Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1044 - 25 August, 2012 - Anul XXII
de Mariana Cristescu
Dupa cum va anuntam in numarul de ieri al ziarului nostru, luni, 20 august, in capitala Moldovei de dincolo de Prut, la Chisinau, in sala „Begonia” a Hotelului Leogrand, s-a desfasurat o conferinta-dezbatere cu titlul „Reunirea celor doua state germane – model pentru reunificarea celor doua state romanesti”. Evenimentul, prilejuit de vizita la Chisinau a cancelarului german Angela Merkel, asteptata in 22 august, a fost organizat de Centrul Roman de Studii si Strategii, Asociatia „George Marshall......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (1044)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Din nou, dand curs glasului pamantului si nu glasului ratiunii mi-am petrecut un bine meritat concediu in TARA in care am vazut lumina zilei, in PAMANTUL caruia i-am purtat, ii port si-i voi purta un respect deosebit, indiferent de forma de guvernamant sau coloratura politica a celor care s-au perindat la conducerea statului, prin Parlamentul Romaniei sau sunt factori decizionali, desi un elementar test de inteligenta ar demonstra ca nu au ...... Citeste »
Crin Antonescu - un presedinte de-o vara. Romania devine o Sirie politica
de Ionut Tene
E clar ca USL s-a grabit cu suspendarea lui Traian Basescu. Inca din mai, de cand Ponta a fost numit premier, am spus ca Crin Antonescu, liderul PNL, va presa PSD sa se ajunga la o suspendare prematura a lui Basescu. Era vorba si de un orgoliu nemasurat al lui Crin Antonescu si echipei sale, care nu mai suporta sa-l vada pe liderul PSD Victor Ponta sa fie singur la butoane si sa puna oameni de partid si clientela politica pe functii. Suspendarea lui Basescu a fost pripita. Nu a fost logic sa fie...... Citeste »
POLITICA ROMÂNEASCA DE LA „A” LA „Z”
de Corneliu LEU
Politica romaneasca si-a demonstrat ieri, 21 august 2012, caracterul de belea nationala, de narav malign al demagogiei si politicianismului, de, cel putin nepricepere, daca nu nesocotire a valorilor etice pe care le reprezinta democratia si, mai ales, de dispret fata de actul electoral care, in loc de orhestrarea complexa si armonica a opiniilor, are la politicienii nostri doar partitura pentru trombon. ?i, din pacate, mai trist decat in alte ocazii, si l-a demonstrat de data aceasta complet: De...... Citeste »
"VOI STRAJUITI ALTARUL/ NADEJDII MELE DE MAI BINE…"
de Lazar Ladariu
Induiosat de soarta neamului lui, Octavian Goga, poetul patimirii noastre, scria: Eu, gratie structurii mele sufletesti, am crezut intotdeauna ca scriitorul trebuie sa fie un luptator, un deschizator de drumuri, un mare pedagog al neamului din care face parte, un om care filtreaza durerile poporului prin sufletul lui si se transforma intr-o trambita de alarma. Asemenea celorlalti scriitori ardeleni – Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, George Cosbuc –, Octavian Goga a filtrat durerile neamului, deveni...... Citeste »
Un conational candideaza pentru City Council in Mission Viejo, California
DESI JOSEPH KISS, M.S., P.E. Occupation: Engineer//Educator/Author/Small Business Owner Political Party: Republican Phone: 949/458/9169 E-maill: desikiss4mv@gmail.com Website: http://djk4mv.wordpress.com/ Facebook: desikiss formv and desi kiss for mv city council ABOUT ME: A resident of Mission Viejo, California for more than two decades Mr. Kiss is not a career politician interested in the status quo or in the pocket of interest groups. Mr. Desi J. Kiss, M.S., P.E. is rather a well-rounded engi...... Citeste »
CADAVRUL DIN FEREASTRA
de Corneliu LEU
Figura domnitorului mort asezat in tron in fata ferestrii, ca sa-l vada multimea ca nu s-a trecut, ci inca ocarmuieste, are ceva datari si onomastici mentionate in cronicile bucurestene; dar se repeta totusi, fantomatic, circuland de mai multe ori intre Curtea Veche si Cotroceni. Astfel ajunge, iata, pana-n zilele noastre! Ca dovada chiar succesiunea evenimentelor care trebuie sa aiba loc astazi, luni 27 Gustar: Citirea deciziei care imbalsameaza si, apoi, asezarea cadavrului in vazul lumii, la ...... Citeste »
Politica »
DRUMUL GOLGOTEI TRECE PRIN ARDEAL
de Ioan Cismas
