Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1111 - 25 Ianuarie, 2014 - Anul XXIV
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Intr-o adevarata democratie, statuata pe precepte juridice indubitabile si care-si au originea preluata din Codul lui Hammurabi, elaborat la 1772 I.Cr., Codul Penal Roman, Codul Napoleonian etc. intr-o societate care se vrea perfecta si un exemplu de urmat pentru alte natiuni ale globului, intr-o tara al carei presedinte a fost, printre multe altele, si profesor de Drept Constitutional, pare greu de admis ca sistemul juridic practicat este la......Citeste »
Editoriale »
Mesajul doamnei Ioana Gabriela Costache, Consul General al României la New York, de Ziua Unirii Principatelor Române
Dragi compatrioti, Sarbatorim anul acesta 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane, infaptuita vizionar la 24 ianuarie 1859. Este o sarbatoare a unitatii, a dorintei de a fi impreuna, dar este si o sarbatoare a jertfei, a sacrificarii intereselor partizane pe altarul idealului national. Este greu, daca nu imposibil, sa ne imaginam Romania de astazi fara acest moment fundamentul al fiintei noastre nationale. Lectia transmisa peste timp de fauritorii Unirii este aceea ca, prin efort inteligent...... Citeste »
Comunicat de presa al Cunsiliului Unirii
De ziua Micii Uniri, depunere de flori la Bustul lui Alexandru Ioan Cuza – poze 24 ianuarie 2014 http://www.consiliul-unirii.ro/2014/01/23/comunicat-de-presa-al-consiliului-unirii/ Vineri, 24 ianuarie, s-au implinit 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman. Consiliul Unirii, fondat in 2012, a marcat aceasta zi importanta din istoria neamului noastru. Impreuna cu alte c...... Citeste »
UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE
de Vavila Popovici
In fiecare an, in ziua de 24 ianuarie, sarbatorim Unirea. Ideea Unirii Moldovei si a Tarii Romanesti, avansata inca din secolul al XVIII-lea a devenit, dupa razboiul Crimeii (1853 - 1856), o tema de prim plan a dezbaterii politice, atat in cele doua Principate, cat si pe plan international. Situatia externa se arata favorabila; infrangerea Rusiei si hegemonia politica a Frantei ofereau un context prielnic punerii in practica a proiectului, cu atat mai mult cu cat imparatul Napoleon al III-lea, d...... Citeste »
Câteva necunoscute privind moartea studentei Aurelia Ion în Muntii Apuseni
de Ionut Tene
Sincer moartea tinerei studente la medicina militara, decedata cu zile, m-a zguduit profund. Aurelia Ion era o fata extrem de ambitioasa, déjà medic rezident la cel mai tare institut medical romanesc si implicata voluntar in echipele de transplant de organe. Primul semn de intrebare legat de moartea ei mi l-am pus cand am auzit comunicatul IML Cluj, o institutie oficiala si serioasa, care a transmis un comunicat ca tanara studenta a murit de soc hipotermic, nu datorita ranilor produse de acciden...... Citeste »
AVEM UN VICEPRIM-MINISTRU PENTRU SITUATII DE URGENTA? SA-SI DEA DEMISIA!
de Corneliu LEU
S-o faca omeneste si cavalereste si crestineste!... Si nu ca act de pedeapsa, ci ca act de rusine pentru ca este cel mai inalt demnitar pentru asemenea probleme intr-un sistem care se dovedeste incapabil sa le gestioneze! Macar o demisie de onoare; ceea ce nu-nseamna nici macar sa-ti pui cenusa-n cap recunoscand fapta, ci doar sa te arati - in ultima clipa a ultimului ceas grav, marcat de umbra sinistra a mortii - ca faci parte dintr-un sistem care prin incapacitatea lui e dusmanos vietii cetate...... Citeste »
Motii, ciobanii, padurarii mai tari ca STS, ISU, MAI si GPS la un loc
de Ionut Tene
Dramaticul accident aviatic din Muntii Apuseni in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta rezidenta Aura Ion a aratat foarte clar incompetenta si impotenta autoritatilor statului roman in cazul salvarii de vieti omenesti. STS a primit de-a lungul anilor sute de milioane de euro de la buget ca sa nu fie in stare sa localizeze un avion cazut cu pasageri ce sunau disperati de pe smartphonuri la 112 si la prieteni. Daca era vorba ca cei de la STS sa asculte telefoane sau sa santaje...... Citeste »
Mafia juridica imobiliara a transformat justitia clujeana într-un apartheid împotriva românilor
de Ionut Tene
E incredibil ce se intampla in justitia clujeana in ultimii 12 ani, cand toate imobilele centrale au fost retrocedate, cu incalcarea legii si pe baza unor acte false, catre fostii nobili si grofi maghiari. O parte a judecatorilor clujeni au ajuns slugile mafiei imobiliare maghiare, retrocedand cladiri istorice de o valoare inestimabila din centrul orasului Cluj-Napoca, cu incalcarea flagranta a legislatiei Romaniei si internationale. Pe baza unor acte false aduse de avocatii unguri, judecatorii ...... Citeste »
Ce ne asteapta?
