Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1108 - 28 Decembrie, 2013 - Anul XXIII
Colind, de varsta a treia Ahoo, ahoo, Desi-s batran, vreau si eu un an mai bun, Sa ma simt demn ca roman, cand legilor ma supun! Nu ma rog pentru de toate, ci pentr-un dram de dreptate Si un strop de sanatate, sa pot merge mai departe, Cu un plug cu patru boi, sa mai trag o brazda mai, Peste dealuri, peste vai, cum e datina la noi, Manati plugul mai flacai, si sunati din clopotei, haaaaai, hai! (apasati aici pentru intreaga urare) Ahoo, ahoo, Buni confrati, de oriunde va aflati, In tara va aduna......Citeste »
Editoriale »
LA MULTI ANI ! UN AN NOU 2014 cu sanatate , bucurii , putere de munca , belsug si multe realizari !
de Dacian Dacian Dumitrescu
Frati Romani , Surori Romance , iubiti Compatrioti din Romania , din provinciile istorice romanesti si de Pretutindeni ! Fie ca Noul an 2014 sa va gaseasca voiosi si fericiti , sanatosi si fie ca Noul an 2014 sa aduca in vietile Dvs , multa intelepciune , intelegere , bucurii , belsug si multe realizari . Ultimile evolutii geo-politice din rasarit precum si ultimile informatii venite din Occident ma determina sa anticipez ca in 2014 vor avea loc mutatii importante : R . Moldova va semna cel tarz...... Citeste »
Inceput de An 2014
Stmati si iubiti Oameni ai lui Dumnezeu, Va doresc un An 2014 cu fericiri si sanatate, cu impliniri si pe masa de toate. Roua binecuvantarilor ceresti sa va aduca optimism si realizarile dorite. Dumnezeu sa va ocroteasca, sa va inspire la bine si bucurie divina. „LA MULTI ANI!” Cu aleasa pretuire, Dumitru Buhai... Citeste »
Centrul Cultural Roman va ureaza Un an nou plin de bogatie sufleteasca!
Centrul Cultural Roman... Citeste »
LA MULTI ANI, 2014 !
Urmatoarea editie a revistei Clipa , editia nr. 1109, va fi expediata pe data de 8 ianuarie, 2014! LA MULTI ANI, 2014 !... Citeste »
PRIMITI CU PLUGUSORUL?
Aho, aho, ho-ho, Maine anul se-noieste Plugusorul se porneste Si incepe a brazda, Pe la case a ura. Doamne binecuvanteaza, Casa care o ureaza Plugusor cu patru boi, Plugusor manat de noi. Manati, mai! Hai,hai! La multi ani ! Si la multi bani! Sa va fie casa, casa; Sa va fie masa, masa; Tot cu mesele intinse Si facliile aprinse. Si la anul sa traiti, Sa va gasim infloriti, Ca merii, Ca perii, In mijlocul verii, Ca toamna cea bogata De toate-ndestulata. Bucurie , sanatate Ca-i mai buna decat toate...... Citeste »
Urari
COLECTIVULUI REVISTEI CLIPA - ...Fie ca Tainicii Magi ai Noptii Minunate sa va aduca (domniilor voastre, distinselor familii ale domniilor voastre, tuturor celor dragi sufletului domniilor voastre!) Lumina Luminarilor Vesnice - Lumina Fericirii Celei Neasteptate si Singur-Adevarate! Lumina din Bradul Lumilor, sub care se naste Micul Dumnezeu-IMPARAT, HRISTOS-MANTUITORUL LUMII ( Infashat/Infashatzel - in scutecele cosmice ale Misterelor Magnifice ale Creatiei!), Dumnezeu al Iubirii si, deci, al P...... Citeste »
IN PRAG DE AN NOU - 2014
Anul care este pe picior de plecare, cu numarul 13 in coada, nu s-a aratat a tine seama de superstitiile legate de el, ci mai degraba a inclinat a da sens martisorului purtator de noroc al acestui numar. Daca tinem cont de faptul ca intotdeauna izbanzile se impletesc si cu limitele, neputintele, pierderile inerente, concluzia pe care o tragem si in acest prag de an nou este totusi cea cu un plus adaugat in final. Oful cel mare ramane ca un blestem pe noi romanii, politica noastra care pare mereu...... Citeste »
Sarbatori fericite! Consulatul General al Romaniei la New York
Sarbatori fericite! Consulatul General al Romaniei la New York... Citeste »
Craciun Fericit!
