Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1118 - 15 Martie, 2014 - Anul XXIV
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Continua sarabanda greselilor-erorilor fundamentale, emanatia inconfundabilei si monumentalei gandiri a ocupantului cladirii situata la 1600 Pennsylvania Avenue din Washington, DC, sau mai corect ale Edictelor Imperiale emise de la Barackingham Pallace. Desi este Biblic si regasit in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 8, vers. 32, veti cunoaste adevarul si adevarul va va elibera - and ye shall know the truth, and the truth shall make you free , ......Citeste »
Editoriale »
Kosovo=Crimeea=Tinutul Secuiesc
de Ionut Tene
Acum se poate observa cel mai bine greseala fatala a SUA in conflictul din Kosovo (1999) si sustinerea independentei unei provincii autonome din cadrul unui stat suveran Serbia. Americanii au creat premisele unui precedent, care arunca Europa in aer. Conform Conferintei de pace de la Paris din 1946, granitele statelor europene erau indestructibile si inviolabile pana la momentul Kosovo, unde o militie radicala albaneza inarmata de CIA si islamisti au creat un stat independent, rupandu-l din Serb...... Citeste »
PROTEST - ADRESAT GUVERNULUI, PARLAMENTULUI SI PRESEDINTIEI ROMÂNIEI - CHEMARE ADRESATA ROMÂNILOR
Organizatiile civice, culturale si patriotice mai jos subscrise, membrii si simpatizantii acestora, protesteaza cu fermitate impotriva acceptarii la guvernare a UDMR, impotriva tradarii intereselor nationale si lezarii demnitatii romanesti prin acceptarea tuturor conditiilor impuse de UDMR cu o sfidare nemaintalnita la adresa natiunii romane, conditii de neacceptat pentru orice stat care se respecta. Protestul nostru se adreseaza, in special, premierului Victor Ponta, care s-a lasat santajat de ...... Citeste »
EVENIMENT EDITORIAL
de Lazar Ladariu
Indiscutabil, cartea de fata – Publicistica (I)”, editie ingrijita, selectie si prefata de Dimitrie Poptamas, cuprinzand scrierile din tinerete (1928-1940) ale carturarului Vasile Netea, vazand lumina tiparului gratie Fundatiei Culturale Vasile Netea”, parcurgand domeniile cele mai prolifice ale unui istoric cu o opera pluridisciplinara animata de spiritul enciclopedic, ne poarta prin anii lui de debut, elev fiind, parcurgand colaborarile la revistele Astra”, Avantul”, Actualitatea”, Patria”, cu...... Citeste »
Lucian Boia se reîntoarce la uneltele istoriografiei cu monografia despre Eugen Brote
de Ionut Tene
Paradoxal, nu cartile despre miturile si imaginarul istoriografic romanesc, care l-au facut celebru in media pe Lucian Boia il consacra ca autentic istoric, pe durata lunga, ci o monografie despre luptatorul national ardelean din secolul XIX, sibianul Eugen Brote. Recenta monografie „Eugen Brote 1850 – 1992. Destinul frant al unui luptator national” publicata de Lucian Boia la Editura Humanitas reprezinta re-editarea lucrari sale de doctorat, sustinute in 1972 la Universitatea din Bucuresti. Des...... Citeste »
Ce nu a înteles niciodata UDMR despre guvernare
Toate pretentiile UDMR se reduc la steaguri secuiesti, folosirea limbii maghiare, scoli separate, provincii separate, cetateni separati. Nu ar fi mai util, si economic, si social, daca liderii maghiarilor ar lupta pentru integrarea acestora, nu pentru izolarea lor? Vor trai maghiarii mai bine daca fiecare isi va agata cate un steag secuiesc de palarie? Atunci ar fi simplu: le dam steaguri si nu le mai trebuie spitale, pensii sau locuri de munca. Cu toata reprezentarea lor parlamentara si guverna...... Citeste »
Politica »
Romanii si Razboaiele din Crimeia
de Prof. dr. Viorel Roman
Vladimir V. Putin, urmasul imparatilor romani, bizantini, seful Federatiei si Bisericii pravoslavnice, protectorul tuturor ortodocsilor, raspunde chemarii majoritatii populatiei si ocupa Crimeia. Ca in Kosovo, dupa dezmembrarea religioasa a Jugoslaviei in ortodocsie, romano-catolicism si islam. Se dezmembreaza si Ucraina, va continua apoi eliberarea tuturor ortodocsilor de influenta occidentala? Romani din Crimeia, Ucraina sunt afectati, ca toti moldo-valahii, care din totdeauna sunt ostaticii C...... Citeste »
Va reusi sa evite Romania o criza de sistem?
