Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1054 - 3 Noiembrie, 2012 - Anul XXII
de Andrei Marga
In interventia Sincronizarea Institutului Cultural Roman, 12 septembrie 2012, am argumentat pentru plasarea institutiei sub semnul sincronizarii. O data cu Organigrama 2012 si cu hotararea Programele Institutului Cultural Roman, sincronizarea a inceput sa prinda realitate. Stim prea bine ca ceea ce numim cultura se poate privi din diferite unghiuri, situate intre cel filosofic si cel strict utilitar. In strategia Comisiei Europene, adopta recent sub titlul Promoting Cultural and Creative Sectors......Citeste »
Editoriale »
Marga le raspunde celor care l-au numit comunist si politruc. "Sunt jurnalisti coordonati"
Stiu cine ii coordoneaza. Nu exista nici o proba factuala pentru aberatiile pe care detractorii le debiteaza , spune Andrei Marga. Directorul ICR, clujeanul Andrei Marga, le-a raspuns astazi (26 octombrie, 2012, n.r.) contestatarilor sai. Marga a fost facut comunist si politruc de jurnalisti de la publicatii din Capitala, dupa anuntarea programelor si organigramei Institutului. In raspunsul sau, fostul rector UBB spune ca acesti jurnalisti sunt coordonati de cineva, ca din textele scrise dupa pr...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1054)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Am incheiat eseul precedent cu urmatoarea mentiune: Prefigurez la orizont o societate Dystopiana-Dystopian Society, care este definita ca un sistem caracterizat prin saracie, repulsie sordida si opresiva si in care justitia, libertatea si fericirea sunt reprimate. Poate nici nu meritam altceva, atat timp cat suntem adeptii Ineptocratiei si alegem conducatorii dupa gradul lor de incompetenta si ineficacitate . Am parcurs toate Dex-urile roma...... Citeste »
Cu Nasu` la munte si la mare
de Ionut Tene
Ce-l mai tare m-a amuzat astazi (25 octombrie 2012, n.r.) taraboiul cu arestarea controlorilor de bilete de pe trenuri. In timp ce armata romana defila de ziua ei la Cluj-Napoca sau la Brasov, zeci de mascati ridicau cu autobuzul aproape o suta de „Nasi” pentru spagile primite in timpul serviciului pe trenuri. Metoda era extrem de simpla si arhicunoscuta de romani. Trenurile spagii au fost deraiate de cea mai ampla operatiune impotriva coruptiei din CFR si Ministerul Transporturilor. Peste 200 d...... Citeste »
LISTA LUI LAGARDE, CACIULA SI DISCURSUL
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Caragiale este permanent actual in politica noastra. Daca mai vizionati piesele sale, nu mai rideti! Plingeti! Migratia politica a capatat in ultimii patru ani o amploare fara precedent. De la alegerile parlamentare din 2008 si pina in prezent, 97 din cei 471 de parlamentari alesi au schimbat cel putin o data partidul. Inseamna ca doar averea conteaza in constituirea grupurilor de interese, doctrinele politice ramin apa de ploaie, buna de imbatat poporul. Bancile, comp...... Citeste »
Politica »
Demers pentru sinceritate
Pasul 2 Acum o saptamana, adresam prin intermediul mail-ului si al presei tuturor candidatilor la alegerile parlamentare din acest an o scrisoare cu zece intrebari. Primul pas dintr-un proiect numit “Demers pentru sinceritate”. Timpul acordat s-a scurs. In acest moment, asa cum am anuntat, suntem datoare tuturor cu o concluzie a acestui prim pas. Cetatenilor, societatii civile, presei si, nu in ultimul rand, candidatilor. In acelasi fel, aceasta concluzie ii are in vedere pe toti. Nepasare, ipoc...... Citeste »
Fiica unui demnitar comunist arunca în aer mitul lui I.M. Pacepa
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Adevaratul motiv al dezertarii, fotografii compromitatoare cu Elena Ceausescu, gasite in casa generalului DIE Ioana este fata lui Gheorghe Bobocea, fost coleg la scoala de partid cu Elena Ceausescu, apoi adjunct al lui Tudor Postelnicu la Buzau. Gheorghe Bobocea a fost Procuror General al RSR la data la care Pacepa a fugit. Singura sa urmasa in viata, povesteste despre pataniile familiei, dupa perchezitia facuta de fostul sef al Procuraturii Generale la domiciliul generalului DIE dezertor Ion Mi...... Citeste »
Cultura »
O mare onoare!
