Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1117 - 8 Martie, 2014 - Anul XXIV
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Imi plac oamenii spirituali, ironici, cu gustul paradoxului si care dinamiteaza conventiile. Sunt caracteristici pe care le regasim din plin daca analizam operele lui George Bernard Shaw, scriitor englez de origine irlandeza, care in ciclul Piese neplacute - Profesiunea doamnei Warren, Casele Vaduvilor - dezvaluie adevarata fata a societatii ascunse in spatele falsei respectabilitati. Mi-a atras atentia un comentariu corect, desi putin depres......Citeste »
Editoriale »
Avem nevoie de semnatura ta! Romanii-americani cer Congresului SUA sa condamne invadarea Ucrainei de catre Rusia
Dragi prieteni, Va multumim tuturor celor care ati semnat petitiile on-line pe care le-am initiat pana in acest moment. Scrisoarea catre Secretarul de Stat John Kerry, prin care-i ceream sa sprijine lupta anti-coruptie din Romania, a strans peste 10,000 de semnaturi si a avut rasunet pana foarte departe. Nu ne vom opri aici! In perioada urmatoare vom lansa un website prin care dorim sa expunem cazurile de coruptie din Romania si sa dam oportunitatea romanilor sa isi faca vocea auzita in relatia ...... Citeste »
Criza din Ucraina - consecinta secolelor de arbitrariu geopolitic
General Br. (r) Aurel Rogojan Miercuri, 05 Martie, 2014 Abrogarea unei legii de folosire a limbilor minoritatilor nationale in scoli, o amenintare si la adresa identitatii nationale a romanilor Mai devreme sau mai tarziu, chestiunea ucraineana necesita un pachet de solutii, fiindca intr-o asemenea constructie geopolitica eterogena, pe care, numai in ultimul secol, Lenin, Stalin si Hrusciov au remodelat-o, fiecare cu alt scop, sunt numeroase problemele litigioase inghetate, prin tratate impuse im...... Citeste »
Ukraine: A New Battleground Between Russia and the West
de Nicholas Dima
Under the Soviet regime, Moscow nurtured global aspirations and managed to gather an empire that reached to the very center of Europe. The dissolution of the Soviet Union took the Kremlin by surprise. Russia is somehow the last colonial empire of Europe and it cannot reconcile with the loss of its former territories. And nowhere is this state of mind more obvious than in Ukraine. Ukraine is the biggest East European country; it represents the real core of Eastern Europe; and it is currently a bo...... Citeste »
Cum negociaza UDMR interesul national
de Sorin Rosca Stanescu, 03 martie 2014 Ii cunosc pe maghiari drept persoane care isi tin cuvantul. Si liderii UDMR sunt oameni de onoare. Ca atare, ma astept ca, daca ei se pronunta ferm asupra unor chestiuni tinand de interesul national, la Guvern fiind, sa-si respecte angajamentele. Dar, pentru ca asa ceva sa se intample, liderii UDMR ar trebui sa rupa tacerea. Ei se aliaza in aceste zile cu PSD. Si cu celelalte partide din USD. Pe ce program? Care va fi contributia UDMR in actul de guvernare...... Citeste »
Românii, cei de neînteles nici macar de ei însisi!
de Sorin Andrei
Stirea 1, sursa: AGERPRES: Puterea de cumparare in Romania se situa, in 2013, in medie, la 3.491 de euro/cap de locuitor, echivalentul a 27,1% din media europeana, releva datele studiului GfK ”Climatul de consum Europa”, efectuat in 14 tari europene, pentru trimestrul patru din anul anterior, dat joi publicitatii. In ciuda cresterii continue din ultimii cativa ani, Romania ramane una dintre cele mai sarace natiuni din Europa… Stirea 2, sursa: cotidianul Haromszek: Cum era de asteptat, presa de l...... Citeste »
Politica »
Cele trei guverne ale României
General Br. (r) Aurel Rogojan Sambata, 01 Martie 2014 Nikolai Ivanovici Buharin, intelectual rus, revolutionar bolsevic si important om politic sovietic (1888-1938), remarca, bazat pe realitati, ca in tara Sovietelor existau doua partide comuniste bolsevice si tot atatea guverne. O garnitura politica in libertate si la putere si cealalta privata de libertate, in inchisoare. La distanta temporala de sapte decenii si jumatate, Romania are trei guverne. Guvenul din umbra, cel atoputernic si real. G...... Citeste »
Cine are dreptate? Ponta sau Basescu?
de Dan Tapalaga Presedintele Traian Basescu l-a amenintat, duminica, pe Victor Ponta cu o sesizare la Curtea Constitutionala in caz ca nu se va prezenta la Cotroceni pentru a cere un nou vot de investitura, pe motiv ca inlocuirea liberalilor cu udemeristii echivaleaza cu schimbarea programului de guvernare. Constitutia arata, intr-adevar, la Articolul 102 invocat de seful statului, ca Guvernul conduce treburile tarii in baza programului de guvernare acceptat de Parlament . In consecinta, orice m...... Citeste »
De la UE primesti, si cat de (in)competent esti!
