Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1067 - 9 Februarie, 2013 - Anul XXIII
Duminica, 27 ianuarie, in cadrul unei Liturghii festive celebrata la biserica greco-catolica Adormirea Maicii Domnului din Los Angeles, doamna Iuliana Pintea a primit o diploma din partea Papei Benedict al XVI-lea cu ocazia implinirii a peste noua decenii de viata si ca recunoastere pentru implicare activa in viata Bisericii, in toti acesti ani.Pe diploma sta scris: Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, din inima imparte implorata Binecuvantare Apostolica, lui Iuliana Pintea si implora belsug de h......Citeste »
Editoriale »
Doamna Mihaela Deaconu – Consul, Consulatul General al Romaniei in Los Angeles, din ianuarie 2013
Doamna Mihaela Deaconu a fost seful sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Washington, in perioada 2004 -2012. Activitatea sa profesionala in cadrul ambasadei - responsabilitati in domeniul consular, juridic si de reprezentare. In domeniul consular, aceste responsabilitati implica asigurarea si acordarea intregului sprijin necesar cetatenilor romani solicitanti de servicii consulare sau aflati in situatii deosebite, care necesita asistenta consulara a statului roman. In domeniul juridic, acti...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1067)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * La aproape 40 de ani de cand ultimele trupe combatante au parasit Vietnamul (22 August,1972) si 37 de ani de cand ultimul elicopter american a decolat de pe cladirea Ambasadei SUA din Saigon (1 Mai 1975) luand drumul ... Bangkok-ului, Vietnamul revine in actualitatea politica a curentei administratii. Nu, nu din cauza faptului ca la 30 Ianuarie s-au implinit 44 de ani de la atacul asupra Saigonului, cunoscut sub numele de Tet Offensive , co...... Citeste »
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România - Comunicat de presa - Gradul de libertate a presei defineste o democratie
Bucuresti, 02.02.2013 COMUNICAT DE PRESA Gradul de libertate a presei defineste o democratie Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania isi exprima nedumerirea si ingrijorarea cu privire la atitudinea Bruxelles-ului fata de presa din tara noastra. Observatiile din Raportul MCV, potrivit carora sunt necesare „revizuiri ale normelor existente pentru a garanta faptul ca libertatea presei este insotita de o protectie corespunzatoare a institutiilor si a drepturilor fundamentale ale persoanelor, p...... Citeste »
LIBERTATEA PRESEI ÎN ROMÂNIA ESTE O GLUMA RIDICOLA!!!
Stimati colegi jurnalisti, Timp de 15 ani, am fost ziarist in Romania, iar acum traiesc in Austria. Din pacate, desi au trecut 6 ani de la momentul in care m-am vazut obligat sa renunt la presa, sunt si acum - departe de casa - victima unor razbunari venite din partea celor despre care am scris, reprezentantii autoritatilor si grupurilor de interese din tara natala. Sub multe aspecte, consider ilustrativ cazul meu pentru conditia jurnalistului roman postdecembrist. Am ajuns la concluzia ca, in R...... Citeste »
Politicienii vor fi înlocuiti de oameni bionici
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Fantomele mayasilor s-au cumintit, dar cum sa traim noi linistiti daca presa de senzatie a scotocit prin cotloanele Universului dupa niste afluxuri de raze gamma, mega-eruptii, furtuni solare, asteroizi sau chiar extraterestri? – toate, avind ca tinta Pamintul. De ce periodic se nasc apocalipse in studiourile de stiri? Pai, sa ne tina ocupate mintea si vointa, iar sistemul biela-manivela, butonat de marele puteri, sa se miste lejer. N-avem de ce ne teme de Univers, pen...... Citeste »
Secuii nu sunt unguri!
de Ionut Tene
Cand m-am intors din Germania cu cursa de Hamburg, in spatele meu stateau patru tineri cu mustata, care vorbeau o limba ciudata. Initial am crezut ca sunt slovaci, dar nici limba slava nu mi se parea graiul lor. L-a un moment dat am observat ca intelegeau ce vorbeam cu vecinul de scaun din autocar. Asa ca m-am intors si i-am intrebat franc, ce limba vorbesc. S-au uitat la mine si mi-au spus: – Maghiara secuiasca! Noi, suntem din Covasna! Le-am spus ca limba lor difera de maghiara vorbita la Cluj...... Citeste »
O „gafa” de bun augur provocata de posta franceza a facut Unirea României cu Republica Moldova
de Ionut Tene
In sfarsit apar si in presa internationala informatii interesante despre Romania. Un incident provocat de posta franceza a fost preluat imediat de mass-media europeana, dar si de cea din Romania si Republica Moldova. Republica Moldova, Bucovina de Nord si Basarabia de Sud sunt incorporate in teritoriul Romaniei Mari, asa cum arata la 1 Decembrie 1918, potrivit unor timbre emise de Posta Franceza, scrie ziarul Timpul. „Nu este vorba despre o fictiune geopolitica, ci despre o imagine tiparita pe s...... Citeste »
Sfârsitul României etnice?
