Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1136 - 23 August, 2014 - Anul XXIV
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Mesaj primit din partea cititorului Giorgi Goldhammer din orasul Holon. Avand in vedere intelectualitatea de exceptie a materialului, am gasit oportun sa-l impartasim cu dumneavoastra. Legi ale moralei si ale politicii - Pitagora - Viata cumpatata, in slujba binelui si a dreptatii, trebuie sa stea si la baza alcatuirii politice a unui stat. - Nu incerca sa vindeci un popor mare si corupt: cangrena nu se poate vindeca. - Nu incerca sa schimbi ......Citeste »
Editoriale »
DECLARATIE DE PRESA - Megadosarul Microsoft - EADS, poate declansa Mani Pulite(Maini Curate) made în România
Megadosarul Microsoft-EADS, instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie ar putea pulveriza o mare parte a leadership-ului politic care a guvernat Romania in ultimii 15 ani, precum operatiunea Mani Pulite (Maini Curate) care a destructurat clasa politica italiana cu doua decenii in urma. Finalizarea anchetei va devoala legaturile mafiote transpartinice din actuala clasa politica autohtona, sub lupa procurorilor anticoruptie aflandu-se in jur de 40 de inalti demnitari (prim-ministri, ministri,...... Citeste »
Petru Bogatu: Nimeni nu supravietuieste de unul singur
Site-ul KGB-ului din Tiraspol nu exclude un conflict militar intre Tiraspol si Kiev. In traducere din „nouvorba putinista, asta ar insemna aducerea conflictului ruso-ucrainean la Nistru. Politica strutului Riscul declansarii unui mare razboi in centrul Europei pare astazi mai mare ca oricand dupa disparitia URSS. Iar primejdia care pandeste cel de-al doilea stat romanesc de a fi antrenat, cu voia sau fara voia lui, in acest diferend este iminenta. „Novorusia , invocata de Putin acum jumatate de ...... Citeste »
APEL-MANIFEST CU PRIVIRE LA STAREA MORALEI PUBLICE ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCA
1024x768 Mircea CHELARU PREAMBUL Lumea in care traim este grabita si superficiala, fapt pentru care de cele mai multe ori aparenta este luata drept fond iar esentele sunt vadit ignorate. Lumea din care venim, fiecare in felul nostru, este viciata de o memorie colectiva scurta, cel mai adesea distorsionata de manipulari brutale. Virtutile, acolo unde se intampla sa mai fie practicate, precum si buna lucrare pentru omul de langa tine sunt, aproape fara exceptie, luate drept defecte sau in cel mai ...... Citeste »
Inca o sansa pentru Traian Basescu?
de Dan Tapalaga HotNews.ro Dan Tapalaga Foto: Hotnews Presedintele Traian Basescu se intalneste, poate, cu ultima ocazie importanta de a-si redobandi relevanta in plan politic, dar sunt putini cei care cred ca va avea puterea de a se rupe de favorita sa fara talent si viitor. Elena Udrea l-a costat izolare in plan politic si mediatic, pierderea credibilitatii si dese caderi in ridicol. O va sustine in aventura candidaturii la prezidentiale, ii va indeplini si aceasta dorinta dupa ce i-a satisfac...... Citeste »
Interviu cu Victor Socaciu, consulul României la Montreal
Pana acum cativa ani, Victor Socaciu era cunoscut si iubit ca interpret de muzica folk, autor al unui vestit slagar post-revolutionar dedicat clasei politice romanesti - Mama lor la toti ... Acidul critic al clasei politice a trecut apoi in tocmai tabara pe care o demola , devenind membru (ba chiar si deputat) PSD... Plus alte functii mai mult sau mai putin legate de apartanenta la partidul sus mentionat... Mai nou, el a fost numit consul general al Romaniei la Montreal, ocupand astfel locul las...... Citeste »
Interviu cu scriitorului Ioan Miclau-Gepianul
de Ben Todica
