Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1145 - 25 October, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus In plin atac al (a)normalitatii Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite ale Americii a decis legalizarea casatoriilor, intre persoane de acelasi sex, in 30 de state ale Uniunii! Ca si cum aceasta aberanta decizie n-ar fi fost suficienta, am fost asigurati, ca in viitorul apropiat, problema majora cu care se confrunta Mapamondul, in general si America in special, va fi legalizata si in restul de 20 de state, neafectate, pana in prezent de ......Citeste »
Editoriale »
Cum se administreaza?
de Andrei Marga Coordonatele administrarii universitatii clujene in cele patru mandate de rector si in mandatul de presedinte al Consiliului Academic, pe care le-am exercitat in intervalul 1993-2012, pot fi rezumate pe mai multe puncte de interes. Astfel, principalele coordonate sunt nevoia de reforma neintarziata a educatiei pentru a depasi neajunsurile trecutului si a pregati Romania pentru intrarea in Uniunea Europeana si Alianta Atlanticului de Nord; aplicarea si in tara noastra a sistemului...... Citeste »
Interviu cu Teodor-Viorel Melescanu, candidat la functia de presedinte al României ; Trei modificari constitutionale de esenta
de Elena Chirita
Teodor-Viorel MELESCANU, diplomat de cariera, candidat la alegerile prezidentiale 2014, s-a nascut la 10 martie 1943, in comuna Brad, judetul Hunedoara. A urmat cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti (1959-1964). Cursuri postuniversitare: Relatii Internationale (1964-1966). Din 1973, este Doctor in Drept International la Universitatea din Geneva /Elvetia. In anul 1966 a fost angajat ca diplomat in Ministerul Afacerilor Externe; promovand succesiv, prin examene si concursuri, pana la rangul ...... Citeste »
Ziua Armatei României, între ipostaze politizate si mesaj identitar
General (r) Dr. Mircea Chelaru Sambata, 25 Octombrie 2014 Asa cum este Este o data din calendarul sarbatorilor fara „liber”. O zi, ca multe altele, doar ca pe la niste monumente si cimitire militare se fac vazute niste fete de politruci gata sa „crape-n pene” cand primesc salutul garzii de onoare constituita la nivelul garnizoanelor, acelea care au mai supravietuit. Vin si reprezentantii clerului local care sunt deschizatorii de ceremonial public cu un „Te Deum” sau doar cu o grabita slujba de p...... Citeste »
25 Octombrie, Ziua Armatei Române
General Br. (r) Aurel Rogojan Sambata, 25 Octombrie 2014 In urma cu 55 de ani, prin Decretul nr.381 din 1 octombrie 1959 al Prezidiului Marii Adunari Nationale, s-a decis ca ziua de 25 octombrie sa fie proclamata si aniversata ca „Ziua Fortelor Armate ale Republicii Populare Romane”. Asadar, sarbatorirea Zilei Armatei Romane isi are geneza intr-un act normativ emis la o distanta temporala de 129 de ani de la momentul crearii primei armate romane moderne. Din 1830, anul infiintarii armatei romane...... Citeste »
„Onoare si Patrie!”
Col. (r) Benone Neagoe Sambata, 25 Octombrie 2014 Armata, un factor de stabilitate important, respectat in societate Se implinesc, anul acesta, sapte decenii de cand ostasii Armatei Romaniei eliberau ultimele mari orase transilvanene, Carei si Satu Mare, de sub ocupatia straina. Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului, data de 25 octombrie, a ramas intiparita in sufletul romanilor, ca ziua in care tara isi cinsteste Armata si pe cei care au fost in Serviciul ei credincios. Arma...... Citeste »
Îmi vreau Tara înapoi! Pe cine sa votez?
