Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1110 - 18 Ianuarie, 2014 - Anul XXIV
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Astazi, Miercuri 15 Ianuarie, 2014, orele 9:00 A.M. Pacific Standard Time, cu o precizie demna de cea mai disciplinata armata din lume - stati linistiti, ma refer la armata legendarului Leonidas, regele Spartei, care in anul 480 B.C cu 300 Spartani, a invins la Termopilae armata de 250.000 a regelui Persiei, Xerxes - v-am expediat editia numarul 1110 a publicatiei noastre care desi este o revista comunitara, apare fara ... sprijin comunitar, ......Citeste »
Editoriale »
Cel mai mare grup de pe Facebook cu romani din Spania se raliaza initiativei romanilor pentru combaterea coruptiei
http://www.rogca.org/a26-Cel-mai-mare-grup-de-pe-Facebook-cu-romani-in-Spania-se-raliaza-initiativei-romanilor-pentru-combaterea-coruptiei.aspx Grupul de pe Facebook Romani in Spania (Rumanos en España) care are peste 12.000 de membri a anuntat oficial pe data de 16 ianuarie ca se alatura initiativei romanilor pentru combaterea coruptiei. Multi dintre noi am fost nevoiti sa parasim Romania si sa ne cautam o viata mai buna prin alte tari tocmai din cauza coruptiei care sugruma tot in Romania , a ...... Citeste »
Sute de romani ii scriu lui John Kerry sa sprijine lupta anti-coruptie si statul de drept in Romania
Sute de romani ii scriu Secretarului American John Kerry felicitandu-l ca a trimis-o pe Subsecretara Victoria Nuland in Romania sa discute cu oficiali guvernamentali intarirea statului de drept . Cu aceeasi ocazie, sutele de semnatari ai scrisorii ii solicita Secretatului Kerry sa puna si mai mare presiune pe politicienii romani pentru “a respecta separarea puterilor in stat, statul de drept si independenta justitiei”. Initiativa a fost inceputa de un grup de romani-americani preocupati de ceea ...... Citeste »
O angajata a MAE de la Ambasada din Washington incearca sa cenzureze mass media romano-americana
de Simona Botezan
Stimata doamna Roxana Caprosu, In contextul vizitei oficiale in SUA a domnului Ministru-Delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, in data de 10 ianuarie 2014, la ora 6:30 pm, domnul Ministru-Delegat Mihnea Costoiu s-a intalnit cu reprezentanti din mediul academic si educational ai comunitatii romanesti din zona Washington, D.C.Ca de obicei, mass media romano-americana nu a primit invitatii. In acest context, va rog sa ne puneti la dispozitie lista cu ju...... Citeste »
Reactii la articolul: O angajata a MAE de la Ambasada din Washington incearca sa cenzureze mass media romano-americana
Ma alatur acestui protest si impartasesc propria experienta, negativa, cu Roxana Caprosu, Atasatul de Presa si Cultura al Ambasadei Romaniei la Washington, D.C. Am fost invitata la intalnirea ministrului Mihnea Costoiu si comunitatea, abia dupa ce acesta din urma a insistat pentru a 3-a oara la Ambasada, si doar cu 4 ore inainte de eveniment. Acest lucru in conditiile in care ”o parte” a romanilor din comunitate a primit invitatia cu cateva zile inainte. Adresa mea de email a fost scoasa din lis...... Citeste »
Guvernanti romani, nu vindeti pamantul stramosesc! El este mostenirea noastra nationala!