de Dan Tapalaga
de Dan Tapalaga HotNews.ro Pariul Romaniei pe termen mediu si lung pare sa fie urmatorul: cum sa recastige increderea populatiei in sistem, in democratie si in institutiile ei. Cu sau fara voia politicienilor, statul nu-si permite sa forteze limitele unei populatii ajunse la exasperare deoarece risca sa faca oricand implozie. Dupa 25 de ani de rotire a cadrelor si generalizarea coruptiei, cetatenii obisnuiti par sa-si fi pierdut speranta. Cel mai clar s-a vazut ca am ajuns, ca tara, intr-un punc...... Citeste »
Cultura »
EVENIMENT CULTURAL AUSTRALIAN: SCRIITORI ROMÂNI LA SYDNEY
1024x768 Rexlibris Media Group prezinta: EVENIMENT CULTURAL AUSTRALIAN: SCRIITORI ROMANI LA SYDNEY Biblioteca statului australian, Noua Galie de Sud (New South Wales), organizeaza un eveniment literar-muzical: SCRIITORI ROMANI LA SYDNEY Patru poeti bilingvi: - Loredana TUDOR-TOMESCU - Mihaela CRISTESCU - Daniel IONITA - George ROCA Spectacol de muzica si poezie. Cu participarea actorilor Clara si Bogdan VODA (recital de poezie bilingva) si a cantautorului australian Daniel REYNAUD care va perfor...... Citeste »
Sergiu Ciocârlan: MIERCUREA PATIMILOR - Jertfa unui preot mucenic, Rizea Dobre -1989
Editura Areopag (ISBN 978-606-8451-47-3) Preluarea textului (fie in forma tiparita – in ziare, reviste, foi parohiale – sau in forma electronica, pe bloguri sau siteuri) este libera, cu mentionarea exacta a sursei citate. Pentru varianta in forma electronica se va prelua textul postat pe http://www.sergiuciocarlan.ro/ Carte aparuta cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramuresului si Satmarului - Editura Areopag - Bucuresti, 2013 Ciprian Voicila: Not...... Citeste »
MINUNEA de sub ATLANTIC
O minune, ce se afla - una intre alte multe, Sub-Atlanticului apa, pe sub valuri... ca-o punte ! „Fuior” alb-verzui de „aburi” - alb, din spectrul cadmian Etajat ca mierea-in faguri, unduie pe sub ocean ! „Geizer-foc” din Golful-Mexic, spre Nordu-nghetat goneste, Tarilor, din zona „Botnic”- duce caldul ce prieste ! Leaga doua continente „magistrala” sub Ocean, „Auto-band”, ce-i realmente - „drum” Euro-American ! Patruzeci de miliarde, giga-calorii, caldura, Zilnic Nordului sa scalde, limanuri ce...... Citeste »
PRIN ABURUL CAFELEI DE ELRON
Roni CACIULARU Convorbire cu doamna avocat LIDIA ELRON, sotia marelui pictor BARUCH ELRON. Prin fereastra din salon se vede un maslin. In jur pasari ciudate. Si niste scoici. Niste case de melci, mai mari decat sunt ele, de fapt. Si geamu-i spart. Lumina de afara nu mai este aceiasi. Atmosfera dinauntru – aparte. Iar eu - in salon, la o cafea... Sunt in casa lui, un strain, un trecator, un indiscret. Curios. Coplesit. Incurajat de-un zambet decent si cald, al Doamnei sale. Totul e frumos si bine...... Citeste »
Poezii: Aga Lucia-Selenity
Craiasa Fata M-aplec in fata ta, Maicuta, Tanjesc dupa sarutul tau; Plecat-am prea departe, poate, Acum as vrea, la pieptul tau, Sa stau. Sa-ti simt caldura draga, S-ascult povestile cu printi Si sa ma joc cu a ta salba… Vai! Dor mi-e de ai mei parinti! Mi-e dor de soarele fierbinte Ce-ncununa, in zi de vara, O carte de invataminte, Ce-o rasfoiam eu, pana-n seara… Trecut-au anii mult mai multi, Acum sunt rece ca ghetarul, Stau ratacita, printre munti, Cu fata alba, ca si varul; Astern cuvinte fa...... Citeste »
PETRU BIRAU SAU POLICROMIA CA MOD AL EXPRESIVITATII IDEILOR
Al Florin TENE Abordarea personalitatii artistice a pictorului Petru Birau, pictor si scriitor, de catre Dumitru Velea, un excelent eseist, a facut ca albumul „PETRU BIRaU arta ca reinceput si adapost”, aparut la Editura Fundatiei Culturale „Ion D. Sirbu“, Petrosani, 2012, sa fie o imbinare intre cercetarea fenomenului cultural, din unghiul original al pictorului, cu speculatia filosofica a fondului spiritual pe care aceasta il presupune. Albumul avand urmatoarele capitole: I - Cumpana muntenulu...... Citeste »
