Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1141 - 27 September, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Intr-o lume aflata in totala degringolada, intr-un mapamond cazut dincolo de minima admisibilitate, intr-o Planeta care, dupa opinia subsemnatului, a devenit total nefunctionala din cauza stadiului alarmant de decadere comportamentala, educationala, intelectuala, morala si spirituala, aproape nimic nu este mai actual decat cuvintele ramase de la William Butler Yeats (1865-1939), poet Irlandez, una dintre cele mai proeminente figuri ale litera......Citeste »
Editoriale »
Sincronizarea filologiilor
de Andrei Marga Filologia clujeana, ca facultate, a trecut pragul lui 1989 ca un conglomerat si ca un nod de dificultati. In corpul ei se adunasera efectele unor decizii de naturi diferite. Pe de o parte, bunele decizii din vremea „micii deschideri a Romaniei anilor saizeci, cand limbile moderne au fost relansate, fiecare student filolog fiind dator sa studieze doua limbi, pe de alta parte, decizia de a desfiinta invatamantul superior de scurta durata (teachers). Pe de o parte, decizia de a da i...... Citeste »
Tara democratiei cu epoleti
de Dan Tapalaga HotNews.ro Foto: Hotnews Marturisesc din capul locului ca ma revolta tot ce traim in ultima vreme. Am neplacuta senzatie ca ne scufundam intr-o mocirla securista de prost gust. Pentru a ajunge la esenta, incercati sa priviti din avion ultimele evenimente, nu de aproape. Singurul subiect clar al campaniei prezidentiale din 2014 este o ceata totala. Discutia din jurul candidatilor se invarte cam prea mult in jurul serviciilor secrete. Pare ca asistam la o coliziune subterana intre ...... Citeste »
ICR New York sarbatoreste 25 de ani de la caderea comunismului - Corneliu Coposu (1914-2014): An Uncommon Fighter Against Communism
de ROMANIAN CULTURAL INSTITUTE IN NEW YORK
Memoria anticomunismului in Romania Expozitie de documente si fotografii Institutul Cultural Roman de la New York a propus Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, IICCMER, si Fundatiei Romane pentru Democratie, FRD, sa realizeze la New York o ampla expozitie de documente si fotografii, carti si CD-uri sub titlul Corneliu Coposu (1914-2014): An Uncommon Fighter Against Communism, pentru a creea un eveniment deosebit dedicat anticomunismului, avandu-l in p...... Citeste »
Exterminatorii
de Vlad Mixich HotNews.ro Vlad Mixich Foto: Cristian Stefanescu Exista un ingredient esential atunci cand incerci sa traiesti in si sa faci functionala o societate libera. Trebuie sa crezi ca poti schimba ceva. Trebuie sa crezi ca poti reusi pe baza meritelor tale. Ca actiunile tale conteaza. Ca nu esti un Don Quijote care lupta cu morile de vant. Iar efectul devastator al ultimelor scandaluri este chiar zdrobirea acestui ingredient esential: increderea. Cunosc multi romani cu care nu mi-ar fi r...... Citeste »
Renumitul chirurg de inimi Horia Muresian a expus la Muzeul Brukenthal
Maria Diana Popescu Imaginati-va cit de emotionant ar fi sa ne putem privi inima intr-o oglinda maritoare sau in fotografii color, atunci cind este vesela, trista, cind plinge sau cind circuitele ei vitale sint afectate de anumiti factori. Astfel de privelisti ofera o expozitie inedita de fotografie medicala de exceptie, ai carei protagonisti sint un renumit chirurg de inimi (neobisnuit si sensibil artist si regizor) si un artist vizual. Sub auspiciile Ministerului Sanatatii, ale Colegiului Medi...... Citeste »
Romania datoare la spitalele europene
FADERE Federatia Asociatiilor de romani din Europa Tlf.: 0034 606060660 0034 606060626 001 971 222 4346 www.fadere.es daniel@tecu.me presedintefadere@gmail.com FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) cere Guvernului Romaniei sa isi plateasca urgent datoriile catre spitalele tarilor europene. In caz contrar spitalele din Europa nu vor mai efectua nicio interventie pentru bolnavii romani care merg in strainatate sa se trateze folosind cardul european. Tot mai multi romani cu afectiuni...... Citeste »
Politica »
Poate separatismul garanta UNITATEA NOASTRA PRIN LIMBA?
CORNELIU LEU La data de 1 august curent, cand presedintele UDMR isi anuntase o prima dorinta de separare – cea de Ministerul Culturii pe care il conducea, mi-am permis sa-i scriu despre o situatie pe care o lasa nerezolvata: Nu daduse curs Legii 290-2013 care il obliga sa elaboreze normele de aplicare ale altei legi: cea care instituia Ziua Limbii Romane la 31 august. Fapt pentru care si anul acesta, SARBATOAREA UNITATII NOASTRE PRIN LIMBA, urma, cum s-a si intamplat, sa fie celebrata de toti ce...... Citeste »
ATENTIE! CUM ÎNCHINA UDMR AUTONOMIA, CU RESURSE CU TOT, RUSIEI!