de Lazar Ladariu
Nu stiu daca mai avem ce vinde in tara asta, pentru ca, daca am vandut si pamantul ne-am dus naibii; televiziuni, spuneti romanului adevarul!”. Aceasta trista si alarmanta constatare, urmata de un indemn-mesaj catre mass-media romaneasca, in sensul rostirii grabnice a adevarului, apartine, ca un strigat de alarma, dureros si trist, reprezentantului Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania. Un moment al adevarului. Un strigat ca un clopot de alarma! Acum, dupa ce guvernantii nostri au...... Citeste »
Despre integritate
de Andrei Marga
de Andrei Marga, 12 ianuarie 2014 Intr-o societate moderna sistemul de drept trebuie sa fie cat se poate de autonomizat (sa-si elaboreze, altfel spus, deciziile fara influenta din afara, adica sa fie „autopoetic , cum se spune in noua teorie a sistemelor). Este limpede ca si in cazul „dreptatii se poate spune ceva analog cu ceea ce s-a spus in cazul „adevarului : conteaza dreptatea pe care o decid magistratii in instante, dar impreuna cu calea pe care s-a ajuns la ea. Astazi se face tot mai mult...... Citeste »
Cateva concluzii dupa vizita Victoriei Nuland la Bucuresti: jocul ramane deschis
de
de Cristian Pantazi HotNews.ro Duminica, 12 ianuarie 2014, 13:48 Actualitate | Opinii In cele 24 de ore petrecute in Bucuresti, Victoria Nuland a dat mesaje explicite ferme in iesirile publice. La fel de importante sint insa mesajele nespuse, criptate in alegerile simbolice facute de inaltul oficial american: agenda vizitei, alegerea partenerilor de dialog, temele de discutie alese. Le vom explica pe larg mai jos. Toate aceste mesaje la un loc duc insa spre o concluzie: SUA ramin in joc, vor inv...... Citeste »
Ultimele zbateri democratice ale Romaniei?
de Dan Tapalaga, HotNews.ro Un mesaj puternic transmis la Bucuresti de emisarul american, Victoria Nuland, este de incurajare a unor institutii cheie si a publicului sa apere ce au obtinut greu in ultimii ani: o justitie independenta, statul de drept. Altfel spus, daca voi, cetatenii, nu doriti justitie independenta, institutii functionale, nimeni nu va putea face mare lucru, nici macar noi, americanii. Ce va depinde de noi vom face si de acum incolo: sustinem presa cu adevarat libera si institu...... Citeste »
Norvegia a refuzat UE de trei ori si a ajuns tara de milionari în… dolari
de Ionut Tene
Credeti-ma ca, de cand tara noastra a intrat, din 2007, in UE, romanii o duc de la an la an mai prost din punct de vedere economic si social. Pe zi ce trece romanii se conving ca UE nu a fost decat o afacere a tarilor puternice din uniune in interesul lor si in defavoarea Romaniei. Personal, din punct de vedere economic si social, o duc mai greu, anual din 2007, cand trebuia sa ne bucuram, toti romanii, de prosperitate, conform propagandei guvernelor post-comuniste vandute multinationalelor si g...... Citeste »
ICR New York: Eminescu va fi prezentat americanilor în 16.000 de pagini si 38 de volume, cu ocazia Zilei Culturii Nationale
Ziua Culturii Nationale de la New York va mai fi marcata prin prezentarea, pe 18 ianuarie, in premiera pe teritoriul nord-american, a editiei facsimilate a Manuscriselor Mihai Eminescu , care cuprinde 38 de volume ce contin peste 16.000 de pagini. Potrivit unui comunicat al ICR New York, transmis, luni, AGERPRES, la eveniment, care se va desfasura la sala Auditorium a Institutului, va fi vizionat un slideshow al manuscriselor prezentate cu acest prilej, printr-o selectie care a folosit DVD-urile...... Citeste »
Mihai Eminescu prezentat americanilor
Mihai Eminescu presented to the American public in 16,000 pages and 38 volumes. For the first time, 8,000 facsimile manuscripts by Eminescu at The Romanian Cultural Institute in New York, on the occasion of the National Culture Day. On January 18, 2014, at 11 am, RCI New York will celebrate Mihai Eminescu’s birthday and the National Culture Day, with a cultural and academic complex event, “Eminescu – Opus Magnum”. The event will open with the unveiling of the portrait of Mihai Eminescu, painted ...... Citeste »
Evenimente organizate cu ocazia Zilei Culturii Nationale de Institutele Culturale Românesti din strainatate
Luni, 13 ianuarie 2014 Lecturi, expozitii, prelegeri, reprezentatii teatrale, proiectii de film si dezbateri vor marca, la jumatatea lunii ianuarie, in reteaua ICR din strainatate, Ziua Culturii Nationale. Accademia di Romania organizeaza, la sediu, pe 16 ianuarie 2014 un eveniment omagial Mihai Eminescu, cu ocazia implinirii a 164 de ani de la nasterea poetului. Lect. univ. Nicoleta Nesu va sustine o prelegere despre viata si opera lui Mihai Eminescu. Va avea loc, de asemenea, o lectura de poez...... Citeste »
Politica »
Interviu al Presedintelui Senatului României, Presedinte al PNL si Co-presedinte al USL, domnul Crin Antonescu, acordat Asociatiei Jurnalistilor Români de Pretutindeni
1. Cat de importanti sunt romanii de pretutindeni in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul viitor? Crin Antonescu: Romanii de pretutindeni sunt o parte integranta a poporului roman si a spiritualitatii romanesti. Eu ii consider o resursa foarte importanta, poate cea mai importanta, pentru viitorul poporului nostru si al Romaniei si nu doresc sa vorbim despre ei doar din perspectiva alegerilor prezidentiale. Lumea actuala este marcata de cursa fiecarei tari de a castiga competitivitate eco...... Citeste »
De ce si pentru ce sa nu plece romanii?
