Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1086 - 22 Iunie, 2013 - Anul XXIII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Cei la care memoria nu le joaca feste si raman ardenti cititori ai acestor eseuri, discursul mesianicei fapturi, tinut la 8 Decembrie 2009, in fata unui auditoriu compus din bostanii si peretii amfiteatrului Universitatii George Mason , Facultatea de Economie-Scool of Economics, sunt deja familiarizati cu noul termen economic, Capitalism de Stat , introdus de Titanica faptura, ceea ce inseamna o socializare treptata a tuturor mijloacelor de p......Citeste »
Editoriale »
Influenta muzicii în dezvoltarea inteligentei umane ; Non-cultura favorizeaza pasivitatea sociala
de Elena CHIRITA
Interviu cu presedintele Societatii Romane de Psihosomatica Aplicata si Medicina Comportamentala, prof. dr. Ioan Brad Iamandescu Apar noi modalitati de adaptare; de fapt, de supravietuire si parvenire prin siretenie si compromisuri, toate acestea necesitand o cultura a reusitei in viata, cu pretul abandonarii valorilor morale. Daca adaugam si inclinatia spre violenta si emanciparea anumitor deviatii sexuale nefiresti - amplificate de agresiuni, precum violul si pedofilia - putem sa conturam clim...... Citeste »
Bancherii si crimele capitalismului corporatist
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu Va asteptati la protectie din partea guvernului sau a presedintiei? Fiti seriosi, dragi romani! Pentru ei sinteti doar platitori de taxe, evidente de stors bani, masini de vot si buzunare de intors pe dos. Atit! Cel mai inalt oficial in Justitia americana, Procurorul General Eric Holder a afirmat public ca bancherii sint niste criminali ce nu pot fi inchisi, ca bancile jefuiesc intreaga natiune si ca ceea ce fac ele este impotriva legii, dar pe de alta parte aceleasi banci si...... Citeste »
Unde se duce lemnul noaptea de pe Valea Ierii?
de Ionut Tene
Nu am crezut niciodata in telejustitia oferita de statul „procuraresc” patronat de Traian Basescu. In general in Romania cand se aresteaza la televizor se schimba numai hotii din fruntea institutiilor pe sistemul rotativei de la PDL, PSD, UDMR sau PNL. Acum cativa ani s-au arestat cu elicopterul sute de vamesi, s-au pus noi sefi si hotiile au continuat. Chiar personal in ianuarie a.c. a trebuit sa dau spaga ca sa trec granita cu autocarul. De aceea, ma intristeaza propaganda USL privind oprirea ...... Citeste »
CASATORIE FALSIFICATA DUPA MOARTE
de Simona Botezan
Simona BOTEZAN Allison Lear (39), nepoata inventatorului „Learjet”, William Bill Lear, a fost arestata in 25 mai 2013 si este acuzata de de fals in acte publice si sperjur. Lear este acuzata de falsificarea unui certificat de casatorie, pe baza caruia a revendicat averea pilotului de curse Alexandru Djorjevich. Allison Lear era adjunct al sefului jandarmeriei locale in 25 mai 2013, cand a fost arestata la clubul de noapte Hakkasan „MGM Grand” din Las Vegas, in jurul orei 04:30 am. Potrivit „Las ...... Citeste »
„MUNCA ESTE LEGEA LUMII MODERNE…”
de Vavila Popovici
Vavila Popovici Munca este definita ca o activitate fizica sau intelectuala, facuta pentru a crea bunuri materiale si spirituale. Exersata din copilarie si mai departe pentru formarea personalitatii si a identitatii adultului, ea ocupa locul cel mai important in viata omului. Munca este o conditie a existentei, dar si o dovada a sanatatii noastre fizice si sufletesti. Rostim rugaciuni pentru sanatate, ne dorim sanatate pentru a putea munci. Omul harnic este pregatit in orice moment pentru munca....... Citeste »
