Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1094 - 21 Septembrie, 2013 - Anul XXIII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Intr-o perioada, in care colapsul economiei americane este mai mult decat evident si toate incercarile prezentei administratii de escamotarea acestui lucru sunt contrazise de realitatea zilnica, mi-a atras atentia un articol semnat de Eric Spitz, presedinte al Freedom Comunication Inc, corporatie care, printre multe altele, patroneaza si publicatia Orange County Register, situata, in privinta tirajului, pe un binemeritat loc 14, in randul pub......Citeste »
Editoriale »
Comentariu
de Prof. Iulia Ostroveanu
Draga redactie a revistei Clipa, Am citit si recitit eseul din nr. 1094, semnat A. C. Ton si va marturisesc sincer ca prin continutul sau, incluzand si evocarea celebrului Testament al lui Ienachita Vacarescu, mare carturar, mare patriot si mare iubitor al graiului stramosesc, am trait o mare bucurie de cetatean roman, care s-a straduit, desi pe alte coordonate si la parametri modesti, sa trudeasca in slujba cultivarii si continuitatii limbii romane. Domniei Sale, Ienachita Vacarescu i-a fost da...... Citeste »
PLANUL SÖRÖSIST, INSTITUTII PENTRU CÎINI SI SCOLI DE COSMAR
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Toamna a debutat cu o serie de evenimente extrem de ingrijoratoare, atit in tara, cit si la nivel global, potentialul atac al fortelor S.U.A.- N.A.T.O. impotriva Siriei, dar si Rosia Montana, detinind capul de afis. Pe plan european, social-democratul Peer Steinbrück, rivalul cancelarului Merkel arata degetul Germaniei”, scrie cotidianul conservator Die Welt pe site: „nu s-a mai intimplat niciodata ca un candidat la Cancelarie sa arate degetul, ca raspuns la o intrebar...... Citeste »
CRONICA-DOCUMENT!
de Lazar Ladariu
Acolo unde pamantul romanesc a ascuns, pentru ca aceia care vor veni sa scoata la iveala urme-dovezi paleolitice si neolitice, dalti, topoare din bronz, vestigii medievale, acolo unde exista urme ale castrului roman si piatra romana de pe vremea Legiunii Macedonica, exista vechime. Deci, durata si continuitate! Bogata de Mures este cladita pe aceste temelii de granit ale vechimii. Ale istoriei netagaduite! Jalonul de la 1295, al atestarii documentare, este doar unul intermediar intr-o existenta ...... Citeste »
Problemele Rosiei Montane
de Andrei Marga
Rosia Montana ocupa cu intermitente scena vietii publice din Romania de pe timpul guvernului Radu Vasile. Inceputul a fost decizia incredintarii posibilei exploatari a zacamintelor aurifere din regiune unei companii din Deva. Prin ordine de ministru (date la ministerul economiei de atunci) si prin comercializari obscure de mai tarziu, in joc a fost inclusa, insa, Rosia Montana Gold Corporation. Compania aceasta s-a mobilizat pentru a crea un curent care sa o avantajeze. Trei academicieni au tipa...... Citeste »
REPORTAJ - Detinut la Periprava: Îl stiu pe Ficior. Un taran îndesat, ce umbla tantos si stia sa bata bine
Clujeanul Traian Neamtu e unul din fostii detinuti de la Periprava, condamnat la 10 ani pentru ca a vrut sa il impuste pe Gheorghiu-Dej. La 79 de ani, isi aminteste de tortionarul Ion Ficior ca de un tip de taran indesat, dur, care umbla tantos, cu cizmele lustruite si care stia sa bata bine . Medic psihiatru ajuns acum la pensie, Neamtu spune ca, pe langa Ficior si Visinescu, sunt sute care si-au batut joc de romanii care nu au dorit decat sa lupte pentru neam si tara . Ion Ficior l-a batut pe ...... Citeste »
Politica »
A început scoala!
