Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1146 - 1 November, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Pentru mine ramane un inexplicabil mister faptul ca o covarsitoare majoritate a locuitorilor acestui infestat de mediocritate Mapamond, se regasesc perfect in aforismul lui Aristotel, Stiu un singur lucru; acela ca nu stiu nimic si, sub niciun motiv, nu doresc sa-si depaseasca aceasta jalnica conditie umana, de a nu sti nimic, de a te zbate in mediocritate, de a ramane cerebral la periferia umanitatii, de a te situa la nivelul regnului animal......Citeste »
Editoriale »
Consulatul General al României la Los Angeles -Alegerile pentru Presedintele României au loc duminica, 2 noiembrie 2014, între orele 07.00 – 21.00!
Pot vota toti cetatenii romani aflati in strainatate (inclusiv turistii), pe baza unuia dintre actele de identitate, valabile in ziua votarii, prevazute de Decizia nr. 10/ 2014 a Biroului Electoral Central. Actele in baza carora pot vota cetatenii romani care se afla in Statele Unite ale Americii in ziua votarii: Cetatenii romani cu domiciliul in Romania care in ziua votarii se afla in S.U.A. isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in S.U.A. in baza unuia dintre urmatoar...... Citeste »
Alegerile pentru Presedintele Romaniei 2014
1607 23rd Street NW Washington, DC 20008 Phone: +1 202 332 4848 ext. 107 E-mail: grotaru@roembus.org http://washington.mae.ro Stimati prieteni si colaboratori, In continuarea comunicarilor pe tema alegerilor pentru Presedintele Romaniei 2014, va aducem la cunostinta ca, pe data de 29 octombrie, Biroul Electoral Central (BEC) a emis Decizia nr.101D pentru completarea Deciziei Biroului Electoral Central nr.10D/2014 privind unele masuri pentru exercitarea dreptului de vot, precum si pentru buna org...... Citeste »
Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2014
Stimati prieteni si colaboratori, Va transmit cateva clarificari suplimentare in legatura cu alegerile pentru Presedintele Romaniei, organizate la data de 2 noiembrie 2014, valabile pentru sectiile de votare din strainatate, dupa cum urmeaza: 1.Ministerul Afacerilor Externe a realizat o rubrica de 'Intrebari frecvente' referitoare la procedura de votare aferenta alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2014, pentru cetatenii romani aflati in afara tarii in ziua votului. Rubrica prezinta ...... Citeste »
Concluzii la Nobel
de Andrei Marga Unul dintre premiantii Nobel pentru chimie din 2014 a parcurs scoala generala si, apoi, un an la liceul german din Timisoara, incat suntem stimulati sa reflectam asupra starii educatiei si cercetarii stiintifice din Romania plecand de la exemplul lui Stefan W. Hell. Nu este singurul, George Palade, Elie Wiesel, Herta Müller fiind alti premianti Nobel cu radacini in Romania, dar consacrati in alte tari. Premiul Nobel, stim prea bine, incununeaza realizari de varf si este, ca prest...... Citeste »
Interviu cu Don Lothrop: America se angajeaza sa apere Romania de rusi. Romanii sa se implice mai mult
de Pr. Chris Terhes
Intregul interviu poate fi accesat la adresa: http://coalitiaromanilor.org/a18-interviu-cu-don-lothrop-america-se-angajeaza-sa-apere-romania-de-rusi-romanii-sa-se-implice-mai-mult.aspx Pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, i-a solicitat un interviu lui Don Lothrop, presedintele Fundatiei RomaniaOne, in care l-am rugat sa explice mesajul din clip-ul de mai jos in care cheama romanii la vot si cum vede el anumite realitati legate de Romania. Don este un iubitor al Romaniei s...... Citeste »
FADERE Federatia Asociatiilor de romani din Europa - Pactul cu Diaspora
FADERE Federatia Asociatiilor de romani din Europa Tlf.: 0034 606060660 0034 606060626 001 971 222 4346 www.fadere.es daniel@tecu.me presedintefadere@gmail.com Pactul cu diaspora Stimate Domnule candidat la functia de Presedinte al Romaniei Federatia Asociatiilor de romani din Europa (FADERE), va invita sa priviti spre problemele cu care se confrunta romanii din diaspora si sa ne confirmati ca in cazul in care veti ajunge Presedinte al Romaniei, printre preocuparile dumneavoastra va fi aceea de ...... Citeste »