de Mariana CRISTESCU
Motto: „Ma misc intre Dumnezeu si neamul din care fac parte. In afara de acesti termeni, nu vad nimic semnificativ intre cer si pamant.” ( Petre Tutea „Fiecare popor isi merita conducatorii – spunea Stalin, si nu citez sinistrul personaj pentru a irita de la bun inceput spiritele, ci pentru ca avea dreptate. Stimati 14 aspiranti la primul jilt al Tarii, eu, ca simplu membru al poporului roman, bagator de seama in aceasta campanie mizerabila, lipsita de nerv creator si mai ales de charisma vreunu...... Citeste »
În timp ce ofiteri SIE se ocupa cu „acoperiti” ilegali si fierul vechi, România e sufocata de vecini ostili
de Ionut Tene
E halucinant ceea ce se intampla pe plan geopolitic cu Romania. In timp ce foste cadre SIE se ocupa de afaceri cu fier vechi, acoperire de matrapazlacuri financiare, “ofiteri acoperiti” pe plan intern care incalca legea si crearea de cariere politice pentru politicieni cu doctorat plagiat, Romania e sufocata politic, la propriu, de vecini ostili. Ucraina duce o campanie de exterminare culturala a minoritatii romane din Bucovina de Nord si Buceag. Bulgaria e „calul troian” al Rusiei in UE, iar po...... Citeste »
Nu sta acasa. Voteaza! Preotul Chris Terhes: Le e frica de votul nostru
Romanii trebuie sa se prezinte in numar cat mai mare la alegerile prezidentiale pentru ca in caz contrar presedintele Romaniei va fi ales doar de sustinatorii mobilizati de partide sau de votantii cumparati cu pui si promisiuni false, atentioneaza preotul Chris Terhea, presedintele Asociatiei Romanilor Greco-Catolici din SUA. Aceste alegeri traseaza directia viitoare a Romaniei: spre est sau spre vest. Spre Rusia si China, sau spre Europa si Statele Unite. Spre totalitarism sau spre libertate si...... Citeste »
ROMÂNIA ÎN VIGOARE
Gabriela CALUTIU SONNENBERG Daca un observator impartial s-ar teleporta ca prin minune in Romania anului curent si ar arunca o privire dezinteresata asupra starii natiunii, ar constata cu oarecare surpriza ca tara nu mai corespunde cliseelor stravechi. Nu mai innotam in masa amorfa de trecatori indiferenti si apatici, nu mai avem oameni dispusi sa rabde in tacere, nu mai auzim la stiri vesnicele lamentari pe marginea destinului nostru tragic, de popor situat la marginea dinspre prapastie a Europ...... Citeste »
Politica »
Propunere de colaborare - Campanie pentru sensibilizarea romanilor din Diaspora pentru a vota la alegerile prezidentiale din 2014
In acest moment in diaspora sunt in jur de sapte milioane de romani. O parte dintre ei sunt in comunitatile istorice in zone ca Basarabia, Sarbia, Moldova, Bulgaria. Romani care fara voia lor au fost rupti de tara lor mama Romania. O alta parte dintre ei pe care noi ii numim, romanii din exil sunt cei care au plecat inainte de 1989 in mod special in Statele Unite, Canada, Germania, Austria si alte tari. Cea de a treia categorie este formata din diaspora economica, formata in special din romani c...... Citeste »
Armata si conducatorii Serbiei în genunchi în fata lui Putin. Rusia închide cercul în jurul României
Dupa ce tot alaturi de Rusia, Milosevic a facut praf fosta Iugoslavie, conducatorii de azi ai Serbiei demonstreaza ca nu au invatat nimic din Istorie. Pentru a putea arata slugarnicia maxima fata de Putin, conducatorii Serbiei au devansat cu patru zile parada militara organizata pentru a comemora 70 de ani de la eliberarea Belgradului de sub ocupatia nazista, special pentru a coincide cu vizita presedintelui rus Vladimir Putin, transmite corespondentul Romanian Global News din Serbia. Parada a f...... Citeste »
PRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU - COMUNICAT DE PRESA: SEMNAREA ACORDULUI DE COLABORARE ÎNTRE MUNICIPIUL CHISINAU SI PROVINCIA GANSU, CHINA
