Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1091 - 31 August, 2013 - Anul XXIII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Un ultim sondaj Gallup ne arata ca peste 30% dintre americani n-au incredere in sistemul de invatamant din USA, considerand activitatea scolara o activitate inutila pentru obtinerea unui statut social adecvat. California Departament of Education ne relateaza ca, in ciuda unor investitii fara precedent, numai 43% dintre elevii claselor 1-12 au trecut examenul STAR-Standardized Testings and Reporting la limba engleza, la matematica procentul ri......Citeste »
Editoriale »
ZIUA LIMBII ROMANE
de Eugen Chivu
Mesajul Domnului Eugen Chivu, Consulul General al Romaniei la Los Angeles Dragi romani de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, In acest an, pe 31 august, sarbatorim impreuna, pentru prima oara, Ziua Limbii Romane. Cu aceasta ocazie doresc sa va multumesc pentru ca, fiind departe de tara-mama, ati pastrat vie limba romana in comunitatile dumneavoastra. Efortul pe care l-ati facut este cu atat mai important cu cat multi dintre dumneavoastra s-au stabilit in SUA cand limba romana nu era...... Citeste »
O LEGE ROMÂNEASCA „FRUMOASA CA O DUMINICA”
de Mariana Cristescu
„Limba noastra-i limba sfanta...”. In cea de-a doua jumatate a anului 2011, in ideea de a-i sprijini pe romanii din afara granitelor sa-si pastreze cultura si identitatea nationala, senatorul Viorel Badea initia, impreuna cu 200 de parlamentari romani din toate grupurile politice, Proiectul de lege privind proclamarea zilei de 31 august drept „Ziua limbii romane”. Cu toate ca, din 2006, neoficial, in ziua de 31 august, era organizat, anual, la Bucuresti, pe treptele Teatrului National din Bucure...... Citeste »
DPRRP sustine Ziua Limbii Române
Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni sustine Ziua Limbii Romane, 31 august, sarbatoare instituita prin Legea nr. 53/2013. Pentru a marca si in acest an Ziua Limbii Romane, Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni s-a angajat in sustinerea financiara a unor proiecte si activitati consacrate sarbatoririi identitatii lingvistice romanesti. Dintre actiunile dedicate Zilei Limbii Romane, finantate prin programul „Constantin Brancusi”, evidentiem fes...... Citeste »
De Ziua Limbii Romane
Dragi prieteni,Oriunde v-ati afla, Asociatia Jurnalistilor Romani de Pretutindeni (AJRP), prin colegiul director, va ureaza petrecere frumoasa si voie buna in aceasta zi de sarbatoare a Limbii Romane, 31 august, sarbatorita pentru prima oara in Romania. In celalalt stat romanesc, R. Moldova, sarbatoarea a inceput sa fie celebrata in 1990 (la un an de la evenimentul istoric), sub numele de „Limba noastra cea romana” sau „Ziua limbii romane”. In 1994 guvernul agrarian, a decis schimbarea denumirii...... Citeste »
Corlatean: Limba româna, liant al spiritualitatii românesti
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a adresat un mesaj cu ocazia sarbatorii nationale a Zilei Limbii Romane, afirmand ca Este o deosebita bucurie pentru toti romanii (...) sa sarbatorim impreuna aceasta frumoasa limba, cu care ne putem mandri, acest liant al spiritualitatii romanesti . Este o deosebita bucurie pentru toti romanii din tara si din intreaga lume sa sarbatorim impreuna aceasta frumoasa limba, cu care ne putem mandri, acest liant al spiritualitatii romanesti care, odata cu aderare...... Citeste »
Basescu le ureaza "La multi ani! " românilor, de Ziua limbii române
Presedintele Traian Basescu a transmis, sambata, un mesaj cu ocazia sarbatoririi Zilei Limbii Romane, mentionand ca transmite sustinerea si aprecierea sa romanilor din strainatate pentru eforturile pe care le fac ca sa pastreze vie in familiile si in comunitatile lor limba romana. Seful statului aminteste, in mesaj, ca in 31 august sarbatorim, incepand din acest an, Ziua Limbii Romane - o zi in care romanii si vorbitorii limbii romane de pretutindeni cinstesc unul dintre cele mai importante simb...... Citeste »
ZIUA LIMBII ROMÂNE, LA TÂRGU-MURES
de Mariana Cristescu
Sambata, 31 august, conformandu-ne nu numai inimilor, ci si frumoasei Legi promulgate in luna februarie a acestui an, cu privire la instituirea Zilei Limbii Romane, un grup – destul de restrans, din pacate - de entuziasti, iubitori de Neam si tara, ne-am adunat la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Targu-Mures, pentru a pune in opera proiectul initiat impreuna cu Nicolae Baciut si coordonat de directorul Directiei de Cultura, atat spiritual, cat si (mai ales!) material, aportul institutiilor ...... Citeste »
MEREU LANGA SEVELE PAMANTULUI, PRIN PUTEREA ETERNA A GLIEI!