GRANDOMANIA
de Vavila Popovici
„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia, dar despre univers, nu sunt asa de sigur . Einstein Cuvantul – grandomanie semnifica „mania de a se crede om insemnat, valoros, de a-si acorda o importanta nejustificata . Grandomania se naste din egoism si este ruda cu prostia sau rautatea, cu atitudinea obraznica si sfidatoare definita ca aroganta. Un grandoman este incapabil de a se aprecia corect si in acest context, din egoismul exacerbat al persoanei respective, ia nastere starea patologic...... Citeste »
ZICERI (65-66) - CAPRA & PUNTEA
de Dorel Schor
Dorel SCHOR CAPRA * Ascutit la minte si ingust la minte au aceasi forma geometrica. * E mai usor de vorbit de problemele celui de departe. * Daca doresti imposibilul, ai oarecare sansa sa realizezi posibilul. * Ambalajul vinde marfa... O singura data. * Imi plac barbatii cu viitor si femeile cu trecut (Oscar Wilde). * Cand un geniu spune o prostie, la inceput toti o lauda. * - Nu fi prost... - Usor de zis! * „Sa-mi moara mie doua capre, dar sa-i moara si vecinului una! . * Care e pluralul pentru...... Citeste »
EXERCITII DE VORBIRE PENTRU CEI MICI
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Cornelia TURLEA-CHIFU Baietelul cu breton Si bunicul cu baston, Bereta si barbison, Stau pe banca in balcon. Coco-Cocostarcul, Cantaret in cor, E coleg cu Cucul Si cu un cocor. Melcul-Codobelcul vrea Sa consume o cafea, In costum de catifea, Cu cravata si curea. Duduca Didina, Dis-de-dimineata Dude duce-n piata, Dulci, pentru dulceata. Fana-Cotofana Fura fara frica Flori de filimica Stranse de furnica. Gasca merge la borde...... Citeste »
ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME - STARPRESS 2014 - ÎN LIMBA ITALIANA
Elena TRIFAN Antologia scriitorilor romani contemporani din intreaga lume. Starpress 2014 L’Antologia degli scrittori romeni contemporanei del mondo intero, Starpress 2014 Coordonator Ligya Diaconescu Recent, la Editura Fortuna, Ramnicu-Valcea a aparut „Antologia scriitorilor romani din intreaga lume. Starpress 2014”, editie bilingva romana-italiana, sub coordonarea Doamnei Ligya Diaconescu, jurnalist, poet, publicist, economist, maestru Reiki. Doamna Ligya Diaconescu este deja cunoscuta in tara...... Citeste »
Scrisoarea lui Rizea Dobre
Va scriu de dincolo de moarte Fostilor mei colegi dela Seminarul Teologic Ortodox Kesarie Episcopul din Buzau, Promotia 1970-1971 (Dedicatie rimata de MIOR in memoria pr. martir Rizea Dobre) Adie vant de primavara, La seminarul din Buzau, Cu amintiri de-odinioara Si cu credinta-n Dumnezeu! Revad, acolo, tot noianul De rugaciuni si de icoane Mult umilite, ca tot neamul De-ale ateilor „canoane”. Colegii mei de seminar, Voi stiti cat v-am iubit de mult Si, aveam simtul solidar, In anii nostri de tu...... Citeste »
Cultura si credinta »
Ce FEL de întrebari, ce FEL de raspunsuri
de Benone Burtescu
Lumea a inceput cu niste intrebari si se va termina tot asa. De cele mai multe ori, mai importante decat intrebarile in sinele, sunt motivatiile din spatele lor. Prima intrebare pusa la inceputul istoriei neamului omenesc a fost a diavolului. Oare a zis Dumnezeu cu adevarat, sa nu mancati din toti pomii din gradina ? Ea a fost urmata de intrebarea Domnului, Unde esti ? Diferenta dintre aceste intrebari nu mai este de discutat. Una era de pieire, cealalta de salvare. Intrebarile despre CE si CUM ...... Citeste »
Istorie »
ÎN ZONA CRIMEEI SE AFLA CELE MAI VECHI PIRAMIDE DIN LUME, DE PE VREMEA DINOZAURILOR, PRECUM SI LOCUL FOSTEI ATLANTIDE! DE ASTA SE BAT ACOLO MARILE PUTERI ALE LUMII?
