Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1134 - 5 Iulie, 2014 - Anul XXIV
VACANTA! Urmatoarea editie a revistei Clipa , editia nr. 1135, va fi expediata pe data de 13 august, 2014....Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1134)
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Societatile de cosmar portretizate magistral de George Orwell in nuvelele 1984 si Ferma Animalelor au imbogatit lexicurile universale cu un nou cuvant: Orwellian. Acest adjectiv reflecta eforturile unui guvern de proportii Leviathanice nu numai de a induce in eroare - a insela si controla poporul dar de a modifica sensul etimologic al cuvintelor si a rescrie trecutul. Place nu place, America a devenit Orwelliana. Isi mai aminteste cineva ca A...... Citeste »
Comunicat - Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mures
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 str. Miko Imre, nr. 2, mun. SF. GHEORGHE, jud. COVASNA, tel./fax: 0267.313534 email: cohara_ro@yahoo.com www.forumharghitacovasna.ro COMUNICAT Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, organizatie de atitudine civica si senzor atent al deciziilor de putere promovate de aliante conjuncturale la guvernare, de autoritatile Statului Roman care privesc si pot avea efecte negative asupra consolidarii statului de...... Citeste »
Romanii-americani ii multumesc reprezentantului SUA la Bucuresti Duane Butcher pentru ca a sprijinit statul de drept si democratia in Romania si pentru contributia la intarirea relatiei dintre Romania si America
Romanian Community Coalition | Coalitia Romanilor <info@coalitiaromanilor.org>: Romanian Community Coalition | Coalitia Romanilor pentru combaterea coruptiei http://www.coalitiaromanilor.org/ Pr. Chris Terhes | cterhes@gmail.com | +1-714-746-0623 Romanii-americani ii multumesc reprezentantului SUA la Bucuresti Duane Butcher pentru ca a sprijinit statul de drept si democratia in Romania si pentru contributia la intarirea relatiei dintre Romania si America Duane Butcher, reprezentantul State...... Citeste »
Apel adresat romanilor: cereti PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC sa ridice imunitatea deputatului Titi Holban (UNPR)
2014-07-01 23:47 Romanian Community Coalition | Coalitia Romanilor : Romanian Community Coalition | Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei www.coalitiaromanilor.org Pr. Chris Terhes | cterhes@gmail.com | +1-714-746-0623 Apel adresat romanilor: cereti PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC sa ridice imunitatea deputatului Titi Holban (UNPR) Facem un apel tuturor organizatiilor din Romania si din diaspora, ziarelor, televiziunilor, site-urilor de stiri, grupurilor de pe internet, romanilor indiferent...... Citeste »
Învatarea limbilor moderne
de Andrei Marga Venind dintr-un „liceu real (ceea ce insemna „de stiinte ), cunosteam ceva franceza, ceva germana, insa limbile clasice nu intrau in orizont. Venind dintr-un „liceu real (ceea ce insemna „de stiinte ), cunosteam ceva franceza, ceva germana, insa limbile clasice nu intrau in orizont. In liceu, perspectivele imediate de viata iti marcheaza optiunile. Timpul s-a scurs fara socuri pentru mine, pana la o reactie a lui Constantin Daicoviciu. In 1969, fiind in anul III de studii, ca lid...... Citeste »
Radacinile românesti ale noului stat pe harta lumii: Novorosia
de Ionut Tene
Multa lume crede ca noile republici reunite si independente Donetk si Lugansk, in noul stat Novorosia sunt consecinte ale crizei ucrainene. Novorosia nu este un stat nou pe harta lumii, ci o gubernie autonoma, de fapt o marca de granita a Imperiului Rus de la sfarsitul secolului XVIII, rasarita in urma luptelor de eliberare de sub ocupatia turceasca si tatareasca. Apoi Novorosia s-a extins la sud-vest pana la Cherson, actuala Odessa. Lumea nu cunoaste radacinile romanesti ale statului Novorosia,...... Citeste »
Despre arta si foame…
1024x768 Florentin GURAU Am primit, recent, propunerea de-a conduce sucursala locala a unui important for al artistilor plastici. Cochetez cu arta, imi place sa desenez, intentionez sa vernisez o (alta) expozitie personala de grafica, cu toate acestea nu am studii in domeniu, nu stapanesc nici macar tehnicile de baza, nu detin un palmares cu premii sau distinctii, asa ca am amanat politicos un raspuns – cerand timp de gandire - considerand insa ca n-as putea reprezenta cu cinste adevaratii artis...... Citeste »
Politica »
Dusan Pârvulovic: In Serbia locuieste un popor românesc cu doua minoritati, unii se numesc români, altii se numesc vlahi. Daca românii nu îi recunosc pe vlahi ca sunt români, cum sa asteptam sa îi recunoasca sârbii?
