Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1120 - 29 Martie, 2014 - Anul XXIV
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Trecand in revista ultimele evenimente cu care se confrunta zbuciumatul nostru Mapamond, memoria m-a dus la Thucydides (460 BC-395 BC) istoric, filosof politic, general grec, parintele Istoriei Stiintifice-Scientific History si al Scolii de Realism Politic-Political Realism, care, referindu-se la relatiile dintre statele lumii, a spus ca au la baza puterea si nu drepturile. Tot acest geniu, de o cerebralitate sclipitoare, ne-a lasat ca cel pu......Citeste »
Editoriale »
96 de ani de neuitare! 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara sarbatoriti în peste 40 de orase de pe cele doua maluri ale Prutului
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Acum 96 de ani, pe 27 martie 1918, Sfatul Tarii s-a intrunit in sala mare a Parlamentului de la Chisinau si a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu Romania. Pentru Unire au votat 86 din cei 135 de deputati prezenti la sedinta Sfatului Tarii. Trei s-au pronuntat impotriva, iar 36 s-au abtinut. Rezultatul votarii a fost insotit de aplauze si strigate: „Traiasca Unirea cu Romania...... Citeste »
DPRRP - Vizita Secretarului de Stat Stejarel Olaru la Bruxelles cu ocazia celebrarii a „20 de ani de Arthis”
In perioada 16 – 18 martie, la Bruxelles, a avut loc vizita domnului Stejarel Olaru, Secretar de Stat al Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. Programul vizitei a cuprins intalniri cu reprezentantii mediului asociativ romanesc si ai comunitatilor de romani din Belgia. Domnul Stejarel Olaru a participat la o editie speciala a Radio Arthis, in care a oferit un interviu alaturi de Presedintele Casei de Cultura Belgo-Romana Arthis din Bruxelles, dl. Liviu Hopartean. Dom...... Citeste »
"Cea mai mare vanatoare de comori din istorie”
de Lazar Ladariu
Se stie – si o spune atat de apasat autorul in nota ce precede inlantuirea faptelor cuprinse in cartea sa Oamenii monumentelor” – ca Al Doilea Razboi Mondial a fost cel mai distructiv din istoria acestei omeniri, cu infioratoare pierderi de vieti omenesti”, cu imagini ale oraselor europene devastate”. Totusi, pasind prin muzeele marilor orase ale Europei, calcate in picioare de ciuma bruna a lacomiei naziste, privind incantarile de la Luvru, sublima pictura Cina cea de taina” a lui Leonardo da V...... Citeste »
Impactul religiei. Repere
de Andrei Marga Immanuel Kant cerea ca orice disciplina ce ridica pretentia cunoasterii, inclusiv teologia, sa treaca prin tribunalul criticii filosofice. Karl Barth considera ca teologii nu au nevoie de filosofie, sfasiata oricum de o derutanta varietate de opinii, ci pot ramane la religie. Rudolf Carnap plasa framantarile religioase in sfera problemelor fara sens si propunea detasarea de infructuoasele dezbateri teologice. Mai nou, Paul Kurtz (vezi Paul Kurtz, „What is Secular Humanism?”, Prom...... Citeste »
V. Putin – speranta separatistilor si nationalistilor europeni
de Ionut Tene
Vladimir Putin a semnat vineri legea privind preluarea de catre Rusia a Crimeei de la Ucraina, in pofida unor sanctiuni adoptate de catre UE si Statele Unite, si a ordonat focuri de articificii la Moscova si in peninsula, vineri noaptea, pentru sarbatorirea evenimentului. Istoria se schimba rapid. Fukuyama nu a avut dreptate: Istoria nu s-a incheiat. Pax Americana s-a sfarsit. De 24 de ani asistam la o lume unipolara. Odata cu anexarea Crimeei de catre Rusia s-a revenit la bipolaritatea puterii ...... Citeste »
Cresterea Limbii Romane
NEWSLETTER, numar nou din 25.03.2014 Va informam ca, in portalul internet www.cartesiarte.ro a aparut noul numar pe anul 2014 al revistei electronice PORT@LEU , din cuprinsul caruia semnalam: RATIUNEA PATRIOTICA SI PUNCTUL DE VEDERE CRITIC INTR-UN DIALOG Viorel ROMAN – Ion OLTEANU comentat de Daniela GIFU; Romania si Rszboaiele Crimeii: PRIVIRE ASUPRA SITUATIEI GEOPOLITICE ROMANESTI -Interviu cu Dr. Calin Georgescu; articole de Alex. CETATEANU, Viorel ROMAN, Adrian BOTEZ, Adrian SEVERIN si Radu ...... Citeste »
Politica »
E jale! In Romania sunt cei mai putini salariati din ultimii 53 de ani!
