Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1104 - 30 Noiembrie, 2013 - Anul XXIII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Intr-un climat debusolant continua sarabanda dezinformarilor si al unui adevarat tsunami mediational al presei liberale care, fara niciun dubiu, poarta amprenta directivelor de stat si de partid si al ordinelor executive venite din partea celui care ocupa Barackingham Pallace, situat pe 1600 Pennsylvania Avenue, din Washington, DC. Ca niciodata in istoria fostelor State Unite ale Americii se potrivesc perfect emanatiile cerebrale ale celui ca......Citeste »
Editoriale »
Mesajul ministrului afacerilor externe,Titus Corlatean, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni
30 noiembrie 2013 Mesajul ministrului afacerilor externe,Titus Corlatean, cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni Sarbatoarea Zilei Romanilor de pretutindeni, celebrata de ziua Sfantului Andrei, Apostolul romanilor, imi ofera prilejul sa urez La multi ani tuturor romanilor care traiesc in afara granitelor tarii si celor care poarta numele patronului spiritual al poporului roman. Aceasta zi este una speciala pentru noi toti, zi stabilita ca sarbatoare prin Legea nr. 299 din anul 2007, al carui ...... Citeste »
La multi ani, romani! La multi ani, Romania!
La multi ani, romani! La multi ani, Romania!... Citeste »
Mesajul Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni
Dragi romani, Ziua Romanilor de Pretutindeni este un moment de sarbatoare, de mandrie nationala si de afirmare a romanismului oriunde in lume. Folosesc acest prilej pentru a va adresa calde felicitari precum si indemnul de a pastra in suflet spiritul, cultura, limba si traditiile romanesti. Milioane de romani traiesc azi peste tot in lume. Ei nu si-au uitat nici traditiile si nici limba. Desi traiesc dincolo de frontiere nenumarate, nimic nu le-a putut lua sentimentul ca sunt o parte a neamului ...... Citeste »
Mesajul Secretarului de Stat, Stejarel Olaru cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni
Dragi romani de pretutindeni, Celebram in ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul spiritual al Romaniei, Ziua Romanilor de Pretutindeni, o sarbatoare dedicata identitatii si valorilor romanesti. In numele institutiei pe care o conduc, doresc sa va multumesc pentru eforturile extraordinare pe care le depuneti pentru a mentine unitatea comunitatilor romanesti de peste hotare. Ingaduiti-mi sa va rog sa ramaneti increzatori in misiunea noastra comuna de a pastra identitatea lingvistica, culturala si spir...... Citeste »
"UNIREA INTR-UN SINGUR SUFLET ROMANESC!”
de Lazar Ladariu
Dinspre cetatea de cremene a Apusenilor, munti care au sangerat de atatea ori prin istoria involburata a Ardealului, clopotul de la Rameti, caruia i se alatura atatea nevazute buciume, ca in fiecare an cheama, ecou repetat, spre Cetatea Viteazului Mihai, faptuitorul, la 1600, al primei Uniri, prin implinirea acelei pohte ce-am pohtit”, chemare spre Catedrala Reintregirii Neamului de la 1 Decembrie 1918, unde s-a instaurat dreptul inaltei noastre stapaniri nationale”, cand lanturile tiraniei magh...... Citeste »
Interviu cu ultimul supravietuitor de la Manastirea Greco-Catolica din Bixad
Interviu cu unul dintre ultimii supravietuitori din Manastirea Greco-Catolica de la Bixad: Ieromonahul pr. Filip Craciun Cosma Consemnat de pr. Cristian Sabau (Continuare de la editia precedenta) I: Cum ati reusit sa treceti anul acela? Ce faceati atata vreme singur? Pr.C: Ce poti face in intuneric, in singuratate? Rugaciune! Rozarul il ziceam de dimineata pana seara, pentru ca altceva, in intuneric, ce sa faci? Iar cand auzeam cheile, spuneam „Doamne, ajuta-ma sa pot rabda!” Veneau sa semnez sa...... Citeste »
Descopera Romania
ROMANIA LA EA ACASA Descopera Romania de la Arges Tara Basarabilor Argesul este cunoscut mai ales pentru cele trei capodobere spirituale: Manastirea Curtea de Arges, Invataturile Voievodului Neagoe Basarab catre fiul sau Theodosie si Legenda Mesterului Manole. Curtea de Arges ramane, insa, capitala de suflet a Regilor Romaniei moderne. Curtea de Arges Prima capitala a Tarii Romanesti (1330) Legenda spune ca Negru Voda, coborand din Fagaras, ar fi intemeiat orasul pe la 1290; altii il considerau ...... Citeste »
CEDO condamna Romania pentru ca de 15 ani legea nu se aplica pentru greco-catolicii din Bogdan Voda
Nov. 25, 2013 - Irvine, California - Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat pe data de 19 noiembrie 2013 Statul Roman pentru faptul ca din 1998 pana in prezent nu a dus la bun sfarsit executarea hotararii judecatoresti conform careia greco-catolicii din Bogdan Voda (Maramures) se pot ruga in biserica greco-catolica din localitate. In cazul Bogdan Voda Greek-Catholic Parish v. Romania (2627/2004), Curtea a gasit Statul Roman vinovat ca a incalcat Articolul 6 § 1 din Conventia Eu...... Citeste »
Romania, La Multi Ani!
