Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1132 - 21 Iunie, 2014 - Anul XXIV
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Implacabilitatea mersului timpului, acest tsunami geriatric care pune amprenta zilnica pe fiecare dintre noi, ne va aduce in curand la numarul 1134, expediat spre dumneavoastra Miercuri, 2 Iulie, 2014, dupa care, numarul 1135, va putea fi lecturat incepand cu data de Miercuri, 13 August 2014. In tot acest binemeritat interval (4 Iulie - 7 August) ma voi afla in inima Roditorului Pamant al Transilvaniei, Falnicul Ardeal, la doi Km de civilizat......Citeste »
Editoriale »
Romanian Community Coalition | Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei
Partidul Miscarea Populara (PMP) - al patrulea partid din Romania care semneaza Angajamentul pentru combaterea coruptiei Romanian Community Coalition confirma primirea pe data de 16 iunie a Angajamentului pentru combaterea coruptiei semnat de doamna Elena Udrea in numele Partidului Miscarea Populara (PMP).PMP este astfel cel de-al patrulea partid parlamentar din Romania care isi asuma principiile Angajamentului pentru combaterea coruptiei , dupa ce acesta a fost semnat si de PDL, PNR si FC. Copi...... Citeste »
Romanian Community Coalition | Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei
Forta Civica - al treilea partid parlamentar din Romania care semneaza `Angajamentul pentru combaterea coruptiei` Romanian Community Coalition confirma primirea din partea Partidului Forta Civica a Angajamentului pentru combaterea coruptiei semnat de catre domnul Mihai Razvan Ungureanu pe data de 14 iunie 2014. Forta Civica este astfel cel de-al treilea partid parlamentar din Romania care isi asuma principiile Angajamentului pentru combaterea coruptiei . Documentul prevede modificarea regulament...... Citeste »
Profilul politicii externe
de Andrei Marga Raportarea decidentilor din Romania la „cazul Ucraina” evidentiaza neajunsuri profesionale majore. Comparand filmul ultimelor luni cu ceea ce s-a petrecut pe teren, multe fapte dau de gandit. Oficialii nostri nu cunosc suficient dosarul Ucraina. Ministrul de resort vorbea, la un moment dat, despre intelegerea de la Kiev dintre protestatari si putere, ca peste trei ore puterea sa fie inlocuita. Apoi, nu s-a evaluat realist amploarea nemultumirilor din societatea ucrainiana, nici s...... Citeste »
„Medievalitatile” istoricului Ovidiu Pecican. Identitatea etnica a românului medieval era religioasa
de Ionut Tene
Este pasionant sa-l citesti pe istoricul Ovidiu Pecican. Cartile lui incita breasla locala asemenea studiilor lui Lucian Boia despre demitizarea istoriei. Si totusi, dincolo de “scandalurile” create de anumite pozitii istoriografice, atent lucrate mediatic pro-domo, Ovidiu Pecican este un istoric clasic in adevaratul si bunul sens al notiunii. Istoricul clujean nu face rabat de la profesionalism si acribie in interpretarea fenomenului istoric romanesc. Citindu-i recent o carte aparuta acum cativ...... Citeste »
Fantezii cu MONA, hotii de la E.N.E.L. si de la A.N.R. si vînatorul de elefanti
Maria Diana Popescu „Ce vreti, domnule Cernea, ca fiecare nebun sa isi faca partid?” A fost replica presedintelui Comisiei pentru Administratie publica si Administrarea Teritoriului din Senat, la initiativa deputatul Remus Cernea de a infiinta un nou partid, denumit Miscarea pentru Oameni, Natura si Animale (M.O.N.A.). Daca tot a pierdut trenul spre Parlamentul European (Bruxelles-ul fiind astfel salvat de invazia unui mascarici, aflat tot timpul in miezul unor scandaluri, prin care sustinea neb...... Citeste »
Intoarcerea „Scorpionilor Rosii”
Col. (r) Marin Neacsu Joi, 12 iunie 2014 la Craiova la sediul Scorpionilor Rosii a avut loc Ceremonialul de primire a Companiei care a fost plecata in misiune in Kandahar. Cu aceasta subunitate se inchide cercul actualei misiuni a trupelor romanesti in Kandahar, serie de misiuni inceputa in 2002 tot de „Scorpionii Rosii. Incepand cu 2014 N.A.T.O. incheie etapa de lupte in Afganistan, considerand ca tara a fost „ civilizata”, iar armata si fortele interne ale tarii sunt in stare sa pastreze contr...... Citeste »
Mândri ca suntem români, dar autocritici!