Stirea este veche, din august 2012, insa ea naste anumite intrebari. In principiu, este vorba despre descoperirea celei mai vechi piramide din lume, din Crimeea. Citez stirea originala de pe site-ul Agentiei de stiri din Crimeea,qha.com.ua: “Un om de stiinta ucrainean a descoperit cea mai veche piramida din lume. Cel mai interesant lucru e faptul ca ea a fost gasita in cel mai frumos colt al tarii, in Crimeea. Asa cum a raportat canalul de televiziune ICTV, piramida a fost descoperita accidental...... Citeste »
Religie »
DOAMNE, CE MINUNE SA FII OM!
de Prof. Dumitru Buhai
Motto: „Iert si eliberez trecutul cu iubire. Aleg sa-mi umplu Sufletul cu bucurie si fericire eterna!... “ Sunt sortit sa fiu poetul sufletului in cautare De fericire, pe pamant strain, cu lupte si dureri, Unde-nvinge cel ce are tupeul cu bani de sfidare, Iar crestinii asteapt-ajutorul din Cer, ca strajeri... Prof. Dumitru Buhai Prin lume alearga nelinistita o noua stafie... Pare ca are chipul de om, dar – de fapt – este o creatura hibrida in care se amesteca aluatul de pamant cu combinatiile ch...... Citeste »
Sport »
Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Indian Wells
Cea mai buna jucatoare romana de tenis a momentului, Simona Halep, s-a calificat in sferturile de finala ale turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.946.740 dolari, marti, dupa ce a invins-o de Eugenie Bouchard (Canada/N. 18), cu 6-2, 1-6, 6-4, intr-o ora si 39 de minute. Foto: (c) Bai Xue / XINHUA ARHIVA Halep (22 ani, 7 WTA), a sasea favorita a competitiei, a inceput excelent meciul si a condus cu 5-0 in primul set, pe care si l-a adjudecat cu 6-2, in 30 de m...... Citeste »
Fotbal: Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate in etapa a XXII-a a Ligii I clasamentul competitiei: Vineri FC Brasov - Otelul Galati 1-3 Au marcat: Buga '23 ; Astafei '12, Tudorie '21, Filip '90+5 Sambata FC Botosani - ACS Poli Timisoara 1-0 A marcat: Vasvari '57 Concordia Chiajna - Universitatea Cluj 1-1 Au marcat: Onduku '74 ; Lemnaru '13 CFR Cluj - Steaua Bucuresti 0-1 A marcat: Chipciu '83 Duminica Gaz Metan Medias - FC Viitorul 4-0 Au marcat: C. Petre '58, Al. Munteanu '63, Tiru '80 (autogol...... Citeste »
Din Comunitate »
MESAJUL AMBASADEI ROMANIEI DIN WASHINGTON D.C.