…Constatarea apartine statisticienilor, conform carora, tara noastra a ramas doar cu putin peste 4 milioane de salariati. Adica, la nivelul la care se situa in anul 1960! Asta in conditiile in care, desi avem aproape 10 milioane de oameni apti de munca, care au varste cuprinse intre 15 si 64 de ani! Situatia este cu atat mai dramatica cu cat salariatii actuali sunt singurii care platesc taxe la stat, adica doar ei sustin veniturile a peste 5 milioane de pensionari. Potrivit Ziarului Financiar, i...... Citeste »
România poate salva Basarabia numai prin reunificare
de Bogdan Diaconu
Oricat am dori sa ajutam Republica Moldova, atata vreme cat acest al doilea stat romanesc tine mortis sa fie “suveran”, desi in curand suveranitatea sa nu va mai valora nimic, nu poate fi sprijinit de Romania in fata valului rusesc care vine si calca totul in picioare. Singurul fel in care Romania poate ajuta Republica Moldova este prin reunificarea celor doua state romanesti! Clasa politica de la Chisinau nu pare insa sa se grabeasca. Daca voia, ar fi avut aceasta optiune de ceva timp incoace. ...... Citeste »
Vlad Cubreacov: O harta geopolitica „de cosmar”: EURUSIA
Mai multa lume a semnalat zilele acestea, cu intarziere, ca revista italiana de geopolitica LIMES a inserat in numarul sau din iunie 2009 articolul Oriettei Moscatelli „Opel alla Magna: la vittoria di EuRussia , la prima vedere neimportant, consacrat strangerii relatiilor economice ruso-germane. Articolul este insotit de o harta geopolitica revelatorie intitulata „L'incubo di Obama (Cosmarul lui Obama), scrie Vlad Cubreacov pe http://cubreacov.wordpress.com, preluat de Romanian Global News. Prec...... Citeste »
Dilema extinderii NATO în fostul spatiu sovietic: Art.5. Cum reinventeaza Putin Occidentul
Valentin Naumescu martie 19, 2014 A spune ca in tot raul e si un bine a devenit aproape un loc comun, folosit in tot felul de ocazii, mai mult sau mai putin elocvente. Asta nu inseamna ca „axioma” in cauza nu are o anumita valabilitate strategica in contextul crizei ucrainene si mai ales al declansarii celui de-al doilea Razboi Rece, toamna trecuta, inaintea Summitului de la Vilnius. Tensiunea Rusia-Occident s-a acutizat ulterior, continuu si accelerat, culminand cu recenta anexare a Crimeei de ...... Citeste »
DECLARATIE SOCANTA despre situatia din Crimeea! Ilie Ilascu: “Este ÎNTELEGEREA Rusiei cu guvernele statelor europene”
Claudia Marcu Fost deputat al Republicii Moldova, Ilie Ilascu sustine ca anexarea Crimeei face parte din intelegerea Rusiei cu guvernele statelor Uniunii Europene si ca declaratiile lui Putin sunt doar un teatru pe care acesta il face. Ilascu mai crede ca se urmareste revenirea la hotarele din 1939-1940. Ilie Ilascu, fost detinut politic in Transnistria si fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova, considera ca anexarea Crimeei este primul pas catre revenirea la granitele statelor din regiu...... Citeste »
Cultura »
BASARABIA – DOCUMENTE ISTORICE, LITERARE, POESEURI...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ion PACHIA-TATOMIRESCU Una dintre interesantele carti lansate vineri, 24 Ianuarie 2014, in sala „Orizont“ a Uniunii Scriitorilor din Romania – Filiala Timisoara, este Basarabia – 200*, de Mihai Prepelita (nascut in 19 octombrie 1947, in satul Bahrinesti**, „satul bagrinilor“, adica „al salcamilor-de-aur“, «sat de pe granita, taiat in jumatate de frontiera nedreapta dintre romani si romani» – dupa cum ne incredinteaza autor...... Citeste »