de Madalina Corina Diaconu
O uniforma, o pereche de pantofi si un abecedar pentru copiii nevoiasi din comuna Jilava Jilava este o comuna in judetul Ilfov, Muntenia, formata doar din satul omonim, de resedinta. Comuna a devenit notorie datorita penitenciarului Jilava, unul dintre cele mai mari si mai faimoase din Romania, folosit de diferitele guverne romanesti pentru incarcerarea detinutilor politici. Comuna este amplasata la sud de Bucuresti, de-a lungul soselei DN5 si al caii ferate ce leaga Bucurestiul de Giurgiu. Aici...... Citeste »
Cel care inchide o scoala, deschide o temnita!
de ec. IONELA CLAUDIA CIOTLAUS
Asistam zilele acestea la reluarea demersurilor de desfiintare a unei scoli in Targu-Mures. Asta, dupa ce, in urma cu doi ani de zile, administratia locala vindea atelierele Liceului Electromures, desfiintand mai apoi specialitati scolare ce nu-si mai puteau desfasura activitatea in lipsa bazei materiale! Niciodata in istoria acestui oras nu s-au intamplat lucruri atat de grave precum vanzarea imobilelor scolare, inchiderea unitatilor de invatamant, abandonarea platilor la bursele scolare, dimin...... Citeste »
SOLIDARITATE MONDIALA CU ROSIA MONTANA
de MARIANA CRISTESCU si ANCA Anca Sarghie
Toamna romaneasca a inceput 9 septembrie 2013. Ziua de solidaritate mondiala pentru Rosia Montana, care a mobilizat aproape 30.000 de persoane din intreaga lume, a avut deja consecinte surprinzatoare. Premierul Ponta, dupa ce daduse unda verde proiectului cu o saptamana inainte, a concluzionat dimineata: Proiectul Rosia Montana este inchis. Sunt roadele manifestatiilor”. O noua si puternica mobilizare cetateneasca a fost cea din 15 septembrie, cu manifestatii la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Con...... Citeste »
Festivalul Hameiului din Transilvania, un succes de la prima editie - Sighisoara
Vineri, 6 septembrie, senatorul Akos-Daniel Mora a dat startul primei editii a Festivalului Hameiului din Transilvania, eveniment organizat intre 6 si 8 septembrie, in municipiul Sighisoara. Evenimentul s-a desfasurat in tandem cu Sighisoara Film Festival si Festivalul Fanfarelor, manifestari devenite deja traditie in orasul de pe Tarnava Mare. Traditie de cinci secole Senatorul Akos Mora, in cadrul deschiderii oficiale, a precizat ca aparitia acestui eveniment a venit din dorinta conservarii tr...... Citeste »
Cultura »
Djuvara: Ocidentalizarea noastra rapida din anii 1800 s-a datorat convingerii apartenetei la latinitatea occidentala
Istoricul Neagu Djuvara considera ca occidentalizarea noastra rapida, facuta cu pasiune, de sus in jos, ne distinge de vecinii sarbi, bulgari si albanezi, gratie convingerii ca apartinem latinitatii occidentale. Djuvara a participat, joi seara, alaturi de Gabriel Liiceanu, la o intalnire cu cititorii la Libraria Humanitas de la Cismigiu, plina pana la refuz, cu ocazia aparitiei editiei ilustrate a volumului Intre Orient si Occident la Editura Humanitas. El a explicat ca societatea romaneasca s-a...... Citeste »
ZIUA LIMBII ROMÂNE LA MONTREAL
de Anca Sarghie
Pe cat de neasteptata, pe atat de tentanta a fost pentru mine ca profesor de specialitate sansa de a participa la Ziua Limbii Romane. Unde? Tocmai la Montréal in Canada, unde eram unul dintre invitatii de onoare. Intelegeam ca va fi un eveniment solar, cand in ornice clipele se majusculeaza, caci romanii de pe oricare meridian urmau sa traiasca o aceeasi emotie, cu gandul la limba pe care le-au lasat-o ca zestre bunii si strabunii. I. ALTETA SA REGALA, LIMBA ROMANA Initiativa legislativa recenta...... Citeste »
ALEGERI LA UNIUNEA SCRIITORILOR
de Corneliu Leu