Interviu cu Dusan Parvulovici, directorul TimocPress De un deceniu se zbate sa tina in viata, in Serbia de Rasarit, un portal de stiri in limba romana. Un coleg l-a numit haiduc. Definitia din dictionar a haiducului ne spune ca este un om care, razvratindu-se impotriva asupririi, isi parasea casa si traia in paduri, singur sau in cete, jefuind pe bogati si ajutand pe saraci. Nu stiu daca Dusan este sau nu un haiduc modern. Insa ceva din razvratirea lui aminteste de atitudinea pe care folclorul a...... Citeste »
Ambasada României alaturi de românii muncitori din Grecia
La initiativa Ambasadei Romaniei la Atena, sambata, 14 iunie a.c., a avut loc o dezbatere cu publicul, prima de acest gen organizata de consilieri atasati misiunii diplomatice de la Atena, pe problematica muncii, a asigurarilor sociale si a modalitatilor de a cauta un loc de munca in tarile Uniunii Europene. Intalnirea a fost condusa de consilier Mihaela Nica, care a facut o prezentare a corpului atasatilor Ministerul Muncii Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) si a sco...... Citeste »
Cultura »
SA VEZI SI SA NU CREZI... SA FIM SERIOSI!
Mircea Radu IACOBAN Intre categoriile cunoscute de umor (umor negru, umor popular, umor absurd, umor englezesc, umor macabru s.a.m.d.) trebuie s-o includem si pe aceea propusa de Dorel Schor: „umor cumsecade evreiesc”. Doctorul Schor si-a publicat prima carte in urma cu 40 de ani la editura ieseana „Junimea” si s-a inscris repede in lista debuturilor confirmate printr-o prezenta scriitoriceasca stimabila si productiva. Revine, dupa patru decenii (rastimp in care a mai publicat la Iasi, dar si la...... Citeste »
George Bajenaru: “Frigul înstrainarii” sau memoria …frumoaselor poveri
Florin Costinescu Din fisierul bio-bibliografic al autorului. George Bajenaru aflam ca in Romania a fost invatator, profesor de liceu, ziarist. In SUA a lucrat in redactia prestigiosului ziar, de circulatie mondiala, The Christian Science Monitor. A tradus literatura laica si religioasa, pe baza de contract, pentru Departamentul de traduceri de la Christian Science Center, Boston Massacussets. Cercetator la Centrul de publicatii de la Christian Science Center si profesor suplinitor de stiinte um...... Citeste »
UN IFI-GENIU TURBAT
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Janet NICA O anacronica Ifigenie, cu obarsia in Aulida sau in Taulida, de pe vremea lui Eschil, Sofocle si Euripide, dar pripasita la revista „Luceafarul de dimineata”, simte sadica placere de a pune etichete, in functie de digestia sau indigestia sa cerebrala, pe unele reviste care au „tupeul” de a iesi in lume, fara girul domniei sale. O fiara musca numai in masura in care este amenintata sau incoltita. Cand musca fara m...... Citeste »
SERIALUL DE TELEVIZIUNE „SULTAN SULEIMAN MAGNIFICUL”
Magdalena BRATESCU Serialul turcesc „Sultan” subintitulat “Veacul magnific”, realizat de Tims Productions, face furori in 43 de tari si e urmarit de 200 de milioane de telespectatori. Dramele televizate sunt foarte populare in Turcia, tara care exporta telenovele cucerind publicul si castigand averi de pe urma lor. Desi o ora de filmare pentru un serial de calitate costa nu mai putin de 100 de mii de dolari, anul trecut, exportul de soap opera a adus Turciei 130 de milioane de dolari! Unele seri...... Citeste »
TRAMVAIUL LUI LABIS (VERSURI)
1024x768 Virginia Vini POPESCU TRAMVAIUL LUI LABIS ! Mai moare cate-o caprioara, Cu fiecare vers citit, Si lacrima-mi, incet, coboara Pentru poetul meu iubit. Tramvaiul vietii lui a fost, Un trist vehicul, ce-n tacere, L-a rupt din lumea sa cu rost, Ducandu-l, fulger, in durere! Petale de malin tot zboara, Ca-n jocul de a nu muri, Crezand mereu in primavara, In care el va reveni! FLOAREA DIN STEA De mana cerului, stropita, Radea o floare-n glastra sa Si se credea, mult, prea iubita In fata vremi...... Citeste »