de Andrei Marga La capatul celui de Al Doilea Razboi Mondial, Hugh Seton-Watson a publicat cartea Eastern Europe between the wars, 1916-1941 (1945), in care a facut o remarca ce pune pe ganduri si astazi. “Toate trasaturile mentionate – scrie el – mizeria taranilor, brutalitatea birocratica, educatia falsa si o clasa privilegiata careia ii lipseste orice simt al responsabilitatii sociale, ai carei cei mai brilianti membri au fost gata sa-si tradeze de la o zi la alta principiile (…) au existat i...... Citeste »
Administratorul spagii
de Dan Tapalaga Statul roman a incetat sa mai fie un prestator de servicii pentru cetatenii sai, platitori de impozite si taxe. Este un administrator de sinecuri, spagi, contracte si privilegii destinate unui grup restrans de beneficiari. Cateva exemple simple. Statul nu mai poate presta servicii medicale gratuite, desi sunt garantate in constitutie si toti cetatenii platesc o asigurare sau chiar mai multe, in mod absurd, pentru fiecare venit realizat in parte. Din cauza coruptiei si subfinantar...... Citeste »
Atentie la spirala violentei
de Vlad Mixich - HotNews.ro Violenta verbala manifestata public in Romania se apropie de paroxism. Limba gros insultatoare a lui Vadim Tudor s-a multiplicat intre alte cateva sute de buze care se misca zilnic pe ecranele la care privesc romanii. Apuse sunt vremurile in care o tara intreaga se revolta pentru un inofensiv mai animalule . Mincinosule sau sclerozatule sunt astazi doar cuvinte roz dintr-o poezioara pentru copii. Multi am dezvoltat toleranta la insulte, la injurii. Ne-am obisnuit cu m...... Citeste »
Politica »
Rusine!?
de Vavila Popovici
„A nu fi cuprins de rusine atunci cand ai gresit e cea mai mare depravare.” - Aristotel In luna iulie 2012 am scris eseul intitulat „Obraznicie si cinism”, specificand faptul ca in societatile ravasite de comunism, nu se putea vorbi de buna-cuviinta, copiii erau educati exact opus acestui comportament, adica in cel al lipsei bunei cuviinte, al tupeului, al obrazniciei, golaniei, cameleonismului, si ca, astazi culegem ceea ce s-a semanat, mostenitorii comunismului nelasandu-se invinsi de cerintel...... Citeste »
Liberalizarea pretului la gaz = cu o scumpire de 60%!
de Ioan Husar
Romania s-a angajat in fata institutiilor financiare internationale sa liberalizeze pretul gazelor pentru populatie si pentru consumatorii noncasnici, masura care se aplica din anul trecut. Efectul? In 2013, pretul gazului pentru consumatorii industriali a crescut de cateva ori, iar pentru consumatorii casnici cu aproape 10%. De la 1 octombrie 2014, se va incheia liberalizarea totala a pretului gazului pentru consumatorii noncasnici si de la 1 octombrie 2018 si pentru cei casnici. Urmarea? Liber...... Citeste »
JURNALISMUL DE TELEVIZIUNE, ÎNTRE MIT SI REALITATE
Dan BOANTA Asistam in fiecare zi la degradarea a ceea ce numim jurnalism de televiziune. si cand spun asta ma refer strict la televiziunile de stiri. Fie ele si afiliate la CNN! Mizeria din emisiunile acestora a atins cote maxime. In fiecare zi sunt atacati oameni din presa si nu numai, iar deunazi am asistat ingroziti la ceea ce putem numi, linsajul basistilor. Apelativul de basist a ajuns un stigmat care aminteste de vremea comunismului. Stigmat pus chiar de catre moderatorii de televiziune. E...... Citeste »
Când departe e sinonim cu aproape ...