de Petre Curticapean
Este o mare onoare pentru mine de a ma afla in acest ales grup de prezentatori, motiv pentru care, inca de la inceput, tin sa multumesc doamnei Mariana Cristescu ca a acceptat sa rostesc aceste cateva considerente asupra lucrarilor domniei-sale. Randurile mele nu se vreau nicio critica zoilica si niciun fals, caduc si ieftin panegiric, intrucat lucrarile de fata nu merita un astfel de tratament, ele impunandu-se prin valoarea si acuratetea scriiturii, cu atat mai mult cu cat ele sunt atat de dif...... Citeste »
Ion Cepoi, "Pe Urmele Mele", Chisinau: Editura Pontos, 2007, 403 pagini
de Nicolae Dima
(Jurnalul unui Roman Basarabean - Semnal editorial de Nicolae Dima) L-am intalnit prima oara pe autor in 1971, cu prilejul trecerii mele prin Los Angeles. L-am revazut ulterior la intrunirile Academiei Romano-Americane si mai tarziu ne-am reintalnit la Chisinau. Casatoria sa cu Stela, fosta mea colega de facultate, ne-a apropiat si mai mult, iar in ultimii ani i-am vizitat pe amandoi la noua lor resedinta din Las Vegas. Intr-una din aceste vizite, Ion mi-a oferit cartea sa, Pe Urmele Mele , pe c...... Citeste »
FUEGO SI GRIGORE VIERU - LACRIMI GEMENE
de Rodica Elena Lupu
Lansarea volumului „Testament pentru Fuego”, la Iasi, a fost un prilej de intalnire si bucurie pentru iubitorii de poezie si ai artistului. Poeziile din acest volum i-au fost dedicate artistului, care il cinsteste si il omagiaza pe poet prin tot ceea ce face, dar mai mult decat atat, pastreaza legatura cu romanii de peste Prut, le intretine spiritul cu hrana din cantecele sale create pe aceste versuri. Grigore Vieru in poezie si Fuego in cantec sunt doua lacrimi gemene, daruindu-ne noua, farame ...... Citeste »
Cenaclu Romanesc
de Sebastian Doreanu
Cenaclu Romanesc cu Tema Mircea Elide in Colorado Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe doamna Simona Sirghie la numarul de telefon 303-993-6152 sau prin email la: simonarazvan@hotmail.com. Adresa: 6060 Puritan Lane Frederick, CO 80516 de Sebastian Doreanu... Citeste »
Cultura si credinta »
FRATIE ÎN FRATIETATE
de Benone Burtescu
... voi toti sunteti frati (Matei 23, 8) Nu putem ignora faptul ca toti suntem frati. Ca vrem sau nu, ca ne place sau nu, realitatea este aceeasi: noi toti suntem frati. Biblia nu spune ca noi AVEM frati, spune ca SUNTEM frati. Existential. Asa dar, pe lume, vreo sase miliarde de frati si mai bine. Frati destui. Fratietatea mare. Ce-i cu fratia? Frati cu care ne mandrim, frati de care ne rusinam, dar frati. Frati de care ascultam, frati care ne asculta, dar mai inainte de mai de sus, mai de jos,...... Citeste »
Istorie »
SCRISOARE DESCHISA
Domnule Decan al Facultatii de Istorie N. Iorga, Adrian Cioroianu, Bucuresti Sunt nanogenar, ma adresez Domniei Voastre fiind cel mai competent sa ma lamuriti in problema Imnului Romaniei „Desteapta-te Romane daca este sau nu, un plagiat. Textul a fost scris de profesorul greco-catolic Andrei Muresanu. Anton Pann este acreditat ca autor al muzici. Poemul „Un Rasunet” a fost inchinat Revolutiei de la 1848. Adunarea a avut loc pe Campia Libertatii in fata Catedralei Greco-Catolice din Blaj, nu la ...... Citeste »
De la Cititori »
„LINII DE FORTA” LA INTERSECTIA DINTRE AXA VERTICALA A TURNULUI EIFFEL SI CEA ORIZONTALA A CÂMPULUI LUI MARTE
de Octavian Lupu
Simbolul cel mai reusit al arhitecturii moderne a Parisului ramane in continuare Turnul Eiffel, o sinteza stralucita a conceptelor de urbanism elegant al acestei mari metropole. Dispus la capatul de nord-vest al Campului lui Marte (Champ de Mars), acest Turn continua sa impresioneze prin silueta sa impunatoare pe toti turistii care se inghesuie pe terasele ingenios proiectate ale esplanadei Trocadero, care mereu ofera o experienta unica si de neuitat diferitelor generatii care au avut ocazia sa ...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica, in etapa a XIII-a a Ligii I: Vineri Universitatea Cluj - Otelul Galati 1-1 Au marcat: Cleiton '1 ; Paraschiv '32. FC Brasov - Petrolul Ploiesti 0-1 A marcat: Grozav '65 Astra Giurgiu - CSMS Iasi 1-0 A marcat: Bukari '65 Sambata CS Turnu Severin - CFR Cluj 1-3 Au marcat: Arnautu '49 ; Hora '12, Rui Pedro '15, Cadu '90+2 (penalti) Concordia Chiajna - Rapid Bucuresti 0-0 Ceahlaul Piatra Neamt - Dinamo Bucuresti 0-0 Duminica...... Citeste »