(20 octombrie 2014) Municipiul Chisinau si Provincia Gansu, China au semnat astazi, 20 octombrie 2014, un acord de colaborare. Scrisoarea de intentie pentru stabilirea relatiilor de prietenie a fost semnata de viceprimarul de Chisinau, Nistor Grozavu si vicedirectorul General al Departamentului Afacerilor Externe al Provinciei Gansu, Zhu Jijun. Potrivit actului semnat, prin prisma relatiilor bilaterale prietenesti, cele doua parti si-au exprimat acordul sa promoveze relatiile economice si comerc...... Citeste »
PARADA DEZBRACATILOR
Pe catwalk-ul politichiei dambovitenea a avut loc evenimentul mult anuntat. Dezbracarea candidatilor. In direct, la ora de varf. Trei dintr-o lovitura ! Din cei 14 aspiranti. Cei din fata pupilei. Troncota, decanul Academiei Nationale de Informatii: „Daca era ofiter acoperit nu-l mai chema Ponta si nu mai stia nimeni de el.” Corect ! I s-a spus Pisicul, apoi Plagiatorul ! Sau invers ?! Nu ma mir ca udreniana a ramas imaculata. In tinuta milaneza. Sau pariziana. Sau moscovita !?! Mai mult pe gean...... Citeste »
Justitia spune „Nu!”
General Br. (r) Aurel Rogojan Justitia spune, din nou, „Nu!” retrocedarii proprietatilor confiscate de la autorii crimelor comise impotriva umanitatii O asociatie de actionari, constituiti in „Domeniul Silvic Gudeamesterhaza”, care au sustinut ca - sunt mostenitorii fostilor grofi Banffy Daniel, Banffy Laszlo, Banffy Ioan si Banffy Ioan junior, au revendicat si obtinut initial retocedarea a peste 25.000 de hectare de padure din comunele Stanceni, Lunca Bradului, Deda si Rastolita din judetul Mur...... Citeste »
Press Release
We condemn the premeditated illegal capping of National Insurance numbers issued for European migrants. David Cameron’s attempt to win votes is a disgrace, as he knows that the cap is illegal and impossible as long as the UK is a member of the EU. He knows that he will not be able to do it legally and the only result of this publicity stunt which cannot legally be applied will be more prejudice and scapegoating directed toward European migrants. David Cameron Government has already tried the sam...... Citeste »
Cultura »
SCHITE UMORISTICE (9) – ÎN RÂND CU LUMEA BUNA
Dorel SCHOR Cat mi-e de simpatic Leopold Gurnist si cat de bune sunt prajiturelele doamnei Gurnist! Si cu toate astea, cam de multisor nu i-am vizitat. Ieri insa, am intrat la ei, auzisem ca Leo e bolnav si eu, ca vecin si medic, m-am simtit obligat. Doamna Gurnist m-a primit de la usa cu bratele deschise si cu un potop de intrebari: - Ce mai faci? si de ce ai venit singur? Sa-ti fac un ceai de tei? Sau, poate, o cafeluta? Mai bine un ceai, totusi... Sa vezi ce o se bucure Leo! Leo statea intr-u...... Citeste »
Urme de Pasi Scrâsnite pe Zgura Rosie
de Octavian Lupu
Pista de alergare se intindea dreapta inaintea mea. Aerul zacea nemiscat si inabusit pe suprafata rosiatica a zgurii de pe pista. Totul se afla in asteptare. Clipele se dilatau grabite in asteptarea semnalului de start in istovitoarea cursa de 2000 de metri ce se intindea inaintea privirii mele. Cerul se desfasura albastru deasupra mea in timp ce nori albi si pufosi se odihneau nemiscati pe suprafata sa. Cand deodata se auzi vocea antrenorului in tonuri clare si distincte: „Pe locuri ... Fiti ga...... Citeste »
FRUMOASA SI REBELA
Harry ROSS Nu stiu de fapt care din acestea primeaza: frumusetea sau exuberanta. Poate ambele sint egale. Vorbesc evident de prezenta neobisnuita a unei fete printre noi. S-a intimplat in anii de liceu, cind eram colegi. Nu era o eleva eminenta, totusi primea note mari si noi toti o invidiam. Timpul a trecut, ea a disparut nu stiu unde. Intr-un oras mare, oamenii se eclipseaza si rar se intilnesc. Eu n-am intilnit-o pe Nurit ani intregi. Am si uitat-o. Dar destinul mi-a adus-o in cale, tocmai ci...... Citeste »
APOLINIC SAU DIONISIAC?