Amarati, dar mandri ca suntem romani, dupa finala de la Roland Garos in care Simona Halep a pierdut in fata rusoaicei Sharapova, am stat la o vorba, cu gust puternic si amarui, cu un amic necajit ca noi am pierdut finala si ca el nu-si poate plati ratele la banca. Daca romanca noastra ar fi castigat, ar fi uitat dracului de rate si ar fi scos steagul tricolor, sa-l fluture putin, dar, asa, e mai retinut in declaratii, chiar autocritic. Sunt un tampit!, a spus amicul. Cum am putut eu sa fac o ref...... Citeste »
Ca leii în turma
de Sebastian Doreanu
Sambata 24 mai, dupa-amiaza. Fine Arts Theatre, sala de festivitati a Liceului Cherry Creek din Denver este plina de liceeni, baieti si fete. Tineri veniti de pe toate continentele. Daca asculti cu atentie poti auzi franturi de soapte in engleza, chineza, ruseste, sarbo-croata, japoneza si da, chiar romaneste. Este momentul asteptat cu emotie de catre toti cei prezenti. A sosit clipa cand ani de eforturi intelectuale, de munca asidua, de activitate intensa urmeaza sa fie recompensate. Pentru ca ...... Citeste »
Politica »
Demisia parlamentarilor care vor sa taie padurile din Romania
Partidul Verde solicita demisia celor 38 de parlamentari PSD+PC care au semnat amendamentele la Codul Silvic prin care proprietarii de teren forestier ar putea sa-si defriseze legal intreaga suprafata de padure pentru a-si construi pensiuni, spatii de agrement, baruri, piscine si spa-uri, totul in scop turistic. In conditiile in care Romania pierde peste 3 hectare de padure la fiecare ora demersul acestor demnitari poate fi catalogat fie inconstient fie criminal. In documentul semnat de parlamen...... Citeste »
„Pupat Piata Euro Maidanului”. Franco-germanii felicita si abandoneaza Ucraina în favoarea relatiei cu Rusia
Valentin Naumescu Intrebari si puncte cheie: Apar semnale politico-diplomatice tot mai clare ca Germania si Franta vor sa treaca usor peste „episodul Crimeea” din martie a.c., ca si peste rebeliunea alimentata de Moscova din regiunea de est a Ucrainei, pentru a-si normaliza relatiile cu Rusia, pe baze contractuale; Pentru Uniunea Europeana, devine pe zi ce trece tot mai evident ca necompromiterea relatiei comerciale imense cu Federatia Rusa este mai importanta decat perspectiva occidentala a une...... Citeste »
NU MAI CRED - ÎN PARTIDE!
