Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1068 - 16 Februarie, 2013 - Anul XXIII
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Comisia Europeana nu renunta la pozitia „pe loc repaus” fata de disputele „made in Ungaria”, semn ca rolul comisiei este al unui taraf de urechisti, care ar avea mai mult succes pe marginea santului, aplaudat de niste nuntasi tamiiati. Unde le scapa linia melodica, improvizeaza, fiecare dupa cum il taie vocea, pentru ca dirijorii, la rindul lor, alti urechisti preocupati sa intoneze propriul imn, ignora faptul ca un stat suveran, national si unitar, nu poate avea doua ......Citeste »
Editoriale »
SCURT, FOARTE.... PE SCURT
Miercuri, Februarie 6, 2013, am avut onoarea, cinstea si privilegiul de a avea o meteorica intrevedere cu noul Consul Gerant Interimar al Romaniei la Consulatul General al Romaniei din Los Angeles, doamna Mihaela Deaconu. Cu tot respectul pentru opinii diferite sau adverse, pot afirma ca am cunoscut o persoana fina cu maniere demne de Buckingham Pallace si aprofundate la Eton College, revoltator de educata, echilibrata, de o politete iesita din comun, posesoare a unui nivel intelectual de except...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1068)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Fiind structurat mental si comportamental pe niste principii foarte stricte si riguroase, desprinse din filosofia lui Lao Tzu, Sun Tzu si completate cu cele regasite in Tao-te Ching si mai mult familiare Vechii Sparte decat acestui haos generalizat de la inceput de mileniu al III-lea, imi respect promisiunea facuta in eseul anterior si am sa va refamiliarizez cu activitatea Clintoniana , avand ca sursa informationala o scrisoare primita de ...... Citeste »
Ronald Reagan (de Ziua Presedintilor)
Adevar grait-a ! Iata de ce l-au iubit atat de multi americani ! Socialismul ar functiona numai in doua locuri: in rai, unde nu este nevoie de el, si in iad, unde exista deja. Ronald Reagan „Iata cele mai infricosatoare cuvinte din limba engleza: Sunt de la Guvern si am venit sa va ajutam !” Ronald Reagan „Din cele patru razboaie din timpul vietii mele, niciunul nu a inceput din cauza ca S.U.A. erau prea puternice.” Ronald Reagan „M-am intrebat intotdeauna cum ar mai fi aratat Cele 10 Porunci da...... Citeste »
Despre poezia, ca „Secretul Secretelor”, dezvaluita de Flaviu George Predescu
de Ionut Tene
Zilele acestea in valtoarea stirilor futile despre o lume politica, economica si culturala care intrepatrunde neantul si pierderea simtului si masurii lucrurilor, mi-a fost daruita de catre un prieten o carte de poezie, o oaza rasarita din cel mai pur izvor liric, in desertul tot mai sec al contemporaneitatii. Volumul de versuri nou aparut la Editura Eikon (2013), intitulat „Secretul Secretelor”, este semnat de poetul Flaviu George Predescu. Trebuie sa recunosc ca de la primele versuri lecturate...... Citeste »
România o tara subfinantata de Bruxelles
de Ionut Tene
Recentul Consiliu European de la Bruxelles a scos in evidenta rolul insignifiant acordat Romaniei, din punct de vedere financiar, in cadrul Uniunii Europene. Acordul la care au ajuns liderii europeni cu ocazia summitului de la Bruxelles prevede un buget multianual al Uniunii Europene de 960 de miliarde de euro, prima scadere bugetara din istoria Blocului comunitar. Comisia Europeana solicitase un buget de 1.003 miliarde de euro. Parlamentul European va dezbate bugetul pentru perioada 2014-2020 l...... Citeste »
Specialistii globalisti si deviatii sexual, urgent, la tratament
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Art-Emis Germania vrea sa demonstreze ca e un Atlas cu Europa in spinare, dar are si ea uscaturi si plagiatori celebri. Ministrul Educatiei, Annette Schavan, o apropiata a cancelarului Angela Merkel, a demisionat saptamina trecuta, in urma acuzatiilor de plagiat, raminind fara titlul de „Doktor . Alte doua scandaluri similare au izbucnit in 2011, ambele conducind la demisia ministrului Apararii Karl-Theodor zu Guttenberg si a deputatei europene Silvana Koch-Mehrin, care a re...... Citeste »
Politica »
SFÂNTUL PAPA SI PACATOSUL BASESCU
de Corneliu Leu