INVENTARUL CUVINTELOR (POEME)
1024x768 Nicolae NICOARA-HORIA SEMNE Semne sunt ca voi pleca si eu, Nu stiu Ziua, Ora, Clipa, Tot mai obosita mi-e aripa De pamant, nu dinspre Dumnezeu... Semne sunt ca voi pleca oricum, Acolo unde si ai mei s-au dus, Atat ma rog Parintelui de sus Plecarea mea sa nu fie acum... Semne sunt destule pe pamant, Dar cata vreme locuiesti in Viata, Tu, Omule, invata si invata- Nemuritor nu-i nimeni in cuvant... SEMNUL CEL DINTAI DE PUNCTUATIE Ferice de cel care crede in tine, ferice de cel ce te poarta...... Citeste »
LA SALISTE (POVESTIRI DIN VOLUMUL „DEPARTE DE TARA CU DOR”)
Milena MUNTEANU „Eu mi-s umblata precum portita gradinii, putin incoace si putin incolo”, mi-a spus odata Lita Nuta. Nu pot spune daca se referise doar la faptul ca se-nvartise mai toata viata in jurul casei sale din Salistea Sibiului. Poate ca se referise si la faptul ca, pe oriunde ar fi umblat, tot in realitatea de langa casa era ancorata, caci toate se invart in jurul stalpului gradinii sau al casei tale. Banuiesc ca fiecare dintre noi a pus o ancora undeva, fiecare are un loc esential, de r...... Citeste »
Credinta trebuie sa ne uneasca!
de Vavila Popovici
1024x768 „Daca oamenii sunt atat de rai, avand o religie, cum ar fi, daca nu ar avea-o?” Benjamin Franklin Zilele acestea am citit articole si comentarii care m-au intristat. Pana acum Biserica era criticata ca ramane in urma spiritului vremii, acum, ca o ia prea inainte. Totul ii deranjeaza pe necredinciosi, pe cei care dintr-un spirit de revolta sau chiar ura, desconsidera religia si biserica si pe cei care o conduc. Petre Tutea spunea: „… Intre un credincios si un necredincios, nu exista nici...... Citeste »
Citate despre Poet si Poezie din volumul „Delir cu tremuraturi de gânduri” si din ciclul „Sindromul nemuririi”
1024x768 Poetul * Poetii-mpreuna insuma o voce, menita sa schimbe iubiri si destine. * Poetii – ingerii intre orgoliu si etica. * Multi vorbesc din suflet, dar nici unul nu da suflet vorbei asa cum o face un poet. * In fata mortii, poetul are intotdeauna un as in mineca: metafora. * Poetul – pasarea care pluteste pe aripi de vise si mister. * Poetul – rastignitul pe crucea propriului gind. * Cu totii ne nastem poeti, unii doar urmeaza calea... * Poetul cultiva miracole pe cimpiile elocintei. * P...... Citeste »
DESPRE MULTUMIRE SI NEMULTUMIRE
Marina GLODICI Indiferent de regimul politic, iata ca, gradul de nemultumire e in continua crestere, in randul populatiei. De ce? Din cauza discrepantei mari care exista intre oameni, din punctul de vedere al sanselor de castig si implicit al puterii de cumparare, al tolerantei si al intelegerii, dar mai ales al pretuirii dintre indivizi. M-am intrebat intr-o zi, cum ar arata societatea noastra, daca oamenii ar fi mai responsabili, mai atenti, atat unii cu altii, cat si in luarea deciziilor? Poa...... Citeste »
Cultura si credinta »
Nu "DUPA", ci "PE CÂND"
de Benone Burtescu
Suntem obisnuiti sa spunem ca evenimentele sfarsitului de lume vor avea loc REPEDE, unul dupa altul, fara pauza, grabite parca de prea multul stat pe loc in trecut, precum tehnica ultimelor decenii care nu mai poate fi oprita de nimeni si de nimic. E insa mai mult decat atat. Mai mult decat unul altuia dandu-si stafeta spre linia de sosire. Nu DUPA , ci PE CAND . O astfel de istorie a avut loc la inceputul lumii si cu atat mai mult ea va avea loc la sfarsitul ei. Niste soli aduceau atunci lui Io...... Citeste »