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082 www.alianta-familiilor.ro office@alianta-familiilor.ro 28 noiembrie 2013 ROMANIA, LA MULTI ANI! Duminica Romania implineste 95 de ani! Ii spunem la Multi Ani si cerem binecuvintarile lui Dumnezeu peste ea! E bine pentru o natiune sa-si puna soarta in mina lui Dumnezeu si sa-I ceara calauzirea. Mai ales in vremurile tulburi ca acestea in care traim. E bine ca Romania sa-si aminteas...... Citeste »
Ucraina a spus: Adio, UE! Moldova a ramas în sfera de influenta ruseasca
de Ionut Tene
Ucraina a decis joi un act istoric care va schimba geopolitica Europei. Rada ucraineana a decis suspendarea discutiilor preparatorii in vederea semnarii acordului de asociere cu Uniunea Europeana, propunand in schimb crearea unei comisii tripartite Ucraina/Rusia/UE pe tema comertului. In acest context dramatic, emisarul UE Aleksander Kwasniewski a comunicat ca acordul de asociere intre Ucraina si Uniunea Europeana nu va fi semnat la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Parlamentul Ucrai...... Citeste »
Decembrie 1918 – 1 Decembrie 2013 – 95 de ani de la Marea Unire
de Prof. DUMITRU HUSAR
IBANESTIUL – LA ALBA IULIA Un fapt cu profunde rezonante patriotice, o adevarata lectie de istorie, au trait elevii Scolii Gimnaziale din Ibanesti, sambata, 23 noiembrie 2013, prin participarea lor la cea de-a 45-a editie a CROSULUI UNIRII, desfasurat in Cetatea noastra Eterna, in zona numita santurile cetatii-sud”. La competitie au fost prezenti 421 de sportivi din toate colturile Romaniei, care au alergat printre ruinele cetatii dacice si, spre lauda lor, au participat si elevii din Ibanesti, ...... Citeste »
Politica »
Memoria documentelor - GANDURI DE ALTADATA DESPRE UNIREA CEA MARE
Pana la instaurarea regimului comunist, si - mai concret – pana la inlaturarea samavolnica a regalitatii, la ordinul Moscovei, la finele anului 1947, Ziua Nationala a Romaniei era sarbatorita la 10 Mai. Totusi, si acum aproape 90 de ani, ziua de 1 Decembrie era sfanta si era cinstita din suflet, pentru ca atunci si-au gasit implinirea aspiratiile de veacuri ale atator generatii intru reintregirea neamului nostru, rasfirat si crucificat pe tot atatea harti, cate interese hulpave straine aveau imp...... Citeste »
Pacepa, erou sau tradator?
de Viorel Roman
Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung din 17. nov. 2013, Karl-Peter Schwarz: Der Kronzeuge soll verstummen / Martorul principal trebuie sa ramana mut / impreuna cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc il readuc in actualitate pe generalul de Securitate Ioan Mihai Pacepa, la 85 de ani, erou neinteles, domiciliat in USA. Institutul din subordonarea Partidului filorus la putere (PSD) l-a invitat pe Pacepa, reabilitat 1999 - 2004, la Bucuresti pen...... Citeste »
Convorbire literara care nu priveste guvernul - CORNELIU LEU raspunde unor întrebari puse de FLORENTIN POPESCU
de Corneliu Leu
F:P: Ca sa incep cu cele din afara literaturii, sau de pe langa ea, citindu-va biografia, cititorii dumneavoastra pot observa cu usurinta ca ati practicat vreme indelungata si gazetarie, absolvind chiar si facultatea de profil din Bucuresti. In ce masura v-a folosit experienta ziaristica in scrierile proprii? Aveti vreo carte al carei subiect sa va fi fost sugerat (inspirat) de o astfel de experienta? C.L: Pai scrieri proprii sunt si cele de gazetarie. Si, slava Domnului, am vreo sase-sapte asem...... Citeste »
Care sunt grijile romanilor pentru 2014?