Romania – spun analistii economici – a platit mai mult decat a primit de la Uniunea Europeana. Sa ne imaginam – declara unul dintre ei – ca toate fondurile europene, adica banii destinati Romaniei pentru perioada 1 ianuarie 2007 (momentul cand a devenit stat membru al UE) si 1 ianuarie 2014 (cand s-a incheiat prima etapa a absorbtiei acestor fonduri) ar intra in tara. Aceasta ar insemna umplerea unui sac. Insa, dupa mai mult de patru ani si jumatate din cei sapte care formeaza aceasta etapa, in ...... Citeste »
Ucraina a pierdut Crimeea. Occidentul nu o va apara militar! Începe al doilea Razboi Rece
Valentin Naumescu martie 1, 2014 (HotNews) Pe 23 februarie, inainte chiar de fuga lui Ianukovici in Rusia, anticipam in articolul „Un elicopter pentru Ianukovici! Criza Ucrainei si preliminariile razboiului la periferia Europei”(1) ca Rusia nu va ceda Ucraina Occidentului si, daca va fi nevoita totusi sa o faca, in niciun caz nu va fi dispusa sa plece din Crimeea si de la Sevastopol, unde si-a prelungit recent acordul de stationare a flotei de la Marea Neagra, pentru urmatorii 30 de ani. Mai ada...... Citeste »
TRADAREA POLITICIENILOR - DE CE GUVERNUL PONTA REFUZA ROMÂNILOR MARAMURESENI DIN UCRAINA CETATENIA ROMÂNA?
February 27th, 2014 Peste 5.000 de romani maramureseni din Ucraina au dobandit cetatenia romana pana in urma cu doi ani, cand, odata cu schimbarea pe criterii politice a conducerii Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, aceeasi lege a cetateniei romane a capatat o noua interpretare si cererile de cetatenie romana ale altor romani din dreapta Tisei sunt respinse. Noua echipa USL de conducere a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, formata dintr-o absolventa a Facultatii de Drept a „prestigioas...... Citeste »
Cultura »
ROMÂNIA, ULTIMUL BAL
de Adrian Paunescu In loc sa fim o tara numai frati, Simtim, in noua epoca barbara, C-am fost, in viata noastra, blestemati S-ajungem chiriasi la noi in tara. Din tot ce facem, nu avem nimic, Ne macina straine interese, Faina noastra n-are spor nici pic, Nici painea in cuptor nu ne mai iese. Traim acelasi tragic simtamant, Sub politicieni si sub contabili, Ca noi, ca neam, avem destinul frant Si suntem de prisos si nerentabili. Umili, ne cerem scuze de la toti, Ca nu ne-au chinuit destul in viat...... Citeste »
"În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România" la Berlin
Pe 11 martie 2014, documentarul “In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania”, va da startul turneului de promovare in strainatate, incepand cu orasul Berlin. Proiectul “In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania” isi propune o analiza obiectiva, foarte bine documentata, a instaurarii violente a regimului comunist in Romania, tara cea mai refractara la aceasta ideologie totalitara. Acest proiect a luat nastere pentru a compensa carenta grava de informatie privitoare la trecutul ...... Citeste »
"Two of Us" (Doi dintre noi) in Washington DC
The Passe-Partout Dan Puric Theatre Company from Bucharest, Romania will present three performances of its show “Two of Us” (Doi dintre noi) as part of the QuestFest, a biennial international festival in Washington, DC celebrating visual theatre organized by the Quest Visual Theatre. The performances will take place on Friday, March 28 at 8:00 pm, Saturday, March 29 at 3:00 pm and on Sunday, March 30 at 1:00 pm at the Anacostia Playhouse located at 2020 Shannon Place, SE, Washington, DC 20020. “...... Citeste »
EXPOZITIE DE 8 MARTIE
de Ben Todica
Interviu cu artistul expresionist Aurelia Satcau Realizat de Ben Todica In aceasta saptamana, la Galeria de Arta din Dandenong, cu ocazia zilei de 8 Martie, ziua femeii, va expune artistul Aurelia Satcau care, cu putin timp in urma, mai bine zis, pe data de 7 februarie cucerea admiratorii de arta cu expozitia domniei sale de la Muzeul “Heritage Hill”, intitulata “Lilith in Anima Land”, expozitie deschisa de catre reprezentantul coroanei Hon. Angela Long. Prezent fiind la inaugurare, m-am apropia...... Citeste »
