Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1082 - 25 Mai, 2013 - Anul XXIII
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Intr-un total haos generalizat, intr-o degringolada care a cuprins toate sferele economiei nationale, mass-media nu putea face exceptie. Mai devreme decat s-a anticipat, previziunile jurnalistului Martin Langeveld, privind declinul si in final disparitia presei scrise se vor adeveri. De fapt, cunoscutul om de presa, William Handel ne-a avertizat inca din anul 2009 ca suntem ultima generatie care va avea acces la presa scrisa, generatiile viit......Citeste »
Editoriale »
Greco-catolicii din Statele Unite iau pozitie fata de noul proiect de lege anti greco-catolic al lui Ioan Oltean (PDL)
Preotul Chris Terhes, presedinte al Romanian Greek-Catholic Association din Statele Unite, a adresat pe 19 mai o scrisoare deschisa deputatului si vicepresedintelui PDL Ioan Oltean prin care a condamnat noul proiect de lege 253/2013 initiat de catre acesta impotriva comunitatii greco-catolice din Romania. Prin aceasta noua initiativa legislativa anti greco-catolica pe care ati facut-o v-ati pozitionat ca cel mai extremist membru din Parlamentul Romaniei, lucru ce va avea repercursiuni de imagine...... Citeste »
"Auzit-ati de-un Mihai?”
de Mariana Cristescu
Daca a fost vreodata un principe in lume demn de glorie pentru actiuni eroice, acesta este signor Mihai, principele Valahiei” (Cronica de la Roma) La Craiova, in perioada 9-13 mai a.c., Primaria municipiului si Casa de Cultura Traian Demetrescu”, in parteneriat cu Liceul de Arte Marin Sorescu” Craiova, Trupa de Teatru Effect si Club Arti, au organizat Zilele Mihai Viteazul”. Ceremonia a inceput cu intonarea Imnului National si oficierea slujbei religioase in care soborul de preoti s-a rugat pent...... Citeste »
Declaratie politica - Sorin Iliesiu (PNL)
Miercuri, 22 Mai 2013 13:47 DECLARATIE POLITICA citita in plenul Senatului Romaniei in 22 mai 2013 de Sorin Iliesiu, senator PNL de Sibiu Scrisoare deschisa catre membrii Parlamentului din Ungaria si catre deputatii si senatorii Uniunii Democrate Maghiare din Romania Stimati colegi maghiari, In data de 12 martie a.c. am citit in plenul Senatului o declaratie politica sub forma unei scrisori deschise adresate domniilor voastre, scrisoare publicata in aceeasi zi de Agentia Nationala de Presa din R...... Citeste »
Oare cat ne mai maghiarizam?
Dupa ce i-am vazut saptamana aceasta pe consilierii UDMR, brat la brat cu cei de la PNL si PSD, puternic angajati in blocarea Proiectului Digital Mures, care ar fi dat municipiului si judetului nostru noi perspective de dezvoltare si de orientare a activitatii, iata-i pe aceiasi nabadaiosi consilieri UDMR propunand, pentru sedinta de marti, 28 mai, a Consiliului Municipal, un vast pachet de solicitari pentru supermaghiarizarea Targu-Muresului, printre care, dupa cum citim in ziarul Cuvantul libe...... Citeste »
"Sfintii pe care i-am intalnit”
de Lazar Ladariu
Il consider sfant pe acela care rabda prigonirea fara sa scoata o vorba, il incurajeaza pe aproapele sau (…), nu spune niciodata un lucru neplacut lui Dumnezeu; prin tot ce spune zideste, intareste credinta si rezistenta celor din preajma lui, le da curaj acestora si le imbunatateste viata. Sfintii pe care i-am intalnit in inchisori erau dedicati lui Dumnezeu si folositori oamenilor.” Sunt cuvintele de incheiere ale cartii-interviu Sfintii pe care i-am intalnit” (O convorbire cu Traian Calin Uba...... Citeste »
Statul si Biserica. O noua erezie 2013