de Lazar Ladariu
Sunt momente cand pierzi sensul simplu al vietii, iar scrisul te ajuta sa-ti regasesti echilibrul! Este in cuvinte o intelepciune si o frumusete, o putere si ele sunt ale noastre fiindca in ele suntem noi.” Poate din acea anuntata si necesara nevoie de echilibru, poate pentru a pastra si mentine acel sens al vietii”, lua Ion Vlasiu, la 30 octombrie 1966, hotararea de a scrie Cartea de toate zilele unui an”. Incerc sa fac un jurnal – preciza atunci – care sa oglindeasca un an, un an intreg. Ma ob...... Citeste »
Comunicat de presa / Sorin Iliesiu - senator PNL de Sibiu
Scrisoare deschisa catre d-l Laszlo Tokes, membru al Parlamentului European Bucuresti, 26 August 2013 In atentia d-lui Martin Schulz, presedinte al Parlamentului European Domnule Laszlo Tokes, Multi dintre cetatenii romani si numerosi politicieni in frunte cu premierul Romaniei Victor Ponta, cu presedintele Senatului Crin Antonescu si cu ministrul de externe Titus Corlateanu, considera pe buna dreptate ca unele dintre declaratiile dvs calca in picioare primul articol al Constitutiei tarii noastr...... Citeste »
Marsul Avram Iancu
de Laurian Stanchescu
Oricat de mestesugite, academice, diplomatice sau pline cu frumusete ar fi cuvintele, ele nu pot fi niciodata mai mari si mai intelepte decat faptele bune inchinate neamului tau. Faptele au chip, au bataie de inima, au lumina de nou nascut. De cate ori ingenunchez in fata mormantului lui Avram Iancu am sentimentul ca ma aflu in fata unei Sfinte si triste Biserici Romanesti. Istoria unei natiuni se pastreaza in hrisoave si documente, in sigilii grele, asa cum Avram Iancu si-a batut testamentul in...... Citeste »
BNR - de la cinism la leacuri babesti
de Radu Golban
de Radu Golban A treia ca marime si totodata una dintre cele mai vechi si respectabile banci centrale din lume, Banca Angliei a decis zilele trecute sa fixeze rata dobanzii cheie in functie de rata somajului. Atat timp cat somajul nu scade, nu va creste nici dobanda bancii centrale, a decis noul sef al institutiei. Mark Carney, cetatean canadian si fost sef al Bancii Centrale a Canadei, astazi noul sef al Bancii Angliei, a decis in mod oficial sa schimbe politica monetara a bancii centrale a Mar...... Citeste »
23 august 1944 – Ziua în care Armata Româna a fost tradata
de Ionut Tene
Nu doresc sa intru in culisele actului de la 23 august 1944, cand Regele Mihai I a orchestrat o lovitura de stat impotriva conducatorului statului, Maresalul Ion Antonescu. Detaliile conspiratiei si intoarcerii armelor la ordinul tanarului rege sunt arhicunoscute. Un grup minor de consilieri regali si politicieni verosi si ambitiosi au pus la cale o lovitura de stat prost gandita si slab organizata. Regele Mihai I a aruncat Romania in bratele URSS fara sa negocieze un armistitiu, decat abia pe 1...... Citeste »
Donatie pentru romanii din Serbia
In 24.08.2013, Asociatia ,, Romanii Independenti din Serbia”, cu sediul in Varset, a fost beneficiara unei donatii, constand intr-o multifunctionala profesionala. Donatia, realizata prin intermediul Asociatiei ,, Noul Iluminism Balcanic”, a fost efectuata de catre firma ,,PMA INVEST” din Cluj-Napoca. ,, Aceasta donatie este menita sa contribuie substantial la sprijinirea demersurilor publicistice ale asociatiei noastre, avand in vedere ca asociatia ,,Romanii Independenti din Serbia” editeaza si ...... Citeste »