COMUNICAT: NICOLAE HERLEA – CEL MAI BUN BARITON AL LUMII
1024x768 Fundatia Academia DacoRomana Luni 24 februarie 2014, a incetat din viata, dupa o grea suferinta, la varsta de 86 de ani, unul dintre cei mai mari artisti ai Romanei, cel care a fost Figaro, din opera „Barbierul din Sevilla“, de Gioachino Rossini. Baritonul Nicolae Herlea a interpretat acest rol de peste 550 de ori, pe cele mai mari scene ale lumii, fiind elogiata interpretarea de exceptie de la Metropolitan Opera din New York din 1966 si care, de atunci, a stralucit pe toate scenele mar...... Citeste »
Prea multa frumusete-i suferinta
de George Petrovai
(8 Martie, ziua frumusetii atotcuprinzatoare) Rugatu-m-am ‘naintea zilei tale - zi-nfiorata de simbol – ca de atata frumusete cu chipuri feminine desprinse cu iubire si ardoare din strans-a timpului imbratisare, de moarte sau sminteala sa n-am parte: “Doamne, sopteam cu dulce-ngrijorare, putea-va inima-mi sa faca fata la dubla incercare a preasublimului Tau dar - femeia-n zi de primavara –, cand stii ca-i plina de icoana aceleia ce-i mai presus de necuprinsa Ta zidire?... De-i cu putinta, Te-as ...... Citeste »
MAREA cea MARE
de John I. Nicorici
(Mediterana) Ma chinuie o intrebare - „boala” cititorilor, De ce-i scris- „Marea cea Mare” pe „cartusul” hartilor ? Am sa-incerc o explicare, ipoteticei cautari, Cum ca-adica „Marea Mare”, este din mai multe... „Mari” ! (Marea cea mare = Iosua 1:4) De la noi, a noastre ape le „trimitem” - vorba-n „saga” Pe cea mare s-o „adape” cu „Azov” si „Marea Neagra” ! Turcii, Grecii si Cretanii, un triumvirat „incheie” Ei de secole si anii dau aport : „Marea Egee” ! Separat, Cretanii - Grecii, afisand nota ...... Citeste »
UMORISTUL DOREL SCHOR SI VIRTUTILE PACATULUI SAU
de Roni Caciularu
„Si virtutea are pacatele ei, precum si pacatul are virtutile sale!”. Asa spune Dorel Schor, intr-una din renumitele sale „ziceri”. De fapt, el se si ocupa, adesea, prin scrierile sale, de pacatele virtutii. (Si nu numai!...). Eu imi voi permite aici sa insist doar un pic pe partea a doua a acesui dicton original si bogat in intelesuri. Anume, de „pacatul (care) are (si el) virtutile sale”. Cand spunea scriitorul umorist, care este Dorel Schor, ca un aforisme, de fapt, un intreg roman, scris int...... Citeste »
DEMNITATE SI CURAJ
de Vavila Popovici
„Acolo tine-ti caruta, departe de apa care clocoteste si de vartej”. Aristotel Cuvantul Demnitate, ne spune DEX’98 vine din limba latina, dignitas –atis (dupa demn), insemnand „Calitatea de a fi demn, atitudine demna; autoritate morala, prestigiu; gravitate, maretie”. Demnitatea este una dintre virtutile cu care se naste omul. Aristotel spunea despre aceasta virtute morala ca ea devine „o deprindere care ramane sub forma de dispozitie activa”. Ea nu trebuie lasata sa doarma in fiinta noastra, ci...... Citeste »
MARTISORUL FRUMUSETII DESAVÂRSITE: FECIOARA-FEMEIA-MAMA
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Gheorghe Constantin NISTOROIU „Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu Tine. Binecuvantata esti Tu intre Femei!” (Urarea Arhanghelului Gavriil catre Fecioara Maria) „IUBIREA EXISTA IN INIMA MEA, E INVINCIBILA, E O LUMINA CE NU POATE FI STINSA NICI DE DEZAMAGIRI, NICI DE DEZILUZII, NICI DE NEINCREDERE, NICI DE NEINTELEGEREA OMENIRII. CREDINTA CU CARE MERG MAI DEPARTE ESTE MAI PUTERNICA DECAT TOATE CELE; INVINCI...... Citeste »
Cultura si credinta »
"ORDINEA" DEZORDINEI
de Benone Burtescu
Nu mi-e frica atat de mult de DEZORDINE, cat de ORDINEA ei. Viata, existenta, inseamna ORDINE. Ce este DEZORDINEA? Este lipsa ORDINEI sau distrugerea ei. Nu stiu daca se poate vorbi de o DEZORDINE din intamplare, din nestiinta, nevoita. Poate da, poate nu, poate incapabilitatea omului de a face si drept si frumos acest lucru. Peisajul generic, de dictionar al DEZORDINEI este haosul , despre care nu se poate spune de ce ca scop, nici cum ca functionare. Miscare browniana i-ar zice oamenii de stii...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI
Umor pentru toti de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Hai sa radem tu si eu Sa avem o viata lina Doctorii ne spun mereu Rasu-i buna medicina Un om batran se lauda Nu fumeaza nici nu bea Nu hipodrom nici carti de joc Celalt pacat? -Cand am noroc S-a fript mancand ceva fierbinte Cu-o lacomie ne'nfranata De-atunci el s-a facut cuminte Sufla mereu si'n inghetata Pe strada mea sta o artista Ce radiaza ca o stea Dar este foarte egoista Le tine toate pentru ea -Am ramas mic de statura Imi ...... Citeste »
Religie »
ELIXIRUL FERICIRII - BUCURIA MÂNTUIRII
de Prof. Dumitru Buhai
(Continuare din editia precedenta) Imi rasuna in minte replica data de un preot unui imbogatit parvenit care, intr-o iarna geroasa, aruncase din casa o famile saraca : „omule, cum nu ti-e frica de Dumnezeu sa fii fara mila in sufletul tau!” La aceasta mustrare concreta, adaug o fraza discreta: omule, nu uita ca nu-ti poti afla fericirea fara sa existe mila si dragoste in inima ta! Elixirul fericirii este acea dragoste Dumnezeiasca ce-ti uneste sufletul de Imparatia cereasca si te face sa simti b...... Citeste »
Iertarea
Vladimir Pustan Un rabin si-a intrebat ucenicii: Cum stim ca s-a sfarsit noaptea si se ivesc zorile?” Unul a zis ca atunci cand deosebim o oaie de un caine, altul a spus ca atunci cand putem face deosebirea dintre un maslin si un smochin. Rabinul le-a raspuns ca atunci stim ca a trecut noaptea si s-au ivit zorile, cand ne uitam la un strain si-l vedem ca pe fratele nostru… Tatal l-a chemat in casa parca spunandu-i: Nu de dragul lui trebuie sa intri ci de dragul Meu, pentru ca nu-i petrecerea lui...... Citeste »
Sport »
Razvan Burleanu este noul presedinte al Federatiei Române de Fotbal
Razvan Burleanu a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, dupa al doilea tur de scrutin, miercuri, in cadrul Adunarii Generale a forului national, cu un total de 113 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Vasile Avram, a primit 58 sufragii. Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO In primul tur de scrutin, Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, obtinuse 72 de sufragii, Vasile Avram a primit 59 de voturi, in timp ce Gheorghe Chivorchian a primit 29 de votur...... Citeste »
LIGA I: Rezultate meciurilor
Rezultate inregistrate in partidele disputate in etapa a XXI-a a Ligii I si clasamentul competitiei: Vineri FC Viitorul - CFR Cluj 1-1 Au marcat: Larie '72 ; Maftei '90+2 Universitatea Cluj - Astra Giurgiu 1-0 A marcat: Lemnaru '9 Sambata ACS Poli Timisoara - Sageata Navodari 1-1 Au marcat: Seroni '55 ; Munteanu '45+1 FC Steaua - FC Dinamo 1-1 Au marcat: Keseru '89 ; D. Grigore '57 (penalti) Duminica FC Botosani - FC Brasov 2-1 Au marcat: Andrei Cristea '17 (autogol), Stojkov '90+1 ; Andrei Cris...... Citeste »
Din Comunitate »
DPRRP - Eveniment cu ocazia Martisorului în Spania
Asociatia Suflet Romanesc – Alma Rumana, Valencia Martisorul, sarbatoare specifica romanilor, celebreaza venirea primaverii. Traditionalele fire impletite cu alb si rosu, cu deosebite semnificatii relationate cu renasterea naturii si traditiile agrare, obiceiuri vechi de peste 8000 de ani pe meleagurile romanesti, erau nelipsitele cadouri pe care, in copilarie, le faceam celor dragi la 1 martie. Din pacate, departe de tara, copiii nostri nu beneficiaza de aceeasi atmosfera de sarbatoare care nou...... Citeste »
Sfintirea bisericii ortodoxe din Incesti, judetul Bihor va avea loc pe data de 28 iunie, 2015
In luna iunie, 2015, Oradea va avea onoarea sa gazduiasca o importanta personalitate de origine romana din SUA. Domnul Zaharia Bala, membru marcant al ”National Republican Congressional Committee's Business Advisory Council” din Washington D.C., va vizita Romania pentru prima data dupa 28 de ani, cu prilejul sfintirii noului locas de inchinare, biserica ortodoxa din satul sau natal, Incesti, comuna Ceica, judetul Bihor, care va avea loc pe data de 28 iunie, 2015. Acest eveniment a fost anuntat c...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