Ben Todica: De ce ati plecat din tara? Ioan Miclau: Stimate d-le Ben Todica, bunul meu prieten, acum dupa aproape o jumate de viata traita intr-o tara noua, adoptiva, cum se spune, aceasta invitatie a dumitale la acest interviu imi aduce o mare placere; cum s-ar zice banateneste, o invitatie “la givan”, dupa expresia poetului Petre Talianu si a confratilor dumitale oraviteni. Eu, la o varsta septuagenara, ca toti cei asemenea mie, trecuti prin bune si rele, un asemenea dialog il gasesc binevenit...... Citeste »
Politica »
RUSIA SI UCRAINA ÎN STARE DE RAZBOI
Scurt istoric Ucraina este un stat cu suprafata de trei ori cat cea a Frantei si o populatie de circa 40 milioane de locuitori. In Evul Mediu timpuriu in partea centrala si de est a Ucrainei au existat mai multe cnezate independente. Incepand cu secolele XVI-XVII acestea intra in componenta Imperiului Tarist. Teritoriile din vestul Ucrainei au facut parte din Regatul Poloniei, al Lituaniei si al Imperiului Habsburgic. Ulterior si aceste teritorii vestice au fost incorporate de catre Imperiul Tar...... Citeste »
BOLSEVICI si MENSEVICI sau DUPA VOICULESCU, URMEAZA BASESCU ?
Daca societatea civila romaneasca (???) nu este capabila sa inlature Sistemul Cripto Mafiot (SCM), acesta se autodevoreaza. Ponta e prins intr-o menghina! Oricum, va iesi prost! La doi ani de la exprimarea vointei nationale, unde e schimbarea promisa? Marile sale realizari se rezuma la mazilirea colegului de echipa si coabitarea cu Demisul national. In rest, striga prin piata vorbe de claca sau raspunde minciunilor Demisului cu minciunile sale. Deja m-am obisnuit. Mi-am exprimat punctul de veder...... Citeste »
Vântul de la Rasarit
Vantul de la Rasarit , atat la propriu cat si la figurat, a insemnat pentru locuitorii romani ai spatiului carpato-dunarean una dintre provocarile constante privind existenta si dezvoltarea normala a unei societati de sine statatoare, precum existente in alte parti ale continentului european. Navalirea popoarelor migratoare din intinsele stepe ale Asiei au avut darul sa incetineasca procesul de cristalizare a unui stat centralizat romanesc in estul Europei. In drumul lor spre vest, barbarii, cum...... Citeste »
BUNATATE vs. RAUTATE
de Vavila Popovici
„Nu recunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea.” Ludwig van Beethoven Bunatatea este un sentiment existential fundamental, este acea inclinare a omului de a face bine, este o limba pe care o intelege oricine, pe care „surdul o poate auzi si orbul o poate vedea”, dupa spusele scriitorului Mark Twain. Ne nastem buni, dar conditiile vietii ne fura bunatatea intr-o mai mare sau mai mica masura. Educatia, orientarea insa, au o mare importanta. Viata ne pune in fata anumite situatii in care t...... Citeste »
RAZBOIUL ISRAEL – GAZA ; ADEVARUL PE CARE NU-L VETI VEDEA PE ECRANELE TV
SHLOMO JOSEFSOHN* (Continuare din editia precedenta) Ridicand conceptul morti la varful credintei lor religioase, vazand in ea o valoare suprema, asa cum am mentionat mai sus si pentru a atinge obiectivele lor teroriste de exterminare a Israeluli si a evreilor, poate fi usor de inteles faptul, ca in opinia Hamasului si a Jihadului Islamic, protejarea instrumentelor lor de razboi, si anume intretinerea rachetelor lor pretioase si a tunelurilor lor subterane – acestea fiind considerate de ei ca o ...... Citeste »
Cultura »
TIMISOARA, ORASUL MULTICULTURAL SI LIANTUL CONVIETUIRII PASNICE
Al Florin TENE Propunerea profesoarei Doina Dragan, presedinta Filialei Banat Timisoara a Ligii Scriitorilor Romani, de a scrie despre Timisoara, acest frumos si interesant oras din zona de divagare a raurilor Timis si Bega, m-a pus in dificultate. Motivul este, spre regretul meu, ca l-am vizitat doar de doua ori pana acum. Odata, insotit de fiul meu Ionut Tene, doctor in istorie, cu prilejul invitatiei primite de la Vasile Barbu din Serbia de ne duce la Uzdin, pentru a primi Marele Premiu la Fe...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (4) – SA VORBIM PRIN FLORI