Gandacii uriasi si acciza pe nunti si cumetrii
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu Daca statul va impozita nevestele casnice ale bogatasilor, ele se transforma automat in active si pot aduce profit, potrivit formulei: Active = Pasive+Capitalul propriu. Prin definitie, un activ este o resursa controlata de societate, care aduce beneficii economice acesteia. Activul poate fi ipotecat, gajat, vandut, donat. Sau, in speta, pentru neplata impozitului, se pune sechestru pe nevasta. Nu cumva de aceea si-a lasat Ileana Cosanzeana cocosul in ograda si-a fugit, mare,...... Citeste »
Politica »
CÂMPENI
de Vavila Popovici
„Avem o tara unde au stapanit odata/ Vitejii daci, barbati nemuritori./ Si unde stau de veacuri laolalta/ Izvoare, vai si munti cu fruntea-n zari.” Radu Demetrescu Gyr La Campeni, in Transilvania, localitate atestata documentar din secolul al XVI-lea, aflata in judetul Alba, la 77 de kilometri distanta de resedinta de judet - Alba Iulia, am ajuns impreuna cu parintii. Aveam pe atunci vreo trei anisori. Eram trupeste si sufleteste precum o salcie, un copil sensibil caruia nu-i lipsea insa curajul...... Citeste »
Orbul gainilor – fleacul care continua sa ciuruiasca sperantele românilor postdecembristi
de George Petrovai
Daca luam aminte la scurta rugaciune romaneasca „Da, Doamne, mintea romanului de pe urma!”, atunci avem dovada clara ca in decursul istoriei sale acesta s-a pacalit de-atatea ori urmand calea monstruosului dicton „Capul plecat sabia nu-l taie”, o veritabila perla a stramosescului indemn la rabdare si resemnare, incat avea nevoie de lectia dura a umilintelor care cu necesitate urmau, ca mintea sa i se lumineze si el sa ajunga sa regrete trecutul, cu o idee parca mai putin amarnic decat prezentul....... Citeste »
Spionarea Germaniei
de Prof. dr. Viorel Roman
Spionarea economiei germane de catre anglo-americani, desconspirata de agentul NSA Edward Snowden, ne readuce aminte de secole de conflict latent intre Europa Centrala, continentala si cultura anglo-mozaica, imperiul anglo-saxon, maritim. 1815 la Waterloo generalul Wellington castiga batalia iar bancherul Rothschild o avere. Avantul Imperiului German II este dezavuat de strategii Amiralitatii britance cu aceleasi mijloace ca cele ale complexului militar-industrial anglo-saxon de azi. 1905/8 agre...... Citeste »
Cultura »
GETA ELIA VOICU: „MI-AM LUAT DESTINUL ÎN PROPRIILE MÂINI, PICTÂND CURCUBEIE PE INSULA AFRODITEI”
de Georgeta RESTEMAN
Georgeta RESTEMAN Am cunoscut-o printr-o intamplare fericita, la putin timp dupa ce am inceput sa colaborez indeaproape cu ziarul romanesc din Cipru, „RO-MANIA”. Mi-a trimis prima sa poezie si am corespondat cateva luni inainte de a ne vedea fata in fata, in luna iulie 2013. Am incurajat-o din prima clipa, simtind vibratia sufletului de artist ca o adiere de briza peste un pamant arid care are mare nevoie de prospetime... Dar impulsurile venite din partea mea foloseau doar pe taram literar, nici...... Citeste »
BUCURA-TE, VIATA-I DAR MINUNAT!