Religie »
LOGICA ACTIUNII
de Prof. Dumitru Buhai
(Continuare din editia precedenta) Toti elevii, pe care-i intalneam ma salutau in limba mea: romaneste, spunand frumos si clar „buna ziua!“ si „bine ati venit sa ne vizitati!”... Nu mai vazusem asa elevii de liceu educati si disciplinati... Am intrat in scoala in forfota sutelor de baieti si fete in uniformele frumoase si curate, de parca se duceau la vreo festivitate, dar ei toti, dupa orele de invatatura, se grabeau bucurosi sa plece acasa, ca sa inceapa o alta activitate... Intre ei discutau ...... Citeste »
Preot Aurel Sas, Spre Mântuirea în Hristos – Serie de Volume, Editura Andreiana, Sibiu, România, 2013
de Magdalena Scortea
Seria de volume Spre Mantuirea in Hristos, aparuta in Editura Andreiana a Mitropoliei Ardealului din Sibiu in 2013, este dedicata de catre Prea Cucernicul Parinte Aurel Sas, Iconom Stravrofor, Las Vegas, luminarii omului intru cunoasterea lui Dumnezeu si a Operei de Rascumparare a omenirii adusa de Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Cartile, inspirate de vizitele facute la Locurile Sfinte in anii 2011, 2012 si 2013, exprima dorinta profunda a autorului de a trezi in cititor aspiratia spre cunoast...... Citeste »
Sport »
TABLETA DE WEEKEND (68): WTA - MINGE DE MECI
Sergiu GABUREAC A treia romanca, din toate timpurile intr-o finala! La Roland Garros! Turneu de gradul 0. Pentru mine nu mai conta rezultatul finalei. Eram multumit cu rezultatul de joi. Dar, de ce sa nu recunosc, speram la o finala fabuloasa. Si a fost! Am trait meciul la maxima intensitate emotionala. Simona nu a castigat pe teren. Poate nici nu e timpul! A castigat, insa, milioane de inimi. Sharapova, bine cladita fizic, nu e o femeie frumoasa. Rautacism. Sigur, inaltimea de girafa (alt rauta...... Citeste »
Din Comunitate »
Joni Eareckson Tada la Biserica Baptista Betania
Va invitam sa participati la o seara cu Joni Eareckson Tada, duminica, 20 iulie, 6:00 PM. Joni este foarte cunoscuta in cercurile evanghelice romane datorita cartii Joni, o autobiografie tradusa si in romaneste, cat si datorita ajutorului  consistent oferit copiilor cu dizabilitati din Romania. La ora aceasta, organizatia Joni and Friends are un impact desosebit in multe tari ale lumii, implinind atat nevoi spirituale cat si nevoi fizice. Mai multe detalii despre organizatia “Joni and Friends” l...... Citeste »
Invitatie la Cenaclul Romanesc din Colorado
Invitatie la Cenaclul Romanesc din Colorado... Citeste »
DE ZIUA CANADEI SENIORII ÎI ADUC CALDE MULTUMIRI
Elena Buica Buni 1 Iulie, Ziua Nationala a Canadei, este un prilej in plus pentru noi seniorii veniti din alte zari ale lumii sa ne indreptam gandul catre ce inseamna Canada in viata noastra. Dupa cum se stie, din totdeauna, stramutarea in alta tara este un act de o importanta covarsitoare, cu implicatii si consecinte majore pentru fiecare. Parintii, oamenii si locurile unde ne-am nascut si ne-am format ca oameni ne-au transmis ceva din viata lor si noi le-am lasat lor ceva din viata noastra, si...... Citeste »
SUFLETUL DIN IILE ROMÂNESTI
Elena BUICA Acest titlu a fost luat din varful condeiului scriitoarei Milena Munteanu care mi-a comunicat ca a facut cateva insemnari despre intalnirea romanilor-canadieni din Toronto pentru a sarbatori floarea vestimentatiei portului nostru popular, inegalabile prin frumusete - iile pe care le numim cu atata drag, iile noastre si cum am spune in engleza: the wonderful Romanian blouses. Reflectand la frumusetea acestui titlu, m-am trezit cu condeiul in mana, mai ales ca am participat si eu alatu...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La o mare conferinta, se intalnesc toti marii producatori de bere din lume. Dupa lucrari, ei se hotarasc sa mearga impreuna la un bar. Ajunsi acolo, fiecare comanda. Reprezentantul de la Budweiser cere o Budweiser, cel de la Carlsberg cere o Carlsberg si tot asa. Ultimul, cel de la Heineken, cere o Coca-Cola. - Tu de ce nu iei o Heineken? - este intrebat. - Pai, daca nici unul dintre voi nu bea bere, nu beau nici eu… * Doi soti in varsta care simteau ca memoria incepe sa-i cam lase s-au hotarat ...... Citeste »