Dorel SCHOR Iata cum apar lucrurile expuse intr-un manuscris capsat si numerotat, ajuns intamplator, sau nu, in posesia noastra. Preambul si date concrete: 1. Starea vremii in Europa in ultimul trimestru. 2. Dr. Catan, medic pediatru, date biografice. 3. Horticultura israeliana, export. 4. Fixatii si mutatii in mentalitatea societatii de consum. Fiecare va ajunge la concluzia absolut falsa ca nu exista nici o legatura intre cele patru puncte ale expozeului. Si totusi, e exact invers. Starea vrem...... Citeste »
Glasul Rotilor Rostogolite Peste Falia Timpului
de Octavian Lupu
Trenul se strecura pe firul vaii pe masura ce se afunda in intunericul noptii ce tocmai incepuse. Sunetul rotilor metalice calcand in cadenta se auzea cum rasuna de-a lungul vagonului in timp ce admiram desfasurarea maiestuoasa a asfintitului. Cumva acel ceas de crepuscul ma indemna sa visez la timpuri care au fost sau care ar fi putut sa fie. La granita dintre realitate si imaginatie se plasmuiau cele mai stranii forme desprinse din arealul fantasticului, dar care dobandeau aspecte concrete de ...... Citeste »
O INIMA PLINA DE DORINTE... (POEM CELEST)
Gabriela JANIK Am dorit in inima mea sa pot inconjura pe cei din jurul meu cu Dragoste curata si neprefacuta. Cu foarte multa dragoste! Insa cu durere am observat ca celor dragi mie, chiar fara sa vreau, deseori le-am daruit… ura! Am dorit ca Bucuria inimii mele s-o impart cu cei apropiati mie dar din pacate deseori le-am produs multa, multa tristete si amaraciune! Am dorit sa ofer Pace celor din jurul meu, dar nu am putut pentru ca Insusi Domnul Iisus este Pacea noastra si numai El ne-o poate d...... Citeste »
DESPRE FARISEISMUL NOSTRU DE TOATE ZILELE
Marina GLODICI De-alungul anilor, am observat ca gradul de fariseism atat religios, politic cat si in toate domeniile profesionale s-a dovedit a fi in crestere in societate. Acest fenomen si-a pus amprenta peste absolut toate domeniile vietii sociale si culturale. El a luat amploare in intreaga lume, dar in tara noastra, cu precadere, dupa revolutie, deoarece pe vremea vechiului regim se stia ca daca mergi la biserica nu mai ai sanse sa fii avansat. Daca se intampla sa fii totusi avansat, atunci...... Citeste »
Cultura si credinta »
CEVA NOU
de Benone Burtescu
Iata, voi face CEVA NOU, si-i gata sa se intample; sa nu-l cunoasteti voi oare? (Isaia 43, 19) Puneti pentru o clipa sub privirile dumneavoastra cei sase mii de ani de istorie a omenirii, de la creatiune si pana in momentul cand cititi aceste randuri si observati in ce ritm a avut loc ceva nou printre oameni. Generatiile s-au miscat incet la inceput in privinta noului si apoi din ce in ce mai grabite, pana ce in zilele noastre in orice clipa se intampla ceva nou , si uneori neasteptat, inoculand...... Citeste »
De la Cititori »
Aniversarea Bisericii BRU Turda, sa nu uitam/anniversary and do not forget
Catre toti descendentii familiei Ratiu de Noslac si prietenii familiei noastre, Vineri, 15 august 2014 s-au implinit 175 de ani de la sfintirea bisericii noastre din Turda (Biserica Familiei Ratiu, cum este cunoscuta acum), cu hramul Adormirea Maicii Domnului . Ca o coincidenta fericita praznicul Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare a fost in 15 august 1839, tot intr-o zi de vineri. Pentru acele timpuri evenimentul a fost de mare rezonanta si mandrie printre romanii transilvaneni. Zid...... Citeste »
Parohia Malovat - Oferta de carte =AUGUST-2014=
Parohia Malovat Loc. Malovat-Jud. Mehedinti Romania Tel.0724.99.80.86 E-mail: stanciulescubarda@gmail.com Oferta de carte =AUGUST-2014= Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta, ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs. spirituale, cat si ale celor dragi. Parohia noastra pune la indemana tuturor carti ziditoare...... Citeste »
Religie »
ARTA DE-A PIERDE...