Newsletter numar nou din 15 septembrie 2013 STIMATI CONFRATI, VI SE ADRESEAZA CORNELIU LEU… de data asta, cu prioritate, membrilor Filialei de Poezie Ma adresez public membrilor filialei de poezie, ca structura organizatorica din partea careia s-au inregistrat cele mai multe proteste fata de actul abuziv al piedicilor electorale puse unor sute de scriitori bucuresteni, in unicul scop de a se asigura realegerea unei conduceri iresponsabile si distructive. Si, intrucat, pentru aceasta filiala s-a ...... Citeste »
POVESTEA LUI HARAP ALB în oglinda teoriei extra-terestrilor antici
de Prof. Dr. Const. MIU
Prof. Dr. Const. MIU Vom aborda in acest eseu Povestea lui Harap Alb din perspectiva teoriei paleoastronautilor antici, pornind de la un documentar difuzat pe canalul TV History, in data de 8.09.2013. Acolo, se facea o apropiere intre un cal inaripat, cu opt picioare – un desen pe un perete al unei necropole din Coreea de Sud, unde ar fi ingropat intemeietorul dinastiei Silla – si mijloacele de locomotie si lupta ale hindusilor antici, din Mahabharata. Specialistii considera calul ceresc asemana...... Citeste »
POEZII
de DR. PAUN CORNELIA
DR. PAUN CORNELIA Ce este valoarea ? Ce este valoarea ? Pentru mine, munca si inteligenta Pentru tine, cinstea si perseverenta Pentru el, morala si credinta Pentru ei, cat mai multe foi Cu care pot cumpara orice, Mai putin valoarea mea, a ta si a lui. Vis versus realitate De ce sa fiu ca un personaj al lui Kafka Sau ca dezamagitii pasoptisti cand si-au vazut visurile naruite, Ca Toma Nour din Geniu pustiu plutind intr-un tablou bacovian. Cand as vrea sa fiu un personaj al lui Novalis Sa merg Pe ...... Citeste »
"SUS INIMA, ROMANI!”
de Lazar Ladariu
Sunt onorat de invitatia dumneavoastra de a participa la cea de a X-a editie a Festivalului National de Jocuri si Obiceiuri Populare, oferindu-mi placutul prilej de a ma intalni cu consatenii mei din Idicel Sat, locul obarsiilor mele, satucul care m-a dat lumii si cu care m-am mandrit pretutindeni pe unde pasii m-au purtat prin aceasta Europa. Ma intorc, de fiecare data, aici, cu bucurie si emotie! Aici este locul nasterii, al radacinilor, mele, aici sunt ingropati toti ai nostri cei dragi: pari...... Citeste »
Idicel Sat - Festivalul National de Jocuri si Obiceiuri Populare
de MARIOARA si RALUCA BARSAN
Sambata, 14 septembrie, s-a desfasurat, la Idicel, cea de-a X-a editie a Festivalului National de Jocuri si Obiceiuri Populare. Festivalul este organizat de catre Asociatia pentru cunoa sterea culturii taranesti, avand ca finantatori Consiliul Local al comunei Brancovenesti, care a apreciat rezultatele editiilor anterioare si considera festivalul ca un eveniment deosebit al comunei si in primul rand al Idicelului, alocandu-ne sume care sa ne ajute sa reusim organizarea acestei editii, Consiliul ...... Citeste »
GRAND CINEMA DIGIPLEX, SALA EPIKA, 26 SEPTEMBRIE, ORA 20:00
Distributia: Taraful Nicolae Voiculet; Raul Kusak Quartet Featuring Luiza Zan, Nicole Cherry, Trompeta – Mirel Manea Maria Tanase 100 este un concert unic. La o suta de ani de la nasterea Mariei Tanase, Nicolae Voiculet invie focul si spiritul celei mai mari cantarete din Romania. Sunet pentru Suflet dezvolta un stil propriu incluzand in repertoriu diferite genuri muzicale precum: folclorul, muzica sacra si jazz-ul. Proiectul Maria Tanase 100 este un eveniment creat de artistul Nicolae Voiculet....... Citeste »
Cultura si credinta »
SCRISORILE PIERDUTE pe drumul SPRE DAMASC
de Benone Burtescu
Zilele trecute, o comentatoare de televiziune de partea siriana, ne-a amintit ca Damascul este unul dintre cele mai vechi orase ale lumii. Asa este. Nu este frumoasa replica si ce daca , dar frumoasa, nefrumoasa, ea poate fi data. Sa ne grabim insa spre esential. Ne aflam si azi -ca intotdeauna -, in cadrul zicerii biblice Dumnezeu rastoarna si pune pe imaparati . Face acest lucru cum crede El de cuviinta. El a zis lui Ilie: Du-te, intoarce-te pe drumul tau prin pustie pana la Damasc, si cand ve...... Citeste »
