Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1105 - 7 Decembrie, 2013 - Anul XXIII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Debusolati complet si victime ale propriei incompetente, alesii nostri, care-si poarta pretioasele madulare prin Washington DC si imprejurimi, au ajuns la o cota de incredere si popularitate care se apropie vertiginos de solutia banala din matematica; adica nula. Ca si cum perimetrul national nu ar fi fost suficient, si-au extins crasa incompetenta si in afara granitelor, reusind rara performanta de a coaliza pe aceeasi parte a baricadei, ata......Citeste »
Editoriale »
Discursul Episcopului Greco-Catolic Iuliu Hossu la Alba-Iulia, la 1 Decembrie 1918
„Fratilor, Ceasul plinirii vremii este acesta, cand Dumnezeu Atotputernicul rosteste, prin poporul sau credincios dreptatea Sa insetata de veacuri. Astazi, prin hotararea noastra, se infaptuieste Romania Mare, una si nedespartita, rostind fericiti, toti romanii de pe aceste plaiuri: Ne unim pe veci cu Tara-Mama, Romania. Va reamintiti cand, prin sutele de spitaluri, in zilele de intunerec va vesteam: Va invinge dreptatea! (Intreruperi entuziaste: Te cunoastem, Sfintia Ta!) Va aratam ca vine ceas...... Citeste »
Mesajul Consulului General al Romaniei la Los Angeles
de Eugen Chivu
Dragi romani din SUA Ziua Nationala a Romaniei,celebrata la 1 Decembrie, ne ofera prilejul de a ne reaminti permanent de istoria noastra si de poporul roman. De fiecare data ne gandim, macar o clipa, la ce putem face noi toti pentru tara, ce sa lasam copiilor nostrisi cum putem da sentimentelor noastre de iubire fata de Romania radacini cat mai adanci. 1 Decembrie reprezinta reintregirea neamului nostru si faurirea Romaniei Mari, constituind o pagina sublima de istorie nascuta din dorinta profun...... Citeste »
"LA MULTI ANI, ROMANIA!”
de Lazar Ladariu
Ca in fiecare an, la chemarea prelung tanguitoare a clopotului nadejdilor al Catedralei Reintregirii Neamului, in ziua eterna, 1 Decembrie, cu speranta lasata mostenire de inaintemergatori, intretinuta de credinta in Dumnezeu, gandul romanilor de pretutindeni s-a intors la Alba Iulia. O chemare a adancurilor, a intoarcerilor in timp, a rasunat, inca o data, spre acel moment in care peste cuprinsul unui pamant romanesc nadejdea urca dealul sperantelor unui intreg neam. Si gandul, ca de fiecare da...... Citeste »
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, SARBATORITA LA TARGU-MURES
de Lucretia Pop
Pe o zi insorita, peste 12.000 de targumureseni si mureseni au luat parte, duminica, 1 Decembrie, la marea sarbatoare, prilejuita de aniversarea Zilei Nationale a Romaniei, organizata de Institutia Prefectului Mures, impreuna cu structuri din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Protopopiatul Ortodox din Targu-Mures si alte institutii publice locale. Incepand cu ora 9, muresenii au avut posibilitatea sa viziteze expozitia de tehnica militara din cent...... Citeste »
(Corespondenta) Curtea Constitutionala a decis: Limba de stat în Republica Moldova este Limba Româna
Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a decis joi ca textul Declaratiei de Independenta a Republicii Moldova care prevede ca limba de stat este cea romana prevaleaza asupra prevederilor Constitutiei, potrivit careia limba de stat este cea 'moldoveneasca'. 'Curtea a retinut ca Declaratia de Independenta, fiind parte integranta a Preambulului Constitutiei, are valoare de text constitutional si face corp comun cu Constitutia, fiind textul co...... Citeste »
