Incepe sa ninga, iar unul dintre ei rupe tacerea: - Uite: celule stem! * Un politist opreste un sofer beat. Incheie procesul verbal, ii da o amenda si niste puncte de penalizare, la care soferul intreaba: - Si cu astea ce fac? - Pai ... Mai strangi cateva din astea si iti iei o bicicleta * Sotul se intoarce de la vanatoare. - Ei, cum a fost vanatoa...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page