de Prof. Dumitru Buhai
Azi m-am privit in oglinda si-am vazut doua stele Ce-mi zambeau fericite, cand ma uitam eu la ele. Faclierii ce ma priveau erau ochii mei ce mi i-ai dat Sa-i am calauze pe caile de viata pe care-am umblat. Ai pus, Doamne, doua stelute-n copacul trupului meu, Pe varful cu frunze verzi si ramuri tinere, si sanatoase, Ca-n viata sa nu ma lovesc de ce mi-ar putea face rau, Ci, fericit, eu sa traiesc in corola operelor Tale frumoase. Inchid, pentru o clipa, obloanele ochilor mei si ma-nchin, Tie: Par...... Citeste »
Poemul Zilei: Întelepciunea Limbii Române
de Al Florin Tene
Patria imi este Limba ce o vorbesc pe care am supto de la mama cu ochii blanzi ca Miorita. Cand imi aplec urechea de sanul pamantului aud lucrind Mesterul Manole ce, inca, modeleaza tara pe care o numim Limba Romana. De bat la portile cerului si iau o cana de lut cu apa simt sufletul izvoarelor din adancurile muntilor acolo unde inimile raman pe oale de Horez. De iau in palme un bulgare din marginea campului unde zarea a ingenunchiat lutul imi seamana. Poate-s oasele strabunilor mei ceva din int...... Citeste »
De vorba cu poeta Felicia Feldiorean despre poezie, ca forma de exprimare
de Octavian D. Curpas
Felicia Feldiorean este autoarea volumului de versuri „Celor fara vina”, talmacit in limba franceza de Prof. Constantin Frasin, cu titlul „A touts les innocents”. Licentiata a Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca, pe care o absolva in 1996, autoarea munceste mai intai ca medic de familie, iar apoi ca medic generalist si la un spital de psihiatrie din judetul Covasna. In anul 2000, aceasta paraseste Romania si se muta in Germania. In prezent, scriitoarea locuieste in orasul Münster si este mama...... Citeste »
Cultura si credinta »
STIINTA MÂNTUIRII
de Benone Burtescu
... fereste-te de flecariile lumesti si de impotrivirile stiintei, pe nedrept numite astfel 1 Timotei, 6, 20 Unul din cele mai frumoase proverbe (cartea Proverbelor 1, 7) din Biblie zice ca: Frica Domnului e inceputul stiintei . Desigur nu e vorba de frica in intelesul popular al cuvantului, ci de respect, de ascultare, de veneratie. Daca Frica Domnului e inceputul stiintei , inseamna ca cei fara frica de El, care se incumeta sa spuna ca fac stiinta, nici n-au inceput-o, nici n-o pot incepe. Abe...... Citeste »
De la Cititori »
MITOLOGIA SI CULTUL LUCRULUI NETERMINAT LA ROMÂNI
de Octavian Lupu
Fantoma proiectelor neterminate Uneori lucrurile nu trebuie sa fie duse pana la ultima lor consecinta, cel putin aceasta este concluzia la care am ajuns dupa mai bine de douazeci de ani de la caderea comunismului. Bineinteles, acest „trebuie” nu deriva dintr-o cerinta obiectiva ce guverneaza cumva destinul fiecaruia dintre noi. Nicidecum, ci mai degraba fac referinta la o anumita trasatura ce ne defineste in special pe noi romanii, mai precis asa-numitul „cult al lucrului neterminat”. Printr-un ...... Citeste »
DESPRE COMPARATIE SI COMPETITIE
de Marina Glodici
Marina GLODICI Cand vorbim despre societate, desigur, ne gandim la un conglomerat de oameni care sunt diferiti si unici. Mi-am propus de data aceasta sa fac referire la un mod destul de frecvent de raportare dintre membrii ei, respectiv cel al comparatiei si competitiei, intr-o maniera care nu este deloc benefica. De-alungul anilor am intalnit persoane care traiau, comparandu-se in permanenta cu altii, fiind tot timpul in competitie cu cei din jur. Ma intrebam adeseori cand intram in vorba cu as...... Citeste »
Religie »
SALVAREA OMENIRII SECOLULUI XI LA RASCRUCE ESTE: SPRE MANTUIREA ÎN HRISTOS
de Aurel Sas