Bogdan Diaconu O analiza exceptionala a jurnalistului Stelian Negrea ne arata cum Rusia si Ungaria pot pune mana pe gazele Romaniei prin autonomia propusa de UDMR. Proiectul separatist prevede preluarea resurselor din cele trei judete, asadar si din Mures unde se afla 62,5 la suta din gazele naturale ale Romaniei. Iata ca daca separatismul etnic se da din mana in mana, de la Putin la Orban si de la Orban la Hunor, resursele Romaniei fac drumul invers. Analiza lui Stelian Negrea este unica in pei...... Citeste »
Cât de îndepartata este pacea, cât de aproape este razboiul?
General Br. (r) Aurel Rogojan „Chiar si astazi, dupa esecul unui alt razboi mondial, putem vorbi despre un al treilea razboi, unul luptat pe bucati, cu crime, masacre si distrugeri”. (Papa Francisc, Veneto, 13 septembrie 2014) In timp ce presedintele Ucrainei, Petro Porosenco se adreseaza Congresului S.U.A. si foloseste prilejul primirii sale la Casa Alba pentru a solicita un statut „sui generis de aliat non membru al N.A.T.O.”, la Kiev se agita amenintarea nucleara, vorbindu-se despre posibilit...... Citeste »
TABLETA DE WEEKEND (80): SEMNALE
Sergiu GABUREAC Am primit indemnul sa citesc o carte pe saptamana! si cand mai stau pe facebook? Facebook-ul nu-i tot o carte?! Ehei, cate Ane Karenina nu am intalnit aici! Cati Catavenci? Cate narcisiste? Cati pantagrueli! Cati filfizoni! Dame, cu si fara camelii! Madame Bovary si Don Quijoti, carcotasi de profesie, idioti si abulici, apocaliptici, predicatori si visatori, sf-isti si realisti, revolutionari, exaltati, crestini si atei, pesimisti, patrioti si patrihoti, paranoici si panicarzi, m...... Citeste »
Cultura »
ZIUA LIMBII ROMÂNE 2014 SARBATORITA LA MALUL MARII
Elena TRIFAN Organizator : Revista internationala STARPRESS Vineri, 31 august 2014, in sala de festivitati a Hotelului RIO din statiunea Jupiter, de la malul Marii Negre, a fost sarbatorita Ziua Limbii Romane, sub coordonarea doamnei Ligya Diaconescu - director general al revistei internationale STARPRESS www.valcea-turism.ro, promotor cultural de talie internationala, membru al Clubului de Presa Transatlantic, membru fondator al „Association des mass-medias et journalistes d’expression roumaine...... Citeste »
POEZII DE LUCA CIPOLLA
de Luca Cipolla
de Luca Cipolla... Citeste »
Constantin Chiriac a primit Premiul de Excelenta pentru Contributie la imaginea României în lume la Gala Biz 15 ani
Madalina Corina Diaconu Constantin Chiriac, director general al Teatrului National Radu Stanca, preSedinte al Festivalului International de Teatru de la Sibiu a primit Premiul de Excelenta pentru Contributie la imaginea Romaniei in lume la Gala Biz 15 ani, care a avut loc in Bucuresti pe 17 septembrie 2014, la Biavati Events. Revista Biz, prima revista de afaceri din Romania Si una dintre cele mai importante publicatii de gen, a implinit 15 ani de existenta. Cu aceasta ocazie echipa redactionala...... Citeste »
ZICERI (93/94) - OMUL LIBER & LINIA DREAPTA
Dorel SCHOR OMUL LIBER • Un om liber e ca un scaun liber, intotdeauna se gaseste cineva care sa se aseze pe el. • Inscriptie intr-un magazin de pantofi: „Incercarea moarte n-are! . • Tu ai ideile tale, eu am ideile mele. In loc sa ne certam, n-ar fi mai bine sa facem o „asociatie de idei ? • Preclasicii habar n-au avut ca dupa ei vor urma clasicii. • Concluziile trebuie trase, nu impinse. • Anunt publicitar: „Vindem orice ... Te ia cu groaza... • Nu oricine are mustrari, are si constiinta. • E d...... Citeste »
ÎN FIECARE AN
Gheorghe A STROIA In fiecare an te regasesc mai trista… Stai singura-asteptand iar veste de departe, ti-e chipul plin de riduri si glasurile-ape, astepti la sanu-ti fiii plecati in zari desarte. Ti-e vocea sugrumata, emotii te strabat, de prin paduri si munti si cerurile-nalte razbate cate-o doina cantata de-un copil, iar se cutremur’ cetini din brazii de departe. Ti-e parul tau cel verde o vatra de cenusa stinsa cu lacrimi multe din ochi tai de jar, asculti strigat de jale si doruri nesecate, a...... Citeste »
DESPRE SENZUALITATE SI DECENTA ÎN RELATIILE SOCIALE
Marina GLODICI Cineva imi spunea, cu ceva timp in urma, ca in societate exista un fenomen care se pronunta pe zi ce trece si anume senzualitatea in gesturi, imbracaminte si in atitudine, ceea ce inseamna si in gandire. Este foarte adevarat ce spun specialistii ca oamenii reactioneaza in functie de nevoile lor primare. Insa, sunt foarte multi care au invatat in mod deja profesionist sa manipuleze prin publicitatea unor lucruri care tin de nevoile primare si care pot determina vointa privitorilor....... Citeste »
Cultura si credinta »
DOCUMENTE PENTRU CETATENIE