de Ben Todica Libertatea si justitia au disparut, E o bataie de joc pe intreaga planeta. Vrem Pace! Iar populatia ramas-a tot la aruncatul cu piatra! Nu s-a schimbat nimic de la Iisus incoace! Ca specie, nu suntem capabili de evolutie. Papusile nu se dezvolta, Aruncate-s prin case, Eventual se transforma In viermi de matase! Ti-ai pus intrebarea, Ce se intampla cu tine, In moarte cand pici? De ce traim si murim? Care-i rostul nostru aici? Ia deci direct contact cu realitatea in care te afli, Ati...... Citeste »
Cultura »
FESTIVALUL NATIONAL DE CREATIE SI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA” EDITIA A III-A, 2014
Gabriela VASILIU In perioada 5-7 iunie 2014, s-a desfasurat la Braila, in cadrul scolii Gimnaziale „C. Sandu-Aldea”, a treia editie a Festivalului National „Ana Blandiana”. Manifestarile culturale au fost binecuvantate de prezenta invitatilor de onoare, scriitorii Ana Blandiana, Romulus Rusan si Nicolae Baciut. Tematica festivalului, POETICA ARBORELUI EXISTENTIAL, a fost abordata de catre 1218 de participanti din 35 de judete si 88 de localitati. ~n urma jurizarii, au fost acordate 102 premii si...... Citeste »
The Visual Story of a Romanian Miracle
In Print: The Manakia Brothers and Picu Patrut Recent Publications of the Museum of the Romanian Peasant Told by Simina Badica, PhD The albums and promotional materials dedicated to the National Museum of the Romanian Peasant, as well as the books published by the museum, attracted a particular interest at BEA among American visitors, impressed with the uniqueness of this Romanian top cultural institution. These volumes published by NMRP and exhibited at the BEA Romanian bookstand were a preview...... Citeste »
Înscrieri la Concursul International „George Enescu” pâna la 1 iulie 2014
Miercuri, 11 iunie 2014 - Marti, 01 iulie 2014Editia a XIV-a a Concursului International „George Enescu”, singura competitie de acest gen din Romania, recunoscuta de forurile internationale de specialitate, are loc in perioada 6 – 27 septembrie 2014 si se desfasoara la Ateneul Roman si la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Concursul cuprinde patru sectiuni competitionale: Vioara, Violoncel, Pian si Compozitie. Conditii de inscriere si regulament: aici. Concursul International “Geor...... Citeste »
SPANIA SUBTERANA
Gabriela CALUTIU SONNENBERG Printre putinele informatii legate definitiv de Spania, invatate volens-nolens, musai pe de rost, inca de pe vremea scolii gimnaziale, se numara fara-ndoiala numele sonor al pesterii Altamira si certitudinea ca Iberia este leaganul preistoric al culturii Europei. Insa, din pacate, ocupati fiind peste masura cu fiesta, siesta, tapas, corida sau flamenco, uitam sa mai scormonim prin cotloanele memoriei dupa uitatele semne care ne leaga cu vesnicia, conferind Spaniei rad...... Citeste »
Rexlibris Media Group prezinta: PUBLICUL ÎL VREA PE FUEGO ACTOR
1024x768 Ce-i drept, asta e specializarea lui, fiind absolvent de teatru, dar nimeni nu se astepta ca piesa montata de el sa aiba un succes atat de mare in randul spectatorilor, jucandu-se o stagiune intreaga cu casa de bilete inchisa. Mai mult, artistul a realizat si un turneu national cu spectacolul „TESTAMENT “, lectia sa de patriotism, in care interpreteaza, cu dramatism, intreaga opera a celui ce i-a fost maestru, poetul limbii romane, Grigore Vieru. Ultima reprezentatie din aceasta stagiun...... Citeste »
ZICERI (73/74) - NECAZURI & REGRETE
NECAZURI • Nu toti cei care condamna minciuna spun adevarul. • Pentru o remarca gratuita poti plati foarte scump. • Fiecare sot cu problemele ei. • Nu-i lauda pe toti... E ca si cum n-ai lauda pe nimeni. • Si cuiele stabilesc contacte. • Numai cine nu are constiinta e in stare sa o cumpere. • Ecoul repeta dar nu intelege. • Eroarea e o greseala cu studii superioare. • Lipsa de memorie creeaza variantele cele mai interesante. • Sfintii nu sunt neaparat religiosi. • Cand ai necazuri in pustiu, nu ...... Citeste »