de Prof. Dumitru Buhai
In viata, urcam incet pe un munte, Sau alunecam repede-n vai nestiute, In care nu-ti cunosti nici menirea, Cautand printre copaci fereicirea... De fapt, in fiecare zi, pierdem cate ceva! Si-avem nevoie de putere de discernamant, De-o forta morala, ca sa fim cum am vrea, Chiar cand pierdem ceva drag, aici, pe pamant. De multe ori, ajungem intr-o lume necunoscuta Si-ncercam sa ne pazim ce-avem, ca sa fim fericiti, Dar, in fiecare zi, piedem sau castigam ceva in deruta Si-avem nevoie de tarie spiri...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I si clasamentul competitiei
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a patra a Ligi I si clasamentul competitiei: Vineri Gaz Metan Medias - CS U Craiova 1-0 A marcat: Figliomeni '34 Steaua - Panduri Targu Jiu 6-0 A marcat: Keseru '23, '26 (penalti), '34, '64, '82, '85 Sambata Astra Giurgiu - CSMS Iasi 2-1 Au marcat: Takayuki '16, Fatai '39 / Munteanu '64 Petrolul Ploiesti - Rapid 0-0 Duminica ASA Targu Mures - Concordia Chiajna 2-0 Au marcat: Bruno Martins '90, Amauri '90+1...... Citeste »
Din Comunitate »
In Memoriam Paulinei Ciocan - Funeraliile raposatei
Dupa o crancena si indelunga lupta (ultimii 3 ani) cu nemiloasa boala a secolului – CANCERUL – sora mai mare a parintelui Constantin Alecse – PAULINA CIOCAN – a plecat, in liniste la Domnul, miercuri dimineata, 23 Iulie 2014. Avea doar 67 de ani. Se nascuse la 10 Aprilie 1947, in Dambroca-Buzau, Romania, din parinti tarani Enache si Anica Alexe (binecuvantati de Dumnezeu cu 4 copii: Paulina, n. 1947, Constantin, n.1951, Ioana-Gina, n.1954, si Maria-Mia, n.1957). A avut o viata grea, la tara. In ...... Citeste »
Emanuel Fedur – noul pastor al bisericii Elim din Phoenix, Arizona
Ziua de duminica 3 August 2014 va ramane cu siguranta o zi de frumoasa amintire pentru membrii comunitatii penticostale de la Biserica ELIM din Phoenix, Arizona (www.elimarizona.com). O zi importanta privind viitorul si viziunea bisericii. Dupa o activitate de cateva luni in biserica Elim, Emanuel (Emi) Fedur a fost propus pentru ordinare ca pastor senior al bisericii. In urma Adunarii Generale desfasurate in aceasta zi, peste 90% din membrii comunitatii si-au exprimat dorinta pentru incredintar...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
In Parlament Un parlamentar iese agale din sala de sedinte si se intalneste cu un coleg din opozitie, care se plimba pe hol si-l intreaba soptit: - Nici tu n-ai somn? De la... La intrunirea recenta a Consiliului de Securitate, unde se discuta problema Irakului, dupa o ora de discutii, Tony Blair scoate un ceas cu capac sa vada cat este ora, iar pe capac era gravat De la George Bush pentru Tony . Dupa o perioada de discutii, scoate si Bush un ceas de argint cu capac, iar pe capac era gravat De la...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Popas la Conacul Arefu - Tabara de Pictura la poalele muntilor Fagaras
In perioada 20-28 august 2014, in cea mai veche, muntoasa si nordica asezare omeneasca de pe Valea Argesului, Plaiul Arefului, va avea loc tabara de pictura „Popas la Conacul Arefu . Alegerea Conacului Arefu ca spatiu de creatie nu tine doar de coordonatele geografice de exceptie. De-a lungul vremurilor, aici au poposit si creat figuri importante ale culturii romanesti: Vasile Alecsandri, B.P. Hasdeu, I.L. Caragiale – inspirat sa scrie nuvela Napasta , dr. Carol Davila, Constantin Nottara, N. Pa...... Citeste »