Biserica Seminarului greco-catolic din Oradea a fost retrocedata dupa 65 de ani
In dimineata zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa Sfantul Gheorghe din Oradea a retrocedat biserica Seminarului Greco-Catolic din Oradea in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. In urma ramanerii definitive si irevocabile a Sentintei civile nr. 5942/01.07.2011 a Judecatoriei Targu-Mures, […] am procedat pe cale amiabila la predarea-primirea imobilului […] constand in biserica si terenul aferent in suprafata de 332mp, prin predarea cheilor bisericii , se mentione...... Citeste »
Biserica Greco-Catolica solicita doua amendamente in textul viitoarei Constitutii
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-Catolice, a adresat o scrisoare domnului Crin Antonescu, presedinte al Comisiei Parlamentare de revizuire a Constitutiei, prin care i-a solicitat includerea a doua amendamente in textul viitoarei Constitutii. Primul amendament se refera la adaugarea Bisericii Greco-Catolice in articolul care va face referire la rolul Bisericii Ortodoxe si a Casei Regale “in constituirea si modernizarea statului ro...... Citeste »
Politica »
EDICTUL DIN MILANO(5)
de Corneliu Leu
Corneliu LEU Imi marturisec satisfactia ca, punand in discutie asemenea idei, un distins comentator, vazandu-mi aplecarea catre postmodernism mi-a sugerat termenul de „postsecularism”, care se conjuga foarte frumos cu anumite realitati sociale de care ne putem bucura. Pentru ca momentul secularismului si al secularizarilor a fost unul conflictual istoriceste necesar. Si, tot istoriceste, necesitatea momentului prezent este salvarea omului de consumerismul care-l subjuga unor noi forme de tentati...... Citeste »
Cultura »
GÂNDURI DESPRE LUCEAFARUL POEZIEI ROMÂNESTI
de Prof Dumitru Buhai
(Continuare din editia precedenta) Prin creatia sa poetica, Eminescu poate fi pus alaturi de cei mai mari poeti din literatura universala. Gama sa lirica este impresionanta, iar versurile din poezia eminesciana sunt de o frumusete unica. Mijloacele sale artistice sunt ale unui geniu, sub pana caruia cuvintele se transforma, devenind „fiinte ce se lasa sculptate, ca sa germineze idei, sentimente: bucurie si nostalgie, durere si speranta. Eminescu reprezinta ce este mai bun in literatura romana. I...... Citeste »
Revista VATRA VECHE prezinta: REGAL CULTURAL LA BRAILA: FESTIVALUL NATIONAL DE CREATIE SI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA”
Ajuns la a doua editie, Festivalul National de Creatie si Interpretare „Ana Blandiana” a confirmat valoarea acestei manifestari, recunoscuta si de Universitatea de Medicina din Iasi, care a admis intrarea fara concurs la... Medicina, a castigatoarei marelui premiu al Festivalului de anul trecut, Iuliana Vrabie, din Galati. Manifestarile s-au bucurat de prezenta oficialilor braileni, in frunte cu primarul orasului, Aurel Simionescu. Invitatii de onoare ai acestei editii au fost Ana Blandiana si N...... Citeste »
AVANGARDA REVIZITATA - EDITIA A II-A
Igor MOCANU Avangarda revizitata. AVANGARDA SOVIETICA. Sesiunea a II-a: Abram Room & Viktor Sklovski Avangarda Europeana in Arhiva Nationala de Filme a Romaniei 1919-1939[1] Sesiunea a II-a: Abram Room – TREI LA SUBSOL/TRETIEA MESCIANSKAIA (URSS, 1927) Miercuri, 26 iunie, ora 20.00 – Cinemateca Eforie Vineri, 28 iunie, ora 20.00 – Cinemateca Eforie Bucuresti, Str. Eforie, Nr. 2 Cinemateca Eforie – Arhiva Nationala de Filme a Romaniei a lansat, incepand cu 17 noiembrie 2012, un demers de revi...... Citeste »
Cultura si credinta »
Dumnezeu ne iubeste. Noi Îl iubim?