de Ionut Tene
Calatoria mea de studii din Germania mi-a dezvaluit faptul ca romanii sunt din ce in ce mai multi in orasele din Occident. Romani gasesti peste tot, din cartierele marginase ale localitatilor pana in Ring. Emigrarea romanilor a ajuns la cote alarmante si se aseamana, pastrand proportiile, cu Exodul antic al evreilor sau cu fuga a peste jumatate din populatia Irlandei in SUA, la mijlocul secolului XIX-lea, datorita crizei cartofului. Conform recentului recensamant romanii au mai ramas in tara la ...... Citeste »
Politica »
COMPLETARE TRISTA LA UN JURNAL DIN 1949 - CRITICA DE DIRECTIE A LAMURIRII SI DUMIRIRII (4)
de Corneliu Leu
In memoria generatiei de confrati mai mari, cea a lui Mihu Dragomir, Dimitrie Stelaru, Neculai Tautu, George Dan,Tudor Musatescu, Geo Dumitrescu, Radu Boureanu, Ghita Dinu, Lucian Grigoresccu, Ion Vlad, Spiru Chintila, Petru Dumitriu, Gellu Naum, Laurentiu Fulga, Sasa Pana, Radu Tudoran, Alexandru Balaci, Mati Aslan, Eugen Schileru, Nicolae Margeanu, Nicolae Crisan, Nicolae Jianu, Mircea Marc, de la care am apucat sa invat ceva din lupta cu poncifele vremii. Asa se configura structura de dictatu...... Citeste »
Seria Romaniana: Români Cu Care Ne Mândrim ; Convorbire cu Dr. Ion POPESCU, Parlamentul Ucrainei, Kiev: ROMÂNII DIN UCRAINA (3)
de Gabriel Teodor Gherasim
Gabriel Teodor Gherasim Motto: «De cand rusii te pradara/ N-avem soare, nici odihna/ Fara tine, n-avem tara/ Bucovina, Bucovina “ Ion Posteuca, roman Nord-Bucovinean deportat in Siberia la 13 ani. Motto 2: « …Voi raspunde pe larg, si va rog, sa publicati integral acet raspuns, deoarece « m-ati provocat prin aceasta intrebare» sa lucrez trei saptamani la rand la materiale din arhiva mea personala si sa ajung la niste concluziicare intr-un asa anturaj inca nu au fost sistematizate! Doctor Ion Pope...... Citeste »
Cultura »
Inteligenta si performanta romanilor din diaspora pot face mult bine Romaniei
de Elena CHIRITA
Autor: Elena CHIRITA Membra a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania - UZPR Interviu cu prof. dr. Dorin SARAFOLEANU Inteligenta si performanta romanilor din diaspora pot face mult bine Romaniei Daca Romania va avea noroc si cei plecati astazi se vor intoarce cu experienta acumulata si se vor alatura celor buni care au ramas aici, atunci tinerii vor castiga batalia pentru Romania. Alta solutie nu vad . Profesorul Dorin Sarafoleanu este Doctor in Stiinte Medicale si se numara printre cei sa...... Citeste »
Portret de poet - Maria Diana Popescu
Acad. Gheorghe Paun Nu pretind ca ma pricep la poezie (nici nu stiu la ce ar reveni o asemenea „pricepere ; chiar cred, precum avertiza un fizician celebru, cu malitie vorbind despre fizicienii insisi, din zona cuantica mai ales, el fiind celebru tocmai in fizica numita cuantica, avand si un Premiu Nobel la rever, ca „priceputii la poezie ar trebui priviti cu suspiciune, oricum poezia poate/trebuie citita la infinit, de fiecare cititor altfel si de fiecare data altfel - Umberto Eco dixit), dar m...... Citeste »
ISPAS, MOTAN GRAS...