Laudatio pentru Lazar Ladariu
Pentru noi, (realizatorii revistei “Clipa , editata in frumoasa si indepartata parte de sud a Californiei), este o mare placere sa transmitem felicitari si sentimente de aleasa pretuire si sincera admiratie domnului Lazar Ladariu, cu ocazia implinirii frumoasei varste de 75 de ani. Nascut in cea mai bogata si pitoreasca parte a pamantului romanesc, in mandra si binecuvantata Transilvanie, “acolo unde dorul de mosie - Intotdeauna drept a stat - Si barbateasca vitejie - A-mpodobit orice barbat (I....... Citeste »
PUNTI DE LUMINA – LAZAR LADARIU 75
Rexlibris Media Group prezinta: Asociatia culturala „Punti de lumina” (presedinte Mariana Cristescu), revista „Vatra Veche” (director Nicolae Baciut) si Casa de Cultura a Tineretului „George Enescu” din Reghin (director Marcel Naste), in colaborare cu Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni si Despartamantul central judetean Mures al ASTREI, organizeaza editia a V-a a Colocviilor „Cuvantul liber” – „Punti de lumina”, vineri, 28 martie 2014, in sala „Tonitza” a Hotelului „Contine...... Citeste »
„CARTEA ORIGINILOR“ DE MIHAI POSADA - CA FESTIN SPIRITUAL
Anca Sirghie Dialogul publicistic al intelectualilor din Romania cu conationalii lor din diaspora nu mai este un vis greu de implinit, cum fusese o jumatate de secol socialist, ci devine an dupa an o realitate fireasca. Nu pot uita pe filosoful Constantin Noica prin anii’82 cand mi-a citit un articol si mi-a spus ca ar merita sa fie publicat in „Balkan Archiv“ de la Bamberg, despre care eu nici nu aveam de unde sti ca apare, drept care textul respectiv a trebuit sa fie tradus si astfel trimis in...... Citeste »
UMORISTUL DOREL SCHOR A DEVENIT „MAI... SERIOS sI MAI CUMSECADE”
George ROCA prezinta: De curand, a aparut in colectia Opera Omnia (2014) a editurii Tipo-Molodova din Iasi, volumul „SA FIM SERIOSI - UMOR CUMSECADE, EVREIESC al scriitorului israelian de limba romana, Dorel Schor. Cartea, editie de autor, cuprinde cele mai reusite scrieri ale sale. Este tiparita in format bibliofil si contine mai mult de 300 de pagini amuzante, selectate de alt umorist apreciat si cunoscut, scriitorul roman Mihai Batog-Bujenita, din Iasi, directorul revistei „Booklook”. O prefa...... Citeste »
ZICERI (67/68) - NU MINTI & ADEVARUL
Dorel SCHOR NU MINTI… · Nu mai spuneti ca sunt naiv, ca ma simt prost... · Exista noua tipuri de inteligenta, de acea nu ma pot hotari. · Cine sufera de greata nu se trateaza de matreata. · A confundat ipoteza cu ipotenuza, dar concluzia a fost O.K. · Ochi pentru ochi... si lumea va deveni oarba (Mahatma Gandhi). · Viii cu viii, hotii cu prostii! · Si eu donez sange trimestrial. Dar niciodata al meu... · A sosit momentul adevarului! Grabiti-va, pentru adevar avem un singur moment! · Dupa cum gan...... Citeste »
O CARTE VENITA SEARA… CONTINENTE ÎN LIMBA ROMÂNA
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Cristina STEFAN Prima impresie facuta de „Antologia scriitorilor romani”, Editura Cetatea Cartii, 2014, primita azi de la scriitoarea Elisabeta Iosif, a fost de o incadrare senioriala pentru autorii cuprinsi in carte. Nume sonore cu un palmares literar bogat, scriitorii din acest volum sunt cunoscuti in mediile culturale din tara si internationale. Nu este intru totul real pentru ca sunt antologati si tineri scriitori de t...... Citeste »
UN CURCUBEU DE SOARTA… (DE VORBA CU MINE ÎNSUMI)
de Prof. Dumitru Buhai
