Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1064 - 19 Ianuarie, 2013 - Anul XXIII
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Cardul de sanatate bate la usa! Desteptarea! Incercati sa intelegeti cine are interesul sa controleze „utilitatea” organelor interne ale romanilor. Germania a investit aproape doua miliarde de euro pentru implementarea partiala a sistemului, stopat la un moment dat din cauza marilor deficiente. Anglia a pierdut datele a 93% din asigurati, iar cei pusi pe capul sanatatii noastre pornesc acum un program virusat din start, caruia alte „civilizatii” i-au dat „delete”. Dupa......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1064)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Nimic nu caracterizeaza mai elocvent fatidicul an 2012, ca magistralele cuvinte rostite in anul 1992, cu ocazia Mesajului de Craciun al Majestatii Sale, Regina Elisabeta a II-a: Annus Horibilis . Cuvintele de sorginte Latina, deriva din latinescul Annus Mirabilis-Anul Miracolelor. Regina s-a referit la faptul ca in anul 1992, ambii ei fii, Charles si Andrew au divortat iar Castelul Windsor a fost victima unui devastator incendiu. Pentru ama...... Citeste »
Detalii despre Parada Inaugurala de la Washington D.C.
de Simona Botezan
Detalii despre Parada Inaugurala de la Washington D.C. Comitetul de Inaugurare Prezidential (PIC) a anuntat ieri, 14 ianuarie, noi detalii despre parada inaugurala, care va avea loc, in 21 ianuarie 2013, la Washington D.C. PIC a anuntat, de asemenea, numele crainicilor care vor comenta parada inaugurala. Parada va include opt care alegorice personalizate, comandate de PIC pentru parada. Patru dintre acestea vor reprezenta familiile presedintelui si vice-presedintelui, si statele lor de origine, ...... Citeste »
IDENTITATE NATIONALA, NU GLOBALIZARE!
de Lazar Ladariu
Pe parcursul istoriei si existentei sale, infaptuirea idealurilor de libertate, emancipare si de unitate nationala au devenit mobiluri primordial patriotice ale neamului nostru romanesc, coloane de sustinere , in contextul civilizatiei europene si al vointei de coexistenta cu aceasta . O tema obsesiva si obsedanta a timpului nostru , cum se exprima reputatul academician Alexandru Zub, in lupta pentru apararea identitatii etno-culturale, pentru unitatea limbii si culturii in infaptuirea unitatii ...... Citeste »
CINE MAI ARE NEVOIE DE O PRONUNTIE CORECTA?
de Octavian Lupu
Finalul inedit al unui episod din seria „Poirot” Intr-un gest incarcat de un intens dramatism, detectivul Poirot arunca o figurina din portelan infatisand un arlechin catre presupusul asasin, care cu o miscare rapida o prinde folosind in mod surprinzator mana sa stanga. Toti ceilalti martori, aflati intr-un studio de productie al BBC, raman consternati, in timp ce dramatismul situatiei se transmite catre ascultatorii respectivei emisiuni derulate in direct. Practic, Poirot reuseste sa demonstrez...... Citeste »
Politica »