Dialog cu omul de cultura roman Ben Todica, rezident in Australia Reporter: Stimate domule Ben Todica, sunt peste trei decenii de cand ati parasit tara in schimbul unui taram indepartat si inca exotic pentru europeni – Australia. Se mai vede Romania din celalalt capat al lumii ? B.T.: Daca Romania ramanea comunista se mai vedea, insa acum ca e democrata s-a aliniat cu restul natiunilor si nu se mai vede, ba chiar a coborat cateva trepte spre lumea a treia. Te doare s-o vezi inghitita de Europa, ...... Citeste »
Cultura »
Cioran cel Singur
George ROCA Literatura exilului romanesc se integreaza intr-o literatura fara granite sau separatisme. Toti cei care au scris si publicat in afara granitelor tarii au fost marcati profund de experienta exilului, la fel cum cei ramasi acasa au fost influentati de problemele politice care afectau societatea din care faceau parte. Consider ca Emil Cioran a fost singurul, sau printre putinii, care nu a fost clintit de evenimente, schimbari politice, geografice, lingvistice sau sociale. Traind insing...... Citeste »
REALISMUL MAGIC AL ORNEI BEN-SHOSHAN
Dorel SCHOR Cunosc de aproape lucrarile pictoritei Orna Ben-Shoshan si totusi, daca trebuie sa le incadrez intr-o anumita categorie, intr-un gen anume, ezit. Orna este posesoarea unui stil propriu, absolut original, cu rezolvari ingenioase si care creeaza privitorului o senzatie de bine si o stare de optimism. Pentru ca in afara de metafore surprinzatoare, aluzii inteligente si compozitii aparent ciudate, strecoara o unda de umor sanatos si stenic. In fapt, pictura ei ne propune o realitate dife...... Citeste »
POEME NEWYORKEZE (2)
Virgil CIUCA INEFABILELE GANDURI Inefabilele ganduri Ludicele simtaminte Se asaza randuri, randuri In poem fara cuvinte Fara falfait de-aripa Zboara spre albastrul zarii Gandurile care tipa Din durerile tacerii Ravasite, insolite Cu mult har si fara teama Sosesc ganduri inedite Straja codrilor de-arama GANDURILE DOR Gandurile dor si striga, Uneori le-auzi oftand Oare cine le obliga Sa suporte sangerand? Cand fl orile de tulipa Scot iubire din pamant Gandurile mele tipa Sa se-auda si-n mormant Ga...... Citeste »
DESPRE INTERFERENTE SPIRITUALE
Marina GLODICI Mi-am propus sa vorbesc acum despre interferentele spirituale dintre oameni. Ce sunt acestea si ce includ ele in mod practic in relatiile sociale care stau la baza armoniei, dar si a progresului intr-o societate? Am folosit acest termen (oarecum tehnic) care inseamna intalnire, tangenta sau chiar suprapunere. Din punctul meu de vedere acest fenomen de interactiune sau respingere dintre oameni, (unii il numesc, asa, mai plastic si „chimico-sentimental ) cuprinde si nivelul cultural...... Citeste »
Liga Scriitorilor Români - PREMIILE ANUALE PENTRU LITERATURA (2013)
1024x768 Premiile anuale acordate de Liga Scriitorilor autorilor cartilor aparute in anul 2013 Asa cum s-a procedat si in anii trecuti, Liga Scriitorilor Romani acorda premii autorilor, indiferent din ce organizatie profesionala fac parte, pentru cartile publicate in anul anterior. Subliniem faptul ca volumele aparute apartin Literaturii Romane si nu unei organizatii oarecare (USR, LSR sau SSR ). De aceea Liga Scriitorilor Romani, fiind o organizatie profesionala democratica, nu tine cont de apa...... Citeste »