Câteva concluzii la Ziua Nationala. Românii nu au uitat sa se bucure de Marea Unire
de Ionut Tene
De la revolutia din decembrie 1989 incoace parca anul acesta romanii s-au bucurat cel mai mult de 1 Decembrie, de Ziua Nationala. Incetul cu incetul, romanii isi dau seama ca trebuie sa se reintoarca la valorile si traditiile nationale, ca UE si Schengen nu tin nici de foame, nici de identitate nationala. Romanii constientizeaza ca nu pot parasi toti tara pentru a pleca in Occident sau in SUA, ca acasa este Romania si ca trebuie sa traiasca, lucreze si sa se bucure aici. Nu putem pleca toti roma...... Citeste »
România si China
de Andrei Marga
de Andrei Marga In mai 2012, cand am pledat in Parlament pentru fructificarea calitatii de parte a Uniunii Europene si de membru al NATO si, totodata, pentru relansarea cooperarilor Romaniei cu China, Rusia si Turcia, eram dupa multiple experiente in marea tara de la Rasarit. Am vizitat-o ca ministru al educatiei nationale, in 1998, pentru ca, in continuare, sa ma aflu de multe ori in China, la Beijing, Shanghai, Hangzhou, Suzhou, Nanjing sau la Taipei si Hongkong. Conlucrasem cu Universitatea d...... Citeste »
Interviu cu ultimul supravietuitor de la Manastirea Greco-Catolica din Bixad
Interviu cu unul dintre ultimii supravietuitori din Manastirea Greco-Catolica de la Bixad: Ieromonahul pr. Filip Craciun Cosma Consemnat de pr. Cristian Sabau (Continuare de la editia precedenta) Preot al Domnului I: Ati reusit sa va faceti studiile teologice pentru preotie inainte de persecutie? Pr.C: Nu, ci dupa ce am fost eliberat. La un moment dat, am inceput sa ma pregatesc din teologie, la PS Dragomir; eram 12. Din grup mai faceau parte si pr. Lucian Muresan (NR: viitorul Mitropolit si Arh...... Citeste »
Politica »
NU TOT CE SE SPUNE, ESTE CHIAR ASA !
de Ivan LUNGU
Ivan LUNGU Urmarind emisiunile posturilor romanesti de televiziune (cele doua „internationale ), auzi mereu o serie de critici la adresa a diverse sisteme din Romania. Ba cel alimentar, ba cel sanitar, ba cel educational, ba mai stiu eu care si care. Ca nu merge bine, ca cei care functioneaza in sistemul respectiv nu sunt buni si uite asa mai departe. In speta as dori sa ma refer la serviciul sanitar. Aici trebuie spus ca sunt numai cuvinte de lauda cand este vorba de SMURD (Serviciul Mobil de U...... Citeste »
La Targu-Mures Forumul "Transilvania furata”
de Ioan Cismas
Pornindu-se de la situatia fara precedent creata in judetul Arad, unde prin manevre avocatesti, satenii din mai multe localitati sunt pe cale de a fi scosi din propria vatra, in urma unor retrocedari abuzive si frauduloase (este vorba de satele: Nadas, Zadareni, Valea Mare, Tarnova, in total aproape 2000 de gospodari cu pamanturile si casele lor), personalitati de vaza ale societatii civile si, din pacate, nu institutiile abilitate ale statului roman, s-au sesizat asupra acestei grave stari de f...... Citeste »
Convorbire literara care nu priveste guvernul - CORNELIU LEU raspunde unor întrebari puse de FLORENTIN POPESCU
de Corneliu Leu
(Continuare de la editia precedenta) F.P:Va referiti, cumva, la experienta dumneavoastra de a organiza in aceasta vara niste mari manifestari cu prilejul primei sarbatoriri legiferate a Zilei Limbii Romane? C.L: Nu as vrea sa ma refer la asta deoarece demersurile facute de noi, un grup de oameni de cultura si de initiativa civica, au repurtat pana la urma un mare succes: Am reusi sa sarbatorim aceasta zi prin mari manifestari in tara si multe altele pe meridianele lumii, oriunde exista vorbitori...... Citeste »