de Ioan Husar
In sfarsit, si tarile conservatoare, din UE, de la 1 ianuarie 2014 au fost obligate sa-si deschida granitele si pentru romani si bulgari, care pot pleca sa munceasca legal in toate statele Uniunii. Deci, acest inceput de an este un moment istoric (chiar daca Romania nu a primit viza Schenghen) pentru romanii care au cale libera (legala) sa munceasca in toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene si in Anglia. Da, si in Anglia, care este cea mai inflexibila dintre cele noua tari cu restrictii seve...... Citeste »
„FUR DIE KRIEGSMARINE” - O FI AMINTIREA MEA SAU ORIGINEA LUI?
de Corneliu Leu
Corneliu LEU Adolescenti de port constantean chiulind de la scoala pe digurile ce margineau bazinele cu dane de acostare, faceam rost din cand in cand de cate-o cutie cu biscuiti uscati, marinaresti, pe ambalajul negricios al carora era pusa stampila exclusivista „Fur die Kriegsmarine”. Tot asa cum, marginita de liniile rectangular intinse de la aripile vulturului german, ea statea pe afisele care interziceau (verboten) intrarea in anumite zone sau trecerea peste anumite bariere, stampila etiche...... Citeste »
Cultura »
Eternul Eminescu
de George Petrovai
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 (15 Ianuarie – ziua de nastere a poeziei romanesti de rang universal) Patruns de milenara indarjire proptita-n doine si balade pe vechi hrisoave voievodale, ce in istorii adumbresc dupa un tipic crestinesc a semilunii stralucire, la vremi eroice viseaza insinguratul mioritic trup infiorat candva de-a buciumului arcuire si de-a cavalului soptire, dar far’ a sti ce-i bucuria invesnicirii sufletesti, pana ce tara nu nascu Emi...... Citeste »
EMINESCU RASTIGNIT
de Virgil Ciuca
Virgil CIUCA SCRISOARE LUI EMINESCU Tu ai plecat, frate mai mare, Geniu, ca sa colinzi pustiul, Dar pe un tarm la Marea Mare, Noi toti iti vom veghea sicriul Ne-ai spus ades ca prin unire Stransi laolalta, raul, ramul, Vom triumfa spre reintregire In lupte dure cu muscalul. Pribeag ai colindat Carpatii Sa-ti onorezi tara strabuna Si ti-ai unit cu vorba fratii, Iar ei uniti vor sa ramana! Cu suflet si devotiune, Mereu calauzit de-o zana, Tu ai trezit o natiune, Si treaza vrea ea sa ramana! Stim, ...... Citeste »
„OF, DOAMNE, DOAMNE!” - 164 DE ANI DE LA NASTEREA LUI EMINESCU
de Vavila Popovici
„Suntem romani, vrem sa ramanem romani si cerem egala indreptatire a natiunii noastre.” M. Eminescu Mihai Eminescu a bucurat natia noastra cu doar 39 ani de viata, dar cu o imensa activitate literara. 46 de volume, aproximativ 14.000 de file au fost daruite Academiei Romane de Titu Maiorescu in 1902. A fost poet, prozator si jurnalist roman, cea mai importanta voce poetica din literatura romana. Ion Caraion scria: „Eminescu este imponderabil si muzica”. Ion Luca Caragiale spunea ca Eminescu avea...... Citeste »
LUCEAFARUL POEZIEI ROMÂNESTI
de Prof. Dumitru Buhai
„Nu spera cand vezi miseii La izbanda facand punte, Te-or intrece nataraii, De-ai fi cu stea in frunte; Teama n-ai, cata-vor iarasi Intre dansii sa se plece, Nu te prinde lor tovaras: Ce e val ca valul trece. Cu un cantec de sirena, Lumea-ntinde lucii mreje, Ca sa schimbe-actorii-n scena, Te momeste in varteje; Tu pe-alaturi te strecoara, Nu baga nici chiar de seama, Din cararea ta afara De te-ndeamna, de te cheama. De te-ating, sa feri in laturi, De hulesc, sa taci din gura; Ce mai vrei cu–a ta...... Citeste »
IN LUMINA LUMII