ÎNTÂMPLARI HAZLII CU O NEPOTICA... POVESTITE DE BUNICA TITINA
Dorina COSTEA Scriitoarea ca Tene, din nou, a iesit in intampinarea micilor cititori cu o carte care sa le incante copilaria, avand titlul „Intamplari hazlii cu o nepotica povestite de bunica”, aparuta le Editura „Ecou Transilvan”, Cluj-Napoca, 2014. Autoare a volumelor „Bucuria lucrurilor simple”, „Recreatia gradinii”, „Amurg de intoarcere”, „Pietre de aducere aminte”, „Scaunul harului”, „Anotimpul jocului”, „Viata ca o punte”, „Un strop de vesnicie”, (tradusa si in engleza de Mariana Zavati Ga...... Citeste »
O bursa“GOETHE“ INSTITUT MUNCHEN
Dr. Cornelia Paun Heinzel Bursa “Goethe“ Institut de la München la care am fost selectata si la care am participat recent a fost un eveniment inedit, printre multitudinea de formari in care am fost angrenata, simultan cu activitatea mea didactica, desfasurata de-a lungul anilor, deoarece m-a calauzit cu gandul, cu nostalgie, in perioada primei mele studentii, cu colegi selectati pe criterii severe, deosebit de dotati din punct de vedere intelectual, dornici de a invata, cu profesori comprehensiv...... Citeste »
Cultura si credinta »
IERUSALIMUL, ROMA, BIZANTUL, în aceeasi GRADINA
de Benone Burtescu
De curand, Papa Francisc a facut un TUR de PACE in Orientul Mijlociu, locul profetic al zilelor noastre si de ce nu, al tuturor zilelor istoriei. Este de departe de inteles ca lucrul cel mai necesar omenirii este PACEA. Dupa aceasta vizita acolo, care e adevarat ca nu-i prima pe care un papa o face, dar este una din cele foarte putine care au fost facute, s-a petrecut zilele trecute un lucru adevarat unic, acela ca la invitatia Papei Francisc, reprezentanti ai Ierusalimului si Bizantului de rang...... Citeste »
Religie »
LOGICA ACTIUNII
de Prof. Dumitru Buhai
(Continuare din editia precedenta) Procesul de educatie este foarte complex si cere daruire, dragoste, altruism (dispozitie sufleteasca ce da intaietate altuia, are grija si de alt suflet...), o inima sensibila si o minte iscoditoare din partea educatorului. Nu oricine poate fi educator (invatator, profesor, preot, pastor, rabin,...). Este adevarat ca in vremurile noastre - mai ales - exista multi impostori („persoana care profita de necunostinta sau de buna-credinta a oamenilor) care se vara in...... Citeste »
Sport »
Campionatul mondial de fotbal Brazilia- 2014
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Fotbalul este un sport in care 22 de oameni alearga dupa minge, iar in final castiga ???????. Campionatul mondial de fotbal Brazilia- 2014 In 13 iulie, una din cele 32 de echipe care s-au calificat va ridica spre cerul de la Copacabana Fifa World Cup. Ziua 10 - 22.Iunie (Grupa H – ziua 2) Estadio Maracana – Rio de Janeiro/ora locala 1300 Belgia(B) (rosu) –...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal Brazilia- 2014
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Fotbalul este un sport in care 22 de oameni alearga dupa minge, iar in final castiga ???????. Campionatul mondial de fotbal Brazilia- 2014 In 13 iulie, una din cele 32 de echipe care s-au calificat va ridica spre cerul de la Copacabana Fifa World Cup. Ziua 8 - 19.Iunie (Grupa C – ziua 2) EstadioNacional - Brasilia/ora locala 1300 Columbia (C) (galben-alb)–...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal Brazilia- 2014
de Viorel Baetu
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Fotbalul este un sport in care 22 de oameni alearga dupa minge, iar in final castiga ???????. Campionatul mondial de fotbal Brazilia- 2014 In 13 iulie, una din cele 32 de echipe care s-au calificat va ridica spre cerul de la Copacabana Fifa World Cup. Ziua 6 - 17.Iunie (Grupa H) Esta...... Citeste »
Baschet: San Antonio Spurs este noua campioana a NBA
Echipa San Antonio Spurs a castigat Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), reusind sa se impuna in finala, cu 4 victorii la 1, in fata formatiei Miami Heat, dubla detinatoare a titlului. Spurs a semnat victoria decisiva duminica seara, in cel ce-al cincilea meci al confruntarii cu Heat, pe care l-a castigat cu 104-87, pe propriul parchet. Gruparea din San Antonio si-a trecut cu aceasta ocazie in palmares cel de-al cincilea titlu de campioana a NBA, punand capat dominatiei din u...... Citeste »