Cu un Like nu poti schimba lumea, cu un vot da
La initiativa Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE) si cu sprijinul asociatiilor de romani si presei din dispora astazi incepe campania de sensibilizare a romanilor care locuiesc in afara tarii pentru a iesii la vot. Niciodata romanii din diaspora nu au aratat un interes mai mare pentru alegerile prezidentiale din Romania, ca acum. Astazi in afara tarii locuiesc in jur de 7 milioane de romani, incluzand comunitatile istorice. La cererea asociatiilor de romani, Ministerul Afaceril...... Citeste »
La evenimentul cultural-electoral de la Roma "Votati si pentru noi" au participat peste 6.000 de români
“Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine” este sloganul folosit de Asociatia Romanilor din Italia (ARI) cu ocazia organizarii evenimentului cultural-electoral din ziua de duminica, 26 octombrie 2014 la Roma, la Teatro Terndastrisce. Membrii si simpatizantii ARI, romani din Roma, au venit in numar record. Peste 6.000 de persoane au participat la acest maraton cultural-electoral inceput la ora 14:30 si incheiat al ora 19:30. ARI a lansat in cadrul evenimentului campania de informare si responsabili...... Citeste »
Politica »
CAMPANIE SILENTIOASA sau ECHIPA DE ZGOMOTE BRUIAZA PE DEASUPRA?
Corneliu LEU Eu nu cred in afirmatiile malitioase ale unora care ar pretinde ca cineva manipuleaza anumite organisme judiciare catre masuri zgomotoase care sa bruieze vocile sau ecourile campaniei electorale. Nu cred, insa, nici in dorinta candidatilor de a fi cat mai putin vocali, pentru a ne face dovada de modestie manevrandu-si silentios competitia electorala. Ba, mai mult decat atat: sunt convins ca aceste procese si anchete, ce se intretes cu firele campaniei electorale pe care incearca sa ...... Citeste »
Votul nostru, amprenta de pe obrazul lor!
28/10/2014 / Aurelian Mihai Dragi romani. Am ales sa va scriu aceste randuri prin care va indemn sa participati la exercitiul electoral din luna Noiembrie nu din dorinta de a va solicita sprijinul pentru un candidat sau altul pe care eu l-as vota, ci pentru ca este un act civic. Dincolo de a folosi cuvinte ca datorie, obligatie sau verbul “a trebui”, va asigur ca nu exista arma mai potrivita decat votul pentru un cetatean roman, oriunde s-ar afla, in Romania sau in diaspora. Ne-am obisnuit de mu...... Citeste »
Cum vad românii din Grecia alegerile prezidentiale si ce cred despre participarea la vot?!
Cum vad romanii din Grecia alegerile prezidentiale si ce cred despre participarea la vot?! Alegerile prezidentiale din acest an sunt motiv de discutii intre prieteni ori pe retelele de socializare acolo unde romani din diferite colturi ale lumii isi spun parerea cu privire la scrutinul din 2 noiembrie a.c. Colega noastra Ana Tutuianu de la Ziarul Romanesc din Grecia a stat de vorba cu unii alegatori si iata opiniile lor. Uni participa la alegeri, altii refuza sa o faca lasandu-i pe ceilalti sa d...... Citeste »
NOI DOCUMENTE DESPRE GRUPUL SINODAL ROMÂN DE REZISTENTA ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI
Corneliu LEU Dosarul alcatuit de securitate cu toate notele si concluziile de urmarire a episcopului Grigorie Leu incepe inca din 1945, la cateva luni dupa instalarea guvernului „de larga concentrare democratica” al lui Petru Groza, prin elementele de tranzitie de la vechea politie de siguranta la formele „democratice” ale securitatii poporului (de exemplu ”Inspectoratul sigurantei Iasi”, devine „Directia Regionala a Securitatii Poporului Iasi”). Astfel, la Episcopia Husilor, dupa Sfintele Pasti...... Citeste »
ALIANTA PRESEDINTILOR
Deja presedintele Romaniei (We have deja reservation) S-a spus ca actuala campanie electorala este una complet diferita de restul celor de pana acum. S-a mai spus ca este una extrem de murdara, sau cea mai urata sau ca, pur si simplu, nu exista. Corect si, in acelasi timp, fundamental gresit. Pana acum, ne-am inselat cu totii. Revelatia este aceea ca nu numai ca aceasta campanie este singura cu adevarat reala din ultimii 25 de ani de simulacre si simulari de campanii electorale de diferite felur...... Citeste »
Mai exista un presedinte OM?!