de
Craciunul nu este o perioada de timp, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevaratul spirit al Craciunului inseamna sa pretuiesti pacea si bunavointa, sa oferi din plin compasiune. Craciunul este acea sarbatoare minunata care ne da putere sa fim mai buni, mai generosi si mai curajosi. Sa indraznim sa visam si sa speram mai mult, sa credem cu tarie ca anul ce va incepe va fi mai rodnic si mai fericit. Fie ca sarbatoarea Craciunului sa va umple sufletul de bucurie, sa va aduca pace si liniste in ...... Citeste »
Felicitare de la Corneliu Leu
Felicitare de la Corneliu Leu... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1108)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Implacabilitatea mersului timpului, acest dusman neiertator si nemilos al ambelor regnuri - uman si animal - ne-a dus in pragul anului de gratie 2014. Din nefericire, previziunile filosofului Andre Malreaux, Secolul al XXI-lea va fi religios sau nu va fi deloc , se pare ca se vor adeveri partial - 50%, globul pamantesc continua sa ramana acelasi perimetru geografic unde singurul domeniu care a atins cote alarmante, apropiindu-se de perfectiun...... Citeste »
COLINDAM, DOAMNE, COLINDA!
de Georgeta RESTEMAN
Georgeta RESTEMAN Huedin, judetul Cluj, o dupa-amiaza tarzie de sambata, intr-un decembrie rece cu bolti de ceata densa lovind in crengile incarcate de chiciura ale copacilor din jurul Casei de cultura din localitate - lacas in care isi canta atatea doruri sufletele doldora de frumos din aceasta parte de Romanie. Grupuri, grupuri, copiii imbracati in minunatul strai popular, alaturi de parinti, dascali si oameni ai locurilor mandre de la poalele Apusenilor se indreapta cu fetele inrosite de ger ...... Citeste »
Revolutia din Decembrie 1989 un scenariu foarte bine regizat
de Ionut Tene
De la an la an apar tot mai multe marturii si documente care dovedesc ca Revolutia din Decembrie 1989 a fost un scenariu foarte bine regizat de o clica de nomenclaturisti comunisti sprijiniti de serviciile secrete ale URSS si a catorva tari fratesti: Ungaria si Iugoslavia. Pe fondul de nemultumire generala, datorita unei crize economice incepute din anul 1980, ca experiment FMI cum si cat poate un popor sa sufere pentru plata datoriei externe, romanii au iesit pe buna dreptate in strada incepand...... Citeste »
UN ALT FEL DE OCUPATIE STRAINA?!