1989 era clar ca reconstructia statului ortodoxo-comunist se va face printr-un dialog cu Roma. De aceea a venit Fericitul papa Ioan Paul II la Bucuresti si a intrat Romania in UE si NATO. Pe de alta parte B.O.R. e autonoma fata de noul stat din UE, dar solidara cu Moscova. Statul se vrea occidental, Biserica orientala (?!). S-a renuntat la simfonia constantinopolitana dintre stat si biserica la Bucuresti? O noua erezie 2013? Puciul parlamentar recent, un guvern cu de trei ori mai multi ministrii...... Citeste »
RADU PORTOCALA: REGIONALIZAREA SI FEDERALIZAREA ROMÂNIEI SE REGASESC ÎN PLANURILE GERMANIEI NAZISTE
de Radu Portocala
DE LA AL TREILEA REICH SI URSS LA UE: DINAMICA DEZMEMBRARII Scriitorul anticomunist Radu Portocala, fost director al ICR Paris, demisionar din dezgust fata de practicile echipei Ungureanu-Patapievici (vezi textul relevant al Demisiei sale in baza materialului de mai jos), a realizat inca din 2001 o analiza extraordinara privind problemele majore si actuale ale Romaniei si Europei. Analiza autorului mult aclamatei carti Autopsia unei lovituri de stat prefigureaza prezentele lovituri la adresa int...... Citeste »
Politica »
EDICTUL DIN MILANO SAU CUM S-A AJUNS CA UN ASEMENEA ACT FUNDAMENTAL PENTRU DESTINUL EUROPEI SI PENTRU TOATA EVOLUTIA BATRÂNULUI CONTINENT
de Corneliu Leu
SA FIE LUAT MAI PUTIN IN CONSIDERARE DE CATRE APROAPELE NOSTRU POLITICIANUL?!... 17 SECOLE DE CIVILIZATIE EUROPEANA INSEAMNA, OARE, MAI PUTIN DECAT REVOLUTIILE PE CARE, TRADANDU-LE, LE EVOCAM PIOS?!!! 1. Daca as vrea sa fiu neiertator si cinic si, in ultima instanta, eurosceptic, as raspunde foarte scurt la aceasta intrebare, chiar fara sa las loc la nuante: Din pricina politicienilor care, odata cu trecerea timpului, au accentuat ignorarea acestui act fundamental, orbiti de dorinta de a glorifi...... Citeste »
O realitate traita, alta "vacsuita”!
de Gheorghe Giurgiu
Cand USL si-a prezentat Programul economic, prima impresie a fost buna. Buna, intrucat imbina cu destula abilitate ideile socialdemocrate (protectie sociala etc.) cu cele social-liberale (stimularea investitiilor, fiscalitate etc.), ceea ce ar putea demonstra ca, atunci cand exista dialog si scop comun, se poate alcatui un proiect chiar si tripartit, reunind formatiuni cu doctrine aparent doar antagonice. Mai ramane de vazut daca, pe parcurs, USL va face fezabil programul mentionat. Bunaoara, in...... Citeste »
Fiti atenti la diversiuni!...
de Iacob CAZACU-ISTRATI
Boala unor lideri, fie ei de partid, fie de alte grupari sociale, este egoismul... Si cu cat e mai sus pozitia unui asemenea lider, cu atat mai mare este egoismul si ambitia, afirma, pe buna dreptate, dna Maria Popescu. La fel, si invidia si fatarnicia, nemaivorbind de minciuna, ce se afla in varful piramidei – am adauga noi. Am primit prin posta electronica de la un prieten de-al meu niste “documente” noi-vechi…, care discrediteza unele personalitati ale vietii cultural si social-politice ale m...... Citeste »
Cultura »
GEORGE ROCA: „POEME BILINGVE”
de Elena Buica
Indelungata si intensa activitate de editare si de promovare a scriitorilor romani de pretutindeni i-a conferit publicistului George Roca renumele unei personalitati culturale bine-cunoscute atat in spatiul romanesc, cat si pe toate meridianele lumii. In acest mod a adus limbii si literaturii romane mari servicii si, in acelasi timp, s-a dovedit a fi deopotriva poet si prozator. In volumul de fata, gratie poeziilor sale in engleza, limba vorbita in tara in care s-a stabilit – Australia, facem cu...... Citeste »
POEME BILINGVE / BILINGUAL POEMS (4) CROMATICA AUSTRALIANA / AUSTRALIAN PALETTE
de George ROCA