Din Comunitate »
"Vreau sa joc": expozitie "Jerry W. McDaniel" la "Viitorul Roman"
de Anca Adumitroaie
de Anca Adumitroaie Albastrul profund si sincer incadreaza ca passe-partout explozia de alb-violet in flori de lavanda care, la randul ei, imbratiseaza languros conturul banuit al femeii dezgolite. Absenta culorii, ca o pata de vis, intr-o mare dezlantuita de nuante, e ceea ce defineste latura impresionista, de traire a clipei, a pinzei pe nume “Sleeper In Lavender”, care m-a intimpinat si captivat de la intrare la vernisajul cu titlul “I Want To Dance” (“Vreau sa joc”) al pictorului Jerry W. Mc...... Citeste »
Visul American al unui ilustru matematician român
de Simona Botezan
Revista “LIBERTAS MATHEMATICA “ (Partea I) Simona M. Botezan, Washington D.C. Pentru multi oameni matematica reprezinta doar cosmarul vietii lor de elev sau student. Pentru Profesorul Emerit Constantin Corduneanu de la University of Arlington Texas, fondatorul revistei “Libertas Mathematica” si editorul acesteia timp de 31 de ani, cele doua notiuni - libertate si matematica, au alte conotatii. Revista “Libertas Mathematica” este un vis american atipic, un simbol pentru libertatatea politica si d...... Citeste »
ROMÂNI AMERICANI DE PRESTIGIU CER DE PATRU ANI SA SE RENUNTE LA REPREZENTAREA PARLAMENTARA A DIASPOREI DIN STATELE UNITE
de Corneliu Leu
CORNELIU LEU ... :Si nu fac aceasta atat pe criterii politice, motivele lor fiind in primul rand de natura principiala: Pentru ca acei asa zisi „reprezentanti democratici” ai lor nu-i reprezinta cu nimic si nu le servesc nici un fel de interese; in al doilea rand de natura social-culturala: Pentru ca nivelul de educatie politica al acelora nu s-a dovedit prin nimic a reprezenta in Parlamentul Romaniei nivelul democratismului pe care conationalii lor au ajuns sa-l inteleaga traind in Statele Unit...... Citeste »
Dezvaluiri: planul agentului Mircea Lubanovici de a-si impune "colegul” din Canada Eugen Roventa sa candideze la Senat din partea ARD
Candidatii diasporei din partea ARD se pare ca fac mai multe valuri decat oricare altii. Dupa scandalurile candidatilor de pe Europa William Branza si Viorel Badea, nici cei din Statele Unite si Canada nu le raman in spate. Mircea Lubanovici, actual deputat PDL de pe diaspora, acuzat ca fiind agent DIE de catre un pastor penticostal, a pus la punct un plan minutios de a-si impune la Senat un coleg de breasla din Canada in detrimentul romanilor din Statele Unite si Canada. Iata faptele: Pe data d...... Citeste »
Romanii din Statele Unite contesta nominalizarea candidatului ARD Eugen Roventa la Senat pe diaspora
Pe data de 28 octombrie Consiliul Roman American a adresat urmatoarea scrisoare presedintilor de partide componente ale Aliantei Romania Dreapta (ARD) prin care protesteaza public fata de modul netransparent in care domnul Eugen Roventa a fost nominalizat pentru Senat colegiul 2 diaspora. In cadrul aceleiasi scrisori, Consiliul Roman American solitica conducerii ARD schimbarea domnului Roventa cu un alt candidat care sa corespunda intereselor noastre comunitare, candidat care sa fie acceptat de ...... Citeste »
Valentin Balaj a fost eliberat de cei de la imigrari
Valentin Balaj, romanul din Arizona care a fost arestat in urma cu 6 luni, fiind in proces de a fi deportat, a fost eliberat zilele trecute. Conform purtatorului de cuvant, Amber Cargile de la biroul de imigrari din Phoenix, Arizona, s-a stopat procedura de deportare in acest caz, in prezent autoritatile colaborand cu avocatul romanului, pentru ca acesta sa poata aplica pentru o viza de imigrare. Va reamintim ca romanul este casatorit si are cinci copii, sotia fiind cetatean american. Valentin B...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Dramaturgul Constantin Kiritescu, director ani in sir in Ministerul Instructiunii Publice, cauta sa-si impuna numai punctul lui de vedere si, din aceasta cauza, se facuse nesuferit majoritatii oamenilor de cultura. - Mare idiot trebuie sa fie Kiritescu acesta, judecand dupa mutra, zise furios intr-o zi Ion Minulescu. - Nu te lua dupa aparente, il sfatui bland Tudor Arghezi. Mutra te inseala. E cu mult mai idiot decat arata. * Frizerul il intreaba pe client: Cum sa va tund ca sa fiti multumit ? G...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau... Citeste »