CORNELIU LEU Ma declar dintru inceput in dezacord cu parerile confratilor nostri din presa, cum ca presedintele Basescu nu va mai face anuntata vizita la Vatican, avand in vedere faptul ca, prin retragerea anuntata, Sanctitatea Sa Benedict nu-i va mai fi coleg printre sefii de state. Ar fi si neprotocolar si necavalereste si nepoliticos, situatii in care noi nu l-am vazut niciodata pe presedintele de la Cotroceni, cel caracterizat prin stabilitate de pozitii, franchete si onestitate, ca om care ...... Citeste »
BLÂNDETEA PAPEI
de Corneliu Leu
CORNELIU LEU Cand Ana Pauker cauta printre ciocanari acele caractere de nimic dispuse sa clameze iubirea pentru mareata uniune sovietica, luand locul putrezilor intelectuali, se spune ca i-a ales pe cei cu spirit de observatie ca sa-i trimita-n diplomatie. De ce cu spirit de observatie? Pentru ca misiunea lor era sa caste ochii cat mai bine la gesturile amabsadorilor Moscovei si sa le imite intrutocmai. O problema a fost, insa, cu numirea amabasadorului la Vatican, unde om al Moscovei nu exista,...... Citeste »
COMPLETARE TRISTA LA UN JURNAL DIN 1949 ; CRITICA DE DIRECTIE A LAMURIRII SI DUMIRIRII (5)
de Corneliu Leu
Corneliu Leu In memoria generatiei de confrati mai mari, cea a lui Mihu Dragomir, Dimitrie Stelaru, Neculai Tautu, George Dan,Tudor Musatescu, Geo Dumitrescu, Radu Boureanu, Ghita Dinu, Lucian Grigoresccu, Ion Vlad, Spiru Chintila, Petru Dumitriu, Gellu Naum, Laurentiu Fulga, Sasa Pana, Radu Tudoran, Alexandru Balaci, Mati Aslan, Eugen Schileru, Nicolae Margeanu, Nicolae Crisan, Nicolae Jianu, Mircea Marc, de la care am apucat sa invat ceva din lupta cu poncifele vremii. Dintr-un asemenea reflex...... Citeste »
Seria Romaniana: Români Cu Care Ne Mândrim ; Convorbire cu Dr. Ion POPESCU, Parlamentul Ucrainei, Kiev: ROMÂNII DIN UCRAINA (4)
de Gabriel Teodor Gherasim
Gabriel Teodor Gherasim Motto: «De cand rusii te pradara/ N-avem soare, nici odihna/ Fara tine, n-avem tara/ Bucovina, Bucovina “ Ion Posteuca, roman Nord-Bucovinean deportat in Siberia la 13 ani. Motto 2: « …Voi raspunde pe larg, si va rog, sa publicati integral acet raspuns, deoarece « m-ati provocat prin aceasta intrebare» sa lucrez trei saptamani la rand la materiale din arhiva mea personala si sa ajung la niste concluziicare intr-un asa anturaj inca nu au fost sistematizate! Doctor Ion Pope...... Citeste »
Sorin Iliesiu - senator PNL ; Declaratie de presa referitoare la regionalizarea României
- 11 februarie 2013 - In campania electorala de acum cateva luni, unul dintre sloganele mele a fost Sibiu, capitala regionala a patru judete (judetele Sibiu, Hunedoara, Alba si Mures)! . Ma gandeam atunci la o posibila regionalizare a Romaniei in 12 regiuni. Dar si in situatia in care care Romania ar fi impartita in opt regiuni, Sibiul merita cu prisosinta sa fie capitala regiunii centrale. De ce? Pentru ca Sibiul beneficiaza de o excelenta deschidere europeana, de recunoastere si de prestigiu i...... Citeste »
Iata de ce s-au secretizat mapele profesionale ale magistratilor ; Drumul judecatorului Podea de la Securitate la trafic de influenta
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Eduard Ovidiu Ohanesian Judecatorul Adrian Petre Podea de la Tribunalul Prahova a scapat de arestare dupa ce zilele trecute, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au retinut pentru trafic de influenta. Curtea de Apel Ploiesti a respins cererea de arestare preventiva a lui Podea, acesta fiind doar primul pas in musamalizarea dosarului. De ce o sa scape basma curata judecatorul din acesta afacere ? Simplu. Inainte de 1989, Adrian Podea a lucrat pentru infama Securitate. Recent, am in...... Citeste »
Cultura »
Expozitie de carte aromâna si expozitie de arta Ary Murnu si Ion Lucian Murnu, Biblioteca Nationala a României
Comunicat de presa Societatea Culturala Aromana din Bucuresti, in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei, organizeaza, in perioada 15 februarie – 22 martie 2013, in spatiul expozitional Palimpsest, prima expozitie de carte aromana. Cartile expuse apartin Societatii Culturale Aromane si unor bibliofili aromani, acestora se adauga volume din coletia Matildei Caragiu Marioteanu. Este primul eveniment de acest gen din lume, indiferent daca ne referim la Romania sau la cele cinci tari balcani...... Citeste »
ISPAS, MOTAN GRAS...