MESAJUL AMBASADEI ROMANIEI DIN WASHINGTON D.C.... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Gogu in armata. - Gogule, ce este Patria? - Nu stiu, d-le. - Esti prost. Vasile, ce este Patria? - Patria - e mama mea! - Ei, Gogule, ce este Patria? - Patria - este mama lui Vasile. - Idiotule! Patria - e si mama ta, ai inteles? - Inteles. - Ce-ai inteles?! - Sunt frate cu Vasile!!! * - Ce automobil frumos! E al dumneavoastra? - Oarecum. - Nu inteleg. - Cand automobilul este curat si in stare perfecta de functionare il foloseste sotia mea. E o serata undeva, masina o ia fiica mea. In zi de meci...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Traian Basescu, politicienilor maghiari: România nu va tolera mesaje care sa contravina Constitutiei, oricine poate fi expulzat
Presedintele Traian Basescu a facut apel joi la politicenii maghiari care vin in tara noastra sa trateze cu respect Romania, punctand ca nu vor fi tolerate mesaje care sa contravina Constitutiei si avertizand ca oricine poate fi expulzat daca nu respecta Legea fundamentala. Obiectul nostru este ca oamenii politici maghiari sa nu utilizeze perioadele de campanie electorala pentru a face declaratii care contravin Constitutiei Romaniei, statului de drept si pana la urma contravin si comportamentulu...... Citeste »
Comunicat referitor la evenimentele din 10 martie 2014 de la Targu-Mures
In legatura cu evenimentele din Targu-Mures, din 10 martie a.c. (mitingul si marsul secuiesc”), in calitate de cetateni ai Targu-Muresului si in calitate de membri ai Noii Drepte, cerem autoritatilor locale si fortelor de ordine prezentarea publica, intr-o perioada cat mai scurta, a rezultatelor anchetelor referitoare la urmatoarele: - starea de sanatate a jandarmului lovit cu bata de la steag de catre extremistii maghiari chiar sub obiectivul camerelor de luat vederi si starea de sanatate a alt...... Citeste »
Basescu: Majoritatea parlamentara a refuzat din nou sa lase justitia libera. Se confirma ca Guvernul Ponta este corupt. Presedintele a cerut si interzicerea partidului Jobbik pe teritoriul României
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca prin votul din Parlament in cazul fostului ministru liberal al Finantelor Daniel Chitoiu se confirma ca Guvernul Ponta este unul corupt, mentionand ca majoritatea a refuzat iar sa lase justitia libera. Traian Basescu a solicitat si interzicerea partidului extremist Jobbik pe teritoriul Romaniei. DECLARATIILE PRESEDINTELUI: DESPRE CAZUL CHITOIU - Majoritatea parlamentara a refuzat astazi, din nou, sa lase justitia libera. Noul episod, legat de dom...... Citeste »
Peste 4.000 de manifestanti secui au plecat într-un mars neutorizat prin Târgu Mures; îmbrânceli cu jandarmii
Peste 4.000 de persoane care au participat la comemorarea secuilor martiri de la Targu Mures au pornit, luni seara, intr-un mars neautorizat pe strazile din Targu Mures, unii dintre participanti imbrancindu-se cu fortele de ordine. Desi marsul catre Prefectura Mures nu a fost autorizat, organizatorul manifestarii, Izsak Balazs, a cerut participantilor la comemorarea din Cartierul 22 Decembrie sa se indrepte pe trotuare catre Prefectura Mures, pentru a depune o petitie prin care se solicita auton...... Citeste »
MAE le recomanda cetatenilor români si jurnalistilor sa paraseasca imediat Crimeea
Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani, inclusiv reprezentantilor mass-media, sa paraseasca imediat teritoriul peninsulei Crimeea, pe fondul recentelor evenimente inregistrate in aceasta regiune din Ucraina. Potrivit unui comunicat al MAE remis marti AGERPRES, avand in vedere situatia din unele regiuni din estul si sudul Ucrainei (Harkov, Donetk, Nikolaiev, Lugansk si Odessa), cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite deplasarile pe teritoriul Ucrainei, cu precadere in zonel...... Citeste »
Antonescu: Comparatia lui Tokes între Tinutul Secuiesc si Crimeea, scandaloasa si alarmanta