Flux de stiri »
Brasov: Sase produse traditionale din peste au primit certificate de atestare
Sase produse ale unei companii din localitatea brasoveana Halchiu, care au ca ingredient pestele dintr-o arie naturala protejata Sit Natura 2000 si Sit Ramsar, au fost recunoscute ca produse traditionale, primind certificatele de atestare in acest sens. Este vorba despre Bagheta Pescareasca — Delta din Carpati Doripesco, Salata de Icre de Crap — Delta din Carpati Doripesco, Salata de Icre Ardeleneasca — Delta din Carpati Doripesco, Pastrav Ardelenesc — Delta din Carpati Doripesco, Pastrama Pesca...... Citeste »
Harghita: Un tânar din Miercurea Ciuc a dezvoltat în Europa de Sud Est o afacere înfloritoare cu trufe
Un tanar din Miercurea Ciuc a dezvoltat in Europa de Sud Est o afacere infloritoare cu trufe, pornind de la o pasiune pe care o avea in adolescenta - ciupercile. El sustine ca este prima persoana din Romania care s-a gandit ca aceasta activitate are un viitor si, mai mult, a pus bazele unei industrii. Foto: (c) GINA STEFAN/ AGERPRES ARHIVA Fekete Oszkar are 33 de ani si pe vremea cand era inca licean, pasionat de culesul ciupercilor, s-a intalnit cu un tanar din Ungaria, l-a o intrunire a ciuper...... Citeste »
Actrita britanica multimilionara Keira Knightley sustine ca traieste cu 50.000 de dolari pe an, deoarece "banii te alieneaza"
Actrita britanica Keira Knightley, cu o avere estimata la circa 50 de milioane de dolari, sustine ca a decis sa traiasca cu doar 50.000 de dolari pe an, deoarece banii te alieneaza , relateaza sambata Daily Mail. Foto: (c) Stephane Mahe / REUTERS Keira, in varsta de 29 de ani, a facut aceasta declaratie in cadrul unui interviu recent acordat revistei Glamour. Daca doresc sau am nevoie de ceva ce depaseste aceasta suma, cumpar, dar, in general, ma mentin in jurul acesteia , a precizat Knightley, ...... Citeste »
Galati: Festivalul ``Antiquitas Rediviva``, la prima editie
Sute de galateni au participat, sambata, la prima editie a festivalului ''Antiquitas Rediviva'', desfasurat in Situl arheologic Barbosi - Tirighina, dar si pe strazile municipiului Galati. Foto: (c) Ioan WEISL / AGERPRES ARHIVA Spectatorii au avut ocazia sa vada cum traiau in urma cu 1.900 de ani locuitorii din asezarea de la Tirighina, printr-un spectacol care a cuprins lupte intre romani si daci si o parada militara pe strazile Galatiului, antrenamente militare, ateliere de confectionare a cer...... Citeste »
33 de lucrari de pictura europeana din patrimoniul Pinacotecii Muzeului Brukenthal expuse, în premiera, la Muzeul Cotroceni
33 de lucrari de pictura europeana din patrimoniul Pinacotecii Muzeului National Brukenthal, intre care se numara opere ale unor renumiti maestri ai scolii de pictura italiana, flamanda si olandeza, precum si ai scolii de pictura germana si austriaca, vor fi expuse, in premiera, incepand de miercuri, la Muzeul National Cotroceni. Foto: (c) GEORGE CALIN/ AGERPRES ARHIVA Potrivit unui comunicat al Muzeului Cotroceni, transmis, marti, AGERPRES, intitulata Scene si personaje religioase in pictura eu...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page