de Camelia Tripon
1024x768 Asa cum au remarcat multi iubitori ai neamului, ne aflam la „portile cerurilor . Acest lucru se datoreaza evenimentelor ce reunesc in astral pe Mihai Eminescu, glasul duios al Bucovinei, cu inima ei, Stefan cel Mare si Sfant. Acolo unde inceputul si sfarsitul se contopesc, trecutul si viitorul se reunesc. Din acest intreg isi trage seva Mihai Eminescu care si-a depasit timpul sau, intuind evenimente ce vor marca perioada postuma a lui si a multor altor personalitati. Cand a scris „Rugac...... Citeste »
O STEA ÎN ZARE
(LUI EMINESCU) Au inmugurit salcamii, imbaiati in aerul cald al revenirii, impletit cu parfum de veste. A zamislit cuvintele, indulcind limba noastra - amara povara - transformand-o in dar oferit in schimbul nemuririi. A soptit povesti in codru, caci numai el il asculta, pana cand, spre finaluri, a visat iubirea sa. A-nteles durerea marii si-a-ncercat sa o aline, spre fereastra dinspre soare a ramas o stea in zare. A recreat simtirea, doar privind-o cu alti ochi, a rescris iubirea picurata in fl...... Citeste »
EMINESCUL NOSTRU
Gheorghe A. STROIA EMINESCUL NOSTRU Eminescul nostru bun, Chip al crengii de alun, Cer nascut doar din matase, Flori de ganduri luminoase, Tei cu-aroma de iubire, Ochi adanci plini de uimire, Si Luceafar, si comoara, Ce infrunta intr-o doara Timpul nemilos si rece, Luna noptii ce petrece. Eminescul nostru bland, De la Tatal - Lin Cuvant - Talmacit in intelesuri Si purtat de vant pe sesuri, Cant de Lie-Cocarlie Cu podoaba aramie, Frunza codrului cea verde, Toamna care se petrece Peste lume, peste...... Citeste »
JURNAL DE VACANTA 2013 (6)
de George ROCA
George ROCA HELSINKI – BUDAPESTA – ORADEA MARE. CEASUL RAU SI GRIPA KOKKOLIANA... Aeroportul Vantaa din Helsinki nu este atat de elegant precum cele din Asia sau America. Si nici atat de frumos ca Changi din Singapore. Dar este insa, foarte functional, precum multe din aeroporturile batranei Europe. De fapt un aeroport mediu, destul de glacial, chiar rece, fara brizbrizuri, fara prea multe elemente decorative, fara gradini de orhidee si laculete cu pesti exotici. Nici macar duty-free shopurile n...... Citeste »
POEME NEWYORKEZE (1)
de Virgil Ciuca
1024x768 Virgil CIUCA NU VREAU Nu vreau religii ipocrite Nu vreau biserici tradatoare Credintele sunt randuite Sa ne tina in inchisoare Detest puteri imperiale Ce-si impart bogatia lumii Invoc revolte proletare Sa spanzure pe toti nebunii Ne vreau drapelul libertatii Sa fi e calcat in picioare De hoardele dezlantuite Ce poarta haine militare Nu vreau guverne globaliste Ce ne conduc fara onoare Detest tarile anarhiste Ce-au fost nascute din teroare URAGANUL SANDY Vine uraganul - zgomot de senile ...... Citeste »
Citate despre suflet de Ionut Caragea din volumul „Delir cu tremuraturi de gînduri”
de Ionut Caragea
1024x768 * Sufletul – orga de lumini a trupului. * Citeodata sufletele oamenilor se iubesc dincolo de dorintele mintii si ale carnii. Atunci apare inexplicabilul iubirii si tragedia destinului. * Sufletul omului nu are acoperis durabil, trupul sau este un strigat la fereastra linistitei absente, o bataie de inima la poarta infinitatii, o silueta diforma la marginea apelor tulburi. * Nu este suficient sa-mi intri in templul sufletului, fara sa te rogi la icoanele parintilor mei. * Sufletul meu is...... Citeste »
POEZII DE FLORENTIN GURAU
de Florentin Gurau