Daca am face un calcul sumar referitor la cat ne-a costat pe noi, romanii, schimbarea de macaz de dupa Decembrie 1989, putem spune doar atata: enorm. Enorm, din punct de vedere al vietii de zi cu zi, dar si al pozitiei si configuratiei noastre in context european. Daca, cu peste doua decenii in urma, Romania era o tara de care se tinea cont, acum suntem tratati, si nu intamplator, ca cei din Africa. Am ajuns in aceasta situatie pentru ca guvernarea celor 22 de ani a lasat urme adanci in existent...... Citeste »
Marile puteri si democratia 2012
de Viorel Roman
Romania e in UE si NATO (forme noi ale Sfantului Imperiu Roman ; Liga Crestina), dar trebuie facuta totusi o diferentiere intre ardeleni, care au facut parte din Sfantul Imperiu Roman pana in 1806 si din Imperiul Habsburgic pana in 1918 si moldo-valahi, care au supravietuit 500 de ani sub cea mai corupta administratie orientala si 50 de ani sub cea ortodoxo-comunista. Ambele pe picior de razboi cu occidentul. Teologia, sistemul de drept occidental sunt complet straine moldo-valahilor. Muntii Car...... Citeste »
DESPRE REDESCOPERIREA DEMOCRATIEI
de Corneliu Leu
- suita de articole transmise on-line si aparute in publicatia „Corect Politics” in perioada 30 iulie-6 august 2012, propunand in final infiintarea unui Grup de reflectie – (Continuare din editia precedenta) 2.CUM NE PUTEM REFERI LA REFERENDUM Ca sa ramanem la obiectivitatea unei inventarieri, trebuie sa vedem exact ce inseamna cei peste opt milioane de participanti la vot, cele sub opt milioane de voturi care-l alunga respingandu-l categoric pe cel ales cu mult mai putine, raportul dintre acest...... Citeste »
Cultura »
POVESTEA UNUI CONCURS JAPONEZ CU PREMIATI ROMÂNI
de Floarea Carbune
Era o zi de mai, cand lumina se pravalea in cascada peste durerea livezilor inflorite iar intreaga natura respira sub povara verde a pamantului. O imagine trimisa din Tara Soarelui Rasare, amintind de stampele japoneze, ne sugereaza ca globul pamantesc sarbatoreste culorile spectrale. Era asadar, o invitatie la o importanta expozitie, de carte, arte, reviste culturale, ce declansa ritualul japonez al unui concurs. Am dat curs invitatiei gandindu-ma in acelasi timp cu teama la concurenta celorlal...... Citeste »
TAINA SCRISULUI – SCRIU PRECUM RESPIR...
de Menut MAXIMINIAN
Prin scris lucrurile capata un alt sens. Emitatorul si receptorul descopera o relatie speciala peste vremi si dincolo de acestea. Scrisul sculpteaza in istorie ramanand dovada trecerii noastre pe acest pamant. In cuvant se regasesc toate trairile noastre, toate binecuvantarile, viata calatoare pe aripi de cer. Scrisul inseamna educatie, cultura, regasirea identitatii nationale, puterea de netagaduit a cuvantului, care era de la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Scriu pentru ca simt ca asta mi-e...... Citeste »
Cultura si credinta »
"ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU"
de Benone Burtescu
Sub o forma sau alta aceasta incheiere de juramant - marturie publica - prin care Dumnezeu este martor suprem, a fost o prezenta din vremi istorice de mii de ani, ori de cate ori un legamant a fost nevoie sa capete recunoastere juridica. Amintim situatia mai recenta cand expresia Asa sa-mi ajute Dumnezeu , a fost rostita jumatate de mileniu in urma de Martin Luther in Dieta Germaniei cu ocazia despartirii sale ideologice de Biserica Romano-Catolica. Aici stau si nu pot face altfel a zis el cand ...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI
EU ACUZ de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Acuz pe guvernantii, care-au condus himeric Si-au dus iubita tara, la stare de topor Au asuprit poporul, tinut in intuneric Ca ei sa fie tare, facand pe rest anemic Iubirea de putere, e tinta vietii lor Ei au promis schimbare, plebeii proletare Ca sa adune voturi, sa ia guvernul ei Au dat ca recompensa, minciuni la fiecare Au inselat poporul, robit de vremi amare Cand singura schimbare, a fost doar pentru ei N-aveti un pic rusine, voi oam...... Citeste »
INVITAT FARA VOIE ÎN SALA DE PROIECTIE A IMAGINATIEI
de Octavian Lupu
Structura memoriei este delicata, fiind asemenea unei panze de paianjen, ce se destrama la cea mai mica atingere, dar care totusi revine cu putere de indata ce s-a parasit locul respectiv. si tocmai de aceea, efortul amintirii este mereu dureros si obsesiv de trist, proiectand fragmente de sine in lumea imaginatiei si a posibilului, adica a ceea ce ar fi putut exista si totusi, s-a topit in neant. Iar pentru ca acest exercitiu sa fie si mai chinuitor, declansarea procesului retrairii se realizea...... Citeste »