Fotbal - CM 2014: Ghana - SUA 1-2
Echipa Statelor Unite a invins formatia Ghanei cu scorul de 2-1 (1-0), luni, pe Arena das Dunas din Natal, intr-un meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie). Foto: (c) Lui Siu Wai / XINHUA FLUX Clint Dempsey (1) si John Brooks (86) au marcat golurile echipei americane, iar Andre Ayew (82) a semnat golul Ghanei. Nici nu a inceput bine meciul si americanii conduceau cu 1-0: capitanul Clint Dempsey a luat o actiune pe cont propriu, a patruns in careu, l-a dribla...... Citeste »
Fotbal - CM 2014: Germania, victorie la scor cu Portugalia, 4-0
Echipa Germaniei a surclasat selectionata Portugaliei cu scorul de 4-0 (3-0), luni, pe Arena Fonte Nova din Salvador, intr-un meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie). Foto: (c) Liu Bin / XINHUA FLUX Thomas Mueller a luat o optiune importanta in lupta pentru titlul de golgheter prin tripla reusita (11 — penalty, 45+1, 78), celalalt gol al germanilor fiind marcat de Mats Hummels (32). Meciul a inceput in blocstarturi, portughezii avand prima ocazie a meciului...... Citeste »
Fotbal - CM 2014: FIFA vrea ca tehnologia pentru linia portii sa fie mai clara
FIFA vrea ca tehnologia pentru linia portii sa fie mai clara, mai ales imaginile ce apar pe un ecran urias pentru publicul de pe stadioane, a declarat luni, la Rio, Delia Fischer, responsabila in materie de comunicare a forului fotbalistic mondial, anunta AFP. Lucram pentru ca aceasta sa devina mai clara , a explicat Fischer. Duminica la Porto Alegre, la meciul Franta — Honduras (3-0), golul marcat in propria poarta de portarul hondurian Noel Valladares a fost acordat in minutul 48 de catre arbi...... Citeste »
Broasca testoasa Cabeçao face primele predictii la Cupa Mondiala din Brazilia
Mascota Cupei Mondiale de Fotbal, broasca testoasa Cabeçao, a facut primele ei predictii, dand castigatoare tara gazda in partida dintre Brazilia si Croatia. Daca ar fi dat ca favorita Croatia, ar fi fost amenintata cu disparitia, atat de mare este dorinta Braziliei de a obtine al saselea titlu mondial, informeaza luni ziarul ABC. Cabeçao traieste intr-un adapost pentru broaste testoase din Praia do Forte, la o suta de kilometri de orasul Salvador de Bahía. Are 25 de ani, este mascul si folosest...... Citeste »
Din Comunitate »
Los Angeles, CA: Cea de a 75-a Aniversare a Bisericii "Sfânta Treime"
Los Angeles, CA: Cea de a 75-a Aniversare a Bisericii Sfanta Treime Hayworth, CA: Cea de a 50-a Aniversare a Bisericii Invierea Domnului Los Angeles, California La weekend-ul din 7-9 iunie 2014, au avut loc evenimentele legate de cea de a 75-a Aniversare a Bisericii Ortodoxe Romane Sfanta Treime din Los Angeles, California, in prezenta IPS Sale Arhiepiscopul +Nathaniel (Vatra Romaneasca) - In fotografia de mai sus: parte dintre participantii la aniversare, fotografiati cu Vladica IPS Sa +Nathani...... Citeste »
ROMANII DIN SPANIA, CEI MAI BUNI LA FOTBAL
Duminica 15 Iunie 2014 a avut loc in Madrid, Spania deschiderea Campionatului National de fotbal, „Mondialito” . Competitia ajunsa la a VII editie strange in fiecare an toate echipele de fotbal din Spania formate din emigranti. In acest an vor participa 14 echipe, fiecare dintre ele repezentand o tara. Echipa care va reprezenta comunitatea de romani din Spania condusa de Alexandru Bolovan si formata din 16 jucatori cu varste cuprinse intre 22 si 27 de ani, a participa la acest campionat de la in...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un ascultator intreaba la Radio Erevan : De ce prefera romanii - basarabeni sa citeasca presa de limba rusa ? Radio Erevan raspunde: Este foarte simplu ! Daca citesti presa de limba romana afli ca: Romania este un stat sarac si cu multi someri. Clasa politica romaneasca este corupta, mafiotizata, aservita unor interese straine si incapabila sa conduca tara. Armata Romana este prost instruita si inzestrata cu armament din al Doilea Razboi Mondial. In cazul unei agresiuni militare rusesti Armata R...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Mircovici: Congresul românilor de pretutindeni va avea loc la Palatul Parlamentului pe 29-30 noiembrie
Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat organizarea Congresului romanilor de pretutindeni la Palatul Parlamentului, in 29-30 noiembrie, a anuntat luni secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici. Birourile Permanente reunite au decis ca se organizeaza Congresul romanilor de pretutindeni la Parlament. (...) Se face o analiza a costurilor, suntem de acord cu organizarea acestui congres la Parlament, pe 29-30 noiembrie, urmeaza a se realiza evaluarea costur...... Citeste »
Primul spital online din Europa, lansat de medici români
SpitalOnline.ro, prima platforma de live chat medic - pacient la nivel european, a fost lansata marti in Romania la initiativa antreprenoriala a unui grup de medici romani, cu suportul unor specialisti din Marea Britanie, in urma unei investitii de aproximativ 30.000 de euro. Proiectul reprezinta o alternativa rapida a consultatiilor medicale clasice prin care pacientii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite in cadrul a 30 de specialitati, sustinute initial de un num...... Citeste »
Fanfara Transilvania participa la cea de-a 9-a editie a Festivalului Haizetara din ?ara Bascilor
Fanfara Transilvania participa, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Madrid, la cea de-a 9-a editie a Festivalului-concurs Haizetara. Potrivit ICR Madrid, acesta este un eveniment international dedicat muzicii de fanfara, formatiilor si grupurilor muzicale care evolueaza in aer liber, desfasurat in Amorebieta-Etxano (Bilbao). Foto: (c) Fanfara lui Galan/Facebook Fanfara romaneasca a fost selectata de catre organizatori dintr-un total de 45 de candidaturi, si va fi prezenta la Bilbao in...... Citeste »
Sibiu: Concert în premiera europeana, joi, la Zilele Muzicale Româno-Americane
Melomanii sibieni au ocazia joi, de la ora 19,00, la Sala Thalia, sa asculte Concertul pentru vioara si orchestra , compus de Marilyn Shrude (SUA), cu solista Ioana Galu, in acompaniamentul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu condusa de dirijorul Emilz Freeman Brown (SUA), un eveniment in premiera europeana, prezentat in cadrul Festivalului Zilele Muzicale romano-americane , conform unui comunicat remis marti, AGERPRES. Ajuns la cea de a 11-a editie, festivalul va debuta marti seara, de la ora...... Citeste »
REPORTAJ Istoria nestiuta a fondatorului primul teatru din România, spusa de urmasul sau
Unul dintre cei mai cunoscuti primari sasi din istoria Sibiului, Klaus Iohannis, a decernat sambata seara o stea de excelenta urmasului celebrului Martin Hochmeister, cel care in urma cu 226 de ani reusea sa construiasca primul teatru din Romania, o mostenire culturala care astazi a transformat urbea intr-o veritabila scena, cu un festival international de teatru, al treilea ca importanta din Europa. Foto: (c) Isabela Paulescu / AGERPRES FOTO Este o onoare pentru mine si o bucurie sa-i pot decer...... Citeste »
British Petroleum: Rezervele de gaze naturale ale României au totalizat, în 2013, 100 miliarde mc, la fel ca în 2012
Rezervele dovedite de gaze naturale ale Romaniei se cifrau, la finele lui 2013, la 100 miliarde metri cubi, nivel nemodificat fata de cel de la sfarsitul lui 2012, si au reprezentat 0,1% suta din rezervele mondiale, conform datelor centralizate de British Petroleum. La finele anului 1993, rezervele dovedite de gaze naturale ale Romaniei erau estimate la 400 miliarde mc, iar zece ani mai tarziu, in 2003, acestea scazusera la 300 miliarde mc. Cele mai mari rezerve dovedite de gaze naturale din zon...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page