de George ROCA
(POVESTIRE DE PE MARE) (Continuare din editia precedenta) Timpul trecea incet, Panait incepu chiar sa se plictiseasca de vremea ploioasa si mohorita a Londrei, cand intr-o zi... vesti noi! Mare-i fu bucuria! Primise o scrisoare chiar de la capitanul Tom Buddle, personal. Acesta iesise la pensie si avea grija de un far situat la South Head, capul unei mici peninsule de langa Sydney. Ii mai scrisese ca in compania sa se afla si motanul negru pe care il gasise pe corabia avariata si caruia ii spune...... Citeste »
ÎNSEMNARI DE LA CAPATUL PAMÂNTULUI
de Prof Dumitru Buhai
Motto: Adevarul nu poate fi ferecat si batjocorit la nesfarsit. Adevarul este aparat de Dumnezeu, de Duhul cel Sfant Si de Fiul Sau. Imi vad Curcubeul de deasupra sufletului meu! Am inteles in lupta cu uraganul Ca viata nu-i o melodie perfecta, Ci o Scoala de lupte cu dusmanul, Pe pamant strain, pe-o crancena reduta, Unde durerea si bucuria se impletesc, Cand sufletul canta, mintea viseaza Si valuri napraznice intr-una lovesc... Prof. Dumitru Buhai Incep sa scriu, ca sa-mi racoresc sufletul, cum...... Citeste »
MILENA MUNTEANU – „DEPARTE DE TARA CU DOR”
Elena BUICA Cartea scriitoarei Milena Munteanu, „Departe de tara cu dor , este asa cum insasi autoarea o prezinta in prefata: „un jurnal al descoperirii lumii, departe de casa... o culegere de impresii personale, subiective, cele mai multe de calatorie, surprinzand reflectarea noastra in oglinzi de lumi straine . Sunt impresii pe care le-a pus intr-o alternativa continua cu Romania - tara cu dor, subliniere facuta chiar in titlu. Cartea e structurata pe capitole cu subcapitole scurte, avand titl...... Citeste »
Ultima carte despre întuneric, întâia carte despre lumina?
de Ionut Caragea
Volumul Ultima carte despre intuneric , publicat in 2012 de editura Ortoepia din Deva, este semnat de Bianca Dan, o autoare care foloseste un ton dur, percutant. Ovidiu Vasilescu mentioneaza in generoasa prefata ca a citit aceasta carte cu aceeasi religiozitate cu care i-a citit pe Georg Trakl si Edgar Allan Poe. Nota introductiva a autoarei o gasim, oarecum, nefolositoare ( Si intunericul din noi viseaza , pag. 11), un poet nefiind obligat sa-si explice intentiile si nici sa deconspire tainele ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Forfoteala NATIONALISMELOR în GLOBALISM
de Benone Burtescu
Profil Profetic Concomitent o miscare a natiunilor CENTRIFUGA, si o miscare a lor CENTRIPETA. Care va izbuti definitoriu? Niciuna. Istoria lumii a cunoscut varfuri grafice cand de una cand de cealalta, dar niciodata decisiv si pe lunga durata de vreuna din ele. Ce se petrece acum este o exacerbare de amandoua care foarte curand va atinge un punct paroxistic de neiesit din el. Dupa cum vedeti, nici pe departe propaganda in favoarea vreuneia, ci doar o clipa de realitate fata in fata cu Sfintele S...... Citeste »
De la Cititori »
Secuii
Este evident ca secuii isi iubesc steagul mai mult decat cetatenii din alte regiuni. Daca faci o ierarhie a patriotismului local, secuii sunt pe primul loc, urmati probabil de maramureseni, banateni si ardeleni in general dar si de bucovineni. Daca te uiti pe google earth vei vedea foarte clar ca secuii stau, majoritatea, in doua caldari naturale. Sunt izolati chiar si geografic. Istoric daca judeci lucrurile, de la asezarea lor in Carpatii Orientali, secuii au fost nevoiti sa fie uniti. Astora ...... Citeste »
REVENIREA DIN SPATIUL COSMIC PE PAMÂNT
de Octavian Lupu Naveta Spatiala se Apropia de Planeta Pamant Naveta se apropia de planeta cu o viteza tot mai mare pe masura ce distanta se micsora. Prin hublou se distingeau tot mai clar contururile continentelor cum se delimitau treptat de intinderea intunecat-albastra a oceanelor si marilor. Era ca intr-o poveste in care te apropiai de un alt taram, cu legi misterioase si necunoscute. De fapt, dificultatea principala provenea din aceasta trecere din spatiul cosmic in cel terestru, lucru ce s...... Citeste »
PRIMIM DE LA CITITORI