Istorie »
MITOLOGIE ROMÂNEASCA: AURUL
de Adrian Bucurescu
Rosia Montana, exploatare miniera aurifera (Florin Esanu/Epoch Times) Adrian Bucurescu Motto: Muntii nostri aur poarta, Noi cersim din poarta-n poarta. (Doina din Tara Motilor) La romani, credinta in virtutile magice ale aurului, regele metalelor pretioase, vine nu doar din stralucirea sa netrecatoare, ci si din faptul ca AUR era, la geto-daci, unul din supranumele lui Apollon-Zalmoxis. AUR TIMOTIN „Aur(-ul) tamaduieste” scrie pe o lespede dacica descoperita la Sannicolau Mare, judetul Timis. Un...... Citeste »
De la Cititori »
Demers pentru sinceritate
de Marina Ene si Simona Stan
Intrebari pentru protestatarii din Piata Universitatii si reflectii pentru clasa politica Cand vezi o mare impresionanta de oameni absolut civilizati si decenti, marsaluind tacuti, cand simti energia coplesitoare a maselor, dupa 24 de ani de tacere, de circul campaniilor electorale, show-urile de pe litoral si din studiourile de televiziune, nu poti decat sa te intrebi: De data aceasta, chiar se intampla? Rosia Montana a devenit laitmotivul unei miscari asteptate de douazeci si patru de ani. Est...... Citeste »
Religie »
ARHITECTUL DIVIN ESTE DUMNEZEU: TATAL MEU
de Prof. Dumitru Buhai
(Continuare din editia precedenta) Dupa ce am meditat la cuvintele din intrebarile puse de Dumnezeu robului Sau Iov, am strigat si eu, in unison cu el: „Da, am vorbit – fara sa le inteleg – de minuni, care sunt mai presus de mine si pe care nu le pricep...” Ma pocaiesc si cred ce Dumnezeu descopere sufletului meu! Ajuns la acest punct al spovedaniei mele de credinta constienta in Dumnezeu, pun intrebarea ce-mi vine in minte, pentru tine, cititorule: Quo vadis homini? (Incotro mergi, omule?) Expl...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I si clasamentul competitiei
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni in etapa a VII-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri si clasamentul competitiei: Vineri Pandurii Targu Jiu - Dinamo 2-1 Au marcat: Momcilovici '76, Eric '86 ; Matei '37 Sambata Steaua - Sageata Navodari 5-0 Au marcat: Piovaccari '4, Prepelita '20, Cristea '41, Kapetanos '72 (penalti), '82 Duminica Corona Brasov - Gaz Metan Medias 1-2 Au marcat: Bus '55 ; Fl. Dan '62 si Tahar '63. Petrolul Ploiesti - Concordia Ch...... Citeste »
Andreea Raducan îsi sustine saptamâna viitoare teza de doctorat în sport
Multipla noastra campioana de gimnastica Andreea Raducan isi va sustine public, saptamana viitoare la UNEFS, teza de doctorat, pe care a pregatit-o in ultimii 4 ani. Tema aleasa de Andreea Raducan, dubla campioana olimpica la Sydney, vizeaza influentele mass media asupra starii emotionale a sportivilor. ''De 4 ani pregatesc doctoratul. Prima perioada a fost scoala doctorala, un an si jumatate, dupa care am fost admisa in programul de cercetare, cu o tema la care am lucrat cu mare drag, care mi s...... Citeste »
Din Comunitate »
Romanii din Los Angeles solicita parlamentarilor USL sa voteze impotriva exploatarii de la Rosia Montana
Zeci de romani au protestat duminica, 15 septembrie, in fata Consulatului General al Romaniei din Los Angeles impotriva intentiei Guvernului Ponta de a porni exploatarea de la Rosia Montana. Alte zeci de persoane, care nu au putut participa din cauza distantei, si-au aratat sprijinul on-line fata de aceasta initiativa. Domnul Eugen Chivu, Consulul General al Romaniei la Los Angeles, a coborat intre protestatari iar ulterior a stat de vorba cu membrii grupului de initiativa, care i-au transmis so...... Citeste »
Comitetul Romano-American pentru Basarabia