ROSU Culoare rosie, steag rosu, flamura rosie, oua rosii. Apoi, rosu cardinal, rosu sovietic, si... rosu de buze. De ce Doamne in ultimul timp vad numai rosu in fata ochilor? Olé! RED The Red colour, red flag, red banner, red eggs. And then, Soviet red, Chinese red, and… red lipstick. Why God, do I currently see only red in front of my eyes? Olé! ROSU SI NEGRU Toreadorul rosu la fata imbracat in toga rosie cu haine rosii cu ciubote rosii infige sulita neagra in taurul negru. Inima haina a crimin...... Citeste »
OVER KAMCHATKA - In memory of my uncle, Peter, who perrished in a Siberian Coal Mine
BY LUCIANO DI VISCONTI NEW YORK and I in a plane like an anorexic impulse among so mny felicitous dead sometimes young identical scripted bodies bring trays of feasts sometimes the mantle of the invisible night weights heavy bearing the self-imposed safety of sleep is it morning there is it night here it is cold in this morning-night late 20 century children mourning in their slanting adults nodding hiding well their fears(living successfully I guess) I raise the volume of the head-phone Mozart ...... Citeste »
GÂNDURI TAINICE... LA ANIVERSAREA NOASTRA DE AUR
de Prof Dumitru Buhai
Motto: Ce evenmiment minunat! Am ajuns la Aniversarea de Aur curat: Sarbatorirea unei jumatati de veac, Cu sotia fericiti, impreuna, Pe vremea rea si pe vremea buna... Rev. Dumitru Buhai Mi-a pus Dumnezeu, in creierul meu, niste mirabile seminte-n versuri pictate-n culori de curcubeu si mi-a spus sa le seman in ogorul plivit de buruieni... Mi-e greu, acum, sa gasesc ogorul, in care creste graul ce poarta obrazul lui Dumnezeu! De aceea, caut mereu... De mi se pare ca l-am gasit, incerc calitatea ...... Citeste »
ELIBERAREA
de Voichita PALACEAN-VERES
Voichita PALACEAN-VERES Ingenuncheaza. Pamantul inghetat, rascolit cu furie de groparii nevoiti sa lupte cu gerul ce taie de o saptamana, este neasteptat de negru, accentuand albeata cu sclipiri diamantine a zapezii din jur. Dupa ce murmura o rugaciune scurta, fiindu-i clar ca gestul sau – de un marcat dramatism – nu a scapat nimanui, Dan se ridica, sterge din coltul ochiului o lacrima imaginara si-si aranjeaza atent paltonul negru, cumparat din toamna, la sfatul imbibat cu premonitii sumbre al ...... Citeste »
Cultura si credinta »
CATEDRALITATEA TROITEI
de Benone Burtescu
Sa fim sinceri, ne este cam rusine cu troita intr-o rana sub ploile timpului de ultima amintire. Cate troite or mai fi la propriu in Romania? Statistic milioane de romani de azi n-au vazut niciodata o troita. Sfantul Apostol Andrei nu cred ca visa la biserici si manastiri si catedrale cand povestea stramosilor nostri despre Domnul Isus Hristos pe care-l vazuse inaltandu-Se la cer si din gura caruia auzise promisiunea: Ma voi intoarce sa va iau ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi . Evanghelia tr...... Citeste »
Religie »
O NOUA OAZA DE BINECUVÂNTARE
de Prof Dumitru Buhai
Prin Isus, crestinii adevarati sunt ca frati, Destinati in credinta sa fim o familie buna, Pentru-n tel minunat de curat laolalta legati, Ca in Cer sa purtam de aur o sfanta cununa. Pana atunci, aici jos, pe-acest strain Pamant, Este nevoie de lupta si jertfe-n greaua furtuna, De-o viata umpluta din plin de Duhul cel Sfant Cu un suflet de Inger si-o inima curata si buna. Chiar de este prea greu, uneori, si te lupti Cu ispita ce te-ndeamna-ndarjita sa dai inapoi, Nu ceda, caci „nascutii din nou t...... Citeste »
Sport »
Rezultate înregistrate în partidele disputate în etapa a XXXII-a a Ligii I
Vineri CFR Cluj - Concordia Chiajna 1-1 Au marcat: Bjelanovici '90+1 ; Bambara '84 Otelul Galati - Ceahlaul Piatra Neamt 3-2 Au marcat: Neagu '19, Astafei '33, Iorga '73 ; Stana '5, Constantinescu '14 Sambata Pandurii Targu Jiu - FC Brasov 2-3 Au marcat: Nistor '45+1, Viera '50 ; Tatar '6, Popa '88, Machado '90+4 Petrolul Ploiesti - Astra Giurgiu 1-1 Au marcat: Bokila '19 (penalti); Ben Youssef '56 FC Vaslui - Dinamo 4-1 Au marcat: Antal '22, Celeban '33, Stanciu '59, Temwanjera '89 / Stratila '...... Citeste »