Cultura »
Despre cartea lui Roni Caciularu "Dragoste si parfum de portocala"
de Ivan LUNGU
Ivan LUNGU INDRAGOSTITUL DIN TEL AVIV Despre cartea lui Roni Caciularu Dragoste si parfum de portocala Cind am terminat de citit cartea, era tarziu noaptea, dar imediat mi-a venit in cap acest titlu pentru un viitor articol despre ea in care, evident, nu pot decat s-o apreciez. E drept ca, in ciuda orei, eram dispus chiar sa ma asez cu Roni la o cafea, in orice loc din cartierul teimanez. „Tot ce-am pus in pagina - isi incepe Roni introducera la opera sa - este cu aroma de simbol... portocaliu, ...... Citeste »
JURNAL DE VACANTA 2013 (2)
de George ROCA
George ROCA CALATORIA: ZBORUL DE LA SYDNEY LA SINGAPORE. A pleca din Australia, sau spre Australia nu este asa de simplu! Trebuie sa tinem cont in primul rand de distanta enorma pe care o parcurgem. Daca aplicam paradigma celor care lucreaza in turism: „as the crow flies” (precum zboara cioara!) - adica in linie dreapta, constatam ca de la Sydney la Bucuresti – luand-o spre nord-vest - sunt aproximativ 16.000 de km. stim ca avionul parcurge itinerariul sau zburand in zig-zag, decoland si ateriza...... Citeste »
FIBULA DE LA SUSENI PENTRU NICOLAE BACIUT
de Valentin Marica
LAUDATIO Inramurind... Infiaza-ma, tu, Doamne, / pana dincolo de toamne... (Nicolae Baciut, Solstitiu la echinox) Intr-o zi cu soare pe vesminte – pe vesmintele istoriei si ale vesniciei – i se acorda inalta distinctie Fibula de la Suseni unui om cu soare pe vesminte. Ma intreb daca Nicolae Baciut nu trebuia sa aiba acest simbol mai demult in Casa cu idoli” (am citat titlul unui volum de versuri din biografia sa literara), caci, parafrazez si spun: Nicolae Baciut are calitati ca si noi, dar mai ...... Citeste »
ALBA IULIA
de Vavila Popovici
„De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea ca dintr-o tara.” Antoine de Saint - Exupery (Continuare de la editia precedenta) Intruna din zile cand ma intorceam de la scoala cu acea colega care locuia prin apropiere, ma cuprinsese bucuria ca aveam cui spune povestea zamislita pentru acele flori „Sangele Voinicului”, descoperite in poiana din apropierea casei si am inceput sa-i povestesc, ajungand bine inteles si la sfarsitul povestii, imaginandu-mi intalnirea cu Fat-frumos… ...... Citeste »
AURUL DIN POEZIA LUI NICOLAE LABIS
de Vavila Popovici
„Poetul intelege natura mai bine decat savantul.” - Novalis (Continuare de la editia precedenta) Intrucat Securitatea la noi era „mana de fier” a partidului, impreuna, partidul cu securitatea, au reusit sa tina in frau evenimentele din tara. Labis scrisese niste poezii care au aparut in Ungaria, traduse in limba maghiara. Se spune ca si pe patul de moarte a fost intrebat cine ii tradusese poeziile si cine le trecuse peste granita. Ce n-a stiut Labis, sau nu a vrut sa tina cont de faptul ca „libe...... Citeste »
CÂNTEC SI POVESTE – DOINA LUI LUCACIU
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Prietenului meu, col (r) Gavril Babiciu In buchetul cu frumuseti al vietii mele, a aparut, de vreo 3 ani de zile, o floare rara, „Doina lui Lucaciu”, in interpretarea Andreiei Botis, fata frumoasa si scolita intr-ale muzicii a consateanului meu, parintele Radu Botis din Chelinta. Este remarcabil ca tanara generatie perpetueaza cantecele noastre istorice. Doina mi s-a pus la suflet de cum am auzit-o si nu ma voi putea despa...... Citeste »
POEZII DE FLORENTIN GURAU