M-am cazat la hotelul asta de cinci stele, lux ce mai..... Va spun, prosoapele erau atat de groase ca abia am reusit sa inchid valiza!! * Am un respect deosebit pentru pisici. Mi-am dus pisica in alt oras, am lasat-o la groapa de gunoi, printre boschetari, fara nici o posibilitate de supravietuire. Dar s-a intors acasa. Fara urlete, fara amenintari, fara reclamatii la politie. Nu ca soacra-mea! * Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic! * Cea mai distrugat...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Corlatean: Solicitarea Crimeei de a intra în componenta Federatiei Ruse, inadmisibila si ilegala
Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean a apreciat joi ca decizia autoritatilor din Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse este inadmisibila si ilegala . Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA Decizia de astazi, 6 martie, a autoritatilor Republicii Autonome Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse si supunerea acestei optiuni unui referendum la nivel local, la 16 martie, fara acordul autoritatilor centrale de la Kiev, este inadmisibila si ilegala, r...... Citeste »
UPDATE Noii ministri si cei cu portofolii noi în Cabinetul Ponta III au depus juramântul de învestitura
Noii ministri si cei cu portofolii noi din Cabinetul Victor Ponta III au depus miercuri, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functii, in fata presedintelui Traian Basescu. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenti premierul Victor Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, senatorul Cristian Dumitrescu, cel care asigura interimatul la sefia Senatului, consilieri prezidentiali. Membrii Cabinetului care au depus juramantul la Cotroceni sunt: * Gabriel Oprea...... Citeste »
Mars de solidaritate cu Ucraina
Peste 50 de persoane au participat miercuri in Capitala la un mars de solidaritate cu Ucraina. Protestatarii au pornit de la Ambasada Ucrainei la Bucuresti si s-au deplasat in zona Ambasadei Rusiei din Capitala. Acestia au avut pancarte cu mesaje precum Jos cizma de pe Ucraina! , Solidaritate Ucraina si, respectiv, Nu imPutinati Ucraina . Unul dintre scopurile marsului de astazi e de a-i comemora pe cei care au luptat acolo, pe maidanul din Kiev, impotriva unui regim opresiv, dictatorial. (...) ...... Citeste »
Noul Guvern, validat de Parlament; Senatul a ramas fara presedinte (sinteza)
Hotararea privind modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului a fost adoptata marti de plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului cu 346 voturi pentru si 191 impotriva. In favoarea noului Guvern au votat PSD, UNPR, PC, UDMR si grupul minoritatilor nationale, iar impotriva s-au pronuntat PNL, PDL si PP-DD. Premierul Victor Ponta le-a multumit, in plenul Parlamentului, liberalilor pentru participarea la guvernare. El a precizat ca Guvernul va continua programul de guvernare a...... Citeste »
Biroul Permanent al Senatului va fi convocat luni în urma demisiei lui Crin Antonescu de la sefia institutiei
Biroul Permanent al Senatului va fi convocat, luni, pentru a lua act de vacantarea functiei de presedinte al Senatului in urma demisiei liberalului Crin Antonescu si pentru a dispune ca unul dintre vicepresedintii Senatului sa preia atributiile acestuia pana la alegerea, de catre plen, a unui nou presedinte. Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a explicat ca primul pas procedural il reprezinta publicarea in Monitorul Oficial a vacantarii functiei de presedinte al Senatulu...... Citeste »
Ucraina: Nave rusesti au blocat strâmtoarea Kerci
Nave rusesti au blocat stramtoarea Kerci, care separa regiunea Crimeii de Rusia, a anuntat marti serviciul ucrainean al frontierelor, relateaza Reuters. Graniceri din cadrul serviciului national ucrainean au precizat ca forte ruse detin controlul asupra partii canalului apartinand Crimeii si pe partea rusa a canalului au fost pozitionate vehicule blindate ruse. 'Stramtoarea Kerci este blocata de doua nave rusesti - la nord si la sud', a declarat Pavel sisurin, adjunctul sefului granicerilor ucra...... Citeste »