de Vavila Popovici
„O cunoastere independenta de vointa poate fi conceputa; dar o vointa independenta de cunoastere este de neconceput. Vointa oarba nu este vointa; vointa adevarata vede bine.” - Benedetto Croce Termenul Apolinic provine de la numele eladic al zeului Soare - Apollo si desemneaza, conform dictionarelor, ordine, masura si armonie, caracterizat fiind printr-o contemplare senina, detasata: „lucid, rational, luminos, senin, echilibrat”. Termenul Dionisiac provine de la numele zeului pelasgo-trac al vie...... Citeste »
În cautarea patriei spirituale
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE „Scriind despre vizitele facute in tara, de fiecare data ma incearca dorinta de a surprinde trairi intense, imbratisarea dorului, leganarea apelor, surasul soarelui peste casa copilariei mele, borangicul stelelor din noptile senine si misterele noptilor cu luna asa cum ma infiorau in copilarie, corul ciripitor al randunelelor, zborul planat al berzelor care au cuiburi cu pui pe stalpii inalti din drum, miresmele salcamilor si ale teilor in floare, c...... Citeste »
BANCA AMINTIRILOR (3) FLOAREA SOARELUI
George GOLDHAMMER Am deschis „Banca amintirilor si am extras de acolo nasterea „Florii Soarelui” la intreprinderea „Infratirea-Oradea”, locul meu de munca din acele vremuri. Povestea incepe cam asa! Intr-o buna zi sunt chemat de urgenta la cabinetul directorului intreprinderii. In incapere se aflau deja toti sefii de sectii! Cand am vazut fetele celorlalti colegi am banuit ca e groasa, ca vom discuta despre ceva „important”... Nu intelegeam totusi de ce era nevoie si de prezenta mea acolo! Direc...... Citeste »
Cultura si credinta »
SITUATII CRITICE
de Benone Burtescu
... ca sa dea cu bobii (Ezechiel 21,21) Cea dintai imparatie a lumii care a strans sub sceptrul ei toate popoarele, a fost BABILONIA. In chipul profetic al istoriei omenirii ea a fost numita Capul de aur . Daniel 2, 37-38. Profetul ii spune Imparatului Babilonului tu esti imparatul imparatilor , iar mai departe tu esti capul de aur . Ei bine, profetul Ezechiel spune despre IMPARATUL BABILONULUI ca sta la rascruce, la capatul celor doua drumuri, ca sa dea cu bobii . Puteti crede acest lucru, stim...... Citeste »
Istorie »
La cotul Donului. Noiembrie 1942
Fragment din Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica de Radu Marculescu In sfarsit, din pacla se intrupa silueta matahaloasa a unui car T34. Acesta inainta incet si prudent prin lan spre noi, fara sa ne fi vazut, mai exact catre obuzierul nr. 1, la luneta caruia ma gaseam eu, ca ochitor. Il prinsei intre firele obiectivului. Tragi numai la comanda mea! ii spun tragatorului, caruia ii tremura cordita in mana. Asteptam sa ajunga in dreptul unei rachite ca sa-l lovesc cu maximum de precizi...... Citeste »
De la Cititori »
Parohia Malovat - Oferta de carte =OCTOMBRIE-2014=
Parohia Malovat Loc. Malovat-Jud. Mehedinti Romania Tel.0724.99.80.86 E-mail: stanciulescubarda@gmail.com Oferta de carte =OCTOMBRIE-2014= Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta, ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs. spirituale, cat si ale celor dragi. Parohia noastra pune la indemana tuturor carti zidito...... Citeste »
Religie »
ÎN APARAREA MÂNTUITORULUI
de Prof. Dumitru Buhai