ROWMANIAFEST- Festivalul International al Barcilor cu Vâsle
Madalina Corina Diaconu RowmaniaFest, Festivalul International al Barcilor cu Vasle, este anul acesta la editia a IV-a. Ne bucuram sa va invitam la Tulcea, in perioada 29-31 august 2014 pentru 3 zile de vaslit, concerte pe faleza, dezbateri si apoi, pentru alte 4 zile, intre 1 – 4 septembrie, pentru o expeditie cu barci in Delta, pana la Sfantu Gheorghe. Pregatim concerte pe alese si intreceri pe apa cu distractie, asa cum v-am obisnuit. Capitan la bord este Ivan Patzaichin, iar placerea unui we...... Citeste »
Corlatean considera ca declaratiile liderilor de la Budapesta privind autonomia teritoriala pot însemna violarea tratatului bilateral
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, s-a declarat, joi, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, impotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice si a punctat ca declaratiile decidentilor de la Budapesta care indeamna la autonomii teritoriale sau drepturi colective pot insemna o contestare sau o violare a tratatului de baza dintre cele doua tari, care are reglementari clare in acest sens. Foto: (c) RADU TUTA - AGERPRES FOTO Titus Corlatean a spus ca in tratatul de baza s-au ...... Citeste »
DESTINATIE: ROMÂNIA / Bazna (Sibiu) - de la sarea studiata de medicii austrieci la visul de a deveni statiune de interes national
Una dintre cele mai cautate remedii naturale de catre bolnavii din judetul Sibiu care sufera de afectiuni reumatismale este, conform medicilor, precum si specialistilor in turism, sarea din statiunea Bazna, situata in apropierea municipiului Medias. Foto: (c) Mihai Dragomir / Asociatia judeteana de turism Sibiu Statiunea balneoclimaterica Bazna din judetul Sibiu este foarte cautata. La Bazna, statiunea situata la circa 18 kilometri de municipiul Medias, accesul se face usor. Consiliul Judetean, ...... Citeste »
Muzeul Taranului Român regreta disparitia lui Dan Haulica, prieten al institutiei si al întemeietorului muzeului
Muzeul National al Taranului Roman (MNTR) isi exprima profundul regret pentru disparitia, duminica, a criticului si istoricului de arta Dan Haulica, prieten al Muzeului Taranului si al intemeietorului acestuia, pictorul Horia Bernea. Foto: (c) ALEX MICSIK/ AGERPRES ARHIVA In toti anii de la refondarea Muzeului, Dan Haulica ne-a stat aproape, atat in momentele de bucurie, cat si in cele cateva ocazii prin care existenta institutiei noastre s-a aflat in cumpana. Pentru toate acestea, ca si pentru ...... Citeste »
Italia marcheaza doua milenii de la moartea lui Augustus, primul împarat roman
Italia il omagiaza pe Augustus, primul imparat roman, de la a carui trecere in nefiinta se implinesc doua milenii la 19 august, informeaza EFE duminica, intr-o scurta trecere in revista a unora dintre numeroasele evenimente organizate cu acest prilej. Foto: (c) Xu Nizhi / XINHUA FLUX 'Am gasit un oras de caramida si las in urma unul din marmura!', a spus Augustus cu putin inainte de a parasi aceasta lume, la 19 august anul 14 d.Hr, iar acum urmasii sai fac tot posibilul pentru a aduce la cunosti...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page