Titus Corlatean si secretarul general al NATO au discutat la Bruxelles despre situatia din Ucraina
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut luni, la Bruxelles, o intrevedere cu Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, la Cartierul General al Aliantei, dupa participarea la reuniunea extraordinara a ministrilor afacerilor externe din statele membre UE, tema principala a intalnirii a constituit-o situatia din Ucraina si implicatiile asupra securitatii regionale si europene. Foto: AGERPRES FLUX / ALEX TUDOR Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Titus Corlatean a reafirm...... Citeste »
Evenimentele din Crimeea arata necesitatea solutionarii rapide a problemei transnistrene, sustine ambasadorul Ucrainei la Bucuresti
Evenimentele actuale din Crimeea si din jurul acesteia reprezinta un argument in plus pentru solutionarea cat mai rapida si a problemei transnistrene, a afirmat marti ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Ucrainei in Romania, Teofil Bauer. ''In prezent nu avem informatii potrivit carora in Transnistria ar avea loc miscari de trupe sau alte activitati de acest gen, dar ceea ce se intampla in Crimeea si in jurul ei este un argument in plus pentru solutionarea cat mai rapida si a problemei ...... Citeste »
Putin: Occidentul a transformat viata politica din Ucraina într-o `farsa`
Occidentul a transformat viata politica din Ucraina intr-o 'farsa', a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin intr-o conferinta de presa tinuta la resedinta sa de la Novo-Ogarevo din apropierea Moscovei si consacrata situatiei ucrainene. ''Suspendarea de catre Ianukovici (Viktor Ianukovici, presedintele ucrainean destituit) a procesului de integrare europeana a fost pentru Occident doar un pretext pentru a sustine fortele de opozitie in lupta pentru putere. Nu ar fi fost nimic iesit din c...... Citeste »
UE va ajuta Ucraina sa reglementeze datoria pentru gazul rusesc, anunta comisarul UE pentru energie
Uniunea Europeana va ajuta Ucraina sa reglementeze datoria de doua miliarde de dolari pentru achizitiile sale de gaz rusesc si poate de asemenea sa-i furnizeze gaz, a anuntat marti comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, relateaza AFP. 'Plata facturilor de gaz datorate de Ucraina se afla pe un loc ridicat in programul de ajutor al Comisiei Europene' ce va fi adoptat miercuri, a precizat oficialul UE, la incheierea unei reuniuni a ministrilor europeni ai energiei. 'Naftogaz datoreaz...... Citeste »
Antonescu: USL nu s-a rupt pentru un om, fie el si de valoare
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, luni seara, ca USL nu s-a rupt din cauza unui om, 'fie el si de valoare', referindu-se la prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis. 'USL nu s-a rupt pentru un om, fie el si un om de valoare. (...) Cand spun, insa, ca nu s-a rupt aceasta constructie (...) din cauza unui om, stiu ce spun. Sunt mult mai multe lucruri care intotdeauna se aduna, se acumuleaza si exista un capat. Ca pretextul, ca momentul, ca ilustrarea acestei situatii poate sa insemne ca...... Citeste »
Expozitie dedicata lui Ion Creanga, în centrul Chisinaului
Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Expozitia 'Ion Creanga si lumea personajelor sale' a fost vernisata luni la Chisinau, la monumental lui stefan cel Mare din centrul orasului. Expozitia a fost organizata de Institutul Cultural Roman 'Mihai Eminescu' din Chisinau, in colaborare cu mai multe institutii din Republica Moldova. Bojdeuca lui Ion Creanga din Iasi Expozitia este alcatuita din 21 de bannere si contine fotografii, date biografice, fragmente din opera, cele mai reusite re...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page