Preot Aurel Sas, Las Vegas „Filip a gasit pe Natanael si i-a zis: Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise in Lege si proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret. Si i-a zis Natanael: Din Nazaret poate fi ceva bun? Filip i-a zis: Vino si vezi. ” (Ioan 1, 45) „… venisera dupa Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a gasit intai pe Simon, fratele sau, si i-a zis: am gasit pe Mesia (care se talcuieste: Hristos)” (Ioan 1, 40-41) „Si (Iisus) le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi fac...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I ; Rezultatele înregistrate în partidele disputate în etapa a VI-a a Ligii I si clasamentul competitiei:
Vineri Sageata Navodari - Viitorul Constanta 3-1 Au marcat: Roman '4, '89, Tigoianu '81 / Lazar '83 FC Brasov - ACS Poli Timisoara 2-1 Au marcat: Serginho '39, A. Cristea '90+4 / Seroni '61 Dinamo Bucuresti - Universitatea Cluj 6-0 Au marcat: D. Grigore '29, '45 (ambele penalti), Boubacar '30, Luchin '57, Curtean '69, Balint '85 Sambata Ceahlaul Piatra Neamt - Otelul Galati 2-0 Au marcat: Golubovici '49, Gheorghiu '61 Gaz Metan Medias - Steaua Bucuresti 2-2 Au marcat: Buzean '11, Robertson '28 /...... Citeste »
Fotbal: Steaua, felicitata de FRF pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor
Federatia Romana de Fotbal a felicitat echipa Steaua Bucuresti pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor europeni, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul sau oficial. ''Federatia Romana de Fotbal saluta remarcabila performanta a FC Steaua, de a fi izbutit a saptea calificare in grupele celei mai importante competitii europene inter-cluburi, UEFA Champions League, faza pe care o atinge din nou dupa cinci ani'', se arata in mesaj. FRF transmite felicitari ''tuturor celor care au c...... Citeste »
Din Comunitate »
Apel umanitar din partea unui student roman aflat in Statele Unite
Ma numesc Botezatu Razvan si sunt din Targu Ocna, Bacau. Anul trecut, dupa ce am terminat liceul, am venit aici in State ca sa imi continui studiile superioare. Am venit cu VISA F-1 la Calvin College si momentan am statut de student international si nu de cetatean American sau rezident permanent. Scoala imi acopera jumatate din costuri prin burse, iar de rest se ocupa un sponsor roman. Acum cateva luni am primit veste de la acea persoana ca nu ma mai poate ajuta cu plata costurilor datorita unei...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutii intre copii: - De ce te-ai suparat pe parintii tai? il intreaba un prieten pe Costel. - Fiindca nu sunt consecventi. - Cum asa? - Da! Pana mai ieri ma criticau ca nu stiu vorbi corect, iar acum ma critica pentru ca nu-mi tin gura… * - Tu ai auzit ca florile sa se bata intre ele? intreaba un baiat pe colegul sau de clasa. - Vorbesti prostii! - Nu eu, ci in cartea de istorie scrie despre… Razboiul rozelor . * - Ce foloase aduc podurile in viata oamenilor? - Lasa raurile sa treaca pe sub e...... Citeste »
Flux de stiri »
Castigatorii CONCURSULUI "LIMBA NOASTRA CEA ROMANA- STARPRESS 2013"
REVISTA INTERNATIONALA STARPRESS (romano canado-americana , cu , corespondenti in intreaga lume ) www.valcea-turism.ro director general Ligya Diaconescu -Membru al Clubului de Presa Transatlantic -Membru fondator al Association des mass-médias et journalistes d'expression roumaine sans frontière ./24 sept.2011/ Canada 0723371626 e-mail: ligya_starpress@yahoo.ro Pentru citire si / sau / PUBLICARE! Multumiri, Ligya Diaconescu Cu scuzele de rigoare, nu merge attach-ul! Latest News Castigatorii CONC...... Citeste »
DPRRP- Comunitatea românilor de pretutindeni reunita prin intermediul new-media
Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David a lansat marti, 20 august a.c., la Mangalia, in cadrul primei editii a programului „Diaspora Estival”, platforma de discutii pentru romanii de pretutindeni. „Ne putem intalni acum mult mai usor si mai des sa ne impartasim ideile, problemele, planurile si actiunile prin intermediul internetului si new-media. Avem deja exemple celebre care folosesc aceste mijloace de comunicare: presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama,...... Citeste »