de Florentin Gurau
Noi doi... La fiecare miscare a ta, fara sa stii, fara sa vrei Emani atata senzualitate, atata bunatate Incat ma-mbat de fericire si extaz Iar eu, alcoolic nesatul de tineretea ta Te sorb din ochi, te beau, te vreau… La fiecare zambet ce abia-l schitezi Trezesti in mine sentimente nestiute Ma anesteziezi privindu-ma in ochi Copila si femeie, dulce frumoasa odisee, Floare de mai, enigma pamanteana si divina… Statuie plamadida nu de mult din lut, Desavarsita si ne-nteleasa opera de arta… Iar cand ...... Citeste »
Cultura si credinta »
BISERICA VIITORULUI - BISERICA fara CREZ
de Benone Burtescu
Biserica place sfarsitului de lume. Nu place Crezul. Asa se face ca modelul este BISERICA fara CREZ. Lucrul acesta nu este o gluma. Biserica este factor comun, bine ancorata in realitatea sufleteasca a individului si chiar a societatii. Fiind neutra ca notiune exprimata in viata de zi cu zi, nimeni nu este impotriva ei. Nici chiar cei care nu cred in Dumnezeu nu au prea multe de zis in aceasta privinta. Se spune ca pe undeva - am uitat unde, poate careva stiti mai bine -, exista si o Biserica At...... Citeste »
De la Cititori »
Primim de la cititori
Stimata revista Clipa , Va trimit mai jos o Scrisoare Deschisa pentru doamna Cardei Mariana pe care as dori sa o publicati in revista dumneavoastra pe care o redactati saptamana de saptamana. Stimata Doamna Cardei Mariana, Va scriu aceasta mica scrisorica prin care vreau sa va reamintesc un lucru, referitor la colectivizarea si foarte bine ati spus fortata a taranilor Dobrogeni. Si eu sunt Dobrogean, m-am nascut in comuna Murfatlar azi Basarabi in anul 1927, unde mi-am petrecut copilaria si adol...... Citeste »
LIGIA-GABRIELA JANIK - SCRISOARE CATRE LEONEA (MESAJ PENTRU UN COPIL MINUNAT)
de Ligia-Gabriela JANIK
Draga Leonea... Cine nu a cunoscut vreodata necazul, suferinta sau durerea? Cine nu a cunoscut bucuria vietii, fara de care nu am fi putut inainta si depasi obstacolele care pun stavilare in calea vietii noastre? Ne doare sufletul pentru parintii nostri bolnavi si neajutorati, cu anii batranetii lor apropiindu-se cu repeziciune de o varsta pe care noi insine nu o dorim. Odata am fost si noi copii, fara grija zilei de maine, si nu observam cum fata parintilor nostri devenea din ce in ce mai apasa...... Citeste »
Dusciuc Daniel poet Romania Sibiu Rog publicati o poezie
Buna Ziua, ma numesc Dusciuc Ioan Daniel, sunt din Sibiu, am 51 de ani si am publicat un mic volum de poezii in 2007. In 6 ani am vandut 5 exemplare librariei Eminescu din Bucuresti. Va rog daca credeti ca poezia mea merita a fi publicata gratuit in revista d-nvs.? PRUNC 17.07.2006 Un leagan ca sa zboare Un scancet de copil in vechi silabe, Chiar daca n-ar cunoaste mersul S-ar prinde doar de fusta ta, Ar invarti pamantul tot Si l-ar oprii abia atunci Cand mainile-ti vor fi un cerc In jurul lui. ...... Citeste »
Religie »
EXAMENUL CREDINTEI
de Prof. Dumitru Buhai
„...Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in sanul pamantului. Domnul a dat si Domnul a luat. Binecuvantat fie Numele Domnului! (Iov 1/21) (Continuare de la editia precedenta) Am retinut din prelegerea unui fost profesor al meu de literatura veche, pe cand studiam, la Universitate, despre Radiografia durerii , cuvintele referitoare la „optimismul dramei lui Iov: „Iubirea este mai tare decat moartea si suferinta. Iov a simtit misterul iubirii lui Dumnezeu ce l-a facut sa ra...... Citeste »
Sport »
Rezultatele meciurilor din LIGA I si clasamentul competitiei