VERONA - WAGNER - VERDI
de Elena Buica
In 2013 s-au implinit 200 ani de la nasterea lui Wagner, 200 ani de la nasterea lui Verdi, si 100 ani de la infiintarea operei de la Arena din Verona. Cu aceasta ocazie s-a organizat o gala minunata la Verona - cu participarea lui Bocelli, Domingo, si alti cantareti absolut speciali. Andrea Bocelli, Placido Domingo, Lana Kos, Maria José siri, Monica Zanettin, Sanja Anastasia, Anna Malavasi, Fabio Sartori, Giorgio Berrugi, Carlo Bosi, Ambrogio Maestri, Mario Cassi, Gabriele Viviani. Conductors: J...... Citeste »
POEZII DE FLORENTIN GURAU
de Florentin Gurau
1024x768 Dezamagit… Dezamagit de rautatea din oameni, De cruzimea fata de animale, De egoismul unora fara margini, De ipocrizia din jur, de lipsa de credinta, De dorinta nestavilita de-a conduce, De-a detine, de-a avea, de-a stapani, De insensibilitatea la durerea celorlalti, De uratirea morala de neoprit, De lipsa de valori reale, De mass-media ce vrea cu orice pret sa-ndobitoceasca parca masele, De invidia de neinteles, la unii, la toti, De sistemul bolnav in care mor bolnavii care-s prea sara...... Citeste »
NOUA CONJUGARE A VERBULUI „A FI” LA TIMPUL PREZENT AL ANTIVALORII
1024x768 Magdalena ALBU „(…) a masura trecutul cu banul e un sacrilegiu fata de istoria nationala.” (Mihai Eminescu) „Eu sunt, tu esti, el este, noi suntem, voi sunteti, ei sunt”… Nu, nu, am gresit fundamental, intrucat conjugarea auxiliarului „a fi” si-a modificat intre timp structura. Acum se spune corect „eu am, tu ai, el are, noi avem, voi aveti, ei au”. E un transfer de ordin semantic, dupa cum lesne se poate constata, iar asta se intampla tocmai din motivatia subreda a postmodernitatii de ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Comandantul de pe urma al omenirii - "OMUL faradeLEGII"
de Benone Burtescu
Istoria lumii a avut un inceput si va avea un sfarsit. Intre timp familiile si-au avut parintii lor, triburile si-au avut nababii lor, popoarele si-au avut fiecare imparatii si regii lor, mai incoace si-au avut secretarii lor generali, presedintii lor sau cum mai dorim sa le zicem. Si mai spre timpurile noastre, grupuri de popoare s-au unit sub acelasi sceptru. Niciodata insa pana acum, omenirea intreaga nu a avut o singura capetenie care s-o reprezinte. Conform profetiei Sfintelor Scripturi ace...... Citeste »
Istorie »
APEL CATRE TOTI ROMÂNII CARE SIMT SI GÂNDESC DACOROMÂNESTE
1024x768 Geo STROE Bucuresti, CP nr. 2 din 15 - 24 ianuarie 2014 (10 014 dupa Calendarul dacoromanesc) Senatul Fundatiei Academia DacoRomana T.D.C. se adreseaza membrilor si simpatizantilor organizatiilor si persoanelor fizice iubitoare ale istoriei, culturii si civilizatiei stramosilor nostri antlanto-pelasgo-ramano-valaho-iliro-scito-sarmato-macedo-traco-geto-dacoromanesti din Vechea Europa si din intreaga lume acum, in saptamina dintre Ziua Culturii Nationale si Ziua Unirii Principatelor Roma...... Citeste »
Religie »
LA CUMPANA ANILOR...