de Ioan Husar
Asa cum declara Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, romanul va plati anul viitor mai mult pentru functionarea statului.” Da, romanul va plati mult mai mult in 2014, prin introducerea in Codul Fiscal a noi taxe si impozite care stau la baza veniturilor bugetului din anul viitor. Prin impozitarea constructiilor speciale, altele decat cladirile din patrimoniu (care anume cladiri?), societatile comerciale vor trebui sa plateasca un impozit suplimentar de 1,5% din valoarea acestora, la nivel de an....... Citeste »
Cultura »
Azi pentru tine, Tara mea
de Iacob CAZACU-ISTRATI
Sau Tara aceasta sa fie in adevar romaneasca, sau nici nu merita sa fie. (M. Eminescu) Azi pentru tine, Tara mea Iacob Cazacu-Istrati, 21 noiembrie 2013 Azi pentru tine -au inflorit lalele, Doar pentru tine, Tara mea, Si-n paru -ti nins cu viorele S-anin o stea din cer as vrea. Azi pentru tine –au inflorit bujorii, Doar pentru tine, scumpa mea, Cu dor sarutu - ti obrajorii Stergandu-ti astfel lacrima. Rasuna Prutul si Carpatii, In cantul lor, ca un temei Danseaza-n hora azi toti fratii Cu mandri...... Citeste »
ALBA IULIA
de Vavila Popovici
„De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea ca dintr-o tara.” Antoine de Saint - Exupery (Continuare de la editia precedenta) Mai tarziu l-am inteles pe Emil Cioran care juca fotbal in cimitirul Rasinari-ului, cu groparul, un om vesel cu care se imprietenise, folosind in loc de minge cate un craniu. „De cate ori nu i-am tinut companie groparului! Nici nu-ti inchipui cat de adanc mi s-au intiparit in minte toate imaginile astea…” marturisea Cioran. Avea credinta ca acest fapt...... Citeste »
AURUL DIN POEZIA LUI NICOLAE LABIS
de Vavila Popovici
„Poetul intelege natura mai bine decat savantul.” - Novalis Creatia poetului Nicolae Labis, destul de extinsa avand in vedere anii vietii lui, este astazi prea putin cunoscuta. „Buzduganul generatiei saizeciste”, cum l-a numit criticul Eugen Simion, s-a nascut la 2 decembrie 1935, in comuna Malini (ce nume frumos!) din judetul Suceava, cu „Padurile de pini, de zada si tisa, cu cerbi, caprioare, rasi, cocosi de munte si alte aripate, cu furtuni si incremeniri…”, dupa cum nota scriitorul argesean ...... Citeste »
Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Românesti
C O M U N I C A T Cu prilejul Aniversarii de 95 ani de la Unirea Bucovinei cu Tara si a Zilei Nationale a Romaniei, in perioada 21-24 noiembrie 2013, in Nordul Bucovinei, la Cernauti, pentru a saptea oara consecutiv, Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti, Cernauti in parteneriat cu vechi parteneri - Centrul Cultural Bucovina din Judetul Suceava, Asociatia Culturala ”Pro Basarabia si Bucovina” si Asociatia ”Vatra satului”, a organizat Zilele C...... Citeste »
Melidonium: o pretioasa revista la ceas de aniversare
de Octavian D. Curpas
Prestigioasa revista online „Melidonium” http://melidonium.com/ din orasul Roman a sarbatorit recent doi ani de existenta. Prin intermediul acestei tinere publicatii, in constiinta noastra, a romanilor aflati in diaspora, se naste un gand de unitate, de apartenenta la valorile traditionale ale tarii de unde am venit, pentru ca aici se aduna expresia unor continuturi care reflecta fenomenul literar romanesc la nivel mondial. Doamna Emilia Tutuianu Dospinescu, director, editor si realizator al ace...... Citeste »
Cultura si credinta »
Fara CASE de BATRÂNI
de Benone Burtescu
Nu este un anunt publicitar, ci o realitate profetica. Este adevarat ca acest bussines este acum in topul sau, dar aceasta numai pe termen foarte scurt. Lumea imbatraneste mult mai devreme de cum se cuvine, are nevoie de mai multa ingrijire caci imbolnavirea si neputinta se instaleaza de timpuriu si CASELE de BATRANI rasar ca din pamant si de fapt din pamant ca doar nu din cer. N-avem de ce sa fim rai spunand ca acest fenomen - la urma urmei nefericit -, este neaparat pentru multi o oportunitate...... Citeste »
Istorie »
"...declar pe veci unite în Regatul Român toate tinuturile locuite de Români dela Tisa pâna la Nistru!"