Festivalul International "George Enescu" are site nou
Festivalul International George Enescu , editia 2013, beneficiaza de un site nou si, odata cu inceperea manifestarii, de o aplicatie care, descarcata pe aparatele proprii i-phone si i-pad, permite accesul la noutatile festivalului, a anuntat luni Oana Marinescu, directorul de comunicare al evenimentului. Avem un nou site. Am lucrat pentru a schimba radical partea de programare. Echipa de creatie a lucrat pentru a schimba identitatea vizuala a festivalului asa cum am pornit-o in urma cu doi ani. ...... Citeste »
Monseniorul Vladimir Ghika, comemorat la Memorialul Totalitarismului de la Jilava, inaugurat vineri
Memorialul Jilava a fost inaugurat public vineri in organizarea Fundatiei Romane pentru Democratie (FRD) si in prezenta unora dintre cei care vor participa la beatificarea monseniorului Vladimir Ghika, martir al credintei, care a fost asasinat de organele de represiune comuniste din Romania in inchisoarea Jilava in 16 mai 1954. Preot romano-catolic si principe roman, al carui martiriu pentru credinta a fost recunoscut de Papa Francisc la 27 martie, monseniorul Vladimir Ghika (1873 - 1954) va fi ...... Citeste »
Laurian Stanchescu: Actiunea de repatriere a osemintelor lui Constantin Brancusi, sustinuta si din America
Cea mai ampla actiune de repatriere a osemintelor lui Constantin Brancusi, condusa de Magdalena Oprisescu, cetatean romano-american, a inceput in America, a declarat marti, pentru AGERPRES, scriitorul Laurian Stanchescu, initiatorul demersului de reintoarcere in Romania a ramasitelor pamantesti ale marelui sculptor. Potrivit lui Stanchescu, dimensiunea internationala a 'Misiunii Constantin Brancusi - America' este data si de faptul ca, in afara reprezentantilor comunitatilor romanesti din Statel...... Citeste »
Ministerul Economiei: România ar putea deschide o noua mina de uraniu
Romania ar putea deschide o noua mina de uraniu in judetul Suceava, a declarat Maricel Popa, secretar de stat la Ministerul Economiei, citat intr-un comunicat al institutiei remis, luni, AGERPRES. Prezent la Suceava la un eveniment al Companiei Nationale a Uraniului, Popa a apreciat ca, in contextul actual international, Romania trebuie sa dezvolte acest sector. 'Astfel, va pot spune ca sunt sanse de foarte mari de a gasi finantare pentru deschiderea zacamantului de la Tulghes-Grinties. Nu se va...... Citeste »
EXCLUSIV Salaj: Târg barbar, descoperit de arheologi în apropierea castrului roman de la Porolissum
Peste 100 de monede de argint si una de aur, alaturi de alte cateva sute de obiecte de mici dimensiuni si zeci de mii de cioburi de ceramica din perioada ocupatiei romane, au fost descoperite de arheologi, cu prilejul unor sapaturi de salvare, in apropierea castrului de la Porolissum, intr-o zona in care specialistul in arheologie romana Coriolan Opreanu presupune ca a existat un targ, unde soldatii din fortificatia armata de la granita Imperiului Roman faceau comert cu populatii barbare. Descop...... Citeste »
HP muta în România 50 de locuri de munca din Slovacia
Filiala din Slovacia a gigantul american Hewlett-Packard a decis sa mute in Romania o parte din locurile de munca de la centrul sau de sprijin din Bratislava, informeaza un articol publicat luni in cotidianul Hospodarske noviny, preluat de TASR. O sursa apropiata companiei a declarat pentru Hospodarske noviny ca disponibilizarile vor afecta aproximativ 50 de persoane. Salariul mediu in Slovacia este de doar 822 de euro pe luna, insa suma este mult mai mare decat salariul de 474 euro pe luna in R...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page