de Prof. Dumitru Buhai
ECCE TEMPUS! Am sosit, pe soare, pe vant, printre cerberi si lei, prin furtuna, La ultima brazda a anului, cu speranta intr-o viata mai buna. Deja aud sunand cantecul de trecere peste cumpana asteptata, Care-as dori sa-mi aduca innoirea cea sfanta, in suflet, visata... Doamne, mereu Iti cerem ani multi, fara sa ne gandim, Ca fara iubire, Timpul in noi se vestejeste, ca si o floare... Mai rupe, Parinte, din eterna Ta bunatate si sfanta iubire Si-mpodobeste-mi viata cu daruri sadite din sfanta Ta ...... Citeste »
Sport »
Tagarlas si Salajeanu au cucerit cel mai inalt varf din America de Sud
Baimarenii Cristian Niculescu Tagarlas si Florian Salajeanu au reusit sa ajunga pe cel mai inalt varf muntos din America de Sud (Aconcagua – 6962 metri). Dupa o ascensiune de aproximativ trei saptamani, cei doi au reusit o noua performan[a notabila pentru niste alpinisti amatori. Cristian Niculescu Tagarlas si Florian Salajeanu au avut cu ei, pe langa steagul Baii Mari, si steagul Romaniei Regale. In vara lui 2013, cei doi au reusit sa puna steagul Municipiului Baia Mare si pe cel mai inalt varf...... Citeste »
Tenis: Echipa României pentru meciul de Cupa Davis cu Ucraina
Echipa de tenis a Romaniei, care va intalni Ucraina in primul tur al Grupei I, zona Euro-Africana a Cupei Davis, ii va avea in componenta pe Adrian Ungur, Victor Hanescu, Marius Copil, Horia Tecau si Patrick Ciorcila, in timp ce capitan nejucator va fi Andrei Pavel, anunta Federatia romana de tenis intr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial. Intalnirea va avea loc in perioada 31 ianuarie-2 februarie in Ucraina. Romania si Ucraina se vor intalni pentru a doua oara in Cupa Davis, dupa ce in 2...... Citeste »
Din Comunitate »
Spectacolul extraordinar "Buna seara, dragi romani!"
Va invitam sambata, 25 ianuarie incepand cu ora 21 la spectacolul extraordinar Buna seara, dragi romani! cu Daniela Gyorfi, Trupa Autentic, comicul Axinte de la Vacanta Mare si cantareata de muzica populara Lorenna. Evenimentul va avea loc la restaurantul Paper Moon din Georgetown (1073 31st Street, NW, Washington, DC 20007) si va fi prezentat de Ionut Dulgheriu. Facebook: https://www.facebook.com/events/1377437592506097 Tickets: https://bunaseara.eventbrite.com/ Daniela Györfi este una dintre c...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Pictorul Degas a asistat la o licitatie unde un tablou al sau, apartinand unui bogatas, s-a vandut cu 50.000 de franci. Cineva i s-a adresat: - Cum va simtiti, maestre? - Ca un cal de curse care a castigat marele premiu si el capata numai ovaz. * Diogene, fiind imbiat cu un pahar de vin, a varsat lichidul pe jos. – De ce-ai facut asa ceva? l-a intrebat gazda. – L-am rasturnat eu inainte de a apuca el sa ma rastoarne, a raspuns inteleptul. * Un prieten care l-a vizitat pe marele inventator Edison...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Participare româneasca la Festivalul International de Film de la Berlin
Joi, 06 februarie 2014 - Duminica, 16 februarie 2014 In ultimii anii, filmul romanesc s-a aflat la loc de cinste in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, iar Institutul Cultural Roman din Berlin sustine si anul acesta prezenta echipelor de film si ajuta la organizarea standului romanesc. ICR Berlin va contribui, de asemenea, si la editarea catalogului anual de filme romanesti prezentat la European Film Market din cadrul Berlinalei, desfasurata intre 6 si 16 februarie 2014. Anul...... Citeste »
MAE aduce un omagiu victimelor Holocaustului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din intreaga lume, cu prilejul datei comemorative de 27 ianuarie, informeaza un comunicat al diplomatiei romane remis luni AGERPRES. Potrivit surse citate, diplomatia romana subliniaza eforturile semnificative pe care Romania le-a realizat in ultimii ani in ceea ce priveste asumarea trecutului, condamnarea negarii Holocaustului si a antisemitismului si se angajeaza ca aceste angajamente vor fi in continuare urm...... Citeste »
Medicul Ziana Motora: Satenii din Apuseni sunt cei care merita sa fie numiti salvatori