“ In numele Romanilor din vechiul Regat al Romaniei, din Basarabia si Bucovina, astazi pe veci uniti, cu profunda recunostinta, primesc hotararea fratilor nostri de peste Carpati de a savarsi unitatea nationala a tuturor Romanilor si declar pe veci unite in Regatul Roman toate tinuturile locuite de Romani dela Tisa pana la Nistru. Sa traiasca Romania pe veci unita!” M.S. Regele Ferdinand I – 14 Decemvrie 1918 Valentin Berca... Citeste »
Anul 1918 în viata românilor
de Prof. Ion R. Popa
Rezultat din ingemanarea a doua neamuri viguroase ale antichitatii – dacii si romanii - , poporul roman a strabatut veacurile istoriei fara a se fi clintit de pe vatra stramoseasca, cladita pe pilonii Carpato-Danubiano-Pontici si aureolata de spiritualitatea crestina, jalonandu-si drumul in istoria-i multiseculara cu jertfele al caror sange i-au fertilizat pamantul stramosesc, din care s-au hranit stabilitatea si perenitatea lui. Secole la rand, fara sa fi atacat pe altii, romanii au primit lovi...... Citeste »
De la Cititori »
Ecoul Luminii Reflectate Multicolor în Oglinda
de Octavian Lupu
„Disting trairile tale launtrice Stralucind cu putere; Observ toate aceste trairi si de aceea te iubesc mult. Nu impiedica sa se vada Trairile tale adevarate, Trairi atat de frumoase Asemenea curcubeului.” (Refrenul melodiei „True Colours” interpretate de Cyndi Lauper si Phil Collins) Lumina se proiecta in raze distincte peste banci in sala de clasa. Profesoara de limba engleza se pregatea sa ne dea un extemporal neanuntat. Nu era vestea cea mai buna pe care o astepta un student. Tensiunea astep...... Citeste »
Asociatia Tinerilor pentru România militeaza împotriva violentei asupra femeilor
ASOCIATIA TINERILOR PENTRU ROMANIA Telefon: 0722.733.435 E-mail: cristian.tanase08@gmail.com Facebook: www.facebook.com/AsociatiaTinerilorPentruRomania 25.11.2013 COMUNICAT DE PRESA Asociatia Tinerilor pentru Romania militeaza impotriva violentei asupra femeilor Cu ocazia Zilei Internationale de eliminare a violentei impotriva femeilor, din data de 25 noiembrie, Asociatia Tinerilor pentru Romania trage un puternic semnal de alarma cu privire la violenta domestica, in special cea asupra femeii, f...... Citeste »
Religie »
EXAMENUL CREDINTEI
de Prof. Dumitru Buhai
„...Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in sanul pamantului. Domnul a dat si Domnul a luat. Binecuvantat fie Numele Domnului! (Iov 1/21) Viata aceasta ne este data sa-nvatam... Ea ne este facuta cadou nu ca s-o explicam, Ci ca sa ne bucuram de tot ce este frumos; Si in ea, cat putem, fericiti sa ne bucuram, Iar la vremea lansarii sa fim luati de Cristos... Este nevoie mereu in credinta frumos sa traim, Ca la chemarea finala sa fim pregatiti de plecare, Cu sufletul inflor...... Citeste »
Primim de la colaboratori
Dwight Luchian-Patton @ Family, Dragi Oameni ai lui Dumnezeu, Mi se bucura sufletul ca pot fi in partasia semanatorilor de seminte mirabile din cuvintele potrivite raspandite prin revista „Clipa”. Multumesc lui Dumnezeu pentru aproape un an de colaborare si de fratie binecuvantata. Va doresc sanatate, rodnicie, pace si bucurie, impreuna cu fericirea de a mai fi chiriasi de timp inca multi ani sub ocrotirea Tatalui din Cer „HAPPY THANKSGIVING!” Cu aleasa pretuire si multumire, Dumitru Buhai Dumit...... Citeste »
Sport »
LIGA I: Rezultate si clasamentul competitiei
Rezultate inregistrate in partidele disputate in etapa a XV-a a Ligii I si clasamentul competitiei: Vineri Concordia Chiajna - Sageata Navodari 4-0 Au marcat: Rosu '61, '74 (Penalti), Welington '90, Serediuc '90+3 (penalti) Ceahlaul Piatra Neamt - ACS Poli Timisoara 1-0 A marcat: Golubovici '77 Otelul Galati - FC Vaslui 1-2 Au marcat: Marquinhos '90+3 (penalti) ; Wilk '28, Antal '84 (penalti) Sambata Pandurii Targu Jiu - Steaua 1-1 Au marcat: Eric '27 ; Szukala '49 Duminica Astra Giurgiu - FC Bo...... Citeste »