1024x768 De ce… De ce sa vrei sa tii o pasare Ostatica in colivia cu oglinzi, Cand ai putea mai bine sa te bucuri De zborul ei cel liber inspre cer?! De ce sa vrei sa mergi la circ, Sa vezi salbaticiuni dresate, Cand ai putea mai bine sa le-admiri Inteligenta si splendoarea-n libertate?! De ce sa vrei s-asisti la o corida, Sa fii partas la moartea unui taur, Cand ai putea mai bine sa te duci Sa culegi iarba vara, iarna sa-i dai fan?! De ce sa vrei sa mergi la vanatoare De iepuri, caprioare, pasa...... Citeste »
Cultura si credinta »
Ce sa însemne toate acestea, Doamne?
de Benone Burtescu
In virtutea sfintei democratii care imi asigura dreptul si libertatea de expresie, - de care cu niciun chip nu ma gandesc sa fac abuz, ma intreb si eu multe, ca oricare alt muritor. Prin conjunctura, - ca altfel, sincer sa fiu, nu-mi da inima ghes -, am vazut si eu cum se sarbatoreste pe pamant la miezul noptii trecerea de la un an la altul, in speta acum trecerea de la 2013 la 2014. Nu ma voi opri la informarea despre conventionalitatea sarbatorii - pe care toti o stim -, ci cateva cuvinte doar...... Citeste »
De la Cititori »
„Breaking News” pe Întelesul Tuturor
de Octavian Lupu
„Cineva care nu intelege despre ce este vorba, prezinta altuia care nu stie, ceva ce nu exista.” (Citat din „Mic Tratat de PsedoInformare”, opera cu autor necunoscut, dar mereu de actualitate) Cineva care nu intelege despre ce este vorba ... Reporterul se afla la fata locului. Nu intelegea exact despre ce era vorba, dar evenimentul trebuia sa fie surprins in direct. Daca rata momentul, atunci nu se stia cand avea sa se ofere o noua ocazie pentru o transmisie „de ultima ora”. Cei aflati la fata l...... Citeste »
2014… - UNDE MA AFLU EU !?
de Ligia-Gabriela JANIK
Ligia-Gabriela JANIK La intrarea in anul acesta care este nou pentru mine, e nou si pentru tine, ma adancesc in tacerea noptii pentru a medita la anul care abia trecuse, la evenimentele ce au avut loc pe scara mondiala dar mai ales meditand la evenimentele din viata mea personala. Stii ca nu te poti ruga pentru trezirea spirituala pana nu-i ierti celuilalt totul pe deplin? - Atunci vei vedea ce fiinta mica si neinsemnata sunt eu in infinitul acesta al lumii. Intre nastere si moartea mea imi este...... Citeste »
DECALOGUL DUPA COMUNISM – Ep.4 - Un film de Ben Todica
Asadar, iata-ne la inceput de An Nou, iar cineastul Ben Todica din Melbourne are bunavointa a ne intampina cu un nou film al domniei sale, Decalogul dupa comunism –Ep.4. Acest film a avut darul a ma impresiona adanc. L-am vizionat de mai multe ori si am fost atat de miscat incat mi-am propus sa scriu cateva randuri despre filmul lui Ben din Ciudanovita, cum obisnuiesc eu a-i zice, asa intre noi! Nu sunt critic de filme, deci ma voi baza pe propriul sentiment, al simtirii si bucuriei ce le am atu...... Citeste »
Sport »
Fotbal: Alexandru Bourceanu, cel mai bun jucator din 2013, la Gala premiilor AFAN
Capitanul campioanei Steaua Bucuresti, Alexandru Bourceanu, a fost desemnat vineri seara cel mai bun jucator roman al anului 2013, vineri, in cadrul primei Gale a premiilor Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN). Foto: AGERPRES FLUX / SIMION MECHNO Aceste premii au o semnificatie speciala, deoarece sunt acordate in urma voturilor exprimate numai de catre jucatorii care activeaza in primele trei ligi de fotbal din tara noastra. Cel mai bun tanar jucator a fost Nicolae Stanciu (Stea...... Citeste »
Fotbal: Claudiu Keseru, prezentat oficial de Steaua