Stimate D-le Director, Pentru anul 2013, cele mai bune urari - sanatate multa si succese in activitatea Dvs. Multe multumiri pentru bucuria de a citi publicatia Dv., cat si pentru efortul dv. de a continua editarea ziarului CLIPA ; Cu respect, Fam Leatu, Denver, Colorado... Citeste »
Religie »
SENSUL VIETII ESTE ÎN TAINA SFINTEI CRUCI
de Aurel Sas
Preot Aurel Sas, Las Vegas „Si zicea (Iisus) catre toti: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie.” (Luca 9, 23) „Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.” (1 Cor. 1, 18) „M-am rastignit impreuna cu Hristos; si nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste in mine. Si viata de acum, in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit si S-a d...... Citeste »
Din Comunitate »
Surprize literare sibiene la început de an
de Sebastian Doreanu
Desi nu sunt adeptul globalizarii, trebuie sa recunosc faptul ca exista si aspecte pozitive ale acestui trend ce caracterizeaza inceputul secolului al XXI-lea. Cine si-ar fi putut macar inchipui, nu multi ani in urma, usurinta calatoriilor dintr-un capat intr-altul al lumii. Iar cand aceste calatorii contribuie la apropierea fratilor de limba si cultura, despartiti de valurile vietii, cu atat mai mare este bucuria. Doamna profesor doctor Anca Sirghie este un asemenea mesager al culturii romanest...... Citeste »
Spectacol aniversare poetul Grigore Vieru si Basarabia-Scoala Junimea Romana din Montréal
Junimea Romana din Montréal - Scoala pentru minte, inima si cultura va invita In prezenta Excelentei Sale Doamna LUCIA IATIC, Consul general al Romaniei la Montréal, a Preasfintiei Sale IOAN CASIAN DE VICINA, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi si a altor personalitatiSambata 16 februarie, 14:15 Spectacol dedicat aniversarii poetului Grigore Vieru si Basarabiei Se vor prezenta proiectii video, insotite de o scurta inscursiune in istorie: Basarabia, lacrima neamu...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un student, la examen, nu prea stie si vorbeste intruna pe langa subiect. Profesorul, enervat: - Macar stii ce-i ala examen? - Da, este atunci cand doi oameni inteligenti stau de vorba intre ei pe marginea unui subiect comun. - Doi oameni inteligenti… Dar daca unul dintre ei este, din intamplare, idiot? - Paaai, atunci… celalalt nu promoveaza. * Profesoara: - Domnule student, daca ai avea de ales intre bani si inteligenta, ce-ai alege? - Banii, doamna profesoara! - Cum?! Eu cred ca as alege inte...... Citeste »
Flux de stiri »
Andrei Marga: Actiunea externa a Institutului Cultural Român
http://www.icr.ro/bucuresti/anunturi/andrei-marga-actiunea-externa-a-institutului-cultural-roman.html?limba=ro Marti, 12 februarie 2013 Conform misiunii pe care legea i-o incredinteaza, Institutul Cultural Roman este destinat sa promoveze cultura romana in strainatate, sa-i asigure vizibilitate si prestigiu. Cultura este stimulata si prin actiunile altor institutii culturale. Institutul Cultural Roman cauta sa sprijine creatorii in efortul de a-si consacra operele competitive. Valorile culturii ...... Citeste »
Vâlcea: 20 de oameni în greva foamei dupa ce combinatul a fost închis marti dimineata
Un numar de 20 de salariati de la Combinatul Chimic Oltchim au intrat, marti dimineata, in greva foamei, dupa ce societatea a fost inchisa din lipsa de materie prima. Oamenii vor sa fie respectati, vor sa aiba de munca, nu mai vor sa fie mintiti, pacaliti ca nu stiu ce strategii are guvernul, are conducerea. Oamenii nu si-au luat salariile, nu au niciun viitor, nu este nicio perspectiva, actuala conducere - atat administratorul, cat si lichidatorii - sta mai mult la Bucuresti, aici nu vine nimen...... Citeste »
Papa îsi ia adio de la credinciosi la 27 februarie, în Piata Sfântul Petru