Din Comunitate »
Turneul consulului general Eugen Chivu în statul Arizona
de Jonny DUMITRESCU Phoenix, Arizona In perioada 3-8 noiembrie, a.c., dl Eugen Chivu, consulul general al Romaniei la Los Angeles a efectuat un turneu in statul Arizona, unde a vizitat mai multe comunitati romanesti. Duminica, 3 noiembrie, insotit de catre dna Ileana Orlich, consul onorific al Romaniei la Phoenix, Domnia Sa a vizitat mai multe biserici romanesti printre care: Biserica Ortodoxa „Sfantul Ioan Botezatorul”, Biserica Evanghelica „Agape” (www.agapearizona.com), Biserica Penticostala ...... Citeste »
Scrisoare din Moldova
Scrisoare din Moldova... Citeste »
Firma de imobiliare in SUA – o afacere in care standardele profesionale au prioritate
de Octavian Curpas Peste 90% din tranzactiile imobiliare care au loc in SUA sunt efectuate prin intermediul unei agentii de intermedieri imobiliare. Tranzactiile imobiliare sunt un domeniu complex de activitate si implica o serie de aspecte legale, fapt pentru care, in unele state (cu precadere pe Coasta de Est a Americii), angajarea unui avocat este obligatorie atunci cand cineva vinde sau cumpara un imobil. Deoarece din punct de vedere juridic “a scrie contracte” inseamna “a aplica legea”, une...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La un interviu: - Si acum, daca aveti vreo intrebare despre firma noastra… - Da… m-ar interesa sa stiu cati oameni lucreaza in firma dumneavoastra. - In general, cam un sfert… * Lectie de informatica: - Iar acesta se numeste buton, spune inginerul, si se foloseste la deschiderea calculatorului. - Si de ce se numeste buton? intreaba un elev. - Pentru ca, daca s-ar fi folosit pentru inchiderea calculatorului, el s-ar fi numit butoff. * Un barbat cu un Ferrari da peste o cioara. O ia acasa si o ing...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Iurie Leanca: Republica Moldova nu este gata sa se uneasca cu România (RIA Novosti)
Republica Moldova nu este gata sa se uneasca cu Romania si prefera sa se integreze in Uniunea Europeana, a declarat, vineri, pentru RIA Novosti, premierul moldovean Iurie Leanca, care a participat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Intrebat daca este posibila o unificare politica a celor doua state, Leanca a raspuns: 'Nu, pentru ca noi ne fixam obiective concrete in ceea ce priveste aderarea Moldovei la UE'. Republica Moldova a parafat, vineri, la Vilnius, un Acord de Asociere la U...... Citeste »
Compozitorul Temistocle Popa a murit
Compozitorul Temistocle Popa a murit marti dimineata, in jurul orei 4,00, la varsta de 92 de ani. Temistocle Popa a murit azi-dimineata, acasa, la ora 4,00 dimineata. Va fi inmormantat joi la Cimitirul Ghencea Militar , a declarat textierul Aurel Storin pentru AGERPRES. Compozitorul Temistocle Popa s-a nascut la Galati, la 26 iunie 1921. Absolvent al Conservatorului din Bucuresti (1939); a urmat cursuri de perfectionare ale Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor (1958-1960). Din 1943 a devenit ...... Citeste »
(Corespondenta) Concertul Cvartetului Enescu inaugureaza la Ateneul din Madrid festivitatile organizate cu ocazia Zilei Nationale
Corespondentul AGERPRES, Ruxandra Constantinescu, transmite: Concertul sustinut luni seara la Ateneul din Madrid de catre Cvartetul Enescu, format in 1979 in memoria celebrului compozitor roman de catre Constantin Bogdanas (vioara), Florin Szigeti (vioara), Vladimir Mendelssohn (viola) si Dorel Fodoreanu (violoncel) a marcat cu mult succes la public inceputul activitatilor organizate pe tot cuprinsul Spaniei in preajma Zilei Nationale a Romaniei. In sala Ateneului din Madrid, extrem de frumoasa ...... Citeste »