de Benone Burtescu
Evrei 13, 14 Caci noi n-avem aici o cetate STATATOARE, ci suntem in cautarea celei viitoare. Aratati-mi si mie, dragi cititori, ceva STATATOR. O casa, o cetate, o tara, o imparatie, o fiinta. Nimic. Dumnezeu vrea sa ne invete lectia temporalitatii pe aceasta lume si desfasoara sub privirile noastre si in noi, vremelnicia a orice si oricine pe pamant. Rand pe rand imaginile popoarelor in istorie au aratat altfel si altfel, desi oamenii au consumat ultimul lor strop de energie sa conserve ceea ce ...... Citeste »
Sport »
Fotbal: Burleanu - Euro 2020 este o sansa pentru România sa se faca cunoscuta în întreaga Europa
Razvan Burleanu, presedintele FR de Fotbal, a salutat cu prilejul unei conferinte de presa la Casa Fotbalului postura onoranta a Romaniei, care se afla pe lista celor 13 tari ce vor gazdui meciuri la turneul final al Euro 2020. Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVA ''E o sansa pentru Romania sa putem trai alaturi de suporteri acel sentiment extraordinar al unitatii si al apartenentei la o comunitate romaneasca pe de o parte, iar pe de alta parte europeana. Este o sansa in acelasi timp, ca ac...... Citeste »
Din Comunitate »
Nota redactiei,
In perioada 1 Octombrie 2014 - 31 Martie 2015, Revista Clipa acorda 50% discount pentru toate anunturile noi pe baza de contract de minimum 3 luni publicate in editia tiparita ; aceleasi anunturi vor fi mediatizate - free of charge si in editia electronica site www.clipa.com. Mentionam ca publicatia noastra are pre-payment policy.... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Poruncile serviciului Cele cinci porunci ale vietii (valabile la serviciu): 1. Sa nu gandesti. 2. Daca gandesti, sa nu spui. 3. Daca spui, sa nu scrii. 4. Daca scrii, sa nu semnezi. 5. Daca semnezi, sa nu te miri. * Un barbat suna la pompieri si zice speriat: - Domnule soacra mea vrea sa se arunce de la etaj!! - Si care e problema? - Nu se deschide fereastra!!! * Un ardelean care tusea ca naiba se duce la medic. Doctorul il consulta si il intreaba cu o voce grava: - Fumati? Dupa cateva momente d...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
BEC a emis decizii de acceptare a candidaturii la Presedintie pentru Ponta, Macovei si Iohannis
Biroul Electoral Central (BEC) a emis pana in prezent decizii de acceptare a candidaturii la Presedintie pentru Victor Ponta, Monica Macovei si Klaus Iohannis, a declarat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. Pana in acest moment la Biroul Electoral Central si-au inregistrat candidatura 14 candidati. BEC s-a pronuntat pe trei candidaturi pana in acest moment, emitand decizii de acceptare a candidaturii pentru Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis si Monica Macovei , a spus Muhulet intr-o de...... Citeste »
MAE: Corlatean va participa la deschiderea celei de-a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa, in perioada 22-26 septembrie, la dezbaterile de politica generala ale celei de-a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, ca membru al delegatiei Romaniei. Foto: (c) SIMION MECHNO/AGERPRES FLUX Potrivit unui comunicat MAE transmis, luni, AGERPRES, seful diplomatiei romane va lua parte la Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU privind amenintarile la adresa pacii si securitatii internationale cauzate de lupt...... Citeste »
ICR: România, reprezentata la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Goteborg
Romania va fi reprezentata la Targul de Carte Bok & Bibliotek de la Goteborg, desfasurat in perioada 25-28 septembrie, printr-un stand si un program de evenimente organizate de Institutul Cultural Roman de la Stockholm impreuna cu Centrul National al Cartii din cadrul ICR. Foto: (c) FILIP KRAINCANIC/TANJUG ARHIVA Potrivit unui comunicat de presa al ICR transmis, marti, AGERPRES, Romania participa pentru a opta oara la acest targ, considerat cea mai importanta manifestare literara din Suedia ...... Citeste »
Doi rusi, un grec, un spaniol, un sud coreean si o românca intra în semifinala sectiunii Pian a Concursului Enescu Evgeny Brakhman (Rusia),
Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Adela Liculescu (Romania) si Woogil Park (Coreea de Sud) s-au calificat in semifinala sectiunii de Pian a Concursului International George Enescu , informeaza Biroul de presa al competitiei, intr-un comunicat transmis luni AGERPRES. Etapa a II-a a Concursului Enescu, sectiunea Pian, s-a desfasurat duminica si luni, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, juriul sectiunii fiind format din Jean Claude Penn...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page