”....mi se pare normal ca aceia care conduc o tara sa traiasca in aceleasi conditii cu majoritatea care-i voteaza, si nu cu minoritatea bogata.” Jose Mujica- Presedinte Uruguay Am dat de un articol in Facebook care prezinta opiniile presedintelui uruguyan, Jose Mujica, asupra ideii de presedinte de tara si a felului in care acesta trebuie sa fie ca om politic si ca lider de stat. Si am ramas impresionata din nou de acest om, ce pare ca este o fiinta extraterestra aterizata pe pamant sau un ateni...... Citeste »
Agenti sub acoperire !
Am primit, pe surse, urmatoare lista: Ponta Victor - agent acoperit Xerox, deconspirat de colegul coabitant; Macovei Monica - agenta acoperita de Gregorian Bivolaru& Co. Blaga Vasile - n-a devenit agent, nu-i incapea capul sub acoperire; Branza William - agent acoperit M6 de legatura cu urda Ciorbea Victor - agent acoperit al Imperiului Klingonian; Udrea Elena - agenta acoperita a centuristelor politicii romanesti Basescu Traian - agent dublu acoperit cu patru cuburi de gheata Beligan Radu -...... Citeste »
Alegeri 2014 în România.: Vreti sa va merga „rau” ca la nemti? Votati cu Johannis si mai stii!
Reportaj de Viorel Baetu Se zvoneste ca Angela Merkel ar veni in vizita in Romania sa-l sustina pe Johannis! Ce vrea si asta? Sa-l invete sa duca tara de rapa cum a dus ea Germania? Doar nu vreti sa ajungeti fratilor sa aveti un somaj de 5,3% la o populatie activa de 39.538 mii de locuitori din care 35.424 sunt salariati. Sau sa va dea ajutor de somaj dupa 2 ani lucrati, 12 luni, iar dupa 4 ani lucrati, 24 de luni si sa va pacaleasca cu un ajutor de somaj in jur de 60% din salariul de pe ultimel...... Citeste »
Cultura »
Romanian Violin Virtuoso Alexandru Tomescu
Performs Paganini’s Caprices at Carnegie Hall On the occasion of the National Day of Romania, The Romanian Cultural Institute in New York invited Romanian world-renowned violinist Alexandru Tomescu, for a series of three concerts in New York and Washington, DC. On November 26, at 6 pm, Romanian virtuoso Alexandru Tomescu will give a fine concert at The Kennedy Center’s Millennium Stage, in Washington, DC, charming his audience with works by Enescu and Paganini. On the National Day of Romania, De...... Citeste »
TESTAMENT SPIRITUAL POST MORTEM (3) TARA, SFÂNTUL ANDREI SI APOSTOLATUL LUI EMINESCU
Iosif Popa Sfantul Andrei, primul apostol al lui Ioan Botezatorul, primul apostol al lui Isus si cel mai bland dintre Apostoli, ce isi odihneste capul pe umarul lui Isus in „Cina cea de taina , a fost trimis sa povesteasca despre Isus si Dumnezeu „barbarilor ce au tinut piept Imperiului Roman aproximativ 400 de ani, Maniei Romei, Romania noastra de azi! In toata istoria timpurie a crestinatatii, doar Tinutul Tracic, leaganul civilizatiei Europene, a imbratisat crestinismul fara sa fi vazut semne...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (10) – VICTORIA SOCIALISMULUI
Dorel SCHOR Motto: „Priviti aceasta rata Desi e moarta zboara Si ce o tine-n viata E dragostea de tara...” (Parodie, Adrian Paunescu) In anii '70 ai secolului trecut, tovarasii de la judeteana de partid si de la consiliul judetean au avut o frumoasa initiativa cetateneasca, in urma indicatiilor pretioase primite, evident, de la centru. Ei au propus si au fost aprobati in unanimitate, ca in spatiile libere dintre blocuri, in loc sa fie plantate tot felul de flori decorative, dar inutile din punct...... Citeste »