Satenii sunt cei care merita sa fie numiti salvatori pentru ca ei au facut tot ce a fost cu putinta ca sa ajunga la epava avionului si sa gasim echipajul care s-a prabusit, a declarat joi Ziana Motora, primul medic care a ajuns la victimele accidentului aviatic din Apuseni. 'Eu am fost primul medic care a ajuns acolo. La 16.45 s-a dat alarma si am plecat cu masina pentru victime multiple. La Poiana Horii ne-am oprit pentru ca nu mai aveam semnal si am vorbit cu satenii care ne-au lasat sa sunam ...... Citeste »
Salvamontistii bihoreni au povestit cum s-a desfasurat actiunea de salvare din Apuseni
Salvamontistii bihoreni, cei care au ajuns primii, dupa localnici, la epava avionului cazut luni in Muntii Apuseni, au relatat joi, intr-o conferinta de presa, cum s-a derulat actiunea de salvare. Cei cinci cinci salvamontisti au avut alaturi ca echipaj medical doua doctorite din Cluj (medic si un paramedic voluntar). Cei care au plecat in misiune si au intervenit la salvarea ranitilor au fost Mircea Petrescu, Lucian Frentiu, Kokes Ioan, Popper Zoltan si Goncearov Valentin. Primii doi au ajuns l...... Citeste »
Camera de Comert a Romaniei in Italia anunta deschiderea unui nou ciclu de forumuri economice
Roma, 16 ianuarie 2014 Camera de Comert a Romaniei in Italia anunta deschiderea unui nou ciclu de forumuri economice In 2014 continua ciclul forumurilor economice Italia-Romania regionale, organizate de Camera de Comert a Romaniei in Italia (Cciro Italia). Primele patru forumuri economice vor avea loc in (Toscana (Florenta) - 31 ianuarie 2014, Veneto (Verona) - 7 februarie 2014, Friuli-Venezia Giulia (Trieste) - 8 februarie 2014 si Lombardia (Milano) - 1 martie 2014. Prima misiune economica in R...... Citeste »
Pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aurelia Ion - zeci de mesaje pe reteaua de socializare
La o zi de la moartea lui Adrian Iovan, cunostintele si prietenii ii simt lipsa, motiv pentru care i-au lasat zeci de mesaje pe o retea de socializare, mesaje pe care pilotul nu le mai poate citi, insa, cu siguranta, gandurile bune au ajuns acolo unde trebuie. Cine crede in zbor e stapan peste zare , asa suna unul dintre mesajele postate pe internet si asta pentru ca apropiatii stiau ca Adrian Iovan chiar era stapan la bordul aeronavelor, stia exact ce decizie trebuie sa ia chiar si in momentele...... Citeste »
Cune (Autovit.ro): Timbrul de mediu în varianta lansata în primavara a `omorât` piata auto
Timbrul de mediu introdus anul trecut pe piata a fost cea mai neinspirata propunere din lungul sir de schimbari ale taxei auto si a 'omorat' efectiv domeniul vanzarilor auto, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Mihai Cune, business manager al Autovit.ro. 'Varianta de timbru de mediu introdusa in primavara a fost, se pare, cea mai neinspirata propunere din lungul sir de schimbari ale taxei auto. Practic, acesta a omorat piata auto si dealerii. Mai mult, a creat confuzie in piata, nu a ...... Citeste »
CNA: Scrisoare de atentionare adresata radiodifuzorilor privind reflectarea accidentului din Apuseni
Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis marti sa trimita tuturor posturilor de televiziune si de radio o scrisoare de atentionare prin care radiodifuzorii sunt anuntati ca CNA ii monitorizeaza din punctul de vedere al modului in care reflecta accidentul aviatic din Apuseni. Sa trimitem o scrisoare radiodifuzorilor referitor la incident si la modul in care e oglindit. Sa le transmitem ca ii monitorizam si ca ii rugam sa aiba grija cum relateaza. Sa le spunem ca ii monitoriz...... Citeste »
Activitatea institutiilor privind accidentul aviatic, analizata miercuri de Guvern; un supravietuitor spune ca îi datoreaza viata pilotului
Activitatea fiecarei institutii implicate in cazul accidentul aviatic de luni din muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion au murit, va fi analizata in sedinta de miercuri a Guvernului, pana atunci fiind asteptate rapoarte complete privind masurile si actiunile derulate in scopul salvarii victimelor evenimentului aviatic. Guvernul anunta marti dimineata ca premierul Victor Ponta l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea sa prezinte pana la sedinta de miercuri a Exec...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page