Fotbal: Petrolul Ploiesti s-a calificat în finala Cupei României
Petrolul Ploiesti s-a calificat in finala Cupei Romaniei-Timisoreana la fotbal desi a fost invinsa de Otelul Galati, cu scorul de 2-1 (1-0), marti seara, pe stadionul ''Ilie Oana'', in mansa a doua a semifinalelor. Petrolul, care castigase in tur, la Galati, cu scorul de 3-0, s-a vazut condusa pe tabela dupa numai 8 minute, in urma golului marcat de Gabi Paraschiv. Echipa antrenata de Cosmin Contra a restabilit egalitatea dupa pauza, prin congolezul Jeremy Bokila (56). Laurentiu Iorga a marcat g...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie intre doi pescari: - De doua zile tot pescuiesc si inca n-am prins nimic. - Ma, ai naibii pesti! Da’ cu ce dai? - Cu pietre… * Un chibit il intreaba pe un pescar: - Te-ai ales cu ceva de cand stai aicea? - Da, cu un junghi in spate… * Pe malul lacului: - Gata, zice unul dintre pescari, azi am venit degeaba. Nu mai e nimic de facut, nu cade nimic, sa ne strangem sculele si acasa! - Ba, mai avem ceva de facut. - Ce? - Sa ne punem de acord ce povestim acasa… * Sotia pescarului se adreseaza...... Citeste »
Flux de stiri »
Numele elevului vâlcean Ionut Budiseanu va fi dat unui asteroid, potrivit Massachusetts Institute of Technology
Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anuntat ca va numi un asteroid dupa numele liceanului valcean Ionut Budisteanu, ca recunoastere a succesului pe care acesta l-a obtinut saptamana trecuta castigand marele premiu Intel ISEF. Este o cutuma a acestor concursuri. Toti castigatorii au obtinut o astfel de recompensa. Normal ca ma bucura acest lucru, dar asta nu va schimba cu nimic persoana mea. Acum ma pregatesc sa dau bacalaureatul si nu am nici un motiv sa ma port altfel decat ...... Citeste »
Titus Corlatean: Relatia cu Germania a ramas extrem de importanta pentru România
Relatia cu Germania a ramas constanta, extrem de importanta pentru Romania, indiferent de momentele mai delicate, mai tensionate din punct de vedere politic, din vara anului trecut, a afirmat ministrul roman de externe, Titus Corlatean, intr-un interviu acordat Deutsche Welle publicat marti. Ministrul roman a evocat in acest sens interesele economice germane in Romania, schimburile economice anuale 'foarte consistente' de 17 miliarde de euro si prezenta investitorilor germani in tara noastra. Po...... Citeste »
George Becali si-a mandatat avocatul sa ceara gratierea din partea presedintelui Traian Basescu
George Becali, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, si-a mandatat avocatul sa demareze procedurile de formulare a cererii de gratiere din partea presedintelui Traian Basescu. Exista un memoriu in acest sens. Este decizia dansului sa faca acest demers, eu ca avocat nu pot decat sa dau curs acestui demers , a declarat marti avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, la Penitenciarul Rahova. Deputatul George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Ba...... Citeste »
Secretarul de stat Raed Arafat participa la sesiunea Adunarii Mondiale a Sanatatii de la Geneva
Secretarul de stat, dr Raed Arafat, a reprezentat, marti, Romania in calitate de stat co-organizator la evenimentul desfasurat in marja celei de-a 66 a sesiuni a Adunarii Mondiale a Sanatatii de la Geneva, cu tema Managementul tulburarilor de spectru autist, informeaza printr-un comunicat de presa Ministerul Sanatatii. In discursul sau, demnitarul roman a subliniat importanta abordarii multisectoriale in vederea largirii capacitatii nationale de sanatate, educatie si sociala pentru a acorda serv...... Citeste »