Comitetul a fost infiintat in 2001 la Washington in scopul informarii liderilor politici Americani si din alte tari despre soarta acestei vechi provincii romanesti. In acest sens, membrii Comitetului au transmis numeroase scrisori, informatii, studii si analize unor factori de raspundere internationala; au participat la manifestari dedicate Basarabiei; si au militat continuu pentru readucerea Basarabiei la matca ei naturala - Romania… Recent, observand interesul si preocuparile Printului Charles...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Din povestile cu romani: In biserica unui enorias ii suna telefonul mobil; o baba deranjata il apostrofeaza: taci dracului ca ascult sfanta Liturghie . * Dan Puric mergea cu trenul din Bucuresti la Baia Mare; cand apare nasul il intreaba la ce ora ajunge trenul la Baia Mare. Acesta ii raspunde ca nu stie si ca ei (CFR-ul) nu mai apartin de Ministerul Transporturilor ci s-au transferat la Ministerul Cultelor adica acum numai Dumnezeu mai stie cand ajung trenurile la destinatie . Un politist opres...... Citeste »
Flux de stiri »
Vizita de curtoazie la sediul Departamentului Politici Pentru Relatia Cu Românii De Pretutindeni
Astazi, 18 septembrie a avut loc la sediul Departamentului politici pentru relatia cu romanii de pretutindeni o vizita de curtoazie a domnului Dario Savoriti, Secretar I , adjunct al sefului de misiune din cadrul Ambasadei Italiei. Acesta a fost intampinat de catre doamna Alina Hagima, director general in cadrul departamentului.... Citeste »
CORESPONDENTA: Un român devine unul dintre primii noua decidenti din structura civila de conducere a NATO
Corespondentul AGERPRES, Florin Stefan, transmite: Sorin Ducaru, ambasadorul Romaniei la NATO de peste 6 ani, va deveni de miercuri, 25 septembrie, unul dintre primii noua decidenti din structura civila a NATO, odata cu preluarea functiei de sef al Diviziei pentru riscuri de securitate emergente din cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Care vor fi atributiile sale in urmatorii cel putin trei ani, cum s-a pregatit pentru functia pe care o va ocupa in structura de conducere a NATO, cum va arata prima s...... Citeste »
DPRRP - Sarbatoarea românilor din Cehia
Duminica, 22 septembrie 2013, va avea loc la Praga, cea de-a IV-a editie a Sarbatorii Romanilor din Republica Ceha, organizata de Asociatia Romanilor din Republica Ceha. Proiectul finantat de Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni are scopul de a reuni membrii comunitatii romanesti din Republica Ceha si de a promova pastrarea si afirmarea identitatii etnice, prin organizarea unui festival de muzica si dansuri romanesti, unde vor fi prezenti artisti si interpreti romani....... Citeste »
DPRRP - Deschiderea festivalului de film românesc din Chicago, SUA
Astazi, 20 septembrie 2013 are loc la Chicago, in Statele Unite ale Americii, lansarea celei de-a cincea editii a festivalului de film romanesc, actiune realizata de Organizatia neguvernamentala „Romanian Cultural Exchange”. Evenimentul este finantat de catre Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, se va desfasura in perioada 20- 22 septembrie a.c. si va cuprinde urmatoarele momente: gala de deschidere, rularea filmelor artistice de lung metraj, colaj de filme artistice...... Citeste »
Arad: Comemorarea a 69 de ani de la eroicele lupte purtate de Armata româna pe Valea Muresului
Peste 200 de persoane au luat parte, sambata, la manifestarile organizate in localitatile Radna-Lipova si Paulis din judetul Arad la comemorarea a 69 de ani de la eroicele lupte din septembrie 1944 purtate de Armata romana pentru apararea Defileului Muresului, opunandu-se inaintarii trupelor hortisto-hitleriste. Programul manifestarilor, organizate de Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi - Sectiunea Detasamentul Paulis, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean Arad, Primaria Lipova, Pri...... Citeste »