Rezultate inregistrate in partidele disputate in etapa a XVI-a a Ligii I Vineri Universitatea Cluj - FC Brasov 2-0 Au marcat: Lemnaru '25, Kovacs '39 ACS Poli Timisoara - Astra Giurgiu 1-2 A marcat: Nanu '88 ; Cristescu '53, '79 Sambata FC Viitorul - Otelul Galati 4-3 Au marcat: Mitrea '7, '39, Axente '20, '22 ; Henrique '75, Sipovici '77, Bejan '90+3 (autogol) FC Vaslui - Ceahlaul Piatra Neamt 3-0 Au marcat: Salageanu '3, Temwanjera '73, Antal '84 Sageata Navodari - Dinamo Bucuresti 0-1 A marca...... Citeste »
Din Comunitate »
Cultural Heritage of Transylvania
December 10, 6 PM, Consulate General of Hungary in New York , 223 E 52 Street December 11, 6:30 PM, Columbia University , International Affairs Building , room 1219 December 12, 7 PM, Romanian Cultural Institute in New York Auditorium Seria de conferinte organizate de Columbia University impreuna cu Institutul Cultural Roman de la New York si Consulatul General al Ungariei la New York, are ca scop prezentarea, dintr-o perspectiva academica, a valorilor multiculturale din Transilvania, create de ...... Citeste »
Mormintele ca reper al identitatii noastre nationale, a ficarei natiuni in parte
de Neculai Popa
Nu-l uitati pe cel cazut in razboi,/Lasati-i din cand in cand un loc liber la masa/Ca si cum ar fi viu intre noi,/Ca si cum s-ar fi intors acasa./Nu-l uitati pe cel cazut in razboi,/Strigati-l din cand in cand pe nume,/Ca si cum el ar fi viu printre noi/|i-atunci el va surade in lume. Probabil ati intuit din versurile lui Nichita Stanescu, alese ca motto pentru acest articol, tema pe care o voi aborda. Da, este vorba despre eroi si martiri, oameni deloc amuzanti, dar care nu-si gasesc prea des l...... Citeste »
Apel catre toti membrii comunitatii aromani macedoneni din California
PRIMUL E-MAIL (I): Din partea Parintelui Constantin Alecse (Los Angeles, CA) Los Angeles – CA (Sambata 30 Noiembrie, 2013) Apel catre toti membrii comunitatii aromani macedoneni din California Iubiti membri ai comunitatii aromani, Prin cele ce urmeaza, facem un appel catre toti membrii comunitatii aromani macedoneni din California. Motivul: Avem intentia de a incorpora un capitol privind membrii minunatei noastre comunitati (aromana-macedona) din California, intr-un viitor proiect, la care lucra...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un politician versat n-o sa afirme ca onestitatea este cea mai buna politica........ - De ce? - Mai intai vrea sa incerce cealalta varianta.... * - N-am sa votez pentru candidatul cel mai bun.... - Dar pentru care? - Pentru cel care cred ca o sa faca cel mai putin rau. * Un politician isi tinea discursul in campania electorala: adversarul meu va furat pe rupte timp de opt ani.... - Dati-mi si mie o sansa. * - M-am decis sa nu ma mai duc la vot ! - De ce ? - Va fi grozav sa nu ma mai simt respons...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Corlatean: Recunoasterea limbii române ca limba oficiala în Republica Moldova, o decizie istorica
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, saluta decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova, prin care limba romana este recunoscuta drept limba oficiala in Republica Moldova si considera ca aceasta recunoastere reprezinta o decizie istorica si un nou pas ''simbolic'', cu implicatii importante, catre Uniunea Europeana. Salut cu caldura decizia Curtii Constitutionale de la Chisinau, prin care limba romana este recunoscuta ca limba oficiala a Republicii Moldova. Este o decizie istor...... Citeste »