Maramures: Fosta biserica greco-catolica, predata definitiv ortodocsilor prin sentinta ÎCCJ
Catedrala Veche a cultului ortodox, imobil aflat in litigiu cu Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica din Maramures caruia i-a apartinut lacasul, ramane in patrimoniul Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Sentinta definitiva si irevocabila a fost pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie care a tinut cont de ultima sentinta a Curtii de Apel din Cluj Napoca. Consider ca sentinta e corecta. Biserica nu e a mea, ci a celor care au construit-o si a descendentilor din fa...... Citeste »
Arges: Pitestenii sarbatoresc 625 de ani de la prima atestare documentara a localitatii
Cateva sute de oameni au asistat luni, in centrul municipiului Pitesti, la manifestarile dedicate implinirii a 625 de ani de la prima atestare documentara a localitatii. Pentru a marca momentul, autoritatile au organizat, langa statuia lui Mircea cel Batran, un moment artistic dedicat evocarii actului prin care se daruia manastirii Cozia o moara in hotarul Pitestiului . O reproducere a hrisovului a fost apoi inmanata primarului Tudor Pendiuc de un actor care a jucat rolul domnitorului Mircea. Pr...... Citeste »
Proprietarii de terenuri ar putea primi subventii cu 20% mai mari daca arendeaza suprafetele fermierilor activi
Posesorii de terenuri ar putea primi o subventie mai mare cu 20% daca arendeaza suprafetele respective unor fermieri activi, a declarat, luni, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos. Prin programul de dezvoltare rurala, persoana respectiva este incitata sa cedeze terenul respectiv prin vanzare sau prin arendare unui agricultor activ care chiar lucreaza terenul respectiv. Va putea primi 500 de euro sau 700 de euro, cat se va stabili la nivel national ca plata si...... Citeste »
Cotatiile aurului si argintului scad puternic pe plan mondial
Cotatia unciei de aur a coborat luni pentru cea de-a opta sedinta consecutiv, la cel mai scazut nivel din 16 aprilie, iar investitorii si-au redus expunerea pe materii prime din cauza temerilor ca Rezerva Federala a SUA ar putea renunta la programul de stimulare a economiei, transmite Reuters. Pe piata spot uncia de aur a coborat pana la 1.338,95 dolari, cel mai scazut nivel din 16 aprilie, cand se tranzactiona la 1.321,35 dolari. Investitorii renunta la achizitionarea aurului, al carui pret a s...... Citeste »
Justitia americana a decis ca guvernul SUA nu este obligat sa publice fotografiile cu Osama Ben Laden mort
Curtea de Apel din Washington a decis marti ca guvernul american nu este obligat sa publice fotografiile cu Osama Ben Laden ucis de soldatii de elita americani, in mai 2011, pe motiv ca aceasta ar putea sa reprezinte un risc pentru securitatea SUA, transmite AFP. Liderul Al-Qaida a fost ucis la locuinta sa din Pakistan de un comando al Navy Seals, soldatii de elita americani, care au fotografiat apoi cadavrul liderului terorist, pentru a confirma succesul misiunii. CIA a refuzat sa arate aceste ...... Citeste »
O statie de metrou din aur va fi construita în Riad
O statie de metrou din aur va fi construita in capitala Arabiei Saudite. Potrivit publicatiei britanice The Independent, banii pentru constructia statiei vor fi oferiti din surse proprii de regele Abdullah. Suprafata noii statii de metrou, ce va fi construita in sectorul financiar al Riadului, va fi de 20.000 de metri patrati. Statia va fi amplasata pe noua linie de metrou, ce urmeaza sa fie construita in mai putin de 4 ani. Cea mai mare parte a statiei va fi realizata din marmura, iar peretii e...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page