Atacantul Claudiu Keseru a fost prezentat oficial, vineri, intr-o conferinta de presa la stadionul ''Steaua'' de catre echipa de fotbal Steaua Bucuresti, care l-a achizitionat de la formatia franceza Bastia. ''Ma bucur ca, desi in vara nu s-a reusit perfectarea transferului, ocazia s-a ivit din nou si am decis sa profit si sa dau curs acesteia. In vara apucasem sa vorbesc cu cei de la Bastia, inainte de a primi telefon de la Steaua'', a afirmat Keseru. ''Cu exceptia clubului Nantes am jucat la c...... Citeste »
Fotbal: Dinamo Bucuresti si-a prezentat ultimele achizitii
Clubul de fotbal Dinamo Bucuresti si-a prezentat vineri ultimele achizitii, polonezul Kamil Bilinski (atacant) si romanii Stefan Barboianu (fundas) si Ionut Cioinac (mijlocas), care au efectuat vizita medicala, anunta site-ul gruparii din soseaua Stefan cel Mare. Foto: Presedintele executiv Constantin Anghelache a vorbit despre noii componenti ai echipei: Speram ca lotul echipei din Stefan cel Mare s-a consolidat si asteptam ca in perioada de pregatire, dar mai ales dupa aceea, sa dea un nou imp...... Citeste »
Din Comunitate »
Illinois Romanian-American Community se alatura miscarii pentru eradicarea coruptiei din Romania
Printr-o scrisoare trimisa pe data de 13 ianuarie, 2014, Illinois Romanian-American Community s-a alaturat demersului adresat oficialilor americani de a sprijini eradicarea coruptiei din Romania . Demersul in discutie a fost pornit pe data de 8 ianuarie, cand un grup de romani-americani i-au adresat o scrisoare Secretarului de Stat american John Kerry solicitandu-i sa sprijine eradicarea coruptiei din Romania. Condamnam si noi intentia unor politicieni romani de a crea legi pentru a nu mai putea...... Citeste »
Invitatie la hramul Misiunii "Sf. Ioan Botezatorul" - 19 ianuarie de la 10:00am
Misiunea “Sfantul Ioan Botezatorul” din Tustin, Orange County, California, are bucuria de a va invita la celebrarea hramului ei duminica, 19 ianuarie, 2014. Sarbatoarea va incepe la ora 10:00 am cu Sfanta Liturghie, si va fi urmata de o masa romaneasca pregatita de inimosii membrii ai bisericii. Misiunea isi desfasoara activitatea in capela din cadrul scolii “St. Jeanne de Lestonnac” situata la adresa 16791 East Main St., Tustin, CA 92780. La eveniment va participa si Excelenta Sa Eugen Chivu, C...... Citeste »
Scrisoare din LOS ANGELES
Stimate Domnule Patton, Stimata Doamna Patton, Va multumesc din suflet pentru exemplarele din revista Clipa , pe care le primesc cu regularitate de la dumneavoastra! Ca si in anii trecuti, folosesc articole din revista la seminariile de limba romana la nivel avansat. Studentii sunt atrasi atat de continutul actual si interesant, cat si de formatul accesibil. Va doresc la amandoi un an nou cu sanatate, putere de munca si bucuria efortului nobil! La multi ani! Georgiana Galateanu, profesor univers...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie la o firma: - Cati oameni lucreaza aici? - Cu seful, zece. - Dar fara sef? - Fara sef, in general, nu lucreaza nimeni. * In familie: - Mai copile, se plange maica-ta ca vorbeste cu tine si tu n-o asculti! - Pai, sa vezi, taticule… - Lasa scuzele! Spune-mi cum de reusesti?! * In familie: - Bunico, bunico, ce bine ca ai venit! - De ce dragul meu! - Pai a zis si mama ca numai tu ne mai lipseai… * Mos Vasile, taran de vaza in satul lui, s-a dus la pescuit si la un moment dat a prins pestiso...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