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat marti drept scandaloase si alarmante afirmatiile europarlamentarului Laszlo Tokes, care a comparat situatia din Crimeea cu cea din Tinutul Secuiesc. Este scandalos si este alarmant si cred ca este o intrebare foarte buna pe care sa i-o puneti domnului presedinte Basescu, domnului fost presedinte al PDL, Emil Boc, domnului Stolojan, domnului Marian Jean Marinescu, doamnei Macovei, celor care in Parlamentul European au cautionat sustinerea pe familie p...... Citeste »
Corlatean: România este extrem de atenta fata de riscul ca tensiunile din Crimeea sa se extinda în alte regiuni
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, afirma ca Romania, este ''extrem'' de atenta fata de riscul ca tensiunile din Crimeea sa se extinda in alte regiuni si puncteaza ca Transnistria a fost un subiect discutat si pe agenda europeana si in agenda bilaterala'' pe care a avut-o la Kiev, ''este o preocupare foarte serioasa legata de aceasta tentatie de realizare a unei conexiuni, a unui brau de conflicte prelungite, inghetate, incepand cu Nagorno-Karabah, cu Abhazia si Osetia de Sud, contin...... Citeste »
Corina Cretu: Laszlo Tokes face paralele cu situatia din Crimeea într-un mod iresponsabil
Europarlamentarul PSD Corina Cretu apreciaza ca declaratia din Parlamentul European a lui Laszlo Tokes este halucinanta, mincinoasa si de o inconstienta crasa si il someaza pe presedintele Traian Basescu sa ii retraga acestuia Ordinul National Steaua Romaniei. Asistam la o evolutie ingrijoratoare a retoricii si actiunilor promovate de dl. Tokes si de alti lideri extremisti maghiari, simpatizanti sau membri ai partidului Jobbik. Laszlo Tokes dezinformeaza opinia publica, din postura de europarlam...... Citeste »
Boagiu: PDL îi cere lui Tokes sa retracteze de urgenta declaratiile iresponsabile si extremiste adresate PE
Partidul Democrat Liberal ii cere lui Laszlo Tokes sa retracteze de urgenta declaratiile iresponsabile si extremiste adresate Parlamentului European, potrivit prim-vicepresedintei PDL Anca Boagiu, vicepresedinte al PPE. Partidul Democrat Liberal condamna ferm declaratia iresponsabila a europarlamentarului Laszlo Tokes. Partidul Democrat Liberal considera ca extremismul este un pericol pentru orice stat democratic, cu atat mai mult in contextul international actual. Uniunea Europeana nu poate fi ...... Citeste »
Situatii din România si Ungaria, prezentate de Viviane Reding ca exemple de amenintari sistemice pentru statul de drept
Corespondentul AGERPRES, Florin Stefan, transmite: Comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, a mentionat miercuri situatii din Romania si Ungaria cand i s-a cerut sa prezinte, in cadrul unei conferinte de presa, exemple de amenintari sistemice pentru statul de drept. Inaltul oficial european a facut aceste afirmatii in contextul prezentarii de catre Comisia Europeana a unui nou cadru privind apararea statului de drept care va fi utilizat ca o procedura prealabila aplicarii articolului ...... Citeste »
Covasna: Documente inedite despre Revolutia pasoptista, prezentate la Sfântu Gheorghe
Cercetari documentare inedite despre Revolutia de la 1848, din perspectiva istoriografiei romanesti, au fost prezentate marti, in cadrul unui simpozion organizat la Sfantu Gheorghe de Centrul European de Studii Covasna-Harghita, la care au participat istorici, muzeografi, arhivisti, profesori si preoti din Bucuresti, Cluj, Mures, Prahova, Brasov, Bistrita, Harghita si Covasna. Specialistii prezenti au punctat in mod special consecintele pe care evenimentele de la 1848 le-au avut asupra romanilor...... Citeste »
Noul sediul al Institutului Cultural Român de la Madrid, inaugurat cu o expozitie, lecturi si o seara de film
Inaugurarea oficiala a noului sediul al Institutului Cultural Roman de la Madrid are loc in aceasta saptamana si va fi urmata de mai multe evenimente prin intermediul carora institutia spera ca noua casa a culturii romane sa intre in circuitul institutiilor culturale de prestigiu din capitala Spaniei, informeaza un comunicat al ICR. Noul sediu al ICR Madrid, cu o suprafata de 400 de metri patrati, aflat intr-o cladire de patrimoniu, beneficiaza de instalatii noi, intr-un spatiu care, adaptat fii...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page