de Lazar Ladariu
Alaturi de ceilalti romani, cu totii am ramas in acelasi cor al dezamagitilor, al mereu mintitilor, inselatilor si sfidatilor, afland ca, la 9 decembrie a.c., Senatul a adoptat, fara ca sa le tremure la vot mana alesilor neamului, proiectul de lege care reglementeaza vanzarea terenurilor agricole catre straini, ridicandu-se, astfel, restrictiile de pana acum, incepand cu 1 ianuarie 2014! Nu se putea, nici de asta data, ca sa nu intre in joc obisnuitele scenarii de culise din zona calculelor abra...... Citeste »
STATUL SI BISERICA 2014 – UN DIALOG CU ION OLTEANU (1)
1024x768 Viorel ROMAN PRIVIND INAPOI CU MANIE! Cu prilejul comemorarii unui secol de la primul razboi mondial, a 75 de la cel de al doilea si 25 de la cel de al treilea (Razboiul Rece) sa trecem in revista destinul tragic al europenilor in sec. XX si mai ales situatia si perspectivele romanilor. Statul si Biserica, tema primului nostru dialog, a unui cercetator din Centrul lumii, Europa, si a unuia de la Periferie, de la Limesul de la Dunarea de jos, Romania, ambi animati de dorinta a gasi adeva...... Citeste »
Interviu
de Gabriel Teodor Gherasim
Gabriel Teodor Gherasim: Stimata doamna Gutu, va rog, in primul rand, sa le impartasiti cititorilor nostri cateva date biografice, academice si din activitatea dumneavoastra politica, inclusiv pana in prezent: Ana Gutu: Sunt profesor universitar de 30 ani, doctor in filologie romanica, autor a circa 300 publicatii stiintifice si publicistice, cunosc mai multeblimbi straine, in politica am venit in 2009 pe valul miscarii anticomuniste, pentru a redobandi libertatea de exprimare si de gandire. Gab...... Citeste »
Politica »
Dupa ’89, PCR (desi nu mai e!) "traieste", inca, prin… mentalitatea partidelor de azi!
de Gheorghe Giurgiu
Un cititor ne-a intrebat: e vreo deosebire intre fostul PCR si partidele de azi? . Nu-i vom da un raspuns transant cu da sau nu . Ci vom face urmatorul comentariu. Inainte de ’89 exista, este adevarat, un singur partid – PCR, ai carui membri de vaza si de baza (activistii de partid) ocupau toate functiile bine platite din societate. Dupa ’89, lucrurile s-au schimbat doar in sensul ca, in locul partidului unic – Partidul Comunist Roman –, au aparut, ca ciupercile dupa ploaia… democratiei, mai mul...... Citeste »
Cultura »
VESTEA BUCURIEI
de Prof. Dumitru Buhai
„... Vi s-a nascut un Mantuitor, care este Cristos, Domnul . Isus a fost ca un brad ivit dintr-o stanca, Inaltandu-si statura verde spre soare si cer, Stralucind ca si apa din lacu-n liniste-adanca Ce-aseapta-n sfanta tacere o miscare-n mister... El a fost ca o gradina-n divinul parfum de flori Si ca un munte maiestos ce se inalta-nspre nori, Ca si zapada imaculata si sfanta ce-acopera glia Cu albul curat al inocentei ce-o are Pruncul-Mesia! Prof. Dumitru Buhai Craciunul ne aminteste de o seara ...... Citeste »
COPACUL
de Magdalena Bratescu
Magdalena BRATESCU Era o casuta darapanata in care ma indoiam ca locuieste cineva. In schimb, livada ei de citrice si maslini traia, inflorea si purta rod dupa cum le e sortit pomilor de oriunde s-ar afla, ocrotiti sau uitati de Dumnezeu si de mana omului. Casele din care copiii pleaca pe rand, iar parintii imbatranesc prea repede si se duc apoi, dupa legea firii, devin ulterior marul discordiei intre mostenitori. Hai, banii ii mai imparti daca ai un avocat bun, ii platesti procente impertinente...... Citeste »
POEZII DE FLORENTIN GURAU
de Florentin Gurau
Loviti, loviti... Dedicata batranilor loviti de jandarmi la Pungesti… Aceasta batrana care pupa moaste Si-si apara pamantul stramosesc, De la secarea de resurse naturale, Care striga cat o tin plamanii, Ca n-ar vrea sa-i fie poluata fantana De catre explotatorii de gaze de sist; Aceasta batrana ce se vaita pe la colturi C-are pensia mica, ca n-are medic in sat, Ca alesii nu-si fac treaba, ca tremura-n casa de frig, Ca n-au nepotii serviciu, ca-i ajuta tot ea, Ca-s medicamentele scumpe, Ca viata-...... Citeste »