Festina lente! De esti poet, Grabeste-te incet! Prietene, ai inceput sa ai paru-argintiu Si trebuie sa-nveti sa fii mai fericit! E vremea-ntelepciunii despre care scriu, Ca sa-L intalnesti pe Domnul, ca un mantuit. Tineretea ta a fost un timp verde de vara, Care-a-nceput s-apuna ca soarele, spre seara, Dar viata a ramas in clocot si inca e frumoasa, Cantand de fericirea c-ajungi curand Acasa!… Te-apropii cu pasi siguri de Raiul dinspre-apus, Pe aripi de credinta ce ti le-a-mplantat Isus, Zburand...... Citeste »
Gânduri despre volumul ,,Scrisori de departe", semnat de distinsa poeta Vavila Popovici, din SUA
Dupa ce am publicat, in revista ,,Romania Mare , analiza pe care am facut-o asupra tragicului volum ,,Romania in comunism , in care Vavila Popovici prezinta ororile din temnitele Romaniei staliniste, culminand cu descrierea crimelor petrecute la inchisoarea din Pitesti - unde ,,pacientul Turcanu ii obliga pe nefericitii detinuti sa se chinuie intre ei -,am simtit nevoia sa consemnez cateva ganduri cu privire la volumul ,,Scrisori de departe . Acesta ar putea avea ca ,,moto cuvintele Apostolului ...... Citeste »
VANT DE RASARIT...
de John I. Nicorici
Eram copil si mintea mea era preocupata de o multime de lucruri, ale caror taine se lasau greu pricepute ! Limbajul Bisericesc, largea sfera curiozitatilor: cer, pamant, vazduh, ingeri, rapire etc. ! Am observat ca multi dintre copiii de varsta mea, care nu frecventau Biserica in maniera N.T., erau straini de aceste peocupari ! Aveam in ambientul natural al gospodariei parintilor mei, un copac mai mare, care ii domina prin anvergura si inaltime, pe toti ceilalti ! La o mica adiere de vant, varfu...... Citeste »
Cultura si credinta »
TESTUL de IUBIRE
de Benone Burtescu
Ma iubesti? (Ioan 21, 17) De parca IUBIREA ar fi un contract , un aranjament intre doua fiinte si atat, in lumea conventionala ea a fost redusa la simpla ridicare de mana prin care se spune da sau nu . Ma iubesti? , da, te iubesc si cu aceasta gata. Pare frumos asa si la indemana, si usor si de fapt cel mai adesea fatal. Iubirea trebuie testata cu toate ca oricine dintre dumneavoastra imi puteti reprosa ca iubirea prin definitie este in sine insasi superioara suficient ca sa nu mai fie nevoie de...... Citeste »
Istorie »
ROTTWEIL, CEL MAI VECHI ORAS DIN BADEN-WÜRTTEMBERG
de Ligia-Gabriela JANIK
1024x768 1024x768 Ligia-Gabriela JANIK Orasul Rottweil, cel mai vechi oras din Baden Württemberg, se afla situat intre muntii Padurea Neagra si Alpii Svabesti, la jumatatea drumului dintre Stuttgart si Bodensee, la o distanta de 90 de kilometri de Stuttgart, capitala regiunii Baden-Württemberg, pe autostrada A 81. Orasului Rottweil i se cuvine pe drept titlul de „cel mai vechi oras din Baden – Württemberg“ fiind sub dominatia imparatului roman Vespasian inca din anii 73 d.Ch. Renumit prin de ras...... Citeste »
De la Cititori »
PRIZONIERA LA PELES
de Corina Diamanta LUPU
Motto: „Iarba ascunde, ploaia sterge.” (Victor Hugo, „Mizerabilii”) Noaptea trecuta m-am visat la Peles. In vis, patrunsesem in castel la miezul noptii. Nestiuta de nimeni, treceam dintr-o sala in alta, admirand basoreliefuri, carti rare, statuete si armuri. Pe neasteptate, in timp ce vizitam Marele Salon, luminile candelabrelor s-au stins. Nicaieri, nici o lampa de veghe. Lovindu-ma de mobile, pipaind peretii, incercam sa gasesc o iesire. Cu greu, am dat peste o usa. Mana mea nesigura a apucat ...... Citeste »
PRIMI DE LA CITITORI - POEZII DE TUDOR TOADER - TEXAS, USA