Religie »
ANUL 2012! CORABIA LUI NOE SI BISERICA LUI HRISTOS ÎN SALVAREA LUMII
de Aurel Sas
de Preot Aurel Sas „Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri si smoleste-o cu smoala pe dinauntru si pe din afara” (Facere 6, 13-14). „Pentru ca plata pacatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viata vesnica, in Hristos Iisus, Domnul nostru” (Rom. 6, 23). „… Pe aceasta piatra voi zidi...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I si clasamentul competitiei
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a V-a a Ligii I, si clasamentul competitiei: Vineri CS Turnu Severin - Universitatea Cluj 1-1 Au marcat: Abba '83 / V. Dinu '7 CFR Cluj - CSMS Iasi 2-2 Au marcat: Cadu '20 (penalti), Hora '73 / Milea '69, Herghelegiu '71 Concordia Chiajna - Dinamo 0-0 Sambata, 18 august Gloria Bistrita - FC Vaslui 0-3 Au marcat: Milanov '38, Niculae '48, Sburlea '90 Petrolul Ploiesti - Rapid 0-0 Duminica Steaua - Ceahlaul ...... Citeste »
Din Comunitate »
INVITATIE LA O ÎNTÂLNIRE SPIRITUALA
Cu bucurie va asteptam, Duminica 26 August 2012, orele 12:30pm, sa sarbatorim impreuna Sfanta Liturghie si Hramul Bisericii Ortodoxe Romane Sfantul Ioan Botezatorul, 6301 West Olympic Blvd., Los Angeles, California. Cu aceasta ocazie celebram si jubileul a 30 de ani de existenta a acestui Altar si va poftim sa ne fiti oaspeti. Suntem o parohie dedicata intalnirii de suflet ortodox, pe temeiul zestrei noastre de spirit si de experienta istorica. Ramai cu noi caci iata da spre seara Si-i in scader...... Citeste »
Apelul Consiliului Roman American
Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru Victor Ponta de catre Consiliul Roman American... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Cand Gigel vine de la scoala, mama sa ii spune: - Sa stii ca papagalul tau si-a luat zborul. - Am banuit ca asa se va intampla, raspunde baiatul. Ieri, in timp ce invatam la geografie, s-a asezat pe umarul meu si a inceput sa se uite cu interes la harta. * Copiii invata despre puricele de apa. - Cred ca este groaznic pentru pesti, spune Ionica. - De ce? intreaba Fanica. - Pentru ca nu se pot scarpina… * Un pestisor din ocean se plange altuia: - Abia am scapat de coltii rechinilor. Nu stiu ce sa ...... Citeste »
Flux de stiri »
DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI ; Proiectul Strategiei nationale pentru românii de pretutindeni
Proiect in dezbatere publica Strategia nationala privind relatiile cu romanii de pretutindeni Persoana de contact: Irina Turcu E-mail : irina.turcu@dprp.gov.ro Termen limita pentru depunere observatii si opinii : 30.08.2012... Citeste »
Vizita doamnei secretar de stat, Natalia Intotero, în Republica Moldova
In perioada 20 – 22 august 2012, doamna secretar de stat, Natalia Intotero a realizat o vizita de lucru in Republica Moldova. Prezenta doamnei secretar de stat, Natalia Intotero, la Chisinau a avut drept obiectiv principal intarirea parteneriatului cu asociatiile si presa romaneasca din Basarabia, aprofundarea problematicii specifice acestei zone, precum si identificarea metodelor optime de eficientizare a proiectelor adresate romanilor din Republica Moldova. Cu preilejul acestei deplasari, doam...... Citeste »
Vizita ambasadorului Republicii Populare Chineze la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Joi, 23 august 2012, doamna secretar de stat, Natalia Intotero, a primit vizita Excelentei Sale, doamna Huo Yuzhen, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania. Cu ocazia acestei intrevederi, a fost reiterata dorinta ambelor parti de a mentine si de a imbogati colaborarea dintre cele doua tari la toate nivelurile. Totodata, doamna secretar de stat, Natalia Intotero, a subliniat disponibilitatea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni de a consolida a...... Citeste »
Comunicat
Catre membrii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei Stimate Doamne, Stimati Domni, “Tineti cu poporul sa nu rataciti!” - ne indemna acum aproape doua veacuri politicianul democrat Simion Barnutiu. Prin DEMOCRATIE se intelege (conform dictionarului) “forma de organizare si de conducere a unei societati in care poporul isi exercita (direct sau indirect) puterea”. Poporul si-a exercitat direct si covarsitor puterea de a-si exprima votul la referendumul din 29 iulie a.c., aproape 90% din part...... Citeste »