EDIFICAREA CREDINTEI SI A RELATIILOR SOCIALE
de Marina Glodici
Marina GLODICI Sunt convinsa ca fiecare dintre noi are nevoie de vesti bune. De stiri din care sa aflam lucruri minunate legate de impliniri si succese. Chiar printre atatea piedici si impotriviri, oamenii care se incred in Dumnezeu ajung sa infaptuiasca planuri marete care sa produca bucurii si sa fie o marturie pentru toti cei din jur. Suntem in pragul unor sarbatori de iarna care aduc cu ele sperante, bucurii pentru majoritatea dintre noi. Si ne pregatim intr-un fel sau altul sa le intampinam...... Citeste »
Cultura si credinta »
UNDE ne sunt GÂNDITORII sau ÎNCRÂNCENARE pe DEGEABA
de Benone Burtescu
Ati citit bine. Nu visatorii , ci ganditorii Media americana ne prezinta aproape zilnic vanzoleala care ia proportii in legatura cu Santa Claus - Mos Craciun in limbaj romanesc -, pomul (de Craciun, de iarna, sau oricum s-ar numi el) etc. Urarile - zic eu, bietele -, Merry Christmas , Craciun fericit sau mai neutru Sarbatori fericite , ca sa nu se supere nimeni sau sa se supere cat mai putini, se ciocnesc intre ele desi n-ar trebui, pentru ca oricum le-am zice tot nu sunt fericite cine stie ce, ...... Citeste »
Istorie »
ENIGMATICII AGATÂRSI, STRAMOSII DACILOR
Agatarsii, poporul care se tatuau pe tot corpul Herodot este acela care ne aduce primele stiri despre agatarsi (agathyrsi) si el afirma ca sunt oameni foarte luxosi si poarta podoabe de aur. Ei isi tatuau si isi pictau fata si tot corpul, iar parul si-l vopseau in albastru dupa cum ne relateaza Pliniu cel Batran. Se tatuau desigur dupa obiceiul tracilor cu un ac si cu o culoare albastra ce nu se stergea, iar in afara de bijuteriile lor de aur spalat din nisipul raurilor mai purtau si diamante. A...... Citeste »
Si bunicul meu a fost (presedinte) în America…
de Mihai POSADA
-scurt recurs la istorie- Pe la inceputul secolului al XX-lea, foarte multi romani, cu precadere ardeleni si bucovineni, plecau in cautare de lucru peste ocean, in „Lumea Noua”, unde ceilalti europeni deja erau instalati ca intr-un „tinut al fagaduintei”. Cei mai multi erau tarani, oameni fara o meserie anume, gata de muncile cele mai grele, pentru a castiga dolari si a se reintoarce acasa, unde sa-si cumpere animale si pamant, pentru familiile lor numeroase. Foarte putini plecau cu gandul de a ...... Citeste »
MICHEAL LEDWITH, FOSTUL CONSILIER AL PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA “LOVESTE” DIN NOU: LIMBA STRAVECHE DIN CARPATI ESTE MAMA LATINEI SI A CELORLALTE LIMBI EUROPENE
de Daniel Roxin
In urma cu un an, intr-un interviu luat de prietenul meu de la TVR Cluj, Cristian Miresanu, fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Micheal Ledwith, acesta din urma facea o declaratie video socanta pentru multi romani, potrivit careia nu limba romana este o limba latina ci limba latina este o limba nascuta din limba straveche vorbita in Carpati, a carei mostenitoare directa este limba romana… Desigur, cainii de paza ai luptei pentru ingroparea adevaratei identitati a poporului nostru au...... Citeste »
Religie »
INTRUPAREA CUVÂNTULUI
de Aurel Sas
de Preot Aurel Sas, Las Vegas „Si Cuvantul S-a facut trup si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1,4). „Cugetati in voi la fel ca si Hristos Iisus, Care fiind in chipul lui Dumnezeu, …, S-a desertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultator facandu-Se pana la moarte, si inca moarte pe cruce” (Filip. 2,5-8) La marea Sarbatoare a Nas...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, marti, miercuri si joi, in etapa a XIX-a a Ligii I, si clasamentul competitiei: Marti Corona Brasov - Ceahlaul Piatra Neamt 1-0 A marcat: Dalbea '21 FC Viitorul - Concordia Chiajna 1-1 Au marcat: Axente '6 ; Welington '29 FC Vaslui - Dinamo Bucuresti 1-1 Au marcat: Antal '44 ; Tucudean '76 Miercuri ACS Poli Timisoara - CFR Cluj 1-0 A marcat: Boldea '76 Steaua Bucuresti - Astra Giurgiu 3-1 Au marcat: Popa '16, Gardos '75, Piovaccari '82 ; Budescu '50...... Citeste »