Un premiu pentru Vavila Popovici – „Poezia – un sâmbure în sufletul meu”
„… tacerea lui Octombrie lasa sa se auda muzica sufletului, a vietii noastre interioare…. Ceasurile de tihna ale acestei luni scot la lumina idei…“ – sunt sclipiri de ganduri consemnate de corespondenta externa a ziarului nostru, doamna Vavila Popovici, in filele sale de jurnal, la 2 octombrie 2001. Exact peste 13 ani, la 2 octombrie, a avut loc la sediul redactiei „Argesul” un eveniment cultural organizat in parteneriat cu Fundatia literara „Liviu Rebreanu”, in semn de pretuire pentru scriitoar...... Citeste »
Cultura si credinta »
FURTUNA PE MAREA LUMII
de Benone Burtescu
Si deodata s-a starnit pe mare o furtuna atat de strasnica, incat corabia era acoperita de valuri. Si El dormea (Matei 8, 24) Intamplarea de acum doua mii de ani, mutata ASTAZI, cu noi, si la propriu si la figurat. Marea - apele dintre doua tarmuri. Tarmul pamantesc parasit, in calatoria catre tarmul ceresc. Furtuna - evenimentele istoriei lumii ajunse la paroxism in zilele noastre, nici o ordine, neoranduiala transformata in haos. Corabia - ambarcatiunea de credinta, aparent fara putinta de raz...... Citeste »
Religie »
DESPRE LUPTELE NOASTRE
Marina GLODICI Daca vom privi mai atent in jurul nostru, vom putea concluziona, imediat, ca fiecare dintre noi „lupta” sau persevereaza pentru ceva in viata pentru a-si atinge un tel, mai mult sau mai putin hotarator ori corect. Unii lupta pentru putere, altii sa iasa in evidenta prin toate mijloacele. O parte pentru a se imbogati, o alta categorie sa faca o cariera stralucita, unii sa se depaseasca pe sine, ori conditia sociala pe care o au. Unii isi fac scop din viata din a face rau ori a pune...... Citeste »
Din Comunitate »
VOTEAZA VIITORUL TAU SI AL ROMÂNIEI
Un popor care voteaza corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima ! Este complice ! George Orwell Ziua de 2 Noiembrie 2014, reprezinta evenimentul de mare importanta pentru tot romanul, eveniment ce va depinde si de noi, de modul in care vom vota fiecare. Cei ce nu vor vota, in fapt, vor renunta la votul lor in favoarea unui, presedinte nedorit, ales prin neprezentare si care ne va croi drumul pe care noi nu l-am ales. De aceea, ma rog pentru ziua de 2 Noiembrie, 2014, ca ea sa fie mo...... Citeste »
Imagini de la Sarbatoarea Concursului de Sculptat Bostani organizata la Biserica Greco-Catolica "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California
Imagini de la Sarbatoarea Concursului de Sculptat Bostani organizata la Biserica Greco-Catolica Sf. Ioan Botezatorul din Tustin, California... Citeste »
Adrian Berari - Your Real Estate Negotiator!
Reprezint vanzatori si cumparatori in urmatoarele Regiuni-Counties: Santa Barbara, Ventura, Los Angeles, Orange County si Riverside! Daca cumparati o proprietate cu mine, va ofer $500 HomeDepot Gift Card! Vindeti o proprietate cu mine si veti plati numai 5% comision! Tel: 805 - 637 - 3482 E-mail: adrian@adrianberari.com www.adrianberari.com... Citeste »
ELECT DESI JOSEPH KISS, M.S., P.E. TO THE MISSION VIEJO CITY COUNCIL ON NOVEMBER 4, 2014 !