INTERVIU Mihai Chirilov: Making Waves - un eveniment care aduce României beneficii de imagine imense
Criticul de film Mihai Chirilov, care este directorul artistic al Festivalului Filmului Romanesc la New York - Making Waves, a declarat, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca acest eveniment aduce Romaniei beneficii de imagine imense . Festivalul, care in ultimii ani a fost finantat exclusiv prin contributii private, debuteaza joi la New York. Chirilov explica, in interviu, de ce a ales cel mai nou film al lui Nae Caranfil - descris de catre critic drept un 'Argo' romanesc - pentru deschiderea f...... Citeste »
Edi Rama: Atitudinea premierului Ponta, de apreciat; recunosterea Kosovo din partea României va contribui la stabilitatea regiunii
Pozitia premierului Victor Ponta in chestiunea Kosovo este una de apreciat, recunoasterea Kosovo din partea Romaniei va fi un pas important pentru stabilitatea regiunii, a declarat premierul albanez, Edi Rama, marti, la finalul intrevederii oficiale pe care a avut-o cu seful Executivului de la Bucuresti. Apreciez in mod deosebit atitudinea premierului Ponta referitor la problema Kosovo. Recunoasterea Kosovo din partea Romaniei va fi un pas important pentru stabilitatea regiunii. Si noi asteptam ...... Citeste »
MEN: Noua medalii obtinute de elevii români la competitii regionale de informatica de juniori si seniori
Elevii romani au obtinut noua medalii la competitii regionale de informatica de juniori si seniori, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-un comunicat remis marti AGERPRES. La cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Balcanice de informatica pentru juniori, elevii romani au obtinut patru medalii, dintre care una de aur si trei de argint. Medalia de aur a fost cucerita de Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/Colegiul National Dinicu Golescu din Campulung Muscel, judetul Arges), laureat...... Citeste »
China si Europa Centrala si de Est convin sa-si intensifice cooperarea în baza unui `ghid` agreat la Bucuresti (sinteza)
Summitul sefilor de guvern din China si Europa Centrala si de Est, desfasurat in paralel cu un forum economic ce a reunit la Palatul Parlamentului peste 1.500 de oameni de afaceri din cele 17 state reprezentate la reuniune, s-a incheiat cu stabilirea unui document - 'Bucharest Guidelines' - care vizeaza intarirea cooperarii in domeniile de interes comun. Am agreat, in urma discutiilor de astazi, linii de actiune viitoare, in baza unui document numit Bucharest Guidelines, pentru consolidarea coop...... Citeste »
Albumul de arta "Sabin Balasa" de Tudor Balasa, lansat la Gaudeamus
Albumul de arta Sabin Balasa de Tudor Balasa, care contine 360 de pagini cu peste 400 de imagini, a fost lansat duminica la standul Editurii Autonome Monitorul Oficial de la Targul International de Carte Gaudeamus. In album poate fi gasita o selectie de lucrari de la 14 la 76 de ani ale lui Sabin Balasa, articole si interviuri de presa, notatii olografe ale marelui artist si ganduri care sunt prezentate in premiera publicului. Este o selectie de lucrari din copilarie si pana la varsta de 76 de a...... Citeste »
Presedintele Putin si Papa Francisc s-au pronuntat pentru ajungerea la o solutie prin negocieri în criza siriana
Papa Francisc si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-au pronuntat luni pentru privilegierea caii negocierilor in scopul gasirii unei solutii pasnice la criza din Siria, conform unui anunt facut de Sfantul Scaun cu ocazia primei intalniri dintre Papa si presedintele rus, conform AFP. Cei doi au lansat un apel pentru o solutie care sa privilegieze calea negocierilor si sa implice diferitele componente etnice si religioase, recunoscandu-le rolul indispensabil in societate , a precizat Vaticanul ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page