RETROSPECTIVE 2013 Elisabeta Lipa: 2013 a fost un an foarte bun pentru canotajul românesc
Presedinta Federatiei Romane de Canotaj, Elisabeta Lipa, a declarat pentru AGERPERS ca anul competitional 2013 a fost unul foarte bun pentru pentru aceasta disciplina olimpica. ''Apreciez ca anul 2013 a fost unul foarte bun pentru canotajul romanesc. Normal, putem spune mereu ca este mereu loc si de mai bine, dar trebuie sa avem in vedere ca acest schimb de generatii se face atat de greu. Noi asteptam o explozie aici, o explozie cu care am fost obisnuiti atatia ani. Cred in aceasta generatie tan...... Citeste »
Din Comunitate »
Craciun binecuvantat!
Vorbind despre misterul intruparii si nasterii Domnului nostru Isus Cristos, Sfantul Pavel spune in scrisoarea catre Filipeni, cap. 2, urmatoarele: 4. Sa nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare si ale altuia. 5. Gandul acesta sa fie in voi care era si in Hristos Iisus, 6. Care, Dumnezeu fiind in chip, n-a socotit o stirbire a fi El intocmai cu Dumnezeu, 7. Ci S-a desertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om, 8. S-a smerit pe Sine, as...... Citeste »
Atentie onoranta
Biserica Sfanta Treime - Los Angeles... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
De adevarata valoare a unui lucru iti dai seama abia dupa ce ai ramas fara el. Hartia igienica e un bun exemplu... * Barbatul este fiinta, care mai degraba ar muri pentru femeia iubita decat sa traiasca cu ea! * Culmea ghinionului: Sa te asezi pe o caruta cu fan si sa-ti intre acul in fund!! * Singura data cand politicienii spun adevarul este atunci cand se fac mincinosi unii pe altii!! * Nevasta mea sustine ca sunt prea curios, cel putin asa scrie in jurnalul ei secret... * Mi-am cumparat cel m...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
La Vatican s-a aprins `lumânarea pacii`
Arhiepiscopul Bazilicii Sf. Petru, cardinalul Angelo Comastri, a aprins marti in numele Papei Francisc 'lumanarea pacii', pe un piedestal situat in fata Scenei Nasterii lui Iisus, inaugurata in Piata Sf.Petru, potrivit EFE, care adauga ca s-a dat startul ceremoniilor de Craciun la Vatican. Foto: AP FLUX / Gregorio Borgia 'Papa Francisc m-a insarcinat sa va spun ca este aici cu inima, in fata acestei lumanari simbol al pacii', a spus cardinalul. Scena Nasterii se desfasoara in acest an sub generi...... Citeste »
Corlatean a discutat cu Netanyahu despre o sedinta comuna de guvern si proiectul ELI de la Magurele
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut marti, la Ierusalim, o intrevedere cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, cei doi oficiali discutand despre realizarea, la Bucuresti, in 2014, a unei reuniuni comune de guvern, precum si despre participarea cercetatorilor israelieni la proiectul ELI - Extreme Light Infrastructure de la Magurele. In cadrul discutiilor, cei doi demnitari au apreciat nivelul foarte bun al dialogului politic si diplomatic romano-israelian. De asem...... Citeste »
Ministrul român al afacerilor externe Titus Corlatean s-a întâlnit cu membrii guvernului si legislativului israelian
In contextul vizitei oficiale in Israel, ministrul roman al afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut, la 23 decembrie 2013, intrevederi cu Tzipi Livni, ministrul israelian al justitiei si negociatorul-sef in dialogul cu partea palestiniana, cu Yuval Steinitz, ministrul afacerilor strategice, informatiilor si relatiilor internationale al Statului Israel, cu Isaac Herzog, presedintele Partidului Muncii si liderul opozitiei din Knesset, si cu Ilan Gilon, presedintele grupului parlamentar de prie...... Citeste »
Alina Dumitru: La multi ani, jurnalistilor!