COMUNICAT - Membrii filialelor PDL SUA trec la PSD
COMUNICAT - Membrii filialelor PDL SUA trec la PSD... Citeste »
COMUNICAT DE PRESA - Clarificari in legatura cu presupusa migrare a PDL-SUA la PSD
COMUNICAT DE PRESA - Clarificari in legatura cu presupusa migrare a PDL-SUA la PSD... Citeste »
UPDATE Traian Basescu: Victoria Nuland a venit sa transmita un mesaj legat de statul de drept din România
Presedintele Traian Basescu a afirmat marti ca Victoria Nuland a venit la Bucuresti in calitate de emisar al Guvernului SUA, iar mesajul pe care ea l-a avut de transmis a fost legat de statul de drept. Vizita doamnei Victoria Nuland a fost tratata de unii ca o vizita pentru a ne felicita la 10 ani de la intrarea in NATO sau o vizita ca sa ne bata pe spate. Vreau sa va dau mesajul exact si corect: este un mesaj care trebuie sa-i ingrijoreze pe romani si in egala masura pe politicieni si nu ma joc...... Citeste »
Ministrul Titus Corlatean l-a primit pe ambasadorul statului Kuweit la Bucuresti
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, l-a primit marti pe ambasadorul Statului Kuweit la Bucuresti, Mubarak Mohammed Faleh Al-Suhaijan, caruia i-a urat succes la inceputul mandatului, asigurandu-l de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe in desfasurarea activitatii sale in Romania, se arata intr-un comunicat al diplomatiei romane remis AGERPRES. Foto: AGERPRES FLUX/ALEX TUDOR seful diplomatiei romane a afirmat ca misiunea ambasadorului kuweitian se desfasoara sub auspiciile favorabile ale a...... Citeste »
Senat: Comisia pentru cultura si media regreta neinvitarea AGERPRES si RRA la întâlnirea Victoriei Nuland cu presa
Comisia pentru cultura si media a Senatului isi exprima 'regretul si nedumerirea' ca jurnalistilor 'apartinand unor institutii de media cu audienta la nivel national si recunoscute pentru profesionalism', precum Agentia Nationala de Presa AGERPRES si Radio Romania Actualitati, nu le-a fost permisa acreditarea pentru participarea la intalnirea cu presa pe care subsecretarul de stat american Victoria Nuland a avut-o la Bucuresti. Programul vizitei a ocazionat realizarea unei intalniri a inaltului ...... Citeste »
"La traviata", spectacol aniversar Elena Mosuc, la Opera Nationala Bucuresti
Cea mai cunoscuta opera verdiana, La traviata , va fi prezentata sambata, de la ora 19,00, la Opera Nationala Bucuresti si este dedicata aniversarii sopranei Elena Mosuc, solista ce cunoaste o spectaculoasa cariera in strainatate, informeaza un comunicat al institutiei remis AGERPRES. Foto: AGERPRES ARHIVA / ADRIAN CUBA Aceasta va interpreta rolul Violettei Valery, in vreme ce tenorul danez Sune Hjerrild, supranumit tenorul cu cea mai frumoasa voce a generatiei sale, va da viata personajului Alf...... Citeste »
Ministrul Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu membrii comunitatii stiintifice românesti din Statele Unite
Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, s-a intalnit in cadrul vizitei pe care o intreprinde in Statele Unite ale Americii cu personalitati din mediul academic si din sectorul de cercetare american, provenind din Romania, precum si cu studenti romani, intr-un eveniment gazduit de Ambasada Romaniei din Washington DC. Potrivit unui comunicat de presa al MEN remis luni AGERPRES, Mihnea Costoiu a prezentat cercetatorilor si profe...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page