de Benone Burtescu
Noi Il iubim pentru ca El ne-a iubit intai , (1 Ioan 4, 19) Dintre toate lucrurile frumoase despre care am putea sa vorbim, iubirea lui Dumnezeu pentru noi ar fi lucrul cel mai minunat. De ce vorbim asa de putin despre ea? Sa presupunem ca s-ar face o statistica asupra discutiilor oamenilor de zi cu zi pe subiecte, pe durata, pe spatii tipografice ocupate, pe undele de transmisie folosite, pe inregistrarile de discuri si pe memoria computerelor. Pe ce loc s-ar afla dragostea lui Dumnezeu pentru ...... Citeste »
Istorie »
PROVINCIA DACIA – REVOLTELE DACILOR SI ÎMPARATII ROMANI (III)
de Teodor Filip
GORDIAN (238-244) In timpul lui Gordian al III-lea, imperiul se zbate in greutati financiare, iar din exterior, la Dunarea de Jos, se intreprind atacuri puternice de catre dacii liberi. In 238, are loc o puternica invazie a carpilor (triburi de daci liberi asezati in Moldova) aliati cu gotii, la Dunarea de Jos, in vremea imparatilor uzurpatori, Pupienus si Balbinus. Actiunea este respinsa de Tullius Menophilus, noul guvernator al Moesiei Inferior. In anul 242, are loc o alta invazie carpo-gotica...... Citeste »
De la Cititori »
Statut, pozitie sociala, noblete
de Marina Glodici
Marina GLODICI Un fenomen care m-a intrigat inca din copilarie, a fost dorinta oamenilor de a parveni, de a ocupa un loc de frunte in societate, fie ca sunt sau nu capabili de asa ceva. O categorie, dintre ei, este cea care, in snobismul nemarginit, crede ca avutia le poate aduce titlul si de aceea, fac tot posibilul, sa se imbogateasca. Altii urmeaza scoli inalte, dar din pacate stau prost cu formarea caracterului si degeaba castiga vreun statut, tot nu pot fi niciodata baza societatii. Deoarec...... Citeste »
Sport »
Fotbal: CFR Cluj s-a despartit de noua jucatori
Clubul de fotbal CFR Cluj a anuntat, prin intermediul site-ului sau oficial, ca s-a despartit, pe cale amiabila, de nu mai putin de noua jucatori. ''Jucatorii care si-au incheiat contractele cu echipa CFR 1907 Cluj sunt urmatorii: Nuno Claro, Nuno Diogo, Nicolas Godemeche, Cristian Panin, Weldon, Kivuvu, Bjelanovic, Obiora si Celestino''. Panin era cel mai vechi component din lotul actual, el fiind la CFR din 2004. Acum ''veteranul'' CFR-istilor este Ricardo Cadu, care se afla in Gruia din 2006....... Citeste »
Fotbal: Pele sustine protestele din Brazilia cât timp sunt pasnice
Fostul mare fotbalist brazilian Pele a afirmat ca sustine protestele populare care au loc in aceste zile in tara sa, cat timp ele sunt pasnice, relateaza AP, citata de Agerpres. Pele a fost criticat pe Internet fiindca le-a cerut compatriotilor lui sa uite de aceste proteste si sa se ocupe de incurajarea echipei nationale, care participa acum la Cupa Confederatiilor, pe teren propriu. In interviul acordat unei televiziuni, fostul jucator a afirmat ca tara ar trebui doar sa se gandeasca la echipa...... Citeste »
Din Comunitate »
Celebrating All Fathers and Men on Father`s Day, 2013
de Alina Sopt
Father's Day was officially made an international celebration on June 19, 1910 as a complement to the infamous and beloved Mother's Day. It was created for the purpose of honoring the hard work fathers do for their families, and for paying respect to fatherly figures that influence children and teens alike when a father is absent. Dads do a lot. When they are not busy losing races and losing at cards, they take on the job of being responsible for the whole family's well-being. Aside from high-st...... Citeste »
OPTIMISMUL PASTORULUI TED OPREA PRIVIND BISERICA EKKLESIA DIN ARIZONA !
Radu OPREA Nascut in comuna Chisindia, o localitate asezata pe valea Crisului Alb, la poalele Muntilor Zarand in jud. Arad, Teodor Oprea emigreaza in Statele Unite la inceputul anului 1974, in urma casatoriei cu Eva Jenca, o romanca din Banatul Sarbesc, stabilita la New York. Spre sfarsitul aceluiasi an, impreuna cu sotia, se muta in Phoenix, capitala statului Arizona. A fost unul dintre primii romani asezati in aceasta zona a Americii. Incepe, pe fundalul unei dezvoltari economice si a unei cre...... Citeste »
NOTA REDACTIEI - POSTEI ROMANE
Anuntam pe Directorul General al Postei Romane, al carui salariu lunar este de 3 ori mai mare decat al Post Master General - Ministrul Postei Americane, ca Editia Revistei Clipa numarul 1078, expediata din Statele Unite ale Americii la data de 24 Aprilie 2013 n-a ajuns la abonatii nostri din Constanta - Romania, nici pana astazi 14 iunie 2013 !??! Surprinzator, aceeasi editie a ajuns la Curtea de Arges dupa 4 zile. Faceti-va datoria domnilor. Este job guvernamental si din respect pentru TARA si ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un barbat isi cumpara o masina noua, ajunge acasa si o parcheaza in fata blocului. Ca sa evite riscul unei spargeri, lasa in parbriz un anunt cu urmatoarele cuvinte: Nu spargeti masina! Nu am casetofon . A doua zi, omul se trezeste bine dispus si da sa plece la munca, dar in locul unde parcase el masina nu se mai afla decat o caramida, sub care gaseste un bilet: Nu-i nimic. Ii punem noi . * Agentul de circulatie in actiune: - Aveti peste o suta la ora. De ce? - Mostenire genetica, dom’ politist!...... Citeste »