de George ROCA
George R. ROCA (POVESTIRE DE PE MARE) (Continuare din editia precedenta) Foamea il scoase din nou, pe Ispas, afara din cabina. Iesi pe punte si se aseza la panda, asteptand sa apara vreun pescarus, ca sa-l poata insfaca si sa-l manance. Dejeaba! Erau prea departe de mal ca vreo pasare sa se aventureze intr-acolo. Foamea il chinuia din ce in ce mai tare. Se duse la prova unde era atarnata plasa de pescuit si o cerceta cu atentie. In afara de cateva alge uscate nu gasi nimic. Mirosul de peste, car...... Citeste »
AM REVAZUT IZVORUL!
de Prof Dumitru Buhai
E destul doar o clipa, Ca sa-ti pierzi echilibrul Si sa-ti simti rupta o aripa Ce-ti ingreuneaza zborul! E destul doar o vorba neroada, Ca sufletul tau alb sa ti-l roada Si sa te trezesti pierdut in gandire, Cand invinge, in tine, a ta fire... E destul doar sa privesti balciul Si sa-ti dai seama de instrainare; Fie locul un vacarm din stadion Sau in tacerea la-nmormantare! E destul doar o clipa-n gandire, Ca sa revii la pace si linistire!... Si cat am nevoie si eu acuma de ea, Ca sa am elixirul ...... Citeste »
Darul lui Decebal
de Vasile Doru Georgescu
Inginer Vasile Doru Georgescu (n. 04.09.1946) Orasul Ramnicu Sarat- Romania Din cremenea Carpatilor dacii se-nfrupta, Primind puteri de la strabunii dusi, Care le-au harazit taria lor de lupta, Nimeni sa nu supuna puterea lor de ursi. Muntii se unduiau prelung in fluviu lin, Ca hergheliile de murgi gata de-nseuare, Iar piscurile tuguiate infipte in senin, Pareau caciulile dacilor, semete in valtoare. Sub haina brazilor inalti si drepti, Padurile-si tineau dacii, cum closca-si tine puii, Si-n jur...... Citeste »
CHIX SAU LUMEA ACTIUNII EFICIENTE - in librarii, din 4 februarie 2013
CHIX SAU LUMEA ACTIUNII EFICIENTE - in librarii, din 4 februarie 2013 Dan Predescu Bucuresti 010135 str. Ion Brezoianu nr. 53A, ap. 14, sect. 1 tel. 021-314.5889, 0720-762.893... Citeste »
Cultura si credinta »
"Spatiul mioritic" - spatiu Christic - "Trei pastori"
de Benone Burtescu
Este doar de vorbit de bine despre Romania tara noastra de limba si de ce n-am face-o, caci frumoasa mai e. Procentul statistic nu-l cunosc, dar ne-am putea referi la ea si ca la tara noastra de credinta, si rugaciunea este ca aceasta credinta a ei sa fie si cea adevarata, cea a Sfintelor Scripturi, care de vreo cateva sute de ani bune ne-a facut limba si vorbirea si mai frumoasa, ca noi cei mai de pe urma, din psaltiri ne nascuram lingvistic dinspre Coresi catre Cornilescu minunata mostenire. C...... Citeste »
Religie »
SENSUL VIETII ESTE ÎN TAINA SFINTEI CRUCI
de Aurel Sas
Preot Aurel Sas, Las Vegas „Si zicea (Iisus) catre toti: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie.” (Luca 9, 23) „Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.” (1 Cor. 1, 18) „M-am rastignit impreuna cu Hristos; si nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste in mine. Si viata de acum, in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit si S-a d...... Citeste »
Sport »
Fotbal: Meciul Ungaria - România va avea loc cu portile închise; FIFA a respins apelul federatiei de la Budapesta
Meciul de fotbal Ungaria - Romania, programat pe 22 martie la Budapesta in Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, va avea loc cu portile inchise, dupa ce FIFA a respins apelul federatiei de la Budapesta, informeaza presa internationala, citata de Agerpres. Federatia internationala a obligat recent selectionatele Ungariei si Bulgariei sa dispute cu portile inchise urmatoarele lor meciuri din preliminariile CM 2014, din cauza comportamentului antisemit sau rasist al suporterilor lor. FIFA ...... Citeste »
Din Comunitate »
Solisti ardeleni la o petrecere romaneasca din Surprise
de Emil G. Onet
Romanii din Surprise – o suburbie Phoenix-ului – au petrecut o seara pe gustul lor alaturi de Vasile Tintas si Dinu Iancu Salajan, amandoi solisti consacrati si cunoscuti de iubitorii de musica populara, atat din tara cat si din America. Spectacolul care a avut loc sambata 19 ianuarie 2013, s-a bucurat de o participare numeroasa, publicul romanesc din zona stiind de acum ca Vasile Tintas are nu numai un deosebit talent muzical, ci este si un bun intreprinzator si organizator. La un pret modest (...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