Iisus a fost ca un brad ivit dintr-o stanca, Inaltandu-si statura regala spre soare si cer, Stralucind ca si apa din lacul cu apa adanca Ce-asteapta-n tacere o miscare-n mister... El a fost ca o gradina-n parfumul de flori Si ca un munte frumos inaltat inspre nori, Ca si zapada curata si sfanta ce-acopera glia Cu albul imaculat al inocentei ce-o da doar Mesia! Prof. Dumitru Buhai Ieri, am intrat intr-o librarie sa cumpar o carte de medicina despre care aflasem ca aparuse de curand. Am poposit la...... Citeste »
Din Comunitate »
Elderly Home Care - FOR SALE ; De Vanzare Casa cu Business pentru ingrijire batrani
PEORIA, ARIZONA Pentru informatii: Call- ADY Cell: 623-570-2120 E-mail: adystan1@gmail.com North of Jomax & Happy Valley Call , text or email for more info... Citeste »
Nota redactiei,
In perioada 1 Octombrie 2014 - 31 Martie 2015, Revista Clipa acorda 50% discount pentru toate anunturile noi pe baza de contract de minimum 3 luni (anunturile de o pagina sau o jumatate de pagina), publicate in editia tiparita ; aceleasi anunturi vor fi mediatizate - free of charge si in editia electronica site www.clipa.com. Mentionam ca publicatia noastra are prepayment policy.... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Isarescu la frizer Isarescu la frizer. Tac, tac,tac! Frizerul: Domnu Guvernator, cum mai merge economia? Isarescu: mm, bine... Tac, tac, tac! Dupa cateva minute... Frizerul: - Domnu Guvernator, cum mai merge economia? Isarescu: mm, bine... Tac, tac, tac! Dupa cateva minute.. Frizerul: Domnu´ Guvernator... Isarescu: Auzi, da ce ma tot intrebi? Frizeru: Pai cand va intreb vi se ridica parul si il tai mai bine!!! * Cum sta treaba cu Regele Animalelor: Iese Leul nervos din vizuina si se repezi la vu...... Citeste »
Flux de stiri »
Corlatean: Secretarul general al NATO a acceptat invitatia de a efectua o vizita oficiala în România anul viitor
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut marti la Bruxelles o intalnire cu noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, care a acceptat invitatia de a efectua o vizita oficiala in Romania anul viitor. Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES FOTO Eu i-am adresat (n.r. secretarului general al NATO) invitatia de a efectua o vizita oficiala in cursul anului urmator, invitatie care a fost acceptata si pe canale diplomatice uzuale o sa lucram pentru definitivarea perioadei si a agendei vizite , ...... Citeste »
Hurezeanu, despre cartea "Corneliu Coposu. File dintr-un jurnal interzis": O exceptionala contributie la istoria României
Scriitorul si publicistul Emil Hurezeanu considera ca volumul Corneliu Coposu. File dintr-un jurnal interzis. 1936-1947, 1953, 1967-1983 se inscrie in seria marilor marturii cu valoare de adaugare pentru istoria Romaniei . Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO Editie ingrijita si prefatata de Doina Alexandru, lucrarea a fost lansata marti la Hanul lui Manuc. Aceasta carte este in primul rand o exceptionala contributie la istoria Romaniei , a spus Hurezeanu, caracterizand volumul ca un document co...... Citeste »
Peste 90 de parasutisti din SUA participa la un antrenament româno-american la Câmpia Turzii
Peste 90 de parasutisti din Brigada 173 Aeropurtata a Fortelor Terestre ale SUA au inceput marti dimineata exercitii romano-americane in cadrul unei operatiuni aeropurtate desfasurata la Campia Turzii, informeaza Ambasada SUA in Romania intr-un comunicat remis AGERPRES. Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVA Potrivit sursei citate, parasutistii americani au inceput exercitiul de reactie rapida la doar cateva ore dupa ce au fost informati, parasind aerodromul Fortelor Terestre de la Grafenwoeh...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page