Fosta judoka Alina Dumitru, campioana olimpica la JO de la Beijing in 2008, a urat ''La multi ani!'' jurnalistilor de la Agentia Nationala de Presa AGERRPES. (Foto: AGERPRES ARHIVA /ANGELO BREZOIANU) ''Vreau sa multumesc jurnalistilor ca au fost alaturi de mine si m-au sustinut. Au scris cuvinte frumoase despre ceea ce am reusit in cariera mea. Sunt lucruri pe care am reusit sa le aduc acestei tari si mie in primul rand. Le doresc jurnalistilor de la AGERPRES multa sanatate, noroc si cat mai mul...... Citeste »
ANRE: Pretul gazelor va creste cu 1% pentru populatie si cu 2% pentru industrie de la 1 ianuarie 2014
Gazele pentru populatie se vor scumpi cu 1% de la 1 ianuarie 2014, iar cele pentru industrie, cu 2%, acesta fiind un nou pas in procesul de liberalizare a pietei gazelor naturale, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). 'Scumpirea este practic la jumatate decat era prevazut in calendarul initial de liberalizare, unde se prevedea pentru 1 ianuarie 2014 o majorare de 2% pentru populatie si de 4% pentru co...... Citeste »
DOCUMENTAR Colindul din Ajunul Craciunului
Dintre obiceiurile romanesti, cel care a ajuns aproape sa se identifice cu sarbatoarea Craciunului este colindul. In Ajunul Craciunului, cete de colindatori merg la casele oamenilor cantand ''Buna dimineata la Mos Ajun''. Daca gazda le deschide, copiii primesc nuci, covrigi, colaci, mere sau bani. In zilele noastre colindul copiilor s-a degradat ca semnificatie, invadand orasele, mijloacele de transport in comun, unde a capatat aspect de cersetorie. In zonele rurale, colindul copiilor pastreaza ...... Citeste »
Constantin Nita (PSD): Anul 2014 va fi un an agitat din punct de vedere politic
Anul 2014 va fi un an agitat din punct de vedere politic pentru ca vor fi doua randuri de alegeri, europarlamentare si prezidentiale, care vor provoca multa emotie in primul rand la nivelul partidelor politice, dar si in randul populatiei, sustine social-democratul Constantin Nita. Eu am credinta ca PSD va fi cel care va triumfa in aceste alegeri pentru ca s-a dovedit inca o data ca noi suntem cei care reparam ce au stricat altii , a declarat sambata presedintele organizatiei judetene a PSD Bras...... Citeste »
RETROSPECTIVE 2013 - Mari nume ale culturii române disparute în acest an
Cultura romana ramane saraca la finalul acestui an, dupa ce actorii Irina Petrescu, Petrica Popa, Nae Lazarescu si Geo Costiniu, regizorii Sergiu Nicolaescu si Geo Saizescu, realizatorul de televiziune Titus Munteanu, pictorii Traian Bradean, Elena Uta Chelaru si Nistor Coita ne-au parasit. Lor li se adauga criticul literar si eseistul Petru Poanta, istoricul Gheorghe Buzatu, compozitorii Temistocle Popa si Roman Vlad, polonista si traducatoarea Olga Zaicik, chimistul Eugen Segal, criticul de ar...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page