GLUME ENGLEZESTI - John, unde e palaria mea? - O aveti pe cap, sir. - Bine, o gasesc eu mai tarziu. * - John, du-te afara si uda florile. - Sir, dar afara ploua. - Nu-i nimic, ia-ti umbrela. * - John? - Yes, sir! - Adu-mi, te rog, pianul. - Vreti sa cantati la pian, sir? - Nu, John... dar mi-am uitat tigarile pe el si ma gandeam sa nu te deranjez pentru un fleac! * Sir se spala pe picioare in lighean. -John! -Yes,Sir! -Adu-mi te rog un prosop, si arunca apa asta din lighean! -Prea-bine,Sir! John...... Citeste »
Flux de stiri »
Institutul Cultural Român deschide o filiala la Sfântu Gheorghe
Institutul Cultural Roman (ICR) va deschide in curand o filiala in municipiul Sfantu Gheorghe. Anuntul a fost facut joi, in cadrul unei conferinte de presa, de senatorul PNL Marius Obreja, care a mentionat ca demersurile pentru infiintarea acestei filiale au 'intrat in linie dreapta'. Obreja a precizat biroul ICR de la Sfantu Gheorghe, care va acoperi teritorial judetele Covasna si Harghita, se va ocupa in principal de promovarea valorilor culturale romanesti si va acorda burse pentru oamenii de...... Citeste »
Andrei Marga: Participarea României la Salon du Livre, un eveniment fara precedent
Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Andrei Marga, considera ca participarea Romaniei la Salon du Livre de la Paris din luna martie este, sub multe aspecte, un eveniment fara precedent. Participarea Romaniei la Salon du Livre de la Paris din luna martie, ca tara invitata de onoare, este, sub multe aspecte, un eveniment cu mult mai mult decat obisnuit , a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Andrei Marga, care caracterizeaza prezenta romaneasca drept un eveniment fara precedent. Presedi...... Citeste »
România participa la Târgul International de Carte de la Ierusalim
Romania va avea un stand la Targul International de Carte de la Ierusalim, aflat la cea de-a 26-a editie si care va avea loc in perioada 10 - 15 februarie 2013. Invitatii la editia din 2013 a Targului International de Carte de la Ierusalim sunt scriitorii Varujan Vosganian, Vasile Ernu, Lucian Dan Teodorovici, Bogdan Stanescu, alaturi de autoarea israeliana de origine romana Madeleine Davidsohn, informeaza ICR Tel Aviv. Desfasurat pentru prima oara in 1963, Targul International de Carte de la Ie...... Citeste »
Politia Româna: Peste 1.000 de cazuri de criminalitate informatica, înregistrate anul trecut
Criminalitatea informatica in Romania este intr-un trend crescator, doar anul trecut politistii inregistrand peste 1.000 de astfel de cazuri, a precizat marti, intr-o conferinta de presa, seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice din IGPR, Virgil Spiridon. Astfel, din cele aproximativ 1.000 de cazuri de criminalitate informatica, peste 200 au fost solutionate, inregistrandu-se totodata circa 1.200 de infractiuni in acest domeniu cu peste 500 de persoane implicate. Criminalitate...... Citeste »
Doi fotografi români au intrat pe lista finala a nominalizarilor Sony World Photography Awards
Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de disparitie, instantanee cu tineri sarbatorindu-si aniversarile sau cu fani heavy-metal din Botswana se numara printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internationale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizati se numara si romanii Alecsandra Dragoi si Hajdu Tamas, scrie marti publicatia britanica Daily Mail. Lista nominalizatilor pentru Sony World Photography Awards anuntata marti a fost realizata in...... Citeste »
Ziua Rosiei Montane, la Muzeului National al taranului Român
Cea de-a treia editie a Zilei Rosiei Montane, eveniment dedicat patrimoniului natural si cultural exceptional din aceasta zona, va fi gazduita miercuri de Studioul Horia Bernea al Muzeului National al taranului Roman si Clubul taranului Roman. Potrivit organizatorilor - Alburnus Maior, Asociatia Bucuresti si Re.Generation -, dedicat implinirii a 1882 de ani de atestare documentara a Rosiei Montane, evenimentul va consta intr-un program complex menit sa sublinieze importanta protejarii, conservar...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page