MINCIUNI DIPLOMATICE MONOPOL S-a nascut cand naiba stie, Boala atat de grea, Te stoarce, te umfla, Cum durerea de masea. Descanta, se framanta, Minti alese date in parg, Chiar si in palatul tarii, Ca subsolu-i monopol. Ce se-ntampla nu-i a buna, Ce-o sa vina, a venit, Numai polul, pol ramane. Pentru unii monopol. Eu platesc asigurare, Mica, mare, ma priveste. Moartea stie cand se moare. Nu Guvernul hotaraste. Munca nobileaza omul, Au numit-o bunastare. Altii o vor monopol, Zicandu-i sanatate-car...... Citeste »
REPLICA LA POEZIA "ROMANIA ULTIMUL BAL" de Adrian Paunescu, publicat in editia numarul 1117
ADEVAR CU DOUA FETE Poetului politruc Adrian Paunescu Trei culori Cunosc pe Lume Rosu, Galben si Albastru Pe cand vantul dusmanos, rupea Din cele trei culori Paunescu-i vindea, vindea pamant de flori. Calarea pe coada minciunii cu oamenii mici, Gafaind poeme comuniste - minciuni din chirpici. Acu' Paunescu-i senator falos minciunile toate-s intoarse, intoarse pe dos. Si isi tot tunde barba, manjita cu pacate, Bardul inca latra Latra, ca se poate. Vinde Bardul sluga Vinde ce mai are. Deie-i Domnu...... Citeste »
POEZII DE STELIAN PLATON, NEW YORK
Nicio veste De-atunci, iubito, nu am nicio veste, De cand te atineai cu un sarpe limbut; Prin serafica gradina a Evei Mi-mputa heruvimii un mar disparut. Ascult cum bantuie stima pe lacuri Sorbindu-le linistea din ultimul zat. Copaci made in China sorb inserarea, Un tren tot mai pleaca fluturandu-mi un brat. Gramezi imi dadeai iluzii naïve, Mustesc amintiri si inghit nicotina. Mister e si umbra, tremura frunza Si Newton mai doarme sub mar in gradina. In saci mi-ai lasat aprins jarul din iad, Cu ...... Citeste »
Religie »
INTRAREA TRIUMFALA A DOMNULUI ÎN IERUSALIM
de Preot Aurel Sas, Las Vegas Iar multimile care mergeau inaintea Lui si care veneau dupa El strigau, zicand: Osana Fiului lui David; Binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului! Osana intru cei de sus (Matei 21, 9). Bucura-te foarte, fiica Sionului, veseleste-te, fiica Ierusalimului, caci, iata, Imparatul tau vine la tine drept si biruitor; smerit si calare pe asin, pe manzul asinei (Zaharia 9, 9). (Continuare din editia precedenta) La categoria oamenilor de buna-credinta s-au alaturat ...... Citeste »
Sport »
REZULTATE DIN LIGA I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata duminica si luni, in etapa a XXIV-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri si clasamentul competitiei: Vineri Gaz Metan Medias - Corona Brasov 1-0 A marcat: Robertson '86 Astra Giurgiu - Otelul Galati 1-1 Au marcat: Yazalde '4 ; Marquinhos '26 (penalti) Sambata Concordia Chiajna - Petrolul Ploiesti 0-0 Dinamo Bucuresti - Pandurii Targu Jiu 2-3 Au marcat: Bilinski '71, '82 ; Giusti '5, Momcilovici '77, Elton '90+4 Duminica FC Botos...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Masa de pranz Un scotian incercand sa monteze o antena TV pe acoperisul casei sale aluneca si cade in spatele casei. In cadere vede pe geamul bucatariei cum nevasta-sa numara boabele de fasole ce le punea in ciorba. - Opreste-te, striga el, jumatate ajunge, eu mananc astazi la spital ! * Cadou Un scotian isi intreaba fratele: - Ce cadou ii faci sotiei tale de ziua ei? - Toata dragostea mea! - Si atunci, de Craciun ce-ai sa-i mai dai? * Capsuna Un scotian aduce acasa un cos plin cu capsuni. Ia un...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Cursuri de limba româna la Saida, Liban