Flux de stiri »
EXCLUSIV Comisia de revizuire a Constitutiei a dezbatut peste 500 de amendamente
Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei, formata din reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare a dezbatut, in perioada 29 mai - 19 iunie, peste 500 de amendamente, votul final pe baza proiectului de revizuire a Legii fundamentale urmand sa fie dat miercuri, 20 iunie. Chiar daca pe parcursul activitatii noastre am fost deseori criticati cu privire la solutiile pe care le-am adoptat, personal vreau sa subliniez m...... Citeste »
Daniel Constantin: Trebuie sa scoatem în evidenta solutiile si suportul financiar pe acel master-plan privind dezvoltarea agriculturii românesti
Trebuie sa scoatem in evidenta solutiile si suportul financiar dupa aceste runde de discutii pe acel master-plan privind dezvoltarea agriculturii romanesti pe termen lung, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la finalul dezbaterilor cu reprezentantii Comisiei Prezidentiale pentru Agricultura. In a doua dezbatere am auzit foarte multe informatii referitoare la cum este agricultura romaneasca, care sunt problemele si care sunt obiectivele. Total de ac...... Citeste »
Combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere si securitatea cibernetica, discutate de seful SRI si cel al CIA
Prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, securitatea cibernetica si securitatea energetica au fost discutate, marti, la sediul SRI, de directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior si directorul CIA, John O. Brennan, in cadrul unei vizite oficiale efectuata de delegatia americana in Romania, precizeaza institutia. In cadrul intalnirii, directorul SRI, domnul George Cristian Maior, si directorul CIA, domnul John O. Brennan, au analiz...... Citeste »
Barack Obama a început o vizita de 24 de ore la Berlin, prima din Germania în calitate de presedinte
Barack Obama a ajuns marti seara la Berlin, in prima sa vizita in Germania in calitate de presedinte, in cadrul careia se va intalni, miercuri, cu cancelarul Angela Merkel si alti oficiali guvernamentali si va sustine un important discurs in aer liber, la Poarta Brandenburg, relateaza AFP si AP. Obama, acompaniat de sotia sa Michelle si de cele doua fiice ale lor, a venit din Irlanda de Nord, unde a participat la summitul G8 din Irlanda de Nord care a durat doua zile. Familia Obama este cazata l...... Citeste »
Rusia: Duma interzice adoptarea de copii rusi de catre cupluri de acelasi sex, dar si celibatari din strainatate
Duma de stat /camera inferioara a parlamentului federal rus/ a votat marti, in a doua lectura, in favoarea unui proiect de lege care interzice adoptarea de copii rusi de catre cuplurile homosexuale sau de catre celibatari din tarile unde au fost legalizate uniunile intre persoane de acelasi sex, relateaza AFP si AP. Proiectul de lege a fost aprobat de 443 de parlamentari. Niciun deputat nu a votat impotriva. Textul urmeaza sa fie examinat in a treia si ultima lectura la 21 iunie, dupa cum a prec...... Citeste »
Senatul a adoptat un proiect privind înfiintarea Fundatiei "Proiect Ferentari"
Senatorii au adoptat luni un proiect legislativ privind infiintarea Fundatiei Proiect Ferentari a Secretariatului General al Guvernului, persoana juridica romana, apolitica, fara scop patrimonial, de utilitate publica, care va avea ca scop derularea unor proiecte, programe si activitati ce vizeaza incluziunea sociala adresata comunitatilor de romi din Romania. Fundatia va avea ca obiect imbunatatirea permanenta a conditiilor de viata a cetatenilor romani de etnie roma in comunitatile in care ace...... Citeste »
Titus Corlatean s-a întâlnit cu secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev
Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut, luni, o intrevedere cu secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev, aflat in vizita la Bucuresti, cei doi oficiali discutand despre stadiul relatiei bilaterale si identificarea domeniilor de interes reciproc pentru colaborarea viitoare. Ministrul roman al Afacerilor Externe a salutat dinamica pozitiva a contactelor bilaterale la nivel de lucru din ultima perioada si a aratat disponibilitate pentru conti...... Citeste »
Alba: Peste 16,5 milioane de lei, pentru punerea în valoare a unor vestigii arheologice unicat
Vestigiile arheologice descoperite in perioada de implementare a proiectului de reabilitare a Zonei Interioare a Cetatii Alba Carolina, respectiv cladirea comandamentului castrului Legio XIII Gemina din anticul Apulum, un drum roman si un zid medieval, vor fi puse in valoare printr-o investitie de peste 16,5 milioane de lei, lucrarile fiind estimate a dura opt luni. Banii provin din economiile rezultate in cadrul proiectului mentionat anterior, finantat prin Programul Operational Regional. Munic...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page