Papa Benedict al XVI-lea isi va lua adio de la credinciosii catolici printr-o audienta generala ce va avea loc in Piata Sfantul Petru la data de 27 februarie, cu o zi inaintea renuntarii la pontificat, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, intr-o conferinta de presa. Ultima audienta generala va avea loc la 27 februarie, in Piata Sfantul Petru , pentru ca papa sa se poata adresa numerosilor credinciosi asteptati cu aceasta ocazie, a explicat parintele L...... Citeste »
Inelul papei Benedict al XVI-lea ar urma sa fie distrus dupa renuntarea la pontificat
Inelul pescarului, pe care il poarta papa Benedict al XVI-lea si care simbolizeaza puterea pontificala, va fi probabil distrus dupa data de 28 februarie, ziua retragerii suveranului pontif, a declarat marti Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului, citat de agentia EFE. Inelul papei se distruge in cazul decesului suveranului pontif, dar acum situatia este diferita si 'inedita', intrucat papa este in viata, expertii Vaticanului urmand sa studieze normativa, a precizat Lombardi, adau...... Citeste »
Proteste `de înalta tensiune` în Bulgaria (presa - Corespondenta Agerpres)
Bulgaria este cuprinsa de 'proteste de inalta tensiune', fata de costurile mari ale facturii de energie electrica, scrie presa sofiota de luni. Duminica, zeci de mii de locuitori din 15 orase din tara au iesit pe strazi pentru a-si exprima nemultumirea fata de costurile mari la intretinere. Protestele au capatat dimensiuni de revolutie, scrie Sega. In capitala Sofia, ministrul economiei si energiei, Delian Dobrev, a fost agresat cu bulgari de zapada, in Plovdiv au fost incendiate doua autoturism...... Citeste »
Sfârsitul comediei unguresti: Curtea de Apel din Târgu Mures a decis definitiv si irevocabil – Steagul secuiesc a fost INTERZIS în Harghita
Sfarsitul comediei unguresti: Curtea de Apel din Targu Mures a decis definitiv si irevocabil – Steagul secuiesc a fost INTERZIS in Harghita Administratie | 11-02-2013 12:45 Sfarsitul comediei unguresti: Curtea de Apel din Targu Mures a decis definitiv si irevocabil – Steagul secuiesc a fost INTERZIS in Harghita Curtea de Apel din Targu Mures a decis ca steagul secuiesc este interzis pe cladirile oficiale din Harghita. Hotararea este definitiva si irevocabila. Multi dintre primarii si directorii ...... Citeste »
Purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice: Decizia Papei de a se retrage - un act de curaj si de demnitate
Parintele Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, considera ca demisia Papei Benedict al XVI-lea, desi a surprins Biserica Catolica de la Bucuresti, constituie un gest de curaj si de demnitate . Biserica Catolica de la Bucuresti si societatea romaneasca in ansamblu au ramas surprinse de hotararea de retragere pe care Sfantul Parinte a luat-o. si acest lucru ne-a gasit pe toti nepregatiti. Dar, in acelasi timp, dorim sa remarcam increderea pe care fiecare credincio...... Citeste »
ICR: Centru European al Cinematografiei la Bucuresti si facilitati pentru investitiile de profil
Institutul Cultural Roman (ICR) va coopera cu institutele si companiile implicate direct in productia cinematografica din Romania in vederea infiintarii la Bucuresti a Centrului European al Cinematografiei, a anuntat, luni, Directia Comunicare a ICR, intr-un comunicat de presa transmis AGERPRES. Centrul va oferi informatii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare si festivaluri si va sprijini creatia cinematografica pe teritoriul Romaniei si promovarea culturii si imaginii tarii ...... Citeste »
"Stramosi pe alese. Calatorie în imaginarul genealogic al boierimii române", volum lansat la Humanitas
Cartea Stramosi pe alese. Calatorie in imaginarul genealogic al boierimii romane , de Filip-Lucian Iorga, a fost lansata joi seara la Libraria Humanitas de la Cismigiu, in prezenta autorului si a istoricilor Neagu Djuvara si Lucian Boia. Potrivit editurii, o carte scrisa foarte bine, cu o bibliografie ampla, Stramosi pe alese are la baza teza de doctorat a autorului, urmand a aparea digital, intr-o editie extinsa. Profesorul Lucian Boia, conducatorul tezei de doctorat a autorului, a apreciat ca ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page