Scriitorul Petru Popescu: Modelul american de cultura "internationala" se va extinde si în Europa
Modelul american de cultura internationala se va extinde si va deveni si model european, aceasta neinsemnand ca Europa isi va pierde astfel identitatea, considera scriitorul Petru Popescu. Scriitorul a participat miercuri, la sediul Bibliotecii safran, la o intalnire cu tema Hollywood-ul etnic - de la Spielberg la Petru Popescu , organizata de Federatia Comunitatilor Evreiesti, explicand cum se schimba pentru cei asemenea lui, pentru expatriati , notiunea de identitate nationala in Statele Unite...... Citeste »
INTERVIU Titus Corlatean: Informal, semnalele sunt în regula privind aderarea României la Schengen
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, vorbeste, intr-un interviu acordat AGERPRES, despre pozitia Romaniei fata de boicotul rusesc la adresa produselor din Republica Moldova si despre mecanismele europene de ajutorare a Chisinaului propuse de Bucuresti, dar si despre dosarul sirian. Totodata, ministrul de Externe spune ca perspectivele pentru Romania in ceea ce priveste aderarea in doua trepte la spatiul Schengen sunt pozitive. AGERPRES: Domnule ministru, ce asteptari aveti pentru Repub...... Citeste »
Radu Podgorean a prezentat într-o reuniune la Ministerul Culturii initiativa MAE privind dialectul megleno-român
Radu Podgorean, secretar de stat in MAE, a prezentat miercuri la o masa rotunda organizata la Ministerul Culturii initiativa Ministerului Afacerilor Externe privind mutarea dialectului megleno-roman de la categoria limbi aflate in pericol la categoria limbi grav periclitate, in cadrul programului UNESCO de salvgardare a limbilor aflate in pericol. Trecerea la aceasta categorie atrage atentia asupra pericolului de extinctie si asupra nevoii de protejare a diversitatii lingvistice. In acelasi timp...... Citeste »
ANPC: Amenzi de 1,33 milioane de lei aplicate comerciantilor de pâine si produse de panificatie
Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au aplicat amenzi totale in valoare de 1,329 milioane de lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor, in urma unor controale efectuate la nivel national, in perioada 26 august - 6 noiembrie, la comerciantii de paine si produse de panificatie. Potrivit unui comunicat al ANPC, remis miercuri AGERPRES, din cei 947 de operatori economici din toata tara controlati, 714 nu respectau prevederile legale din domeni...... Citeste »
Bust din bronz al actorului Gheorghe Dinica, dezvelit în fata Teatrului de Comedie
Un bust din bronz al indragitului actor Gheorghe Dinica, decedat in noiembrie 2009, a fost dezvelit duminica seara in fata Teatrului de Comedie, in aplauzele unui public numeros. George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, a declarat ca evenimentul ar putea fi numit deschiderea stagiunii 2013-2014 , in care Gheorghe Dinica joaca rolul principal . Astazi as putea spune ca deschidem stagiunea 2013-2014 a Teatrului de Comedie cu un spectacol special in care noi suntem spectatorii, iar Gheorghe...... Citeste »
Andrei Codrescu, pe lista candidatilor la un prestigios premiu literar american
Cunoscutul poet si scenarist american de origine romana Andrei Codrescu a fost inclus pe lista candidatilor la prestigioasele premii literare americane National Book Award, informeaza marti Associated Press. Volumul sau 'So Recently Rent a World: New and Selected Poems: 1968-2012' se numara intre cele 10 de pe lista potentialilor laureati ai premiului pentru poezie, a anuntat Fundatia Nationala a Cartii din SUA /National Book Foundation/. Lista 'lunga' cu 10 carti va fi redusa la o o lista scurt...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page