Flux de stiri »
Prima sedinta a Consiliului Consultativ Interinstitutional pentru românii din strainatate
Joi, 25 octombrie 2012, doamna secretar de stat, Natalia Intotero, a participat la prima sedinta a Consiliului Consultativ Interinstitutional pentru romanii din strainatate, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe. Constituit la initiativa MAE, Consiliul Consultativ Interinstitutional are ca obiectiv eficientizarea coordonarii intre institutiile cu atributii in solutionarea problematicii romanilor care traiesc in strainatate. La reuniunile Consiliului participa reprezentanti ai...... Citeste »
Ultima disputa dintre România si Rusia subliniaza tensiunile în crestere dintre cele doua tari
Belgrad, 30 oct /Agerpres/ - Interesul in crestere al Rusiei in sud-estul Europei si disputele existente cu privire la un presupus act de spionaj ar putea fi motivele ultimului conflict dintre Romania si Moscova, comenteaza publicatia Business New Europe (BNE). Trei evenimente aparent separate, in termen de trei zile, au pus activitatile Rusiei in Romania sub lupa. Intr-unul dintre acestea, o romanca in varsta de 19 a fost grav ranita intr-un accident, in timp ce altul a implicat o acuzatie seri...... Citeste »
Analist economic:România va avea de suferit daca sunt agreate la nivelul UE noile reglementari privind sistemul bancar
Bucuresti, 30 oct /Agerpres/ - Romania va avea de suferit de pe urma aplicarii, la nivel european, a noilor reglementari in domeniul serviciilor bancare, la capitolul intrari de capital, a declarat, marti, intr-o dezbatere de specialitate, Aurelian Dochia, analist economic si managing partner Concept. 'Serviciile financiare sunt un mare castig la nivelul Uniunii Europene. In domeniul serviciilor financiare, ne paste un mare pericol. La ora actuala, din cauza crizei exista mai multe discutii priv...... Citeste »
Hunedoara: Scriitorul Valeriu Butulescu-dublu laureat la "Saptamâna aforismului european" de la Torino
Bucuresti, 30 oct /Agerpres/ - Scriitorul hunedorean Valeriu Butulescu a fost premiat cu Mentiunea de Onoare a Festivalului 'Torino in Sintesi' si cu Premiul special al Asociatiei Culturale 'Il Mondo delle Idee' in cadrul 'Saptamanii aforismului european', desfasurata la Torino, autorul mentionand marti ca distinctiile primite sunt extrem de importante pentru ca vin din 'capitala europeana a aforismului'. 'In ultimii ani am primit mai multe premii internationale, in Serbia, Polonia, Bosnia Herte...... Citeste »
(Corespondenta) Donatii de carti pentru românii din Voivodina
Novi Sad, 29 oct - Trimisul special al Agerpres, Florian Copcea, transmite: Zeci de titluri de carte au fost donate, sambata, Societatii Limba Romana din Novi Sad de Centrul Cultural Mehedinti si editurile Lumina si Prier din Drobeta Turnu Severin. Directorul Centrului Cultural Mehedinti, Emilia Mihailescu, a declarat pentru AGERPRES ca sutele de volume daruite respectivei entitati culturale romanesti din Republica Serbia au vazut lumina tiparului in 2012, ele purtand semnatura scriitorilor cont...... Citeste »
Ambasadorul Italiei: Bogatia terenurilor agricole face din România o tara atragatoare pentru investitorii italieni
Bogatia terenurilor agricole face din Romania o tara atragatoare pentru investitorii italieni, a declarat, marti, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, la un seminar pe teme de specialitate, organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ambasada Italiei la Bucuresti. Efortul autoritatilor romane trebuie sustinut pentru a face cat mai atragator acest sector, folosind fondurile europene, iar procedurile administrative trebuie simplificate pentru a le face mai simple si m...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page