COMUNICAT DE PRESA
Parteneriat pentru promovarea sportivilor romani cu handicap la Jocurile Paralimpice RIO 2016 Pentru a marca importanta Zilei Internationale a Comunitatii Persoanelor cu Handicap, Fundatia “Inimi pentru Sport Ruxandra Dragomir Ilie”, in parteneriat cu Fundatia “Licinium”, a lansat marti, 3 decembrie 2013 proiectul “Parteneriat pentru sportivii romani cu handicap la Jocurile Paralimpice RIO 2016”. “Acest parteneriat isi propune promovarea sportului de performanta a persoanelor cu handicap, avand ...... Citeste »
Comunicat de presa
Biroul parlamentar al d-lui Sorin Iliesiu – senator PNL de Sibiu - 3 decembrie 2013 - Comunicat redactat de Cora Matei – sef birou parlamentar. Telefon 0729946515 Dl senator PNL de Sibiu Sorin Iliesiu, secretar al Comisiei pentru Cultura si Media din Senatul Romaniei, multumeste Televiziunii Romane care a raspuns favorabil solicitarii ca spectacolul extraordinar Noi suntem romani care a avut loc in Sala Transilvania din Sibiu, sa fie transmis in direct si in reluare de posturile TVR-1 si TVR-Int...... Citeste »
Ziua Nationala si Târgul România - Italia au adunat la un loc peste 20.000 de români
Targul Romania - Italia si Spectacolul de Ziua Nationala, organizate de Asociatia Romanilor din Italia (ARI), au devenit deja evenimente traditionale la Roma, capitala Italiei, dar si capitala romanilor de pretutindeni, avand in vedere ca in Italia se afla 2 milioane de romani, cea mai mare comunitate romaneasca din afara granitelor tarii. Pentru ca de 1 Decembrie se sarbatoreste Marea Unire, evenimentele noastre au incercat intotdeauna sa-i uneasca si sa-i aduca impreuna pe romani. Peste 20.000...... Citeste »
ZIUA ROMÂNIEI LA TORONTO
de Elena Buica
Dragostea de tara e mai mai aprinsa in pieptul celor care ne ducem traiul pe pamantul instrainarii. Ziua noastra nationala, 1 Decembrie, altfel o traim cand suntem departe tara. In aceasta zi ne amintim mai ales de cele bune, de implinirile adunate in cununi de frumuseti, caci, harul Domnului, avem destule si de tot felul. Asa se cuvine, fiindca e zi de mare sarbatoare. Neimplinirile sau faptele rau-facatorilor le lasam departe, sa nu se apropie de noi in aceasta sfanta zi. Plina de sfintenie, d...... Citeste »
Ziua Nationala a României la Bigonville –Marele Ducat de Luxembourg 2013
Sub semnul Marii Uniri de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, romanii din Luxembourg, Belgia si Frantas-au regasit pentru a sarbatori marele eveniment al Zilei Nationale a Romaniei in localitatea luxemburgheza Bigonville.Evenimentul organizat de Asociatia Luxembourg-Roumanie asbl. a debutat cu imnul de stat al Romaniei. De-alungul serii, s-a interpretat la vioara Balada lui Ciprian Porumbescu si Rapsodia I de George Enescu, s-a cantatat din repertoriul mult indragitei MariaTanase. Vocea calda ...... Citeste »
TEDEUM PENTRU ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI
Nicosia, Cipru. Duminica 1 Decembrie 2013: Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, incepand cu ora 12:00, Pr. Petre Matei, preotul Comunitatii Ortodoxe Romane din Nicosia, trimisul oficial al Patriarhiei Romane in Cipru, a oficiat alaturi de fratele sau, la Biserica „Sfantul Pavel” din Nicosia, slujba de „TEDEUM” pentru Ziua Nationala a Romaniei. La slujba de pomenire a eroilor romani care au luptat pentru apararea tarii, credintei, libertatii, unitatii si demnitatii nationale, a participat colectivu...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page