Marti, 25 martie 2014 Marti, 25 martie 2014, vor incepe la Saida cursurile de limba romana organizate de Ambasada Romaniei in Liban si Institutul Cultural Roman, in colaborare cu Asociatia Romania-Levant si cu sprijinul Institutului Francez din Saida. Initiativa raspunde solicitarilor primite din partea numero?ilor cetateni din sudul Libanului interesati sa studieze in Romania, a comunitatii de afaceri si familiilor mixte romano-libaneze. Cursurile nivel A1 vor avea loc in perioada 25 martie – 1...... Citeste »
Arad: Filarmonica de stat prezinta un medalion Mozart cu pianistul Adrian Suciu
Filarmonica de stat din Arad ofera joi seara, melomanilor aradeni, prilejul unei reintalniri cu Wolfgang Amadeus Mozart, protagonistul spectacolului fiind pianistul de origine romana Adrian Suciu. 'Programul concertului de joi seara propune iubitorilor muzicii simfonice aradeni ocazia reintalnirii cu muzica lui Mozart, in a carui muzica, alaturi de bucuria juvenila si de optimismul reconfortant, pot fi regasite si ecouri ale durerii si ale suferintei', a declarat marti, Alin Vacean, directorul g...... Citeste »
Maestrul Gheorghe Zamfir, sarbatorit pe 31 mai, la Ateneul Român, în gala aniversara "Zamfir - 50 de ani pe scena"
Maestrul Gheorghe Zamfir va fi sarbatorit pe 31 mai, la Ateneul Roman, in cadrul galei aniversare Zamfir - 50 de ani pe scena , eveniment in care ii vor fi alaturi renumiti artisti, potrivit site-ului artistului. Foto: (c) Cristian NISTOR/AGERPRES ARHIVA Evenimentul va cuprinde expozitii, decernari de premii si distinctii, sesiune de autografe si momente cu invitati speciali, precum si spectacolul aniversar care va aduce pe scena Ateneului Roman 150 de artisti. Printre artistii invitati se vor a...... Citeste »
Obama: Analogia între Kosovo si Crimeea `nu are niciun sens`
Presedintele american Barack Obama a declarat marti la Haga ca analogia care a fost facuta intre Kosovo si Crimeea nu are niciun sens , relateaza agentiile internationale de presa. Liderul de la Casa Alba considera de asemenea ca Rusia isi face in continuare o serie de calcule si ca nu ar fi 'cinstit' sa se sugereze ca exista o solutie simpla la ceea ce s-a intamplat deja in Crimeea. El a mai precizat ca apartenenta Crimeii la Rusia nu este 'o afacere incheiata', in sensul in care nu este recuno...... Citeste »
(Corespondenta) Chisinaul opteaza pentru semnarea Acordului de asociere cu UE în aprilie
Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Autoritatile de la Chisinau opteaza pentru semnarea Acordului de asociere cu UE in luna aprilie, a declarat marti presedintele Parlamentului Igor Corman, in cadrul unei intrevederi cu un grup de europarlamentari 'Republica Moldova trebuie sa semneze Acordul de Asociere cu UE in luna aprilie', a declarat Corman, potrivit unui comunicat al Parlamentului. El a mentionat ca semnarea Acordului de Asociere cu UE este obiectivul principal al autoritat...... Citeste »
Rusia, exclusa din clubul marilor puteri - rezultatul cel mai concret al summitului de la Haga
Criza ucraineana s-a aflat luni in centrul reuniunii G7 si al Summitului Securitatii Nucleare. Summitul G8, prevazut sa se desfasoare in iunie la Soci, va fi inlocuit de un summit al G7 la Bruxelles, subliniaza cotidianul francez Le Figaro. G8 a murit. Se va reveni la G7, fara Rusia. Acesta este cel mai tangibil rezultat al summitului de luni de la Haga, o reuniune pe marginea securitatii nucleare programata cu mult timp in urma si care s-a transformat intr-un intens balet diplomatic centrat pe ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page