Bringing Openness, Integrity, Leadership, Transparency, Fiscal Responsibility, and Accountability to the City Hall Occupation: Professional Engineer/Businessman/Educator/Author/Community Volunteer Political Party: Republican Phone: 949/458-9169 E-mail: desikiss4mv@gmail.com Website: http://djk4mv.wordpress.com/ Twitter: desikiss1 Facebook: DesiKiss ForMv and Desi Kiss For MV City Council LinkedIn: Click here Google +: Click here Desi Joseph Kiss is a small business owner, a professional engineer...... Citeste »
NOTA REDACTIEI
Pentru a putea continua editarea revistei CLIPA pana la data propusa de 31 martie 2015, e nevoie de o minima sustinere financiara pentru plata chiriei sediului, plata manoperei tiparirii si plata materialelor. Orice donatie din partea dumneavoastra este binevenita. Noi, slujitorii Clipei am facut-o timp de 24 de ani. Au mai ramas 5 luni! Redactia... Citeste »
Nota redactiei,
Informam cititorii nostri ca redactia primeste, in exclusivitate, abonamente cu data de expirare 31 Martie 2015, data dupa care revista noastra isi va inceta aparitia in forma tiparita din cauza aportului inexistent al comunitatii, urmand ca noi sa ne continuam voluntariatul la editia electronica pe Internet la adresa www.clipa.com. In noile circumstante, am introdus notiunea de abonament lunar, la un cost de $ 9.00 - clasa a II-a si $ 14.00 - clasa I si abonament pe 5 luni, la un cost de $ 45.0...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Bancurile crizei financiare 1. Care este definitia optimismului? Un bancher care calca cinci camasi duminica seara. 2. Nu-i asa ca se inrautateste criza creditelor? Pai, l-am imprumutat pe fratele meu cu zece lire in urma cu doua saptamani si acum am aflat ca sunt al patrulea in topul creditorilor englezi. 3. Un om intra intr-o banca si spune: As vrea sa incep o mica afacere. Cum procedez? Simplu , spune directorul bancii. Cumperi una mare si astepti . 4. Ce spune un manager de investitii atunci...... Citeste »
Flux de stiri »
Iohannis: Exista presiuni din partea lui Ponta asupra justitiei; la Basescu este o scapare
Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, considera ca premierul Victor Ponta exercita presiuni asupra justitiei prin declaratiile referitoare la decizia care urmeaza sa fie luata de Inalta Curte in dosarul sau de incompatibilitate, in timp ce in cazul sefului statului crede ca este vorba de o scapare sub imperiul circumstantelor . Foto: (c) ANGELO BREZOIANU/ AGERPRES FLUX Eu as crede ca exista presiuni din partea prim-ministrului, care nu mai departe de ieri nu a gasit lucru mai bun sa fac...... Citeste »
DNA: Masura retinerii lui Viorel Hrebenciuc este proportionala cu gravitatea acuzatiei aduse acestuia
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sustine ca masura retinerii fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc este proportionala cu gravitatea acuzatiei aduse acestuia. Foto: (c) MALINA NEGREA/ AGERPRES FLUX Viorel Hrebenciuc a fost retinut marti de procurorii DNA si va fi prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pe 30 zile in dosarul privind retrocedarile ilegale ale unor mari suprafete de teren forestier. El este acuzat de constituire a unui grup infraction...... Citeste »
Macovei: Sunt singurul candidat nesantajabil
Eurodeputatul Monica Macovei, candidat independent la functia de presedinte al Romaniei, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Piatra Neamt, ca e singurul candidat care va asigura continuarea luptei anticoruptie, adaugand si ca e nesantajabila. Foto: (c) Alex MICSIK - AGERPRES FOTO Sunt singura care voi asigura continuarea luptei anticoruptie, sunt nesantajabila. Cand am creat DNA am rezistat presiunilor tuturor politicienilor, am reusit pentru ca am vrut, nu ma las si sunt determinata'...... Citeste »
Cameron: "Marea Britanie nu va plati 2 miliarde de euro la 1 decembrie" la bugetul UE
Marea Britanie nu va plati cele 2 miliarde de euro care reprezinta contributia sa la bugetul UE la 1 decembrie, a repetat luni David Cameron, in ciuda amenintarilor Comisiei Europene ca tara sa ar putea fi amendata, relateaza AFP si Reuters. Foto: (c) Luke MacGregor - REUTERS 'Marea Britanie nu va plati nimanui cele 2 miliarde de euro la 1 decembrie si respingem cuantumul acestei plati. Ne vom bate prin toate mijloacele posibile', a declarat prim-ministrul britanic in fata parlamentului. 'Suma s...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page