A murit Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna
Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, a incetat din viata la varsta de 82 de ani, informeaza sambata agentiile internationale de stiri, care citeaza postul american de televiziune NBC News. El a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord la inceputul lunii, iar decesul a survenit in urma complicatiilor dupa operatie. In luna iulie 1969 el a ajuns pe Luna cu misiunea Apolo 11 impreuna cu alti doi cosmonauti, dar a fost primul care a coborat pe solul selenar si...... Citeste »
FACIAS va actiona statul român în judecata la CEDO pentru erori juridice grave în decizia de invalidare a referendumului
Bucuresti, 22 aug /Agerpres/ - Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va chema statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pentru nesocotirea votului a 7,4 milioane de cetateni , informeaza un comunicat al fundatiei transmis marti AGERPRES. Conform FACIAS, electorilor nu li se poate imputa in niciun fel neactualizarea listelor de vot si nu se poate tine cont de niste date evident eronate si in privinta carora s-au facut, chiar la ...... Citeste »
Presedintele Traian Basescu rasufla usurat /FT/
Bucuresti, 22 aug /Agerpres/ - Combativul Traian Basescu va reveni cu repeziciune in tumultul politic, reluandu-si luptele cu guvernul de centru-stanga condus de Victor Ponta. Decizia instantei supreme ar trebui sa ii linisteasca pe partenerii europeni, ingrijorati din cauza stabilitatii democratice a Romaniei. Deci, verdictul ar trebui sa fie un semn usor pozitiv pentru investitori, se arata intr-un articol postat marti in sectiunea de bloguri a cotidianului Financial Times. Leul s-a apreciat p...... Citeste »
Este probabil ca tensiunile politice din România sa predomine înaintea alegerilor parlamentare din noiembrie (Reuters)
Bucuresti, 22 aug /Agerpres/- Curtea Constitutionala a Romaniei a invalidat marti referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, zadarnicind astfel o incercare a guvernului de stanga de a-l indeparta de la putere pe principalul sau opozant politic, cu numai cateva luni inainte de alegerile parlamentare, relateaza agentia Reuters. La doua decenii de la inlaturarea dictatorului comunist Nicolae Ceausescu, batalia dintre Basescu si primul ministru Victor Ponta ar putea sa ia amploare i...... Citeste »
Traian Basescu, fost capitan de marina, ramâne la cârma României /AFP/
Bucuresti, 22 aug /Agerpres/ - Fost capitan de marina comerciala, presedintele Traian Basescu, care a evitat pentru a doua oara marti perspectiva demiterii, a pozat in aparator neobosit al reformelor impotriva tuturor, asemeni unui 'tiran', dupa cum ii reproseaza adversarii, comenteaza, marti, AFP. Curtea Constitutionala a Romaniei a apreciat marti ca Traian Basescu trebuie sa ramana seful statului, invalidand referendumul de la 29 iulie din cauza ratei insuficiente de participare, cu toate ca m...... Citeste »
România: Batalia politica va continua dupa decizia CCR (presa internationala)
Berlin, 22 aug /Agerpres/ - Presa internationala a relatat pe larg despre decizia Curtii Constitutionale a Romaniei /CCR/ de invalidare a referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, subliniind ca aceasta ar trebui sa puna capat celei mai grave crize politice cu care s-a confruntat Romania de la caderea dictaturii lui Ceausescu, dar nu va vindeca imediat ranile luptelor politice. Unii analisti sunt de parere ca batalia politica va continua, tara ramanand intr-o stare de instabilita...... Citeste »
Referendumul a fost invalidat
Referendumul din 29 iulie a fost invalidat, marti, de catre Curtea Constitutionala, presedintele suspendat Traian Basescu urmand sa revina la Palatul Cotroceni. AGERPRES... Citeste »
Victor Ponta spune ca USL nu va încerca sa amâne întoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la TVR, ca USL la nu va incerca sa amane intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni prin invocarea unei eventuale lipse a cvorumului in Parlament la citirea deciziei Curtii Constitutionale. De asemenea, el a negat ca ar recomanda parlamentarilor USL sa nu mearga la sedinta respectiva. Am discutat cu domnul presedinte Zgonea si cu presedintele interimar al Senatului. Imediat ce primesc de la Curtea Constitutionala decizia, cred ca maine sau joi vor convo...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page